Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

arth_ur 10.02.2010 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver1906ts (Post 852901)

Tylko szkodaże że ten konkurs nie jest ogłoszony przez inwestora budującego stadion, lub oficjalnej strony Klubu. Bo taki konkurs może zrobić sobie każdy.

silver1906ts 10.02.2010 10:36

Ale skoro jest on prowadzny przez oficjalną strone stadionu to moze jest w tym jakies ziarnko prawdy i bedzie mial on znaczenie przy koncowym wyborze krzeselek. Myśle że gdyby ten konkurs nie miał znaczenie nie rbili by z nas idiotów...ale wszystko mozliwe.

Mixu 10.02.2010 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stadionwisly.info
Zaznaczmy iż konkurs jest nieoficjalny. Jego celem jest zebranie różnych rozwiązań, które później będzie można zaprezentować (w formie ankiety połączonej z dyskusją)

I wszystko jasne..

rav 10.02.2010 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver1906ts (Post 852927)
Ale skoro jest on prowadzny przez oficjalną strone stadionu to(...)

to nie jest oficjalna strona stadionu. chłopcy chcieli sobie zrobić reklamę to wymyślili powielenie konkursu sprzed kilku miesięcy. tyle.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 852906)
Bo taki konkurs może zrobić sobie każdy.

silver1906ts 10.02.2010 11:27

Chyba ze tak...

crazykaro 10.02.2010 11:48

http://stadionwisly.info/aktualnosci/104/Konkurs
Widzicie to zdjęcie na stronie? Całkiem fajnie to wygląda i znacznie lepsze niż jakieś napisy.

DarekK_11 10.02.2010 12:26

Całkiem ładne ;)

Mixu 10.02.2010 12:41

http://stadionwisly.info/files/konku...kurs_promo.jpg

A mi sie nie podoba. Jesli taki efekt dochodziłby do sektora gdzie jest Biała Gwiazda to ok, jednakże przy całym niebieskim E i bocznych sektorach D wygladałoby to troche pstrokato..

crazykaro 10.02.2010 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 852987)
http://stadionwisly.info/files/konku...kurs_promo.jpg

A mi sie nie podoba. Jesli taki efekt dochodziłby do sektora gdzie jest Biała Gwiazda to ok, jednakże przy całym niebieskim E i bocznych sektorach D wygladałoby to troche pstrokato..

To co za problem zamienić kilkadziesiąt siedzisk z niebieskich na białe i się wkomponuje. Kolor czerwony jest i tak powyżej trybuny Di E więc takich nie trzeba tam umieszczać

mlynek0 10.02.2010 14:15

według mnie na zdjeciu wygląda to bardzo dobrze i jestem pod wrażeniem fajneeeeeeeeeeeeee :)

As 10.02.2010 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 852654)
trochę przesadziłes As.Jedna trybuna może ale wszystkie?Jak to by wygladało : wschodnia napis Umbro, południowa - Tyskie, a zachodnia - Salwator :):).Rozumiem sprzedac nazwę stadionu np.Stadion Umbro im.H.Reymana na powiedzmy 15-20 lat.
nazwy firm przypadkowe

No ale co mnie to obchodzi jak to bedzie wygladalo? Nie da sie wszystkim dogodzic. Reklama BAT na koszulkach mi sie nie podobala ale rozumialem potrzebe jej umieszczenia.
Jesli sponsorzy byliby z roznych branz (tak jak zasugerowales) to napewno nie przeszkadzaloby im wspolwystepowanie na trybunach.

Dlaczego uwazasz ze nazwa stadionu i wzor na krzeselkach musi byc sprzedany jako jedna usluga? Przeciez mozna zrobic z tego dwa pakiety Nazwa stadionu + reklama na krzeslkach.
To z kolei mozna rozbic na kolejne pakiety.
Sprzedac nazwy poszczegolnych trybun (np. Dalymount Park w Dublinie - 'Des Kelly Stand') gdzie kazda nosilaby nazwe sponsora ktora figurowala na biletach i marialach promocyjnych. Wtedy zarabialbys na nazwie stadionu plus na kazdej trybunie.
Zamiast zarabiac na dwoch uslugach Wisla zarabialaby na dziewieciu. (nazwy + wzory krzeselkowe)

Kwestia nie jest to jakby to wygladalo tylko to czy znalazliby sie chetni na te uslugi reklamowe. Neiktorym podmiotom nieprzeszkadzaloby sasiadowanie na trybunach inni natomiast byliby sklonni zaplacic za wylacznosc. Nalezaloby rownierz oszacowac czy sprzedaz wielu pakietow przyniesie wiecej piniedzy niz dwa glowne pakiety lub jeden calosciowy pakiet tak jak sugerowales.

Arapaho 10.02.2010 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 853042)
No ale co mnie to obchodzi jak to bedzie wygladalo? ....

To stwierdzenie wszystko wyjaśnia.Lepiej już nic nie mów.Jakby za przeproszeniem ktoś nasrał na środku trybuny C i dal za to żeby tam to było przez 15 lat - 1 mln USD tez byś był za? :lol:

Matis013 10.02.2010 17:02

http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...ownice,1437289:)

crazykaro 10.02.2010 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kocur8 (Post 853076)
http://stadionwisly.info/aktualnosci/104/Konkurs
Barwy odwrotnie powinno byc niebiesko-bialo-czerwone, ale ogolnie fajna projekt

Tak jest bardziej eststycznie.

Ja pitole. Wy nie narzekacie że kolory są złe tylko że w złej kolejności i nie ważne jak to będzie wyglądało. Mam nadzieje że zrobią niebieskie siedzonka i zółte schody:evil:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 853106)
Dariusz Olszówka Kraków, 10.02.2010 r.
Radny Miasta Krakowa
Interpelacja
Pan Prof. Jacek Majchrowski
Prezydent Miasta Krakowa
Dotyczy: Modernizacji stadionu Wisły
1. Czy w planowanym przetargu na monitoring i kołowroty będą objęte również systemy IT (BMS, system płatności bezgotówkowych, łącza IT, telebimy)?
Kiedy planuje się wykonanie tego i kto za to zapłaci?
2. Kiedy zostanie ogłoszony przetarg na wykonanie wnętrz trybuny północnej?
Kiedy planuje się realizację tego zadania i kto za to zapłaci?
3. Czy planuje się konkurs na wzór krzesełek na trybunie zachodniej?
Czy będzie brany pod uwagę rozstrzygnięty konkurs na wzór krzesełek na trybunie wschodniej?
Czy Miasto planuje konsultację ze Stowarzyszeniem Kibiców Wisły Kraków w sprawie wzoru i koloru krzesełek na trybunach stadionu?
4. Czy planowane jest wytynkowanie lub obłożenie elewacji stadionu na trybunach: północnej, południowej, wschodniej i zachodniej? Czy planuje się pozostawienie ich w stanie obecnym tj. bez tynku, z tzw. "suchym betonem?
5.Czy w przetargu ujęta jest budowa ogrodzenia lub pleksji oddzielających sektor gości od sektora gospodarzy?
6.Czy w projekcie stadionu wzięto pod uwagę konieczność stworzenia osobnych kołowrotów oraz osobnych wejść na stadion dla kibiców drużyn przyjezdnych?
7.Czy tekst umowy między inwestorem zastępczym a wykonawcą jest informacją publiczną w świetle istniejącego prawa?
8. Czy wykonane zostanie maskowanie elementów wentylacyjnych i klimatyzacyjnych na dachu trybuny wschodniej?(widok z parku Jordana)
9. Czy planuje się jakąkolwiek iluminację świetlną stadionu lub świetlne banery z nazwą stadionu? Jeśli tak to czy jest ona ujęta w obecnym przetargu?
10. Czy w zakresie głównego wykonawcy jest dostarczenie pełnego wyposażenia sal konferencyjnych, szatni, pomieszczeń TV oraz dziennikarskich?
11. Czy projekt wykonawczy stadionu (trybuny zachodniej) jest już przekazany głównemu wykonawcy? Jeżeli nie to na jakim etapie jest projekt, kiedy będzie przekazany i co w tym związku z terminem oddania obiektu jeżeli pozostało jeszcze tylko 5 miesięcy?
12. Czy w lipcu 2010 stadion będzie spełniał wszystkie wymogi obiektu klasy ELITE, zgodnie z przepisami UEFA? Jeśli nie, proszę o podanie dokładnego (do miesiąca) terminu oddania stadionu w kategorii ELITE?
13. Dlaczego ponownie prace projektowe stadionu Wisły prowadzi studio Wojciecha Obtułowicza? Kiedy podpisano ponowną umowę? Czy studio Wojciecha Obtułowicza zapłaciło lub zapłaci karę za opóźnienia w oddawaniu projektów wykonawczych, z tytułu poprzedniej, rozwiązanej przez miasto umowy? Czy studio Wojciecha Obtułowicza przekazało wreszcie pełną dokumentację stadionu? Jeśli nie, jaki procent dokumentacji trybuny wschodniej (z narożnikami) i zachodniej (z narożnikiem) został przekazany?
14. By stadion uzyskał kategorię ELITE konieczne jest zakończenie prac na trybunie północnej. Kiedy zostanie rozpisany przetarg na wykonanie prac pod tą trybuną, m.in. wykonanie klatek schodowych, prace wykończeniowe, wykonanie dróg dojścia i kołowrotów, zamontowanie monitoringu i systemów IT?

Powyżej przeklejam treść interpelacji, która dzisiaj złożyłem do prezydenta w sprawie uszczegółowienia odpowiedzi na wcześniej zadane pytania oraz nowe pytania dotyczące spraw stadionu...

Widzę że wsystkie ważne pytania z ostatnich miesięcy zostały zebrane w całość :)
A co z poprzednią interpelacją??

zbymak 10.02.2010 17:06

Kurcze oni chyba nigdy tych szyb nie skonczą montować

pan Dudi 10.02.2010 18:09

Brawo Panie Darku. Niech Pan nie popuści chamom, bo w Panu nasza ostatnia nadzieja. Jak widać z klubu nikt sprawą stadionu się nie interesuje, bo co ich to obchodzi? Oni tam tylko pracują.

Belzebub 10.02.2010 18:52

A wiadomo cos o elewacji naszego stadionu?Jest jakas przewidziana?Bo sam beton racej slabo bedzie sie prezentowal..
Gdzieś na forum pejsów widziałem ich elewacje, no i co tu duzo mówic bedzie w miare efektowna...

As 10.02.2010 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 853097)
To stwierdzenie wszystko wyjaśnia.Lepiej już nic nie mów.Jakby za przeproszeniem ktoś nasrał na środku trybuny C i dal za to żeby tam to było przez 15 lat - 1 mln USD tez byś był za? :lol:

No doskonale porownanie trafiajace w samo sedno! Ja mowie o estetycznym logo a Ty o oddawaniu kalu na trybunie.
Tosmy sie spotkali w pol drogi...

Zreszta nie ma co kruszyc kopii o cos na co nie mamy zadnego wplywu.

rav 10.02.2010 21:40

I koniec tematu barw.

Pablo84 10.02.2010 22:10

http://i45.tinypic.com/huj2ae.jpg

szczepanwislak 10.02.2010 22:46

tak jak jest na tym zdjęciu wnętrza naszego stadionu to tak mogłoby być na prawdę. Mi bardzo się podoba :)

TSW Fanatyk 11.02.2010 09:42

http://stadionwisly.info/aktualnosci...ojekt_stadionu

hurraaa patrzcie kto dokończy projekt :D

już myślałem że dokończy ktoś kto się nie zna na architekturze stadionów a tymczasem mamy projektanta z prawdziwego zdarzenia. Tak trzymać!!.......

Dagobert 11.02.2010 10:53

nie no tekst że nie dasz sobie uciąć rąk o tym jakie barwy miała Wisła przed wojna jest mega:) poczytaj trochę relacji historycznych chyba, że one zostały zmanipulowane, żeby wszystkie milicyjne kluby mogły mieć jedna barwę;p;p
taki żarcik:)

Mixu 11.02.2010 11:02

Nie ręce a głowę ;)

kot już wszytko ładnie wyjaśnił więc o co cała polemika na ten temat?

crazykaro 11.02.2010 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 853404)
Więc w czym przeszkodzi N-B-Cz?

W tym że nie pasowałoby do reszty stadionu. Poza tym nie ma po co stosować barw które były odwrócone na złość w czasie komuny, lepiej wrócić do oryginalnych, a nie dalej tkwić w czasach PRL.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 853387)
http://stadionwisly.info/aktualnosci...ojekt_stadionu

hurraaa patrzcie kto dokończy projekt :D

już myślałem że dokończy ktoś kto się nie zna na architekturze stadionów a tymczasem mamy projektanta z prawdziwego zdarzenia. Tak trzymać!!.......

Ta informacja to mrozi krew w żyłach. Skoro pan o. sie nie zgodził na oddanie projektu to w końcu trzeba by wyegzekwować kasę która się uzbierała za nie oddanie projektu na czas, a jest to już parę milionów, z tego co pamiętam z grudnia.

Czarny 11.02.2010 12:17

Niespełna 10 milionów za taki projekt? Ja się pytam po co my przeprowadzamy procedurę przetargową i zawieramy umowę określonej treści, skoro miasto w żaden sposób nie jest w stanie, nie chce, nie może lub po prostu nie potrafi wyegzekwować jej zapisów? Co jest? Obtułowicz trzyma w szachu gminę miejską Kraków, nie rozśmieszajcie mnie... Można się załamać...

Hanex 11.02.2010 12:32

Pan Czarny jakby znał historie tego projektu to by tak nie mówił... Było kilka(naście) stron wstecz.

Czarny 11.02.2010 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanex (Post 853467)
Pan Czarny jakby znał historie tego projektu to by tak nie mówił... Było kilka(naście) stron wstecz.

Nie przekonuje mnie to wcale. Pomimo wszystkich zawirowań wokół tego projektu, niezależnych od miasta i od projektanta, naprawdę trudno oprzeć się wrażeniu, że inwestycja jest prowadzona nieudolnie. Sory.

Markus 11.02.2010 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 853514)
Dzisiaj o godz. 16.40-17.00 będę na żywo w radio ESKA w sprawie hali TS Wisła z radnym Batorem (nowym członkiem Komisji Sportu, który wcześniej był przeciw hali) lub radnym Włodarczykiem (prawdopodobnie nowym przewodniczącym Komisji Sportu, który również był przeciw hali). Usłyszymy co mają teraz do powiedzenia na temat naszej hali. Nie wiem czy będzie można dzwonić w trakcie i zadawać pytania...

Znakomicie, bardzo dziękuję za informacje. Trzymam kciuki, aby udało się odpowiednio zaprezentować potrzeby Wisły, koszykówki krakowskiej i kibiców w tym względzie. Ta hala jest ważna, niezbędna, będzie używana, zapewni byt sekcji.

Jeśli mógłbym coś zasugerować, myślę, że dobrze byłoby na antenie także choć jednym zdaniem odnieść się i do problemów stadionowych - że i tu wciąż jest mnóstwo do zrobienia, wiele spraw opisanych w interpelacjach pytaniami nie rozwiązanych, nie na wszystko środki zapewnione. Nie można pozwalać trwać propagandzie błogostanu i tuszowania problemów głoszonej przez Majchrowskiego, tylko ciągle trzeba naciskać na przyspieszanie i ich rozwiązywanie...

Hudy 11.02.2010 15:41

odnośnie hali:
"Dziś rozmowa będzie w Radiu VOX FM na żywo na 106,1 FM. Jutro powtórka
w Eskce między 6 a 6.30.
Pytanie proszę wysłać teraz mailem"
[email protected]

crazykaro 11.02.2010 16:14

Może lepiej załozyć nowy temat i tak będzie można się wypowiadać na temat barw, a raczej ich kolejności.

A ja natchniony zdjęciem trochę się pomęczyłem i wyszło coś takiego:

http://img15.imageshack.us/img15/3316/91576232.jpg

A tu chyba trochę podrawsowany:
http://img194.imageshack.us/img194/8813/43344985.png

Donki 11.02.2010 16:52

To co ten Bator(czy jak mu jest) opowiada to są jakies jaja ! Gościu jest smieszny!!

Pero 11.02.2010 16:58

Jechałem dzisiaj tramwajem 15 i tak się zastanawiam czy nie powinni zmienić nazwy przystanku Reymana na stadion miejski im. Reymana?? Byłoby to bardziej na miejscu

Hudy 11.02.2010 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 853552)
To co ten Batora opowiada to są jakies jaja ! Gościu jest smieszny!!

piszcie co tam sie dzieje bo niestety nie ma online wiec nie kazdy ma mozliwosc wysluchania tej debaty

jaro1985r 11.02.2010 17:00

Krzesełka powinny byc czerwone bo wiadomo jak będzie wyglądał stadion na meczu z Oderką Wodzisław lub Piastem Gliwice gdzie przyjdzie 10 tys ludzi. Popatrzmy sobie na Zaglebie Lubin, tam kolor krzesełek jest dobrany perfekcyjnie do koszulek w jakich przychodzi większość kibiców. No ale wiadomo miasto ma większe problemy niż jakieś głupie kolory krzesełek

węgorz2 11.02.2010 17:04

wiecie cos na temat stadionu HUTNIKA ,dzisiaj obiło mi sie o uszy że nie robia tam nic i nie zapowiada sie żebyśmy tam grali na wiosne tz: za niecaly miesiąc

spinnaker 11.02.2010 17:06

Na Hutniku się nie dzieje bo jest za zimno żeby trawę posadzić więc póki dalej będzie taka pogoda to rundę zaczynamy w Sosnowcu.

A w tej transmisji nic ciekawego w sumie. W skrócie: Bator mówi że miasta nie stać, żeby najlepiej się znalazł prywatny inwestor, albo żeby zbudować 1 halę zamiast 2, np na terenie Wisły ale nie koniecznie taką na 15 tys. Stanowisko radnego Olszówki wszyscy znamy, no tyle że zobowiązał się forsować przy każdej poprawce do budżetu dofinansowanie na halę.

Donki 11.02.2010 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hudy (Post 853556)
piszcie co tam sie dzieje bo niestety nie ma online wiec nie kazdy ma mozliwosc wysluchania tej debaty

Powiedział że TS Wisła mogła sobie podzielic pieniądze ktore dostałą na stadion i za czesć z nich wybudować hale:shock:
PS: Mówił o tym stadionie tak jakby twierdził że jest on za duży.

Żmijka 11.02.2010 17:49

Ok, przyznać się - kto wydrukował ulotki i podpisał się prof. Jacek Majchrowski ? :D
Ulotki dot. przekazywania 1% :lol:

farben 11.02.2010 18:52

Wczoraj w Krakowie pojawiły się ulotki, na których prezydent Jacek Majchrowski wzywa mieszkańców do przeznaczania 1 proc. ze swojego podatku dla... Bogusława Cupiała, "właściciela stadionu Wisły", aby ten mógł zakończyć jego budowę. W magistracie zawrzało. He, he.

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...kase,id,t.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl