Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

adam_09 24.04.2012 17:37

buahahhaahhahahahahaha

lorddavy 24.04.2012 17:45

No i gdzie są teraz ci piewcy talentu złotoustego Roberta? Niestety to przeciętny trener ale, że trafi na takie zadupie to się sam nie spodziewałem.

Ma_niek 24.04.2012 17:48

Kasa misiu kasa.

Blaszczu16 24.04.2012 17:53

Ten przeciętny trener zdobył z naszym klubem 13. tytuł mistrza Polski.

1q2 24.04.2012 17:58

I po cholere rżycie?
Nie było ofert to pojechał sobie do stanów , popracować z młodzieżą, szczególnie że zaproponował mu to ziom;)

StelmiOriginal 24.04.2012 18:00

Szkoda że nie zrobił tego pare miesięcy temu... nachapał się kasy od Wisły...

Ciastek1 24.04.2012 18:02

Przypominam , że ten sam złotousty Holender przeszło rok temu zdobył z naszym szrotem MP . Troszkę szacunku dla byłego trenera .

jova 24.04.2012 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1243220)
I po cholere rżycie?
Nie było ofert to pojechał sobie do stanów , popracować z młodzieżą, szczególnie że zaproponował mu to ziom;)

albo oferty były, ale nie są na tyle dobre by opłacało się zrywać obowiązujący, wysoki kontrakt z Wisłą... Umowa z nami może mu umożliwiać pracę na amatorskim poziomie.

_ukoL 24.04.2012 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 1243221)
Szkoda że nie zrobił tego pare miesięcy temu... nachapał się kasy od Wisły...

Ty byś zrezygnował z kapuchy jakbyś trafił na jeleni, którzy Ci płacą za nic nierobienie.

adam_09 24.04.2012 18:10

jakbym był taki zajebisty jak niektórzy mówili to mogąc przebierać w ofertach nie musiałbym ciągnąć kasy od swojego byłego ( obecnego ) pracodawcy bo gdzie indziej daliby mi więcej lub przynajmniej nie mniej.

fran23 24.04.2012 18:12

W Holandii on mógł liczyć tylko na to co zwykle tam robił, czyli walce o utrzymanie.

tofik 24.04.2012 18:18

Może Robert lubi wyzwania z gatunku Fmowskich, chce wprowadzic klub 3 ligowy do MLS :D
Unirea też była zapyziałem klubem zanim Dan nie zrobił tam porządku. Poczekamy zobaczymy co się z tego wykluje.

ChG 24.04.2012 18:22

Nie ma na to szans - MLS to prywatna liga i nie obowiązują tam spadki ani jakieś awanse z niższych lig. Złotousty Robert będzie pracował więc w totalnie amatorskich rozgrywkach, ogromna kompromitacja, ale niech sobie robi co chce. :D

kacpaw91 24.04.2012 18:26

Założę się, że umowa obowiązuje od 1 lipca...

syryls 24.04.2012 18:46

W tym klubie będzie wynajdywał amerykańskie perełki, podobno kasa będzie podobna do tej w Wiśle, Robert miał oferty z średnich klubów ligi holenderskich, ale wybrał kasę. W klubie tym są sami młodzi zawodnicy.

WiślakMyślenice 24.04.2012 18:51

Maaskant- zero ambicji.

westersyl 24.04.2012 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fran23 (Post 1243228)
W Holandii on mógł liczyć tylko na to co zwykle tam robił, czyli walce o utrzymanie.

Powiem szczerze dla mnie to co zrobił Maaskant jest komedią którą podążaniem za forsą nie potrafię usprawiedliwić. Dla mnie najwyższa klasa rozgrywkowa w USA jest już pól amatorska nie chcę nawet przypuszczać co się dzieje w III lidze. Rozumiem jak za forsą idzie gość którego kariera trenerska jest już u schyłku, natomiast nie młody gość który nie ma jeszcze jakiegoś super nazwiska, praca w USA na pewno się do tego nie przyczyni.

edit: Czekam jeszcze na to czy to potwierdzony news bo aż ciężko w to uwierzyć.

comek 24.04.2012 19:06

to jak Maaskant znalazł pracę, to Wisła mu nie płaci?
Bo z tego co wiem, Wisła miała go opłacać do końca kontraktu czyli do czerwca...

kacpaw91 24.04.2012 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez comek (Post 1243260)
to jak Maaskant znalazł pracę, to Wisła mu nie płaci?
Bo z tego co wiem, Wisła miała go opłacać do końca kontraktu czyli do czerwca...

To zależy od kiedy ma podpisaną tą nową umowę.

martin_6 24.04.2012 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1243269)
To zależy od kiedy ma podpisaną tą nową umowę.

Nie wydaje mi się, aby w przypadku trenerów obowiązywało prawo Bossmana, więc aby podpisać nową umowę, musiał raczej najpierw rozwiązać starą.

kacpaw91 24.04.2012 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1243280)
Nie wydaje mi się, aby w przypadku trenerów obowiązywało prawo Bossmana, więc aby podpisać nową umowę, musiał raczej najpierw rozwiązać starą.

Nie o to mi chodziło. Chodzi mi o datę figurującą na jego kontrakcie. Aktualny jest podpisany do końca czerwca. Oficjalnie nie pracuje w nowym klubie do końca kontraktu z Wisłą, aby Wisła mu nadal wypłacała kasę. O taki zabieg mi chodzi. Bo jeżeli podpisał z normalną datą to Wisła płacić mu już nie musi.

JrQ- 24.04.2012 21:15

A co Wy myślicie, że po wy.......eniu z Wisły to topowe kluby się zgłoszą?
Podobnie było z Danem, trafił na zadupie, z którego zrobił klub, zobaczymy co zrobi Maaskant.
Choć trochę to dziwne, 3 liga? może tymczasowo.

westersyl 24.04.2012 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1243301)
A co Wy myślicie, że po wy.......eniu z Wisły to topowe kluby się zgłoszą?
Podobnie było z Danem, trafił na zadupie, z którego zrobił klub, zobaczymy co zrobi Maaskant.
Choć trochę to dziwne, 3 liga? może tymczasowo.

Niezależnie od tego czy bylaby to III liga czy MSL dla mnie to jest po prostu nie poważne. MSL to dla mnie robienie sobie jaj z tak pięknego sportu jakim jest piłka nożna. Tam chodzi o to aby robić show, a nie grać w piłkę. Często ważne jest aby mieć na-żelowanego przystojnego goscia na boisku niż dobrego piłkarza.
Weszło nazywało Maaskanta showmanem jeśli on tam rzeczywisice poszedł trzeba przyznać im racje a sam Robert będzie czuł się jak ryba w wodzie, tylko czy my tu mówimy jeszcze o piłce nożnej ? Nie dawno sam Robert przechwalał się że nie został trenerem dla kasy tylko dlatego że kocha wygrywać i kocha ten sport, wspominał coś o tym że mógł przejąć firmę po ojcu i zbić fortunę a nie zrobił tego bo pieniądze nie mają dla niego nadrzędnej wartości.

Szanowałem tego goscia za to że odbudował rozpi*** drużynę zdobył mistrzostwo i obrał dobry kurs na LM. Po dzisiejszym meczu Chelsea uważam że ten kurs mógłby być jeszcze lepszy.

Wojtas 24.04.2012 23:43

Ja piernicze szok ,Maaskant totalnie sie osmieszyl

poziom 3 ligi w Stanach to chyba wiedza ogolna tych pilkarzy ze sa 2 bramki i troche trawy ,przeciez oni tam sobie jaja z pilki robia

zreszta tam zawsze jest show ,wiec Robercik tam pasuje :D

Lysy 25.04.2012 00:20

A właśnie, że się nie ośmieszył. Co najwyżej zadrwił z nas wyszukując lukę w kontrakcie która nie zabrania prowadzenia klubu z 3 ligi USA. Robert ma i tak sporo wolnego czasu, a tym sposobem jeszcze sobie dorobi do nie najniższej pensji. Wstyd to byłby jakby podjął się pracę w Lechu Poznań, lub tfu. Cracovii. Nie jestem zwolennikiem złotoustego trenera, aczkolwiek będę go mile wspominał i życzę mu wszystkiego najlepszego.

Dariook 25.04.2012 00:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1243348)
A właśnie, że się nie ośmieszył. Co najwyżej zadrwił z nas wyszukując lukę w kontrakcie która nie zabrania prowadzenia klubu z 3 ligi USA. Robert ma i tak sporo wolnego czasu, a tym sposobem jeszcze sobie dorobi do nie najniższej pensji. Wstyd to byłby jakby podjął się pracę w Lechu Poznań, lub tfu. Cracovii. Nie jestem zwolennikiem złotoustego trenera, aczkolwiek będę go mile wspominał i życzę mu wszystkiego najlepszego.

A zabrania prowadzenia klubu z 1 ligi USA ?

AYALA 25.04.2012 08:08

nie wiedzie sie też byłemu naszemu trenerowi Wernerowi Liczce który trenuje Banika Ostrava.Jego drużyna zajmuje przedostatnie miejsce w tabeli.Ostatnio przegrała 4-1 z Duklą Praga

rafalek 25.04.2012 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1243350)
A zabrania prowadzenia klubu z 1 ligi USA ?

Podejrzewam, że chodzi o to, że ten jego nowy klub nie jest klubem profesjonalnym. Dlatego mimo tego, że obowiązuje go kontrakt z nami, może ich prowadzić.
Czyli zdaje mi się że Robert będzie teraz ciągnął kasę z dwóch źródeł.

tofik 25.04.2012 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1243311)
Niezależnie od tego czy bylaby to III liga czy MSL dla mnie to jest po prostu nie poważne. MSL to dla mnie robienie sobie jaj z tak pięknego sportu jakim jest piłka nożna. Tam chodzi o to aby robić show, a nie grać w piłkę. Często ważne jest aby mieć na-żelowanego przystojnego goscia na boisku niż dobrego piłkarza.
Weszło nazywało Maaskanta showmanem jeśli on tam rzeczywisice poszedł trzeba przyznać im racje a sam Robert będzie czuł się jak ryba w wodzie, tylko czy my tu mówimy jeszcze o piłce nożnej ? Nie dawno sam Robert przechwalał się że nie został trenerem dla kasy tylko dlatego że kocha wygrywać i kocha ten sport, wspominał coś o tym że mógł przejąć firmę po ojcu i zbić fortunę a nie zrobił tego bo pieniądze nie mają dla niego nadrzędnej wartości.

Szanowałem tego goscia za to że odbudował rozpi*** drużynę zdobył mistrzostwo i obrał dobry kurs na LM. Po dzisiejszym meczu Chelsea uważam że ten kurs mógłby być jeszcze lepszy.

Dużo żeś meczów oglądał tej MLS ? Imo wcale tak źle z nimi nie jest ;d Wiadomo szaleństwa nie ma ale trafiają się ciekawe spotkania, może nie powiedziałbym, że to liga lepsza od polskiej, ale czy gorsza ? Samo to, że u nas zatrudniła go Wisła a tam ma szanse się załapać i to po znajomości do 3ciej ligi świadczy o poziomie.

martin_6 25.04.2012 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1243284)
Nie o to mi chodziło. Chodzi mi o datę figurującą na jego kontrakcie. Aktualny jest podpisany do końca czerwca. Oficjalnie nie pracuje w nowym klubie do końca kontraktu z Wisłą, aby Wisła mu nadal wypłacała kasę. O taki zabieg mi chodzi. Bo jeżeli podpisał z normalną datą to Wisła płacić mu już nie musi.

O tym właśnie piszę.

Jeśli nie obowiązuje w tym przypadku prawo Bossmana, to Maaskant nie może sobie podpisać kontraktu z nikim innym, nawet z datą początkową już po upłynięciu terminu obecnej umowy, i nawet jeśli kontrakt kończyłby się mu jutro o ósmej rano, ani nawet nie mógłby z nikim oficjalnie negocjować. Musiałby poczekać na zakończenie kontraktu, rozwiązać go i dopiero wtedy przystąpić do negocjacji (w praktyce o samo negocjowanie nikt się raczej nie czepia, szczególnie że ciężko to udowodnić). Tak by było w przypadku piłkarzy jeszcze kilka lat temu, ale jak piszę, nie wiem jakie przepisy obowiązują w stosunku do trenerów.

saklak1906 25.04.2012 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1243420)
Dużo żeś meczów oglądał tej MLS ? Imo wcale tak źle z nimi nie jest ;d Wiadomo szaleństwa nie ma ale trafiają się ciekawe spotkania, może nie powiedziałbym, że to liga lepsza od polskiej, ale czy gorsza ? Samo to, że u nas zatrudniła go Wisła a tam ma szanse się załapać i to po znajomości do 3ciej ligi świadczy o poziomie.

Ze co:shock: od naszej ligi to gorsza jest tylko okregowka w Zimbabwe.
Wystarczy popatrzec kto gra w MLS i za jakie kwoty, my za milion lat swietlnych takich emerytow nie przyciagniemy do naszych klubow bo i za co.

Jak by sie Maskantowi nie oplacalo tam trenowac to by tego nie robil. A u nas niby czemu sie pojawil? polowa Holandii miala z niego beke ze zacza prace w polsce

syryls 25.04.2012 17:28

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._czwartej.html - no to już wiemy Robert chce sobie dorobić do wakacji a później pewnie przejmie jakiś klub.

fantom chicago 25.04.2012 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1243311)

Troche meczow z MLS ogladalem i musze stwierdzic,ze ich poziom nie odbiega od T-ME.Powiem wiecej , czesto odbywaja sie turnieje z druzynami z calego globu ( m.in. Europa , PLD. Ameryka ) i na ich tle wypadaja calkiem dobrze .Jednego czego nie mozna im zarzucic to braku przygotowania kondycyjnego i biegania do ostatniego gwizdka. Talentow kluby szukaja juz u gowniarzy,ktorzy kopia pilke dla klubow osiedlowych , zrzeszonych czy tez nie .Mysle , ze gdybysmy w Polsce mieli porownywalne mozliwosci jesli chodzi o baze przygotowawcza ,Liga Mistrzow nie bylaby dla nas czyms z krainy marzen.

Dariook 25.04.2012 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fantom chicago (Post 1243534)
Troche meczow z MLS ogladalem i musze stwierdzic,ze ich poziom nie odbiega od T-ME.Powiem wiecej , czesto odbywaja sie turnieje z druzynami z calego globu ( m.in. Europa , PLD. Ameryka ) i na ich tle wypadaja calkiem dobrze .Jednego czego nie mozna im zarzucic to braku przygotowania kondycyjnego i biegania do ostatniego gwizdka. Talentow kluby szukaja juz u gowniarzy,ktorzy kopia pilke dla klubow osiedlowych , zrzeszonych czy tez nie .Mysle , ze gdybysmy w Polsce mieli porownywalne mozliwosci jesli chodzi o baze przygotowawcza ,Liga Mistrzow nie bylaby dla nas czyms z krainy marzen.

Wydaje mi się że brak LM nie jest spowodowany brakiem bazy ala PSV. U nas problemem jest głównie pieniądz a raczej jego brak.
Każde potknięcie kończy sie w podobny sposób czyli sprzedażą tych najlepszych, łatając dziury po kasie która miała być...a nima.
A jeśli ktoś w końcu pomyśli, najpierw włoży żeby później wyciągnąć tj. wzmocni drużynę przed eLM zamiast ją osłabiać - nie widzę problemu żeby tam się znaleźć.

Lysy 25.04.2012 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1243547)
Wydaje mi się że brak LM nie jest spowodowany brakiem bazy ala PSV. U nas problemem jest głównie pieniądz a raczej jego brak.
Każde potknięcie kończy sie w podobny sposób czyli sprzedażą tych najlepszych, łatając dziury po kasie która miała być...a nima.
A jeśli ktoś w końcu pomyśli, najpierw włoży żeby później wyciągnąć tj. wzmocni drużynę przed eLM zamiast ją osłabiać - nie widzę problemu żeby tam się znaleźć.

Problem jest bardziej złożony, to szereg czynników które robimy źle. Brak bazy to jeden z kluczowych. Wyobrażasz sobie by taki Arjen Robben utrzymał wysoką formę trenując na takim kartoflisku jak nasze "boisko treningowe"? To tak jakbyś sobie kupił ferrari enzo i nie miał z niego żadnego pożytku, bo po pierwszym miesiącu siadło zawieszenie na naszych dziurawych drogach.

Fatalna polityka transferowa i brak stabilizacji to również istotny błąd jaki popełniamy, aczkolwiek jeden z wielu.

Baala 25.04.2012 20:40

Jaki trener taka liga i to by było na tyle...

Dariook 25.04.2012 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1243581)
Problem jest bardziej złożony, to szereg czynników które robimy źle. Brak bazy to jeden z kluczowych. Wyobrażasz sobie by taki Arjen Robben utrzymał wysoką formę trenując na takim kartoflisku jak nasze "boisko treningowe"? To tak jakbyś sobie kupił ferrari enzo i nie miał z niego żadnego pożytku, bo po pierwszym miesiącu siadło zawieszenie na naszych dziurawych drogach.

Fatalna polityka transferowa i brak stabilizacji to również istotny błąd jaki popełniamy, aczkolwiek jeden z wielu.

Owszem po części masz rację, baza jest bardzo ważna jednak posiadanie owej konieczności nie jest gwarantem sukcesu, tym bardziej gwarantem na występy w Champions league.

Trzeba mieć na uwadze to że posiadanie bazy jest niejako standardem w "cywilizowanym" świecie, jednak u nas jest to postrzegane troszeczkę mylnie, jako coś co jest lekiem na nasze całe zło.
Ja jednak będę się trzymał takiej wersji że, najważniejszy jest system szkolenia i środki jakie się na dany cel przeznacza.
To tak jak by szkolić kandydata na kierowcę, np szkolnego autobusu i świadomie szukać oszczędnosci, poprzez zmniejszenie ilości godzin kursowych. Po połowie nakładów,czyli godzin oczywiście będzie jeździł poprawnie, zatrzyma się na czerwonym ale czy będzie dość dobry? Czy oby te oszczędzanie nam się opłaci? Wątpię.

Dlatego nawet jeśli będzie 16 boisk, 2 lotniska, 3 perony i wesołe miasteczko, to nic to nie zmieni jeśli kuleć będzie system szkolenia i inwestowania, zarówno w kandydatów jak i cały sztab odpwiedzialny za ukształtowanie i wytyczenie profesjonalnej drogi.

W Brazylii bazą dla młodzieży jest ogólnie dostępna plaża. Tam bazę mają krezusy i trafiają tam szczęściarze. Kluby kladą nacisk głównie na promocję i późniejszy zysk, natomiast talenty rodzą sie na ulicy.

TymonPRO 29.04.2012 13:27

Marcelo zdobyl dziś gola dla PSV w wygranym wyjazdowym meczu z Rodą 3-1

jaszczur90 30.04.2012 07:40

Jean Paulista - nasz były pomocnik zagrał cały mecz w barwach Polonii Bytom w meczu przeciwko Kolejarzowi Stróże . Strzelił także gola kontaktowego na 2-1 ( mecz wygrała Polonia 2-3 )

orm 02.05.2012 18:46

Paweł Brożek powołany na Euro

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl