Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

rafalek 12.09.2010 22:43

Boże, obawiam się "efektu Jarosińskiego" - o ile to nastąpi...
Milan lecz się szybko!!

szprotson 13.09.2010 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 978801)
Boże, obawiam się "efektu Jarosińskiego" - o ile to nastąpi...
Milan lecz się szybko!!

jaki efekt Jarosinskiego.

Kurto wszedł i bardzo poprawnie zaprezentował się w poprzednim meczu.
Od paru lat zbiera dobre recenzje od trenerów, wiem że Kazimierski nie jest "kimś" ale on sam mówił że Filip to bardzo dobry bramkarz.
Ja jestem za daniem chłopakowi szansy,bo podobał mi sie jego krótki występ.

aNouc 13.09.2010 10:45

Jarosińskiego?
Proszę bardzo http://www.youtube.com/watch?v=QzLwV03Vpwg :D
A tak serio to Milan jest nie do zastąpienia, szczerze mówiąc nie wiem gdzie ktoś widział jego błędy w meczach z Karabachem czy z Widzewem, takie chyba wymuszone, bo Żuraw pokręcił głową no to trzeba napisać że błąd popełnił, tyle że Żuraw nie widział tej sytuacji choćby z wysokości trybun, dla mnie to na dziś dzień patrząc na jego interwencje jeden z lepszych bramkarzy jak nie najlepszy w lidze, ale rozumiem, rozumiem, każdy ma prawo do własnego zdania, a Pawełek? dziwny jest, potrafi wybronić sytuacje nie do wybronienia, a potem zaliczyć kiks, nie jest stabilny

Titto 13.09.2010 15:44

Jovanić pojawił się już na dzisiejszym treningu trenował on na bocznym boisku...
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...t_na_treningu/

LooNatyk 13.09.2010 15:59

hehehe, jakie foty z tego treningu, na co drugiej wyglada jakby sie pozabijac mieli. Boukhari to tam zagarnal na jednej fotce chyba ze 3kg ziemi ;]

gypsy 13.09.2010 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 979126)
Jovanić pojawił się już na dzisiejszym treningu trenował on na bocznym boisku...

Miejmy nadzieję, że Milan będzie gotowy w 100% do gry w piątek.

Jestem bardzo ciekawa tego testowanego zawodnika ;D

a_r_e_n_a 14.09.2010 08:54

Cytat:

W Krakowie coraz głośniej mówi się o konflikcie pomiędzy piłkarzami zagranicznymi a Polakami. Po piątkowej przegranej z Jagiellonią Białystok Paweł Brożek poproszony o udzielenie wywiadu odparł, żeby obcokrajowcy tłumaczyli się z porażki. Zarzewiem konfliktu są ponoć pieniądze.

- Przychodzi taki gość znikąd, dostaje duże pieniądze i od razu miejsce w pierwszym składzie. Jak się nie denerwować - mówi "Faktowi" anonimowo jeden z piłkarzy "Białej Gwiazdy".

Czy skonfliktowani piłkarze Legii i Wisły mimo wszystko będą potrafili podnieść się po ostatnich porażkach i w 6. kolejce zagrać na miarę oczekiwań? Odpowiedź poznamy już w najbliższy weekend.
Kiedy ktoś wreszcie pociągnie do odpowiedzialności tych s....iałych pismaków? Jak można tak łgać na każdym kroku?

Kryniu 14.09.2010 09:02

Jak wyżej. Co to ma być. Jakiś pseudoredaktor pisze takie rzeczy od niby anonimowego zawodnika. Mam wrażenie że niektórym zależy aby Wisła przestała grać tak jak dawniej więc ją atakują przy pomocy podobnych sposobów. PS. Fakt i wszystko jasne

xanti1906 14.09.2010 09:24

Totalne skur*ysyństwo.

tormenthor 14.09.2010 09:28

A pewni jesteście, że nasz piłkarz tego nie powiedział??? Przecież niektórym na pewno ciężko było się pogodzić z ławką, zwłaszcza na rzecz zawodnika, który był rezerwowym w 2 Bundeslidze. Oczywiście to tylko moje domysły, ale wydaje się to być prawdopodobne. Aż strach posadzić na ławce Sobola i Żurawia, którzy w pełni na to zasługują, bo pojawiłyby się artykuły o szykanowaniu Polaków w Wiśle.

xanti1906 14.09.2010 09:33

Dlatego mamy zagranicznego trenera, który nie rozumie po polsku tego pieprzenia i robi swoje. I bardzo dobrze.

bridgeburner 14.09.2010 09:34

To że polskim piłkarzykom sie w głowach poprzewracało to jest chyba jasne dla każdego
teraz jest płacz bo sie kończy eldorado - co widać na przykładzi Grzelaka, Golińskeigo czy Łobo
niezależnie od formy i chęci był pierwszy skład i pełna wypłata
a teraz jest konkurencja i brak powołania nawet do składu meczowego

pawelwislak 14.09.2010 09:49

A niech naszych krew zalewa że przychodzi taki zawodnik znikąd i z miejsca połyka wspaniałego etatowca. A pieniądze i tak pewno dostaje mniejsze niż nasze gwiazdy.

WIELKI_CZŁOWIEK 14.09.2010 09:53

Dawno sie na forum nie wypowiadalem ale ta sprawa mnie poruszyla, wiec nie chce ale musze(jak to mawiaja ;)) :\ Trzeba napewno zapytac Pawelka B. co ma dopowiedzenia w tej sprawie. Jezeli tak powiedzial to napewno jest to ostani czlowiek z meczu z Jaga ktory mogl rzucic tekst typu ''spytajcie obcokrajowcow'' gdyz to on byl jednym ze slabszych na boisku, a napewno z najmniejsza ambicja. Jezeli dodatkowo wyjdzie na jaw (o ile cala sprawa jest prawda)kim byl anonimowy nalezy sie z nim bez zalu rozstac. Nie bronie wcale jakos specjalnie obcokrajowcow jednak od poczatku sezonu najwieksza ambicje wykazywali lub wykazuja tacy pilkarze jak Palic, Cikos(mimo ze mu nie wychodzi) wczesniej Diaz, wsrod Polakow: Wilk, Malecki, Boguski(mimo ze rowniez jemu nie wychodzi). Z Jaga ruszyli sie troche Sobol i Zuraw.

Kryniu 14.09.2010 11:59

moim zdaniem to są następstwa rządów Skorży który wprowadził zasadę koleżeństwa. Teraz nasi piłkarze muszą zrozumieć że ich miejsce w składzie zależy od ich dyspozycji. Poczekamy zobaczymy ale z tego co widzę wszystkie klocki układanki zaczynają do siebie pasować i teraz wychodzi powoli kto w drużynie robił najwięcej zamętu.

arsfan90 14.09.2010 12:03

Haha Brożek tą swoją wypowiedzią pokazał tylko jaki jest tępy! Czy on nie zauważa jak dużą część kibiców irytuje? Czy nie widzi, że we większości meczów to on jest najsłabszym ogniwem? Po prostu aż brak mi słów na tą megagwiazdę!

P.S Chyba to już najwyższa pora aby on i Małecki opuścili drużynę, może i będzie to strata sportowa, ale za to nie będą powstawać w drużynie bezsensowne konflikty. Zresztą podobnie jest w Legii gdzie Iwański ciągnie na dno zespół...

_barszczu 14.09.2010 12:14

no teraz zaczyna sie polaczkom piłkarzykom nie podobać to, że nie dostaną kasy za wejściówki z kontraktów motywacyjnych...

aNouc 14.09.2010 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 979611)
A pewni jesteście, że nasz piłkarz tego nie powiedział???

Kpisz? :shock:

Anonimowo ? :shock: czyli co, piłkarz umówił się z dziennikarzem po północy gdzieś pod mostem, z dala od Krakowa gdzieś na wsi, gdzie nie ma policji, detektywów, Basałaja, Maaskanta i Cupiała, przyjechał wypożyczonym autem na lewych numerach rejestracji i był ubrany w kominiarkę żeby go dziennikarz nie rozpoznał? scenariusz jak z jakiegoś filmu gangsterskiego

Przecież to logiczne że nikt by tak nie powiedział, dlaczego? bo piłkarz NIE MA PEWNOŚCI że dziennikarz zachowa jego wypowiedz jako anonimową, tym bardziej ten z faktu! prawdę mówiąc nie ma żadnej pewności!, dana gazeta napisałaby o kogo chodzi, a że nie piszę to znaczy że wymyśla sobie różne bzdury, żeby wprowadzić konflikt w Wiśle (zależy kto jest autorem tych bredni) no i żeby gazeta się lepiej sprzedawała, jasne, piłkarz powiedział otwarcie o co chodzi, i poprosił dziennikarza o anonimowość, dziennikarz się zgodził a piłkarz ze spokojem wrócił do domu i położył się spać, te ich "anonimowo im coś mówi" przerabialiśmy kilkadziesiąt razy i z reguły jest to ten szmatławiec fakt, rolą dziennikarza tym bardziej z faktu jest szukanie dziury w całym, gdyby ktoś tak powiedział to za żadne skarby świata dziennikarz nie pisałby anonimowo tylko napisał dużymi literami NAZWISKO I IMIĘ piłkarza, zrobiliby furorę na tym, ale nie zrobią bo znów sobie coś wymyślili i sami do siebie piszą, ludzie z faktu, i nie tylko oni są w stanie zrobić takie s....ysyństwo że piszą pomimo próśb ze strony rodzin itp nazwisko przykładowo zgwałconej młodej dziewczyny itp, która nie chciała żeby ludzie z jej otoczenia, pracy, szkoły i dalszej rodziny wiedzieli że tak się stało i chciała zostać anonimowa, do tego są zdolni! wszystko to ze względu na zarobek, a mi tu ktoś będzie wmawiał że dziennikarz okazał się taką miłą osobą że nie napisał o jakiego piłkarza chodzi, wprawdzie nic nie napisał, poza jedną linijką, która sam wstawił, jasne

i jeszcze te oskarżenia pod adresem Pawła Brożka, ot tak, nie wiedzieć czemu, na litość boską, ależ ten fakt ma moc, sterują wami jak dziećmi, to jest właśnie ten konflikt o którym pisalem, o to właśnie autorowi tych bredni chodziło, żeby popsuć atmosferę i oskarżać nie wiedzieć czemu Pawła Brożka ( i teraz będzie się ciągnąć po nim smród jakoby udzielał jakiegoś wywiadu, w jak łatwy sposób można zeszmacić piłkarza, a może Małecki tak powiedział, a może Sobolewski, a może Cleber? może znajdziemy nowego kozła ofiarnego? tak dla zasady), dziennikarz to teraz czyta i się głupio śmieje, jak ma jaja to niech piszę o kogo chodzi a nie bawi się w durnowate "anonimowo mi ktoś coś powiedział", nie napiszę szczoch bo wie że sprawa trafiłaby do sądu, która przegrałby

rafalek 14.09.2010 13:05

Po drugie dlaczego pojawiły się już posty oskarżające o tę niby-wypowiedź Pawła Brożka? Czy wam się ludzie w głowie nie poprzewracało? Może i Paweł lubi pogwiazdorzyć, ale na 1000000000000% nie udzieliłby takiego wywiadu

KoPer 14.09.2010 13:18

Dla porównania wypowiedź Pawła dla Gazety Krakowskiej:
Cytat:

To pewnie nie była dla Pana łatwa sytuacja. Z piłkarza numer jeden w drużynie, nagle stał się Pan rezerwowym.

-Poradziłem sobie z tą sytuacją, choć nie będę krył, że bardzo mnie to bolało. Rzeczywiście, przez kilka lat miałem w tej drużynie niepodważalną pozycję i nie musiałem martwić się o miejsce w składzie. Te ostatnie tygodnie to był dla mnie trudny okres, ale przemyślałem sprawę i mogłem zrobić tylko jedno, zacisnąć zęby i bardzo ciężko trenować. Chciałem przekonać trenera swoją postawą, że zasługuję na grę w podstawowym składzie.
Całość tutaj: http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

Kryniu 14.09.2010 13:19

dokładnie, zacznijcie mieć własne zdanie a nie czytacie brukowce.

szprotson 14.09.2010 13:36

Kpina.

Anonimowy piłkarz mi mówił, ze niektórzy dziennikarze spotykają się z piłkarzami Lecha i Legii na saunie, gdzie wymieniają sie nie tylko ręcznikami.
Ponadto piłkarze Legii płacą % od kontraktu za wyjście w meczu. W Lechu najslabszy oddaje swego pierworodnego trenerowi.

Polskie gazety to kpina

szczebrzeszcz 14.09.2010 13:42

jeżeli Pi.Brożkowi w tym wieku już tak dyski wypadają, że musi dwa tygodnie pauzować
to czuje że lepiej już grać nie będzie, a za długo też nie pogra :(

Marszałek 14.09.2010 13:45

Proponuje zejść na ziemie. Chcący zachować anonimowość - jest to tak żenujące i proste sformułowanie,że nie wiem jak trzeba traktować czytelników aby się nim posługiwać. A Wy jak te pelikany połknęli i mielą. A jutro przeczytacie,że to Brożek powiedział, jakiś niedopieszczony przez naczelnego tutaj taką informację zdobędzie i będzie brnęło to własnym życiem. Nikt tych gości nie bierze serio a Wy jak objawienia wyczekujecie który co wymyśli o naszym klubie. Stado pelikanów psia mać.

szprotson 14.09.2010 13:56

http://www.obrazky.pl/obrazky/pelika...OBRAZKY.PL.jpg

proponuje flage zrobmy, młode pelikany łykające wszystkie famy!

w ogóle powinna być opcja dodawania małego pelikana przy nicku przez moderatorów

tormenthor 14.09.2010 15:04

Według mnie spora część polskich dziennikarzy sportowych prezentuje denny poziom i nikogo już nie dziwią idiotyczne teksty i wymyślone historie. Niemniej jednak jeszcze gorzej prezentują się polscy piłkarze, zarówno w sferze sportowej, jak i mentalnej.

Jeśli ktoś uważa, że piłkarze nie piją z dziennikarzami i nie włażą im w dupę w zamian za pochlebne artykuły, które ich promują, to ten ktoś jest naiwny. Sprzedawania newsów zaufanym pismakom istniało zawsze i nadal będzie istnieć.

Nie wiadomo, czy ten tekst to prawda, czy też są to zwykłe kalumnie. Niemniej jednak nie zdziwiłbym się, gdyby ktoś w ten sposób się pożalił do gazety. Zapominacie, że nie mamy do czynienia z profesjonalnymi, ambitnymi piłkarzami tworzącymi zespół, który przynosić chwałę Wiśle. W drużynie mamy zbieraninę zepsutych, rozpieszczonych, miernych kopaczy ubranych w zacne, Wiślackie koszulki. Ja większości tych ludzi nie szanuję i po prostu im nie wierzę.

Mareq 14.09.2010 15:16

W anonimowego piłkarza nie wierzę .
Jednak trzeba przyznać , że tego typu wypowiedzi(,,niech obcokrajowcy udzielają wywiadu'') jak Pawła , której rzekomo udzielił po meczu z Jagą , są pożywką dla srajtaśm typu Fakt.
Trzeba więc na przyszłość uważać co się mówi .

PinkDolls 14.09.2010 19:14

Wie ktoś może czy Ptaryk Małecki ma dziewczynę lub dzieck ?

Al_29 14.09.2010 19:22

ma dziewczynę, taką fajną blondyneczkę :) a dziecka chyba nie :)

KOMINEK 14.09.2010 19:24

Patryk ma bliźniaki w tym roku poszli do pierwszej klasy podstawówki. Żony nie ma tak, że spoko możesz atakować - powodzenia

emjot 14.09.2010 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 979933)
Patryk ma bliźniaki w tym roku poszli do pierwszej klasy podstawówki. Żony nie ma tak, że spoko możesz atakować - powodzenia

że co niby?
:lol:
Przecież Małecki ma 22 lata. Weź odejmij siedem lat. Ile ci wyjdzie?

Uran235 14.09.2010 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 979950)
że co niby?
Przecież Małecki ma 22 lata. Weź odejmij siedem lat. Ile ci wyjdzie?

Przecież to oczywiste, że Kominek się przejęzyczył. Patryk ma trojaczki, bo 15 jest podzielne przez 3 a nie przez 2.

KOMINEK 14.09.2010 19:55

Nie wierzysz w możliwości Patryka - jaki kibic Wisły z Ciebie ??

wolfy 14.09.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 979956)
Przecież to oczywiste, że Kominek się przejęzyczył. Patryk ma trojaczki, bo 15 jest podzielne przez 3 a nie przez 2.

Trojaczki, ale niestety wszystkie trzy czarne. Teraz już wiadomo, czemu Marcelo musiał odejść.
Tylko ciekawe, co zmalował Głowacki?..

MMTS 14.09.2010 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 979126)

po zdjęciach widać że chyba się chłopaki sprężali na treningu, wreszcie jest odrobina rywalizacji i na treningach juz nie ma tylu uśmiechów i zabawy w siatkonogę, tylko walka o skład, brawo Maskaant !

Rob_Zombie 15.09.2010 12:10

Jest certyfikat Boukhariego, coś mi się więc zdaje że Mały za bardzo nie powącha murawy w najbliższym czasie, szczególnie jak jeszcze wróci Brożek i Paljić zostanie zwolniony z powrotem do ofensywy. Bo niezależnie czy Marokańczyk zajmie miejsce Boguskiemu, Żurawskiemu czy Brożkowi (bo Rios wydaje się nie do ruszenia) to i tak chyba każdy z nich będzie w hierarchii tuż przed Patrykiem.
A o Kirmie i jego szansach na grę to już w ogóle szkoda gadać ;)
Choć zobaczymy, może trener czymś zaskoczy. Ciekaw jestem decyzji personalnych Roberta w najbliższym (i nie tylko) czasie.

tofik 15.09.2010 12:22

Każdy dostanie szansę, spokojnie. W końcu w meczu robi się zmiany. Nawet Garguła, Jirsak i Łobo :) Na pewno trener nikogo jeszcze nie skreślił, ani nikogo nie wywyższył. No, może Żurawskiego trochę foruje...ale to łącznik między Polakami, a trenerem.

szprotson 15.09.2010 12:39

a panowie ja sie spytam, odnośnie dostawania szans...

Jak słaby jest Chavez?

ja go nie skreślam, retorycznie pytam, jak słabo sie prezentuje, jak ubogie są jego umiejętności piłkarskie,skoro w kolejnym meczu zagrał dziadek Cleber który kończy karierę za kilkanaście godzin !

IncognitoTSW 15.09.2010 12:46

Co wy macie z tym Chavezem? Już widzę go przekreślacie. Zobaczymy jak będzie wyglądał gdy zagra

Rob_Zombie 15.09.2010 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 980248)
Każdy dostanie szansę, spokojnie. W końcu w meczu robi się zmiany. Nawet Garguła, Jirsak i Łobo :) Na pewno trener nikogo jeszcze nie skreślił, ani nikogo nie wywyższył. No, może Żurawskiego trochę foruje...ale to łącznik między Polakami, a trenerem.

Szczerze wątpie. Jakby w naszej lidze było 20 drużyn, a my oprócz PP mielibyśmy jeszcze PE i jakieś europejskie rozgrywki to tak, wtedy roszady byłyby nieuniknione. A jak my ledwo zaczynamy i zaraz kończymy rundę to nie ma czasu na takie eksperymenty, będzie tak jak za Skorży czy Kasperczaka że grają najlepsi tydzień w tydzień. Bo ledwo zaczęliśmy grać a do końca rundy zostało... 10 meczów + coś w PP.
Choć nie przeczę że roszady będą, ale bardziej wynikać one będą ze stopniowego poznawania piłkarzy i ich możliwości przez Maaskanta aniżeli 'dawania szans', bo ma ich codziennie na treningu, tam dostają swoje szanse.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl