Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

el Nuero 11.11.2011 17:22

Jak nas widzą rywale

Można mieć takie czy inne zdanie, jednak człowiekowi głupio, kiedy nawet obcokrajowcy nabijają się z kolejnych gaf Smudy i wspominają wku...enie polskich kibiców z powodu wyrzucenia orzełka z koszulek. Zresztą, kiedy się czyta we włoskich dziennikach sportowych (teksty z wczorajszego wieczoru):

Cytat:

Gaffe Smuda su SuperMario [chodzi o Balotelliego]
albo inny tekst (pisownia oryginalna):

Cytat:

Franziksk [sic!] Smuda, ct della Polonia: "Balotelli rivelazione dell'Europeo? E' molto giovane... può essere la rivelazione o la pecora nera.
[Franciszek Smuda, selekcjoner reprezentacji Polski: Balotelli rewelacją mistrzostw Europy? On jest bardzo młody, może być albo rewelacją, albo czarna owcą].

No tak: 1) Powiedzieć o gościu rodem z Ghany, że jest "czarną owcą" - to świadczy o wysokim poziomie dyplomacji trenera Smudy. 2) Balotelli "jest bardzo młody" - rozumiem że Lewandowski, Błaszczykowski czy francuskie wynalazki maja po 30 lat :lol: 3) Włosi podchodzą bardzo ostrożnie do dzisiejszego meczu i sami chcą się przekonać, jak będzie grała ich reprezentacja po wypadnięciu kilku kluczowych zawodników (m.in. Cassano). Dlatego nie spodziewałbym się z ich strony taryfy ulgowej. 4) Prandelli jest - przynajmniej w moim odczuciu - dużo lepszym trenerem i taktykiem od Smudy, przed reprezentacją trenował Fiorentinę i parokrotnie grał z nią LM.

Smuda, obrażając czarnoskórego zawodnika, jeszcze bardziej go "nakręcił' do gry. Nie zdziwię się więc, jeśli dziś wieczorem PZPN National Team "Chłopcy z Biedronki" zaliczy bagaż kilku bramek. I tylko Wrocławia szkoda, a dziennikarze znów bedą mieli powód do kpin, ile to w Polsce zaniedbań sportowych...

aguero20 11.11.2011 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1190491)
Niech zgadnę, byłeś (jesteś) zwolennikiem loga SSA Wisła K. na koszulkach, cieszyłeś się z "pięknej korony" ? :rotfl:

tak cieszyłem sie z korony :P

aguero20 11.11.2011 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1190497)
To, że w Polskiej reprzentacji grali od "zawsze" Polacy to jest tradycja. To, że na ich strojach był "orzełek" to też tradycja.

Wiesz czemu nie będę kibicował reprezentacji? Dlatego, że chciałbym czuć że ta reprezentacji mnie reprezentuje. A ja nie czuje się w żaden sposób związany z Beonischem, Perquisem, Obraniakiem. Uważam, że w reprezentacji nie powinni grać ludzie którzy sprzedawali mecze (oszukiwali kibiców dla których przecież grają - tak mówią przynajmniej). Nie powinni grać ludzie którzy nie wiedzą co to za dzień 11 listopada. Nie powinni grać w strojach które na sercu mają logo PZPN. I co? jak strzelą bramkę to mają to całować? Ja bym na to nasrał.

Marzeniem każdego dziecieka, każdego piłkarze było zagrać z "orzelkiem" na sercu? Tak się mówi, taka jest tradycja, tak zawsze było. I tego się nei powinno zbierać.

Nie mówiąc już o takich rzeczach, że selekcjoner powinien mieć mature, jest człowiekiem bardzo niesłownym i ma wieksze wpadki niż połowa politków razem wzięta. Jak mozna dopuścic do sytuacji, gdzie na zgrupowaniu reprezentacji Polski żeby piłkarz zrozumiał trenera, to ten musi mówić w języku niemieckim czy angielskim?

Wyrzucienie orzełka to następny krok w tym wszystkim. W odrzuceniu tradycji, w postępie "europeizacji".

Zgadzam sie z Tobą :) ale mi chodzi tylko o tą koszulke o nic więcej , orła i tak mamy w sercu a na koszulce nie musi być a jak mamy taki poje.any PZPN to nie nasza wina :)

wisl@k_TS 11.11.2011 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1190427)
Tematem zastępczym był również "Alex" i rzekome związki zagrażającego PZPN Jana Tomaszewskiego z SB - tu bym się zgodził.

O co chodzi z tym Alexem?

heoij 11.11.2011 18:38

Ciekawe jak zaprezentuje się dzisiaj Wrocław, powinni coś pokazać w tej sytuacji :-)

wiertar 11.11.2011 18:49

mam nadzieje że łosi w.......a tej zbieraninie capa tak z 4;0

i licze na to że Wrocław sie dobrze zaprezentuje czyli 50% jebać pzpn, 20 % gwizdy 30% cisza

alterego 11.11.2011 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 1190526)
O co chodzi z tym Alexem?

Aby zamknąć Tomaszewskiemu usta i podważyć jego wiarygodność wymyślili że był związany z SB. Chyba nikt z zebranych nie wierzy w przypadek

Grisza1 11.11.2011 19:23

Dobrze, że się Janek do Sejmu dostał :)

Krolik 11.11.2011 20:14

Link do transmisji moze ktos wkleic ??

Grisza1 11.11.2011 20:27

20:05 Mamy skład Reprezentacji PZPN: Wojeciech Szczęsny (występów w Kadrze PZPN 0 AA) - Łukasz Piszczek (0 AA), Arkadiusz Głowacki (0 AA), Damien Perquis (0 AA), Jakub Wawrzyniak (0 AA) - Rafał Murawski (0 AA), Eugen Polanski (0 AA) - Jakub Błaszczykowski (0 AA), Ludovic Obraniak (0 AA), Sławomir Peszko (0 AA) - Robert Lewandowski (0 AA).

20:06 Korekta: Jedynie Eugen Polanski występował w kadrze bez orzełka.

BlurgH 11.11.2011 20:36

Przyłączam się do prośby o link - najlepiej na DRHTV

QBAS 11.11.2011 20:39

Też o linka bym prosił bo http://www.drhtv.com.pl/index.html nie działa..

Grisza1 11.11.2011 20:42

http://www.sport-typ.info/106,online...a-na-zywo.html

sop://broker.sopcast.com:3912/119488

prisonka 11.11.2011 20:44

http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/drog...wlochy/5062326

Maciuś 11.11.2011 20:44

PZPN PZPN j*** j*** PZPN
A teraz zaczynamy mecz.

Kamil17ABG 11.11.2011 20:53

http://drhtv.tnb.pl/viewpage.php?page_id=1 ---> tutaj macie link do drhtv
A jak ktoś nie chce oglądać reprezentacji PZPN-u to są tam również inne transmisje ;)

ciacho 11.11.2011 21:08

Co to za amatorzy w tych niebieskich koszulkach??

Maciuś 11.11.2011 21:17

Przegrywamy po bledzie Szczesnego :/

Squirtle88 11.11.2011 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1190544)
mam nadzieje że łosi w.......a tej zbieraninie capa tak z 4;0

i licze na to że Wrocław sie dobrze zaprezentuje czyli 50% jebać pzpn, 20 % gwizdy 30% cisza

Jak tam są same pikniki , kibice sukcesu , zwiedzający, ziomki leśnych dziadków PZPN . Kibice Śląska i patrioci byli na marszu który był dzisiaj we Wrocławiu , żaden normalny kibic Śląska na ten mecz nie poszedł . Cieszy fakt że pikniki potrafią krzyczeć "je*ać pzpn" LUB "gdzie jest orzeł " ... naród powoli zaczyna myśleć .

Maciuś 11.11.2011 22:04

Po kolejnym bledzie Szczesnego przegrywamy juz 0:2 :/
Ukraina - Niemcy 3:1

Devonisch 11.11.2011 22:11

Pytanko mam, bo nie oglądam meczu.... jak wyglądają trybuny w kontekscie gównianego loga zamiast orzełka?
PS. chwd wszystkim, dla których to nie ma znaczenia.

SV_ 11.11.2011 22:31

dobrZe slyszalem podczas karnego "bufon, bufon"? :d Ogolnie tego syfu nie ogladam, teraz wlaczylem i widze propaganda trwa. Tvp wycisza trybuny jak leci cos anty

Hanys 11.11.2011 22:42

Moje oceny naszych orłów - tym razem bez komentarza, same oceny, bo szkoda czasu na rozpisywanie się

Szczęsny - 5/10
Piszczek - 5/10
Głowacki - 0/10
Perquis - 1/10
Wawrzyniak - 1/10
Murawski - 1/10
Obraniak - 1/10
Peszko - 1/10
Błaszczykowski - 1/10
Lewandowski - 6/10
Matuszczyk - 2/10
Mierzejewski - 4/10
Brożek - 1/10
Wasilewski - 1/10
Polanski - 2/10

LanceTS 11.11.2011 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1190652)
Moje oceny naszych orłów - tym razem bez komentarza, same oceny, bo szkoda czasu na rozpisywanie się

Szczęsny - 5/10
Piszczek - 5/10
Głowacki - 0/10
Perquis - 1/10
Wawrzyniak - 1/10
Murawski - 1/10
Obraniak - 1/10
Peszko - 1/10
Błaszczykowski - 1/10
Lewandowski - 6/10
Matuszczyk - 2/10
Mierzejewski - 4/10
Brożek - 1/10
Wasilewski - 1/10

Totalnie nie rozumiem. Szczęsny zajebał obie bramy. Błaszczykowski natomiast ładnie ciągnąl grę, a jego ocene obniżyć powinien tylko to że nie strzelił karnego. Brożek 1/10? Nic nie zjebał, a dostał ocene jakby 3 setek nie strzelił.

Edit/ Orły to były Górskiego, teraz to są Biedronki Smudy :)

Hanys 11.11.2011 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1190654)
Totalnie nie rozumiem. Szczęsny zajebał obie bramy. Błaszczykowski natomiast ładnie ciągnąl grę, a jego ocene obniżyć powinien tylko to że nie strzelił karnego. Brożek 1/10? Nic nie zjebał, a dostał ocene jakby 3 setek nie strzelił.

Edit/ Orły to były Górskiego, teraz to są Biedronki Smudy :)

Moim zdaniem zawalił tylko 1 gola.. ale trzeba przyznać że strzał Mario wyszedł przedni - pod poprzeczkę - także szanse nikłe na obronę... przy 2 co miał do powiedzenia? To bardziej Głowacki zawalił bo znowu dał się wyprzedzić.. Zaznacze też że ocena Szczęsnego byłaby niższa gdyby nie obroniona sytuacja sam na sam...

Brożek - nic nie z*ebał ale nie zauważyłem zeby w ogóle grał... co on dał zespołowi? Nie widziałem go ani razu - wszedł świeży i powinien gryźć trawę a ten sobie truchtał po boisku. To już Wasilewski nawet zrobił więcej w ataku niż Brozio.

BiałaGwiazda 11.11.2011 22:51

Duet Głowacki & Perquis jest strasznie słaby.Z całym szacunkiem dla nich,ale nie nadają się na gre w kadrze.

Hanys 11.11.2011 22:56

O ile Perquis może się jeszcze przebudzić o tyle Głowacki jest do niczego niestety.. zawala gola w kazdym meczu reprezentacji w którym gra.

ciacho 11.11.2011 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1190656)
Moim zdaniem zawalił tylko 1 gola.. ale trzeba przyznać że strzał Mario wyszedł przedni - pod poprzeczkę - także szanse nikłe na obronę... przy 2 co miał do powiedzenia? To bardziej Głowacki zawalił bo znowu dał się wyprzedzić.. Zaznacze też że ocena Szczęsnego byłaby niższa gdyby nie obroniona sytuacja sam na sam...

Brożek - nic nie z*ebał ale nie zauważyłem zeby w ogóle grał... co on dał zespołowi? Nie widziałem go ani razu - wszedł świeży i powinien gryźć trawę a ten sobie truchtał po boisku. To już Wasilewski nawet zrobił więcej w ataku niż Brozio.

Mówisz o tym farfoclu w środek bramki na wysokości głowy? To powinien obronić każdy jeden bramkarz, a Szczęsny został złapany na wykroku. A druga bramka z metrowego spalonego. A wykonanie karnego przez Błaszcza to jakiś żart był chyba.

Hanys 11.11.2011 23:07

No fakt, zawalił trochę Szczęsny - za daleko wyszedł - ale strzał tez się udał bo wpadło idealnie tam gdzie chciał... nie za każdym razem tak będzie

!!IRIVER!! 11.11.2011 23:09

Hanys - jak masz wypisywać tak niemerytoryczne posty, to lepiej się .......nij w łeb, albo odstaw leki.

Zagrali dzisiaj słabo. Jednak nie da się nie docenić trio z Dortmundu, które szarpie naszą grę i sprawia, że jako tako ona wygląda. Bramka na 1-0 ewidentnie na konto Szczęsnego. Druga to gol ze spalonego, więc w ogóle tego nie oceniam. Stoperzy zagrali generalnie poprawnie, Włosi nie stworzyli nic wielkiego, grali swój siermiężny, konsekwentny futbol i zwyczajnie nas wypunktowali.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1190640)
Po kolejnym bledzie Szczesnego przegrywamy juz 0:2 :/
Ukraina - Niemcy 3:1

Po błędzie sędziego straciliśmy gola na 2:0.
Ukraina - Niemcy 3:3.

Dziękuję, dobranoc.

Ps. Brawo dla kibiców za "Gdzie jest Orzeł?"

Teqcontroller 11.11.2011 23:28

Gdzies jest orzeł ? Gdzie jest reprezentacja ?

LanceTS 11.11.2011 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1190656)

Szczęsny zawalił przy 1 bramce. Strzał w środek bramki, bramkarz to musi wybronić.
Przy drugiej bramce to zacytuje Ci coś co uslyszałem kiedyś od znajomego bramkarza: "Każda bramka między nogami bramkarza to jest jego błąd". Oczywiście od wszystkiego są reguły, ale w tym przypadku to był błąd Szczęsnego, przynajmniej według mnie.

wolfy 12.11.2011 01:33

Ten mecz to była prawdziwa deklasacja.
Włosi grając na stojąco, z zerowym zaangażowaniem (za wyjątkiem może rezerwowych, którzy chcieli się pokazać) wygrali bez problemów, ani przez moment nie tracąc kontroli nad wydarzeniami na boisku. Mogli i powinni wyżej.

Przy okazji - ja i komentatorzy oglądaliśmy zupełnie inny mecz. U nich: Włosi odgrywali się za porażkę w meczu towarzyski z 2003 roku, o którym już dawno nie pamiętają (wiele się w końcu w piłce wydarzyło od tego czasu). U mnie: gdyby mogli, toby się położyli na boisku - a i tak by pewnie wygrali.

Włosi to naprawdę poukładany zespół - czapki z głów.

arti 12.11.2011 08:25

Włosi okazali się świniakami - jak widać nie potrafią się zachować w gościach:)
Nie to co Niemcy...:D

mitmichael 12.11.2011 09:41

Wojtek jakos ostatnio w Arsenalu nie traci za duzo goli bo obrona zaczela dobrze grac. Owszem zawalił przy pierwszej bramce ale co robił wczesniej Perquis? Mogł przeciez spokojnie przerwac akcje Balotelliego a nie zrobił nic

el Nuero 12.11.2011 10:02

Cytat:

Super Balotelli e Pazzini. L'Italia si diverte in Polonia
to z "Corriere dello Sport". Włochy "zrobiły sobie rozrywkę w Polsce" i wygrały na luzaka. W dodatku grając bez kilku podstawowych graczy, a Pazzini (strzelec bramki na 2:0) stwierdził: "mego gola dedykuję Cassano". Trener Prandelli i dziennikarze większą uwagę zwracali na wtorkowy mecz przeciwko Urugwajowi w Rzymie (z okazji 150-lecia istnienia Włoch). Tak się traktuje orły, pardon - biedronki Smudy.

Może i reprezentacja PZPN wymęczy zwycięstwo z Węgrami, ale niesmak pozostanie. Gdzie jest orzeł, gdzie styl gry? - pytanie retoryczne. Aż się łezka kręci, gdy człowiek wspomina naszą ekipę na LIO w Barcelonie 1992. Niestety, to już inna epoka i inne stulecie :-/

Kandzior 12.11.2011 10:31

Przykro mi to stwierdzać, ale jedyne co za rok będziemy mieć przyjemnego do wspomnienia to to, że przynajmniej wybudowaliśmy w Polsce tych kilka ładnych stadionów i że przybyło kilka kilometrów autostrad które powinny być o wiele wcześniej. Teraz nikt za bardzo nie zastanawia się nad tym, że Polska gra słabo, rozczarowanie i zażenowanie przyjdzie tradycyjnie po fakcie gdy na Euro nigdzie nie zajdziemy.

Squirtle88 12.11.2011 11:43

Prawdziwe kibicowskie święto , Serbia i Chorwacja będą się wzorować tą "oprawą":rotfl:

iiYama 12.11.2011 11:49

Reprezentacja PZPN od straty drugiej bramki i od momentu gdy Obraniaka zastąpił Brożek stanęła, i przez 30' nie była w stanie się ogarnąć. Przykro mówić ale wyglądali jak stado baranów bez przewodnika, zagubieni i chaotyczni.

Włosi - grali na luzie. Balotelli się chyba nawet nie spocił, gość truchtał nie biegał, pełen luz. I gra makaroniarzy piłką pod własnym polem karnym. Trening pt. jak wychodzić spod pressingu.

Drużyna zaczęła obiecująco ale im dalej tym gorzej.

lukaku 12.11.2011 13:43

Koszulki z nowym orłem mają kosztować po 200 zł za sztukę. Ciekawe ile PZPN ich sprzeda :]. Klub Kibica pewnie dostanie je za free :D.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl