Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wikink1 28.01.2012 10:18

ten artykuł i to wszystko w oku klubu jest robione tak nie poradnie ,ze szkoda słów .KRĘCIĆ TEZ TRZEBA UMIEĆ .

Pan Jotka 28.01.2012 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1213219)
Artykuł sponsorowany ;)

Coś tam jest nie halo, bo dziwne że niby już jest dziura na 700tys? To mamy rozumieć że w budżecie zawarto wpływy jakich jeszcze wtedy nie osiągnęliśmy ?
Pominę fakt że kasa z UEFA wpływa na koniec sezonu! Zamrożenie jakiejkolwiek kwoty nie ma żadnego wpływu na obecną sytuację finansową.

Ty piszesz poważnie? A czym jest budżet jak nie planowaniem wpływów i wydatków? :D Dopiero po zakończeniu roku obrachunkowego skłądasz tzw. wykonanie budżetu. W SSA nazywa się to wynikiem finansowym za okres taki i taki.

Romuald 28.01.2012 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1213128)
W ciągu ostatniego półtora roku było sporo transferów, więc nie dziwcie się, że teraz jest cisza. Jaliens kosztował do tej pory około miliona euro (łącznie z kwotą za podpis). Iliev, czy Pareiko też dostali solidne kwoty za podpis, wysoki koszt transferów Meliksona, Genkowa, Jovanovicia, Chaveza, niewiele wcześniej Bunozy, Jovanicia i tak krok po kroku można tłumaczyć, czemu Wisła nie wydaje w tym momencie pieniędzy.

Z tym Jaliensem to brednie 1 milion euro nas kosztował ? nawet jeżeli Jaliens zarabia 400 tys euro rocznie to myślisz,że dostał 600 tys euro za podpis? u nas gdzie jest problem z wydaniem 400 tys euro na transfer...

serek.c2 28.01.2012 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1213253)
Ty piszesz poważnie? A czym jest budżet jak nie planowaniem wpływów i wydatków? :D Dopiero po zakończeniu roku obrachunkowego skłądasz tzw. wykonanie budżetu. W SSA nazywa się to wynikiem finansowym za okres taki i taki.

Oczywiście masz rację - tyle tylko, że jeśli dobrze pamiętam w Wiśle miało nie być miejsca na "lepienie" budżetu w taki sposób. Do budżetu miały być liczone wpływy wyłącznie pewne, gwarantowane... Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że Basałaj wliczył do budżetu środki za wyjście z grupy LE? Jeśli tak, to jest większym cymbałem niż myślałem...

haldir_sgn 28.01.2012 12:45

naprawde myślicie że jakaś zapyziała gazeta ma pojęcie co się dzieje u Nas w Wiśle ? czy naprawde uważacie, że największy Polski klub ma przygotowane pieniądze na transfery tylko w przypadku dofinansowania za puchary z europy ? Jak mają być transfery to beda, jak nie to nie, decyzje o tym i tak podejmie Nasz Bos i tyle !

TOMEK 11 28.01.2012 14:15

wychodzi na to że oni reprezentują Błaszcza...

http://www.transfermarkt.de/de/inter...erater_24.html

Kurz 28.01.2012 14:29

NIe wiem czy to odpowiednie miejsce, ale w pewnym sensie dotyczy polityki transferowej i problemów z kasą w Wiśle:

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._pilkarze.html

TOMEK 11 28.01.2012 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1213308)
NIe wiem czy to odpowiednie miejsce, ale w pewnym sensie dotyczy polityki transferowej i problemów z kasą w Wiśle:

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._pilkarze.html

było na poprzedniej stronie :-)

Kurz 28.01.2012 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1213219)
Artykuł sponsorowany ;)

Coś tam jest nie halo, bo dziwne że niby już jest dziura na 700tys? To mamy rozumieć że w budżecie zawarto wpływy jakich jeszcze wtedy nie osiągnęliśmy ?
Pominę fakt że kasa z UEFA wpływa na koniec sezonu! Zamrożenie jakiejkolwiek kwoty nie ma żadnego wpływu na obecną sytuację finansową.

Nie jakie założenia przyświecały naszemu budżetowi, ale jedno jest pewne, wydatki są wyższe niż przychody, jeśli pominiemy pieniądze Puchary i ewentualne zyski z transferów. Podaje się różne liczby, ale różnica pomiędzy tym co zamierzaliśmy wydać, a tym co wpływa do kasy mieści się w przedziale pomiędzy 10 a 20 mln złotych.

dj_ibutti 28.01.2012 14:38

Nie od dzis wiadomo bylo ze Mandziara krecil waly z Kapka...

Pan Jotka 28.01.2012 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1213272)
Oczywiście masz rację - tyle tylko, że jeśli dobrze pamiętam w Wiśle miało nie być miejsca na "lepienie" budżetu w taki sposób. Do budżetu miały być liczone wpływy wyłącznie pewne, gwarantowane... Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że Basałaj wliczył do budżetu środki za wyjście z grupy LE? Jeśli tak, to jest większym cymbałem niż myślałem...

Do budżetu na 2012 mógł jak najbardziej wliczyć ponieważ UEFA mówi wprost ile zapłaci za wyjście z grupy. A to nastąpiło w grudniu 2011. Inna sprawa gdyby wliczył do budżetu na ten rok apanaże za 1/8, 1/4 czy 1/2 finału. To byłoby rzeczywiście niepoważne.

wolfy 28.01.2012 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1213313)
Nie od dzis wiadomo bylo ze Mandziara krecil waly z Kapka...

A mimo to Kapka trzyma się mocno w naszym klubie. Nawet nam Bunozę sprowadził. Za śmieszne 400 tys. euro.

Taka ciekawostka: w sporze między Mandziarą a Wisłą Kapka stanął po stronie menadżera, będąc wciąż pracownikiem klubu. Po zwolnieniu dostał pracę - zgadnijcie u kogo...

wikink1 28.01.2012 15:05

Niema co zgadywać to jest bagno ........Wiśle jest potrzebny nowy właściciel i normalności.Transfery to jedynie części problemu.

AgresywnyChomik 28.01.2012 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1213315)
A mimo to Kapka trzyma się mocno w naszym klubie. Nawet nam Bunozę sprowadził. Za śmieszne 400 tys. euro.

Taka ciekawostka: w sporze między Mandziarą a Wisłą Kapka stanął po stronie menadżera, będąc wciąż pracownikiem klubu. Po zwolnieniu dostał pracę - zgadnijcie u kogo...

Dokladnie ale co z tego jak za chwile jeden z drugim napisza ze przeciez i tak to Stan jest chujowy bo Jaliens i Lamey :foch:

funkykoval 28.01.2012 15:31

Eh koledzy a skąd się wzięłą ksywa "niezatapialny" ??? POpadł Zdzich w niełaskę, i przez jakieś 2 sezony próbował się zahaczyć - KSZO, Lubin, ŁSK z tego co pamięam, ale na Reymonta u Cupiała jest wiecznie żywy - niczym Lenin. Z drugiej strony jakby nie było to Zdzich maczał palce w tym g.... - sprawa transferu Żurawia - gdzie M. i K. nie brali udziału była wyjaśniana.
Jak się C. wkurzy to może znowu wywieje nam Zdzisia - myślę, że mogłoby to być z dużym plusem dla Wisły. Oby Boss przyponiał sobie kto jest kolegą Mandziary.....

Bronex 28.01.2012 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1213324)
Eh koledzy a skąd się wzięłą ksywa "niezatapialny" ??? POpadł Zdzich w niełaskę, i przez jakieś 2 sezony próbował się zahaczyć - KSZO, Lubin, ŁSK z tego co pamięam, ale na Reymonta u Cupiała jest wiecznie żywy - niczym Lenin. Z drugiej strony jakby nie było to Zdzich maczał palce w tym g.... - sprawa transferu Żurawia - gdzie M. i K. nie brali udziału była wyjaśniana.
Jak się C. wkurzy to może znowu wywieje nam Zdzisia - myślę, że mogłoby to być z dużym plusem dla Wisły. Oby Boss przyponiał sobie kto jest kolegą Mandziary.....

Niezatapialny bo nie można go było wywalić. Zawsze mącił, kombinował. Nawet jak go chwilowo przepędzono to wiadomo było ,że za chwile wróci.

Swoją drogą 700 tysięcy euro to sporo pieniędzy. Dziwi mnie to ,że UEFA ma takie uprawnienia ,że może zamrozić wypłatę. Dziwne. Przecież to jak klub ureguluje rzekome zobowiązania z jakich środków to powinno być poza kompetencjami UEFA. A UEFA jest tutaj w roli takiego komornika. Równie dobrze mogliby wpaść na Reymonta i np. sprzedać Małeckiego czy Meliksona ,żeby oddać kasę Madziarze. Przecież to jest absurd.

deep63 28.01.2012 17:01

To nie UEFA ma uprawnienia ,a jest wyrok sadu i na podstawie tego zostaly zamrożone pieniążki ciężko wykopane przez piłkarzy

prezes85 28.01.2012 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez deep63 (Post 1213339)
To nie UEFA ma uprawnienia ,a jest wyrok sadu i na podstawie tego zostaly zamrożone pieniążki ciężko wykopane przez piłkarzy

Cieżko wykopane... Nasi płaczą jak to się zmęczyli w 90 min raz na 7 dnia a w tenisa graja po 4- 5 godzin.

Merkury 28.01.2012 17:21

Dziwić może fakt, że Cupiał pomimo grubego portfela nie jest wstanie zatrudnić odpowiednich fachowców w dziedzinie prawa - większość postępowań sądowych kończy się przegraną Telefoniki jak i Wisły w sporach między tymi podmiotami a byłymi pracownikami. Konstrukcja większości umów podpisywanych przez klub budzi poważne wątpliwości prawne kogo tak na prawdę interesy zabezpieczają bo można mieć uzasadnione wątpliwości czy aby na pewno klub a to przekłada się potem na olbrzymie straty finansowe.

Pan Jotka 28.01.2012 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1213347)
Dziwić może fakt, że Cupiał pomimo grubego portfela nie jest wstanie zatrudnić odpowiednich fachowców w dziedzinie prawa - większość postępowań sądowych kończy się przegraną Telefoniki jak i Wisły w sporach między tymi podmiotami a byłymi pracownikami. Konstrukcja większości umów podpisywanych przez klub budzi poważne wątpliwości prawne kogo tak na prawdę interesy zabezpieczają bo można mieć uzasadnione wątpliwości czy aby na pewno klub a to przekłada się potem na olbrzymie straty finansowe.

Grubość portfela nie zmieni prawa. Jak podpisana była umowa to wywinąć się jest rzeczą nieślychanie trudną. Tym bardziej dziwi chęć wchodzenia w spory!

Boruc 28.01.2012 18:40

http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...na-modzie.html

Nic tylko, cierpliwości i czekać na efekty :D

gizmowisla 28.01.2012 18:46

takie efekty jak w postaci mlodego Clebera ?? to ja dziekuje za taka "nowa" polityke

Acapelo 28.01.2012 19:51

ciekawe ile wisimy Mandziarze

Bronex 28.01.2012 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1213360)

takie efekty jak w postaci mlodego Clebera ?? to ja dziekuje za taka "nowa" polityke

Identycznie pomyślałem a propos małego Clebera. Będą tak tę politykę prowadzić ,że w końcu spadniemy i wychowanków jak nie było tak nie będzie.

Acapelo 28.01.2012 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1213373)
Identycznie pomyślałem a propos małego Clebera. Będą tak tę politykę prowadzić ,że w końcu spadniemy i wychowanków jak nie było tak nie będzie.

może nie chodzi o wychowanków tylko, żeby sprowadzać młodych Farfanów
w sumie to obecnie Stasiek zbudował niezły team i problem jest tylko w tym, że trzeba sporo kasy na wykup Bitona i Nuneza.
Gdyby tych 2 piłkarzy miało długoterminowe kontrakty to w sumie możnaby już teraz wkomponowywać w zespół młode talenty choćby z Ameryki Południowej. Miejmy nadzieję, że Wisła przejdzie Standard, wygra ligę i wtedy latem możnaby zacząć młodą ofensywę wiedząc, że i tak mamy silny zespół.
Przez następne półtora roku w zasadzie nie musimy się wzmacniać doświadczonymi piłkarzami, poza lewą obroną i defensywnym pomocnikiem. To jest napewno nasz atut. Pod warunkiem, że wykupimy Bitona i chociaż przedłużymy wypożyczenie Nuneza.
Na prawej obronie mamy Jovanovica i prawdopodobnie będziemy mogli pomyśleć latem, żeby kupić kogoś młodego za Lameya (chociaż ten gra całkiem dobrze to trzeba gdzieś na tych młodych stawiać), za Diaza pewnie też kupimy młodego lewego obrońcę (albo wykupimy/wypożyczymy Diaza a zwolnimy z kontraktu Paljica).
Na defensywnym pewnie Sobol jeszcze zostanie, będzie Nunez i Wilk, a prawdopodobnie zostanie też Jirsak bo nie będzie dużo chciał.
W ataku raczej bez zmian i to samo na skrzydłach. Jest Melikson na długim kontrakcie, jest Garguła, Boguski, Iliev jeszcze rok nam zapewni też dobry poziom...

Tak więc wierzę, że Valckx rzecywiście w tej chwili szuka nam 20 latków gdzieś na krańcu świata, w których latem zaryzykujemy i zainwestujemy :)

kurde jak się patrzy jakie mecze poprzegrywaliśmy w tamtej rundzie to spokojnie

allon 28.01.2012 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1213373)

Taka wypowiedź to dno

Jak zawodnik nie ma 16lat to nie można z nim podpisać profesjonalnego kontraktu. Wcześniej się doucz a później wypowiadaj

fanfan 28.01.2012 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1213370)
ciekawe ile wisimy Mandziarze

Ja mam tylko nadzieję , że do tych ok. 700 tyś. euro nie naliczą odsetek za te siedem lat :-/ Ponieważ wtedy leżymy i kwiczymy .

Szakal 28.01.2012 20:26

wie ktos moze dokladnie co bylo w tych transferach nie tak?

wolfy 28.01.2012 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szakal (Post 1213387)
wie ktos moze dokladnie co bylo w tych transferach nie tak?

Dokumenty nie są jawne, więc nikt Ci nie powie.
Zgaduję, że Kapka.

milosz 28.01.2012 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1213385)
Ja mam tylko nadzieję , że do tych ok. 700 tyś. euro nie naliczą odsetek za te siedem lat :-/ Ponieważ wtedy leżymy i kwiczymy .

Tak, jak zwykle. Nie ma żadnej informacji wiarygodnej, ale nasi wieczni narzekacze szukają oczywiście tej najgorszej z reguły zrodzonej tylko w ich wyobraźni :lol:.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl