Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2012/2013 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8781)

studio 30.08.2012 20:18

e: aaaa to mi sie zera pomylily

Dziwie sie Slaskowi ze za taka kase goscia wzieli

dynek.pl 30.08.2012 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1272982)
w Polonii miał około 80 tysięcy na miesiąc, co daje około milion rocznie

Cos nie tak z matematyka na weszlo maja? Czy rozne waluty?

80 000 nieważne czego x 12 miesięcy = 960 000, to chyba jednak około milion

wwf 30.08.2012 20:24

80 000 x 12 miesięcy daje 960 000. Czyli około milion.

wiertar 30.08.2012 20:24

hmm 80 tyś X12=960 tyś wiec co ci nie pasuje?

wwf 30.08.2012 20:26

Kiedyś my graliśmy tak słabo jak Śląsk przeciwko Realowi lub Barcelonie na wyjeżdzie. Teraz w ten sposób leje nas średniak z niemiec. Już to pokazuje gdzie jest polska piłka ligowa.

Szkolenie, szkolenie i jeszcze raz szkolenie. Tylko skąd wziąść kasę w wysokości 2 milionów euro na to szkolenie.

RAFi89 30.08.2012 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1272987)
Kiedyś my graliśmy tak słabo jak Śląsk przeciwko Realowi lub Barcelonie na wyjeżdzie. Teraz w ten sposób leje nas średniak z niemiec. Już to pokazuje gdzie jest polska piłka ligowa.

Szkolenie, szkolenie i jeszcze raz szkolenie. Tylko skąd wziąść kasę w wysokości 2 milionów euro na to szkolenie.

Z kumplem po dwumeczu Śląska z Helsingborgiem tak siedzimy i mówimy że kiedyś przyjeżdżał Real czy Barcelona i człowiek liczył na niespodziankę, że może jakoś powalczą. Dwumecz z Realem 1:5, z Barceloną 3:5 i 1:4 a teraz Szwedzi leją mistrza 1:6.

MichaelMyers 30.08.2012 20:39

Temat mozna zamknac, jakie transfery takie wyniki.

wwf 30.08.2012 20:39

Czy podsumowując - Nie ma Ligi Mistrzów, nie będzie Ligi Europejskiej, na Euro 2012 zajeliśmy 4 miejsce.
Canal plus i Polsat sport żeby sprzedać produkt tworzy opowieści i historie jaka ta liga fajna.

Poza stadionami i kibicami nie mamy niczego.

mitmichael 30.08.2012 20:42

Wiele osob pisało, ze tylko Legia moze cos zdziałac w LE i sie bardzo pomylili. Wrociła polska szara rzeczywistosc - tak jak mowiłem nic dwa razy w przypadku polskich druzyn sie nie zdarza. Był Spartak i radosc, jest Rosenborg i smutek.

QBAS 30.08.2012 20:44

Ojej ;) co ja pacze :)

gigant 30.08.2012 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1273000)
Był Spartak i radosc, jest Rosenborg i smutek.

Proponuję byś się tak nie rozpędzał, u mnie i podejrzewam u wielu innych akurat kolejność radości i smutku jest odwrotna. I proszę o nie pierdo.lenie o jakichś rankingach,bo mam to w dupie.

studio 30.08.2012 20:48

Tutaj to nawet i ja sie zgadzam.

wwf 30.08.2012 20:49

Ja dziś dopingowałem Rosenborg, i jak widziałem że atakują to się strasznie cieszyłem. Jak było 1-1 to wiedziałem że Legia może to wygrać tylko po karnych ale w środku się modliłem o jeszcze jedną bramkę dla Norwegów. 2-1 dla Norwegów to było coś pięknego.

Ja jednym zdaniem

Nie ma Wisły w Pucharach nie ma być nikogo w pucharach

Acima 30.08.2012 20:51

A tymczasem słabiutkie AIK pokonało CSKA w Moskwie i zagra w fazie grupowej LE.

Ciekawostką jest fakt, że kibice AIKa urządzili pobudkę Rosjanom o 4 rano podobnie jak miało to miejsce przed meczem z Lechem.

http://www.futbolnews.pl/informacje/...kwa-wideo.html

wwf 30.08.2012 20:55

Teraz to ja idę na forum Legia Live pocieszać Legionistów he he he

Maciuś 30.08.2012 21:35

Jak tam Śląśk?:lol:

studio 30.08.2012 21:35

Acima, to o czym piszesz to bylo podczas pierwszego meczu.

Ale eurowpiei$dol Slask dostaje.

felipe 30.08.2012 21:51

Żałosny ten Śląsk.. Na Bełchatowy czy Piasty Gliwice w sam raz ekipa, nic ponad to.

Dycha w dupę, no to już znamionuje frajerstwo.

ziz99 30.08.2012 21:51

Zatem totalna kompromitacja polskiej piłki stała się ostatecznym faktem.

Jak to niektórzy twierdzili w zeszłym sezonie, poziom Ekstraklasy się podniósł:D

Dariook 30.08.2012 21:51

Nam nie grozi prowincja. My już tą prowincją jesteśmy .

Tak na marginesie balonika potęgi cypryjskiej piłki.
APOEL Nicosia 1 - 3 FK Neftchi :haha:

- wiem, wiem, uprzedzam że jestem świadomy że Azerska piłka idzie do przodu. Szkolenie, baza itp itd...:lol:

Wojtas 30.08.2012 22:08

Brawa !!!

proponuje placic tym PSEUDOPILKARZOM jeszce wiecej najlepiej tak od kopa 100 tys miesiecznie na zabawe do rana po klubach z panienkami ,dotego wydluzuc okres wakacyjny bo ten jest zdecydowanie zbyt krótki i oni sa juz sa zmęczeni ,i nosic ich dalej na rekach,a po porazkach glosniej spiewac nic sie nie stalo.

Alez ta polska pilka dobiła do dna.

mitmichael 30.08.2012 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1273005)
Proponuję byś się tak nie rozpędzał, u mnie i podejrzewam u wielu innych akurat kolejność radości i smutku jest odwrotna. I proszę o nie pierdo.lenie o jakichś rankingach,bo mam to w dupie.

Sam liczyłem na ich odpadniecie dlatego jeszcze bardziej od Ciebie mam to w dupie - chodzilo mi o kibicow Legii, ze rok temu sie cieszyli z awansu a teraz sie smuca bo odpadli z Rosenborgiem. Jezeli myslales, ze kibicuje Legii i sie smuce z tego, ze odpadli to sie baaaardzo grubo pomyliłes.

Wasiu 30.08.2012 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1273043)
Nam nie grozi prowincja. My już tą prowincją jesteśmy .

Tak na marginesie balonika potęgi cypryjskiej piłki.
APOEL Nicosia 1 - 3 FK Neftchi :haha:

Tak bo rzeczywiscie APOEL rok temu wyeliminowal tylko nas. Wyjsc z grupy i pokonac w cwiercfinale Lyonu to juz mu sie nie udalo.
Wisla po udanym sezonie tez nigdy nie zaliczyla spektakularnego w.......u w nastepnym.

dulli78 30.08.2012 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 1273042)
Zatem totalna kompromitacja polskiej piłki stała się ostatecznym faktem.

Jak to niektórzy twierdzili w zeszłym sezonie, poziom Ekstraklasy się podniósł:D

To nie jest żadna kompromitacja ale rzeczywiste odzwierciedlenie "siły i potęgi" polskiego futbolu. Od dobrych kilku czy kilkunastu lat jesteśmy głęboką, piłkarską prowincją i nic nie zapowiada żeby w najbliższych latach miałoby być lepiej...
Chociaż, z drugiej strony uważam, że teraz są IDEALNE wręcz warunki do rozpieprzenia struktur organizacyjnych PZPN, tylko czy znajdzie się odważny? Wątpię, a mogłoby się okazać że 2012 rok jednak będzie przełomowy dla polskiego piłkarstwa...

Dariook 30.08.2012 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1273069)
Tak bo rzeczywiscie APOEL rok temu wyeliminowal tylko nas. Wyjsc z grupy i pokonac w cwiercfinale Lyonu to juz mu sie nie udalo.
Wisla po udanym sezonie tez nigdy nie zaliczyla spektakularnego w.......u w nastepnym.

My też wyszli z grupy LE :haha:

bofff 30.08.2012 23:10

true, czas rozjebać PZPN. Chwila wymarzona

miśqu 30.08.2012 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1272996)
Poza stadionami i kibicami nie mamy niczego.

Które się nadają w tym państwie tylko do zamykania, bo tak sobie życzy organizator rozgrywek - wojewoda i policja.
Kibiców - których się tępi, karze i zniechęca do przychodzenia.

Mnie to tam cieszy. Bieda polskim klubom się przyda, śmieszne jest gadanie skąd wziąźć na szkolenie... BATE Borysov jakoś ma. Prawda jest taka, że do fazy grupowej wchodzą kluby biedne i bogate, nie wchodza polskie przepłacone. Rumuńskich niebogatych klubów jest multum co roku bo pewnie mają jakieś szkolenie. Nasza liga awansowała na zatrważające 18 miejsce... to nie przystoi, Czesi którzy leją Ruch 7-0 są na 22 miejscu, Szwedzi na 24, a Norwegowie na 27. Nawet ta Rumunia jest za nami w rankingu! Cypr już na dobre zadomowił się w europejskiej piłce i dołącza do niego Azerbejdżan. Czekam na wielkopomną chwilę jak Azerowie wygrają z naszą reprezentacją, to kwestia czasu. Białorus jak widać bez potężnych budżetów też coś zaczyna osiągać, a w młodzieżówce zagrała na IO.

Ja tam się cieszę, darmozjady które wylansowały się na fanatyzmie kibiców, którzy nie patrząc na patałachstwo, złodziejstwo, korupcje i tą całą mafię przychodzili latami na te stadiony mają ich w głębokim poważaniu. Idźcie do wojewody on wam będzie kibicował i bilety kupował na mecz. :haha:

a_r_e_n_a 30.08.2012 23:50

Jak teraz wyobrażę sobie te wszelkie piłkarskie łamagi, które gdy tylko siadają do negocjacji z Naszym klubem i żądają gaży w wysokości 250 tys. E za sezon to ogarnia mnie niepohamowany, bezczelny śmiech.

Rozjebać tą ligę teraz, albo nigdy.

Mario Nh 31.08.2012 00:45

Skąd ten płacz nagle?
Sląska piłkarsko był w tamtym sezonie i w obecnym również jest cienki jak dupa węża.
Legia ma mnóstwo dobrych młodych zawodników ale zbyt wielu tych bardziej doświadczonych opuściło ją ostatnio.
Miała szanse z Rosenborgiem ale przegrała i odpadła.Faworytem nie była.
Skąd to zdziwienie?

syryls 31.08.2012 06:38

Szkoda że Legia nie awansowała, gdyby się tak stało to:
1. Miałaby problemy z wytrzymałością fizyczną i psychiczną, jednak 6 meczów robi swoje
2. ITI wyprzedałaby im gwiazdy(Wolski, Żyro etc.), a na zimowe transfery nic bym im nie zostawili
3. Legia skupiła by się na LE niż na Lidze.

Pablo84 31.08.2012 07:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1273103)
Szkoda że Legia nie awansowała, gdyby się tak stało to:
1. Miałaby problemy z wytrzymałością fizyczną i psychiczną, jednak 6 meczów robi swoje
2. ITI wyprzedałaby im gwiazdy(Wolski, Żyro etc.), a na zimowe transfery nic bym im nie zostawili
3. Legia skupiła by się na LE niż na Lidze.

Czy możesz rozwinąć?Bo ja nie widzę związku za bardzo.My w tym sezonie bijemy się o środek :-).Im prędzej się przestawisz, tym lepiej dla Ciebie :-)

AYALA 31.08.2012 07:44

kontrakty o połowe grajkom w lidze zredukowac.Gwiazdorskie max 200 tyś € za sezon, a reszta 50-60 tyś € rocznie,tak jak jest w Czechach.
1 liga półamatorska z nakazem gry połowie zezspołu max 21 lata

Rosenborg to jednak trooooche lepszy zespół od Korony

bukaj22 31.08.2012 08:40

Od ładnych 10 lat nasza piłka stacza się na dno. Co gorsze wszyscy " eksperci" rok w rok trąbią coś o LM i z jakimi , to ogórkami przychodzi się nam mierzyć. Apoel ? Traktorzyści z Valarengi ? jakaś Austria Wiedeń ? Co , to ma być do naszych dumnie się prężących się Legii , Wisły czy Lecha...

Oglądałem we wtorek dwa mecze o LM i w Środę i co mogę po nich powiedzieć ? Że na LM nie mamy obecnie żadnych szans i , to niezależnie czy Mistrzem będzie Legia , Wisła czy Lech.

Czy , to Maribor czy Zagrzeb czy Kopenhaga nie ma różnicy. W tych klubach jest tak dobra organizacja gry a do tego świetna wytrzymałość poparta doskonała techniką , że takie kluby są poza naszym zasięgiem.

U nas rok w rok jest pompowanie balonika i przyjeżdża Helsinborg i jest pozamiatane. To samo zrobił AIK , choć jak widać nie są , to takie ogórki skoro z CSKA wygrali 2-0 na wyjezdzie. Poza tym nie wiem czy pamiętacie , ale to samo AIK grało już raz w LM kilka lat temu. Jednak najważniejsze jest , to że się piłkarsko stoczyliśmy na dno i obecnie jesteśmy ciut lepsi od Łotyszy , ale na solidną Europejską firmę za słabi.

Wczoraj Legia nie grała aż tak zle jak by się mogło wydawać. Oczywiście wynik był lepszy niż gra , ale gdy tylko Rosenborg przyspieszył było bardzo nieciekawie. Legia ma za młody skład , by grać w LE. Furman czy Łukasik no fajne chłopaki , ale żółtodzioby w rywalizacji z Europejskimi drużynami. Fajni na Korone , Piasta czy Śląska , ale na Rosenborg za słabi. Mówicie Żyro gwiazda ? No weszła wczoraj ta gwiazda i grała beznadziejnie. Co chwilę albo strata albo faul.Tak raczej gwiazdy nie grają. Sami robimy sobie i tym chłopakom krzywdę robiąc z nich gwiazdy amatorskich rozgrywek. Poza tym , żeby odegrać jakąś rolę w LE trzeba mieć kogoś konkretnego na ławce rezerwowych a Lega miała tam Salinasa czy Choto... No sorry , ale to trochę za mało. Poza tym w Rosenborgu na ławce było dwóch napastników a w Legii ani jednego. Tak na marginesue Rosenborg ma w kadrze 5 napastników i mogli by obdzielić tym nasze trzy kluby..

Rosenborg naprawdę zasłużył na awans. Grali dojrzała piłkę i cierpliwie. Nawet gdy przegrywali u siebie byli konsekwentni. Dwa stałe fragmenty gry i po zabawie. Oczywiście mogła Legia awansować , gdyby Żyro nie trafił w obrońcę , ale gdyby babcia miała wąsy...

O Śląsku w zasadzie nie ma czego pisać. Jeszcze raz powtórzę. Nie pamiętam tak żenująco słabego MP. Śląsk został ośmieszony i przez Helsinborg i Hannover i , to tak dobitnie , ze ręce opadają. A te wszystkie Patejuki i Gikiewicze czy Soboty , to sobie mogą kopać w okręgówce.

Póki w naszej lidze o MP będzie walczyć pięć klubów , to Mistrz będzie marny. Nasuwa mi się od razu Dinamo Zagrzeb , które rok w rok dystansuje swoją ligę i proszę drugi raz gra w LM z rzędu. Tak powinien u nas wyglądać Mistrz.

Jeszcze słówko o Urbanie , bo szanuje faceta za spojrzenie na futbol. Ma dystans do siebie i nie owija w bawełnę , ale mam wrażenie , że pracuje z przygłupami { piłkarze} Grajki chyba nie potrafią zrealizować jego myśli szkoleniowej i trąca takim syndromem Bakero. Wszystko jest ekstra w teorii , ale jak przychodzi do praktyki.. , to jest zdecydowanie gorzej.

No cóż pozostaje ogórkowa liga , a prawdziwa piłka będzie tylko w tv. :{

irman 31.08.2012 08:56

Kiedyś zlewała z nas cała Polska bo odpadliśmy pechowo z Valerengą Oslo czyli średniakiem z Norwegii. Teraz średniak z Norwegii odprawia bezdyskusyjnie Legię i śmiechu nie ma i w zasadzie nikt się temu nie dziwi. W takim miejscu jest właśnie nasza liga.

Śląsk to totalna kompromitacja. Wiem że my mamy na rozkładzie Levadię ale takie dwumecze czasem się zdarzają (choć Skorża powinien wylecieć na kopach zaraz po tym). To co zrobił w tym roku w pucharach Śląsk to jednak inna półka. To najgorszy mistrz w historii i najbardziej przypadkowa drużyna jaka ten tytuł zdobyła. Wiem że świadczy to fatalnie o nas bo przecież my byliśmy w środku tabeli w tej parodystycznej lidze. O nas jednak już teraz nic dobrze nie świadczy.

Jestem teraz trochę rozdarty. Chodzenie na mecze polskiej ekstraklasy to takie trochę legitymizowanie tej żenady i błazenady. Machnąłbym na to wszystko ręką gdyby te piłkarzyny kopały za maks 5-10 tys. miesięcznie. Jaka praca taka płaca (choć i tyle byłoby za dużo). Pewnie się przejdę z miłości do klubu na parę meczy ale tak naprawdę nie ma to większego sensu, bo to co się dzieje na boisku obraża człowieka.

MichaelMyers 31.08.2012 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1273056)
Brawa !!!

proponuje placic tym PSEUDOPILKARZOM jeszce wiecej najlepiej tak od kopa 100 tys miesiecznie na zabawe do rana po klubach z panienkami ,dotego wydluzuc okres wakacyjny bo ten jest zdecydowanie zbyt krótki i oni sa juz sa zmęczeni ,i nosic ich dalej na rekach,a po porazkach glosniej spiewac nic sie nie stalo.

Alez ta polska pilka dobiła do dna.

Skad wiesz ile sie im placi? Takich Socha czy Pawelec pewnie graja na amatorskich umowach, a teraz to juz w ogole jeszcze zaczynaja grac beznadziejnymi juniorami, jak popatrze na ofensywe Legii wczoraj to mi sie wydaje, ze tylko Ljuboja ma tam kontrakt jak zawodowiec, moze jeszcze Radovic bierze jakies dobre pieniadze.Trudno mi uwierzyc w hojnosc dzialaczy, skoro kluby nawet pozniej po 100 tys euro nie maja,Wisla wziela kilku pilkarzy rok temu jak Lamey, Nunez dali im pewnie po 100 tys euro za sezon i juz ich to przeroslo.A w reszcie klubow to jest jeszcze o wiele gorzej z finansami.Skoro tak placimy dobrze, to bez problemu bysmy wybierali wyrozniajacych sie pilkarzy z Czech czy Szwecji, a pozniej sie okazuje, ze nasze kluby moga sobie cos wybrac co najwyzej w Macedonii, Litwie albo Lotwie.Przeciez na lepszych pilkarzy z biednej ligi wegierskiej moze sobie pozwolic tylko Lech, to mowi samo za siebie.

Kosa93 31.08.2012 09:15

Tak, jeszcze pewnie śpią pod mostem i nie mają co jeść. ochłoń

MichaelMyers 31.08.2012 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kosa93 (Post 1273136)
Tak, jeszcze pewnie śpią pod mostem i nie mają co jeść. ochłoń

to sobie sprawdz jakie transfery robia do naszej ligi i skad wygrzebuja pilkarzy.

kreseq 31.08.2012 09:26

Zarabiaja konkretne pieniadze. Pomijamy mlodych jak Furman i Lukasik, reszta jest przeplacona. W sumie nawet mlodzi zarabiaja za duzo.
Transfer nawet wolnego zawodnika to i tak sporo kasy. Podpis, prowizja manago no i kontrakt.
Gdy widze takiego "dziadka" Sagana, to jemu moga placic ile chca, bo facet sie stara, biega, chce mu sie po prostu.
Jak widze Zyro to mnie skreca bo ten koles powinien doplacac za mozliwosc wyjscia w 90 minucie na boisko.

Legia dala ciala, Slask sie skompromitowal - podsumowanie wystepow naszych pseudodruzyn w europejskich pucharach.

dynek.pl 31.08.2012 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1273137)
to sobie sprawdz jakie transfery robia do naszej ligi i skad wygrzebuja pilkarzy.

A co maja sumy transferowe do pensji piłkarzy ??
Właśnie to jest najgorsze, ze placa ogromne pieniądze jakimś pseudokopaczom.

Proponuje parę artykułów zanim zaczniesz organizować zbiórkę pieniędzy dla biednych panów "piłkarzy":

- > http://www.weszlo.com/news/11325-Pol...polskiej_lidze

Cytat:

Polska ekstraklasa w czołówce lig europejskich! Jak wynika z raportu przygotowanego przez firmę Deloitte, aż 68 procent przychodów polskie kluby wydają na... wynagrodzenia dla piłkarzy. Tylko w trzech krajach te proporcje są jeszcze wyższe. Absurdalnie wysokie pensje nie przekładają się, niestety, na poziom gry naszych zespołów.
-> http://sport.fakt.pl/Wielka-kasa-za-...,173559,1.html

Gwiaździsty 31.08.2012 09:29

Zarza, zaraz przecież jeszcze w maju było na forum pełnowpisów różnych wizjonerów. którzy wieszczyli po Euro 2012 wielki bummmm na piłkę w Polsce. Pełne stadiony i wielką mannę z nieba. Wzrost poziomu polskiej ligi, wspaniałych wychowanków, o których będą siebiły kluby najlepszych lig w Europie :). Wystarczyły 4 miesiace i ......4 polskie drużyny zakończyły wystepy w pucharach już w ...sierpniu. Młodzież wracajaca z wakacji nie będzie w stanie zobaczyć już żadnego meczu tych magików :).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl