![]() |
Cytat:
|
A to zmienia postać rzeczy ;).
|
Cytat:
:-D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Myślę, że trochę odbiegliśmy od tematu rozbudowy stadionu. Szedłem ok godziny temu ulicą Reymana pracowało 7 robotników i jedna maszyna. Na moje oko to tam jest jeszcze sporo pracy żeby to jakoś wyglądało.
|
Dla chcacego nie ma nic trudnego. Gdyby Cupialowi, wladzom miasta naprawde zalezalo to udaloby sie to tak zoorganizowac, ze nie byloby problemu aby grac na Wisle w rundzie wiosennej.
U nas po prostu wciaz wszyscy tylko patrza jak tu sie nie narobic i zrobic po najmniejszej linii oporu, a i pasjonatow po obu stronach, dla ktorych miejsce Wisly jest w Krakowie nie ma wcale. U nas tysiace ....... formalnych, praca 8h na dobe na budowie jak powinni non stop tam pracowac zeby zdarzyc jak najszybciej, narod, ktory bedzie narzekal i odstawial amatorke. Zakopianke od 3 lat robia i nie moga zrobic i maja w dupie wszystkich, szkieletor w takiej lokalizacji od lat stoi nie ruszony, a w centrum miasta postawili wielki 3 pietrowy barak ze sklepami... Kpiny i tyle. |
Zaproponuj coś.Jak zamierzasz sprawić, by w stadion Wisły spełniał wymogi gry w piłkę przy 2 bocznych trybunach i 2 placach budowy po przeciwnych stronach.
|
niektórzy z was chyba zapomnieli, że również boisko będzie modernizowane na wiosne, jak jeden z drugim wyobrażacie sobie gre na naszym stadionie bez murawy?
|
Murawe wymienia sie w przerwie między rundami i jakoś zawsze można z tym zdążyć więc nie widze problemu. Dodam raz jeszcze że Lech też bedzie miał tylko 2 trybuny a mimo to nawet przez chwile nie myślało sie tam o zmianie stadionu i będą grac u siebie. Zreszta po to budujemy trybuna po trybunie żebyśmy mogli cały czas u siebie grać i przeciez od początku były takie założenia że mamy grać na Reymonta podczas przebudowy
|
Cytat:
|
Cytat:
Dalej czekam na jakieś sensowne pomysły rozwiązania problemu. |
a stadionik Kmity? moze by dopuscili
|
Cytat:
Myślę że obniżanie murawy nie jest tutaj największym problem bo przerwa między sezonami, która wynosi około 2,5 miesiąca w zupełności na to wystarczy. Największym problem są chyba te nieszczęsne maszty oświetleniowe, bo za tymczasowe nie ma kto zapłacić... |
Cytat:
|
No to pretensje miej do Majchrowskiego i Obtułowicza a nie do Wisły i Cupiała.
Nic w obecnej sytuacji zrobić nie możemy, więc skazani jesteśmy na inne miasto przez jakiś czas. Pretensje można mieć tylko do naszego prezydenta jego kolegę architekta Obtułowicza. Mam nadzieję, że wszyscy będziemy pamiętać o tym co się działo ze stadionem przez te wszystkie lata przy kolejnych wyborach prezydenckich. |
Cytat:
|
Rozwin mistrzu.Oświeć mnie.
|
Cytat:
|
Cytat:
ciesze sie ze bedzie mozna grac na takich stadionach fajnie mecz bedzie sie ogldac http://www.skyscrapercity.com/showth...518239&page=70 |
a ścianke szczelinowa powinni skonczc prace 20 pazdziernika 2008
|
no to pięknie sie zaczyna....
Cytat:
Cytat:
|
no wreszcie ktoś to zauważył. Po 4 godzinach:)
|
Cytat:
|
Moglismy Sie Wyniesc Na Rok I Zbudowali By Sadion W 2005 I Bylo By Koniec Budowania A Tak To Sie Meczymy Sorry Za Caps Lock
|
Cytat:
Może dlatego, że najkorzystniejszą ofertę złożył wtedy Budimex-Dromex, a teraz nie? |
Właśnie sam sobie odpowiedziałeś niestety, zobaczymy jakie teraz zostaną podjęte kroki w sprawie następnego przetargu.
|
Coś czuję po kościach iż poza Krakowem pogościmy dłużej niż planowaną jedną rundę.
|
A mówiłem, że gotowi zburzyć C i nic w jej miejsce nie wybudować.
|
Przetarg mógł wygrać każdy kto nazywa sie Budimex-Dromex to było od początku oczywiste, że moga mieć lepszego kontroferenta też było oczywiste i do przewidzenia . Ciekawi mnie co teraz zrobią "mondregłowy" z UMK i jak to się dalej rozstrzygnie, myślę że jak zwykle wszystko od nowa ,od zera, a czas płynie nieubłaganie p.Majchrowski, ale pana pewnie to nie strzyka bo pan jest ze Sosnowca, a tu pan tylko kase robi. Poza tym idzie zima a jak będzie surowa to potencjalne prace znowu się opóźnią. Ech, ręce opadają..
|
Cytat:
|
Co za kretynizm! Z takimi opóźnieniami Kraków Euro może ominąć. Naprawdę nie mogli wysupłać dodatkowej kasy?! Wiadomo jak ważne /już się nie rozpisując/ gospodarczo jest by w Krakowie odbyło się Euro na przynajmniej szczeblu grupowym. Oni wolą jednak ryzykować tą szanse dla miasta poprzez oszczędność, prawdziwi centusie:evil: A jak to zostanie odebrane w kraju? Nie trudno sie domyślić:evil:
Podobno rzecz miała sie w Poznaiu, gdzie koszty budowy trybun również wzrosły o kilkanaście milionów i co? I radni jednogłośnie na rozbudowę stadionu przeznaczyli jeszcze /a przeciez Poznań ma niższy budżet od Krakowa, i na pewno nie zrobili tego lekką ręką ale ZROBILI/ 100 MLN... |
Budowa tego stadionu to jak brazylijsko-meksykańska telenowela. Ja powoli zapominam jak wygląda stadion gdzie nie ma sprzętu budowlanego a wielu z kibiców w ogóle takie stanu nie zna.
Czy Majcher i reszta miejskiej bandy mógłby powiedzieć co się stanie, gdy nikt nie zdecyduje się budować taniej? A jeżeli będzie tańsza to czy nie skończy się jak z Gurisem budującym Rondo Mogilskie?? |
Obyśmy nie byli jak ta boska i nie powtarzalna mega-hala w Czyżynach ,co to ją Jacuś "widział ogromną" a przez dwie kadencje nawet łopaty nie wbił a tyle śliny napsuł. Nasze kochane miasto i w ogóle państwo musi się kopnąć w czoło i zdecydować czy robimy euro czy NIE! I nie interesuje mnie dlaczego nie możecie tylko co natychmiast zrobicie żeby to ruszyć na przód.
|
Kolejny przetarg wygra juz JEDYNA ODPOWIEDNIA FIRMA. Przeciez MAFIA jest jak rodzina a rodzina sie wspiera. Taki kraj ze mozna robic takie rzeczy w bialy dzien a i tak nikt nic im nie zrobi.
Wytlumacza sie swiatowym kryzysem i spadkami cen w sektorze budowlanym... |
Oj módlmy się, żeby nie było jak z zakolami kiedyś. Wyburzyli je, a w ich miejsce zostało wprawione prowizoryczne małe D, z tym że chyba po jakiś 4-5 latach...
|
Jeżeli następny przetarg wygra inna firma niż Budimex i koszt będzie taki jak sobie obecnie założyło miasto to ok.
Natomiast jeżeli wygrają złodzieje z Ujastka to będzie wiadomo o co chodziło. Z budową naszego stadionu jest jak z każdą poważną inwestycją w tym mieście - skandal i wielka żenada. Majchrowski won!!! |
Widać ceny betonu i stali skoczyły drastycznie na światowych giełdach , potrzeba spadku lub zawieszenia notowań bo inaczej wykonawcy i tak bedą dyktowac wyższą cenę od tej jaką oszczędni włodarze(utracjiusze) naszego miasta sobie ustalili , pytanie jest jedno z kim i przy jakich założeniach . U nas to wszystko musi iść jak kawa z nosa bo wtedy nie ma efektu a tak to już bardziej jesteśmy znudzeni niż zadowoleni że za naszego żywota ten stadion powstanie .
|
W Dzienniku Polskim piszą ,że Wisla może rozgywać mecze poza Krakowem nawet do połowy 2010 roku.
|
wiadomo, ze bedzie kolejny przetarg, ktory wygra budimex, mieszczac sie w zalozonej kwocie.
a ze wybudownie trybuny za ta kase jest niemozliwe, reszte kasy dostana jako "roboty dodatkowe". i wszyscy beda szczesliwi - Majchrowski z urzedasami, ktorzy dostana swoja dzialke, budimex, ktory dostanie swoja. a kibice? kto by sie tam przejmowal kibicami :| |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl