![]() |
Cytat:
|
ja nie wkurzam sie na to ze ludzie bez wyksztalcenia i najbiedniejsi glosowali na PiS, bo to jestjasne jak slonce, to jest oczywista oczywistosc ze oni beda glosowac tak a nie inaczej, kierujac sie tym czy owym będąc czesto bez szans na dotarcie do wiedzy i wyksztalcenia.
Wiec popierają partię ktora oglasza ze bedzie solidarna. W rzeczywistosci okazuje sie byc najbardziej liberalnym rządem od 1989 wiec zostali oszukani i nawet o tym nie wiedzą ;) Z kolei PO miala byc liberalna a ma zapędy ku rosnącemu fiskalizmowi. A wiec zarowno PO jak i PIS na swoj sposob oszukaly swych wyborcow. Ale chyba od mlodziezy ktora jest dobrze wyksztalcona lub sie ksztalci,ma dostep do netu, bibliotek - nalezy oczekiwac troche wiekszego zaangazwania w historie najnowsza, w ocene tego co bylo, i jaki to ma wplyw na to co jest teraz. Średnia ogólna wiedza historyczna połączona z podstawowym aparatem logiki daje naprawde pore mozliwosci oceny tego i owego co ma miejsce wspolczesnie. Taka gleboka analiza zostala zastąpiona przez polityczna rozrywke serwowana w prime time, symbole, slowa-klucze przypisane do danych osob. A podobno od mlodych europejczykow mozna oczekiwac wiecej niz od biednego, niewyksztalconego elementu. Rosnący podzial na specjalizacje, nacisk na konkretna fachową wiedzę sprawia że wspolczesny czlowiek wyksztalcony jest w swej dziedzinie ekspertem, ale moze nawet nie zdawac sprawy sobie z tego jakim manipulacjom podlega w innych obszarach, zwlaszcza w polityce i mediach. Ja wiem, bo pisowcy są tacy i owacy. Ale co ma piernik do wiartaka? |
Cytat:
podręcznik zatwierdzony przez Ministerstwo Edukacji Narodowej jest dla mnie wiarygodniejszym źródłem od artykułu napisanego przez nie wiadomo kogo w jednym z portali internetowych. Jeśli chcesz mi zarzucić że uważam książki MEN za prawde historyczną a nie fakty,to ja tym samym moge Ci zarzucić że ty za prawde historyczną uważasz anonimowe artykuły w internecie.Możemy tak się "oskarżać" bez końca,ale chyba nie o to chodzi...Owszem najnowszych wydarzeń polit. nie ma w książkach MEN,ale to nie powód,aby te luki "łatać" informacjami pochodzącymi z niewiadomego źródła.Tylko nie przywołuj już tego Gala Anonima do,czasów w których obecnie żyjemy gdzie każdy internauta może pisać artykuły pod swoich pupilków politycznych mając na uwadze cel własny. Cytat:
------------------------------------- Cytat:
================================================== ========== Czeka nas finisz negocjacji? Cytat:
|
http://wiadomosci.onet.pl/1786871,12,item.html
Cytat:
|
Cytat:
Demokracja :lol: ====== W nawiązaniu do jednego z wczorajszych tematów: http://www.rp.pl/artykul/161056.html ciekawe kiedy ten problem dotrze do nas... |
W sumie to prawa wyborcze dla dzieci realizowane przez rodziców to chyba taki samobój socjalistów/liberałów/zielonych.
Więcej dzieci mają małżeństwa katolickie, a małżeństwa osób o poglądach "liberalnych" oraz o różnych innych orientacjach to raczej dzieci zbyt wielu nie mają. |
A porpos wykształcenia - poseł PO p. mgr Andrzej Halicki jest typowym przykładem inteligencji platformerskiej.
"Inny poseł PO Andrzej Halicki nazwał posłów PiS "rzecznikami Belfastu": - Świetnie się bawicie, czujecie się znakomicie. Mówiąc językiem młodzieżowym: pojechaliście. Pojechaliście! Mordy, groby, trupy, smród. Co tam jeszcze było? "Brutalny atak". Świetny język. Czujecie się obrońcami Irlandii, tak? Wy jesteście rzecznikami Belfastu - mówił Halicki." Wiadomo - to nie to samo co Kofana Anana - dla Leminga nic śmiesznego - wszak ziom po wykształceniu he he http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._Traktatu.html Zbychu ujmę to tak - każdy fakt w tym wpisie miał miejsce i jest obiektywnie weryfikowalny - nie wierzysz? Przeciez tam nie ma wiedzy tajemnej - nie wierzysz w to, że Czechosłowacy I Węgrzy kazali się wynosić Atrmii Czerwonej już w 89 zaraz po przejeciu rządów? Że wojska od nich wyszły w 91? Nie wierzysz że do Polski na zaproszenie Mazwoieckiego z OFICJALNA wizytą przybył szef KGB?\ Nie wierzysz, że 21 lutego 1990 - Polska w postaci RP przyjęła doktrynę obronną w której państwa NATO - były głównym wrogiem ? Nie wierzysz że Skubiszewski przedstawił państwom zachodnim propozycje aby to nie NATO stało sie gwarantem bezpieczeństwa a KBWE? Nie wierzysz w to, że Wałęsa na odczycie w Brukseli - pominał w ostatniej chwili tekst o tym, że Polska chce wstapić do NATO? Nie wierzysz w to, że w 1991 - był pucz w Moskwie - a Wałęsa chciał zadzwonić do puczysty - czerwonego generała Janajewa z gratulacjami i zablokował orędzie Bieleckiego w tVP potępiające puczystów? NIe wierysz w to, że Ruscy spacyfikowali Litwe w 1991 - zabijajac ludzi na ulicy - a Skubiszewski odparł publicznie przed kamerami - że sprawy Litwy nas nie interesuja? NIe wierzysz w to, że Wałęsa wysnuł propozycje utworzenia NATObis i EWGbis jako alternatywę dla NATO i EWG? NIe wierzysz w to, że Wałęsa za wszelka cene chciał przeforsować zainstalowanie szpiegowskich jednostek rosyjskich w Polsce po wyjsciu ruskich wojsk? Nie wierysz w to, że rząd Suchockiej forsował koncepcje wspólnego systemu obronnego z Rosja - tak jak my teraz chcemy to zrobic z USA? Nie wierysz? Przykro mi bardzo - niezależnie od tego, czy napisał o tym jaskiniowy antykomunista - czy Antoni Dudek czy Jan Skórzyński - to to jest FAKT - ZBysiu - przepraszam, że tak brutalny dla Twojej świadomosci. Weź do ręki tak jak mówi Jery - Historię polityczną Polski 89-05 Dudka - znajdziesz tam potwierdzenie tego wszystkiego. Ale Ty nie weźmiesz bo i po co - przecież i tak najlepiej powiedzieć że sie nie wierzy - a ludzi którzy mówią o faktach zwyzywać od oszołomów |
Cytat:
Cytat:
Bill Gates, Richard Branson (Virgin Records, Airlines itd.)...i jeszcze kilkudziesięciu przedsiębiorców z tej finansowej półki nie ma wyższego wykształcenia (widziałem na CNN chyba taka liste, jak znajdę to podrzucę). Jestem pewien, że ci ludzie mieszkają "na wsi" a nie w mieście. Taki Albert Einstein nie miał chyba nawet średniego! Mało? To weźmy Władysława "Profesora" Bartoszewskiego - średnie (matura). Pomyśl jaki chaos panował zanim powstały wyższe uczelnie. Zanim zaczęto dyplomować. Nikt nigdy nie wiedział czy rozmawia z autorytetem czy oszołomem tym bardziej, że nie było miast! :) ps: Najlepsze wyniki matur w tym roku były właśnie tam gdzie zawsze wygrywa prawica - wschód i południe Polski. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 65 lat po ludobójstwie. Sejm nie przyjął uchwały w sprawie rzezi Polaków, prezydent Lech Kaczyński nie pojawił się na obchodach "(...)Prezydent przyjął patronat nad Festiwalem Kultury Ukraińskiej i my nie mamy nic przeciwko temu. Jednak to, że nie objął swoim patronatem obchodów rzezi Wołynia, jest niewybaczalne – mówi Piliszuk." http://www.rp.pl/artykul/161085.html "I jeszcze jeden meldunek dowódcy kurenia "Łysoho" o pogromie dokonanym w Ziemlicy pow. Włodzimierz Wołyński: "(...) Do wsi Mosur spędzono wszystkich mieszkańców okolicznych miejscowości z toporami i widłami, którym "druże" Zuch wyjaśnił, że pod przewodnictwem jego uzbrojonego oddziału pójdą do wsi Ziemłica, aby rozprawić się z Polakami, i wymagał od nich, żeby byli bezlitośni wobec wszystkich, kogo zastaną w tej miejscowości. W nocy okrążono wieś, a o świcie zebrali wszystkich mieszkańców w centrum wsi. Starców, dzieci i chorych, którzy nie mogli samodzielnie poruszać się, zabijali na miejscu i wrzucali do studni. Spędzonym do centrum kazali kopać dla siebie groby, a następnie przystąpili do ich zabijania przez uderzenie siekierą w głowę. Tego, kto próbował uciekać, zabijali z broni. Wszyscy mieszkańcy wsi Ziemlica zostali zlikwidowani, mienie zabrano dla UPA, budynki spalono..." Tak zginęło około 60.000 Polaków. http://www.lwow.com.pl/semper/wolyn.html |
Cytat:
|
Cytat:
Bill Gates,Richard Branson czym oni się charakteryzują ? mieli cel,pasję i nieustannie dążyli do niego nie zważając na przeciwności .Bill Gates gdy wydawało się to jeszcze nie realne,powiedział że w 2000 r komputery będą w każdym domu. Z Albertem Einstein to już w ogóle wyskoczyłeś . Ja nie oceniam ludzi po tym jaki kto ma dyplom . Nie będę czerpał,poważał,brał przykład czy głosował na ludzi gorszych od siebie albo tylko troszkę lepszych ,ten ktoś musi mi czymś imponować np. wiedzą albo mieć pasję,osiągnięcia,cel .Musi mieć honor itd. PS.Jestem z warmińsko-mazurskiego (serca mazur:P) |
W dzisiejszej Gazecie Krakowskiej artykuł o kolejnym Plastusiu Obywatelskim, radnym miasta Krakowa oczywiście jakby inaczej, biedaczku jest z PO . Niejaki Stawowy. Znany zapewne miłośnikom tej partii, kolejny gwiazdor telewizyjny z programu "Młodzież kontra..." i zapalony sympatyk niszowego klubu z drugiej strony błoń, udzielający się również w pchaniu kasy miejskiej na ten klubik oraz wypisujący swoje dokonania na ichniejszym forum. Za swoją gorliwą postawę został nagrodzony stołkiem prezesa w Agencji Mienia Wojskowego. Cóż z tego że mający wykształcenie pedagogiczne nie posiada uprawnień budowlanych i innych jak dotej pory potrzebnych na tym stanowisku. Zmieniono więc szybko pod niego warunki tzw. "konkursu" i wszystko jest OK ! Zbulwersowani są nawet radni z jego partii (wypowiedź niejakiego Czekaja z PO), ale jak wiadomo cicho sza bo jutro i oni może dopchają sie do korytka. To wszystko oczywiście w ramach hasła "aby żyło się le[iej, wszystkim" :)
|
Gwiaździsty - mógłbys wkleić/uraczyć nas wiekszą ilością informacji?
Ja go zupełnie nie kojarze. |
Cytat:
Przewodniczący: Grzegorz Stawowy (Radny Miasta Krakowa - Przewodniczący Komisji Planowania Przestrzennego i Ochrony Środowiska RMK). http://www.bip.krakow.pl/?sub_dok_id=15031 |
Cytat:
Mnie interesują wpisy co plecie na ichniejszym forum, co powiedział Czekaj itd.. |
Niestety nie mam dostępu do elektronicznego wydania GK, ale dzisiaj z rana czytałem wersję papierową i w dodatku lokalnym jest ten artykuł.
|
Gwiażdzisty co ty tu z biedaczkami wyskakujesz,chcesz się na doniesienia prasowe siłować .
Trochę mniej tej żółci .... |
Gwiazdzisty uwaza ze dzien bez najezdzania na PO jest dniem straconym.O 'Pisowcach' umoczonych w rozne przekrety(z zarzutami, zeby nie bylo ) na roznych szczeblach, artykulow bylo kupe i bedzie, tyle ze nikt tego tu nie zamieszczal.
|
jachting - 1q2 - doprawdy jestescie zabawni - brakuje jeszcze tego linka do paranoi z RM
|
Taaa, najlepiej nie wkejać - może jakaś cenzura by się przydala? Niech sie młody chłopak nachapie puki może, "by żyło się lepiej" ;). A jak macie coś na PIS to wklejajcie, przecież nikt Wam nie zabroni - a cała "kupa artykułów" ponoć jest.
|
To już ku.... nie jest śmieszne ,czytać ze zrozumieniem się nauczcie .
Nikt wam nie broni tu psioczyć,ale uwagi z biedaczkami zachowajcie dla siebie . --- http://www.platforma.org/forum/index...opic=16815&hl= Tu macie trochę prasówki na Pis,temat założony 19 lutego tego roku,wrzutki raczej tylko z polityki centralnej . Ostatnio temat ma spore zaległości . |
Nie to już jest kur** jakiś matrix, słońce wam szkodzi? - za duzo plam?
Zamaist odnieśc się do sprawy, to najazd na Gwiaździstego ze wleił coś o jakimś naszym (tak naszym, ciekawym czy kiedykolwiek pracował nie na państwowym) utrzymanku.. Cytat:
Cytat:
Wklej coś konkretnego - broni Ci ktoś? Tylko lepiej bądź dobrze poinformowany, bo czerpiąc z partyjniackiego forum możesz na niejedną minę wdepnąć. _______________________________ hehe - az mi takie hasło wpadło do głowy: Głosując na PO wspierasz drugą stronę Błoń. |
Ale przecież ja się wyraźnie odniosłem do biedaczka a nie do artykułu.
Poza tym on nic nie wkleił ,ale to już inna kwestia . Gwiaździsty chyba by nie wyrobił bez swych chamskich uwag . Moja wina,moja wina,moja bardzo wielka wina.... |
Cytat:
|
Cytat:
chyba ze to nawiązanie do Tusku.... :D |
Cytat:
Gwiaździsty odnieś się. ____________________________ Hehe ale się Żaba ciska :rotfl: i do tego Francuz coś pitolacy o tchórzostwie, no nie kabaret :lol: - ma tupet.. Cytat:
|
http://wiadomosci.onet.pl/2701,17873...e_lokalne.html
Około 150 stoczniowców przyjechało do Sopotu, aby przed domem Donalda Tuska manifestować w obronie swojego zakładu - Stoczni Gdańskiej. Stoczniowcy wykrzykiwali hasła: "Precz z tym rządem!" i "Precz z Donaldem Tuskiem!". Demonstracja była nielegalna. Pikietujący przeszli ulicą Monte Cassino, świadomie łamiąc zakaz wydany dziś przez prezydenta Sopotu. Jacek Karnowski proponował im alternatywną trasę: ulicą Kościuszki. |
Co lepsze, tytuł newsa o stoczniowcach na tvn24.pl
"Stoczniowcy do Tuska: Spieprzaj dziadu" |
Cytat:
Cytat:
|
I tak wiadomo że Kaczyński to podpisze .
Ale wcześniej znowu "zamieszamy" szkoda ze nikt tego nie zrozumie .I co to nam da ? Jak zwykle gierka pod elektorat Rząd i opozycja Irlandzka jest za traktatem . A Prezydent "wycofuje" się na etapie ratyfikacji . To jest typowo Pisowska polityka . ==== A Ci stoczniowcy to mają swoje za uszami ,do tego obecny zarząd jest Pisowski . Przypominam że na zrobienie tego było ponad 5 lat . |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
W sumie jak nie podpisze ,to też będzie śmiesznie :)...na krótką metę .Dla nich nawet na krótką nie będzie do smiechu . |
Cytat:
Jak ktos postawi Cię nad przepaścią i zmusi do obietnicy, aby zrobic krok dalej, to tak zrobisz bo mu to obiecałes? Ale owszem - w jednym masz racje, trzeba nie było bredzić o sukcesie, i nie składać hołdów w sejmie Anielci, bo pomimo iż cieszy że próbuje naprawić swój błąd, to jednak niesmak pozostaje. |
U nas lud jest przecież za,rząd jest za,3l4 posłów Pis podobno jest za?
A konstytucyjności się spierają czy Prezydent ma tu jakąś inną możliwość jak ratyfikacje . On jest Prezydentem Irlandii czy naszym ? Acha referendum nie było ? dla mnie to nie jest argument . Ale ty jesteś przeciwnikiem Unii,demokracje więc rozumiem . Boomcha my jesteśmy ostatnim sprawiedliwym ? :) miło ale oni raczej tego nie zrozumieją . Albo inaczej nikt im tego nie wytłumaczy,nikt nie ma takiej siły przebicia . Poza tym mogę się założyć że Irlandczycy wejdą do Unii tak czy inaczej nawet bez nas . |
Cytat:
UE sama ustaliła sobie prawo, że do wejścia w życie tego traktatu potrzebna jest zgoda wszystkich krajów. Każdy z krajów sam sobie określa drogę do przyjęcia/odrzucenia traktatu. Irlandczycy powiedzieli "nie" (tak jak wcześniej Francuzi i Holendrzy). I w tym momencie historia się kończy - koniec procedury. Podpis Kaczora lub jego brak nic nie znaczy. Traktat można przerobić na srajtaśme. A z podskakiwania "Francuza" można by się pośmiać pod wąsem, ale UE to nie żadne "państwo prawa" i dlatego mamy ten teatrzyk. Kaczor powinien zawrócić polskie wojsko z Czadu - czy gdzie tam je na prośbę Sarkozego wysłali - i śmiać się z mineciarza. |
Cytat:
Cytat:
____________ Zamiast bić brawa ze szczery demokrata szanuje decyzje irladzkiego l*du, to jojczysz.:D Poza tym wpis Boomchy przedstawił wam stan faktyczny. |
Boomcha,
Ok,ale niech Kaczyński wyrazi swoje jednoznaczne stanowisko(chce tego traktatu czy nie) - z jednej strony mówi że dyskusja nad traktatem jest teraz bezprzedmiotowa(i pod tym względem ma racje),a z drugiej zapewnia że nie będzie robił przeszkody w sprawie dokumentu.Czyli wie że i tak musi go podpisać ale będzie grał na zwłoke aby powkurzać UE i PO |
Boomcha my jesteśmy ostatnim sprawiedliwym ? :) miło ale oni raczej tego nie zrozumieją .
Albo inaczej nikt im tego nie wytłumaczy,nie będzie potrafil tego wytłumaczyć ,nikt nie ma takiej siły przebicia . Poza tym mogę się założyć że Irlandczycy wejdą do Unii tak czy inaczej nawet bez nas . A i równie dobrze można sie trzymać tego że skoro przystąpiliśmy do ratyfikacji to powinniśmy ten proces zakończyć bo on dotyczy nas a nie kogoś innego . |
Cytat:
|
Wiesz dobrze Wilku ze Lech nie zmadrzal, tylko puscil oczko do m.in takich jak Ty ,czyli przeciwnikow.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl