Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4682)

grzechu1991 27.05.2009 17:07

Myślę, że w przekroju sezonu obie drużyny zasłużyły na ten finał (pomijam pojedyncze nieudane mecze). Mam nadzieję, ze wygra Manchester po ładnym meczu, ponieważ to moja ulubiona zagraniczna drużyna. Liczę na dobrego sędziego i niech wygra lepszy. Diablo885 wydaje mi sie, ze nie jest to tak zdecydowana różnica jak Ci sie wydaje.

Krissu 27.05.2009 17:54

http://img37.imageshack.us/img37/224...igamistryw.png

flamengista 27.05.2009 18:13

A ja chcę, by LM wygrała Barcelona. Z prostej przyczyny.

Będziemy mogli całej piłkarskiej Polsce powiedzieć, że pokonaliśmy aktualnego triumfatora LM:-)

Poważnie to się cieszę, że w finale spotkały się dwie faktycznie najlepsze drużyny tych rozgrywek. Kto wygra w zasadzie obojętne, byle był ładny mecz. A taki będzie, gdy szybko padnie bramka.

For_FuN_ 27.05.2009 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 735714)
To był dwumecz to po pierwsze!

Po drugie(wynika z pierwszego) w 1 meczu sędzia odgwizdał kilka spalonych których nie było na niekorzyść barcy, również nie gwizdnął karnego, w rewanżu skrzywdził chelsea, więc mamy równowage jeśli chodzi o pomyłki sędziowskie.

Może i Chelsea miała te 10 sytuacji, ale nie umiała ich wykorzystać i to była ich słabość. Barca miała jedną i wykorzystała.

Ktoś powie gdyby nie pan sędzia to Wisła w 2005 roku grałaby w LM, choć sama wcześniej mogła strzelić tyle, żeby zapewnić sobie awans. (ironia?)

Gdybać możemy do upadłego, ale fakty są takie, że Barca gra w finale LM, a Chelsea odpadła, a to oznacza, że jednak Barca sobie poradziła--> co jest multum tego (problemu?) i co oznaczało, oznacza i będzie oznaczać, że się ośmieszyłeś:)

Potrafisz czytac ze zrozumieniem? Powtarzam...kim jestes i jaki masz autorytet w kwestiach pilkarskich, a zeby pisac ze sie ktos osmieszyl lub tez nie? Zaprezentuj nam tutaj swoje kwalifikacje. O ile sie nie myle ;), to jest to forum, gdzie wyrazamy swoje opinie...rozumiem, ze jestes zakochany w Barcelonie i dlatego musisz atakowac innych forumowiczow(skoro zakazujesz wyglaszania swoich opinii, podzielanych tez przez ekspertow znanych w odroznieniu od Ciebie). Inaczej padlyby jakies argumenty, a nie pisanie o osmieszaniu sie. Dwumecz kazdy widzial i kazdy tez widzial bezradnosc Barcelony na tle swietnie poukladanego zespolu z Londynu. Jesli jest tak, jak piszesz, to katalonczycy powinni strzelic conajmniej kilka bramek(tylko jakos trudno przychodzilo im stwarzac okazje).
W czym sie wogole zreszta osmieszylem :D? Mowie, ze masz problemy z czytaniem, bo napisalem wyraznie ze Barcelona sobie nie radzi z klasowymi zespolami(na chlopski jezyk - zebys zrozumial, tzn. ze kiepsko gra i wyglada na tle takiego rywala).

P.S - Pierwszego meczu dokladnie nie ogladalem, ale jesli te kontrowersyjne sytuacje wygladaja tak, jak wypowiedzi kibicow Barcelony odnosnie drugiego meczu(ze nie bylo karnych, czy ze czerwona byla niesluszna), to nie mam pytan ;)...

Po 45 minutach Man Utd bedzie prowadzilo 2 : 0 i patrze na to obiektywnym, i chlodnym okiem(bo nie kibicuje zadnej druzynie).

el Nuero 27.05.2009 18:30

Przedmeczowe wiadomości z frontu w Rzymie

ŚWIEŻO Z RZYMU:
Akurat wróciłem "z miasta" i przyznam, że jestem pod wrażeniem zachowania fanów z Katalonii. Opanowali chyba większość ważniejszych sektorów w Rzymie: ich główne przedmeczowe "obozowisko" - to teren przy Forum Romanum i Kolosseum, poza tym duże grupy, śpiewające na całe gardło spotkałem m.in przy Fontana di Trevi. Mieli więc nie tylko miejsce do śpiewania, ale też trochę wody do ochłody.

Żartowałem z przyjaciółmi, że ktoś nam podmienił miasto i zamiast Rzymu, trafiliśmy do Barcelony :-D Na moje oko, to przybyło ich przynajmniej trzy razy tyle co kibiców ManU. Tymczasem Anglicy natomiast zrobili sobie obozowisko na Placu... Hiszpańskim, a konkretnie na tych słynnych schodach, gdzie zalegli z flagami. Nie chcieli być dłużni Katalończykom, więc też dali swój "koncert".

Robiąc zdjęcia kibicom Barcy, tak sobie pomyślałem: Boże, żeby tak kiedyś Wisełka (choćby finał PUEFA / EL). Póki co, liczę wieczorem na niezłe widowisko. A na ile znam Włochów, będą się modlić żeby byla dogrywka, wtedy kibice jeszcze więcej zjedzą i wypiją, a to dla Rzymian dodatkowy zarobek. :-) Taki plus z posiadania dużego stadionu.

Strzala 27.05.2009 18:39

Lige Mistrzów zdobędzie Barcelona i tyle w temacie :)

wislakdaniel 27.05.2009 18:39

Duma Katalonii pokaże znów kosmiczny futbol a Messi będzie bohaterem wielkiego finału:-)

BARCA 2-1 Manu :D:D

ToTylkoJa 27.05.2009 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 735877)

P.S - Pierwszego meczu dokladnie nie ogladalem, ale jesli te kontrowersyjne sytuacje wygladaja tak, jak wypowiedzi kibicow Barcelony odnosnie drugiego meczu(ze nie bylo karnych, czy ze czerwona byla niesluszna), to nie mam pytan ;)...

Po 45 minutach Man Utd bedzie prowadzilo 2 : 0 i patrze na to obiektywnym, i chlodnym okiem(bo nie kibicuje zadnej druzynie).

skoro nie oglądałeś pierwszego meczu(dokładnie), to zapewne nie zauważyłeś, że w 42 minucie Eto wyszedł sam na sam z bramkarzem, ale sędzia odgwizdał spalonego, którego nie było. Nieodgwizdany karny na Henrym i faul Ballacka na Inieście, za co powinien ujrzeć żółtą kartkę (i w konsekwencji czerwoną)

i zaznaczam, karny za rekę Pique powinien być, ale co do reszty karnych to nie jestem przekonany...oglądałem powtórki wieleeee razy. Ostatnia kacja meczu i ręka zawodnika Barcy- był odwrócony i piłka go trafiła po prostu, bo leciała z dużą siłą. Nie była to CELOWA ręka, a przepisy mówią, że właśnie za takie się dyktuje karne. Jak mógł to robić celowo skoro był odwrócony?

Reasumując. Gdyby nie pomyłki sędziowskie, to spokojnie dla Barcy mogło byś 2-0 już po pierwszym meczu. A wtedy gra na SB wyglądała by inaczej. A no i kiedyś Chelsea awansowała dalej eliminujać Barcę po golu, który nie powinien zostać uznany (na 4-2 na SB) VV był faulowany. Być może los zwraca to, co zabrał?

For_FuN_ 27.05.2009 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 735888)
skoro nie oglądałeś pierwszego meczu, to zapewne nie zauważyłeś, że w 42 minucie Eto wyszedł sam na sam z bramkarzem, ale sędzia odgwizdał spalonego, którego nie było. Nieodgwizdany karny na Henrym i faul Ballacka na Inieście, za co powinien ujrzeć żółtą kartkę (i w konsekwencji czerwoną)

i zaznaczam, karny za rekę Pique powinien być, ale co do reszty karnych to nie jestem przekonany...oglądałem powtórki wieleeee razy. Ostatnia kacja meczu i ręka zawodnika Barcy- był odwrócony i piłka go trafiła po prostu, bo leciała z dużą siłą. Nie była to CELOWA ręka, a przepisy mówią, że właśnie za takie się dyktuje karne. Jak mógł to robić celowo skoro był odwrócony?

Reasumując. Gdyby nie pomyłki sędziowskie, to spokojnie dla Barcy mogło byś 2-0 już po pierwszym meczu. A wtedy gra na SB wyglądała by inaczej. A no i kiedyś Chelsea awansowała dalej eliminujać Barcę po golu, który nie powinien zostać uznany (na 4-2 na SB) VV był faulowany. Być może los zwraca to, co zabrał?

Ale jesli nawet tak bylo, to Barcelona miala szanse odrobic te sytuacje w rewanzu, a co miala zrobic Chelsea? Troche inna sytuacja mimo wszystko, bo te pomylki zdecydowaly o awansie danego zespolu. Specjalnie obejrze powtorki pierwszego spotkania, bo nie slyszalem zeby ktos mial jakies watpliwosci, ale ok.
Eto podniosl reke do gory(specjalnie), a to nie jest naturalne polozenie tej czesci ciala(po cholere trzymac rece nad glowa? logicznie rzecz ujmujac ;) ). Widac wyraznie, ze jest to intencjonalne w powtorce.

grzechu1991 27.05.2009 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Strzala (Post 735886)
Lige Mistrzów zdobędzie Barcelona i tyle w temacie :)

żebyscie sie nie zawiedli fanatycy Barcy:P

Sliver12 27.05.2009 18:59

Bedą karne

jurukuru 27.05.2009 19:00

Barca 0-1 ManU

maksinho 27.05.2009 19:01

Ależ pewni są ci fani Barcy. Znając życie będą karniaki i Manchester zdobędzie puchar !!

ToTylkoJa 27.05.2009 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 735892)
Ale jesli nawet tak bylo, to Barcelona miala szanse odrobic te sytuacje w rewanzu, a co miala zrobic Chelsea? Troche inna sytuacja mimo wszystko, bo te pomylki zdecydowaly o awansie danego zespolu. Specjalnie obejrze powtorki pierwszego spotkania, bo nie slyszalem zeby ktos mial jakies watpliwosci, ale ok.
Eto podniosl reke do gory(specjalnie), a to nie jest naturalne polozenie tej czesci ciala(po cholere trzymac rece nad glowa? logicznie rzecz ujmujac ;) ). Widac wyraznie, ze jest to intencjonalne w powtorce.

ale co z tego, że miała szansę? Kilka lat temu nie miała szans odrobić w spotkaniu rewanzowym, bo ją sędzia oszukał.
A pomyłki z pierwszego meczu nie zadecydowały o awansie? Chyba mi nie powiesz, że wynik 2-0 nie byłby korzystny przed rewanżem (plus brak Ballaca, który powinien wylecieć).
Co do ręki Eto-nie takie ręki były nieodgwizdywane. Może i ręka wyciągnięta, ale nie wykonał on ruchu w stronę piłki, a o tym właśnie mówi przepis. Gdy piłka leci to trzeba przesunąć ręke tak, aby została nabita. Piłka leciała szybko, a Eto wyskoczył do góry, nawet sie na nią nie patrząc. To jak miał trzymać rece przy wyskoku? Przy ciele? Nikt tak nie robi. A gdyby sędzia chciał na serio przekręcić Chelsea, to nie wywaliłby Abidala, bo sytuacja nawet na powtórkach jest niejasna.

maksinho to samo można powiedziec o kibicach MU. Poczytaj wcześniejsze strony.
Po prostu trzeba poczekać do godziny 22.40...lub nawet dłużej, jeśli będzie dogrywka i karne.

For_FuN_ 27.05.2009 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 735901)
ale co z tego, że miała szansę? Kilka lat temu nie miała szans odrobić w spotkaniu rewanzowym, bo ją sędzia oszukał.
A pomyłki z pierwszego meczu nie zadecydowały o awansie? Chyba mi nie powiesz, że wynik 2-0 nie byłby korzystny przed rewanżem (plus brak Ballaca, który powinien wylecieć).
Co do ręki Eto-nie takie ręki były nieodgwizdywane. Może i ręka wyciągnięta, ale nie wykonał on ruchu w stronę piłki, a o tym właśnie mówi przepis. Gdy piłka leci to trzeba przesunąć ręke tak, aby została nabita. Piłka leciała szybko, a Eto wyskoczył do góry, nawet sie na nią nie patrząc. To jak miał trzymać rece przy wyskoku? Przy ciele? Nikt tak nie robi. A gdyby sędzia chciał na serio przekręcić Chelsea, to nie wywaliłby Abidala, bo sytuacja nawet na powtórkach jest niejasna.

maksinho to samo można powiedziec o kibicach MU. Poczytaj wcześniejsze strony.
Po prostu trzeba poczekać do godziny 22.40...lub nawet dłużej, jeśli będzie dogrywka i karne.

Ogladalem powtorki i nie ma nigdzie tej sytuacji ze spalonym(czyli prawdopodobnie nie byla to sytuacja kontrowersyjna). Chyba, ze mi wskazesz -
http://www.youtube.com/watch?v=4wSKrG-PTYI , skrot pierwszej polowy. Wiec z tego wynika, ze I-sza polowa bez zadnej pomylki. Jeszcze obejrze ten domniemany karny na Henry. A jak nazwiesz podnoszenie reki w celu zwiekszania przestrzeni zablokowania tego strzalu? Podobny karny byl odgwizdany w dwumeczu Man City i HSV. Obejrzyj powtorke, Eto widzi ze Ballack szykuje sie do uderzenia i podnosi reke do gory... Nikt nie trzyma przy wyskoku rak nad glowa...
Abidal po meczu przyznal sie, ze faulowal i ze dostal sluszna czerwona kartke.

Rozumiem kibicowac Barcelonie, ale bez przesady...

P.S - Te 2 karne ewidentne + w zaleznosci od interpretacji faul na Drogbie w Iszej polowie(ciagniety w polu karnym przez Toure) i faul na Maloudzie tez w polu karnym. Ja nie bede rozstrzasal tej dyskusji, bo wklejalem tu wtedy powtorki na ktorych wszystko widac(a niektorzy chca, a zeby cos bylo widac).

ToTylkoJa 27.05.2009 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 735911)
Ogladalem powtorki i nie ma nigdzie tej sytuacji ze spalonym(czyli prawdopodobnie nie byla to sytuacja kontrowersyjna). Chyba, ze mi wskazesz -
http://www.youtube.com/watch?v=4wSKrG-PTYI , skrot pierwszej polowy. Wiec z tego wynika, ze I-sza polowa bez zadnej pomylki. Jeszcze obejrze ten domniemany karny na Henry. A jak nazwiesz podnoszenie reki w celu zwiekszania przestrzeni zablokowania tego strzalu? Podobny karny byl odgwizdany w dwumeczu Man City i HSV. Obejrzyj powtorke, Eto widzi ze Ballack szykuje sie do uderzenia i podnosi reke do gory... Nikt nie trzyma przy wyskoku rak nad glowa...
Abidal po meczu przyznal sie, ze faulowal i ze dostal sluszna czerwona kartke.

Rozumiem kibicowac Barcelonie, ale bez przesady...

P.S - Te 2 karne ewidentne + w zaleznosci od interpretacji faul na Drogbie w Iszej polowie(ciagniety w polu karnym przez Toure) i faul na Maloudzie tez w polu karnym. Ja nie bede rozstrzasal tej dyskusji, bo wklejalem tu wtedy powtorki na ktorych wszystko widac(a niektorzy chca, a zeby cos bylo widac).

spalony z Eto to była 41-43 minuta meczu. Ściągnij sobie całe spotkanie i obejrzyj, a nie powtórki. Doskonale widać, że Eto na spalonym nie był. Na skrócie tego nie ma, nie wiem dlaczego- więc aby się przekonać musisz mieć cąły mecz lub po prostu mi uwierzyć. Sądzę, że z drugiej opcji tak w ciemno nie skorzystasz.

Nikt nie trzyma rąk nad głową? Możliwe, ale trzyma za to w boki. Jak się wyskakuje, to pomagasz sobie w wybiciu rękoma, balansując nimi. Chyba nie zaprzeczysz? Czy Ty wyskakujesz wysoko z rękami przy ciele?
Poza tym na stronie Barcy te sytuacje ocieniał piłkarski sędzia-wspominałem już o tym wcześniej. On by tego nie odgwizdał.

To samo mogę powiedzieć- rozumiem, nie lubic Barcy, ale bez przesady? I co powiesz o meczu sprzed kilku lat, kiedy to sędzia zaliczył gol dla Chelsea, a VV był faulowany. Dodam, że gol dał awans klubowi z Londynu.

I tak nie dojdziemy do konsensusu. Kibice obu klubów przekonują się co do tych spraw już od dnia zakończenia meczu i jak widać bezskutku. Więc chyba pora na zakończenie tej ''syzyfowej'' dyskusji :D pozdro

banasik 27.05.2009 19:38

Manchester 4-0 barcelona

ManU gra najlepszą piłkę na świecie, futbol z innego świata. Diabły tworzą ponadto kolektyw, a nie są zespołem wyrwanych "z kontekstu" gwiazdek jak BArcelona.

Zwycięstwo ManU i to bardzo spore

mic 27.05.2009 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 735925)
Manchester 4-0 barcelona

ManU gra najlepszą piłkę na świecie, futbol z innego świata. Diabły tworzą ponadto kolektyw, a nie są zespołem wyrwanych "z kontekstu" gwiazdek jak BArcelona.

Zwycięstwo ManU i to bardzo spore

Pojawil sie ponownie kibic Realu :lol:

EDIT: nie bij tylko :D Nastepnym razem zapytam Ciebie czy bede mogl sie odezwac : )))))))))))

<Crasch> 27.05.2009 19:42

Powiem krótko, postawiłem na ManU i oni mją dzisiaj wygrać:P

banasik 27.05.2009 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 735928)
Pojawil sie ponownie kibic Realu :lol:

schowaj się pod ziemie i nie wystawiaj nosa bez pytania

For_FuN_ 27.05.2009 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 735919)
spalony z Eto to była 41-43 minuta meczu. Ściągnij sobie całe spotkanie i obejrzyj, a nie powtórki. Doskonale widać, że Eto na spalonym nie był. Na skrócie tego nie ma, nie wiem dlaczego- więc aby się przekonać musisz mieć cąły mecz lub po prostu mi uwierzyć. Sądzę, że z drugiej opcji tak w ciemno nie skorzystasz.

Nikt nie trzyma rąk nad głową? Możliwe, ale trzyma za to w boki. Jak się wyskakuje, to pomagasz sobie w wybiciu rękoma, balansując nimi. Chyba nie zaprzeczysz? Czy Ty wyskakujesz wysoko z rękami przy ciele?
Poza tym na stronie Barcy te sytuacje ocieniał piłkarski sędzia-wspominałem już o tym wcześniej. On by tego nie odgwizdał.

To samo mogę powiedzieć- rozumiem, nie lubic Barcy, ale bez przesady? I co powiesz o meczu sprzed kilku lat, kiedy to sędzia zaliczył gol dla Chelsea, a VV był faulowany. Dodam, że gol dał awans klubowi z Londynu.

I tak nie dojdziemy do konsensusu. Kibice obu klubów przekonują się co do tych spraw już od dnia zakończenia meczu i jak widać bezskutku. Więc chyba pora na zakończenie tej ''syzyfowej'' dyskusji :D pozdro

Nie bede calego meczu sciagal. Ogladalem 3 skroty z youtube i na zadnym nie ma tej sytuacji. A ewentualny faul na Henry mocno dyskusyjny, chociaz wobec 2 ewidentnych karnych + kilku innych sytuacji dla Chelsea w drugim meczu...to troche malo. Gdybysmy uwzglednili wszystkie sytuacje, to wyszloby na awans Chelsea.
Trzymanie na boki, a trzymanie tak jak robi to Eto, to dwie rozne sprawy(zreszta to wlasnie napisalem wyzej :) ).
Ale kto nie lubi Barcy? Chyba nie ja? Jest mi obojetna, jak Chelsea. Wrecz przeciwnie, podziwiam ich za gre w tym sezonie, ale co z tego skoro sedzia okradl z finalu Chelsea?
Ja wole zawsze zasiegnac opinii kogos ze srodowiska sedziowskiego. A zreszta, niewazne, bo naprawde ewidentne sytuacje i trzeba udawac, ze sie czegos nie widzi.
Milego ogladania finalu :).

Illargui 27.05.2009 19:58

I pierwszy tekst Szpakowskiego: "Ależ niesamowita akcja Ete'go":lol:

Filip92TS 27.05.2009 20:00

No i jak narazie Barca prowadzi :)

banasik 27.05.2009 20:03

Jedna akcja - jeden gol.

JEszcze ponad 75 min

Filip92TS 27.05.2009 20:05

no .. wiec dlatego "jak razie prowadzi"
Wynik na pewno się zmieni i to diametralnie.

killzone 27.05.2009 20:05

Dobra. 3:1 w takim razie dla Manu bedzie :D

WILU TS 27.05.2009 20:12

Szpakowski z tym swoim : Puziol jest przegenialny :D

Tylko_Wisła! 27.05.2009 20:13

Czy mi sie zdaje czy Szpakowski na Poyola mówi Puziol ?

Edit : Czyli sie nie przesłyszałem ...

banasik 27.05.2009 20:14

nie oglądam tego meczu, a to właśnie przez szpaka :(

tego człowieka naprawde nie da si sluchac

gigant 27.05.2009 20:17

U Szpakowskiego był już Szira, Rafał Bogucki, jest Puziol na koniec będzie pewnie Barkelona.

Nehiar 27.05.2009 20:17

dlaczego Keita nie gra ? Kontuzja ? Czy może Sergio B. wygryzł go :P ?

kosaTS 27.05.2009 20:29

Czekam na Teveza. Mecz słaaby.

P.e.c.h 27.05.2009 20:32

Kto w ManU dobrze strzela z dystansu?
Nie bardzo chcą wyjść z połowy
(napinka, wiem że moga zrobić to samo co Bayernowi;d)

Alexander94 27.05.2009 20:34

Rooney ma strasznie silny strzał z dystansu i nie raz już taką bramkę strzelił.

matt_1906 27.05.2009 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 735951)
Szpakowski z tym swoim : Puziol jest przegenialny :D

ale Puziol i tak chyba przegrywa z "książe Wiliams" z początku meczu ;)

Genio 27.05.2009 20:35

kto to jest Puziol/Puźol?

Illargui 27.05.2009 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 735954)
U Szpakowskiego był już Szira, Rafał Bogucki, jest Puziol na koniec będzie pewnie Barkelona.

Był też kiedyś - Henry i Strak!!

Mecz myślę może się podobać, choć jestem zdziwiona, że Manchester po utracie stał się aż w tak dużym stopniu tłem dla Brcy

Kamson 27.05.2009 20:36

Ach ten Puziol :D Do spółki z Henrym (czytać tak jak sie pisze!) klepią ManU ;)

Usypiałem pod koniec 1. połowy...:(

Van der Sar jakiś taki senny przy stracie bramki

Dive Pirate 27.05.2009 20:36

a kto to jest Oszej ?? :D

Dive Pirate 27.05.2009 20:38

Jest i mój ulubieniec Gmoch w pewnych kręgach znany jako "bródka" - może coś narysuje :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl