Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

Arked 22.08.2013 12:15

Dobrze by było, żeby Cupiał chociaż zachciał rywalizować z Legią. Bo na razie to ewidentnie tego nie chce.

rw88 22.08.2013 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 1328616)
Niech awansują, będzie niezły kabaret jak w każdym meczu będą dostawać po 5-0....Barcelona, Borussia, Man City...

To nie FIFA 13. W realnym świecie nic nie jest takie czarno-białe, w realnym świecie BATE Borysów może być jedną z dwóch drużyn, które były w stanie ograć w przeciągu sezonu Ligi Mistrzów późniejszego triumfatora z Monachium. To samo BATE kilka miesięcy później przegrywa dwumecz z Kazachami, następnie Kazachowie są bliscy wyeliminowania Celticu i awansu do LM. Jak widać, trudno przewidywać piłkarskie losy, a już na pewno nie wygląda to tak, jak próbujesz przedstawić.

0 22 22.08.2013 13:18

Jeszcze nie awansowaliśmy, nawet nie wygraliśmy meczu z żadną poważną drużyną, a tu już typy z kim zagramy w LM i czy mamy szanse wyjść (!) z grupy.

Spokojnie :)

Na razie nie ma się co grzać. Piłka w grze. Na razie na cztery podejścia mamy raptem jeden awans.

MK85 22.08.2013 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 1328616)
Niech awansują, będzie niezły kabaret jak w każdym meczu będą dostawać po 5-0....Barcelona, Borussia, Man City...

1- jeżeli awansują to na pewno "frycowe" będą musieli zapłacić.
2- co do Twojego "niech awansują" to nie bądź taki hop, bo w LM będą buki dostawać a w lidze sobie będą morale poprawiać, i fajnie by było, żeby to Wisła nie trafiła na ich dzień...
3- jakby takie ekipy mieli w grupie to nie wiem czy by stadionu nie zamienili z Ł3 na basen narodowy ze względu na pojemność

Eustachy 22.08.2013 13:34

Przed meczem sadzilem ze Steaua to zespol tylko o malenki wlos gorszy od APOELu, ale po meczu stwierdzam ze jednak nieco wiecej niz o wlos. Roznica wg polega glownie na tym, ze Cypryjczycy mieli swietnego napastnika Ailtona, ktory oprocz skutecznosci elegancko rozgrywal pilke, a Steaua ma Wlocha, ktory pomimo zdobytej bramki jest po prostu drewniany.
I tu nie czaje jak to jest, ze ten ich caly boss nie zgadza sie na sprzedaz tego obroncy, ktory wczoraj nie zagral za 8 mln euro, a najlepszego napastnika, krola strzelcow opyla do Sevilli za 2,5 mln ?

Tak czy inaczej Urban ma teraz przed soba tydzien pelen nerwow i ekscytacji, bo pewnie w najlepszym razie spodziewal sie minimalnej porazki, dajacej mozliwosc powalczenia w rewanzu, a tutaj trafil mu sie wynik marzenie biorac pod uwage roznice w umiejetnosciach i zwlaszcza przebieg meczu. Na jego miejscu na pewno nie skorzystal bym juz z uslug Zyry, bo to co ten facet gra w pucharach, to jest zwyczajna patologia.

jedrzej 22.08.2013 15:05

Gratuluję Legii remisu, ale gra kiepściutka i tylko od Steuy zależało, że nie skończyło się na 4-1, bo tyle mogło i powinno być. Warszawka kompletnie nie potrafiła zamykać przestrzeni i każdy gracz gospodarzy miał do dyspozycji kilka opcji podania. A każdy legionista miał też 3 opcje, ale... oddania piłki rywalowi. Organizacja gry u Urbana dalej leży. Szkoda, bo ja bym chciał polski zespół w LM, a zaraz potem krakowski zespół w LM;) (Ciekawa analiza co do poprawy: http://krotkapilka.pl/artykul,jak_st...ila_legii,1105)

Wojtas 22.08.2013 15:21

Przed meczem ostawialem 70% -30% na awans Steauy teraz jet 50%-50%

jednak Steaua to półka wyzej od Legii i tylko to ze siadli w drugiej połowie dalo remis Warszawie.

Karherop 22.08.2013 15:44

Jeśli , podkreślam jeśli Legia awansuje do ligi mistrzów , to korzyść dla nas będzie taka że Bogusław Cupiał zobaczy że ' da się ' awansować do ligi mistrzów z rozsądnymi nakładami na drużynę oraz jako bardzo ambitny człowiek nie pozwoli Legii na hegemonię w kraju . Być może są to moje marzenia ściętej głowy , ale ...

Sam awans przyjąłbym z mieszanymi uczuciami , za dużo chyba we mnie wiślackiej zazdrości , tyle . Niech grają w lidze europy i nabijają punktów do rankingu dla Polski, bo w lidze mistrzów będą raczej chłopcem do bicia.

Jeśl jednaki macie awansować do ligi mistrzów to chociaż zróbcie to zdecydowanie , bo prześlizgnięcie się (jak w 1 połowie z Rumunami ) będzie mi najciężej przełknąć .

tommiyacht 22.08.2013 16:02

na rewanża przyjadą jeszcze bardziej zdeterminowani. Wynik w sumie dobry bo 1:1 sprawia że:

1) Legia ma czego bronić i bedzie bronić
2) ciągłe bronienie kończy sie zazwyczaj stratą gola. Jak rumuny strzelą to oni są w awansie w tym momencie oraz po strzeleniu gola są odblokowani i mniej spięci a L ma w portach.

Tak czy siak wynik 1:1 jest elektryczny, ale sprawi że już na starcie Steaua przyjedzie maksymalnie skoncentrowana i nastawiona na mecz o wszystko.

Karamazow 22.08.2013 16:59

To, że legioniści się ekscytują tym meczem to zrozumiałe, ale że Wiślacy to dla mnie dziwne, ale to tak na marginesie bo chciałem zapytać o co chodzi z drugim transem(Gigi...) Legii? bo znalazłem zdjęcie a nie potrafię rozszyfrować.

paszczak 22.08.2013 17:03

Takie pozdrowienie do więzienia :) "Gigi trzymaj się!" chyba

DJ Hazel 22.08.2013 17:07

Pomyśleć ,że my dwa lata temu też mogliśmy być w Lidze Mistrzów...Oglądając wczoraj ten mecz myślałem,że Steua ich zdemoluje jak nas ten nieszczęsny APOEL...Legia się jednak podniosła i co by nie mówić są bardzo blisko awansu. Nie wiem z jednej strony nie chciałbym żeby awansowali ale z drugiej ...to da Polskiej piłki byłby wielki sukces.

PabloTS 22.08.2013 17:54

jeżeli ktoś gratuluje Legii awansu do LM......to po pierwsze...gratuluje patriotyzmu kibicowskiego
poi drugie....jest jeszcze rewanż.....a po pierwszym meczu rumuni są o klase lepsi....i na Ł3 to pokażą
a po trzecie jeżeli jaki9mś cudem L wejdzie do LM to pamietajcie ...odskoczą nam na lata świetlne.......
także życze im jak najgorzej.......

syryls 22.08.2013 18:05

Po tych paru latu nauczyłem się że umiejętności w 4 rundzie LM nie grają, tu się jednak liczy fart, dobry trener który podpowie pod koniec spotkania albo mecz u siebie w rewanżu, można mieć nawet 11 Sikorskich ale tymi 3 cechami można wbić do LM bez oporu. Bo co z tego że Steaua piłkarsko pokazuje z perspektywy polskiej ekstrakklasy piłkę z innej planety skoro nie potrafią strzelić słabszemu przeciwnikowi gola

wiesniak84 22.08.2013 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1328670)
To, że legioniści się ekscytują tym meczem to zrozumiałe, ale że Wiślacy to dla mnie dziwne, ale to tak na marginesie bo chciałem zapytać o co chodzi z drugim transem(Gigi...) Legii? bo znalazłem zdjęcie a nie potrafię rozszyfrować.

No właśnie też nie rozumiem tej ekscytacji meczami nauki jazdy wśród kibiców Wisły. A co do transu to o właściciela Steauy chodzi, który obecnie garuje a znany jest ze swoich poglądów - cisnął cygańcom i pedałom dokładnie.

Elefant 22.08.2013 18:50

Halo, Houston czas lądować.

Śląsk gra za dwie godziny. Ciekaw jestem niezwykle jak się zaprezentują. Wiele sobie nie obiecuje, ale może choć ugrają wynik dający cień nadziei przed rewanżem.

Gwiaździsty 22.08.2013 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1328686)
No właśnie też nie rozumiem tej ekscytacji meczami nauki jazdy wśród kibiców Wisły. A co do transu to o właściciela Steauy chodzi, który obecnie garuje a znany jest ze swoich poglądów - cisnął cygańcom i pedałom dokładnie.

Bo to są tacy "Wiślacy" jak wiatr zawieje. Nauka jazdy czy kuchenkorz (nie wspominając parchów) to zestaw wyjatkowo niestrawny dla kibica Wisły. Prawdziwego kibica Wisły.

Karamazow 22.08.2013 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1328686)

Wszystko jasne, coś mi się pomyliło i myślałem, że tam jest Betali a nie Becali.

emj10 22.08.2013 19:16

Śląsk dostanie srogie baty moim zdaniem. Co by nie mówić Hiszpanie technicznie i taktycznie przerastają ich o lata świetlne, więc chcąc wysłać na rewanż trzeci garnitur sprezentują dzisiaj minimum trzy brameczki.

!!IRIVER!! 22.08.2013 19:48

Dobra... minęła prawie doba, czas ochłonąć, bo więcej komentarzy w tym temacie niż w Wisła-Lech. Bilety na niedzielę kupione? :)

HEJ ŚLĄSK!

Mario Nh 22.08.2013 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1328691)
Bo to są tacy "Wiślacy" jak wiatr zawieje. Nauka jazdy czy kuchenkorz (nie wspominając parchów) to zestaw wyjatkowo niestrawny dla kibica Wisły. Prawdziwego kibica Wisły.

Legia wróg numer jeden, spotykasz go za rogiem każdego dnia.
Z resztą drużyn się zgadzam.

Maciuś 22.08.2013 20:55

Śląsk blisko grupy LE.

MK85 22.08.2013 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1328711)
Śląsk blisko grupy LE.

już nie tak blisko..... kontuzja Mili :/

4FunNow 22.08.2013 21:14

Jak to jest ze w polskiej lidze Ci sami Piłkarze graja tak z dwa razy wolniej niż w pucharach ...

FraMat 22.08.2013 21:28

Jak można tak ustawiać mur jak to zrobił Gikiewicz? Przecież to było zaproszenie do gola... :pala:

Hives4 22.08.2013 21:52

Dudu zgasił światło, koniec imprezy

Ciastek1 22.08.2013 22:02

WKS stracił szanse na awans w momencie niewykorzystania sytuacji na 2:0 .

Karamazow 22.08.2013 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1328727)
WKS stracił szanse na awans w momencie niewykorzystania sytuacji na 2:0 .

Też się dziwię, że nie zeszli wtedy z boiska.

silver03 22.08.2013 22:14

Co jest z Ostrowskim, że zawsze jest ściągany? Jest po kontuzji? Słyszałem, że astma ale nie jeden sportowiec to ma, przykładowo Beckham.

mitmichael 22.08.2013 22:18

4-1 dla Sevilli bardzo szkoda Slaska bo swoja gra zasluguja na faze grupowa LE Sevilla była jak najbardziej do pokonania zemsciła sie nieskutecznosc

!!IRIVER!! 22.08.2013 22:33

Błagam, nie mówcie, że Sevilla była do ukłucia i że zemściła się nieskuteczność. Ilość piłek jakie wyjął Gikiewicz była zatrważająca... mogło się równie dobrze skończyć z 8-2... Szkoda, bo mecz się skończył tak naprawdę po czerwonej dla Dudu. Takiej trochę, jak dla mnie, kontrowersyjnej. Mimo to szacunek dla WKS za godne reprezentowanie nas w Europie ;)

Ps. Salzburg - Żalgiris 5:0

d 22.08.2013 22:51

Straszna szkoda wyniku Śląska, bo ponad godzinę w 11 na 11 nie było widać drastycznej różnicy klas. Potem się wszystko posypało, ale i tak posypuję głowę popiołem, bo nie dawałem im szans nawet z Brugge a na tle rywala o klasę lepszego nie wyglądali fatalnie. Coś jak nasz mecz z Fulham.

Niemniej progres w stosunku do poprzedniego roku, tj. dwóch porażek ze szwedzkimi półamatorami i dychy w plecy od Niemców bardzo duży, sympatyczny czeski szkoleniowiec wykonuje dobrą robotę. Fajna przygoda.

Żalgiris, no cóż.

Adenalix 22.08.2013 22:53

Śląsk zagrał znakomite 45 minut a w szatni jakby ich ktoś zaczarował... Brakło wszystkiego: sił, umiejętności, cwaniactwa piłkarskiego, wiary w sukces. Czasami dwie z czterech cech dają rezultat. Te ostatnie dwie bramki stracone w podwórkowym stylu. Szkoda bo 2-1 albo 3-1 dawało nadzieję. Odrobienie strat z 4.-1 to już rozdział dla Lema albo Sapkowskiego. Trzeba się dobrze zaprezentować w rewanżu. Przede wszystkim piłkarze i kibice powinni wywrzeć presję na tych wujowych paskach już od pierwszej minuty. Nie lubię takich gości co polują na kości a jak ktoś ich trafi to lecą z płaczem do sędziego. Taka południowa piłka. Jak Śląsk trafi w rewanżu na 1-0 szybko to może włączy mi się Lem i Sapkowski;-) Szkoda bo wydawało się w połowie meczu, że Śląsk ogarnął Sevillę i dramatu nie będzie a może nawet remis lub zwycięstwo... Graliśmy jak równy z równym, szkoda, bo Sevilla to żadne halo. Ten klimat i pogodowy i na trybunach plus adrenalina piłkarzy udzieliła się na boisku i zawodnikom i wujowemu sędziemu. Nawet nie chodzi mi o kartkę dla Dudu tylko o drobiazgi, które były gwizdane pod sevillę i Śląsk, który szczególnie w ostatnim kwadransie stał jak sparaliżowany (zmęczony?). W rewanżu będzie lepiej.

63624 22.08.2013 22:58

Dajcie spokój, rewanż nam się posypał jak Stevanović i Paixao dostali kartki, co wyeliminowało ich z rewanżu, a potem czerwona dla Dudu. Gdy Sewilla strzeliła drugiego gola było jasne, że już po ptakach. Więzikiem czy Patejukiem nie odrabia się nawet jedno bramkowej straty, a co dopiero trzech. Niemniej gra WKS-u budzi optymizm, teraz skupimy się na lidze i będziemy wszystkich ogrywać. ;)

Levy pokazuje co to znaczy trener, pokażcie mi polskiego szkoleniowca, który wyszedł by tak odważnie na Hiszpanów?

emj10 22.08.2013 23:08

Co z tej odwagi jak efekt taki sam jak zakładany przed meczem?
Szczerze mówiąc murarką też niewiele więcej można by tutaj zdziałać.

Szacunek za walkę i fajną pierwszą połowę jednak należy się.

Ciastek1 22.08.2013 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63624 (Post 1328742)
Dajcie spokój, rewanż nam się posypał jak Stevanović i Paixao dostali kartki, co wyeliminowało ich z rewanżu, a potem czerwona dla Dudu. Gdy Sewilla strzeliła drugiego gola było jasne, że już po ptakach. Więzikiem czy Patejukiem nie odrabia się nawet jedno bramkowej straty, a co dopiero trzech. Niemniej gra WKS-u budzi optymizm, teraz skupimy się na lidze i będziemy wszystkich ogrywać. ;)

Levy pokazuje co to znaczy trener, pokażcie mi polskiego szkoleniowca, który wyszedł by tak odważnie na Hiszpanów?

Daleko nie trzeba szukać - Smuda i jego 6:0 z Hiszpanią :P

PhantomRanger 22.08.2013 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63624 (Post 1328742)

Orest Lenczyk i jego pamiętny mecz 4:1 z Zaragossą. Wtedy też po 1 meczu nikt nie wierzył, że zdołamy pokonać Hiszpanów a jednak się udało.

Ja będę dalej wierzył, że Śląsk przejdzie i w karnych wyeliminuje Seville :P pytanie czy analogicznie jak Wisła 13 lat temu też strzeli sobie bramke samobójczą i będą gonić wynik :)

funkykoval 23.08.2013 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1328749)
Orest Lenczyk i jego pamiętny mecz 4:1 z Zaragossą. Wtedy też po 1 meczu nikt nie wierzył, że zdołamy pokonać Hiszpanów a jednak się udało.

Ja będę dalej wierzył, że Śląsk przejdzie i w karnych wyeliminuje Seville :P pytanie czy analogicznie jak Wisła 13 lat temu też strzeli sobie bramke samobójczą i będą gonić wynik :)

Dokładnie to samo przyszło mi do głowy po meczu. Z tą różnicą, że Sevilla osiągnęła przewagę dopiero, kiedy czerwień dostał Dudu. Sędzia w sumie nie popełniał błędów, ale kilka razy oszczędził graczy Sevilii, bo już w pierwszej połowie na żółtka zasłużyli Rakitić, który biegnąc obok Paixao jebnął mu z główki i Navarro albo Moreno, który wychodzącego na skrzydle Sobotę wjechał prostymi nogami. W pierwszym przypadku nawet nie gwizdnął (może nie widział) w drugi tylko wolny, gdy już cała Sevilla wróciła.

Słaby mecz zagrał Mila, który notował regularne straty, Plaku za zmarnowaną okazję na 2:0 powinien iść pieszo do Wrocławia (a miał ich 2). Generalnie Śląsk niezły mecz do momentu czerwonej kartki (zasłużonej niestety) później obrona Częstochowy i brak cwaniactwa - wychodzenie do kontr i szybka strata po czym groźnie pod bramką Gikiewicza....

Wobec braku Paixao i innego napastnika Sląsk jest w ciężkiej sytuacji, ale przy ostrym pressingu obrona Sevilli i ich bramkarz to dramat. Śląsk w pierwszych 30 minutach pokazał jak bardzo ta część zespołu Sevilli jest słaba...

syryls 23.08.2013 09:46

O ile z przodu to jakoś fajnie wygląda o tyle jak Marin złapie dzień to nie ma mocnych także trzeba zagrać ofensywnie bo bez Paixao to skrzydła będą musiały trzymać formę

shaggy 23.08.2013 10:26

Przed meczem Sewilli ze Śląskiem było preludium kibicowskie. Śląsk stracił 4 flagi podobno kilkanaście osób znalazło się w szpitalu.
Hiszpańscy kibice chwalą się w internecie skrojonymi flagami:

http://www.plwolnosci.pl/img/user_im...sk-drapik5.jpg

http://www.plwolnosci.pl/img/user_im...sk-drapik1.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl