Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Wojtas 15.01.2016 00:45

Poprawcie mnie bo juz zapomianlem

DO kogo to Patryk fucki pokazywal jak przyjechal na mecz do nas i Pogon przegrala chyba z 5;0 ,(Brozek wtedy gola z polowy boiska zdobyl) ,chodzi mi do kogo on pokazywal te gesty?

sl@y 15.01.2016 01:12

Wydaje mi się ze to był "gest kozakiewicza" a pokazywał go chyba w kierunku bednarza

AntyMod 15.01.2016 01:33

uufff, jak dobrze ze Daniel Sikorski i Fabien Burdenski nie wydziarali sie w Wislackich akcentach ....choc z druzgiej strony Stilic ma Gwizady na lokciach

lazy 15.01.2016 02:29

Hmmm... Powrót Małeckiego należy chyba raczej rozpatrywać jako element jakiegoś układu z SKWK, a nie jako wzmocnienie sportowe naszej kadry. Jeśli jednak jest inaczej to myślę że wśród użytkowników tego forum też możemy znaleźć paru przyszłych zawodników - w podobnej formie sportowej, a może i nawet z wiślackimi dziarami.

mitmichael 15.01.2016 08:49

Jak ja kocham to wasze narzekanie

63.5 Kg 15.01.2016 09:12

Przejebane jest to narzekanie...
Kilka miesięcy temu wszyscy płakali ze klub bankrut i nic go nie uratuje...
Teraz jak się okazało ze nie ma dlugow wobec piłkarzy i działaczy to tego nikt nie widzi i nikt się z tego powodu nie cieszy natomiast został znaleziony nowy powod który określa się jako "brak wzmocnien"
Na te problemy co były i te które nadal sa przyjście na te chwile 3 piłkarzy to już sa wzmocnienia...

stary zgred 15.01.2016 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1426393)
Teraz jak się okazało ze nie ma dlugow wobec piłkarzy i działaczy to tego nikt nie widzi i nikt się z tego powodu nie cieszy natomiast został znaleziony nowy powod który określa się jako "brak wzmocnien"
Na te problemy co były i te które nadal sa przyjście na te chwile 3 piłkarzy to już sa wzmocnienia...

Malo tego, mamy mozliwosc rozliczania pilkarzy za swoja prace i zaangazowanie, co w tamtym roku bylo o tyle niestosowne ze wyplat nie dostawali kilka m-cy

Mamy trenera, ktory przychodzil wiedzac jaki jest stan rzeczy, do tego dostal napastnika o ktorym Moskal czy Smuda mogl tylko pomarzyc, wiec tez bierze pelna odpowiedzialnosc za wynik, a sam zdefiniowal cele (najpierw osemka, potem puchary)

No i do tego wymieniony caly marketing, ktory istnial tylko teoretycznie :-)

Szajba_ 15.01.2016 09:48

Cytat:

wszystko prawda, 100% racji, ale faktem tez jest, ze na ten moment Malecki wzmocnieniem jest zadnym. Ja po cichu licze, ze odpali, ale jestem mimo wszystko sceptyczny.

ktos wie o co kaman z ta niespodzianka o ktorej pisal ZWE?

krzaq12 15.01.2016 10:07

Cytat:

ZWE na tt właśnie napisał, że nie chodzi o transfer (może właśnie pozyskujemy sponsora?!) i że nie poda konkretnej daty, aby nie wprowadzać zamieszania, bo może to być na dniach, a może za tydzień.

Siemion 15.01.2016 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szajba_ (Post 1426396)

Mnie się wydaje, że Cierzniak podpisze kontrakt i jednak u nas zostanie. O to może chodzić.

AntyMod 15.01.2016 10:57

z jakiegokolwiek sponsora nalezy sie cieszyc ....choc mysle ze z tego faktu najbardziej zadowoleni sa ziomale Łysej Mendy z UFA

lazy 15.01.2016 11:15

Cytat:

To nie chodzi o narzekanie. Ja osobiście wiążę wielkie nadzieje z Ondraskiem. Ostatnim pozyskanym napastnikiem z prawdziwego zdarzenia był Biton. Nie ma dla mnie wytłumaczenia, jak można było myśleć że Brożek wystarczy do gry w napadzie. Od ilu lat się trzęsiemy nad jego zdrowiem i dyspozycją?
Natomiast nazwanie pozyskania Małeckiego "wzmocnieniem" jest daleko idącą nadinterpretacją.

WhiteDoctor 15.01.2016 11:40

do kiedy bednarzowa ufa nas ciemięży?

brylant17 15.01.2016 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1426404)
do kiedy bednarzowa ufa nas ciemięży?

10 lat.....

Kamson 15.01.2016 11:53

Łysy powinien odpowiedzieć przed sądem za tą umowę z ufa

WhiteDoctor 15.01.2016 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1426405)
10 lat.....

bodajże po 3 latach nie da się tego rozwiązać?

Szajba_ 15.01.2016 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1426412)
bodajże po 3 latach nie da się tego rozwiązać?

w czym jak w czym, ale w rozwiazywaniu umow to Wisla jest naprawde slaba...

PhantomRanger 15.01.2016 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1426399)
z jakiegokolwiek sponsora nalezy sie cieszyc ....choc mysle ze z tego faktu najbardziej zadowoleni sa ziomale Łysej Mendy z UFA

Możliwe, że dałoby się to jakoś obejść. Oficjalnie umowa pomiędzy SA a potencjalnym sponsorem opiewałaby na 1zł, więc zgodnie z umową UFA dostałaby swoją dolę 20 bądź 30 groszy. Nieoficjalnie TS podpisuje umowę ze sponsorem i zatrzymuje te 10 czy 20% natomiast reszta dla trafia do Wisły.

silver03 15.01.2016 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1426414)
Możliwe, że dałoby się to jakoś obejść. Oficjalnie umowa pomiędzy SA a potencjalnym sponsorem opiewałaby na 1zł, więc zgodnie z umową UFA dostałaby swoją dolę 20 bądź 30 groszy. Nieoficjalnie TS podpisuje umowę ze sponsorem i zatrzymuje te 10 czy 20% natomiast reszta dla trafia do Wisły.

Wydaje mi się, że takie coś mogłoby się skończyć procesem sądowym.

dj_ibutti 15.01.2016 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1426414)

Tak, a Wisła odda logo na koszulce za 1 zł. Szwindel jak ch...j = prokurator.

Patryko 15.01.2016 14:57

Teoretycznie Wisła może oddać miejsce na koszulkach za darmo. Sęk w tym, że żaden sponsor nie da pieniędzy pod stołem :D Ciężko byłoby też ukryć taki przychód od strony księgowej.

Czytaj: propozycja PhantomRangera jest z pogranicza fantazji, aczkolwiek bardziej skłaniałbym się ku brakowi podstawowej wiedzy ekonomicznej :D

ABGwislakABG 15.01.2016 15:03

Umowa jest tak skonstruowana, ze nie poradzi nawet zmiana podmiotowosci prawnej (powrot do ssa, odejscie od sa) czy zmiana wlasciciela (z tf na Cupiala solo czy nowego bossa).

Do 2024 musimy hodowac pasozyta.

Dariook 15.01.2016 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1426400)
To nie chodzi o narzekanie. Ja osobiście wiążę wielkie nadzieje z Ondraskiem. Ostatnim pozyskanym napastnikiem z prawdziwego zdarzenia był Biton. Nie ma dla mnie wytłumaczenia, jak można było myśleć że Brożek wystarczy do gry w napadzie. Od ilu lat się trzęsiemy nad jego zdrowiem i dyspozycją?
Natomiast nazwanie pozyskania Małeckiego "wzmocnieniem" jest daleko idącą nadinterpretacją.

No dobra. Nazwijmy powrot Malego - uzupelnieniem skladu, ok? Dobrze ze jest.

WhiteDoctor 15.01.2016 16:20

ale przecież jest jakaś możliwość rozwiązania tego syfu jak stron nie satysfakcjonuje współpraca, 3 lata to były chyba, ktoś ogarnięty się wtrąci?

WhiteDoctor 15.01.2016 16:23

takie cuda znalazłem:

Cytat:

Umowa została zawarta na czas określony i założyliśmy w niej 10-letni horyzont czasowy - powiedział prezes Jacek Bednarz. - Umowa zawiera pewne klauzule bezpieczeństwa dla obu stron, w wyniku których, gdyby okazało się, że dla któregoś z partnerów nie jest to korzystne, może umowę skrócić. Ten projekt nie może być krótszy, dlatego że budowanie pewnej strategii i dobrej formy sprzedaży praw marketingowych wymaga czasu. Warunki są dziś określone, ale mogą pojawiać się nowe pola eksploatacji. Uważamy, że to nie powinien być sprint, ale bieg średnio albo długodystansowy.

Lukasz 15.01.2016 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1426433)
ale przecież jest jakaś możliwość rozwiązania tego syfu jak stron nie satysfakcjonuje współpraca, 3 lata to były chyba, ktoś ogarnięty się wtrąci?

Dokałdnie tak jak zacytowałeś. Bednarz mówił iż umowa na 10 lat ale po 2latach (?) można ją rozwiązać.
Co do stanu faktycznego, imo jest to wróżenie z fusów, jeśli nie ma sie dokumentu przed sobą

domin_czyzyny 15.01.2016 17:18

Wtedy chyba musimy oddac pożyczkę + odsetki + ew. Kara. Dzis nalezy to zrobić. Oczywiście vdybmamy jakiekolwiek mozliwosci finansowe na to.

picasso 15.01.2016 17:21

wydaje mi sie,że łatwo obejśc ufe oczywiscie nie całkowicie.sponsor za reklamę na koszulkach placi np 100 tyś zl a za resztę powiedzmy 2 mln 900 tyś (tak sobei wymarzylem) wykupuje skyboxy które i tak stoją puste.

Karherop 15.01.2016 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1426438)
wydaje mi sie,że łatwo obejśc ufe oczywiscie nie całkowicie.sponsor za reklamę na koszulkach placi np 100 tyś zl a za resztę powiedzmy 2 mln 900 tyś (tak sobei wymarzylem) wykupuje skyboxy które i tak stoją puste.

jest tysiąc sposobów obejścia tej umowy i na pewno już coś księgowość Wisły S.A/TF coś wymyśli

jeśli w ogóle dojdzie do sponsoringu

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1426380)
z tym "grał" Cierzniaka w C. to bym nie przesadzał
cały jeden mecz :lol: + 45 minut w Młodej Ekstraklasie

to już bardziej grał w Koronie (21 spotkań)

Małecki ma jednak więcej za uszami....

napisałem tylko, że 'były' kontrowersyjne transfery, nigdzie nie pisałem kto miał więcej za uszami

Wiem ile meczów rozegrał Cierzniak i ja do niego nie mam pretensji że grał w C., jednak pamiętam że nie było jedności co do jego przyjścia do nas.

Wojtas 16.01.2016 00:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1426397)
ZWE na tt właśnie napisał, że nie chodzi o transfer (może właśnie pozyskujemy sponsora?!) i że nie poda konkretnej daty, aby nie wprowadzać zamieszania, bo może to być na dniach, a może za tydzień.

Prosze was nie piszcie ze ktos cos wie ,itd ..ze ktos cos napisal,...i za tydzien przyjdzie do Wisly Rooney..ale cicho bo to nic pewnego

bo to juz nawet nie jest smieszne.

P.S Jakby ten Ondrasek przyszedl wczesniej (jak Moskal prosil o kogos do ataku) ...odpalil,i strzelal chocby 1/3 tego co mial Brozek ,to cos mowi ze bylibysmy w zupelnie innym miejscu tabeli a trenerem dalej bylby Moskal.

Blaszczu16 16.01.2016 09:23

Warto dodać, że Patryk w Pogoni miał długą przerwę z powodu zerwania więzadeł, więc z bastujcie trochę jeśli chodzi o jego statystyki. W rundzie jesiennej prezentował się przyzwoicie.

siara 16.01.2016 09:50

Przyzwoicie, czyli ?

gypsy 16.01.2016 12:00

Czyli biegał nie kulejąc?

Blaszczu16 16.01.2016 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1426464)
Przyzwoicie, czyli ?

Czyli dynamiczność na skrzydle, dość precyzyjne podania, pojedynki jeden na jeden, czy złamanie ze skrzydła do środka i strzał. Może w statystykach jest gorszy od takiego Crivelaro ale zawsze jest ten cień nadziei, że w trudnych momentach odmieni losy spotkania.

A tak grał Patryk jesienią:
http://ekstraklasa.tv/jesien-malecki...rtowcow/wdh246

Costur 16.01.2016 12:33

Wystarczy, żeby tylko nie olewał meczu, tak jak tu:
http://weszlo.com/2015/09/21/jak-nie...atryk-malecki/

wolfu 16.01.2016 12:44

http://weszlo.com/2015/08/17/wielkie...lo-nie-wygrac/
ale czasem jak chce, to potrafi

Kurz 16.01.2016 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1426475)
Czyli dynamiczność na skrzydle, dość precyzyjne podania, pojedynki jeden na jeden, czy złamanie ze skrzydła do środka i strzał. Może w statystykach jest gorszy od takiego Crivelaro ale zawsze jest ten cień nadziei, że w trudnych momentach odmieni losy spotkania.

A tak grał Patryk jesienią:
http://ekstraklasa.tv/jesien-malecki...rtowcow/wdh246

Oglądałem większość meczów Pogoni i... dwuminutowy materiał z przebłyskami z całej rundy, który linkujesz, to raczej antyreklama niż coś, co miałoby wspierać tezę o przydatności Małeckiego w Wiśle. Oczywiście lepiej mieć Patryka, niż nikogo, ale nie obiecywałbym sobie po nim zbyt wiele.

Blaszczu16 16.01.2016 12:58

Wiadomo, że Mały to nie Messi, ale więcej bym po nim oczekiwał, niż letnich wynalazkach w stylu Cywki, Popovicia czy też wspomnianego wyżej Crivelaro.

piotrband 16.01.2016 13:01

panowie podniecacie się nad tym Małym od tygodnia a i tak on sam meczu nie wygra taka prawda żę minimum jeszcze potrzebujemy dobrego prawego skrzydłowego

AntyMod 16.01.2016 13:24

potrzebujemy tez ofensywnego pomocnika i defensywnego pomocnika , oczywiscie zakladajac ze ten Kobra odpali

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl