Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

sportnh 15.07.2010 22:57

Cikos wg mnie przejawial duza ochote do gry ofensywnej, jest to podlaczajacy sie obronca, ale najzwyczajniej w swiecie jeszcze nie rozumie sie dobrze pod tym wzgledem z kolegami, to normalne.

19sebawro06 15.07.2010 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 935419)
Ciskos to dobre wzmocnienie.

Juz po tym meczu widać że chłopak wie o co chodzi na prawej obronie. Dodatkowo 22 lata. Bardzo dobry transfer.

mi też brakuje wuwuzeli i włączyłem sobie na Youtubie podkład.

z taką drużyną to chyba każdy z forum mógł by grac i nie było by różnicy :P

SpoXsteR 15.07.2010 23:00

IFK Göteborg, Maccabi, OFK Belgrad, Dinamo Minsk, Kalmar FF, Slovan Bratislava, FK Jabloniec, Hajduk Split to nie sa ogory.. i znajac nasze szczescie trafimy na kogos z nich..

sportnh 15.07.2010 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 935566)
IFK Göteborg, Maccabi, OFK Belgrad, Dinamo Minsk, Kalmar FF, Slovam Bratislava, FK Jabloniec, Hajduk Split to nie sa ogory.. i znajac nasze szczescie trafimy na kogos z nich..

chyba troche zaspales :lol:

http://brodzicki.blox.pl/html

AdiWiślak. 15.07.2010 23:02

Co do Czikosza , to faktycznie , debiut udany , sprawiał fajne wrażenie , ale nie zapominajmy , że już jednego takiego mamy co miał dobry debiut , też w europejskich pucharach :D

xanti1906 15.07.2010 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 935566)
IFK Göteborg, Maccabi, OFK Belgrad, Dinamo Minsk, Kalmar FF, Slovan Bratislava, FK Jabloniec, Hajduk Split to nie sa ogory.. i znajac nasze szczescie trafimy na kogos z nich..

OFK Belgrad 2-2 Torpedo Żodino

Półtora miesiąca temu w finale Pucharu Białorusi BATE rozgromiło 5-0 Torpedo.

Kalmar 0-0 Dacia Kiszyniów

SpoXsteR 15.07.2010 23:02

wiec jak to sie ma do tego
http://wislaportal.pl/news.php?id=18106

kto tu wprowadza w blad?

xanti1906
no i co z tego? my wygralismy z Barcelona i gromilismy Beitar.. wiec powinnismy chociaz do polfinalu LM wejsc.. nie mozna oceniac sily danego zespolu poprzez pryzmat jednego czy dwoch meczow.. tak jak to niektorzy robia (patrz przykladowo wpadka z Levadia)
nie zwazajac na te wyniki to Kalmar i OFK Belgrad to mocne zespoly (tym bardziej na tle reszty) i nalezy na nich uwazac, bo MECZ MECZOWI NIEROWNY!

no tak, te dziwne klucze.. swoja droga Amika ma dosyc slabych rywali jak na awans do LM, wystarczy porownac to z zespolami na ktorych mozemy trafic w 4 rundzie
i niech Brodzicki nauczy sie poprawnie pisac nazwy druzyn = Jagiellonia..

Baala 15.07.2010 23:07

To są wszystkie drużyny nieroztawione, ale je się jeszcze dzieli na grupy według klucza i według klucza będziemy mogli wylosowac drużyny które wczesniej były podane. To się jeszcze może przesunąć o jedną drużyne jak wyjdzie że np w jednej grupie jest ktoś z tego samego kraju roztawiony i nie roztawiony. To będą lekkie przesunięcia.

xanti1906 15.07.2010 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 935571)
wiec jak to sie ma do tego
http://wislaportal.pl/news.php?id=18106

kto tu wprowadza w blad?

xanti1906
no i co z tego? my wygralismy z Barcelona i gromilismy Beitar.. wiec powinnismy chociaz do polfinalu LM wejsc.. nie mozna oceniac sily danego zespolu poprzez pryzmat jednego czy dwoch meczow.. tak jak to niektorzy robia (patrz przykladowo wpadka z Levadia)
nie zwazajac na te wyniki to Kalmar i OFK Belgrad to mocne zespoly (tym bardziej na tle reszty) i nalezy na nich uwazac, bo MECZ MECZOWI NIEROWNY!

Nie atakuj, podałem tylko wyniki, które rzeczywiście są zaskoczeniem i może być różnie, bo te teoretycznie lepsze drużyny grają na wyjeździe.

Baala 15.07.2010 23:12

To są wszystkie drużyny nieroztawione, ale je się jeszcze dzieli na grupy według klucza i według klucza będziemy mogli wylosowac drużyny które wczesniej były podane. To się jeszcze może przesunąć o jedną drużyne jak wyjdzie że np w jednej grupie jest ktoś z tego samego kraju roztawiony i nie roztawiony. To będą lekkie przesunięcia.

Edit: nie zauważyłem, że te koszyki są na oficjalnej stronie uefy, wieć są już pewne.

WislakWloszczowa 15.07.2010 23:12

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague...d=1504191.html Tutaj macie podzial kto na kogo moze trafic. My jestesmy w 4 grupie

rw88 15.07.2010 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 935522)
Karabagh - 2-1 na wyjezdzie ze slabym zespolem z polnocnej Irlandii, ktora gra dzieki pucharowi kraju. Wyjazd kiepski, ale jak najbardziej do ogrania.
.

Oni są nieobliczalni, to taka mina w stylu Levadii, w tamtym sezonie wyeliminowali Rosenborg.

JrQ- 15.07.2010 23:21

Co do postawy obrony, to ciężko oceniać, ale atak to była kompletna żenada.
Małecki tak jak już pisałem, kompletnie bez pomysłu, gra pod siebie, zero podań do lepiej ustawionych partnerów.
Garguła, ciężkie miał zadanie, wszak nikomu nie chciało się dupy ruszyć, to ciężko rozgrywać w takich warunkach.
Jirsak jak to ostatnio ma w zwyczaju błysnął w meczu z ogórkami, dobre i to :] choć z Tottenhamem, Legią, Liverpoolem też mu wcześniej się zdarzały dobre występy, żeby nie było.
Piotrek Brożek, ogólnie to podobała mi się jego gra, jak wszedł bardziej do środka pola, pod koniec meczu, wcześniej słabiutko
Rafał Boguski, poza asystą, nic więcej nie pokazał
Paweł Brożek, dramatycznie słabo, ładna bramka, ale powinien dziś dorzucić jeszcze 2, straszna asekurancja w jego poczynaniach jest widoczna w moim odczuciu, zamiast strzelać, to zazwyczaj woli podać
Żuraw - klasa, jedyne nasze światełku w tunelu w ofensywie, niech tylko trochę potrenuje, żeby wyglądał bardziej jak piłkarz, bo strasznie nabrał masy ;D

Generalnie bez wzmocnień w przodzie to ja nas nie widzę dalej...

AYALA 15.07.2010 23:47

jeśli sobie przypomne męczarnie rok temu z Lewadią a dzisiejszy meczyk z Szawle to jest spory postęp bez dwóch zdań.
Broziu , Mały,Boguski muszą koniecznie poprawic skutecznośc.Marnowali sytuacje jak w ostatnim sezonie

Filippo123321 16.07.2010 00:08

Jaki ****a postep? To byl zespol, ktory przegral nawet z Wigrami Suwalki - poziom naszej 3 ligi.

Ludzie...

maRgrabkarz 16.07.2010 00:11

Świetny wynik na ciężkim terenie. Brawo Panowie!

dj_ibutti 16.07.2010 00:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislakWloszczowa (Post 935581)
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague...d=1504191.html Tutaj macie podzial kto na kogo moze trafic. My jestesmy w 4 grupie

Nie bądźcie tacy hop do przodu... jeszcze trzeba rewanż wygrać.

AYALA 16.07.2010 00:20

znacznie bogatsze od Nas kluby dziś na Litwie też nie wygrywałay za wysoko np. Rapid Wiedeń wygrał z Sudovoą 2-0 a Apoel Nikozja wygrał z FK Tauras 3-0.
Raczej z tymi klubami powinniśmy sie równac a nie z Chelsea czy Barcą

palikot 16.07.2010 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 935600)
Nie bądźcie tacy hop do przodu... jeszcze trzeba rewanż wygrać.

wystarczy jak przegramy 0:1:-D

royalmichael 16.07.2010 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez garca18 (Post 935218)
Oba Brożki w formie to coś ukłują :D

Masz jakiś kontakt z Ośmiornicą?

Arturo Qr2nów 16.07.2010 00:29

Jestem ABSOLUTNIE PEWNY, że gdyby w miejsce np. Kowalskiego, Diaza, Boguskiego wpuścić chłopaka grającego na poziomie pomiędzy A-klasą, a V ligą, to nie byłoby widać znaczących różnic w grze, o ile w ogóle byłoby takowe widać. Nad zmarnowanymi okazjami Małeckiego i Brożka z litości należy pochylić głowę i się nie odzywać, co by chłopaków nie speszyć.

wolfy 16.07.2010 00:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 935603)
wystarczy jak przegramy 0:1:-D

Jak nasi stracą pierwsi bramkę, to może być różnie. Mogą na przykład zacząć myśleć o obronie wyniku, co przy naszej obronie...

Szanujmy się - u siebie minimum remis. Może być bramkowy.

koyoot 16.07.2010 00:37

Panowie ci co dramtyzuja:). Dajmy spokoj rewanz tez wygramy:). Juz jestesmy w 3 rundzie bo trudno sobie wyobrazic by Wisla stracila 2 bramkowa przewage z meczu wyjazdowego grajac u siebie.

Wojtas 16.07.2010 00:42

Ufff ....moglo byc róznie a skonczylo sie przyzwoicie.

Tzn przyzwoity jest tylko wynik bo gra jest poprostu słaba.Ale jako ze bylo to pierwszy mecz trzeba popatrzec troche inaczej na to.

Podobal mi sie CIkos ,chlopak ma 22 lata i widac ze mozna spokojnie go "oszlifowac" a bedzie z niego klasowy obronca.
Kowalski z Cleberem -jak trafimy na kogos lepszego wtedy beda mogli sie wykazac ,podobnie Jovanic

Pawle Brozek znowu mial 3 setki ,dobrze ze potrm strzelil bo by potem byly znowu gadki o jakikms fatum.

Generalnie gra mi sie nie podobala ,bo wygladala zbyt wolno i bez tego depniecia ,ale ze to poczatek to wybacze ,zobaczymy jak zagraja rewanz :)

martin_6 16.07.2010 00:49

Nikt nie zauważył, że wygraliśmy pierwszy wyjazdowy mecz pucharowy od 4 lat? :) A właściwie to nawet jest to pierwszy mecz nieprzegrany od tego czasu. Ostatni był pamiętny rewanż z Iraklisem i gol Mijajlovicia w ostatnich sekundach, dający na awans do fazy grupowej PUEFA :D

$iWu$ - no oczywiście, taki niefortunny skrót myślowy. Chodziło mi o to, że dawał nam szansę na ten awans :)

$iWu$ 16.07.2010 00:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 935611)
Nikt nie zauważył, że wygraliśmy pierwszy wyjazdowy mecz pucharowy od 4 lat? :) A właściwie to nawet jest to pierwszy mecz nieprzegrany od tego czasu. Ostatni był pamiętny rewanż z Iraklisem i gol Mijajlovicia w ostatnich sekundach, dający na awans do fazy grupowej PUEFA :D

Gol Nikoli dawał nam dogrywkę, a Cantoro w dogrywce strzelił o awans...

Christofor 16.07.2010 00:53

Nasi piłkarze uniknęli blamanżu. To co mi się nasuwa po meczu:
1) w rewanżu jeżeli nasze gwiazdeczki pokażą choć krztyne ambicji to minimum 5-0 powinno być
2) nie dziwię się Kasperczakowi, że nie wystawiłMałeckiego z Hannoverem - jest kompletnie bez formy
3) z Cikosa moga być ludzie (trzeba zobaczyć go na tle lepszej drużyny)
4) kibice pokazali się z dobrej strony :)

Mecz ogólnie nudnawy, gdybym nie był kibicem Wisły to zapewne przed zaśnięciem powstrzymywaliby mnie komentatorzy - świetnie przygotowany Borek (nie to co Szpakowski, który nawet nie wiedział który Nakamura to który) i Iwan który świetnie czyta gre i potrafi powiedzieć coś ciekawego.

QuaRiS 16.07.2010 01:30

Christofor w jakim ty świecie żyjesz? Małecki nie chciał wejść na boisko i jeszcze teraz otrzymał sporą karę finansową...

xanti1906 16.07.2010 01:36

w 3 rundzie gramy na R22 czy dalej na Suchych Stawach?

PiotrG 16.07.2010 01:43

Nie wiadomo, ja bym obstawiał jednak SS.

Lukininho 16.07.2010 02:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 935598)
Jaki ****a postep? To byl zespol, ktory przegral nawet z Wigrami Suwalki - poziom naszej 3 ligi.

Ludzie...

To mi na ironię nie wygląda. Otóż mój drogi ich największą gwiazdą jest były zawodnik Pogoni Siedlce, który był na nią za słaby... A roczny budżet mają na poziomie 1,5 mln złotych, czyli prawie tyle ile Wisła za Bunoze zapłaciła.

MatMario 16.07.2010 02:59

Dla mnie był to najlepiej zagrany mecz Wisły od hohohho. Zero głupiej długiej piłki na Brożka, jakaś kombinacja a przynajmniej jej przebicia, chociaż przy słabości technicznej np Boguskiego to takie granie wygląda momentami dramatycznie. Prostopadłe piłki po ziemi. Może będzie lepiej. Ale nauczyć ich grania czegoś konstruktywnego to będzie sztuka.

Filippo123321 16.07.2010 03:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukininho (Post 935626)
To mi na ironię nie wygląda. Otóż mój drogi ich największą gwiazdą jest były zawodnik Pogoni Siedlce, który był na nią za słaby... A roczny budżet mają na poziomie 1,5 mln złotych, czyli prawie tyle ile Wisła za Bunoze zapłaciła.

Wlasnie o tym mowie.

Jak mozna byc zadowolonym z meczu, gdzie przez 77 minut nie potrafilismy strzelic gola TAKIEJ druzynie. Druzynie, ktora miala problem wymienic pilke na przestrzeni dwoch metrow.

Ja osobiscie jestem zalamany nasza gra, na szczescie trafliismy taka, a nie inna druzyna, to i problemu z przejsciem do nastepnej rundy nie bedzie.

Oldpara 16.07.2010 06:53

Graliśmy podobnie jak z Levadią, tylko tym razem w końcu wpadło.

Tarann 16.07.2010 07:14

Wynik dobry. Gra jak na pierwszy mecz o stawkę bez miłych niespodzianek. Na minus zaliczyłbym :

1 Małecki ( powinien lecieć do apteki po Gripex dla Wojtka bo tak będzie musiał się kompromitować za tydzień)

2 Sobol ( Z żalem to piszę ale boję się, że będzie sytuacja kiedy będziemy musieli ogrywać Gargulę a Sobola nie można ruszyć ..bo nie wolno a forma co niestety da się zauważyć od jakiegoś czasu już nie ta.)

3 Niski wynik co będzie\już jest wodą na młyn dla licznych dziewczynek z płaczem wieszczących nasz upadek.

arti 16.07.2010 07:56

Dobry wynik choć przeciwnik słabiutki (chyba bez strzału w światło naszej bramki?), znacznie słabszy od Levadii. Jeśli chodzi o grę to cóż... gramy jak potrafimy.
Teraz życzmy sobie podobnej klasy rywala w 3 rundzie.
Jovanic - bez oceny
Cikos - jak dla mnie raczej pozytywnie choć trzeba pamiętać o niskiej klasie rywali
Żuraw - dobra zmiana choć jw.
Dawać te transfery!!!

buczo1985 16.07.2010 08:03

Wynik fajny, gra fatalna. Nasza ofensywa na chwilę obecną to jest chyba nawet za słaba by walczyć o czołowe miejsca w lidze. Chłopaki muszą się wziąć do roboty i to nie tylko o skuteczność chodzi. Obserwowałem naszego bramkarza. Nie ma jeszcze chłopak pewności. Miałem wrażenie, że bał się dalekich wykopów i rozgrywał w większości tylko ze stoperami. W rewanżu czekam na Wojtka, bo Małecki bardzo chaotycznie.
Jedynym pocieszeniem po meczu jest dla mnie fakt, że wszystkie nasze drużyny w tym sezonie w pucharach grają padakę na wyjazdach.

KOMINEK 16.07.2010 08:13

Mecz wyglądał słabo i wątpię czy ktoś niebędący kibicem Wisły zdołał go obejrzeć do końca.
Mnie zawiódł Małecki, bo myślałem, że po tej zadymie zagra mecz życia a głównie można go było zobaczyć jak znowu wiatraczki robił.

O obronie na szczęście nic nie można napisać, bo praktycznie nie było zagrożenia naszej bramki. I to dobrze, bo obawiam się, że duet Kowalski Cleber raczej by nie pokazali się z najlepszej strony.
Ogólnie słabo – zobaczymy czy za tydzień będzie lepiej

fanfan 16.07.2010 08:17

Myślę że plus należy się też Jirsakowi - wypracował nam obie brameczki . Jak dla mnie we wczorajszym meczu zaprezentował się o niebo lepiej od Garguły.

farben 16.07.2010 08:42

Galeria z meczu w Szawlach

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ecia,id,t.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl