![]() |
Dobrze by było, żeby Cupiał chociaż zachciał rywalizować z Legią. Bo na razie to ewidentnie tego nie chce.
|
Cytat:
|
Jeszcze nie awansowaliśmy, nawet nie wygraliśmy meczu z żadną poważną drużyną, a tu już typy z kim zagramy w LM i czy mamy szanse wyjść (!) z grupy.
Spokojnie :) Na razie nie ma się co grzać. Piłka w grze. Na razie na cztery podejścia mamy raptem jeden awans. |
Cytat:
2- co do Twojego "niech awansują" to nie bądź taki hop, bo w LM będą buki dostawać a w lidze sobie będą morale poprawiać, i fajnie by było, żeby to Wisła nie trafiła na ich dzień... 3- jakby takie ekipy mieli w grupie to nie wiem czy by stadionu nie zamienili z Ł3 na basen narodowy ze względu na pojemność |
Przed meczem sadzilem ze Steaua to zespol tylko o malenki wlos gorszy od APOELu, ale po meczu stwierdzam ze jednak nieco wiecej niz o wlos. Roznica wg polega glownie na tym, ze Cypryjczycy mieli swietnego napastnika Ailtona, ktory oprocz skutecznosci elegancko rozgrywal pilke, a Steaua ma Wlocha, ktory pomimo zdobytej bramki jest po prostu drewniany.
I tu nie czaje jak to jest, ze ten ich caly boss nie zgadza sie na sprzedaz tego obroncy, ktory wczoraj nie zagral za 8 mln euro, a najlepszego napastnika, krola strzelcow opyla do Sevilli za 2,5 mln ? Tak czy inaczej Urban ma teraz przed soba tydzien pelen nerwow i ekscytacji, bo pewnie w najlepszym razie spodziewal sie minimalnej porazki, dajacej mozliwosc powalczenia w rewanzu, a tutaj trafil mu sie wynik marzenie biorac pod uwage roznice w umiejetnosciach i zwlaszcza przebieg meczu. Na jego miejscu na pewno nie skorzystal bym juz z uslug Zyry, bo to co ten facet gra w pucharach, to jest zwyczajna patologia. |
Gratuluję Legii remisu, ale gra kiepściutka i tylko od Steuy zależało, że nie skończyło się na 4-1, bo tyle mogło i powinno być. Warszawka kompletnie nie potrafiła zamykać przestrzeni i każdy gracz gospodarzy miał do dyspozycji kilka opcji podania. A każdy legionista miał też 3 opcje, ale... oddania piłki rywalowi. Organizacja gry u Urbana dalej leży. Szkoda, bo ja bym chciał polski zespół w LM, a zaraz potem krakowski zespół w LM;) (Ciekawa analiza co do poprawy: http://krotkapilka.pl/artykul,jak_st...ila_legii,1105)
|
Przed meczem ostawialem 70% -30% na awans Steauy teraz jet 50%-50%
jednak Steaua to półka wyzej od Legii i tylko to ze siadli w drugiej połowie dalo remis Warszawie. |
Jeśli , podkreślam jeśli Legia awansuje do ligi mistrzów , to korzyść dla nas będzie taka że Bogusław Cupiał zobaczy że ' da się ' awansować do ligi mistrzów z rozsądnymi nakładami na drużynę oraz jako bardzo ambitny człowiek nie pozwoli Legii na hegemonię w kraju . Być może są to moje marzenia ściętej głowy , ale ...
Sam awans przyjąłbym z mieszanymi uczuciami , za dużo chyba we mnie wiślackiej zazdrości , tyle . Niech grają w lidze europy i nabijają punktów do rankingu dla Polski, bo w lidze mistrzów będą raczej chłopcem do bicia. Jeśl jednaki macie awansować do ligi mistrzów to chociaż zróbcie to zdecydowanie , bo prześlizgnięcie się (jak w 1 połowie z Rumunami ) będzie mi najciężej przełknąć . |
na rewanża przyjadą jeszcze bardziej zdeterminowani. Wynik w sumie dobry bo 1:1 sprawia że:
1) Legia ma czego bronić i bedzie bronić 2) ciągłe bronienie kończy sie zazwyczaj stratą gola. Jak rumuny strzelą to oni są w awansie w tym momencie oraz po strzeleniu gola są odblokowani i mniej spięci a L ma w portach. Tak czy siak wynik 1:1 jest elektryczny, ale sprawi że już na starcie Steaua przyjedzie maksymalnie skoncentrowana i nastawiona na mecz o wszystko. |
To, że legioniści się ekscytują tym meczem to zrozumiałe, ale że Wiślacy to dla mnie dziwne, ale to tak na marginesie bo chciałem zapytać o co chodzi z drugim transem(Gigi...) Legii? bo znalazłem zdjęcie a nie potrafię rozszyfrować.
|
Takie pozdrowienie do więzienia :) "Gigi trzymaj się!" chyba
|
Pomyśleć ,że my dwa lata temu też mogliśmy być w Lidze Mistrzów...Oglądając wczoraj ten mecz myślałem,że Steua ich zdemoluje jak nas ten nieszczęsny APOEL...Legia się jednak podniosła i co by nie mówić są bardzo blisko awansu. Nie wiem z jednej strony nie chciałbym żeby awansowali ale z drugiej ...to da Polskiej piłki byłby wielki sukces.
|
jeżeli ktoś gratuluje Legii awansu do LM......to po pierwsze...gratuluje patriotyzmu kibicowskiego
poi drugie....jest jeszcze rewanż.....a po pierwszym meczu rumuni są o klase lepsi....i na Ł3 to pokażą a po trzecie jeżeli jaki9mś cudem L wejdzie do LM to pamietajcie ...odskoczą nam na lata świetlne....... także życze im jak najgorzej....... |
Po tych paru latu nauczyłem się że umiejętności w 4 rundzie LM nie grają, tu się jednak liczy fart, dobry trener który podpowie pod koniec spotkania albo mecz u siebie w rewanżu, można mieć nawet 11 Sikorskich ale tymi 3 cechami można wbić do LM bez oporu. Bo co z tego że Steaua piłkarsko pokazuje z perspektywy polskiej ekstrakklasy piłkę z innej planety skoro nie potrafią strzelić słabszemu przeciwnikowi gola
|
Cytat:
|
Halo, Houston czas lądować.
Śląsk gra za dwie godziny. Ciekaw jestem niezwykle jak się zaprezentują. Wiele sobie nie obiecuje, ale może choć ugrają wynik dający cień nadziei przed rewanżem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Śląsk dostanie srogie baty moim zdaniem. Co by nie mówić Hiszpanie technicznie i taktycznie przerastają ich o lata świetlne, więc chcąc wysłać na rewanż trzeci garnitur sprezentują dzisiaj minimum trzy brameczki.
|
Dobra... minęła prawie doba, czas ochłonąć, bo więcej komentarzy w tym temacie niż w Wisła-Lech. Bilety na niedzielę kupione? :)
HEJ ŚLĄSK! |
Cytat:
Z resztą drużyn się zgadzam. |
Śląsk blisko grupy LE.
|
Cytat:
|
Jak to jest ze w polskiej lidze Ci sami Piłkarze graja tak z dwa razy wolniej niż w pucharach ...
|
Jak można tak ustawiać mur jak to zrobił Gikiewicz? Przecież to było zaproszenie do gola... :pala:
|
Dudu zgasił światło, koniec imprezy
|
WKS stracił szanse na awans w momencie niewykorzystania sytuacji na 2:0 .
|
Cytat:
|
Co jest z Ostrowskim, że zawsze jest ściągany? Jest po kontuzji? Słyszałem, że astma ale nie jeden sportowiec to ma, przykładowo Beckham.
|
4-1 dla Sevilli bardzo szkoda Slaska bo swoja gra zasluguja na faze grupowa LE Sevilla była jak najbardziej do pokonania zemsciła sie nieskutecznosc
|
Błagam, nie mówcie, że Sevilla była do ukłucia i że zemściła się nieskuteczność. Ilość piłek jakie wyjął Gikiewicz była zatrważająca... mogło się równie dobrze skończyć z 8-2... Szkoda, bo mecz się skończył tak naprawdę po czerwonej dla Dudu. Takiej trochę, jak dla mnie, kontrowersyjnej. Mimo to szacunek dla WKS za godne reprezentowanie nas w Europie ;)
Ps. Salzburg - Żalgiris 5:0 |
Straszna szkoda wyniku Śląska, bo ponad godzinę w 11 na 11 nie było widać drastycznej różnicy klas. Potem się wszystko posypało, ale i tak posypuję głowę popiołem, bo nie dawałem im szans nawet z Brugge a na tle rywala o klasę lepszego nie wyglądali fatalnie. Coś jak nasz mecz z Fulham.
Niemniej progres w stosunku do poprzedniego roku, tj. dwóch porażek ze szwedzkimi półamatorami i dychy w plecy od Niemców bardzo duży, sympatyczny czeski szkoleniowiec wykonuje dobrą robotę. Fajna przygoda. Żalgiris, no cóż. |
Śląsk zagrał znakomite 45 minut a w szatni jakby ich ktoś zaczarował... Brakło wszystkiego: sił, umiejętności, cwaniactwa piłkarskiego, wiary w sukces. Czasami dwie z czterech cech dają rezultat. Te ostatnie dwie bramki stracone w podwórkowym stylu. Szkoda bo 2-1 albo 3-1 dawało nadzieję. Odrobienie strat z 4.-1 to już rozdział dla Lema albo Sapkowskiego. Trzeba się dobrze zaprezentować w rewanżu. Przede wszystkim piłkarze i kibice powinni wywrzeć presję na tych wujowych paskach już od pierwszej minuty. Nie lubię takich gości co polują na kości a jak ktoś ich trafi to lecą z płaczem do sędziego. Taka południowa piłka. Jak Śląsk trafi w rewanżu na 1-0 szybko to może włączy mi się Lem i Sapkowski;-) Szkoda bo wydawało się w połowie meczu, że Śląsk ogarnął Sevillę i dramatu nie będzie a może nawet remis lub zwycięstwo... Graliśmy jak równy z równym, szkoda, bo Sevilla to żadne halo. Ten klimat i pogodowy i na trybunach plus adrenalina piłkarzy udzieliła się na boisku i zawodnikom i wujowemu sędziemu. Nawet nie chodzi mi o kartkę dla Dudu tylko o drobiazgi, które były gwizdane pod sevillę i Śląsk, który szczególnie w ostatnim kwadransie stał jak sparaliżowany (zmęczony?). W rewanżu będzie lepiej.
|
Dajcie spokój, rewanż nam się posypał jak Stevanović i Paixao dostali kartki, co wyeliminowało ich z rewanżu, a potem czerwona dla Dudu. Gdy Sewilla strzeliła drugiego gola było jasne, że już po ptakach. Więzikiem czy Patejukiem nie odrabia się nawet jedno bramkowej straty, a co dopiero trzech. Niemniej gra WKS-u budzi optymizm, teraz skupimy się na lidze i będziemy wszystkich ogrywać. ;)
Levy pokazuje co to znaczy trener, pokażcie mi polskiego szkoleniowca, który wyszedł by tak odważnie na Hiszpanów? |
Co z tej odwagi jak efekt taki sam jak zakładany przed meczem?
Szczerze mówiąc murarką też niewiele więcej można by tutaj zdziałać. Szacunek za walkę i fajną pierwszą połowę jednak należy się. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja będę dalej wierzył, że Śląsk przejdzie i w karnych wyeliminuje Seville :P pytanie czy analogicznie jak Wisła 13 lat temu też strzeli sobie bramke samobójczą i będą gonić wynik :) |
Cytat:
Słaby mecz zagrał Mila, który notował regularne straty, Plaku za zmarnowaną okazję na 2:0 powinien iść pieszo do Wrocławia (a miał ich 2). Generalnie Śląsk niezły mecz do momentu czerwonej kartki (zasłużonej niestety) później obrona Częstochowy i brak cwaniactwa - wychodzenie do kontr i szybka strata po czym groźnie pod bramką Gikiewicza.... Wobec braku Paixao i innego napastnika Sląsk jest w ciężkiej sytuacji, ale przy ostrym pressingu obrona Sevilli i ich bramkarz to dramat. Śląsk w pierwszych 30 minutach pokazał jak bardzo ta część zespołu Sevilli jest słaba... |
O ile z przodu to jakoś fajnie wygląda o tyle jak Marin złapie dzień to nie ma mocnych także trzeba zagrać ofensywnie bo bez Paixao to skrzydła będą musiały trzymać formę
|
Przed meczem Sewilli ze Śląskiem było preludium kibicowskie. Śląsk stracił 4 flagi podobno kilkanaście osób znalazło się w szpitalu.
Hiszpańscy kibice chwalą się w internecie skrojonymi flagami: http://www.plwolnosci.pl/img/user_im...sk-drapik5.jpg http://www.plwolnosci.pl/img/user_im...sk-drapik1.jpg |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl