![]() |
Cytat:
|
A Szpakowski z Lubanskim slepi. To ja nie siedzac na stadionie mialem wrazenie, ze pilka odbila sie jeszcze od Cavaniego, a ci siedzac tam nawet sie nie zajakneli, ze karnego nie powinno byc.. Bussaca(czy jak to sie pisze ;)?) nie powinien juz prowadzic spotkan na tych mistrzostwach. To byl wieblad, jak mawia klasyk. Nie dosc, ze karny, to i czerwona kartka.
A wynik do przewidzenia. Urugwaj ma Forlana, jak dla mnie w tym momencie nalezy do top5 napastnikow na swiecie. |
Dla mnie karny z perspektywy sędziego ewidentny, perfekcyjne wymuszenie karnego przez Suareza dał się zahaczyć a to po części też bramkarza wina bo źle sie rzucił wychodząc zbyt agresywnie w tej sytuacji pozwalając się nabić w butelkę tak czy siak wg mnie mógł dać tylko żółtą ale i tak wiele błędów wcześniej na korzyść RPA tak czy siak wyszło na równo.
|
Bogu niech beda dzieki! :P Wreszcie chcoiaz pare minut nie było slychac tego badziewia. Teraz ogladam powtorki na tvp2 i czekam na skrot z meczu RPA-Urugwaj jeszcze raz trzeba przezyc piekne chwile bez dzwieku wuwuzeli. Niech sie wypchaja z tym gownem, dzisiaj ukazali jaki to jest bez sensu przedmiot. Jak wygrywaja i remisuja to ok jest sie z czego cieszyc a tu 3 brameczki w plecy no i nie wypada jak debile dmuchac w te trabki, a dopingu zero.
A co do tekstu ze bez gospodarzy Mistrzostwa beda gorsze, a to czemu? Co oni daja? 1 mecz w ta czy w tamta (zakladajac ze i tak gospodarze by odpadli w 1 meczu fazy pucharowej) nic nie zmienia. Poza tym mecz gospodarzy i tak jest tylko 1 a poza tym jest 7 meczow w 1/16 wiec nie mowcie ze jak odpadaja gospodarze w fazie grupowej to jest zaloba :) Na Euro Austria i Szwajcaria odpadli w fazie grupowej, odpadlismy my i i tak bylo sie czym ekscytowac |
Jak nie przepadam za Polsatem to tak sobie mysle ze zrobili by ten Mundial o wiele lepiej.
TVP jakos tak za szyko ,wszyscy nie wiem do czego sie tak spieszą ,nie ma jakisch dluzszya analiz,ta kronika podsumowujaca tez trwa 10 mniut i dobranoc. jak juz robia MS raz na kilka lat ,to niech zrobia to porządnie . DO tego doszlo ze marzy mi sie normalny mecz bez bezmózgiego napierda****nia w te trabki :) Na ta chwile to najberdziej podobalo mi sie Chile i ten ich Suazo (ten z Udine),jeszcze namieszają tak coz czuje :) |
A ja o dziwo przyzwyczaiłem do wuwuzeli i tak naprawdę nie zwracam na nie uwagi :)
|
Cytat:
|
Wuwuzele to straszne gówno, nic nie zastąpi prawdziwego dopingu i tego mi brakuje w tych mistrzostwach. RPA już raczej żegnamy, Urugwaj zagrał dobry mecz, przyjemnie się oglądało przy piwku. Ale ja i tak czekam na Oranjes, moich "zawsze" faworytów, na to co pokażą w drugim meczu bo w pierwszym, mimo wygranej, trochę mnie zawiedli.
|
słyszeliscie co mówili na orange sport info że wszyscy skarżą sie o te piłki tylko niemcy nie.. a taka ciekawostka to własnie w niemczech były wyprodukowane :D kolejna afera się szykuje :)
|
Jeszcze w temacie wuwuzeli :
http://www.vuvuzela-time.co.uk/www.wislakrakow.com/ i ta błoga cisza po wyłączeniu :D |
Zastanawia mnie jedno...czemu przy bramce Szwajcarów nie było faulu na Pique???
|
bo Szwajcara wyciął Casilas?
Cytat:
|
bo Szwajcara wyciął Casilas?
|
Nie bo Pique dostał butem w twarz...i Szwajcarzy odnieśli korzyść
|
Cytat:
|
Już tak nie opłakujcie tych Hiszpanów :P przegrali to przegrali nie ma co szukać błędów sędziego, bo na nie korzyść Szwajcarów bylo ich więcej
|
To powinien być karny...skoro puścił gre i zastosował przywilej korzyści to już potem nie ma fauli do końca akcji...???
|
Gdyby Hiszpanie grali z Polakami to kretyn odgwizdałby faul, ale że to byli krzyżacy to faulu nie odgwizdał.
Jak to było z tym golem?? -Szwajcar włazi w pole karne, piłka trochę odskakuje ale udaje mu się dziubnąć piłkę do partnera uprzedzając Ikera. (czy był faulowany przez bramkarza?? Na dwoje babka wróżyła, ale wg mnie faulu nie ma) -Przeskakując bramkarza zostaje przez niego lekko zahaczony i upadając uderza korkiem w twarz Gerarda Pique powodując jego upadek (ewidentny faul). Dopada Szwajcar do piłki i gol. Mamy 2 faule, po jednym w obie strony. Wychodzi nam na to, że WEBB (??) Uznał wejście Ikera jako faul ale puścił grę.... Hmmm. Według mnie powinien odgwizdać jedenastkę albo wolny dla Hiszpani. |
|
Jakby akcja nie zapowiadala sie na gola to Casillias powinien dostac ze dwie czerwone kartki na raz. Czy tylko ja dostrzeglem mega brutalnosc we wslizgu Ikera ?
|
Cytat:
:rotfl: pomysł pierwsza klasa - właśnie wysłałem kumplowi i całe biuro usłyszało to pierdzenie w trąbkę :lol: |
haha, dobrze, że głośniki ściszyłem :)
|
http://sport.interia.pl/raport/jeden...-wylot,1490965
;D;D;D Tylko nie wiem co tam robi paru zawodników :D |
Cytat:
|
Cytat:
Tomaszewski też pieprzy głupoty bo każda drużyna niezależnie od rangi meczu powinna dążyć do tego żeby strzelić 10 goli jeśli jest taka możliwość. Przez minimalizm niejeden się już przejechał. |
Aby ustawić zespól z takich pokrak jakie my mamy to trzeba wybitnego specjalnisty,gościa co ma niebywałe doświadczenie. Smuda jest miernym trenerem o zerowej wiedzy. To samo Tomaszewski i inni bajkopisarze. Oni sa dobrzy do studia TVP aby tam porysowac coś po ekranie. Porównywanie Szwajcarów do Polski mija się z jakimkolwiek celem. Chyba tylko dlatego,że Del Bosque nieprzemyślanie powiedział,że chce zagrać z Polską bo jest podobna do Szwajcarii. Tak naprawdę dzieli nas od Helwetów przepaśc. Zaczęli prace z młodzeżą i osiągneli ostatnio sukces,a teraz potrafili zbudowac solidną reprezentację na MŚ. Przyszłość przed nimi. Nasi młodzi przegrali póki co z Luksemburgiem.Do tego prowadzi ich Ottmar,ktory co jak co ale doświadczenie ma prze ogromne. I ten sukces nie jest przypadkowy,wypracowane przez ostatnie lata,szkolenie,dobry trener kadry,sukcesy juniorów. Gdzie tutaj widzicie podobieństwo do nas?
Niedługo w kadrach naszych silnych ligowców,tj Wisły i Legii będa grali tylko obcokrajowcy. Bo polski piłkarz jest bardzo słaby, a do tego mocno przepłacony. Za jakiś czas reprezentację będa stanowili goście go grają w średnich klubach naszej ligi plus naturalizowani. Bo siłą rzeczy chcąc powalczyć o LE czy LM potrzeba piłkarzy a nasi rodzimi są tylko biegaczo-kopaczami więc zatrudnienia raczej w naszych kulbach nie znajdą. Tak więc Smudy bym aż tak nie opierniczał za taktykę, grał jak umiał,a że za szybko nie ogarnia widać to bierze i gra jak mu serce podpowiada. Jest to fajny gość,ale na wielką piłkę za cienki w uszach. Tak więc nie rozumiem tych sądów wygłaszanych przez wikszośc,że powinnismy zagrać jak Szwajcaria to nie dostalibyśmy 6-0. Tylko pytam się,jakich my mamy kopaczy a jakich szwajcarzy,to samo trener. Jednem mądrzejszy od drugiego.Lubański,Tomaszewski,Gmoch. Inni mają gwiazdy,młodzież a my non stop te same nazwiska, legendy. A co wnikliwszy sam widzi,że świat nam uciekł okrutnie. Nie ucieka,uciekł.Doprawdy nie widze na MS żadnej druzyny z która moglibysmy zagrać jak równy z równym. No może z RPA,Grecja,Slowacja. Ale nikt poza nimi. Korea Płn by nas tak objechała,że aż głowa mała. Smutne te mistrzostwa dla nas. Bo dobitnie idac,że oni grają w co innego am y się pasjonujemy czym innym. Niby sport ten sam ale,.. |
W KOŃCU któryś zespół pokazał ładną i skuteczną piłkę. brawo Albicelestes!
ps. Niemców nie liczę. oni nie grają ładnie. :) |
narazie Argentynie sie udaje, ale mocniejszy przeciwnik moze latwo obnazyc slabosci Argentyny
co robi w srodku obrony Demichelis? kolejny to Gutierez zamiast powolac Gabriela Milito i Zannetiego, to Demichelis z Gutierezem graja, ktorzy nie sa pewni potencjal ofensywny bardzo ogromny. |
Środkowi obrońcy grają na pozycji bocznych. Masakra z obroną, jeżeli Albicelestes marzą o mistrzostwie to muszą grać lepiej w obronie, nie ma bata...
|
gooooooooooooooooooool Kalu Uche :D
|
Bramka tego, co kocha nas wszystkich...
|
Wlasnie Kalu Uche strzelil bramke i to calkiem calkiem
|
Gooooooool Kalu Uche z 34 metrów :P
|
Dobrze,dobrze,niech go ktoś kupi,bo my mamy procent od ewentulanej sprzedazy:)
|
Judasz Uche strzelil :lol:
|
Cytat:
|
Znowu czerwona kartka od białego sędziego dla czarnego piłkarza :D
|
A mówiłem sobie, żeby na czarnych dzikusów nie stawiać... Ech... Co oni w głowach mają?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl