Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stroje meczowe Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3263)

Xiński 26.05.2010 20:10

A czy przypadkiem nie obwiązuje przepis, że wszystkie kluby ekstraklasy muszą mieć taką samą czcionkę? W ostatnim sezonie wszystkie kluby tak właśnie grały...Dla mnie to delikatnie mówiąc dziwne ograniczenie...

wonski_eNHa 26.05.2010 20:13

Hmm, ** by to wyczuł co z tymi czcionkami, ale rzeczywiście dramatycznie szaro to wyglądało.

skoro na wzór i podobieństwo Realu M., ciekawe tylko czy jest to na 100% pewne.
http://img411.imageshack.us/img411/1...pboard01sb.png

Uploaded with ImageShack.us

WISŁAZWE 26.05.2010 20:18

Z tego co można wyczytać, wychodzi na to że w tym sezonie zagramy w tym samym modelu co Real Madryt w sezonie 2009/10 a od sezonu 2011/12 firma Adidas przygotuje dla zespołu Wisły Kraków unikalne, nie powtarzalne stroje.
Być może wtedy zorganizują jakiś konkurs na projekt koszulki, bo teraz jest to raczej nie możliwe.

brylant17 26.05.2010 20:18

Sami daj koszulkę w kolorze białym z tymi paskami jak ma Real coś takiego jak ty zrobiłeś tyle, że kolor biały :P oczywiście w herb Wisełki :P

rafkur 26.05.2010 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 904896)
To kto bedzie teraz sponsorowal Legie? Moze Umbro :D ?

A tak nawiasem mowiac to jakies dziwne kompleksy z Was wychodza kiedy mowicie ze paski sa wiesniackie i dresiarskie. Jak macie znajomosci za granica to dobrze wiecie ze tam nr 1 jest adidas i kolesie sie nosza z paskami zeby zaszpanowac a nie sie wstydzic

Taaa noszą się - Arabusy we Francji, Jugole w Niemczech i Hindusi w UK. Ubrania typowo sportowe poza miejscem uprawiania sportu są że tak powiem średnim lansem :lol:

Sami 26.05.2010 21:18

Macie z BIAŁĄ GWIAZDĄ, z paskami i bez. Zaraz może wrzucę białą.

http://img413.imageshack.us/img413/6721/wisla5.png

d 26.05.2010 22:52

Elegancko, przynajmniej wizualnie wracamy na dobre tory. To jest wizerukowo bardzo dobry ruch. Jaki poważny – choćby lokalnie – zespół gra w strojach Umbro?

No ale płacze za wspaniałą angielską firmą i jej "specjalnym" wzorem dla Wisły (A.D. 2007) będą na pewno. Cóż, folklor.

sandbender 26.05.2010 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 904986)
Jaki poważny – choćby lokalnie – zespół gra w strojach Umbro?

Anglia, Man City, Rangers, Santos, West Ham?

wroobel88 26.05.2010 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 904986)
Elegancko, przynajmniej wizualnie wracamy na dobre tory. To jest wizerukowo bardzo dobry ruch. Jaki poważny – choćby lokalnie – zespół gra w strojach Umbro?

No ale płacze za wspaniałą angielską firmą i jej "specjalnym" wzorem dla Wisły (A.D. 2007) będą na pewno. Cóż, folklor.

Olympique Lyon, chyba nie trzeba pisać którą "potęge" wyeliminował z LM :)

http://www.90minut.pl/news/124/news1...ego-herbu.html żeby tak u nas ...

d 26.05.2010 23:10

To lepiej sprawdź, w jakich koszulkach OL gra od września.

Anglia - oczywisty angolski wątek patriotyczny, nie oddali Nike pola niezależnie od kasy. Rangers – OK, wyjątek od reguły, choć można się kłócić, że to nadal wyspy. Reszta typów sandbendera raczej odbiega od marketingowej czołówki swoich krajów, poza tym raczej możemy być pewni, że gdy MC wypłynie na wody Ligi Mistrzów to albo łyknie ich spółka-matka (Nike), albo przebije ofertę konkurencja (Adidas, ewentualnie Puma; to samo było z Chelsea parę lat temu).

was 26.05.2010 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 904992)
To lepiej sprawdź, w jakich koszulkach OL gra od września.

Anglia - oczywisty angolski wątek patriotyczny, nie oddali Nike pola niezależnie od kasy.

Oj oddali oddali. Dla uściślenia- od paru ładnych lat firma Nike jest właścicielem marki Umbro :)

patryk95 26.05.2010 23:48

http://img96.imageshack.us/img96/150...homeadidas.png
Wzór Realu Madryt
Jeżeli tak to ma wyglądać to całkiem nieźle

QBAS 26.05.2010 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gazeta Wybiórcza
Ekstraklasa. Wisła będzie miała stroje jak Real

Wisła Kraków w najbliższym sezonie będzie występowała w strojach Adidasa - identycznych w jakich gra wicemistrz Hiszpanii Real Madryt. Dotychczasowy sponsor techniczny "Białej Gwiazdy" - firma Umbro chciała przedłużyć kontrakt, jednak ostatecznie nie doszło do porozumienia.

Niemiecki producent sprzętu sportowego będzie dostarczał stroje Wiśle przez minimum najbliższe dwa lata. W sezonie 2010/11 wicemistrz Polski będzie miał do dyspozycji trykoty wzorowane na tych, w jakich na co dzień występują "Królewscy". Dopiero od kolejnego sezonu Wisła otrzyma unikalny wzór stroju, dedykowany dla "Białej Gwiazdy".

Rozmowy z Adidasem trwały od dobrych paru miesięcy i ostatecznie doszło do podpisania umowy. Pomógł w tym brak porozumienia z Umbro, które wciąż chciało ubierać krakowską drużynę.

Adidas ma zapewnić sprzęt najwyższej jakości. Ubierać ma nie tylko pierwszy zespół Wisły, ale także rezerwy grające w niższych ligach. Koszulki podobnie jak w poprzednich sezonach mają być jednolite - czerwone, niebieskie i białe.

Tako pisze prasa

d 27.05.2010 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez was (Post 904996)
Oj oddali oddali. Dla uściślenia- od paru ładnych lat firma Nike jest właścicielem marki Umbro :)

Wiadomo, że Nike jest właścicielem, ale "nie odddanie"=nadal grają w strojach Umbro

ChinoRios 27.05.2010 02:19

Czy bedzie sponsor Telefonika? nadzieja nie.

Mati04 27.05.2010 07:58

Szczerze do Wisła będzie miała już w tym sezonie stroje w pewnym sensie unikalne bo real już w nich nie będzie grał

Zwierze 27.05.2010 08:48

Cytat:

A tak nawiasem mowiac to jakies dziwne kompleksy z Was wychodza kiedy mowicie ze paski sa wiesniackie i dresiarskie. Jak macie znajomosci za granica to dobrze wiecie ze tam nr 1 jest adidas i kolesie sie nosza z paskami zeby zaszpanowac a nie sie wstydzic

Tak nawiasem mówiąc to dla mnie w co poniektórych krajach to dopiero są buraki...

polska.mysl.szkoleniowa 27.05.2010 10:48

Eheheh, dresiarnia w Polsce, dresiarnia za granicą - co za różnica.

szprotson 27.05.2010 11:43

roznica jakosciowe w Adidas i Umbro jest widoczna.
Do tego wroci ludzka rozmiarówka.
A czy będzie gwiazda czy nie? Tej w sercu nikt mi nie zabierze, wiec to mi lata.

DominoForza 27.05.2010 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 905099)
roznica jakosciowe w Adidas i Umbro jest widoczna.
Do tego wroci ludzka rozmiarówka.
A czy będzie gwiazda czy nie? Tej w sercu nikt mi nie zabierze, wiec to mi lata.

co Ty chcesz od jakosci umbro ? co do rozmiarowki to sie zgodze bo jakas kosmiczna ale jakos ok ,nawet te prasowanki nie zdzieraja sie podczas prania co mialo miejsce na koszulce nike
ta zajbeista
http://img96.imageshack.us/img96/150...homeadidas.png

_ukoL 27.05.2010 12:07

Dla klubu zapewne to lepsza oferta niż Umbro, chociaż osobiście zwolennikiem rzeczy z logiem adidasa nie jestem. To co w związku ze zmianą sponsora technicznego trzeba liczyć się ze wzrostem cen gadżetów w klubowym sklepiku? Osobiście wolałbym Nike...ale jak się nie ma tego co się lubi to się lubi co się ma. :-)

pan Dudi 27.05.2010 12:12

Jak czytam o tym, że Adidas kojarzy się niektórym z "dresiarnią" i dlatego nie chcą, aby dostarczali sprzęt Wiśle, to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. Naprawdę jesteście tacy żałośni, że uważacie, że każdy, kto ma jakiś element garderoby marki Adidas jest "dresiarzem"? W ogóle, kim jest ten zmitologizowany przez Was i na pewno budzący w Was obrzydzenie dresiarz? (a przy okazji na pewno budzący też sporą dawkę strachu, którą to nazywacie obrzydzeniem, bo boicie się każdego, kto jest od Was większy, więc tłumaczycie sobie w Waszych główkach, że "skoro jest ode mnie większy, to na pewno głupi, a ja jestem mądry, bo tak uważam... a jak ma jeszcze dres, to już na pewno kretyn... no i ciągle jest większy ode mnie i boję się go, ale nigdy się do tego nie przyznam. Nazwę go idiotą, bo sam jestem mądry").

Wracając do tematu, to nigdy nie miałem zastrzeżeń do jakości wyrobów Umbro. To, że ktoś uważa ich za kiepską, nie wiem- prowincjonalną firmę, to świadczy tylko o tej osobie- jest zwykłym ignorantem i nie wie, o czym mówi, bo zna tylko Adidasa i Nike (pewnie perfumy Adidasa też ceni wyżej niż np. zapachy Zegny).

Powyższa wizualizacja bardzo mi się podoba, oprócz oczywiście herbu SA zamiast Białej Gwiazdy, ale trudno oczekiwać, żeby nasi działacze zajmowali się takim "detalem", kiedy nie wiedzą co się dzieje ze stadionem, czy innymi pracownikami klubu. Mam nadzieję, że kiedyś Biała Gwiazda wróci na koszulki.

No i na koniec- Adidas nie jest (będzie) tu po to, żeby dodać Wiśle prestiżu, tylko weszli we współpracę z nami, aby ten swój prestiż podnieść, bo chyba niektórym mylą się priorytety.

KaRaSTSW 27.05.2010 12:28

Normalnie zal... :(:(
Było Umbro i było spoko a nie jakies niemieckie paski :(
A o gwieżdzie mozna pomarzyc tylko ... szkoda

Zwierze 27.05.2010 12:35

Dudi
Jak dla mnie mogą grać nawet w dresie z lampasem, albo w drelichu jakimś. Ale... nie wiem czy np moja skromna osoba będzie chciała się w to ubierać. Co by nie było na pewno znajdzie to swoich amatorów...

szprotson 27.05.2010 12:53

ciekawe co byscie powiedzieli jakby było np. Tico. Bez pasków, bez historii.

Wszystko kazdemu zle. Bo koszulka bedzie kosztowała 150zł? Czy ze co

edit. ok. koszulka bedzie kosztowała wiecej;/

KaRaSTSW 27.05.2010 13:06

Nie chodzi o to ile bedzie kosztowała (220-260zł)
Chodzi o to ze ja na pewno nie kupie koszulki z tej firmy> koniec :(

Proud 27.05.2010 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaRaSTSW (Post 905133)

Tylko, że ja nie traktuję tej koszulki jako koszulkę z tej firmy, tylko jako koszulkę TEJ Wisły.

Ploughmanson 27.05.2010 13:15

Wolę Umbro, ale jak podejść do tego na spokojnie to czym się tu spinać?
Nie szata zdobi człowieka (czytaj piłkarza) tylko to co sobą prezentuje w życiu (czytaj na meczu). Jak dla mnie mogą grać w t-shirtach z Decathlonu, ważne by grali dobrze.
Skoro uważacie, że koszulki będą drogie to nie musicie ich kupować. Żeby przychodzić na mecz na CZERWONO nie trzeba mieć koszulki z najnowszej kolekcji!

Belzebub 27.05.2010 13:20

Ale w czym problem? Dla mnie osobiscie czy to bedzie Nike,Adidas, Puma, czy Umbro nie robi wielkiej różnicy ważne ze sa to czołowe firmy sportowe,a nie jakies Tico,Jako czy Zina..
Jedyny minus(poza Białą Gwiazdą) to zapewne wysoka cena...ale może będą porządne repliki,w cenie połowe tanszej niz meczowe..
Jeśli chodzi wam o "dresów" to i tak na topie przeciez od kilku lat jest łyżwa...

papiwislak 27.05.2010 13:24

Cytat:

na pewno nie Umbro bo szefowie sa za Wisłą heheheh i bardzo szkoda im bylo konca umowy z Wisła

DominoForza 27.05.2010 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaRaSTSW (Post 905133)

ze tak spytam,kogo to obchodzi.Ty nie kupisz a pare tys ludzi tak ,jesli bedzie taka koszulka jak ktos juz wrzucil projekt to proste ze kupuie a powiem Ci ze nawet jak bedzie nie adidas tylko Vistula to tez nabede

szprotson 27.05.2010 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 905139)
Ale w czym problem? Dla mnie osobiscie czy to bedzie Nike,Adidas, Puma, czy Umbro nie robi wielkiej różnicy ważne ze sa to czołowe firmy sportowe,a nie jakies Tico,Jako czy Zina..
Jedyny minus(poza Białą Gwiazdą) to zapewne wysoka cena...ale może będą porządne repliki,w cenie połowe tanszej niz meczowe..
Jeśli chodzi wam o "dresów" to i tak na topie przeciez od kilku lat jest łyżwa...

Adidas ma np. bardzo bogata oferte dla kibicow, to mi sie w nim podoba.No ale kazdy ma swoje upodobania, i jeden lubi to czego drugi nie cierpi. Zycie.

A co do dresów? Dresów?Jakich dresów? Dresiarze to byli 10 lat temu, gdzie firmy Adidas, Nike byly lansiarskie.
A teraz, przeciez mole różnej masci, to chodza w lonsach i everlastach. Jak widze kogos w dresie Adidasa czy Nike, z reguły jest to joggingujacy biznesmen.
no ale kazdy ma swoj swiat i swiatopogląd.

rav 27.05.2010 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez papiwislak (Post 904888)
a nawiasem mowiac to adidas we Wisle jest dlatego ze uciekl z legii bo konflikt jest z kibicami a to psuje wizerunek.....

Chyba jakaś plota z tą Legią
www.legia.com/www/?akt=14329

Marcinklon 27.05.2010 14:34

Już sie nie moge doczekać jak będą w sprzedaży bo na starej z Umbro zrobiłem se po pijaku debilny napis na plecach

ducat 27.05.2010 15:37

To tak na szybko
Z góry przepraszam za ta czerwień :)
A sponsor PEPSI lub SAMSUNG? Było by miło :)

http://moonartz.com/wisla_adidas_pepsi.jpg

cinekw 27.05.2010 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ducat (Post 905238)
To tak na szybko
Z góry przepraszam za ta czerwień :)
A sponsor PEPSI lub SAMSUNG? Było by miło :)

http://moonartz.com/wisla_adidas_pepsi.jpg

Przecież to jest wzór Chelsea, a nie Realu, wiec nie rozumiem w jakim celu to zamiesciles.

ducat 27.05.2010 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 905244)
Przecież to jest wzór Chelsea, a nie Realu, wiec nie rozumiem w jakim celu to zamiesciles.

Oh przepraszam, nie myślałem że jest to aż tak oficjalny wątek że umieszczenie takiego lekkiego offa wywoła oburzenie.

Edit:
http://moonartz.com/wisla_adidas_real.jpg

Sinoos 27.05.2010 16:31

@ducat no, jeżeli faktycznie tak by wyglądały jak zrobiłeś, to moim zdaniem całkiem fajnie by się prezentowały. Oczywiście, z gwiazdą :)

Tenzen 27.05.2010 16:32

SAMSUNG, PEPSI... no byłoby pięknie ;)

ducat 27.05.2010 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 905289)
SAMSUNG, PEPSI... no byłoby pięknie ;)

Jestem uzależniony od Pepsi :) ale liczyć na to ciężko, chociaż kolorystycznie pasuje idealnie.

A może wskoczy na koszulki nasz sponsor :) ale wątpię żeby dysponowali aż takim budżetem.

http://moonartz.com/wisla_adidas_orion.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl