![]() |
Cytat:
Zgadzam sie z caloscia wypowiedzi, nawet jezeli dzisiaj dostaniemy po czapie. |
Po tym, co słychać od piłkarzy - którzy robotą Kiko, jego profesjonalizmem i podejściem do piłki są bardzo zadowoleni, nie ma co dyskutować.
Niech dalej robi swoją robotę,a a wszyscy będziemy zadowoleni. A śmieszków z wyszło i innych cymbałów źle nam życzących po prostu zlewać ciepłym moczem. |
Chyba 80% naszych akcji , to crossowe podanie Gonzaleza na skrzydło. Mając taką pomoc: Mączyński , Brlek, Stilić , powinniśmy probowac wiecej akcji konstruować właśnie poprzez drugą linie.
Nie wiem czy Kiko będzie w stanie nauczyć piłkarzy "krakowskiej piłki" , ale póki ci nie wygląda to zbyt optymistycznie... |
Cytat:
|
Cytat:
|
ku... Kiko dopiero 3 miesiace tu pracuje
jest bardzo wyrazna poprawa organizacji, ustawiania i defensywy w 7 rozegranych meczach ( w tym z Lechem i Legia) stracilismy 6 goli, gdzie wczesniej bylo1,75 na mecz pomalu i do przodu, wszystko po latach w koncu zmierza we wlasciwym kierunku, na poprawe ofensywy przyjdzie jeszcze czas |
Tak naprawde pierwsze oceny Kiko powinny przyjsc za 3 spotkania. Na razie to wszystko niezle wyglada, ale możemy przegrac 3 spotkania i wyladowac poza grupa mistrzowska. Malo prawdopodobne, ale możliwe. Ufam ze tak nie bedzie i Junco przedluzy z nim kontrakt, a w fazie mistrzowskiej powalczymy o 3-4 miejsce.
|
Trzeba jednak przyznac Kiko, ze rebranding Cywki na PO to mistrzostwo świata.
|
No to Kiko zostaje wg. @MMiga na TT
I bardzo dobrze :) |
Pomimo że wczoraj zremisowaliśmy - to pomysł żeby zagrać bardziej ofensywnie wstawiając Stilica zamiast Lloncha uważam za dobry. Czymś Amice chcieliśmy zaskoczyć. Nie wyszło, ale widać że Kiko analizuje i szuka lepszych rozwiązań.
Podoba mi się w tym to że Ramirez nie jest "przyspawany" do jednego schematu gry i jednego składu. Podobnie jak Probierz - taktyka też jest pod rywala a nie "zawsze gramy swoje bez względu z kim gramy" Kaziu Moskal. szprotson Reaktywacja Cywki na PO to świetny pomysł Ramireza. |
To może Urygę na bramkę przestawi?
|
Jak potrafi bronić to czemu nie? Po co to psioczenie trener odpowiada za skład i trener sobie wybrał Semira koniec kropka.Sam powiedział,że Stilić wygląda dobrze na treningach
|
Z tego co zauważyłem, forum jest podzielone co do tego, czy warto było wystawiać Stilicia od pierwszej minuty. Mi środek Mąka-Brlek-Stilić odpowiada bardziej niż ustawienie z Llonch'iem. Bez Lloncha będziemy mieli trochę mniej odbiorów, bo Brlek nie daje takiej jakości w defensywie, ale ze Stiliciem i grającym za nim Chorwatem mamy znacznie więcej opcji w ataku. Petar to dla mnie raczej 8ka niż 10tka. Nie potrafi aż tak dobrze podłączać się do ataków jak Semir. Bośniak jest praktycznie gwarancją stworzenia kilku sytuacji bramkowych w spotkaniu, nawet jeśli ogólnie mecz mu nie wychodzi i przez większość czasu człapie po boisku. Brlek, jeśli idzie o samo tworzenie okazji bramkowych, jest znacznie mniej regularny. Lubi grać głębiej, podczas gdy Semir odruchowo przesuwa się w okolice pola karnego. Dodatkowo Stilić ma lepszy zmysł do gry kombinacyjnej i potrafi zagrać niekonwencjonalnie. Jego kreatywność i ustawianie się odciąża Małeckiego i Boguskiego. Daje nam dodatkową opcję w rozegraniu pod bramką rywali. Chciałbym byśmy jeszcze kilka razy spróbowali ustawienia Mąka-Brlek-Stilić, bo jeśli ta trójka wypracuje sobie automatyzmy, to jakość gry może się znacznie poprawić.
|
a moze po prostu sprobowac trojke - llonch - Brlek - Stilic ?? czy Krzysiek ma jakis dozywotni abonament na gre w 1 skaldzie ?? choc szczerze w tym ukladzie Stiolic wogole nie pasuje wg mnie , to cien zawodnika sprzed ostatniego pobytu w Wisle , szczegolnie ze Semir bedac gwiazda nic nie dawal w defensywie , dlatego nigdy go nie cenilem jako profesjonalnego pilkarza , nasza liga to nie real czy Farsa ze ofensywni sobie hasaja po boisku nie zwracajac uwagi na defensywe
|
Ja bym spróbował Krzyśka na prawym skrzydle może by to wypaliło skoro z Cywką się udało to dlaczego nie z Mąką ?
|
Jezeli chodzi o Ramireza to powtorze to, co mowilem bodajzejuz po trzeciej kolejce.
Jestem pod wrazeniem, jak niektorzy pilkarze indywidualnie sie poprawili. Glowacki gra jedna z lepszych rund z ostatnich 2-3 sezonow. Brlek w koncu rozblysl i staje sie (juz jest?) naszym kluczowym zaowdnikiem. Cywka prz ilu trenerach nie pelni jakiejkolwiek roli w tym zespole, a teraz przynajmniej niezle gra na prawej obronie. Sadlok pewny, solidny i biorac pod uwage nasza nedze na lewej obronie w reprezentacji, moze tam zagoscic na dluzej. Malecki ostatnio akurat labiej, ale jego 2 gole w tej rundzie to efekt pomyslu Ramireza na ustawianie go na 16 przy roznych. Jest ogromna roznica jezeli chodzi o gre w defenywie. Tutaj wystarczy spojrzec na czysta statystke. A my przeciez w zimie stracilimy 2 podstawowych obroncow. Kiko u mnie zyskal zaufanie i uwazam, ze przedluzenie z nim kontraktu to w tej chwili obowiazek wldarzy. I choc sam bylem ogromnym sceptykiem (delikatnie mowiac) to pani Marzeno, Panie Manuelu - zwracam honor. |
Równilegle z przyjściem Kiko Ramireza napisałem, że nasz Dyrektor rzuca na szalę swój cały dorobek i z tego względu należy być dobrej myśli.
Szkoda tych zmarnowanych ostatnich lat. Widać teraz, że przecież pieniądze choć są ważne, to jednak nie decydujące. Staliśmy dopiero miesiące temu na krawędzi piekła ... |
Ja zawsze powtarzam, że w piłce na czele klubu powinni stać emocjonalnie związani z nim ludzie.
Taki był Leśnodorski, taki jest Rutkowski, Cupiał też taki był w pierwszych latach zanim się wypalił. I wtedy klub odniesie sukces. Tu nie da sie zarządzać jak w korporacji, musisz podjąć czasem ryzyko, nie patrzyć tylko na pieniądze, działać intuicyjnie, czasem spontanicznie, emocjonalnie. Czuć piłkę. Tak jak obecny zarząd. |
Szczerze powiem większość z nas wypowiada się na tym forum od lat, prawdopodobnie od wielu też lat interesuje się futbolem. Ramirez nie poprawił gry w defensywie ta gra wygląda pewniej dlatego, że od samego początku gramy w tym samym zestawieniu personalnym w tej formacji. Wdowczyk zaczął ten sezon od kilku porażek nie dlatego że jest słabym trenerem a dlatego, że w każdym z tych spotkań na początku sezonu graliśmy w innym składzie, nie ma to takiego wielkiego znaczenia jak rotuje się skrzydłowymi, napastnikami ale w obronie musi być stabilizacja. Na prawdę w organizacji gry nie ma takiego postępu jak się niektórym wydaje (gdzie gra na jeden kontakt , kombinacyjna z udziałem 3-4 zawodników). Dajmy czas Ramirezowi bo żeby wystawiać ocenę trenerowi musi upłynąć sporo czasu zwłaszcza przy dość sporych ruchach kadrowych w naszej drużynie. Moim zdaniem gra Wisły w następnych miesiącach nie będzie o wiele lepiej wyglądać bo nie oszukujmy się zawodników mamy jakich mamy Ci najlepsi są na końcu swojej drogi sportowej a pozostali poza 1 czy 2 przypadkami raczej z potencjałem na środek tabeli.
|
Zgadzam się co do tego, że na ocenę Kiko jest za wcześnie. Nawet polska liga widywała już zagranicznych trenerów, którzy przez jedną rundę czy sezon robili furorę, a potem wszystko szlag trafiał.
Natomiast nie mogę się zgodzić z tym, że nie poprawił gry w defensywie. Zwłaszcza, że od początku to dostał, ale defensywę pozbawioną połowy podstawowego składu. No i defensywa to nie tylko formacja obronna. Co do gry na jeden kontakt, to do tego potrzeba odpowiednich ludzi. Tych akurat nie mamy już tylu, co kiedyś. Wiele zależy od tego, czy uda się doprowadzić Stilicia do stanu używalności. Ja w to wierzę. |
To co ten gość ma nosa do zmian.. chapeau bas Kiko!
|
Panie Kiko masz Pan cojones !
|
nie wiadomo oczywiscie na ile w tym farta , ale należy odnotować że to kolejny mecz którego wynik przesądza osoba wprowadzona z ławki przez Kiko !
|
Cytat:
|
Trzeba też uczciwie przyznać, że Ramirez, w przeciwieństwie do swoich poprzedników, ma kogo wpuszczać z ławki.
|
Tyle ze poprzednicy to dorobkiewicze którzy na starość mylą biznes z pasja i tym samym zarażają graczy.
|
Mi się podoba u Kiko, że wszystko jest takie przemyślane. Widzi, że Stilic i Brlek są w wysokiej formie to stara się znaleźć miejsce na boisku im obu.
Nie trzyma się sztywno formacji, podziału ról czy nazwisk. Bardzo nowocześnie. Ostatnio Michniewicz na TT tłumaczył jak np. Juventus czy BVB kilka razy zmienia całe ustawienie w trakcie meczu. |
Tutaj ale zwłaszcza w temacie o meczu z Niecieczą, słowo "szczęście" jest odmieniane przez wszystkie przypadki. Rozumiem, że jest to patrzenie z pozycji kibicowania Drużynie, której ostatnio wiał wiatr w oczy i w podobnych sytuacjach podbramkowych w czasie doliczonym to przeciwnicy do tej pory mieli więcej tego mitycznego "szcześcia" ale na boisku nigdy nie wygrywa się przypadkiem. Jeśli na świecie jakaś drużyna walczy i wygrywa niejeden raz w doliczonym czasie, to jest pozytywnie oceniana za ambicję, wolę walki i gryzienie trawy do końca. Chyba, że mecz drukuje sędzia. To banalne co napiszę, ale szczęście sprzyja zwyczajnie lepszym.
|
Gdyby dopisywało nam szczęście tak jak tego chcą niektórzy piszący komentarze nt. Wisły, to piłki, które wczoraj trafiały w poprzeczkę lub słupek bramki Termalici wpadłyby do siatki. To nie jest "szczęście", tylko ambicja i walka do końca i za to należą się brawa dla całej drużyny i trenera, który nauczył naszych piłkarzy pazerności na gole i zwycięstwa.
|
No to super.Teraz juz nikt nie bedzie sie smiał ze wzielismy trenera z 3 ligi hiszpanskiej.Jak to mozna ladnie tylko i wylacznie swoja pracą zatkać usta pismakom,"dziennikarzom" i nawet na tym forum krytykantom..
P.S Ramierez odniósł 2 porazki.Ale wcale nie bylsimy gorsi i Od Slaska i od Legii. Remisy byc powinny.Patrzac ze przychodzil na kompeltnie nieznane ,nic nie wiedzial,a to ile punktow zrobil itd,to czapki z głów przed Kiko. |
Wojtas
Akurat od cwelki byliśmy gorsi bo nie mieliśmy czym ich nakłuć przy kontuzji napastników. Natomiast od Sląska byliśmy lepsi. Nie popadajmy w mitomanie :) |
Ciężko powiedzieć czy byliśmy od legii gorsi, bo obie drużyna zagrały dramat z przodu. Ten meczy był po prostu słaby.
|
|
Ja go musze pochwalić głównie za jedno - świetne zmiany w każdym meczu. Naprawdę nie pamiętam trenera który by miał takiego nosa do zmian - w dodatku w zasadzie każdy nawet mniej udany występ zmiennika można obronić z punktu widzenia taktyki...
Ciekawi mnie jak to się rozwinie, być może jeszcze nie mamy własnego stylu ale dowozimy wynik, czasem dość szczęśliwie czasem zasłużenie - podoba mi się praca tego Pana. A to co słyszy się o jego pracowitości oraz zaangażowaniu sztabu... to naprawdę napawa optymizmem na przyszłość. |
Cytat:
|
Kiko dał Wisle jaka taką pewnosc siebie,polowa pilakarzy odżyła,Cywka chyba najbardziej,generalnie częsci ludzi ktora smiała sie z Kiko teraz zaczyna być głupio.No bo jak to trener z 4 ligi hiszpanskiej jednak daje rade ?jak to...
|
Cytat:
Z perspektywy czasu widzę, że byłem w ogromnym błędzie i drugi raz tego błędu nie popełnię. Kiko stawiany przed nim cel osiągną i należy mu się przedłużenie kontraktu. Po tych 3 miesiącach widać pomysł na drużynę. Przy odpowiednich transferach może być na prawdę dobrze. Cytat:
|
Najważniejsze to wierzyć w swoich.
|
Kiko daje pstryczka w nos tym wszystkim co tak narzekali czemu no-name z III ligi hiszpanskiej a nie nasz Rodak bo przeciez polska mysl szkoleniowa najlepsza bla bla bla chociaz dalej maja bol tyłka jak chociazby Mielcarski. A gdzie by tam jeden z drugim przyznał sie do tego, ze zle ocenił Hiszpana.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl