Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

Coach 16.06.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 915286)
P.S. Czy ktos ma pojecie jak nazywa sie komentator Polsatu ktory komentowal mecz http://www.youtube.com/watch?v=ozZL6az0fck Holandia Francja na Euro 2008? Bo czesto sobie przypominam ten mecz ze wzgledu wlasnie na komentarz jaki byl wtedy.

Przemysław Pełka

For_FuN_ 16.06.2010 21:43

A Szpakowski z Lubanskim slepi. To ja nie siedzac na stadionie mialem wrazenie, ze pilka odbila sie jeszcze od Cavaniego, a ci siedzac tam nawet sie nie zajakneli, ze karnego nie powinno byc.. Bussaca(czy jak to sie pisze ;)?) nie powinien juz prowadzic spotkan na tych mistrzostwach. To byl wieblad, jak mawia klasyk. Nie dosc, ze karny, to i czerwona kartka.

A wynik do przewidzenia. Urugwaj ma Forlana, jak dla mnie w tym momencie nalezy do top5 napastnikow na swiecie.

pawelwislak 16.06.2010 21:48

Dla mnie karny z perspektywy sędziego ewidentny, perfekcyjne wymuszenie karnego przez Suareza dał się zahaczyć a to po części też bramkarza wina bo źle sie rzucił wychodząc zbyt agresywnie w tej sytuacji pozwalając się nabić w butelkę tak czy siak wg mnie mógł dać tylko żółtą ale i tak wiele błędów wcześniej na korzyść RPA tak czy siak wyszło na równo.

Jaroo1 16.06.2010 21:49

Bogu niech beda dzieki! :P Wreszcie chcoiaz pare minut nie było slychac tego badziewia. Teraz ogladam powtorki na tvp2 i czekam na skrot z meczu RPA-Urugwaj jeszcze raz trzeba przezyc piekne chwile bez dzwieku wuwuzeli. Niech sie wypchaja z tym gownem, dzisiaj ukazali jaki to jest bez sensu przedmiot. Jak wygrywaja i remisuja to ok jest sie z czego cieszyc a tu 3 brameczki w plecy no i nie wypada jak debile dmuchac w te trabki, a dopingu zero.
A co do tekstu ze bez gospodarzy Mistrzostwa beda gorsze, a to czemu? Co oni daja? 1 mecz w ta czy w tamta (zakladajac ze i tak gospodarze by odpadli w 1 meczu fazy pucharowej) nic nie zmienia. Poza tym mecz gospodarzy i tak jest tylko 1 a poza tym jest 7 meczow w 1/16 wiec nie mowcie ze jak odpadaja gospodarze w fazie grupowej to jest zaloba :) Na Euro Austria i Szwajcaria odpadli w fazie grupowej, odpadlismy my i i tak bylo sie czym ekscytowac

Wojtas 16.06.2010 22:26

Jak nie przepadam za Polsatem to tak sobie mysle ze zrobili by ten Mundial o wiele lepiej.

TVP jakos tak za szyko ,wszyscy nie wiem do czego sie tak spieszą ,nie ma jakisch dluzszya analiz,ta kronika podsumowujaca tez trwa 10 mniut i dobranoc.

jak juz robia MS raz na kilka lat ,to niech zrobia to porządnie .

DO tego doszlo ze marzy mi sie normalny mecz bez bezmózgiego napierda****nia w te trabki :)

Na ta chwile to najberdziej podobalo mi sie Chile i ten ich Suazo (ten z Udine),jeszcze namieszają tak coz czuje :)

emj10 16.06.2010 22:29

A ja o dziwo przyzwyczaiłem do wuwuzeli i tak naprawdę nie zwracam na nie uwagi :)

KOALIK 16.06.2010 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 915383)
Jak nie przepadam za Polsatem to tak sobie mysle ze zrobili by ten Mundial o wiele lepiej.

TVP jakos tak za szyko ,wszyscy nie wiem do czego sie tak spieszą ,nie ma jakisch dluzszya analiz,ta kronika podsumowujaca tez trwa 10 mniut i dobranoc.

jak juz robia MS raz na kilka lat ,to niech zrobia to porządnie .

DO tego doszlo ze marzy mi sie normalny mecz bez bezmózgiego napierda****nia w te trabki :)

Na ta chwile to najberdziej podobalo mi sie Chile i ten ich Suazo (ten z Udine),jeszcze namieszają tak coz czuje :)

Humberto Suazo w tym meczu nie grał. Chodzi Ci o skrzydłowego Udinese Alexisa Sancheza.

mdgn 16.06.2010 23:07

Wuwuzele to straszne gówno, nic nie zastąpi prawdziwego dopingu i tego mi brakuje w tych mistrzostwach. RPA już raczej żegnamy, Urugwaj zagrał dobry mecz, przyjemnie się oglądało przy piwku. Ale ja i tak czekam na Oranjes, moich "zawsze" faworytów, na to co pokażą w drugim meczu bo w pierwszym, mimo wygranej, trochę mnie zawiedli.

kitu91 17.06.2010 07:44

słyszeliscie co mówili na orange sport info że wszyscy skarżą sie o te piłki tylko niemcy nie.. a taka ciekawostka to własnie w niemczech były wyprodukowane :D kolejna afera się szykuje :)

Olivarez 17.06.2010 08:31

Jeszcze w temacie wuwuzeli :
http://www.vuvuzela-time.co.uk/www.wislakrakow.com/

i ta błoga cisza po wyłączeniu :D

Mar85 17.06.2010 08:52

Zastanawia mnie jedno...czemu przy bramce Szwajcarów nie było faulu na Pique???

pan_premier 17.06.2010 09:00

bo Szwajcara wyciął Casilas?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Olivarez (Post 915446)
Jeszcze w temacie wuwuzeli :
http://www.vuvuzela-time.co.uk/www.wislakrakow.com/

i ta błoga cisza po wyłączeniu :D

miazga :lol:

pan_premier 17.06.2010 09:00

bo Szwajcara wyciął Casilas?

Mar85 17.06.2010 09:01

Nie bo Pique dostał butem w twarz...i Szwajcarzy odnieśli korzyść

murray 17.06.2010 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 915458)
Nie bo Pique dostał butem w twarz...i Szwajcarzy odnieśli korzyść

Ale w jaki sposób Pique dostał w twarz? Jak pisał pan_premier Szwajcara wyciął Casillas i ten nie kontrolując nóg uderzył obrońcę. Przypadkowa sytuacja.

Sylwek1906 17.06.2010 09:09

Już tak nie opłakujcie tych Hiszpanów :P przegrali to przegrali nie ma co szukać błędów sędziego, bo na nie korzyść Szwajcarów bylo ich więcej

Mar85 17.06.2010 09:11

To powinien być karny...skoro puścił gre i zastosował przywilej korzyści to już potem nie ma fauli do końca akcji...???

wonski_eNHa 17.06.2010 09:20

Gdyby Hiszpanie grali z Polakami to kretyn odgwizdałby faul, ale że to byli krzyżacy to faulu nie odgwizdał.

Jak to było z tym golem??
-Szwajcar włazi w pole karne, piłka trochę odskakuje ale udaje mu się dziubnąć piłkę do partnera uprzedzając Ikera. (czy był faulowany przez bramkarza?? Na dwoje babka wróżyła, ale wg mnie faulu nie ma)
-Przeskakując bramkarza zostaje przez niego lekko zahaczony i upadając uderza korkiem w twarz Gerarda Pique powodując jego upadek (ewidentny faul). Dopada Szwajcar do piłki i gol.

Mamy 2 faule, po jednym w obie strony.
Wychodzi nam na to, że WEBB (??) Uznał wejście Ikera jako faul ale puścił grę.... Hmmm.

Według mnie powinien odgwizdać jedenastkę albo wolny dla Hiszpani.

Mario Nh 17.06.2010 09:24

Pokazał Smudzie co to jest taktyka

To o czym pisaliśmy tutaj.

tommiyacht 17.06.2010 09:25

Jakby akcja nie zapowiadala sie na gola to Casillias powinien dostac ze dwie czerwone kartki na raz. Czy tylko ja dostrzeglem mega brutalnosc we wslizgu Ikera ?

Kocur 17.06.2010 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 915284)
dla wszystkich fanow wuwuzeli: http://www.vuvuzela-time.co.uk/www.w...kow.com/forum/

:lol:

:rotfl:

pomysł pierwsza klasa - właśnie wysłałem kumplowi i całe biuro usłyszało to pierdzenie w trąbkę :lol:

jurukuru 17.06.2010 09:45

haha, dobrze, że głośniki ściszyłem :)

kitu91 17.06.2010 09:51

http://sport.interia.pl/raport/jeden...-wylot,1490965
;D;D;D Tylko nie wiem co tam robi paru zawodników :D

mitmichael 17.06.2010 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 915471)
Gdyby Hiszpanie grali z Polakami to kretyn odgwizdałby faul, ale że to byli krzyżacy to faulu nie odgwizdał.

Jak to było z tym golem??
-Szwajcar włazi w pole karne, piłka trochę odskakuje ale udaje mu się dziubnąć piłkę do partnera uprzedzając Ikera. (czy był faulowany przez bramkarza?? Na dwoje babka wróżyła, ale wg mnie faulu nie ma)
-Przeskakując bramkarza zostaje przez niego lekko zahaczony i upadając uderza korkiem w twarz Gerarda Pique powodując jego upadek (ewidentny faul). Dopada Szwajcar do piłki i gol.

Mamy 2 faule, po jednym w obie strony.
Wychodzi nam na to, że WEBB (??) Uznał wejście Ikera jako faul ale puścił grę.... Hmmm.

Według mnie powinien odgwizdać jedenastkę albo wolny dla Hiszpani.

Pilkarz Szwajcarski wyleciał w powietrze wiec uderzenie Pique było przypadkowe - nie było to specjalnie dlatego Webb puscił akcje i padla bramka. Sedzia tutaj akurat dobrze sie zachował puszczajac akcje. Zdziwilo mnie w jego zachowaniu tylko jedna - skad on wział te +5 minut pod koniec spotkania.

Kocur 17.06.2010 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 915476)
Pokazał Smudzie co to jest taktyka

To o czym pisaliśmy tutaj.

Tomaszewski też pieprzy głupoty bo każda drużyna niezależnie od rangi meczu powinna dążyć do tego żeby strzelić 10 goli jeśli jest taka możliwość.

Przez minimalizm niejeden się już przejechał.

Marszałek 17.06.2010 11:18

Aby ustawić zespól z takich pokrak jakie my mamy to trzeba wybitnego specjalnisty,gościa co ma niebywałe doświadczenie. Smuda jest miernym trenerem o zerowej wiedzy. To samo Tomaszewski i inni bajkopisarze. Oni sa dobrzy do studia TVP aby tam porysowac coś po ekranie. Porównywanie Szwajcarów do Polski mija się z jakimkolwiek celem. Chyba tylko dlatego,że Del Bosque nieprzemyślanie powiedział,że chce zagrać z Polską bo jest podobna do Szwajcarii. Tak naprawdę dzieli nas od Helwetów przepaśc. Zaczęli prace z młodzeżą i osiągneli ostatnio sukces,a teraz potrafili zbudowac solidną reprezentację na MŚ. Przyszłość przed nimi. Nasi młodzi przegrali póki co z Luksemburgiem.Do tego prowadzi ich Ottmar,ktory co jak co ale doświadczenie ma prze ogromne. I ten sukces nie jest przypadkowy,wypracowane przez ostatnie lata,szkolenie,dobry trener kadry,sukcesy juniorów. Gdzie tutaj widzicie podobieństwo do nas?
Niedługo w kadrach naszych silnych ligowców,tj Wisły i Legii będa grali tylko obcokrajowcy. Bo polski piłkarz jest bardzo słaby, a do tego mocno przepłacony. Za jakiś czas reprezentację będa stanowili goście go grają w średnich klubach naszej ligi plus naturalizowani. Bo siłą rzeczy chcąc powalczyć o LE czy LM potrzeba piłkarzy a nasi rodzimi są tylko biegaczo-kopaczami więc zatrudnienia raczej w naszych kulbach nie znajdą. Tak więc Smudy bym aż tak nie opierniczał za taktykę, grał jak umiał,a że za szybko nie ogarnia widać to bierze i gra jak mu serce podpowiada. Jest to fajny gość,ale na wielką piłkę za cienki w uszach. Tak więc nie rozumiem tych sądów wygłaszanych przez wikszośc,że powinnismy zagrać jak Szwajcaria to nie dostalibyśmy 6-0. Tylko pytam się,jakich my mamy kopaczy a jakich szwajcarzy,to samo trener. Jednem mądrzejszy od drugiego.Lubański,Tomaszewski,Gmoch. Inni mają gwiazdy,młodzież a my non stop te same nazwiska, legendy. A co wnikliwszy sam widzi,że świat nam uciekł okrutnie. Nie ucieka,uciekł.Doprawdy nie widze na MS żadnej druzyny z która moglibysmy zagrać jak równy z równym. No może z RPA,Grecja,Slowacja. Ale nikt poza nimi. Korea Płn by nas tak objechała,że aż głowa mała.
Smutne te mistrzostwa dla nas. Bo dobitnie idac,że oni grają w co innego am y się pasjonujemy czym innym. Niby sport ten sam ale,..

Gucio25 17.06.2010 14:11

W KOŃCU któryś zespół pokazał ładną i skuteczną piłkę. brawo Albicelestes!

ps. Niemców nie liczę. oni nie grają ładnie. :)

qchar90 17.06.2010 14:16

narazie Argentynie sie udaje, ale mocniejszy przeciwnik moze latwo obnazyc slabosci Argentyny
co robi w srodku obrony Demichelis? kolejny to Gutierez
zamiast powolac Gabriela Milito i Zannetiego, to Demichelis z Gutierezem graja, ktorzy nie sa pewni

potencjal ofensywny bardzo ogromny.

WiślakMyślenice 17.06.2010 14:29

Środkowi obrońcy grają na pozycji bocznych. Masakra z obroną, jeżeli Albicelestes marzą o mistrzostwie to muszą grać lepiej w obronie, nie ma bata...

brylant17 17.06.2010 15:17

gooooooooooooooooooool Kalu Uche :D

Awe 17.06.2010 15:18

Bramka tego, co kocha nas wszystkich...

saklak1906 17.06.2010 15:18

Wlasnie Kalu Uche strzelil bramke i to calkiem calkiem

tarantulaw2 17.06.2010 15:18

Gooooooool Kalu Uche z 34 metrów :P

Marszałek 17.06.2010 15:20

Dobrze,dobrze,niech go ktoś kupi,bo my mamy procent od ewentulanej sprzedazy:)

AS82 17.06.2010 15:20

Judasz Uche strzelil :lol:

Kordel_Walker 17.06.2010 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 915670)
Dobrze,dobrze,niech go ktoś kupi,bo my mamy procent od ewentulanej sprzedazy:)

Właśnie jak to jest? Uche skończył się kontrakt w Almerii i podpisał z nimi nowy. Więc chyba nam już nic do tego?

Kocur 17.06.2010 15:36

Znowu czerwona kartka od białego sędziego dla czarnego piłkarza :D

Konrad. 17.06.2010 15:36

A mówiłem sobie, żeby na czarnych dzikusów nie stawiać... Ech... Co oni w głowach mają?

tofik 17.06.2010 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 915680)
Właśnie jak to jest? Uche skończył się kontrakt w Almerii i podpisał z nimi nowy. Więc chyba nam już nic do tego?

Zdrowy rozsądek by podpowiadał, że jednak mamy. Gdyby nowy kontrakt równał się kasacji ustaleń międzyklubowych to każdy by obiecywał gruszki na wierzbie, a później renegocjował kontrakt :D

_ukoL 17.06.2010 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 915682)
A mówiłem sobie, żeby na czarnych dzikusów nie stawiać... Ech... Co oni w głowach mają?

Wuwuzele. :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl