Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

Grisza1 01.08.2015 10:17

Zmiana na stanowisku rzecznika prasowego Wisły Kraków
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...asowego_17945/
Sylwetka nowego rzecznika
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...stem,id,t.html

IncognitoTSW 01.08.2015 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1409615)
Zmiana na stanowisku rzecznika prasowego Wisły Kraków
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...asowego_17945/
Sylwetka nowego rzecznika
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...stem,id,t.html

Aż taki ciekawy poznania sylwetki nowego rzecznika nie jestem, żebym wykupował abonament :rotfl:

Viper 01.08.2015 11:29

Nie jestem specjalistą od PR ale zawsze wydawało mi się, że rzecznik powinien mieć prezencje a nie wypisane "wp****l mi" na twarzy. Zwłaszcza jak często będzie się spotykał z kibicami.

rafkur 01.08.2015 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1409628)
Nie jestem specjalistą od PR ale zawsze wydawało mi się, że rzecznik powinien mieć prezencje a nie wypisane "wp****l mi" na twarzy. Zwłaszcza jak często będzie się spotykał z kibicami.

Dla niektórych pewnie bardziej się liczy co ma do powiedzenia ale co tam....

michaln 01.08.2015 12:26

"Ślizień, były zawodnik sekcji judo TS Wisła"

viper, życzę powodzenia.

Dariook 01.08.2015 12:34

To by wszystko tłumaczyło. Musiał często w parterze wycierać twarzą matę.

FraMat 01.08.2015 13:01

może tak wrzucicie swoje facjaty? Pośmiejemy się i będziemy zgadywali jaką dyscyplinę sportu uprawialiście.

Viper 01.08.2015 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michaln (Post 1409635)
"Ślizień, były zawodnik sekcji judo TS Wisła"

viper, życzę powodzenia.

Facet nie ma szans, męczenie przeciwnika długotrwałą ucieczką mam opanowane do perfekcji,

PS. zarówno ten jak i poprzedni post nie są pisane na serio. ;)

gypsy 22.01.2016 21:16

Zmiana lekarza pierwszej drużyny - Jacek Jurka zastąpi Mariusza Urbana.

Efekt szpitala w naszym zespole...?

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...riusza_urbana/

krzaq12 22.01.2016 21:28

Urbana jako jedynego pracownika obecnej Wisły znam osobiście, świetny fachowiec, jako jeden z nielicznych pamięta wielkie czasy na R22. Z przeszłością w kadrze narodowej.......

Gero 22.01.2016 22:56

Też miałem przyjemność poznać doktora Urbana i potwierdzam że to świetny fachowiec - szkoda że odchodzi

Szajba_ 23.01.2016 11:47

a swoją drogą, kto jest odpowiedzialny za marketing i media w klubie? bo mam wrażenie, że jakiś student pierwszego roku politologii...

Fajnie by było, gdybyśmy zaczęli robić coś takiego jak kanał Łączy Nas Piłka (legła robi podobne rzeczy, Lechia też zaczęła, o tu ) a u nas posucha. To buduje klimat wokół drużyny, skraca dystans między piłkarzami a kibicami.

dj_ibutti 23.01.2016 14:38

Na wszystko potrzebny jest hajs....

Karherop 23.01.2016 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1427093)
Na wszystko potrzebny jest hajs....

Sugerujesz że w klubie nie mają ani jednej kamery?

Z całym szacunkiem, ale ja ze swoją kamerką za tysiaka, programem do montażu za free kręciłem filmiki o podobnej jakości jak z kanału 'łączy nas piłka'. Tutaj nie potrzeba żadnego hajsu tylko zaangażowania, inwencji i chęci.

Jak już i tak angażują w klubie studentów na staże to jaki to problem oddelegować jednego więcej do kampanii tego typu?

Krzysiek 23.01.2016 15:35

Heh. Pamiętam jak w klubie był inny prezes i byłem u niego na rozmowie, żeby postawić PR choć w niewielkim stopniu na nogach, to jedyne co go interesowało, to fakt czy byłem znajomym jego znajomego (pewnie czekał na kogoś).

Nic to, że chciałem to robić za free, z własnym sprzętem (byłem wtedy akurat na urlopie, więc miałem też dużo wolnego czasu by być cały czas przy drużynie), no ale ch*j z tym, nie byłem po znajomości.

A szkoda, bo było to zanim Łączy nas piłka (Ł.W robi genialną robotę) zaczęła wyznaczać trendy w tej dziedzinie.

R33 23.01.2016 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1427096)
Jak już i tak angażują w klubie studentów na staże to jaki to problem oddelegować jednego więcej do kampanii tego typu?

Studentów zapraszał prezes Gaszyński, pytanie czy w ogóle ktoś się tam dostał wtedy na ten staż bo tutaj na forum ludzie pisali, że dostawali odmowy. Tak więc nie wiadomo czy jest jakaś osoba ,,wolna" do robienia czegoś takiego.

Karherop 23.01.2016 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1427110)
Studentów zapraszał prezes Gaszyński, pytanie czy w ogóle ktoś się tam dostał wtedy na ten staż bo tutaj na forum ludzie pisali, że dostawali odmowy. Tak więc nie wiadomo czy jest jakaś osoba ,,wolna" do robienia czegoś takiego.

Po ilości Stewardów na naszym stadionie wnioskuje jednak, że zaangażowanie kogoś za pół darmo do takich działań by się znalazło.

Brakuje chęci i dobrych doradców.

Dzimi 23.01.2016 19:47

Brożek podpisał w 2014 roku 2-letni kontrakt z opcją przedłużania o rok. Jeśli go przedłużą w czerwcu, to przyszły sezon jest dla niego ostatnim w Wiśle. Latem 2017 roku będzie miał już 34 lata...

element 23.01.2016 19:59

Sobolewski ma 39 lat, a Głowacki 36. Brożek zadecyduje kiedy zakończy z piłką.

ociec Ciemka 23.01.2016 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1427061)
Zmiana lekarza pierwszej drużyny - Jacek Jurka zastąpi Mariusza Urbana.

Efekt szpitala w naszym zespole...?

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...riusza_urbana/

mam wrażenie, że to już kiedyś było

kręcimy się w kółeczko?

Dariook 24.01.2016 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1427116)
Brożek podpisał w 2014 roku 2-letni kontrakt z opcją przedłużania o rok. Jeśli go przedłużą w czerwcu, to przyszły sezon jest dla niego ostatnim w Wiśle. Latem 2017 roku będzie miał już 34 lata...

jasnowidz :lol:

mari339 24.01.2016 10:38

Kiedyś czytałem wywiad z Brożkiem na skwk.pl gdzie powiedział że nie zamierza grać aż tak długo jak Głowacki, no ale zobaczymy :)

krzaq12 24.01.2016 18:52

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...6564506049.jpg

Jak widać jednak mamy w klubie kamerkę........
Może pojawi się jakieś wideo ze zgrupowania :D

filoo 11.02.2016 21:51

Yo!,

mam pytanie, czy ktoś z Was wie kto odpowiada za bardzo poważny dział dla klubu piłkarskiego jakim jest pozyskiwanie sponsorów? Chciałbym się dowiedzieć kim jest tenże nieudacznik i publicznie go napiętnować ( oczywiście przeginam ).

Gratuluję iż pojawiła się na naszych spodenkach firma Euro Alloys - Sural, wiem też, że pojawi się na koszulkach impel ( zapewne barterowo ), ale kiepski to wynik jak na tak duży klub, gdzie jest tak wielu odbiorców! Co otrzymują nowi sponsorzy? Oprócz reklamy na stroju, tylko jeden artykuł na głównej i tyle....

Oferta dla potencjalnego sponsora jest mizerna, kiepska, słaba, nieciekawa i po prostu rażąco nieskuteczna. Zdaje się, że szukamy ( czyli czekamy na ) sponsora, który z dnia na dzień zainwestuje sto miliardów kolumbijskich pesos w nasz klub. Nie szukamy mniejszych sponsorów, którzy mogliby napędzić powolutku nasz klub a w zamian dostaliby ciekawą promocję poprzez Wisłę. Wyprzedzę hejterów, nie chodzi mi o oblepianie koszulek tysiącem logotypów! nie! Przy sumiennym wykorzystaniu tej przestrzeni pomiędzy uszami można śmiało przyciągnąć sporo Krakowskich/Małopolskich właścicieli firm, którzy będą chętni by ogrzać się przy "Wiślackim ogniu", znaczy stworzyć ciekawy sposób, by Ci potencjalni klienci mogli poprawić PR swoich przedsiębiorstw. Może trzeba zmienić sposób myślenia na szukanie 30 mniejszych sponsorów niż jednego ogromnego?
Co myślicie ?

piotek 11.02.2016 22:56

Myślę, że ta sieć właśnie powoli się tworzy. Vide ostatnie śniadanie z trenerem prezesem i kimś tam jeszcze, na które zaproszono krakowskich biznesmenów.

stary zgred 11.02.2016 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1429025)
Myślę, że ta sieć właśnie powoli się tworzy. Vide ostatnie śniadanie z trenerem prezesem i kimś tam jeszcze, na które zaproszono krakowskich biznesmenów.

:haha:

i podobno lali tam cole...

Przecież Wisła była w tym Interhousie tylko zaproszonym gościem, tak samo jak Ci (nie obrażając nikogo) beznesmeni - taksówkarz, sprzedawca pizzy, czy mechanik.

@floo - cały marketing razem z Jankowskim został wymieniony niedawno

c. 11.02.2016 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filoo (Post 1429013)
Oprócz reklamy na stroju, tylko jeden artykuł na głównej i tyle....

Oferta dla potencjalnego sponsora jest mizerna, kiepska, słaba, nieciekawa i po prostu rażąco nieskuteczna.

A w jaki sposób to dziala na Legii, Lechu w innych klubach? co ich sponsorzy otrzymują w zamian?

Przeciez wszedzie na swiecie dziala to w ten sam sposob - logo stroju pilkarskim, info na stronie klubowej i baner na stadionie.
Na tym wlasnie polega sponsoring - sponsor daje kase i w zamian logo na stroju pilkarskim i reklama na stadionie . Nic nie wiecej. Poza jakimis nieznaczącymi szczegolami.

piotek 11.02.2016 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary zgred (Post 1429026)
:haha:

i podobno lali tam cole...

Brawo, zabłysnąłeś! Niestety medal musisz sobie kupić sam.

filoo 13.02.2016 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1429028)
A w jaki sposób to dziala na Legii, Lechu w innych klubach? co ich sponsorzy otrzymują w zamian?

Przeciez wszedzie na swiecie dziala to w ten sam sposob - logo stroju pilkarskim, info na stronie klubowej i baner na stadionie.
Na tym wlasnie polega sponsoring - sponsor daje kase i w zamian logo na stroju pilkarskim i reklama na stadionie . Nic nie wiecej. Poza jakimis nieznaczącymi szczegolami.

Szczerze, drze mnie w jaki sposób to działa w legii,leszku itepe, ważne jest z punktu widzenia sponsora, by podnieść statystyki rozpoznawania i dobrego odbioru jego marki, chciałbym zapytać w jak dobry sposób odbieramy Markę Euro Alloys - Sural ? w żaden, nikt nie potrafi z pamięci podać nazwy tej marki, nikt nie potrafi powiedzieć czym się to przedsiębiorstwo zajmuje i jak wygląda ich logotyp, wiem, są z Wisłą od niedawna, ale są słaaaabiutko "podani" odbiorcom.

Piszesz o "nic nie znaczących szczegółach", jednak jeśli hipotetycznie logo Euro Alloys - Sural pojawiłoby się na ściance gdzie robi się wywiady, na stronie startowej oficjalnej strony, jeśli pojawiłoby się wśród sponsorów na głównej stronie, ich logo zostałoby przyklejone do strojów treningowych,reklama firmy puszczona na telebimie na stadionie, ulotki, logo na biletach, lub dawno zapomnianych programach meczowych, banery pojawiłyby się nie tylko na stadionie, ale też w bazie w Myślenicach, skąd codziennie są zdjęcia, dalej np. dwóch piłkorzy odwiedziłoby jakąś ich halę produkcyjną i byłby o tym artykuł na głównej..... to czy nie byłoby więcej odbiorców niż z samych spodenek ( na których nic nie było widać )?

chodzi o to, że ten dział musi działać bardziej kreatywnie, ja siedząc w domu przed komputerem wrzuciłem ciekawszą ofertę niż to co jest na stronie. Wątpię, by większość z Was wiedziała, że z naszym klubem związana jest firma Astor. W jaki sposób, za ile i jaki jest cel i korzyści, nie wiem, ale są wymienieni w klubie biznesowym na stronie głównej ( btw, czy ktoś ogarnia wgl tę naszą stronę? Tapety z Marcelo lub Jirsakiem, to jednak trochę siara). Zgadzam się, że relacja jest prosta, sponsor płaci i dostaje reklamę, ale ta reklama a także jego promocja, musi być do cholery ciekawsza!

R33 13.02.2016 11:14

Może nie chcieli tyle płacić za reklamę i dlatego zostali umieszczeni tylko na spodenkach? Swego czasu Herbalife był umieszczany na rękawach i tylko w rozgrywkach o Puchar Polski. Dostaniesz tyle miejsca ile za nie zapłacisz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl