![]() |
Myślę, że w przekroju sezonu obie drużyny zasłużyły na ten finał (pomijam pojedyncze nieudane mecze). Mam nadzieję, ze wygra Manchester po ładnym meczu, ponieważ to moja ulubiona zagraniczna drużyna. Liczę na dobrego sędziego i niech wygra lepszy. Diablo885 wydaje mi sie, ze nie jest to tak zdecydowana różnica jak Ci sie wydaje.
|
|
A ja chcę, by LM wygrała Barcelona. Z prostej przyczyny.
Będziemy mogli całej piłkarskiej Polsce powiedzieć, że pokonaliśmy aktualnego triumfatora LM:-) Poważnie to się cieszę, że w finale spotkały się dwie faktycznie najlepsze drużyny tych rozgrywek. Kto wygra w zasadzie obojętne, byle był ładny mecz. A taki będzie, gdy szybko padnie bramka. |
Cytat:
W czym sie wogole zreszta osmieszylem :D? Mowie, ze masz problemy z czytaniem, bo napisalem wyraznie ze Barcelona sobie nie radzi z klasowymi zespolami(na chlopski jezyk - zebys zrozumial, tzn. ze kiepsko gra i wyglada na tle takiego rywala). P.S - Pierwszego meczu dokladnie nie ogladalem, ale jesli te kontrowersyjne sytuacje wygladaja tak, jak wypowiedzi kibicow Barcelony odnosnie drugiego meczu(ze nie bylo karnych, czy ze czerwona byla niesluszna), to nie mam pytan ;)... Po 45 minutach Man Utd bedzie prowadzilo 2 : 0 i patrze na to obiektywnym, i chlodnym okiem(bo nie kibicuje zadnej druzynie). |
Przedmeczowe wiadomości z frontu w Rzymie
ŚWIEŻO Z RZYMU:
Akurat wróciłem "z miasta" i przyznam, że jestem pod wrażeniem zachowania fanów z Katalonii. Opanowali chyba większość ważniejszych sektorów w Rzymie: ich główne przedmeczowe "obozowisko" - to teren przy Forum Romanum i Kolosseum, poza tym duże grupy, śpiewające na całe gardło spotkałem m.in przy Fontana di Trevi. Mieli więc nie tylko miejsce do śpiewania, ale też trochę wody do ochłody. Żartowałem z przyjaciółmi, że ktoś nam podmienił miasto i zamiast Rzymu, trafiliśmy do Barcelony :-D Na moje oko, to przybyło ich przynajmniej trzy razy tyle co kibiców ManU. Tymczasem Anglicy natomiast zrobili sobie obozowisko na Placu... Hiszpańskim, a konkretnie na tych słynnych schodach, gdzie zalegli z flagami. Nie chcieli być dłużni Katalończykom, więc też dali swój "koncert". Robiąc zdjęcia kibicom Barcy, tak sobie pomyślałem: Boże, żeby tak kiedyś Wisełka (choćby finał PUEFA / EL). Póki co, liczę wieczorem na niezłe widowisko. A na ile znam Włochów, będą się modlić żeby byla dogrywka, wtedy kibice jeszcze więcej zjedzą i wypiją, a to dla Rzymian dodatkowy zarobek. :-) Taki plus z posiadania dużego stadionu. |
Lige Mistrzów zdobędzie Barcelona i tyle w temacie :)
|
Duma Katalonii pokaże znów kosmiczny futbol a Messi będzie bohaterem wielkiego finału:-)
BARCA 2-1 Manu :D:D |
Cytat:
i zaznaczam, karny za rekę Pique powinien być, ale co do reszty karnych to nie jestem przekonany...oglądałem powtórki wieleeee razy. Ostatnia kacja meczu i ręka zawodnika Barcy- był odwrócony i piłka go trafiła po prostu, bo leciała z dużą siłą. Nie była to CELOWA ręka, a przepisy mówią, że właśnie za takie się dyktuje karne. Jak mógł to robić celowo skoro był odwrócony? Reasumując. Gdyby nie pomyłki sędziowskie, to spokojnie dla Barcy mogło byś 2-0 już po pierwszym meczu. A wtedy gra na SB wyglądała by inaczej. A no i kiedyś Chelsea awansowała dalej eliminujać Barcę po golu, który nie powinien zostać uznany (na 4-2 na SB) VV był faulowany. Być może los zwraca to, co zabrał? |
Cytat:
Eto podniosl reke do gory(specjalnie), a to nie jest naturalne polozenie tej czesci ciala(po cholere trzymac rece nad glowa? logicznie rzecz ujmujac ;) ). Widac wyraznie, ze jest to intencjonalne w powtorce. |
Cytat:
|
Bedą karne
|
Barca 0-1 ManU
|
Ależ pewni są ci fani Barcy. Znając życie będą karniaki i Manchester zdobędzie puchar !!
|
Cytat:
A pomyłki z pierwszego meczu nie zadecydowały o awansie? Chyba mi nie powiesz, że wynik 2-0 nie byłby korzystny przed rewanżem (plus brak Ballaca, który powinien wylecieć). Co do ręki Eto-nie takie ręki były nieodgwizdywane. Może i ręka wyciągnięta, ale nie wykonał on ruchu w stronę piłki, a o tym właśnie mówi przepis. Gdy piłka leci to trzeba przesunąć ręke tak, aby została nabita. Piłka leciała szybko, a Eto wyskoczył do góry, nawet sie na nią nie patrząc. To jak miał trzymać rece przy wyskoku? Przy ciele? Nikt tak nie robi. A gdyby sędzia chciał na serio przekręcić Chelsea, to nie wywaliłby Abidala, bo sytuacja nawet na powtórkach jest niejasna. maksinho to samo można powiedziec o kibicach MU. Poczytaj wcześniejsze strony. Po prostu trzeba poczekać do godziny 22.40...lub nawet dłużej, jeśli będzie dogrywka i karne. |
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=4wSKrG-PTYI , skrot pierwszej polowy. Wiec z tego wynika, ze I-sza polowa bez zadnej pomylki. Jeszcze obejrze ten domniemany karny na Henry. A jak nazwiesz podnoszenie reki w celu zwiekszania przestrzeni zablokowania tego strzalu? Podobny karny byl odgwizdany w dwumeczu Man City i HSV. Obejrzyj powtorke, Eto widzi ze Ballack szykuje sie do uderzenia i podnosi reke do gory... Nikt nie trzyma przy wyskoku rak nad glowa... Abidal po meczu przyznal sie, ze faulowal i ze dostal sluszna czerwona kartke. Rozumiem kibicowac Barcelonie, ale bez przesady... P.S - Te 2 karne ewidentne + w zaleznosci od interpretacji faul na Drogbie w Iszej polowie(ciagniety w polu karnym przez Toure) i faul na Maloudzie tez w polu karnym. Ja nie bede rozstrzasal tej dyskusji, bo wklejalem tu wtedy powtorki na ktorych wszystko widac(a niektorzy chca, a zeby cos bylo widac). |
Cytat:
Nikt nie trzyma rąk nad głową? Możliwe, ale trzyma za to w boki. Jak się wyskakuje, to pomagasz sobie w wybiciu rękoma, balansując nimi. Chyba nie zaprzeczysz? Czy Ty wyskakujesz wysoko z rękami przy ciele? Poza tym na stronie Barcy te sytuacje ocieniał piłkarski sędzia-wspominałem już o tym wcześniej. On by tego nie odgwizdał. To samo mogę powiedzieć- rozumiem, nie lubic Barcy, ale bez przesady? I co powiesz o meczu sprzed kilku lat, kiedy to sędzia zaliczył gol dla Chelsea, a VV był faulowany. Dodam, że gol dał awans klubowi z Londynu. I tak nie dojdziemy do konsensusu. Kibice obu klubów przekonują się co do tych spraw już od dnia zakończenia meczu i jak widać bezskutku. Więc chyba pora na zakończenie tej ''syzyfowej'' dyskusji :D pozdro |
Manchester 4-0 barcelona
ManU gra najlepszą piłkę na świecie, futbol z innego świata. Diabły tworzą ponadto kolektyw, a nie są zespołem wyrwanych "z kontekstu" gwiazdek jak BArcelona. Zwycięstwo ManU i to bardzo spore |
Cytat:
EDIT: nie bij tylko :D Nastepnym razem zapytam Ciebie czy bede mogl sie odezwac : ))))))))))) |
Powiem krótko, postawiłem na ManU i oni mją dzisiaj wygrać:P
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie bede calego meczu sciagal. Ogladalem 3 skroty z youtube i na zadnym nie ma tej sytuacji. A ewentualny faul na Henry mocno dyskusyjny, chociaz wobec 2 ewidentnych karnych + kilku innych sytuacji dla Chelsea w drugim meczu...to troche malo. Gdybysmy uwzglednili wszystkie sytuacje, to wyszloby na awans Chelsea. Trzymanie na boki, a trzymanie tak jak robi to Eto, to dwie rozne sprawy(zreszta to wlasnie napisalem wyzej :) ). Ale kto nie lubi Barcy? Chyba nie ja? Jest mi obojetna, jak Chelsea. Wrecz przeciwnie, podziwiam ich za gre w tym sezonie, ale co z tego skoro sedzia okradl z finalu Chelsea? Ja wole zawsze zasiegnac opinii kogos ze srodowiska sedziowskiego. A zreszta, niewazne, bo naprawde ewidentne sytuacje i trzeba udawac, ze sie czegos nie widzi. Milego ogladania finalu :). |
I pierwszy tekst Szpakowskiego: "Ależ niesamowita akcja Ete'go":lol:
|
No i jak narazie Barca prowadzi :)
|
Jedna akcja - jeden gol.
JEszcze ponad 75 min |
no .. wiec dlatego "jak razie prowadzi"
Wynik na pewno się zmieni i to diametralnie. |
Dobra. 3:1 w takim razie dla Manu bedzie :D
|
Szpakowski z tym swoim : Puziol jest przegenialny :D
|
Czy mi sie zdaje czy Szpakowski na Poyola mówi Puziol ?
Edit : Czyli sie nie przesłyszałem ... |
nie oglądam tego meczu, a to właśnie przez szpaka :(
tego człowieka naprawde nie da si sluchac |
U Szpakowskiego był już Szira, Rafał Bogucki, jest Puziol na koniec będzie pewnie Barkelona.
|
dlaczego Keita nie gra ? Kontuzja ? Czy może Sergio B. wygryzł go :P ?
|
Czekam na Teveza. Mecz słaaby.
|
Kto w ManU dobrze strzela z dystansu?
Nie bardzo chcą wyjść z połowy (napinka, wiem że moga zrobić to samo co Bayernowi;d) |
Rooney ma strasznie silny strzał z dystansu i nie raz już taką bramkę strzelił.
|
Cytat:
|
kto to jest Puziol/Puźol?
|
Cytat:
Mecz myślę może się podobać, choć jestem zdziwiona, że Manchester po utracie stał się aż w tak dużym stopniu tłem dla Brcy |
Ach ten Puziol :D Do spółki z Henrym (czytać tak jak sie pisze!) klepią ManU ;)
Usypiałem pod koniec 1. połowy...:( Van der Sar jakiś taki senny przy stracie bramki |
a kto to jest Oszej ?? :D
|
Jest i mój ulubieniec Gmoch w pewnych kręgach znany jako "bródka" - może coś narysuje :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl