Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w pucharach europejskich 2008/2009 (Beitar, Barcelona, Tottenham ...) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4293)

tofik 30.07.2008 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 575965)
*Update albo nawet i to ---> http://pl.youtube.com/watch?v=rUCZkG...eature=related

Zapewniam Cie że i kibice beitaru oglądają takie filmiki i srają w gacie ;) Jestem optymistą, przejdziemy ich.

Oni widzą tylko czubek własnego nosa i są pewni wygranej. Ale czego sie spodziewać po tych głupkach ? ( tak ich określił Gaydamak :))

SlawekS 30.07.2008 13:02

Nasi byli mocno zmotywowani nawet na sparing z Liverpoolem. Jeszcze mocniej będą zmotywowani na ten mecz. Będzie dobrze, zobaczycie

Elendil 30.07.2008 13:17

a ja czuję już dreszcz emocji. Za długo Wisła nie uczestniczyła w pucharach. Do tego silny przeciwnik, fanatyczni kibice - będzie ciekawie.

Rob_Zombie 30.07.2008 13:26

Mogliby już grać, bo się doczekać nie mogę... Cholera, przełożyli tą zasraną ligę a człowiek ma taki głód piłki że wytrzymać nie idzie. Czego te przerwy letnie takie długie? No, ale teraz puchary są. Jeszcze tylko 5 godzin. Wytrzymam, jeszcze tylko 5 godzin...

dynek.pl 30.07.2008 13:44

W sumie dziwne, ze osobny temat zostal zamkniety. Skoro kazdy macz ligowy ma oddzielny watek to nawazniejszy mecz sezonu chyba tez molgby, a tutaj mozna by dyskutowac bardziej ogolnie o rankingu, potencjalnych rywalach, losowaniach itp.

dorotja 30.07.2008 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 576009)
Nasi byli mocno zmotywowani nawet na sparing z Liverpoolem. Jeszcze mocniej będą zmotywowani na ten mecz.

Na to wygląda, że rzeczywiście mają ochotę wygrać :D Gdzieś mi nawet mignęła wypowiedź, że problemem może być ... przemotywowanie, w sensie nadmiernej waleczności i ewentualnych kartek (tfu, tfu). Cantoro napalony jak piec hutniczy, będzie musiał uważać, by nie eksplodować :lol:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 576009)
Będzie dobrze, zobaczycie

A wiesz, że jakoś Ci wierzę :-D
*
Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 576021)
W sumie dziwne, ze osobny temat zostal zamkniety. Skoro kazdy macz ligowy ma oddzielny watek to nawazniejszy mecz sezonu chyba tez molgby, a tutaj mozna by dyskutowac bardziej ogolnie o rankingu, potencjalnych rywalach, losowaniach itp.

Jedną izraelską inwazję wspomaganą przez sąsiadów już przeżyliśmy, można spodziewać się następnej. Oby nie, ale wolimy na zimne dmuchać. Zawsze to jeden temat mniej do kontrolowania. Moderatorzy też by chcieli mecz obejrzeć, wiesz? :-D

Ten dwumecz jest wyjątkowy. Na mecze III rundy raczej będą po staremu osobne tematy. A na fazę grupową na bank :D

Simao1 30.07.2008 13:56

Żeby Wiśle udało się przejść Beitar i minimum zagrać w fazie grupowej p. UEFA, to już będzie duży sukces z obecnym składem.

1q2 30.07.2008 14:20

Moj typ na zimno to 2-0 badz 3-1 dla Beitaru a na goraco;), to licze na remis.Przy szybko strzelonej bramce, nawet na zwyciestwo.
Oby nie bylo blamazu bo to sie bardzo nieciekawie odbije na calym sezonie.
A jak ciezko gra sie na wyjezdzie, pokazal chocby wczorajszy mecz Droghedy z Dynamem Kijow.Wymeczyli jak cholera to 2-1(gol na 4 minuty przed koncem) a roznica klas obydwu zespolow jest ogromna.

No i narazie coby nie mowic, szczescia juz nam dopisalo=0 kontuzji przy tak uszczuplonej kadrze.Lobodzinskiego nie licze bo to chyba nie jest oslabienie , zreszta wejdzie pewnie gdzies w 2 polowie i moze cos mu sie uda pozytecznego zrobic.

Swoja droga, wracajac do kibicow Beitaru ,to takich pieniaczy to tu jeszcze chyba nie bylo , nawet 'kolegom' zza miedzy nie przyszlo by do lba odwalac takiej kaszany.Widac indoktrynacja robi swoje:)

Snakes 30.07.2008 14:23

Zbliza sie godzina zero :> .Rzeczywiscie przejscie tej rundy to powinno byc minimum,zeby Puchary 2008 nie okazaly sie krotka pilka. Przynajmniej bedziemy wiedziec na czym stoimy, czy mamy druzyne zblizona do tej sprzed lat ,czy tez mistrz Izraela to juz za wysokie progi

e 30.07.2008 14:26

Nie wiem czemu ciagle mam przed oczami czarny scenariusz, nawet w Typerze obstawilem 3-0 dla Beitaru :shock:
Jakos ten Beitar mi nie chce podejsc.. kaszane trafilismy i tyle
Moze i dobrze ze podchodze na chlodno do tego, bo nie chcialbym przezyc np. tego co po meczu z PAO w Atenach.

1q2 30.07.2008 14:31

e - ja mam podobnie a najbardziej sie boje ze w tej duchocie, jesli tylko Beitar podkreci tempo ,to nas w koncu stana - mam nadzieje ze to tylko taka moja prywatna paranoja

Proud 30.07.2008 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 576042)
Nie wiem czemu ciagle mam przed oczami czarny scenariusz, nawet w Typerze obstawilem 3-0 dla Beitaru :shock:
Jakos ten Beitar mi nie chce podejsc.. kaszane trafilismy i tyle

wow...ja meczy Wisly nie obstawiam raczej...chyba że te zwycięskie:p

ja jestem dobraj myśli...jak szybko nie stracimy gola to nawet jesteśmy w stanie wygrać ten mecz...ale stawiam na 2:2...mysle ze to byłby dobry wynik przed rewanżem u nas. Jakoś nie obawiam się tych fanatycznych kibiców...Poludniowcy mają taki charakter że jak idzie drużynie to świetnie dopingują, ale jak im coś nie idzie to są w stanie tylko zdeprymowac...teraz tylko w nogach naszych piłkarzy, aby im nie szło...:p

spidey 30.07.2008 14:34

Ja tam za Was trzymam kciuki.
Fajnie by było w tym sezonie dłużej powalczyć w pucharach.

Snakes 30.07.2008 14:38

No z srednimi druzynami roznie nam sie widolo w koncu to sport
Odpadlismy z Vitoria Guimaraes ,ale umielismy wygrac z NEC,Basel czy Matersburgiem.
Nasze obawy wynikaja glownie ze ten jest bardzo daleko od Polski , goracej atmosfery ale czy z nich naprawde takie kozaki ?

1q2 30.07.2008 14:44

Ich kibice to maly ch:> ,jak ktos sie boi grac na stadionie z kilkunastoma tysiacami widzow, to powinien zostac w domu ,pozatym mam takie wrazenie ze ten ich fanatyzm, to bardziej sie przejawia kozakowaniem w necie, niz zrobieniem piekla, jak czasami to bywa np w Turcji.

Problemem moze byc tylko druzyna przeciwna bo jednak 7 mln euro na transfery robi wrazenie i nie mozna tego skwitowac tak ze nakupowali chlamu za gruba kase, szczegolnie ze to Zydzi a oni wywalac w bloto pieniedzy nie lubia:)

ps wie ktos ,kto bedzie komentowal ten mecz w rezimowej:>?

Snakes 30.07.2008 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 576058)
ps wie ktos ,kto bedzie komentowal ten mecz w rezimowej:>?

Iwanski imienia nie pamietam

konrad1991tsw 30.07.2008 14:49

No skoro Nam legionista dobrze życzy to chyba będzie dobrze.:> Najważniejsze jest to żeby wytrzymac pierwsze 15 - 20 minut, a dalej się ten mecz jakoś potoczy. Jak się uda strzelic gola w pierwszych minutach to liczę na zwyciętwo. Oby tylko Baszczu nie zawiódł, środkowi pomocnicy zdominowali środek pola a Brożek strzelił chociaż jednego gola. Ogólnie trzeba spokojnie czekac na mecz bo Nasi wreszcie mają motywację do wygrywania. Typuję że wygramy 2-0 , a bramki strzelą Brożek i Jirsak lub Cleber (z karnego) . Pozdrawiam

Snakes 30.07.2008 14:52

No ja na nasze zwyciestwo nie licze tymbardziej bardziej okazaszle niz 1 bramka .Jest to mecz wyjazdowy , i przede wszystkim pucharowy ,takie mecze sie rzadza swoimi prawami . W takich meczach nawet jak gra jakis mega faworyt z leszczem to nieraz sa wyniki 0-0 albo wygrane ledwo jednym golem .No i stawka meczu jest duza i jest to tez pierwszy dla obu druzyn mecz o stawke

dorotja 30.07.2008 14:55

Rywal Wisły - aj, jaki straszny to potwór!

*
Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 576068)
Ciekawostką jest fakt,że bramkarzem Beitaru jest Chorwat Tvrtko Kale,który był swego czasu u nas na testach,ale go nie wzieliśmy. Dziś się okaże czy mamy czego żałować:)

Kale: Wisła to wielki klub

Zaraz po losowaniu Kale był w Izraelu głównym źródłem wiedzy o Wiśle. :D

e 30.07.2008 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 576058)
Ich kibice to maly ch:>

Jak czytam o tym jacy to oni sa fanatyczni to smiech mnie ogarnia.
Widzialem kilkadziesiat filmow z ich dopingiem / "oprawami" i nic specjalnego - przy nas sa pikusiami.
Po prostu u siebie , gdzie nie ma wiekszej rywalizacji a reszta to "taka od niechcenia" sa "Bogami Trybun" a pewien jestem ze wiele ekip z 2/3 lig by ich zmiotlo dopingiem.
W Izraelu moze sa uwazani za fanatykow i niie przecze ze przy 18 tys nie potrafia rozkrecic dopingu , ale bardzo daleko im do Polskich kibicow.

Najbardziej sie wlasnie boje tej duchoty, po 30 min naszym moze sie juz "krecic w glowie" ale badzmy dobrej mysli, choc rozum podpowiada co innego.

BiałaGwiazda 30.07.2008 14:58

Przypuszczalne składy według Interii:

Beitar: Kale - Alvarez, Ben-Yosef, Benado, Ziv - Baruchyan, Boateng, Tal, Fernandez
- Tamuz (Zandberg), Abreu.
Wisła: Pawełek - Baszczyński, Głowacki, Cleber, Piotr Brożek - Boguski (Łobodziński), Cantoro, Sobolewski, Jirsak, Zieńczuk - Paweł Brożek

Ciekawostką jest fakt,że bramkarzem Beitaru jest Chorwat Tvrtko Kale,który był swego czasu u nas na testach,ale go nie wzieliśmy.Dziś się okaże czy mamy czego żałować:)

tofik 30.07.2008 15:14

Jak wystawi Łoba to zaczne się martwić, na razie jest good :)

Co do upału.Przecież trenowali w upale cały czas, nagle poumierają po 10 minutach, bo wy tak mówicie. Come on :)
U nas też jest gorąco.

1q2 30.07.2008 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 576071)
U nas też jest gorąco.

Temperatura to tylko jeden ze skladnikow goraca:>.No ale nie tylko my tam musielismy grac -wiekszy problem bylby gdyby Meksyk pilkarsko nalezal do Europy:)

Michu88 30.07.2008 16:05

Mnie najbardziej zastanawia, jak nasi piłkarze poradzą sobie z fanatycznymi kibicami Beitaru...No i jak sędzia będzie gwizdał przy tym kotle...Choć jeszcze się okaże jaki to naprawdę jest kocioł...Gramy w końcu prawie derby:D piłkarze więc muszą byc skoncentrowani na maxa...

tommiyacht 30.07.2008 16:35

miejmy nadzieje że nasi chłopcy wytrzymają z tymi warunkami

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/img/49...0tytu%B3u1.JPG

kpn 30.07.2008 16:41

Temperatura o godz 20 bedzie wynosila ok. 25 C . Spokojnie sobie poradzimy, ba smialo moge powiedziec, ze fizycznie bedziemy lepsi

WILU TS 30.07.2008 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michu88 (Post 576087)
Mnie najbardziej zastanawia, jak nasi piłkarze poradzą sobie z fanatycznymi kibicami Beitaru...No i jak sędzia będzie gwizdał przy tym kotle...Choć jeszcze się okaże jaki to naprawdę jest kocioł...Gramy w końcu prawie derby:D piłkarze więc muszą byc skoncentrowani na maxa...

Jakim "kotle" ? jacy "fanatyczni" ? banda głupków jak to powiedział prezes Beitaru do tego gówniarzy.
bez przesady to tak jakby nasi grali przypuścmy najwyżej na Leszku lub Zabrzu

PvD 30.07.2008 17:10

Nasi w kotle Trabzonu sobie poradzili i to tutaj też dadzą radę. I nie róbcie z tych żydów nie wiadomo jakich fanatyków. Prędzej bym się obawiał zachowania Turków czy też gry w kotle bałkańskim niż żydów gdyby przyszło Wiśle się z nimi zmierzyć.

Rob_Zombie 30.07.2008 17:20

W ogóle jaki tam kocioł. Już nie przesadzajmy, piłkarze to nie dzieci żeby się mieli bać publiki.

Gucio25 30.07.2008 17:32

spokojnie, będzie dobrze - mówie wam.
po trzech latach znowu emocje związane z LM, oby trwały jak najdłużej.

do boju Wisełka!

ps. jeśli tam mają kocioł, to u nas jest piekło.

Michu88 30.07.2008 17:37

No skoro właściciel klubu obawia się o zachowanie swoich kibiców to coś musi być na rzeczy...

kuczmen 30.07.2008 17:43

Normalnie co niektorzy zaczynaja wpadac w paranoje - a co to jest Bejtar ? kiedy oni niby jakies sukcesy odnosili ? sa dobzi ale na swoim podworku -dzisiaj WIELKA WISEŁKA wygra 3-0

HEDu 30.07.2008 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuczmen (Post 576140)
Normalnie co niektorzy zaczynaja wpadac w paranoje - a co to jest Bejtar ? kiedy oni niby jakies sukcesy odnosili ? sa dobzi ale na swoim podworku -dzisiaj WIELKA WISEŁKA wygra 3-0

czcze gadanie, a kiedy mysmy strzelili komus 3 bramki ? ŁKSowi ? Polonii Bytom ? Jagielloni ? Nie ta klasa. Miejmy nadzieje, ze sie myle.

South 30.07.2008 17:50

Cracovii pewne powiązanie widzę :D

e 30.07.2008 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michu88 (Post 576136)
No skoro właściciel klubu obawia się o zachowanie swoich kibiców to coś musi być na rzeczy...

obawia sie.. pewnie okrzykow miejscowych w nasza strone od nazistow itp.

afere niektorzy kreca nie wiem po co.. wbiegli na murawe,na jakiegos dziennikarza napadli i to by bylo na tylko czy jeszcze jakies super grozne akcje wykrecili? smiac sie czy plakac ze smiechu?

gdzies jest napisane ze duzo ekip nie przyjezdza do nich bo sie boja.. to swiadczy wlasnie o tym jak kibicowsko Izrael jest slaby.

kuczmen mam nadzieje ze po meczu zagladniesz na forum i podzielisz sie z nami jakims komenarzem.

kreseq 30.07.2008 17:54

Piwko przyszykowane,papieroski zakupione,tv rozgrzany :) Pozostaje wiec trzymac kciuki za polski zespol grajacy w pucharach.
Moj typ : 1:2 Pogromu nie bedzie bo zespol z Izraela to nie ogorek.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.

jasnyGwint 30.07.2008 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuczmen (Post 576140)

Bejtar to mistrz Izraela, grający w lidze która jest wyżej notowana niż nasza(o to co prawda nie trudno), zespól z 2-3 razy większym budżetem od naszego, który w tym okienku transferowym wydał o 7 mln € więcej na transfery niż my.

Oczywiście zawsze można się pocieszać że pieniądze nie grają (taaaa :-) )

Szary007 30.07.2008 18:00

Powinniśmy zagrać tak jak graliśmy w rundzie jesiennej 2007/08 z np. Zagłębiem Lubin albo z Legią..

Myślę że to wystarczy..

Musi.

Szary007 30.07.2008 18:02

A Schalke może gorsze było od Beitaru?

BEZ JAJ !!!!!

chociaż my też mieliśmy inny skład ale porównywalny chociaż

Ogryzek 30.07.2008 18:02

Mam nadzieje że kondycyjnie nie będziemy odstawać od Beitaru - w takim klimacie gra się naprawdę ciężko. Martwi mnie jedno - jak (tfu tfu) Paweł złapie jakąś kontuzje podczas meczu to kto na szpicy za niego? Kmiecik czy Niedzielan bez formy?

Ale trzeba być optymistą:D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl