![]() |
[QUOTE=murray;1122959]Trudno wyrazić słowami to, co stało się w Kazachstanie. Jagiellonia grała dzisiaj, jakby była na zsyłce. Nawet miejsce się zgadza. Wstyd, hańba. Ale z drugiej strony - niezła beka.
Chciałbym ci przypomnieć że przez ostatnie dwa lata to niezłą bękę to mieli ale z nas więc nie ma z czego się śmiać. Kibice Jagi poczuli to samo co my jak ogrywali nas frajerzy. Dlatego nie śmiejmy się z innych drużyn(no może z Legii) dopóki sami nie zagramy pierwszych meczów.:D |
Co tu taka stypa? Cieszmy się i radujmy. Przegrał polski klub. Powoli jesteśmy najgorsi w Europie.
To forum Wisły a nie polskiej ligi. Tu Kibicujemy Wiśle a nie polskim drużynom. autor: flamengista :D:-/ Beznadziejna Jaga nie sprostała wymaganiom. Szkoda, ze Amika nie awansowała do pucharów lub Polonia. Takiego wstydu by pewnie nie było. Cała nadzieja w Śląsku, Legii i Wiśle. Jeśli tylko my nie damy ciała, a myślę, że tak będzie, że awansujemy do LM, to nasz zagraniczny zaciąg będzie wzorem dla innych polskich klubów jak budować i na kim opierać klub. Tylko obcokrajowcy. Koniec amatorszczyzny, lekceważenia obowiązków i kibiców, koniec biadolenia Piechniczków o młodych polskich talentach, którym beznadziejni obcokrajowcy zabierają miejsca w składzie. Zobaczymy czyje będzie na wierzchu. Cytat:
Po częsci trzeba się zgodzić. Ni ma się co oszukiwać. Kompromitacja to jest dla MCity jak przegrywa z Amiką. Jeśli polski klub przegrywa z Azerami, Estończykami, Kazachami, remisuje z Maltańczykami to to nie jest przypadek i kompromitacja. Normalna kolej rzeczy. Kompromitacja to jest wtedy jak polscy kibice cieszą mordę jak klub z ich kraju przegrywa.. O dziwo w narodzie wiślackim jakby opamiętanie i zrozumienie kto jest kto, skad pochodzi, z kim gra i kto ma wygrać, by Polska się nie wstydziła, a była dumna.. |
Poziom polskiej piłki jest taki sam jak poziom polskiej kinematografii
http://www.youtube.com/watch?v=QupzG_4RaAQ |
Zupełnie mnie to nie dziwi. Po pierwszym meczu wiedziałem, że przegrają na wyjeździe i nawet kasę na porażkę postawiłem. CO roku jest to samo. Jak ktoś myśli, że my jesteśmy faworytem w jakimkolwiek starciu w Europie to jest w totalnym błędzie. Zobaczcie mecze ligowe, poziom tragiczny, dlaczego mieliby po przerwie na urlopy grać lepiej? Dopóki w lidze nie będzie drużyny grającej fantastyczną piłkę, rozbijającą jakieś Bytomie czy Kielce po 5:0 u siebie i po 3:0 na wyjeździe w pucharach nie będzie nic. U nas jeden gol decyduje, że przegrywamy mecz z Jagą...tą samą która teaz odpada z czymś z Kazachstanu...Jak ktoś wspomina mecze Groclinu czy Lecha śmiech mnie ogarnia. Raz do roku kij od miotły wystrzeli. Nasi nie potrafią niestety mieć takiej częstotliwości jak miotła. Po Euro jestem za rozjebanie PZPN i wycofanie nas z pucharów. I tak nic tam nie znaczymy.
|
Niestety sport to odzwieciedlenie stanu kraju .Niema szkolenia bo po co jest z tego KASA .ALE ZEBY NIE BYŁO TAK PIĘKNIE .W WISLE POLAKÓW NIEMA NO PRAWIE I ZOBACZYMY CO Z TEGO BĘDZIE
|
Cytat:
|
Cytat:
- No tak. - My się nie dostaniemy do pucharów. - Nie ma szans. |
Cytat:
-w 89 minucie meczu wchodzi Messi zastępuje Plizge... po meczu Messi podbiega do gracza z Irtyszu Pawłodar i mówi "daj koszalke" -prze****ane Ja myślę że poziom ekstraklasy niewiele różni się od poziomu 1 ligi... jeżeli jakieś podbeskidzie zlało mistrza Polski i o mało co nie wygrało z Lechem to nie ma innej opcji - taka sama amatorszczyzna jak 1 liga... a 1 liga niewiele różni się od II, a druga niewiele od III - myślę że piłkarze z ekstraklasy powinni zarabiać tyle samo co 1-ligowcy. Jak sie nie podoba to 1-ligowcy ich zastąpią za mniejszą kasę a poziom piłki nie spadnie. Jest nadzieja: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html no i w Wisełkę też wierzę... |
Cytat:
|
Jagielonia w najprostszy sposób rozwiązała swój problem ze stadionem.. gdyby dalej poszli to by uefa nie dopuściła do grania na swoim stadionie , więc odpali i koniec problemu..
|
Cytat:
W tym miejscu należałoby zadać pytanie, co nasz klub zrobił przez rok żeby poprawić szkolenie młodzieży? Na koniec jeszcze dodam, że Michniewicz krótko będzie na bezrobociu i znając życie to on będzie nowym trenerem Jagiellonii. |
[QUOTE]Lato dalej pierdzi w ten sam stołek, PZPN to jakaś kpina, większość klubów Ekstraklasy ma problemy finansowe, ale mimo to... i tak sporo ludzi wierzy, że polska piłka rośnie w siłę. Bo stadiony powstają.
Tyle tylko, że jak tak dalej pójdzie to niedługo nie będzie komu na tych stadionach grać.[QUOTE] A kto Ty masz tam pierdzieć nosz kurr..a czy pzpn odpowiada za stan finansow klubów grajacych w naszych ligach?? :shock: a grać bedzie komu tym sie nie przejmuj tylko czy bedzie komu to ogladać ? A wracając do Jagi ktoś już słusznie zauważył iz ten klub w rundzie wiosennej byl na 12 miejscu więc czego się tu spodziewać. Wiara panowie i panie w Naszą Wisłe troszke więcej optymizmu a nie biadolenia jak na Polaków przystało |
Czyli jednak 2:0 - niespodzianki nie było, Kazachowie pokazali jak sie jedzie z frajerami - 2 szybkie strzały i sprawa dwumeczu załatwiona. Aczkolwiek porażka jedną bramką w dwumeczu z wymagającym rywalem wstydem nie jest.
Mamy jeszcze 3 drużyny więc jest szansa, że jeszcze tego lata będziemy się cieszyć z awansu jakiegos polskiego zespolu do nastepnej rundy. W ogóle to chcialbym tez zwrocic uwage na fakt, ze w pierwszym meczu Jagiellonia odniosła swoje pierwsze w historii zwycięstwo w europejskich pucharach także ich występ całościowo można ocenić pozytywnie :D Tak na serio to znowu szkoda tego Lecha. Nas poprostu nie stać na wystawianie takich drużyn jak Jagiellonia czy Ruch rok temu, które nie traktują tych wystepów powaznie bo ich na to nie stać - nic nie wnoszą, a tylko na koniec nasz mizerny dorobek trzeba dzielić na 4. Jakiś czas temu stracilismy 4 miejsca ale w skutek reformy Platiniego od 2 sezonów mamy je znowu - szkoda, że nie można z tego miejsca zrezygnować. |
http://www.jagiellonia.pl/aktualnosci.php?a=9479
Zwróćcie uwagę na pomeczowe wypowiedzi trenerów. Może ta skromność pana z Kazachstanu (czy skąd on tam jest) jest nieco na pokaz, ale właśnie takie podejście przydałoby się polskim piłkarzom. Pokora i ciężka praca, a nie, jak już ktoś wspominał, opijanie i świętowanie jednego sukcesu przez cały czas. Meczu nie oglądałem. Przypuszczałem, że będzie ciężko, ale że Jaga sobie poradzi. Cóż, teraz z niecierpliwością czekam na wideo z popisami Plizgi. |
Skąd to zaskoczenie porażką Jagi ? Na jakij niby podstawie mieli to wygrać i awansować dalej ? Bo co, wszyscy niedouczeni za nazwę "Kazachstan" biorą kraj pastuchów ? Polecam sobie wklepać "Astana" do Google Grafika to troszkę kopara opadnie.
Jaga gra piach od początku roku, cudem doczołgali się do pucharów (dzięki Legii), nie zrobili wzmocnień (zapewne dlatego że nie mają za co) zagrali na tym samym poziomie co przez całą rundę wiosenną, i zasłużenie odpadli. Skąd to powszechne zdziwienie i oburzenie ? |
No to teraz Jagiellonia jest na ustach wszystkich sympatykow pilki noznej - to bylo do przewidzenia, ze polskiemu zespolowi w Kazachstanie bedzie ciezko wygrac. Szkoda, ze nie strzelili w 1 meczu tych 3 bramek
|
A tak w ogole to co za barany wymyslily, ze Kazachstan powinien grac w rozgrywkach europejskich. przeciez to sie w dupie nie miesci, ze kibice a nawet kopacze musieli na drugi koniec swiata jechac bo ktos sobie ubzdural, ze Kazachstan to w sumie moze grac w el. MS/ME i pucharach europejskich.
To jest chore, ze gramy lige Europy w Azji |
Gdyby Jagiellonia myślała poważnie o pucharach to "wzmacniałaby" się takim zawodnikiem jak Plizga.
Nie jestem zdziwiony, ani trochę tym wynikiem. Słaba wiosna, słabe lato, słaba będzie jesień. Robię sobie nadzieje, że Leńczyk poprowadzi Śląsk do następnej rundy. |
Autobus Lenczyka to woda na młyn dla Szkotów. Przecież oni o niczym innym nie marzą jak piłka do boku i wrzutka na głowę. To nie nasi kopacze. Tam któryś będzie potrafił celnie dośrodkować.
|
Ale śląsk ma Mile który już kiedyś wybił z głowy grę w pucharach Manchesterowi City ;]
no i mają tego nowego Van Persiego |
Cytat:
|
Cytat:
Tym bardziej polskie kluby powinny z takimi klubikami wygrywac u siebie powyzej 5 do 0 a na wyjezdzie nie niezej niz jedna bramka. Ale sprawa wyglada tak ze u nas profesjonalizmu brak i niestety tak sie koncza boje w europie hmm ktore jagielonia konczy jak napisales w azjii |
Cytat:
Ciekawy wzjazd szkoleniowy - http://www.youtube.com/watch?v=LqOE6f2FwG4 a tymczasem Skonto ogralo lidera na wyjezdzie - chyba czas zacząć się bać ... |
Takie czasy niestety ze polskie kluby koncza rozgrywki europejskie juz w AZJI.
|
Cytat:
|
No to skoro rok temu to i teraz podam filmowy przekaz dla piłkarzy Jagielonii
http://www.youtube.com/watch?v=Chhp-DTf-oQ |
Cytat:
Co do samego wyniku moge powiedziec ze takiej tragedii sie nie spodziewalem...choc pierwszy mecz nie dawal wielu nadzieji.. |
Jedna drużyna z czterech polskich w pucharach już odpadła. Poziom polskiej piłki to dno. Szkoda kibiców Jagi co wybrali się do Kazachstanu, chociaż wspomnienia niezapomniane na pewno.
|
żeby polskie zespoły powalczyły w europie nasza rozgrywki muszą startować dużo wcześniej tak aby zespoły miały już rywalizacje ligową a nie sparingi
|
Cytat:
To już nie jest kompromitacja , to już jest norma. Śląsk , Wisła , Legia w tych zespołach jest nadzieja , a po dzisiejszej porażce z jakimiś ''ogórkami' ta' trójka musi wyciągnąć konsekwencje , bo jak nie , to w Sierpniu wszyscy będą się skupiać na lidze , oby nie. |
Wiem że kompromitacja i w ogóle ale tak będzie chyba jeszcze długo a przynajmniej do czasy gdy nasze drużyny będą musiały zaczynać grę w pucharach na początku lipca. Większość z polskich największych kompromitacji pucharowych to mecze lipcowe a nawet czerwcowe (intertoto), czyli wtedy gdy w normalnym toku trwają dopiero przygotowania do sezonu. Dodatkowo większość z tej większości to kompromitacje z drużynami ze wschodu, które grają systemem wiosna-jesień i w lipcu są w pełni sezonu. Moim zdaniem to nie przypadek.
Z drugiej strony nasze największe sukcesy pucharowe ostatnich lat to październikowo-listopadowe boje Amicy, Groclinu i Wisły, a więc czas gdy my jesteśmy w pełni sezony. Gdy przychodziła znowu przerwa, nowe przygotowania to Wisła, Amica i Groclin bezdyskusyjnie w lutym żegnały się z pucharami. Wydaje mi się, że dopóki trenerzy nie znajdą patentu na dobre przygotowanie drużyny już w lipcu, lutym to takie kompromitacje będą co roku. |
Cytat:
|
@irman: Ale to jest przeciez problem polskich klubow, a nie PZPN czy Ekstraklasy. Jak oni zaczynaja przygotowania za pozno to sa sami sobie winni. Popatrzcie sobie co za kluby UEFA Intertoto Cup wygrywaly, byly to kluby z Portugalii, Hiszpanii, Francji, itp.. W kazdym innym kraju sobie jakos z tym poradza, tylko w Polsce jest problem...
|
Cytat:
|
Ja bym wzial z Jagi El Mehdiego na lewą obrone. Jedyny gosc co gral coś. A reszte przegonic i Franek niech gra z ich młodzieżą.
|
Cytat:
Nie chodizlo w mojej wypowiedzi o to ze powinno sie dac Jadze walkower za to, ze musieli grac z Azjatami :P Mimo wszystko to jest absurd, ze sie podciaga pod Europe kraje, ktore maja z nia niewiele wspolnego i leza az tak daleko (rozumiem, ze zachod sie nie oburza bo nie musi sie przebijac przez jakies Azerbejdzany czy Kazachstany i dlatego nikt z tego afery nie robi). Uwazam, ze Europa jest dosyc duza azeby nie adoptowac do niej azjatyckich czy polazjatyckich panstw typu Azerbejdzan, Kazachstan czy Izrael. Jak tak dalej pojdzie to niedlugo dolacza Syria czy inny Tadzykistan bo przeciez tez leza blisko Europy To jest troche takie chore bo przeciez te kraje to juz naprawde jest daaaleki wschod, inna kultura, nawet inna pogoda. Oni z tego co wiem to nawet inaczej kibicuja, tak jak mowil Wojciech L kibice w Azerbejdzanie potrafia zrobic niezly kociol rytmicznie tupiac. |
Proponuje zmienić nazwę tematu na Polskie Drużyny w Pucharze Lata pod egidą UEFA. Jak ktoś przetrwa do września albo końca kalendarzowego lata to pomyśli się nad zmianą...
A tak poważniej to Legia jest w komfortowej sytuacji bo jak odpadnie to tylko z wyżej rozstawioną drużyną :) |
Cytat:
Po pierwszym meczu było jasne: oba zespoły dzieli co najmniej różnica klas. Prawda jest taka, że chłopcom z Białego nie chciało się jechać do Gruzji. W sumie nie wiem, co gorsze. Dostawać baty od Kazachów, czy celowo z nimi wtopić. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl