![]() |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rganizowanych/ Czy ktoś zna może szczegóły?
Tzn ile kosztuje pojedynczy bilet? i na jaki sektor klub przygotował bilety dla grup zorganizwanych? |
Do listy pobożnych życzeń odnośnie biletów (sprzedaż przez internet itp.) chciałbym dołożyć jeszcze jeden postulat od siebie:
Mam zakupiony karnet na sektor C. Na weekend przyjeżdża rodzina i chciałbym zabrać kilka osób na mecz. Oczywiście nie na sektor C (po pierwsze pewnie by chcieli oglądnąć mecz w spokoju po drugie nie chce ciągnąć "kosmitów" do młyna). Niestety ja nie mogę kupić dla siebie biletu na inny sektor. Nie chce "wymienić" biletu na C (karnet) na inny sektor - chce drugi raz zapłacić za miejsce na innym sektorze - nie da się! To samo się tyczy sektora rodzinnego: nie moge zabrać tam dziecka bo ja nie kupie biletu - ot, cała historia. Szkoda, że to wszystko tak wygląda... |
Cytat:
Tak jeszcze wtrącę, że fajnie się dzieje, jak takie grupy przychodzą. Zawsze ktoś może się zarazić miłością do Wisły. Czasem jednak w takiej gromadce znajduje się kilka osób, które meczem (i Wisłą) są zupełnie niezainteresowane, a absorbuje je głównie poszukiwanie możliwości, jak komuś dopiec i jak kogoś wkur***. Przykłady to strzelanie ze słomek, rozlewanie napojów, rzucanie czipsami itp. |
Cytat:
|
Cytat:
|
mysle ze to wymysl ekstraklasy albo innych pokemonow - pewnie jesli chodzi o Wisle to jakby od nich to zależało to sprzedali by Ci i 50 biletow
|
mysle ze to jest zryty system i tyle. Ja też kiedyś zapomnialem biletu i nie było szans zakupić bilet drugi raz przed meczem :P a to było jeszcze przed wprowadzeniem obowiązkowych kart kibica. PO**BANE ! I tyle wam powiem.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
1.Kup bilet na inne dane 2.Wymień się z kimś,dasz mu karnet na C Ty sobie wezmiesz bilet tam gdzie chcesz iść. Oba sposoby formalnie chyba nielegalne, ale myśle ze by przeszło Nie szkoda ze tak wygląda, ale takie są wymogi ustawy o BIM. Do tego dlaczego niby miałbyś móc kupić 2 bilety na jedną osobe ? Zalatuje koniem. |
Cytat:
|
Cytat:
A co do drugiego biletu - cóż, to już z ustawy wynika, że na jedne dane możesz posiadać tylko jeden bilet - a skoro masz karnet, posiadasz już miejscówkę na dany mecz. |
Cytat:
Cytat:
|
Takie pytania mam.
Czy wchodząc na karnet ulgowy, musze pokazac legitymacje ? Czy kupujac bilet ulgowy na LE równiez musze okazywac legitymacje ? - jesli mam karnet ulgowy. |
Musisz mieć za każdym razem legitymacje. Duże kolejki przed meczem ligowym do kupna biletu ?
|
a co np jak student kupił karnet ulgowy i juz nie jest studentem i nie ma podbitej legitki??a tak poza tym jak ktos rozpozna czy karnet jest ulgowy czy normalny??
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet w przypadku gdy zakupisz karnet ulgowy p 16.X to 17.X kupując bilet musisz okazać legitymację i to nic nie znaczy, że w ciągu 24godzin nie straciłeś prawa do ulgi/lub straciłes 9bo tego na podstawie karnetu nie idzie zweryfikować). Ulga tylko i wyłącznie na podstawie legitymacji. |
Zdązyłem zadzwonić do sprefy kibica i dowiedziałem sie ze legitymacja nie powinna być potrzeba przy sprawdzaniu mając karnet ulgowy, dlatego ze wystarczy ze okazywałem legitymacje przy zakupie karnetu ulgowego i myśle ze jutro nie bede miał żadnych problemów.
|
Legitymacja nie jest potrzebna przy posiadaniu karnetu, jednak i tak warto ją mieć bo nie wiadomo co tam ochrona będzie chciała a chyba lepiej ją okazać i w spokoju wejść na sektor niż się wykłócać. Dokumenty są wymagane przy wejściu "na bilet" czyli w wypadku spotkań pucharowych.
|
No i tutaj pojawiają się sprzeczne informacje. Na Fulham kupowałem bilet znajomemu i jego bratankowi który ma 14 lat. Chciałem kupić bilety bez zniżki, bo nie mógł mi dać legitymacji z tego względu, że była mu potrzebna do dojazdów do szkoły, na co pani w kasie powiedziała że po Peselu system jej nie puści i tak sprzedała mi bilet ulgowy bez legitymacji. Natomiast przy zakupie biletu na mecz ligowy od innego znajomego wymagana była legitymacja.
|
Cytat:
Także nie ma co spinać i kibic kup ulgowy. |
m94 jesli to było do mnie to chyba mnie nie rozumiesz:)
Ja mam zakupiony karnet jesienny tylko w tym problem ze przedawniła sie legitymacja i przy wejsciu na stadion nie chce miec nieprzyjemnosci |
Jaj ja pisałem o to latem i pytałem klub (jak była sprzedaż karnetów) powiedzieli że liczy się ulga w dniu kupna. Przykładowo ktoś ma ulgę do końca października a mecz jest w listopadzie to może do końca października kupić ulgowy bilet za okazaniem ważnej legitymacji. Podobna informacja była bodajże na facebooku lub na głównej, niestety później ona zniknęła i teraz nie wiadomo co i jak. Co np. z ludźmi którzy kupili karnet ulgowy latem, teraz od listopada kończy im się legitymacja studencka i co, niby na mecz mają teraz nie wejść? A skąd latem wiedzieli czy będą mieć przedłużoną legitymację.
|
no dlatego dzwoniłem dzisiaj do Strefy kibica i pytałem jak to jest, to powiedziano to samo co Ty:)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
No nie wiadomo bo po co ochrona sprawdza legitymacje przed wejściem na stadion? Co ich to interesuje skoro ulga ma być w dniu zakupu a nie w dniu meczu? I chyba wszystko o to się rozchodzi, masz bilet ulgowy ale ochrona Cię nie wpuści bo nie masz już ważnej legitymacji. Kiedyś nawet o tym z jednym ochroniarzem gadałem, ale on powiedział że jest tu m.in. od sprawdzania tego (ale od myślenia już chyba nie).
|
Jak by u nas były takie ceny to też było by więcej ludzi..
http://www.slaskwroclaw.pl/7388946.dhtml |
Cytat:
wchodząc na stadion wchodzisz na podstawie karty kibica (bilet lub karnet) ochrona ma informację na wyświetlaczu, że to wejście na ulgę dlatego od razu prosi o legitymację, dopiero po okazaniu, że to karnet winni zaniechać czynnosci sprawdzania legitymacji i z tego co zauważyłem tak to wykonują przynajmniej na C. Cytat:
kupiłeś bilet ulgowy bez ważnej legitymacji czy okazałeś fałszywą a na mecz wziąłeś prawdziwą nieważną? :D z informacji jakie wiem od sprzedających to zdarzają się przypadki takie, że kibic przynosi legitymację podbitą licząc, że kasjer nie sprawdzi danych na drugiej stronie,a tam zupełnie inne dane :D |
Bobas u nas bilety na ligę najdroższe są za 55zł.... Matko 5 zł różnicy i by więcej ludzi było tak? Najtańszy jest droższy o 3 zł.....
|
Ja mam pytanie ile biletów zostało przyznanych dla kibiców Podbeskidzia??
|
Nie wiem ile zostało przyznanych, ale ma byc ich 300 osob podobno.
|
Cytat:
Edit: Szok, http://ts.podbeskidzie.pl/a1910/nie-...letow-na-wisle Ale raczej wątpliwe by aż 1600 ich przyjechało |
" Jedyną możliwą drogą obejrzenia meczu na żywo jest zaopatrzenie się w wejściówki już na miejscu w Krakowie bezpośrednio przed spotkaniem, po uprzednim wyrobieniu Karty Kibica Wisły Kraków "
Widzicie jakiś sens? Kibicu Podbeskidzia/ amici czy żydow, chcesz obejrzeć mecz? a nie ma już biletów na sektor gośći? Wyrób sobie karte kibica Wisły Kraków! |
Cytat:
poza tym dawniej też obcy kupowali bilety na nasze trybuny gdy nie przyjmowaliśmy gości ujawniony kibic Podbeskdzia na naszych sektorach = momentaly wylot!!!! byśmy potem nie czytali na forum, że byli i nikt nic nie zrobił. |
wiem, nie chodzi mi o sam fakt, że oni przychodzą czy coś.
Chodzi mi o potrzebną karte kibica do zakupu biletu, to jest bezsensu ;) Jakiś turysta czy ktoś chce obejrzeć mecz (pewnie raz w życiu) i musi wyrabiać karte KIBICA WISŁY ;) Wiem, że ten temat był już dawno omawiany, ale wymóg, aby karty kibica były potrzebne na mecze ligowe jest bezsensu .... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
źle Cis ię wszystko wydaje, stadion Wisły jest dla Wiślaków gdyby tak było jak piszesz po co sektory gosci na stadionach całego świata nie ośmieszaj się |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
zapoznaj się z regulaminem stadionu Wisły i zasadami przyjmowaia kibiców drużyny przyjezdnej, nie znalazłem tam rozgraniczenia na ultras/piknik |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl