![]() |
Cytat:
Różne rzeczy się szybko zmieniają - to samo się tyczy piłki i to że rok temu świętowaliśmy mistrza w zasadzie od zimy, wcale nie oznacza że w tym roku, drużyna troche dała ciała bo musimy czekać na ostatnią kolejke. Druga sprawa - konkurencja na prawdę nie śpi.Możemy się spierać o detale ale jeśli chodzi tylko o pojedyncze elementy pierwszej jedenastki, to Amica wd mnie miała przewagę.Mają na prawdę nietuzinkowego i zajebiście kreatywnego środkowego pomocnika(u nas z tym krucho) - mają 2 znakomitych jak na naszą ligę napastników(akurat kontuzja jednego z nich w jakimś tam sensie zaważyła na losie całej drużyny). Mają bardzo solidnych środkowych obrońców i mimo wszystko lepszego bramkarza, gdzie Smuda przedobrzył bo trzeba było stawiać jednak na jednego. Smuda w ogóle dał dupy = to jest jeden z niewielu trenerów który posiada kompleks Boga.Lech po rundzie jesiennej rozdawał karty na wszystkich frontach.Zniszczył nas na Reymonta, świetnie spisał się w uefie - wykapany mistrz.Do tego miał kasę na transfery.Tyle że zamiast myśleć o dniu 'jutrzejszym' - czyli co będzie jak ktoś nabawi się kontuzji - Smuda myślał już chyba o przyszłym sezonie, będąc pewien że nie ma bata na Lecha, w kwestii mistrzostwa....I się przeliczył. Ogólnie różnimy się w ocenie tego sezonu bo ja stoje na stanowisku że Skorża i drużyna dokonała rzeczy prawie niemożliwej - patrząc na to jak to się wszystko układało.Ty uważasz że mamy najlepszy skład więc w zasadzie masz pretensje do zespołu/trenera, że tyle nerwów to kosztowało i jeszcze przynajmniej 90 minut, będzie kosztować. A żeby nie było tylko o naszym podwórku - Lechia powinna się utrzymać i nie piszę tego by podnieść odwiedzających nasze forum Gdańszczan na duchu, tylko dla tego że są ku temu przesłanki. Piast jest nażarty i tu nie ma 2 zdań - Lechia musi to wygrać.Wygrana to minimum baraże bo chyba nikt nie uwierzy że 'Bóg' Smuda i jego armia zaciężna odpuści sobie mecz zgodowy.Pytanie tylko czy Górnik wygra z Polonią...Jeszcze 2 dni temu stwierdził bym że tak ale patrząc na to jak Polonia potraktowała mecz z Lechem , to oni tanio skóry nie sprzedadzą więc tylko wygrać z Piasetm a sprawy powinny się same dobrze ułożyć - chyba że przebąkiwanie o 'śląskiej spółdzielni', ma sens... |
Cytat:
Lech Poznań, miał nad namy 3 punkty przewagi, nad Legią dwa, nad Polonią cztery*... I trzynaście meczy do końca! Jak można mówić, o "wykapanym mistrzu"? Panowie, przecież to był tylko jeden mecz różnicy! Ja wiem, że czytając tytuły na portalach, można było sie zastanawiać w której kolejce Poznaniacy dostaną puchar, ale radze wam na przyszłość analizować tabele, bez durnych komentarzy ekspertów... * - liczb dokładnie nie pamiętam, liczy się sens :p Cytat:
Nie twierdzę, żę Lewandowski, Rengifo, czy Stilic to patałachy nie dorastające naszym piłkarzą do pięt. To naprawdę dobrzy piłkarze i nie jednego bym z chęcią widział w Wiśle. W mediach, i co mnie bardziej boli, na tym forum, cały czas panowało jednak przekonanie, jakoby byli oni lepsi o klasę od Brożka i spółki - i to mnie w****iało, i w****ia dalej... |
Do wszystkich:
Pisząc COKOLWIEK na forum kibiców Wisły Kraków jako kibic Wisły jesteś w pewnym sensie przedstawicielem wszystkich fanów i reprezentujesz całą wielotysieczną Armię Białej Gwiazdy zatem zanim napiszesz - POMYŚL DWA RAZY! |
Kasperczak rozmawia z Lechem
http://www.efakt.pl/Kasperczak-juz-u...y,45695,1.html |
co prawda to tylko Fakt, ale ciągnie ten nius parę ciekawych spraw:
Pierwsze, to co będzie jeśli Górnik utrzyma się jakimś cudem? Toż Heniu może spokojnie sobie w aureoli cudotwórcy dobry rok chodzić, jeszcze podwyżkę dostać (tam geldzik póki co jest) i od nowego sezonu pokazać, jak się robi kolejną wielką siłę w lidze :) Gorzej jak spadną, od szczurów spieprzających z tonącego okrętu może wyzywać nie będą ale w CV ten wstydliwy fakt na resztę kariery zostanie, że nie taki on doskonały jak by sam chciał widzieć. Chyba to, że puścił farbę o szkoleniu piłkarzy na treningu przez osoby spoza sztabu trenerskiego powoduje, że jemu i drużynie tak czy tak może być razem za ciasno. Druga sprawa to posada trenera w Lechu. Jak (co najbardziej prawdopodobne) mistrza nie ugrają to leci, patyczkować się nie będą. I tak Franz złapał przez moment Boga za nogi, trzy lata wszyscy dookoła w klubie tańczą, forsy jak gnoju, jeszcze trochę farta (o to nie można mieć mieć pretensji), no żyć nie umierać. Sam bym tak chciał :D. Ale , co możliwe, o czym gdzie indziej Heban pisze, może cud nastąpić i Taraś nie odpuści, sędzia nie będzie widział tego co było ale zobaczy to co mu się w łeb wkręci i nas powiezą. Tfu, tfu, spluwam i odpukuję. Ale wykluczyć nie mogę, przykładem trzeci gol Lecha z Polonią. No i nasz Frazn ma na koncie dobry występ w UEFA, Puchar i mistrza. Wtedy pewnie go nie ruszą :) Z tego wszystkiego jednak najlepiej dla nas, by w ostatecznym rozrachunku Franz wymówienie dostał :D |
Cytat:
Potem na chwile zrobiło się 5 - niebawem miał być mecz w Poznaniu i na prawdę wyglądało to kompletnie nieciekawie. Kluczem do sukcesu był na pewno właśnie mecz w Poznaniu i zgadam się że media zdecydowanie przedwcześnie tak dały Lechowi mistrza jak i za bardzo wykreowały graczy Lecha na gwiazdy.Jednak moim zdaniem były podstawy by po jesieni upatrywać w nich głównego kandydata do tytułu. ps co do tego ostatniego meczu ze Śląskiem - ja już tytuł przyznałem ale im bliżej do meczu tym jednak ostrożniej do tego podchodzę.Oczywiście wygramy;) ale Tarasiewicz wygląda mi na takiego niezłego s****iela(w pozytywnym tego słowa znaczeniu oczywiście) - nie wiem co mu tam siedzi pod kopułą , mam nadzieje że nie to by przejść do historii jako sprawca jednej z największych niespodzianek w ost. kolejce w historii naszej ligi |
Cytat:
Cytat:
|
|
A mi się wydaje, że Lech (i słusznie) przegrał przez zimowe okienko transferowe (oczywiście wyłączając błędy samego Smudy i brak rotacji w składzie, bo np. jak się oglądało ostatnie mecze Lecha, z finałem PP włącznie, to ten uważany za kalekę Kikut grał całkiem przyzwoicie, Henriquez też nie tak całkiem słabo, więc wbrew pozorom jakaś tam ławka była, ale trudno gdy gość nie gra prawie cały sezon (nawet epizodycznie) i nagle ma wejść, i prezentować równy poziom oraz zgranie z innymi).
Niemniej jednak wywalono prawie 600 tys. Euro (za Tran.Markt.de) na młodych Stiliciów i jedni twierdzą, że gości ogrywają chłopaki z ME, drudzy że wcale oni tacy słabi nie są, tylko Smuda się na nich uwziął, ale po trzecie - to gdyby te 600 tys. zainwestowano w dobrego napastnika to sądzę, że byłoby naprawdę ciężko z Lechem wygrać. Jeszcze na koniec ciekawostka, kiedyś, już kawał czasu temu, chyba przy okazji meczu Górnik-Lech, Smuda powiedział coś takiego: "Kiedyś oddałem Heniowi superzespół (Wisła), a już mu szykuję następny" - w obliczu ostatnich plotek, to coś może być na rzeczy. |
Cytat:
Cytat:
|
http://futbolnet.pl/wiadomosci/solor...wi-na-koltonia
Kołtoń :) przyszły sezon będzie pewnie jeszcze trudniejszy Legia, Lech , Polonia Śląsk może Widzew, Lubin będzie sie działo, jest tylko jeden problem coraz więcej kasy tylko piłkarzy brak |
Cytat:
|
Jasne, brandzluj sie przed Faktem :)
edit: Przypomnialem sobie, ze jestes ta sama osoba, ktora wczytuje sie w "Nie" :D. W takim razie jaranie sie Faktem wcale mnie nie dziwi, dobrej zabawy. |
Z kolei Błoński z GF jako pewną i w 100% sprawdzoną informację podaje, że następcą Smudy zostanie Globisz.
Nie, nie Krzysztof, lecz Michał. |
Cytat:
Nawet przy założeniu, że KSG nie utrzyma się w Ekstraklasie uważam, że jest to możliwy wariant. Z kilku prostych powodów: 1) Liczę Heńka od rundy wiosennej, kiedy to on miał wpływ na przygotowania i na skład - na dzień dzisiejszy to 6 miejsce w lidze (choć przewaga niewielka nad dołem). 2) Jeśli Lech nikogo się nie pozbędzie, ewentualnie jednego piłkarza, za którego sprowadzi jakiegoś innego - to już raz Kasperczak pokazał, co można zrobić z dobrą drużyną, którą przejmuje się po Smudzie. 3) Za Ulatowskim naprawdę dużo przemawia, ale nie ma co ukrywać, jest to trener na dorobku, który o ile się nie mylę jako samodzielny trener niczego jeszcze nie zdobył, a to potrafi zrobić różnicę. Zależy czego oczekują w Poznaniu, jeśli zdecydują się na sprzedaż 3-4 piłkarzy, to podejrzewam wezmą Ulatowskiego, jeśli utrzymają skład personalny i będzie kasa na trenera - to wydaje mi się, że wezmą jednak Kasperczaka. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie ma lepszego, od Maćka Skorży Naszego
|
Cytat:
|
na szczęście żółto-czerwony kompleks prawie nie ma już szans na baraże. Podbeskidzie zagraw barażach (pewnie Górnik, Lechia albo KSC) i w żadnej z tych opcji nie ma szans na ekstraklasę..
|
Widzew powinien w tym sezonie dopiero do 1 ligi wchodzic...
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Korona atrakcyjna kibicowsko? Daj spokój, druga cracovia, nic więcej. Oprócz stadionu nic nie mają, może trochę pikników. Stokrotnie wolę Podbeskidzie i życzę im z całego serca baraży, a wygranych czy przegranych to już ki chu* :) |
Cytat:
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wis%C5%...2ka_no%C5%BCna)
zobaczcie ile Wisła ma tytułów mistrzowskich ;P |
Pamiętajcie że piłka jest jeszcze w grze i wszystko jest możliwe..
|
Cytat:
Po naszym meczu czułem euforię, ale kiedy obejrzałem powtórki goli Lechii, a później "goli" Lecha ( w szczególności tego ostatniego ), to poczułem zimny dreszcz sunący wzdłuż rdzenia kręgowego. Sędziowie wydrukowali Amikę, wydrukowali Legię i próbowali wydrukować nas. Obawiam się, że w ostatnim meczu może nam przyjść grać mecz przeciw czternastu przeciwnikom. Mogą się dziać prawdziwe cuda - wianki na boisku, karne biorące swój początek w delirium głównego arbitra, spalone odgwizdywane tylko w jedna stronę, kartkowanie naszych piłkarzy - a wszystko to przy cichym poparciu mediów. Pozostaje mieć nadzieję, że nasi dadzą radę, a Cracovia nie poskąpi funduszy motywacyjnych w swojej ostatniej szansie wyrwania się ze strefy spadkowej. |
Cytat:
Zakompleksiency z Kielc juz raczej nie wejdą ale i tak nikt by nawet nie zauwazyl jakby jednak awansowali ,bo coz maja oprocz zlomiarskiego stadionu? Podbeskidzie zagra pewnie w barazach ale nie ma raczej szans czy to z KSG czy z KSC. |
Cytat:
To trochę może być denerwujące... ale Wisła wystarczy że zagra nie na remis... |
Co do naszej ekstraklasy to przypomniała mi się jeszcze taka jedna sprawa. Bodajże w magazynie na Canal+ była rozmowa z Cetnarskim, i zapytany o słabszą formę pod koniec rundy chłopak odpowiada że byli przemęczeni tą rundą. Normalnie człowiek się załamuje jak słyszy takie głupoty. Bełchatów najpierw przez 3 kolejki łapał formę później wygrał 6 spotkań no i na koniec już sił zabrakło ( w między czasie bodajże 4 mecze w pucharze ekstraklasy zagrali). Nie jest to oczywiście wyjątek bo takie wypowiedzi z ust naszych zawodników słyszy sie często ale wkurzające jest to strasznie.
|
Cytat:
|
http://legia.com/www/index.php?akt=7620
Always look at the bright side of life fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu Cel zarządu na przyszły sezon - utrzymać dobrą serię. Mógłbym się z tego zaśmiać, ale jest to smutną prawdą, z takim podejściem jak w tym roku, czeka Legię walka o podium a nie MP. |
Nic nie grali a III miejsce mają:) To się nazywa sukces. Więc nie wiem czemu się tutaj dziwcie. A LM to im teraz potrzebna jak Wałęsa na szefa NATO. Walter stary lis wie,że teraz rodziłoby to tylko większe koszty, dlatego jestem zdania,że specjalnego halo w Legii nie będzie po sezonie a i pewnie skład też się nie zmieni.
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do drugiej części wypowiedzi to się zgadzam. Było to już wiadome od momentu zatwierdzenia budowy stadionu. |
no w tym sezonie to liga wcale się nie wyrównała, po prostu czołówka grała kichę. Było nie było jeżeli chodzi o poziom sportowy faworytem do mistrzostwa kraju był Lech, nie ma co się oszukiwac, ale zawiodła psychika i to bardzo. Fantastycznie na przestrzeni tego roku wyglądały wypowiedzi co poniektórych użytkowników forum- najpierw płacz, potem euforia, potem znowu płacz a potem znowu euforia i naśmiewanie się czy to z Legii czy to z Lecha(abstrahując już od animozji kibicowskich oczywiście). Taka jest prawda, obiektywnie patrząc że z taką grą ciężko będzie awansowac do LM, a w ostatnich latach Wiśle jak mało komu się to należy. Trzeba popracowac bo potencjał jest, ale wszystko siedzi w głowach zawodników.
Co do meczu ze Śląskiem, mimo mojej wielkiej sympatii do Śląska, i mimo że na trybunach będzie świętowanie, to jednak coś mi się wydaje że WKS nie odda tak łatwo tego meczu, będziemy musieli podejśc do niego mocno skoncentrowani, mimo wszystko piłkarze to nie kibice, widac to było w sobotę z Lechijką. Nie mniej nie wieże że przegramy tego mistrza, to było by największe frajerstwo w naszej historii najprawdopodobniej :) Co do Lechii, to jestem przekonany że się utrzyma, Cracovia przegra na 100% z Lechem który jeszcze będzie walczył o majstra, wynik Górnika mało ważny, bo jest za Lechią teraz, a śledzie polecą bo z taką grą na nic innego nie zasługują, tylko na litośc Boską, Lechia musi z Piastem wygrać, a wieże że ich na to stać bo ich gra jest bardzo fajna, vide mecz z Lechem, czy Wisłą. Myślę że mało kto mógł przypuszczać że to wszystko dla nas i naszych przyjaciół ułoży, oby tak dalej, ave ŚWL!! |
Cytat:
A zmian nie bedzie, bo i po co. Wszyscy w KP zadowoleni. |
Cytat:
I nie twierdzę, że Legia grła super, czy nawet dobrze. Bo w przekroju calego sezonu byli słąbi. ale czy Wisła również taka nie była? Też zdarzały jej się wyskoki na plus. |
Ja myśle że tu się tworzą zbyt wielkie teorie.Fakty są takie że były 3 drużyny walczące o mistrza - Pierwsza przez 2/3 sezonu wydawała się najlepsza, potem pałeczkę na chwile przejęła druga a najlepszy finisz miała ta trzecia, która była niemal skreślona.
Dawno nie było tak wyrównanej końcówki, dawno o mistrzu nie decydowały takie aspekty jak szczęście bądź pech przeciwników. Gdyby nie totalny roz**** strzelecki Chinyamy w wiadomym meczu to być może Urban był by na tronie a Skorża pod kreską , gdyby nie zawirowania w Lechu to może Smuda byłby królem, gdyby nie fatalne jak dla nas 2/3 sezonu wyjazdowego, to nie trzeba było by czekać do następnej soboty. w tym roku o mistrzu(pisze to z ryzykiem bo jeszcze go nie mamy) zadecydowały detale, szczęście/pech czy jak to kto nazwie.Każda z 3 drużyn miała swoje szanse, nie było dominacji , więc należy się tylko cieszyć że to akurat nam najpewniej, udało się doprowadzić do szczęśliwego końca i dla tego też przynajmniej dla mnie ten mistrz będzie bezcenny i wyjątkowo smaczny. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl