Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

szprotson 27.11.2010 02:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 1017952)
Ale opraw nie sponsoruje, na pięknym, nowym stadionie.

PS: Nie mam wpływu na to kogo kupi. Ale prędzej on kogoś kupi niż Walter czy Cupiał. Czytaj: prędzej czy później zdobędziemy mistrza.

Może tak być.
Pytanie jakie się pojawia jest tylko jedno : Jaki to będzie klub i z jakiego miasta.
A) Polonia Odra Opole
B) Hetman Polonia Zamość
C)Czarne Koszule Wodzisław

snyrting 27.11.2010 02:47

szprotson, chyba za daleko szukasz.

Tutaj raczej chodzi o Dyskobolie Grodzisk Wlkp.

Mahazel888 27.11.2010 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1017910)
... zaznaczam ze nie jestem zwolennikiem teorii spiskowej....

A zauważyliście kto to sędziował? Znowu ten skośny! Facet ma rękę do dziwnych meczy.

edit : Sędzia: Masaaki Toma

kreseq 27.11.2010 10:18

- Chcę, by drużyną zarządzał większy zespół, który na zasadzie burzy mózgów będzie dochodził do najlepszych rozwiązań. Wykładam na ten klub zbyt duże środki finansowe, byśmy grali w kratkę. Piłkarze dostają ogromne pieniądze i mają wykonywać usługi tak, jak tego oczekuję. Mam nadzieję, że nowi ludzie pomogą Janasowi sprawić, by Polonia wreszcie spełniała moje oczekiwania - mówi szef Czarnych Koszul. Podaje nawet wzór, do którego chce dążyć.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Janusz "Burza Mózgów"" Wojciechowski :D

iiYama 27.11.2010 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 1017919)
trzecią obrońca puścił bo (do wyboru przeciwko teoriom spiskowym): 1.bał się że sam ją sobie wbije do bramki, 2. myślał że nie ma za nim nikogo i wyjdzie w aut, 3. myślał że bramkarz spokojnie chwyci w ręce.
Sapela nie drgnął nie wiedząc gdzie Krzywicki skieruje piłkę a Krzywicki wogóle tej piłki nie sięgnął

Proszę Cię :lol:

Widziałeś kiedykolwiek jakiś mecz gdzie obrońca uchyla się przed piłką na 10 metrze licząc na rozwój sytuacji wg wymienionych przez ciebie scenariuszy?

1) Nawet Jop drugi raz by tego do siatki nie wpakował. Wystaczyło płat czołowy przyłozyć i wyjaśnić sytuację.
2) Tak można myśleć gdy się długi słupek zamyka.
3) Gdy ją przepuszczał kłaniając się gorliwie miał ją na wysokości głowy. Jaki bramkarz do tego wyjdzie skoro jest obrońca który asekuruje sytuację. To nie była zawiesina na wysokości 2-2,50m.

Taka ciekawostka:
- Przy bramce na 1-2 kto odpuścił Sasina wbiegającego w pole karne? Obrońca z numerem 27, Zlatko Tanevski
- Przy bramce na 2-2 kto pilnował i ruszył w Pogoń za Krzywickim? Obrońca z numerem 27, Zlatko Tanevski
- Przy bramce na 3-2 kto się uchylił przed piłką? Obrońća z numerem 27, Zlatko Tanevski.

Pozatym 2-3 sek. filmu http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...cki__3_2_.html

Tanevski patrzy w prawo i musiał widzieć napastnika obok siebie. To nagle by odpuścił dośrodkowanie sądząc że nie ma przeciwnika obok niego?

:pobity:

gigant 27.11.2010 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1018038)

Widziałeś kiedykolwiek jakiś mecz gdzie obrońca uchyla się przed piłką na 10 metrze licząc na rozwój sytuacji wg wymienionych przez ciebie scenariuszy?

1) Nawet Jop drugi raz by tego do siatki nie wpakował. Wystaczyło płat czołowy przyłozyć i wyjaśnić sytuację..

Tutaj akurat wykazałbym się większą rozwagą.

Skończmy już te rozkminy

sorin320 27.11.2010 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1018038)

1) Nawet Jop drugi raz by tego do siatki nie wpakował. Wystaczyło płat czołowy przyłozyć i wyjaśnić sytuację.
2) Tak można myśleć gdy się długi słupek zamyka.
3) Gdy ją przepuszczał kłaniając się gorliwie miał ją na wysokości głowy. Jaki bramkarz do tego wyjdzie skoro jest obrońca który asekuruje sytuację. To nie była zawiesina na wysokości 2-2,50m.

Taka ciekawostka:
- Przy bramce na 1-2 kto odpuścił Sasina wbiegającego w pole karne? Obrońca z numerem 27, Zlatko Tanevski
- Przy bramce na 2-2 kto pilnował i ruszył w Pogoń za Krzywickim? Obrońca z numerem 27, Zlatko Tanevski
- Przy bramce na 3-2 kto się uchylił przed piłką? Obrońća z numerem 27, Zlatko Tanevski.

Pozatym 2-3 sek. filmu http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...cki__3_2_.html

Tanevski patrzy w prawo i musiał widzieć napastnika obok siebie. To nagle by odpuścił dośrodkowanie sądząc że nie ma przeciwnika obok niego?

:pobity:

Zgadzam sie z Tobą w 100%, to co zrobił Tanevski to woła o pomstę do nieba, ja tu nei chcę nic mówić, ale popatrzcie sobie na ostatniego gola... mam duże wątpliwości czy on w ogóle nie jest przypadkiem ślepy... bo jak można odpuścić takie dośrodkowanie... i nie ładować głową... dramat

emj10 27.11.2010 11:35

Widziałem kilka razy tą powtórkę i na żywo jak leciało spotkanie. Poszedł na piłkę głową, ale się machnął i jej nie przeciął. Przeleciała za jego głową, a on mógł odprowadzić ją głową do bramki.

masterlag 27.11.2010 11:49

Po wczorajszym "cudzie nad kałużą" mam świetny humor, o który dbają moi znajomi, którzy są pasiaści.
Dziś na Facebook'u czytam takie dowcipy jak: "Cracovia to MY! Najlepsi kibice". Hahahahaha! "najlepsi kibice" powalają mnie z nóg.
Naprawdę nie rozumiem ich. Są w czarnej du**e, utrzymają się pewnie znów dzięki zielonemu stolikowi (czyli korupcja trwa w najlepsze), wygrali raptem DRUGI mecz w sezonie i już są świetni? Ich piłkarze są do niczego, a kibice śpiewający przez 90% meczów piosenki "anty Wisła" nigdy nie będą najlepsi, nawet nie będą dobrzy.

Mam nadzieję, że w niedzielę dokopiemy ichniej warszawskiej koleżance i znowuż przeskoczymy Legię.
A Klub Kokosa trwa w najlepsze- Daniel biega po schodach. Ale zachowuje się profesjonalnie, bo nie stroi fochów. :)
Takie kabarety to tylko w polskiej lidze!

killzone 27.11.2010 12:03

Cytat:

No, mamy najbardziej oryginalną wypowiedź sezonu. A raczej dekady. Może nawet - najbardziej oryginalną wypowiedź w historii polskiej piłki. Uwaga (ale teraz to naprawdę - uwaga!), cytujemy portal sportowefakty.pl:

Po końcowym gwizdku Wróbel był pierwszym zawodnikiem GKS-u, który wyszedł z szatni do autobusu. Portal SportoweFakty.pl zapytał go o wrażenia po porażce poniesionej w tak nieprawdopodobnych okolicznościach.

- Może pan zacytować niecenzuralne słowa? - upewnił się Wróbel, a po uzyskaniu twierdzącej odpowiedzi, uzupełnił: - Proszę powiedzieć, że ja się czuję, jak dzi.wka wydymana po jakimś gang bangu. To są moje słowa.
A bukkake było? :pobity:

dj_ibutti 27.11.2010 12:16

Widać, że siedzi w temacie. Pewnie Łobo mu "Extasy" pożyczył ;P

Seb@. 27.11.2010 12:40

O korupcji we wczorajszym meczu raczej mowy nie ma, ale jak tak sie dobrze sprawie przyjzec to byc moze zawodnicy Belchatowa w zamian za to ze juz nie musieli z Ulatowskim wspolpracowac postanowili sie odwdzieczyc:>. Tanevski musial Ulatowskiego wprost nienawidziec ze az trzy bramki podarowal.

Sartre 27.11.2010 14:33

Cytat:

O korupcji we wczorajszym meczu raczej mowy nie ma
Że GKS mecz sprzedał,to też nie uwierzę. Ale że Tanevski się za zł podłożył, to już prędzej. Gość uprawiał sabotaż.

MatMario 27.11.2010 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1018074)
A bukkake było? :pobity:

Ja zwrócę uwagę na to że mówi że czuje się jak panna lekkich obyczajów przyjmująca za swe usługi korzyści finansowe...

Seb@. 27.11.2010 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1018144)
Ja zwrócę uwagę na to że mówi że czuje się jak panna lekkich obyczajów przyjmująca za swe usługi korzyści finansowe...

Idac dalej tym tropem trzeba by uznac ze:

1. Wrobel sprzedal sie sam
2. Placacych bylo conajmniej trzech

kreseq 27.11.2010 15:40

Arka u siebie to jednak inna druzyna. Nie jeden klub tam punkty pogubil, i zanosi sie na to ze Slask dolaczy do tego grona. Pewnie bedzie remis :D Juz 4 bramki. Labukas ( karny i z akcji ) Kazmierczak ( Karny i z akcji ) Ladnie, 4 bramki, a to dopiero pierwsza polowa.
Nadprezes zly na Bruno i cos przebakuje o tym zeby Brazylijczyk szukał sobie nowego klubu :D Tam to niezle jaja sa :) Trener nie ma co oceniac graczy, prezes wie najlepiej co i jak i jak mu sie zachce to wypierniczy wszystkich :D

Oldpara 27.11.2010 15:42

Niezależnie od wyniku do przerwy - mega szczęśliwego dla Śląska, jak patrze na grę Arki na tej sztucznej murawie, to mam wrażenie, że ostatni wyjazd do Gdyni będzie trudniejszy niż jutrzejszy mecz z Polonią.

0 22 27.11.2010 15:47

Myślicie, że w czasach, w których zatrzymanych za korupcję jest 200 osób, w czasach, w których wszystko jest w telewizji Cracovia i Bełchatów zdecydowałby się ustawić mecz z taką pompą? Przecież oczywiste jest, że z 2-0 do 2-3 i to w 5 ostatnich minut będzie sensacją kolejki, o której będzie się mówiło i pisało.

Popełniacie jeden podstawowy błąd - ze względu na nienawiść do KSC. Nie bierzecie pod uwagę, że z ww. powodów nie ustawa się już meczów na chama. To nie są idioci. Na logikę, jak sami kłamiecie albo robicie jakiś przekręcik to staracie się to zrobić tak by nikt nie zauważył. A nie z przytupem w całym środowisku.

Mecz ustawiony to jakieś 1-0, bo słabiutkim meczu, bez żadnych karnych i innych wzbudzających kontrowersje sytuacji.

A nie 3 gole w ostatnie 5 minut :)

Marszałek 27.11.2010 15:56

Zazwyczaj najciemniej pod latarnią. Tanevski dziwnie się zachowywał i tyle. Czym było to spowodowane nie mnie to osądzać. Choćby nawet, w jakimkolwiek innym meczu, obrońcy siedali na dupie przez przeciwnikiem to jestem pewien,że absolutnie nikt by się tym nie zajął. Tu można wszystko i nikt nic nikomu za to nie zrobi.

Śląsk dobrze gra ale muszę przyznać,że mimo 4 bramek mecz cieniutki. W tej rundzie Sotirovic mi się podoba.

Nitrox 27.11.2010 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1018172)
Myślicie, że w czasach, w których zatrzymanych za korupcję jest 200 osób, w czasach, w których wszystko jest w telewizji Cracovia i Bełchatów zdecydowałby się ustawić mecz z taką pompą? Przecież oczywiste jest, że z 2-0 do 2-3 i to w 5 ostatnich minut będzie sensacją kolejki, o której będzie się mówiło i pisało.

Popełniacie jeden podstawowy błąd - ze względu na nienawiść do KSC. Nie bierzecie pod uwagę, że z ww. powodów nie ustawa się już meczów na chama. To nie są idioci. Na logikę, jak sami kłamiecie albo robicie jakiś przekręcik to staracie się to zrobić tak by nikt nie zauważył. A nie z przytupem w całym środowisku.

Mecz ustawiony to jakieś 1-0, bo słabiutkim meczu, bez żadnych karnych i innych wzbudzających kontrowersje sytuacji.

Ciekaw jestem co będziesz pisał za tydzień za jak Wam strzelą gole pod sam koniec meczu??!!

saklak1906 27.11.2010 15:58

Cytat:

Idac tym tokiem rozumowania, taka pompa jest najmniej podejrzana.
Chyba nie myslisz ze te aresztowania cos zmienily, natura nie lubi pustki. Znajdzie sie kolejny fryzjer bardziej kumaty i ostrazniejszy i z pare latek zajmie rozpracowanie ukaladu.

Jakuza w Japoni ustawiala sumo sport narodowy wazniejszy niz religa. To nam podeslali jednego skosnego na przeszpiegi czy moze u nas sie da zarobic, chyba szybko wnioski wyciagneli szybko:rotfl::rotfl::rotfl:

7 kotów 27.11.2010 16:01

Cytat:

To nie są idioci.

Alez oczywiscie ze sa.
Natomiast zgadzam sie, ze mecz ustawiony nie byl.

Ot, trafily sie slepemu bydlu 3 ziarna

killzone 27.11.2010 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 1018181)
Ciekaw jestem co będziesz pisał za tydzień za jak Wam strzelą gole pod sam koniec meczu??!!

Raczej powie(my) ze mamy frajerów w obronie :-p

WiślakMyślenice 27.11.2010 16:18

Cytat:

Cytat:

"W takim burdelu jakim jest polska piłka już nic mnie nie zdziwi'
(czy jakoś tak) by Tomaszewski. I to na tyle.

albo:

Cytat:

"To tak jak patrząc na mecz polskiej ligi myśleć: Niee, ten mecz wcale nie był ustawiony."
by Powiatowy

Najlepszy 27.11.2010 16:21

Wali mnie czy mecz ustawiony czy nie, nawet jezeli ustawiony to trzeciego frajera po arce i bełchatowie już nie znajdą i tak dużo punktów już stracili frajersko u siebie więc wczorajszy mecz im nie pomoże.A teraz napiszę do tych co są święcie przekonani ,że gdyby mecz był ustawiony to parchy nie wygrałyby w takich okolicznościach .Pomyślcie sobie: jesteście w sytuacji parchów czerwona latarnia krytyka z każdej strony nagle macie okazje kupić mecz to czy nie dopłacacie i nie załatwiacie spektakularnego zwycięstwa?dzięki temu parchy przez tydzień są chwalone a profesorek ma satysfakcje,że dobrze zrobił ze Ślusarskim Matusiakiem i holendrem...

WiślakMyślenice 27.11.2010 16:27

Cytat:

.Pomyślcie sobie: jesteście w sytuacji parchów czerwona latarnia krytyka z każdej strony nagle macie okazje kupić mecz to czy nie dopłacacie i nie załatwiacie spektakularnego zwycięstwa?dzięki temu parchy przez tydzień są chwalone a profesorek ma satysfakcje,że dobrze zrobił ze Ślusarskim Matusiakiem i holendrem...
Oni są bez honoru. Zapomniałeś sprawę z ŁKS-em? Wazelinowali pzpn jak się patrzy. Jeszcze pisma wysyłali żeby czasem decyzji nie zmieniali.

"nigdy nie spadnie, cracovia nigdy nie spadnie" zaczynam w to powoli wierzyć...

MatMario 27.11.2010 16:27

Może Janusz kasę położył w 80 minucie? W tej lidze wszystko jest możliwe, tak jak było możliwe tak pewnie znów będzie. Ludzie się nie zmieniają, Ujek gra w najlepsze sobie dalej, Lato tak samo. Handlowali meczami, dalej funkcjonują w środowisku, a są ludźmi można powiedzieć na świeczniku.

Szatałow grał w Amice za czasów Fryzjera i awansów co rok i w wywiadach mówi bez skrępowania że nic nie widział...

Może jest jakieś skrępowanie, ale żądza pieniądza zapewne umie to przyćmić.

0 22 27.11.2010 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 1018181)

Nie mam inklinacji do szukania wszedzie i zawsze spisków przeciwko mnie.

P.S. "!!!!!!!!"

Marszałek 27.11.2010 17:26

Lechia nic nie gra. A Zagłębie nie wygląda na takich, którzy potrafiliby aż tak zneutalizować Lechię. Ewidentnie nie weszli w mecz. 25 minut meczu a Lechia nic.

Wizard 27.11.2010 17:51

Narazie tzw. tragedia ;) Znając poprzednie mecze Lechii to typuję bramki dopiero po 65-70 min... Zagłębie gra bardzo agresywnie pressingiem, myślę, że pod koniec meczu spuchną i będzie więcej miejsca na boisku. Czas się obudzić.

Żurek jako komentator to jakaś farsa :) O Buvalu w polu karnym - "był ewidentnie faulowany, ale karnego bym nie odgwizdał" :)

RAF 27.11.2010 18:23

ogladacie moze mecz Korona - Lech? Widzicie pilke czy tylko ja jestem slepy? :D Taki "fajny, naprawde fajny" :D obiekt Korony a nawet murawa nie jest podgrzewana.

cieniek 27.11.2010 18:24

poza piłka brakuje też linii, ruski cyrk :)

Titto 27.11.2010 18:24

:shock: Traore zajebiście wykonuje te karne.

Eternit 27.11.2010 18:25

Nie tylko Ty;) beznadziejnie się ogląda

Marszałek 27.11.2010 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1018241)
Narazie tzw. tragedia ;) Znając poprzednie mecze Lechii to typuję bramki dopiero po 65-70 min..

Gol w 66 minucie:)Szacunek normalnie. Widzę,że Lechie masz opanowaną do perfekcji.

Zachowanie zawodnika Zagłębie to jakaś kpina. I co oni mają z tymi kibicami, poza Lechistami to cisza aż żal.

Ja piłkę widzę,tylko, że mam w HD więc może przez to.

Eternit 27.11.2010 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1018257)
Gol w 66 minucie:)Szacunek normalnie. Widzę,że Lechie masz opanowaną do perfekcji.

Zachowanie zawodnika Zagłębie to jakaś kpina. I co oni mają z tymi kibicami, poza Lechistami to cisza aż żal.

Ja piłkę widzę,tylko, że mam w HD więc może przez to.

Na Zagłębiu chyba protest?

SZYMEK_TSW 27.11.2010 18:42

po co te kluby wydają te miliony na podgrzewane murawy jak i tak nikt ich nie używa? a jeśli już to na 5 minut przed meczem uruchamiają...

Żmijka 27.11.2010 18:44

Zima zaskoczyła gospodarzy obiektu w Kielcach ;) jak drogoców ;)

RAF 27.11.2010 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 1018267)
po co te kluby wydają te miliony na podgrzewane murawy jak i tak nikt ich nie używa? a jeśli już to na 5 minut przed meczem uruchamiają...

uruchomili na Koronie?

Seb@. 27.11.2010 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 1018267)

Bo wymogi licencyjne mowia o poisadaniu a nie uzywaniu :>, a pozatym ty wiesz ile to kosztuje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl