![]() |
takie sobie to w smaku jest ale sklad dobry
aaa wogle to zajebiste pojawiło sie białko z Belgii - czysta kazeina - na noc idealne a i smaki dobre ! jutro wrzuce linka |
Cytat:
mi zależy także na małej redukcji tłuszczu i na rzeźbie. także węgle na noc do nie do końca dobra sprawa dla mnie. a co do twarożka to 100% racji :P |
Planuje w najbliższym czasie zrobić drugi cykl odżywkowy (na masę) w mojej karierze i zamierzam zakupić jakieś białeczko myślę,że z gainerem będzie dobrze?
No i pytanie co najlepiej brać na masę (wiem,że gainer ale teraz chciałbym coś dodać) czy białko z gainerem to odpowiednie połączenie? I oczywiście jakie produkty? |
Jedz lepiej zdrowo, ewentualnie dodaj białko :]
|
Jakbym siedział całymi dniami w domu to może by mi sie chciało robić odpowiednie posiłki.
Co do diety to oprócz zwyczajnych posiłków zdołałem jeść ryż z mlekiem i na noc jakieś jajka.Po za tym oczywistą sprawą jest,że jedząc i biorąc odżywki rezultaty są lepsze.U mnie dramat jest ze śniadaniem bo jak wstaje rano to nie mogę jeść za wiele albo jak jem to strasznie długo dopiero po godzince-dwóch mogę sie wziąć za prawdziwy posiłek a jak pewnie większość osób wie właśnie po przebudzeniu trzeba dostarczyć organizmowi odpowiednich produktów,więc wydaje mi sie,że najlepszym rozwiązaniem byłaby rano odżyweczka. |
ale gainer i bialko to nie cykl, to jest uzupelnienie diety ;)cykl to kreatyne mozesz wrzucic.
|
Napisałem cykl ale miałem na myśli wzięcie odżywek :)
Ponowie pytanie "co byłoby najlepsze na masę" oczywiście nie czekam n odpowiedzi typu 'jedz jedz i jeszcze raz jedz' |
Ale innej odpowiedzi niż "jedz jedz i jeszcze raz jedz" nie oczekuj, coś z niczego się nie bierze, co ty myślisz ze po zjedzeniu 3kg gainera złapiesz 6kg czystej masy, skąd by się niby to miało wziąć?? Odżywki są tylko i wyłacznie uzupełnieniem diety nic więcej.
Żeby łapać masę musisz dostarczać odpowiednie ilości składników odżywczych do organizmu, głownie Białka ale nie można zapominać o węglach i tłuszczach jeżeli jest niedobór tych składników to nie dziw się ze nic nie rośnie. Jeżeli jesteś szczupłą osoba z natury to najprawdopodobniej masz szybki metabolizm a jego tak łatwo nie jest zahamować. Spróboj sobie pic 2 łyzki oleju lnianego i 3łyżki Oliwy z Oliwek rano i na noc. |
Rozumiem ale problem w tym,że jem sporo,więc przykładowo taki gainer powoduje,że tych składników w organizmie jest jeszcze więcej na moje rozumowanie to jest coś takiego jak osoba spożywa dziennie 5 posiłków a dołożenia gainera powoduje zwiększenie ilości tych składników.
Więc na nowo zaczynam wpieprzać 2 posiłki dziennie ryżu z mleczkiem i na noc jakieś jajka.W takim wypadku wzięcie odżywek chyba powinny przyspieszyć przyrost masy. Spróbuje tak jak mówisz brać olej lniany i oliwe z oliwek. Dzięki wielkie. Aha no i mam pytanie czy dobrym posunięciem byłoby żarcie węgli na noc?Wiem,że na noc najlepsze białko...ale ktoś wyżej pisał o węglach OK dzięki Werewolf! |
Jedząc dużo nie zawsze oznacza ze jadasz dobrze! Żeby złapać dobra masę trzeba umieć jeść-czyli wiedzieć jakie produkty najada się do jedzenia o odpowiedniej porze dnia, przed treningiem, po treningu, na sniadanie, obiad czy też kolacje.
A co do wegli na noc to zależny, jeżeli planujesz zjeść posiłek bogady w wegle ale w nie za dużych ilościach oczywiście to około 2h przed snem myślę ze niema większego problemu. Natomiast bezpośrednio przed snem to ta opcja zupełnie odpada ze względu na to ze zaczniesz się otłuszczać, weglowodany są paliwem, którego podczas snu organizm nie potrzebuje praktycznie w ogóle. Przed snem proponuje jeść serek biały, tuńczyk, jajka. Wskazane jest aby w posiłku przed snem znajdowała się niewielka ilość tłuszczy ponieważ one spowolnią wchłanianie białka dzięki czemu procesy kataboliczne zostaną ograniczone. |
Kolega, żeby nabrać "masy" jadł w McDonald... Był bardzo chudy, teraz nie jest, ale zdrowe to nie było.
Dobre odżywianie to podstawa. Odżywki można uderzyć jak ma się jakieś niedobory, przy wytężonym wysiłku. |
jaki polecicie spalacz ? L-karnityna bedzie ok ?
|
Będzie Ok ale tylko w momencie gdy będziesz naprawdę intensywnie ćwiczył. To jest suplement dla prawdziwych hardkorów;))
|
Jeżeli jest tutaj jakaś osoba ktora zna się troszeczkę na odnowie biologicznej itp. to proszę o pomoc, może być priv.
1. Ile czasu powinno się leczyć naciągnięte(?) ścięgno pośladkowe i jak można ew. wspomóc rehabilitację. 2. Co mozna zrobić z krwiakiem na nodze sprzed kilku lat który teraz wychodzi na nowo przy intensywnych cwiczeniach. Pojawiają się takie jakby grube, czerwone żyły na nodze i po ok 1 dniu wszystko schodzi... do następnego treningu. Nic nie boli ale wygląda to tragicznie. |
Cytat:
I pamietajcie lepiej dac spokuj wyleczyc kontuzje odposcic 2 miechy treningu nizeli potem cierpiec do konca zycia !! Aby zrobic mase miesniowa nie wystarczy tylko jesc ale trzeba wykonywac mase cwiczen ktore nam w tym pomoga :] |
Jakie białeczko polecicie przy treningu "masowym" ? :> Chodzi mi o coś bez węgli, z racji moich skłonności do nabierania masy "nie-mięśniowej"...
|
Ja mam pytanie: Jako, że ciągle mam problem z mięśniem dwugłowym uda, zaczynam mocniej, intensywniej cwiczyć i występuje taki problem, ze się lekko naciąga i strasznie dokucza, jak chodzę to jest spoko nie czuje, tylko jak jak przekece noge, lub zacznę biegać to troche boli,wiec daje sobie spokuj 3-5 dni,wtedy juz niby juz jest ok, znów zaczynam cwiczyć, biegać ale pyta znów sie odnawia... Podejrzewam ze mięsien jest tak słaby, ze nie wytrzymuje obciązen... ma ktos moze jakiś zewstaw cwiczeń na wzmocnienie tego mięśnia?
|
Cytat:
Niedrogie a w 100g masz tylko 4,2g węgli i aż 80g białka :) Gościu w Wandzie ma na bank to białko |
Witam,
mógłby ktoś polecić jakaś dobra siłownię w okolicy ronda matecznego(będę mieszkał na kalwaryjskiej), będę potrzebował kogoś kto doradzi mi z planem, suplami i dietkę pomoże ułożyć. pzdr |
A jadl ktos białko Ostrowia?
Warto je kupic? Bo cena jest niziutka... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zakładamy z kumplem nową siłke od podstaw, na początek mamy 400-500zl polecicie jakiś sklep, allegro?
|
No ja się wreszcie zmobilizowałem i akurat na jesień come back na siłkę. Dobrze zrobi trochę ćwiczeń cardio no i oczywiście na masę dopakować też nie zaszkodzi.
Już zakwasy czuję po 1 razie :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
w galerii kazmierz jest jakaś siłownia ?
dzieki;wszystko fajnie ,szkoda że w soboty mają zamknięte,mimo wszystko może ktoś wie jak tam się ceny kształtują od 1 wejścia czy karnetu ? ew.polecicie jakaś siłkę w okolicach tejże galerii ? |
Cytat:
http://www.galeriakazimierz.pl/index...ew&news_id=143 |
South- zalezy jaki pakiet wybierzesz. Najbardziej podstawowy (bez solariów, trenera etc.) bodaj 165 zł za miesiąc, z tym, ze trzeba płacić chyba z góry za trzy miesiące. Siłownia jest naprawdę świetnie wyposażona a i otwarta w soboty, a na stronie chyba miało być "od poniedziałku do soboty" (możliwe, że teraz jest inaczej; byłem tam ze dwa miesiące temu, ale wątpię, żeby się coś pozmieniało).
Pozdro. |
Cytat:
no to fitness-team pod koroną na kalwaryjskiej ! |
Pytanie, mam rozpisany trening trzy 3 razy w tygodniu, chyba standartowy (plecy barki, klata biceps, nogi triceps). Jednak do tego 2 razy w tygodniu gram w piłę po 1.5h na dość dużym boisku gdzie można się zajechać.
Efekt jest taki że za bardzo nie mam kiedy ćwiczyć nóg, bo na piłkę chce być "świeży" a po piłce przez 2 dni odczuć można zmęczenie materiału. Czy takie 3 godzinne granie w tygodniu jest w stanie zastąpić ćwiczenia nóg? czy może jednak zmusić się w jakiś jeden dzień i ćwiczyć je tak na do.......enie? |
Aktywności aerobowe typu gra w piłkę i jazda na rowerze (odnosząc się do pomijania podczas treningu ćwiczeń na nogi) niestety nie rozbudowują znacząco siły i masy mięśni. Poza tym jeżeli planujesz robić masę to z taka ilością aerobów możesz zapomnieć.
|
żona moja jest fizjoterapeutkom ,jesli będziecie mieli jakies pytanka z rehabilitacji ,krioterapii (leczenia zimnem),laseroterapi itp ,to piszcie postaram sie przez nią odpowiedziec
|
Cytat:
|
Zwiększ ilość węglowodanów (powiedzmy carbo) przed meczem, a po meczu Białko by się przydało. Na pewno w jakimś stopniu zmniejszysz rozpad mięśni.
|
|
Hej, mam pytanie do doświadczonych pakerów :)
Od około pół roku trenuję następującym programem: Poniedziałek – klatka, triceps, brzuch Środa – plecy, biceps, przedramię, brzuch Piątek – barki, nogi, brzuch Klatka: -wyciskanie sztangielek w leżeniu na ławce płaskiej 4x10 -wyciskanie sztangielek w leżeniu na ławce skośnej 4x10 -rozpiętnie na ławce płaskiej 4x10 Triceps: -wyciskanie francuskie w siadzie 4x10 -prostowanie ramienia w opadzie tułowia 3x10 -pompki odwrotne tyłem 3x8 Plecy: -podciąganie się na drążku podchwytem 4xmax -ściąganie drążka szerokim nachwytem 4x8 -podciąganie sztangielki w opadzie tułowia 4x8 -prostowniki grzbietu 3x10 Biceps: -uginanie ramion z supinacją nadgarstka 3x10 -uginanie ramion uchwytem młotkowym 3x10 -uginanie ramion z oparciem o udo 3x10 Przedramię: -uginanie nadgarstka nachwytem 3x15 -uginanie nadgarstka podchwytem 3x15 Barki: -wznosy barków 10 -unoszenie sztangielek bokiem w górę 3x10 -unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 3x10 -wyciskanie sztangielek siedząc 3x10 Uda: -prostowanie nóg w siadzie 3x6 -przysiady wykroczne po 10 nq nogę Łydki: -wspięcia na palce 3x15 -wspięcia odwrotne 3x15 Brzuch: -ABS II poziom 2 Ostatnio jednak poczytałem trochę odnośnie tego, jak powinien układać treningi ektomorfik (tak, to ja :D ) i postanowiłem zmienić program na taki z mniejszą ilością serii i powtórzeń, ale z większym obciążeniem. Klatka: -wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce płaskiej 3x8 -wyciskanie sztangielek w leżeniu na ławce skośnej 3x8 -rozpiętnie na ławce płaskiej 2x8 Triceps: -wyciskanie francuskie w siadzie 3x8 -prostowanie ramienia w opadzie tułowia 2x8 -pompki odwrotne tyłem 3x8 Plecy: -podciąganie się na drążku podchwytem 2xmax -ściąganie drążka szerokim nachwytem 2x8 -podciąganie sztangielki w opadzie tułowia 2x8 -prostowniki grzbietu 2x8 Biceps: -uginanie ramion z supinacją nadgarstka 2x8 -uginanie ramion uchwytem młotkowym 2x8 -uginanie ramion z oparciem o udo 2x8 Przedramię: -uginanie nadgarstka nachwytem 2x12 -uginanie nadgarstka podchwytem 2x12 Barki: -unoszenie sztangielek bokiem w górę 2x8 -unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 2x8 -wyciskanie sztangielek siedząc 3x8 Uda: -prostowanie nóg w siadzie 2x8 -przysiady ze sztangą 2x8 -przysiady wykroczne po 10 na nogę Łydki: -wspięcia na palce 2x12 -wspięcia odwrotne 2x12 Brzuch: -ABS II poziom 2 Prosiłbym o ocenę czy ma to wszystko ręce i nogi :) Ciekaw też jestem na jakiej zasadzie powinienem dobrać obciążenie. Suma sumarum będę teraz robił około 2 razy mniej powtórzeń. Powinienem w takim razie dobierać 2 razy większe obciążenie czy to złudna logika? Z góry dzięki za odpowiedź, lecę na uczelnię i będę wieczorem :-) |
Jaki jest twój cel? masa?, Jeżeli tak to stanowczo za mało powtórzeń i serii, pierwszy trening zbyt długo robiłes powinno sie zmieniać co około 2-3 miesiące zeby nie popaść w stagnacje.
Nie wiem kto ci to układał ale po takim treningu jedyne co odczujesz to stratę czasu. |
Masa, masa :)
Aha, no to zonk trochę. To na jakiej zasadzie powinienem sobie ułożyć nowy program? Jakieś drobne zmiany do starego czy zupełnie co innego ale nie w ten sposób jak tu proponowałem? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl