![]() |
ze 3-0 powinno sie spokojnie wygrac żeby potem nie było stresów w rewanżu.Najbardziej licze na Cwielonga i Małego, tak jak rok temu w Lechu błyszczeli też młodzi głównie (Stilic i Lewandowski)
|
Cytat:
Barcelona zlekceważyła Wisłę, ale... mogła na to sobie pozwolić! (miała 4 bramki zapasu) Polonia zlekceważyła Buducnost (choć zdecydowanie nie powinna) i została za to ukarana. |
Acha, czyli od dziś jak ktoś przegra to znaczy że zlekceważył przeciwnika. Tyczy się to tylko Polskich ekip w pucharach czy Ekstraklasy też?
|
Ech, niektórym to trzeba łopatologicznie, bo nawet elementarna logika dla nich jest czarną magią. Na przykład:
Cytat:
Polonia zlekceważyła przeciwnika => Polonia nie była zmobilizowana na wystarczającym poziomie => Buducnost miał większą swobodę gry => Buducnost strzelił bramkę => Polonia przegrała Przegrana może wynikać z lekceważenia, co zobaczyliśmy przy Konwiktorskiej. Ale nie musi. Jest możliwe, że Wisła przegra z Levadią, pomimo, że przeciwnika nie zlekceważy. Przykładowo wystarczy dzień konia bramkarza i napastników rywali, błąd sędziego i brak szczęścia. Ale nie da się ukryć, że mobilizacja ogranicza ryzyko do minimum. Dla mnie EOT. |
A na jakiej Ty podstawie piszesz że Polonia zlekceważyła przeciwnika?
bo mecz zakończył się wynikiem 0-1? Śmieszne. Takie tam dyrdymały i rozkmina o niczym więc the end z mojej strony. |
Ludzie troche wyluzujcie i sie tak nie spinajcie bo coniektorzy czesto sobie moga zartowac na forum albo podsumowywac cos z ironia - to do postu Domas'a i komentarzy co do niego. Bo ja to widze w nim tylko i wyłacznie ironie a tu teksty ze chłop załosny jest hehehe
A co do meczu Wisełki to sprawa jets taka ze zebysmy my grali na rowni z takimi Olympiakosami, Udinesami itp to musimy w lidze ogrywac naszych krajowych leszczy wysoko- wtedy rozumiem ze wywyzszamy sie ponad Polska norme i dorownujemy sredniakom europejskim. I taka sama ytuacja jest w Estonii. Levadia tych leszczy ze swojej ligi objezdza jak chce i mysle ze jakby sie wzniesli na wyzyny to stac ich na wyrownany dwumecz z Wisła bo Wisla to tylko Wisła a nie jakas wielka europejska marka. Wiec lekcewazyc Levadii nie wolno bo jest na dobrej drodze do tego zeby namieszac w Europie :) |
Cytat:
Ponadto na ich postawe mogly miec wplyw wypowiedzi zawodnikow i trenera Podgoricy - trener mówił, ze nie mają szans, a zawodnik, że traktuja mecz jak sparing. |
Czy to że Wisła pierwszy mecz z Levadią gra "u siebie" ma wpływ na to gdzie rozegra pierwszy mecz w kolejnej rundzie eliminacji ? Czy znów jako pierwsza będzie gospodarzem czy pierwszy mecz rozegra w roli gościa ? Pytam bo akurat w tedy będę nad morzem a chciałbym na meczu się pojawić
|
Czy gramy u siebie czy na wyjezdzie decyduje losowanie. Jesli w losowaniu do 3 rundy kw. Lm najpierw wylosuja kulke z Wisła to gramy meczy u siebie, jelsi zas najpierw wylosuja nam rywala a pozniej nas to gramy 1 mecz na wyjezdzie :)
|
Cytat:
To juz chyba ostatnia szansa Cwieloga (ten sezon) zeby przekonac ze warto na niego postawic . A o wynik jesli nasi beda 100% zmobilizowani chyba mozna byc spokojnym,wygrac najlepiej na 0 z tylu i strzlelic z 2,3 ,tak zeby do Tallina jechac juz jako faworyt do awansu. |
[QUOTE=Wojtas;760735]To juz chyba ostatnia szansa Cwieloga (ten sezon) zeby przekonac ze warto na niego postawic .[QUOTE]
Czepiacie sie tego Ćwielonga a on jednym przyjeciem, zwodem potrafi zostawic dwóch przeciwników, niech tylko i aż poprawi skutecznosc to moim zdaniem zawodnik lepszy od Brożka |
[QUOTE=sawko;760875][QUOTE=Wojtas;760735]To juz chyba ostatnia szansa Cwieloga (ten sezon) zeby przekonac ze warto na niego postawic .
Cytat:
Ja sie nie czepiam. Pisze tylko ze chlopak musi w koncu sie odblokowac i do tego ze duzo biega ,musi dorzucic lepsza skutecznosc.Wierze ze mu sie uda ,bo umiejetnosci Piotrek ma nieprzecietne.:) |
|
A propo meczu z Levadią, ..widać Estończycy już nas rozpracowali .... http://fclevadia.ee/news/2317
|
Jest już certyfikat Jopa - dobrze troche się o to martwiłęm , ze będzie prowizorka w obronie...
|
Ok, tak zapytałem, bo to dziwne...
Odnośnie Jopa: Cytat:
|
26 postów - ludzie gdzie Wy macie oczy ?
O transmisji lub jej braku rozmawiać w pokoju "piłka nożna" , a potem płacz i zgrzytanie zębów bo tu banują. |
Z wywiadu ze Skorżą na futbol.pl wynika, że Łobo na prawej obronie zagra, więc Diaz w środku, czyli brak Jirsaka w wyjściowej jedenastce. Ekstra.. z ogórkami z Estonii będziemy grali dwoma defensywnymi pomocnikami, bez kompletnie kreatywnego środka..
|
Cytat:
3 tygodnie temu jechałem z Talinna samochodem do Krakowa. Rozpacz, tragedia - przejazd przez trzy republiki nadbaltyckie gdzie nie ma żadnej autostrady,(zwłaszcza na Łotwie niektóre drogi straszne) a potem przez Polskę w kierunku Warszawy - praktycznie te same warunki, gdzie sa ograniczenia prędkości, zajmuje około 15-16 godzin. Niech jadą...:lol: |
Cytat:
|
ja, na miejscu Skorzy, też bym sie nie martwil, ale w życiu nie wysłałbym piłkarzy na ważny mecz w taką trasę
|
Zastanawiające ...z Tallina do Krakowa autokarem , no coż kryzys dotknął bałtyckie tygrysy dotkliwie a w szczególności Estonie .... co za tym idzie Levadie ... Z własnego doświadczenia wiem ze taka podróż jest bardzo męcząca boi sam kilka lat temu przebyłem identyczną trasę z noclegiem w Wilnie , pole do popisu dla fizjologów klubu z Estonii.
|
Cytat:
Diaz to pewniejszy wybor od Jirsaka |
Cytat:
Przed tym meczem obawiam się nie tyle rywala (bo go nie znam) co nastawienia naszych. Jeśli wyjdą na boisko z przekonaniem, że spotkanie samo się wygra, bo grają z "ogórami" to może być nieciekawie. Mając na obronie Łobo i niezgranego z zespołem Jopa nie można sobie pozwolić na dekoncentrację. |
Cytat:
|
Jirsak pewnie nie zagra. Mimo ze we wszystkich sparingach grał od 1 minuty.
a przepraszam, w jednym zagrał tylko 45 minut i to prezentujac sie tez dobrze (np strzał w poprzeczke). |
Cytat:
|
Cytat:
Wydaje mi się że Skorża zrezygnuje z Łobo na prawej. I zagra obroną: Diaz, Jop, Marcelo, Pietia. Dzięki czemu w środku obok Sobola zagra właśnie Jirsak. |
Dochodzi nam Jop, tak więc Diaza dałbym na lewą obronę, Piotrka Brożka na prawą. Łobo posadziłbym na ławie, nie dlatego że jest w słabej formie ale trzeba mieć kogoś na rezerwie żeby ruszył tą grę jak będzie jeszcze trzeba dobić przeciwnika. Prawdopodobnie na rezerwie nie będziemy mieli ANI JEDNEGO napastnika, w takie sytuacji nie lepiej zastanowić się nad pozostawieniem Niedzielana ? Pozyskiwanie zawodników idzie nam bardzoo cięzko a jak już pisałem z jednym napadziorem wojować cała rundę to samobójstwo.
|
A że się tak przyczepię: za co tak forujecie tego Jirsaka? Za to, że ma miłą aparencję i jest sympatyczny?
A kosztował milion dolarów... |
Za to ze w przekonaniu wielu osob, w tym mnie, wniesie on do gry ofensywnej wiele dobrego, szczegolnie z takim rywalem, co w calosci przyniesie wiecej korzysci niz gra Diaza.
|
Co by nie mówić. Jirsak bardziej kreatywny od Diaza na pewno jest. Tu prostopadłe podanie tam coś, to jasne. Jednak Diaz więcej walczy, więcej biega, myślę, że to w pewnym stopniu przystosowanie się do rywala, który gra piłkę zapewne podobną do np Odry. Ja bym jednak dał zestawienie obrony jak kolega "Zieniu". Z Diazem na lewej i Pieta na prawej.
|
Ja uwazam ze jakim ustawieniem bysmy nie wyszli na ten mecz to rozjedziemy Levadie. Chłopaki zagraja na maxa, z nowy super nabytkiem Kirmem :D Nie mamy zepsołu jakichs starych dizadow ktorzy wszystko osiagneli i moga spoczac na laurach tylko zespoł młodizakow ktorzy chca byc najlepsi i obejzdzac kazdego ile sie da. Taki Cwielong, Małecki, Brozek, Kirm, Diaz oni nie spoczna, oni sa głodni sukcesu, a do tego Sobol ktory mimo wieku gra w kazdym meczu na 100%. Mysle ze jesli wyjdziemy 2 def. pomocnikami to tkatyka bedzie taka zeby obrona + tych 2 pomocnikow zatrzymywala ataki tej niby silnej ofensywy Levadii a my ich rozwlaimy skrzydłami. Kirm i Mały o kurcze az strach pomyslec co to sie bedzie dizało i tylkos kzoda ze meczu nie mozna obejrzec bo to bedzie 1 powazny sprawdzian z nowym nabytkiem. Ciekawe jak sie bedzie wspolpraca układała miedzy Kirmem a "stara" paczka :))
|
a ile kosztował Jirsak i tak sie nie dowiemy, wiemy tylko ile nieoficjalnie. A czy wolicie 1 prostopadłą piłke z której będzie gol (Jirsak) czy też dobre wykonanie rzutów wolnych/roznych z których padaja gole czy też Diaza który nie zrobi nam NIC z przodu i ok moze zagramy pewniej w srodku kontrolujac piłke ale co z tego ?
|
HEDu ja dizsiaj obejrzałem ten filmik
http://www.wislatube.pl/index/index/...ski_2009_78243 45 sek I kurka wodna ten chłop ma takie umiejetnosci ze szkoda ze sie kisi na ławce. Wiadomo mial gorsze chwile, nie wychodizło mu ale to nei powod zeby teraz ciagle wegetował na rezerwie. Z Łobo tak smao było, wygryzł go ze składu Mały ale Łobo mimo to szanse swoja dostawal na gre i sie odbudował w koncowce sezonu, teraz w sparach wygladal juz bardzo dobrze. Mysle ze jesli Jirsak by dostawał regularnie szanse na ogrywanie sie, bycie w rymie meczowym to bysmy mieli z niego wiecej porzytku niz z Diaza. |
Cytat:
nawet jak ktos gola strzeli to nie znaczyz e gral dobrze. to Skorza odpowiada glowa za wyniki a nie wy, dlatego nie wystawia Jirsaka bo ten straci pilke w srodku, nie pokryje, odposci jakiegos zawodnika i bedzie gol dla przeciwnikow. |
Nie dziwię się Skorży, że woli Diaza, niż Jirsaka. Pamiętacie mecz na R22 z Barceloną(jeden z wielu przykładów). Jirsak był naszym najsłabszym zawodnikiem w tym meczu. Kompletnie nie istniał. Co chwila strata. Zero walki z jego strony. A Diaz? Jak on zapierdalał... Pamiętam jak w mgnieniu oka zebrał się z ziemi, mimo, że go cośtam bolało, odebrał piłkę Yaya Toure, podał i wtedy się położył znowu. K****, on grał całą drugą połowę z pękniętymi żebrami. Czy Jirsak'a stać na taką walkę?
|
obejrzyj sobie jeszcze raz ten mecz i zobacz ile akcji zainicjował ;> a Diaz wtedy był w najlepszej formie... ktora trwała miesiac max
|
Cytat:
|
Cytat:
Dyskutujecie o tym, czy postawić na Diaza, czy na Jirsaka, a ja nie zdziwię się jeśli wystąpią obaj, a na ławie zacznie Ćwielong. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl