Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

Luu... 10.11.2011 07:26

http://www.youtube.com/watch?v=E2dPG...&feature=share
‎- Kto Ty jesteś?
- Bo ja wiem...
- jaki znak Twój?
- logo pzpn.

aguero20 10.11.2011 09:44

Ważne żeby kur.. Polacy chociaż doszli do ćwierćfinału to będzie jak odkrycie nowej galaktyki :) a na tą koszulke mam wyj.... i pozostali też powinni mieć , no i co że nie ma orzełka , popłaczecie sie?xD
Jeb.. PZPN !!!!!!

dynek.pl 10.11.2011 09:56

http://www.tvn24.pl/12694,1723780,0,...l#sonda1003545

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krecina
Według niego, logo to również jedyna rzecz, z której związek może mieć pieniądze. - Zapłacą kibice którzy kupią koszulkę. Ona ma być wielbiona przez kibica, wyrażać szacunek dla piłkarza i całej społeczności - powiedział.

W jakim swiecie zycje ten czlowiek ?? Nawet na meczu w Gdansku, na ktorym przewazali tzw. kibice piknikowie najglosniej byla spiewana piosenka o pzpn-ie, a najwieksze gwizdy jak na murawie pojawil sie Lato. Tak wlasnie kibice wielbia pzpn wiec na pewno wszyscy zakupia koszulki z tym kleksem.
Rozumiem, ze ludzie kupuja karty kibica czy bilety bo to jest niezbedne do obejrzenia meczu kadry ale juz w koszulce naszczescie mozna przyjsc dowolnej przynajmniej narazie choc nie zdziwie sie jesli zostanie wprowadzony zakaz przychodzenia w koszulce z godlem zeby zmusic ludzi do kupowania tej szmaty z butelek - przeciez Krecine trzeba jakos wyzywic.

FraMat 10.11.2011 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyDrozd (Post 1189946)
Framat sam jesteś pokemonem widze ,że czerwony orzeł Ci do gustu przypadł a może Ty komuchem jesteś

Nie wiesz kim jestem, więc daruj sobie.
Natomiast po treści posta widac kim Ty jesteś. I nie masz z czego być dumnym.
Bez odbioru

Kocur 10.11.2011 10:43

Cytat:

Piotr Świerczewski, 70-krotny reprezentant Polski:

Zmiany strojów narodowych organizowane są cyklicznie co dwa lata. Prezentacja nowych koszulek odbywa się przy okazji mistrzostw świata lub Europy. Nowe stroje to wynik nowoczesności. Mamy XXI wiek, ludzie chodzą po księżycu, latają w kosmos, a niedługo będzie można wykupywać tam wycieczki. Dlaczego my nie mamy korzystać z tego recyklingu? Idziemy z duchem nowoczesności. Ja uważam, że obecne stroje kadrowiczów są bardzo ładne. Przede wszystkim odzwierciedlają nasze barwy biało-czerwone, które się nie zmieniły. I to jest najważniejsze. Fakt, brakuje na nim tradycyjnego Orzełka, ale z drugiej strony chcemy być tacy nowocześni - chcemy latać w kosmos, mieć samochody, które same parkują. W tej chwili przyczepiamy się do takich drobnych rzeczy. Dla mnie te koszulki są wspaniałe.

co za sprzedajna szuja :[

Mareq 10.11.2011 11:17

Cytat:

Fakt, brakuje na nim tradycyjnego Orzełka, ale z drugiej strony chcemy być tacy nowocześni - chcemy latać w kosmos, mieć samochody, które same parkują. W tej chwili przyczepiamy się do takich drobnych rzeczy
:lol:

Dostrzegam na horyzoncie następce Franza . Świerczewski ucz się pan zawodu , bo lukę intelektualną wypełnisz godnie.

SZYMEK_TSW 10.11.2011 11:25

Cytat:

Nie będzie panu brakowało orzełka na koszulce?

- Będzie, ale co zrobić? Znak czasów, że zamiast mamy logo reprezentacji. Orzełka będziemy więc mieć w sercach.
Arek Głowacki
czyli jednak są w tej kadrze normalni piłkarze :)

pan Dudi 10.11.2011 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1189655)
Grześ Lato znalazł dla pokemonów temat zastępczy: nowe koszulki.
I nie zawiódł się: wszystkie pokemony z Weszlo na czele teraz tylko o koszulkach i o koszulkac, orzełku, godle, koszulkach.
Nie ma ważniejszych spraw.

No jasne, przecież to tylko symbol narodowy. Kto by się przejmował takimi pierdołami? Pokemony, nikt inny. Jak ktoś taki jak ty może być moderatorem na forum "kibicowskim"? Wstyd.

fidello 10.11.2011 12:06

tak przy okazji tych koszulek, niezależnie od oceny, to kłania się jakość polskiego prawa. Bo ustawa o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej oraz o pieczęciach państwowych zabrania umieszczania symboli RP na przedmiotach przeznaczonych do obrotu handlowego, natomiast dopuszcza ich użycie w formie "artystycznie przetworzonej", cokolwiek ustawodawca rozumiał pod tym pojęciem - pewnie może to co Orła Białego zastąpiło. Więc wychodzi na to, że PZPN dostosował się do polskiego prawa, a ono w tej dziedzinie, jak zresztą w wielu innych, kuleje

FraMat 10.11.2011 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1190023)
No jasne, przecież to tylko symbol narodowy. Kto by się przejmował takimi pierdołami? Pokemony, nikt inny. Jak ktoś taki jak ty może być moderatorem na forum "kibicowskim"? Wstyd.

Rozumiem, że jakby na koszulkach był orzełek to cała reszta w polskiej pilce wrociłaby do normy?
Nie byłoby korupcji, durnych działaczy, braku pieniędzy na szkolenie młodzieży, braku inwestycji w infrastrukturę, braku nowoczesnego zarządzania, braku jakiejkowliek wizji rozwoju polskiej pilki, skostniałych struktur, lesnych dziadków, nieprzestrzegania procedur licencyjnych, nieliczenia się z kibicami, powoływania na siłę spolonizowanych cudzoziemców, żeby tylko się nie zbłaźnić?
Wam dac tylko symbol (chocby narodowy) a uznacie, że wszystko jest cacy.
Grześ Lato dzięki takim właśnie jak Wy doszedł do tego, do czego doszedł, bo umie sobie nimi manipulować.
Wstyd rzeczywiście byc czasami moderatorem na forum gdzie ludzie dostrzegają jedynie ułudy, pozory, dają sobie manipulowac, czepiają się spraw (może głębokich) ale w tym momencie najmniej istotnych.

Nigdzie nie napisałem, że podoba mi się brak godła. Ale do jasnej ch... to w tym całym bajzlu jakim jest PZPN nie jest to najwazniejsza, najistotniejsza sprawa do zmiany.

Teraz media i kibice zamiast naciskać na PZPN o rzeczywiste reformy w piłce będa zajmowały się orzełkiem a raczej jego brakiem... No typowo polskie podejście do tematu. A Grześ zaciera tłuste rączki

pan Dudi 10.11.2011 12:47

Co to jest za bełkot? O czym ty piszesz? Co sam do tej pory zrobiłeś, żeby przywrócić sytuację w polskiej piłce do ładu, że piszesz o "Was" jako tych, którzy są mamieni i udają, że w tym światku jest tylko jeden problem, bo im się go podsunęło pod nos? A ty ostatni sprawiedliwy trwasz na straży najwyższych wartości.

W skrócie - o czym ty .......isz?

Nie jesteś ostatnią myślącą osobą na tym świecie. Najwyższa pora, żebyyś przestał żyć w świecie swojego wybujałego ego i zaczął zdawać sobie sprawę z tego, że inni też mają mózgi.

Sprawa usunięcia godła Polski z koszulek drużyny, która nazywa się reprezentacją tego kraju, to jest kolejny skandal! Nikt tutaj nie mówi, że inne zeszły na plan dalszy, ale jest to kolejny etap degrengolady i dewaluacji wartości "reprezentacji". Jeśli twoim zdaniem należy to przemilczeć i działać na poprawę reszty błędów, to dlaczego tego nie robisz? Aczkolwiek jak dla mnie zignorowanie tego problemu to po prostu przyzwolenie na taki proceder i metody, którymi posługuje się pzpn. A że dla ciebie to oznaka najwyższej mądrości, to bardzo śmieszna sprawa w sumie. No i bardzo wygodne usprawiedliwienie "nic nie robienia".

Kocur 10.11.2011 13:11

Takie "drobiazgi" jak honor są ważniejsze niż wyniki czy korupcja i czarne owce w pzpn.

Kilka nazwisk do zapamiętania - brawo!!

Cytat:

prof. Zbigniew Nęcki, psycholog społeczny; Hymn i orzeł to coś, co integrowało kibiców i patriotów. Te dwa symbole w chwili zwycięstwa wzruszają nie tylko zagorzałych kibiców, ale większość Polaków. Szkoda, że miejsce na logo firmy produkującej sprzęt się znalazło, a na orła nie. Znów zachowaliśmy się jak sprzedajna dama. Potępiam to, bo chciałbym, żeby orzeł grał nam w sercach i latał nad stadionami!

Cytat:

prof. Tomasz Gąsowski, historyk; Od XIII wieku orzeł to symbol Polski i Polaków, nawet w czasach gdy państwo nie istniało. Dziś już w szkołach nie uczymy "Kto ty jesteś? Polak mały. Jaki znak twój? Orzeł biały". Ale orzeł w nas jest. Przykre jest to dążenie do usuwania symboli, komercjalizacja. Czy naszym jedynym symbolem mają być gwiazdki Unii?

Cytat:

prof. Józef Lipiec, etyk, filozof sportu; To jest drużyna Polski, a nie drużyna PZPN. Nie rozumiem, dlaczego orła ma zastąpić logo. Pozostaje mieć nadzieję, że to efekt przeoczenia, a nie celowe działanie. Nam się wydaje, że PZPN długo myśli nad każdą decyzją. W rzeczywistości bywa inaczej, a akurat ta decyzja to przykład czystej bezmyślności.

FraMat 10.11.2011 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1190054)
Sprawa usunięcia godła Polski z koszulek drużyny, która nazywa się reprezentacją tego kraju, to jest kolejny skandal! Nikt tutaj nie mówi, że inne zeszły na plan dalszy,...

Jakos tego w całej masie postow nie dostrzegłem.
Skoro jednak tak mówisz... ja po prostu widze, że łatwiej jest mediom pisac o orzełku niż o potrzebie rzeczywistych reform

el Nuero 10.11.2011 16:40

Wieści od rywali

My tu dyskutujemy o bohomazie, który zastąpił orła na koszulkach, a tymczasem Włosi na poważnie szykują się na nas:

Cytat:

Balotelli- Pazzini dall'inizio, esordio azzurro per Abate: queste le scelte del ct Prandelli in vista di Polonia- Italia.
czyli po naszemu:
Balotelli i Pazzini w pierwszym składzie, debiut w barwach "azzurich" dla Abate - oto decyzje kadrowe selekcjonera kadry Prandellego na nadchodzący mecz Polska - Italia.
Zobaczymy, jak to będzie wyglądało w praniu - oby tylko nie okazało się, że będziemy zadowoleni, kiedy repra dostanie łomot, bo przynajmniej skompromitują obce logo PZPN, a nie białego polskiego orła.

Mario Balotelli - niepokorny Murzynek
z repry PZPN-u w piątek zrobi młynek.

0 22 10.11.2011 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aguero20 (Post 1189986)
Ważne żeby kur.. Polacy chociaż doszli do ćwierćfinału to będzie jak odkrycie nowej galaktyki :) a na tą koszulke mam wyj.... i pozostali też powinni mieć , no i co że nie ma orzełka , popłaczecie sie?xD

Ważne, że Ty twardzielu się nie popłaczesz. Zdobywajcie sobie nawet półfinał. Mam nadzieje, że mnóstwo ludzi będzie miało na to wyjebane.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 1190021)
Arek Głowacki
czyli jednak są w tej kadrze normalni piłkarze :)

Będzie mu brakowało, ale będzie grał i morda w kubeł. To jest normalność? To, że nie zachował się jak ....eczka bramkarz czy ....eczka kapitan to nie znaczy, że od razu zasłużył na komplementy.

Normalne to by było - rezygnuje z tego cyrku, grajcie sobie sami.

gypsy 10.11.2011 19:44

I bardzo dobrze, że nie ma orła na koszulce tej pseudo reprezentacji, bo to by było zhańbienie symbolu narodowego. Z jakiej racji Ojgeny i inne Perkisy miałyby grać z białym orłem na piersi? Niech się jednoczą pod znaczkiem PZPNu i cacy.

flamengista 10.11.2011 21:13

W zasadzie czemu my mamy pretensje?

Przynajmniej związek jest konsekwentny. Obsrał reprezentację, robiąc łapankę na piłkarskim wysypisku śmieci, więc naturalną koleją rzeczy jest się spuszczenie na koszulkę i zastąpienie godła narodowego g.wnianym wypierdkiem.

Teraz czekam na hymn. Zamiast niego coś w tym stylu:

http://www.youtube.com/watch?v=6fUtcEOKMnA

Worcester 10.11.2011 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1190238)
W zasadzie czemu my mamy pretensje?

Przynajmniej związek jest konsekwentny. Obsrał reprezentację, robiąc łapankę na piłkarskim wysypisku śmieci, więc naturalną koleją rzeczy jest się spuszczenie na koszulkę i zastąpienie godła narodowego g.wnianym wypierdkiem.

Teraz czekam na hymn. Zamiast niego coś w tym stylu:

http://www.youtube.com/watch?v=6fUtcEOKMnA

Myslisz się. Wszystko zgadzałoby się, gdyby ta drużyna nie nazywała się reprezentacją POLSKI.
Dlatego niech zmienią też nazwę. Proponuję FC Multi-Kulti.
Ludzie przez wieki walczyli o niepodległość, przelewali swoją krew i pisali historię swoimi bliznami, abyśmy dziś żyli w wolnym kraju i mogli nosić Białego Orła na piersi. Nóż mi się w kieszeni otwiera, gdy patrzę jak to społeczeństwo stacza się.
Każdy piłkarz, który wyjdzie w tej koszulce jest dla mnie szmaciarzem.

Rybka1928 10.11.2011 21:53

No niestety, a Kuba Błaszczykowski powiedział że logo jest fajne "bo dynamiczniejsze".. wiele stracił w moich oczach.

wolfy 10.11.2011 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1190182)
I bardzo dobrze, że nie ma orła na koszulce tej pseudo reprezentacji, bo to by było zhańbienie symbolu narodowego. Z jakiej racji Ojgeny i inne Perkisy miałyby grać z białym orłem na piersi? Niech się jednoczą pod znaczkiem PZPNu i cacy.

Popieram. Dość hańbienia symboli narodowych!
Szkoda, ze nie wypaliła trójkolorowa koszulka, wtedy może nikt by ich z nami nie powiązał...

Rosomak 11.11.2011 00:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1189342)
Skoro z Polski robią państwo polskopodobne to drużyna kopaczy (zbieranina z całego świata) będzie też miała adekwatne koszulki żeby wymazać z pamięci historię i tradycję.

Dokładnie, i skąd ja to znam?
Z Wisły? :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1189523)
Czyli oficjalnie mogę uznać, że nie jest to moja Reprezentacja. Tylko Orzełek trzymał mnie przy niej.

Teraz to mam na nią zupełnie wyjeb*ne.

Takie same myśli miałem jak Cupiał wrzucił na koszulki swoje logo. Tutaj też tylko Biała Giazda mnie trzymała. Jednak po jakimś czasie stwierdziłem, ze do k...y nędzy to przecież moja Wisła, z najpiękniejszą, ze wszystkich polskich klubów, przedwojenną tradycją (żaden klub nie ma tak wspaniałej), i w końcu uznałem, ze to moja Wisła.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1189997)
Nie wiesz kim jestem, więc daruj sobie.
Natomiast po treści posta widac kim Ty jesteś. I nie masz z czego być dumnym.
Bez odbioru

A Ty wiesz kim są "pokemony"z "weszlo" i innych portali?
Z odbiorem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1190051)
Rozumiem, że jakby na koszulkach był orzełek to cała reszta w polskiej pilce wrociłaby do normy?
Nie byłoby korupcji, durnych działaczy, braku pieniędzy na szkolenie młodzieży, braku inwestycji w infrastrukturę, braku nowoczesnego zarządzania, braku jakiejkowliek wizji rozwoju polskiej pilki, skostniałych struktur, lesnych dziadków, nieprzestrzegania procedur licencyjnych, nieliczenia się z kibicami, powoływania na siłę spolonizowanych cudzoziemców, żeby tylko się nie zbłaźnić?
Wam dac tylko symbol (chocby narodowy) a uznacie, że wszystko jest cacy.
Grześ Lato dzięki takim właśnie jak Wy doszedł do tego, do czego doszedł, bo umie sobie nimi manipulować.
Wstyd rzeczywiście byc czasami moderatorem na forum gdzie ludzie dostrzegają jedynie ułudy, pozory, dają sobie manipulowac, czepiają się spraw (może głębokich) ale w tym momencie najmniej istotnych.

Nigdzie nie napisałem, że podoba mi się brak godła. Ale do jasnej ch... to w tym całym bajzlu jakim jest PZPN nie jest to najwazniejsza, najistotniejsza sprawa do zmiany.

Teraz media i kibice zamiast naciskać na PZPN o rzeczywiste reformy w piłce będa zajmowały się orzełkiem a raczej jego brakiem... No typowo polskie podejście do tematu. A Grześ zaciera tłuste rączki

To co napisałeś powyżej jest bez związku z wątkiem!

A tak na marginesie, to jeśli można, to co chcesz przekazać poprzez symbol z awatara? Na prawdę jestem ciekaw!

gados82 11.11.2011 01:44

1 Załącznik(ów)
Tak było
a jak będzie?

szprotson 11.11.2011 02:57

czekam aż barwy zmienią na szybsze i nowsze.

JE*** Je*** PZPN

niejeden dziadek sie w grobie przewraca..do czego to doszło, jutro a w zasadzie dziś już kolejna rocznica odzyskania Niepodległości przez Polskę, oraz rocznica wyeliminowania godła z piersi polskiego piłkarza.
Niemiecki trener nam godło usunął z koszulki, a piłkarzyki sie cieszą. Wiele razy mieli zadawane pytania w stylu : Marzyłeś o grze z orzełkiem na piersi ? Napewno odpowiadali że tak, to czemu teraz ku*** zapomnieli o podstawowych wartościach?
Pieniądz i Niemiec rządzi światem ! :)

hudinho 11.11.2011 03:03

Jak słysze te wszystkie teksty w mediach tudzież na forach internetowych to mam dość!
Że nie ma orzełka, że to po się wkładało koszulke zeby byla na piersi itd.

forumowi napinacze i pseudokibice. I co teraz nie bedziecie kibicować naszej Druzynie Narodowej?
mnie to wali czy oni mają orzełka na piersi czy logo pznp czy logo McDonalds!
a co najważniejsze PIŁKARZY TEŻ TO WALI! wszyscy mowia ze ok, ze nie ma sprawy bo dla nich to tylko jebitna koszulka, coś w co się spocą i wyjebią do kosza po meczu a tu straszna nagonka!
W wielu krajach na koszulkach juz mają loga federacji od dluzszego czasu i nikt z tego nie robi takiego halo.

opamietajcie sie bo wasze p.ierd.olenie niczego nie zmieni, a najbardziej zainteresowani koszulkami czyli PIŁKARZE mają to głęboko w dupie, i ja tez, a wieczorem bede kibicowal naszym z calego serca!

dobrej nocy Piz.deczki internetowe, wielcy fachowcy pilki kopanej

a11 11.11.2011 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hudinho (Post 1190320)
Jak słysze te wszystkie teksty w mediach tudzież na forach internetowych to mam dość!

forumowi napinacze i pseudokibice. I co teraz nie bedziecie kibicować naszej Druzynie Narodowej?
a co najważniejsze PIŁKARZY TEŻ TO WALI! wszyscy mowia ze ok, ze nie ma sprawy bo dla nich to tylko jebitna koszulka, coś w co się spocą i wyjebią do kosza po meczu a tu straszna nagonka!
W wielu krajach na koszulkach juz mają loga federacji od dluzszego czasu i nikt z tego nie robi takiego halo.

opamietajcie sie bo wasze p.ierd.olenie niczego nie zmieni, a najbardziej zainteresowani koszulkami czyli PIŁKARZE mają to głęboko w dupie, i ja tez, a wieczorem bede kibicowal naszym z calego serca!

proszę Cię zamilknij

rw88 11.11.2011 09:23

Cytat:

Sęk w tym, że w tych 'wielu krajach' najczęściej logo federacji (czy też logo reprezentacji) jest starsze niż godło narodowe, lub też niektóre państwa godła nie posiadają (jak też np. Francja)...Jeśli nie widzisz tutaj różnicy, to jesteś baranem. W ogóle mam już serdecznie dosyć tego wiecznego kompleksu mitycznego 'zahodó', niedługo zaczną sikać na siedząco, to i my będziemy, bo wygodniej i dynamiczniej...

Czemu to oni nie mogą brać z nas przykładu, czemu nie mogą się uczyć od Polaków patriotyzmu i poszanowania tradycji, czy naprawdę potrzebny jest ten nasz ciągły śmieszny pościg za zachodem? Jak dla mnie, to jedyne dziedziny, w których rzeczywiście nam taki pościg jest potrzebny, to są dziedziny infrastruktury publicznej, czy też poziomu sportowego niektórych dyscyplin.

bonobo 11.11.2011 12:01

Cytat:

Mam nadzieję, że na nowym forum za coś takiego będzie się dostawało bana z marszu...

Lysy 11.11.2011 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1189655)
Grześ Lato znalazł dla pokemonów temat zastępczy: nowe koszulki.
I nie zawiódł się: wszystkie pokemony z Weszlo na czele teraz tylko o koszulkach i o koszulkac, orzełku, godle, koszulkach.
Nie ma ważniejszych spraw.

Zacznij używać mózgu, zamiast wyzywać myślących inaczej niż Ty od "pokemonów" bo to staje się żałosne (czyżby brakowało argumentów?) . Temat zastępczy to miało i w dalszym ciągu ma PO odwracając uwagę opinii publicznej od ważniejszych problemów jakie trapią Polskę. Tam PO nic nie traciło, bo wszyscy zmanipulowani przez przychylne rządowi media wroga widzieli w odpowiednio: krzyżu, dopalaczach , czy kibicach "kibolach" :rotfl: A rząd kreował się na tych "dobrych" walczących z "problemami" nękającymi Polskę. Tematem zastępczym był również "Alex" i rzekome związki zagrażającego PZPN Jana Tomaszewskiego z SB - tu bym się zgodził.

Natomiast w tym przypadku PZPN strzelił sobie sam w stopę i w żadnym wypadku nie odwrócił uwagi opinii publicznej problemów jakie trapią polską piłkę, a wręcz zraził do siebie osoby będące do tej pory neutralne w stosunku do związku. Myślisz, że w PZPN mieli jakiekolwiek problemy? Mieli relatywny spokój, a hasła skanowane przeciwko nim na stadionach, spływały po nich jak woda po kaczce. I tak by sobie żyli w błogim spokoju do kolejnych wyborów, więc po co im rozgłos i negatywne głosy jakie teraz pojawiają się na temat tej kliki?
Zrazili do siebie ludzi postronnych, szanujących symbole narodowe, dzięki czemu po nitce do kłębka może zainteresują się oni pozostałą działalnością "związku" - co przyczyni się do szybszego rozpadu kliki. Oby.

fialo 11.11.2011 15:16

Ja dzisiaj standardowo liczę na przeraźliwą ciszę na trybunach i kilka goli dla Italii w meczu z reprezentacją PZPN, będzie to miód na moje serce :)

Po ostatnich wydarzeniach straciłem resztki sentymentu do tej śmiesznej drużynki, ale mimo wszystko straszny żal, że z drużyny narodowej zrobiono coś takiego, i podwójny żal, że nikomu to w związku czy w rządzie nie przeszkadza. A Franek Smuda to jest idealne uosobienie tego całego gówna jakie tam panuje - typowy kiep bez matury, nie umiejący sklecić poprawnie jednego zdania w j.polskim.

I ktoś taki kieruje (w założeniu) najważniejszą drużyną w kraju. Przystawmy go do Prandellego czy menedżerów z lig angielskiej czy hiszpańskiej. Tragedia.

Dlatego przykro mi, ale dziś na mecz rzucę okiem wypruty z wszelkich emocji, dla mnie ta drużyna to nie jest Reprezentacja Polski.

mitmichael 11.11.2011 15:51

Słyszeliscie co powiedział KUBA? Nie wazne w jakim stroju gramy, najwazniejsze jest by cos zaprezentowac na boisku. Nasz dzisiejszy sparingpartner juz od bardzo dawna gra z oznaczeniem federacji, to samo Francja

Lysy 11.11.2011 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1190451)
Słyszeliscie co powiedział KUBA? Nie wazne w jakim stroju gramy, najwazniejsze jest by cos zaprezentowac na boisku. Nasz dzisiejszy sparingpartner juz od bardzo dawna gra z oznaczeniem federacji, to samo Francja

W Anglii, Francji, Niemczech i innych "postępowych" krajach mają mnóstwo muslinów... też sobie sprowadźmy kilku!!

Niech zgadnę, byłeś (jesteś) zwolennikiem loga SSA Wisła K. na koszulkach, cieszyłeś się z "pięknej korony" ? :rotfl:

szprotson 11.11.2011 16:13

Cytat:

A Ruskie nie grają,.

Co mnie Francuzi interesują ? Co mnie Włosi interesują ? Mieli taką historię jak my ?

Donki 11.11.2011 16:20

Cytat:

Francja akurat nie posiada oficialnego godła, więc to co innego.

A co do Włoch to ich godło powstało bardzo pózno(symbol federacji wczesniej) , więc nie ma co porównywac

kornd 11.11.2011 16:48

Nowe stroje Spartaka Moskwa:
http://m.nowyekran.pl/55d50623b56079...c44498,0,0.jpg

aguero20 11.11.2011 17:03

Cytat:

Popieram kolege :] nie wiem czemu wy sie tym przejmujecie bez kitu.. xD tyle państw ma koszulke bez loga albo bez godła i jakoś nie mają pretensji :)
Polska vs Włochy 2:1

LanceTS 11.11.2011 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aguero20 (Post 1190488)
Popieram kolege :] nie wiem czemu wy sie tym przejmujecie bez kitu.. xD tyle państw ma koszulke bez loga ,cokolwiek i jakoś nie mają pretensji :)
Polska vs Włochy 2:1

No to weźmy sobie 4 murzynów, 3 turków i araba do skladu. Przecież w tą strone idzie Europa. Dalej będzie dobrze?

aguero20 11.11.2011 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1190489)
No to weźmy sobie 4 murzynów, 3 turków i araba do skladu. Przecież w tą strone idzie Europa. Dalej będzie dobrze?

Ale mi nie o to chodzi :) chodzi o to że się nie powinniśmy tym przejmować ważna jest reprezentacja i kogo reprezentujemy a nie kur.. koszulka , ludzie na litość boska...:shock:

Lysy 11.11.2011 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aguero20 (Post 1190490)
Ale mi nie o to chodzi :) chodzi o to że się nie powinniśmy tym przejmować ważna jest reprezentacja i kogo reprezentujemy a nie kur.. koszulka , ludzie na litość boska...:shock:

Niech zgadnę, byłeś (jesteś) zwolennikiem loga SSA Wisła K. na koszulkach, cieszyłeś się z "pięknej korony" ? :rotfl:

Blondas 11.11.2011 17:14

Cytat:

ja .......e taka reprezentacje,, część słowa po Polsku nawet nie zna, nikt nie ma jaj powiedzieć ze nowe koszulki sa chujowe, albo mówią ze "jest przeciez orzel', ktory ....a przypomina rozjechana kure, a nie godlo w którym nasi sportowcy graja od lat 20 XX w....

LanceTS 11.11.2011 17:18

Cytat:

To, że w Polskiej reprzentacji grali od "zawsze" Polacy to jest tradycja. To, że na ich strojach był "orzełek" to też tradycja.

Wiesz czemu nie będę kibicował reprezentacji? Dlatego, że chciałbym czuć że ta reprezentacji mnie reprezentuje. A ja nie czuje się w żaden sposób związany z Beonischem, Perquisem, Obraniakiem. Uważam, że w reprezentacji nie powinni grać ludzie którzy sprzedawali mecze (oszukiwali kibiców dla których przecież grają - tak mówią przynajmniej). Nie powinni grać ludzie którzy nie wiedzą co to za dzień 11 listopada. Nie powinni grać w strojach które na sercu mają logo PZPN. I co? jak strzelą bramkę to mają to całować? Ja bym na to nasrał.

Marzeniem każdego dziecieka, każdego piłkarze było zagrać z "orzelkiem" na sercu? Tak się mówi, taka jest tradycja, tak zawsze było. I tego się nei powinno zbierać.

Nie mówiąc już o takich rzeczach, że selekcjoner powinien mieć mature, jest człowiekiem bardzo niesłownym i ma wieksze wpadki niż połowa politków razem wzięta. Jak mozna dopuścic do sytuacji, gdzie na zgrupowaniu reprezentacji Polski żeby piłkarz zrozumiał trenera, to ten musi mówić w języku niemieckim czy angielskim?

Wyrzucienie orzełka to następny krok w tym wszystkim. W odrzuceniu tradycji, w postępie "europeizacji".

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl