![]() |
Olisadebe w Widzewie ? Ciekawe w jakiej formie jest Oli ? Pomyślec że dawno temu był w Wiśle na testach.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...idzewa,1312741 |
|
Cytat:
Zarzutu ad persona nie rozumiem. Wyrażam swój pogląd. Oglądałem Legię w iluś tam spotkaniach, nie dwóch ani nie trzech i takie odniosłem wrażenie. I nigdy nie starałem się być kontrowersyjny. Widocznie tak już mam,że moje zdanie nie jest zbieżne ze zdaniem większości. Wierz mi Legia nic nie grała. Jedyny dobry mecz rozegrała bodajże z Cracovią. |
|
Cytat:
W ocenie czysto artystycznej (wiem, piłka to nie jazda figurowa, ale..) Legia z tej trójki prezentowała się najgorzej, w ogromnej większości meczów to była zwykła kopanina, tego się oglądać nie dało. I jakimś cudem ni z tego ni z owego nagle jakiś Chinyama wyskakiwał i strzelał bramkę. Lech za to ma indywidualności i całkiem nieźle potrafi tą piłką pograć, ale taktycznie to oni leżeli. A Wisła moim zdaniem gra najbardziej poukładaną piłkę w kraju, nie najładniejszą, ale najdojrzalszą taktycznie. I sądzę też że mamy zdecydowanie najmniejszy potencjał jeśli chodzi o zawodników ofensywnych - właściwie to mamy tylko Brożka (Boguski to w mojej ocenie zupełnie przeciętny grajek; Małecki jest ambitny i się bardzo stara, i to na razie tyle; Zieńczuk w zeszłym sezonie miał jeden wyskok, ale już wrócił do swojego poziomu, czyli całkiem solidnego, ale tak naprawdę 'nie robiącego różnicy' na boisku gracza). |
są już wyznaczone terminy spotkań barażowych ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://sport.wp.pl/kat,1732,oid,6469...75,opinie.html
spodobalo mi sie: Żle liczycie Przecież jeszcze Polonia Warszawa może wyprzedzić Wisłę.Pod warunkiem,że wygra w ostatnim meczu z Górnikiem.
|
Ja też myślę, że z pierwszej trójki Legia grała najgorzej. Wisła i Amica nawet remisując mecze potrafiły sprawnie konstruować akcje pod bramką rywali. Większość meczy Legii to była typowa kopanina zakończona golem Tejksiura, czy kiksem obrońcy (ŁKS) lub bramkarza (P. Bytom). A swoją drogą myślę, że ten mistrz przejdzie do historii bo to, że chłopaki potrafiły się podnieść w marcu po kontuzji Brożka i 5 punktach straty do lidera zasługuje na wieki szacunek. Od tamtego czasu mamy bilans: 7 zwycięstw 2 remisy 0 porażek. 30 maja trzeba będzie podziękować grajkom za taką wolę walki i zwycięstwa, która doprowadziła do złota.
|
Cytat:
Cytat:
Znawcy... :foch: |
Cytat:
|
Nie ulega wątpliwości, że Boguski to bardzo wartościowy zawodnik ale nie popadajmy w skrajności.
Cytat:
Boguski musi bardzo dużo pracować jeszcze. Jego największą wadą jest przyjęcie piłki. Zazwyczaj odskakuje mu na te 2-3 metry. Jak sam mówił woli grać cofniętego napastnika. Na takiej pozycji musi poprawić jeszcze strzał z przed pola karnego (vide Żurawski). Główne atuty to przede wszystkim wizja gry, waleczność i ruchliwość. Widoczne jest to, że dużo pracuje nad skutecznością. |
Cytat:
Proponuje pochodzić na treningi trampkarzy, tam uczą przyjęcia. |
Ale proponujesz to komu? Mnie, Boguskiemu czy komu? Pisze to co widać podczas meczu. Czym to jest spowodowane to nie wiem. Kluczowymi zawodnikami Wisły, są (w moim odczuciu) Sobolewski i Brożek.
|
Cytat:
Jest całkiem przeciętny jak na Wisłę, i jak na to do czego przyzwyczaiły nas poprzednie lata jeśli chodzi o zawodników w przedniej formacji. Ale przeciętny nie znaczy słaby, drugi Żuraw to z niego nie będzie, ale kilka bramek strzeli. Choć chciałbym się mylić i zobaczyć w przyszłym sezonie Boguskiego który zmiecie całą ligową konkurencję w walce o koronę króla strzelców, ale ja tam myślę że wyżej dupy nie podskoczy. Da nam kilka bramek, w końcu gra w ataku, ale... Cytat:
Aha.. bym zapomniał: Znawca... :foch: |
Cytat:
|
Rob_Zombie: bramki w meczach to nie wszystko, mozna grac totalny piach i wygrac wysoko (vide ŁKS) lub grac ladna pilke ze skladnymi akcjami i przegrac lub zremisowac (np Belchatow, Legia-wyjazd, Lech-wyjazd). Popatrz ile w meczu pilek przechodzi przez Boguskiego, i jakie pilki zagrywa on do innych zawodnikow. A to ze ma takie a nie inne zadania, to juz tylko i wylacznie decyzja trenera. Dla Ciebie dobry napastnik to taki ktory ma w wieku 25lat tytul krola strzelcow ? Jest przecietny jak na Wisle ? To kto (poza Brozkiem) jest nie-przecietnym ? Kto w chociazby polskiej "ekstra"klasie gra lepiej na tej pozycji na ktorej gra Boguski ? Dla Ciebie na boisku jest tylko bramkarz, obronca, pomocnik i napastnik ? Nie ma zadnych "posrednich" formacji ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Czyzby Amika potrzebowala "pomocy" Piotrusia pod zielonym stolikiem ?? No on w tych sprawach to fachowiec najwyzszej klasy :lol: |
Cytat:
|
Gratuluję mistrzostwa...
Mistrz słabiutki, ale z "wielkiej" trójki najmocniejszy. U nas musi wiele się zmienić na czele z trenerzyną, bo nazwać go trenerem to przesada, dyrektorkiem sportowym oraz doktorem "strzykawą", który każdemu piłkarzowi załatwi pauzę półroczną :/ W tej sprawie winien jest także "spec" od przygotowania fizycznego - Rysiek Żul - podobno najlepszy w Polsce:) Na ogromny PLUS trzeba zapamiętać w tym sezonie budowę nowego stadionu Generalnie fajna kolejka - we wszystkich 3 meczach "wielkiej" trójki ostre błędy wypaczające wyniki. Tak czy inaczej warto było jechać do Wrocławia:) Zajebiste miasto, zajebiści ludzie, a do tego zero bluzgów na meczu mimo naszej dennej prowokacji P.S. Po tym sezonie nie uwierzę, że Lech kiedykolwiek zdobędzie mistrza tfuuu sorry majstra ;) |
Cytat:
Bilans dotychczasowy: 4 mecze przegrane 7 remisów 18 wygranych Jakie liczby mają być żeby był "mocny" ? Komplet zwycięstw w sezonie czy co? Krzywo się patrzyli podczas meczy, nie wygrywali 8:0 ? Mistrz jest mocny bo w wyrównanym gronie właśnie zdobywa mistrza. Ręce dosłownie opadają. Gorzej niż dziennikarze z SE i Wyborczej :-/ |
Cytat:
|
Jeszcze raz - nie napisałem że jest słaby. Jest przeciętny tak w złym jak i dobrym tego słowa znaczeniu - tak, rozprowadza piłki, asystuje, strzela czasem, bo taka jego rola na boisku, w końcu jest drugim najbardziej wysuniętym zawodnikiem na boisku, i gra zdecydowanie bliżej Brożka niż pomocników. Ale w tym wszystkim brakuje jakiejś ikry, brakuje przebojowości, dryblingu może, a może i techniki. Swoje zadania wypełnia poprawnie, ale bez fajerwerków.
I nie łap mnie za słówka z tą koroną bo domyślam się że wiesz o co mi chodzi - w wieku 25 lat jest się już ukształtowanym piłkarzem, a Boguski swoją grą jak nie porywał, tak nie porywa, i nie wróżę mu już dużej kariery. W porównaniu do innych ofensywnych piłkarzy jakich mieliśmy przez ostatnie lata (Uche, Kosowski, Szymkowiak, Żurawski, Frankowski czy Brożek) jest 'przeciętny jak na Wisłę'. |
Tekst o słabym mistrzu to pojawia sie conajmniej od 5 lat. Takze juz sam nie wiem ktory to jest ten najslabszy. Pewnie za rok tez taki bedzie.
|
Cytat:
|
Komentarz kibica sąsiadki zza Błoń do artykułu pt. "Filipiak: zostaję z Cracovią" (Interia):
"Po 45 minutach koncertowej gry Wisły i około 5 : 0 ze Sląskiem poprosic poprzez komórkę trenera "Franka" i chłopców z Lecha ,aby dali sobie spokój z mistrzostwem i uratowali naszą Cracovię . Bez żadnych machlojek ,za darmo i nie za jakąkolwiek łapówkę ..." Zaskakuje mnie czsami poziom niektórych komentarzy.... |
chłopy, jeszcze nasza Wisełka mistrza nie zdobyła, fakt. Ale blisko jest i ja sam głęboko wierzę, że żadnego kataklizmu pod koniec tygodnia nie będzie.
Głodne kawałki w mediach, że mistrz w tym roku słaby to co roku są, bo raz, że o czymś oni pisać muszą, a dwa, że chyba ciągle niewłaściwy klub od ciągle w szpicy od 10 lat jest i niektórzy już niestrawności od tego dostają. Inna sprawa, że faktycznie liga w tym sezonie znacząco się różni od tej sprzed roku , wtedy dominacja praktycznie od początku, teraz to się miesza aż miło. I ktokolwiek (oby Wisełka of kors :) ) tym mistrzem zostanie, to nie ma sposobu sprawdzić i udowodnić kto lepszy. A że to fizycznie niemożliwe, to sobie każdy może pieprzyć co chce, by jakieś swoje , pożal się Boże , "przemyślenia" wcisnąć, wiedząc że kart na stół nie ma jak zażądać. A swoją drogą, to sympatycy drużyn, które majstra nie zdobędą to lepiej, by jak diabeł święconej wody unikali bajdurzenia o słabym mistrzu. Bo jak mistrz słabiak to ich ukochane manszafty tylko pod młotek syndyka się nadają :D. Inna sprawa, to mnie też wydaje się , że Wisła sprzed roku wygrałaby z każdą z tych trzech kandydatek obecnie. Ale nie ma też pewności, że byłoby odwrotnie a Wisła wtedy tak ostro z przodu była, bo rywale szajs grali i wystarczyła przyzwoita gra? Obie tezy tak samo prawdziwe, można argumentować na tysiące sposobów, udowodnić nie ma jak. |
Cytat:
|
Ludziska - mistrz to mistrz. Nie jest ważne czy mocny czy słaby. Liczy się to, że po raz kolejny tytuł ( na 99% ) trafi na Reymonta.
|
Cytat:
A tak powaznie, to mistrz jest tak mocny jak jest mocna liga. A w przypadku naszej (ekstra)klasy... W europie jestesmy na niskim poziomie i jestesmy brani za slaby zespol, wiec nie ma sie co napinac ze kolega "warszawski" napisal tak a nie inaczej |
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...acovii,1313299
Prezes się zapędził w paru stwierdzeniach a zwłaszcza: Cytat:
|
Jak liderem była Legia, albo Lech też pisaliście, że słaby mistrz i słaba liga. W sumie ci co tak pisali i Marcin(L) mają rację, nie ma się co ciśnieniować. Tylko, trzeba napisać, że macie największe pucharowe doświadczenie, może Lech trochę podgonił ostatnio.
Cytat:
|
To nawet nie tradycyjna przyśpiewka ale hymn - dlatego profesor nie liczy tego jako coś złego:>
Mistrz słaby? - Słabego mistrza to my mamy od lat nie wiadomo ilu i niezależnie kto nim jest(w kontekście walki w europie).Ale tak na pocieszenie, marne ale jakieś - to nie tylko nasza specjalność że mistrz po mistrzostwie się osłabia.W nieco lepszych ligach a o wiele bogatszych krajach jest dokładnie to samo.Przykładem może być choćby Szwecki Kalmar który zdobył mistrza i....sprzedał 3 najlepszych swoich grajków, co strzelili ponad 40 bramek w sezonie.Efekty można zobaczyć w tabeli(l szwedzka gra systemem wiosna-jesień) Norwegia? - kolejny mistrz- Stabaek - sprzedaje najlepszych za prawi 8 mln euro...efekty? - styknie spojrzeć w tabele. Fakty są takie że w zeszłym roku konkurencja była tłem - w tym konkurencja się wzmocniła a mistrz lekko osłabił a i tak da mam nadzieje radę - czy to oznacza że liga jest słabsza ,bądź mistrz słabszy? - kadrowo lekko może ale ogólnie uważam że poziom ligi się podniósł , o czym świadczyły choćby puchary. |
Cytat:
Wisła spiewa "Jak długo na Wawelu", Legia- "Sen o Warszawie" a cracovia - "WTSK" :rotfl: |
Cytat:
Obrażanie Wisły i jej kibiców stało się dla naszych rywali zza Błoń głównym wyznacznikiem tożsamości, a nienawiść do Białej Gwiazdy zdają się wysysać z mlekiem matki. Więc mnie już takie komentarze prezesa Filipiaka w ogóle nie ruszają. |
Mam takie pytanie z innej beczki: ktoś się orientuje ile może zarabiać Arboleda w Lechu ??
|
Cytat:
|
Dobra słaby,lepiej sie juz czujesz? Wybacz ze mieliśmy czelność odebrać Legii szansę na majstra ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl