Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków to nasza historia (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9518)

rafalek 30.09.2015 18:15

Kazek Kmiecik, Olo Moskalewicz, Marek Motyka, Radek Majdan, Damian Gorawski, Marek Zieńczuk i...NIKOLA MIJAILOVIĆ :D Kolejni do meczu :)

siemstein 30.09.2015 18:25

Czemu do ch.uja pana te bilety tak słabo idą? Czy ludzie są aż tak skąpi???? W głowie mi się to nie mieści. Przyjdzie mecz z jakąś Legią i tłumy będą waliły, byleby bilety dostać...

krzaq12 30.09.2015 18:27

Ja jutro w kasie kupuję bilet dla siebie, brata i 3 znajomych. Myślę, że w przyszłym tygodniu to się ruszy. Obawiam się czy nie za późno. Oby nie.

mistico 30.09.2015 18:35

ja w tym tygodniu również 5 zamawiam.

El'kabat 30.09.2015 19:17

Ja to samo, 10 % ogarniemy do końca :)

rafalek 30.09.2015 19:37

10% to do pierwszego celu, ja myślałem po pierwszych dwóch dniach, że z nawiązką wypełnimy trzeci

pzkwr 30.09.2015 20:12

Pamiętacie? "Pomachaj nam, pomachaj nam, Radek Majdan pomachaj nam!"

Karherop 30.09.2015 22:02

Co do gwiazd to Gorawskiego z dupy wzięli. Facet rozegrał u nas 30 spotkań! To już zasługuje aby stać się legendą? to już nawet Melikson czy Uche więcej u nas pograli.

Co wcale nie znaczy, że ktokolwiek z tej trójki zasłużył na miano legendy.

Oby sprzedaż biletów ruszyła ostro z kopyta, bo narazie jest strasznie kiepsko...

Babba 30.09.2015 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pzkwr (Post 1415787)
Pamiętacie? "Pomachaj nam, pomachaj nam, Radek Majdan pomachaj nam!"

Przypomnij o co chodziło?

R33 30.09.2015 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1415791)
Co do gwiazd to Gorawskiego z dupy wzięli. Facet rozegrał u nas 30 spotkań!

Miał udział w 2-óch mistrzostwach Polski, oraz przebił się do reprezentacji. Ktoś może powiedzieć, że nie grał dobrych meczy w Wiśle dużo, ale był okres co był wystawiany na swoją nienominalną pozycję (lewe skrzydło). Może faktycznie gwiazda to za duże słowo, ale mimo wszystko czołowy zawodnik. Co do mian legendy to przecież wielu piłkarzy co są w meczowej kadrze na to spotkanie ciężko takimi nazwać.

Karherop 30.09.2015 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1415794)
Miał udział w 2-óch mistrzostwach Polski, oraz przebił się do reprezentacji. Ktoś może powiedzieć, że nie grał dobrych meczy w Wiśle dużo, ale był okres co był wystawiany na swoją nienominalną pozycję (lewe skrzydło). Może faktycznie gwiazda to za duże słowo, ale mimo wszystko czołowy zawodnik. Co do mian legendy to przecież wielu piłkarzy co są w meczowej kadrze na to spotkanie ciężko takimi nazwać.

Żeby to jeszcze chociaz facet się z klubem wybitnie identyfikował...np jak Konrad Gołoś. A on po prostu był niezłym grajkiem który spędził u nas 1,5 roku i rozegrał 30 spotkań.

Śmiem twierdzić, że piłkarzy bardziej utytułowanych którzy bardziej zasługują od Gorawskiego na mecz gwiazd Wisły jest ponad 20-30. A sam udział w zdobyciu co najmniej 2 MP mieli tacy piłkarze jak Paulista, Brasilia, Jop, Łobodziński, Strąk, Jirsak czy Dawidowski (:lol:) a wątpliwe aby któryś z nich wystąpił w tym meczu. Innych piłkarzy nie wymieniam, bo liczę, że poza obecnymi 21 nazwiskami będzie co najmniej 6 (czyt. Cantoro, Piotr Brożek, Cleber, Kuźba, Dubicki oraz Czerwiec (mimo wszystko)). A skoro jest Motyka, to czemu nie Iwan? Nawałka, Błaszczykowski, Bogdan Zając czy Kulawik już wiemy, że nie mają szans się pojawić.

Kocur 30.09.2015 23:16

Gorawski szacun bo zdążył puknąć Siwiec zanim sobie sztuczne cycki zrobiła :-p

http://1.bp.blogspot.com/_8jUWoF_L1o...gorawski-2.jpg

A może jednak się spóźnił ... ;)

R33 30.09.2015 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1415801)
Żeby to jeszcze chociaz facet się z klubem wybitnie identyfikował...np jak Konrad Gołoś. A on po prostu był niezłym grajkiem który spędził u nas 1,5 roku i rozegrał 30 spotkań.

Niektórzy z tych co są w kadrze spędzili raptem rok więcej.

Cytat:

Śmiem twierdzić, że piłkarzy bardziej utytułowanych którzy bardziej zasługują od Gorawskiego na mecz gwiazd Wisły jest ponad 20-30. A sam udział w zdobyciu co najmniej 2 MP mieli tacy piłkarze jak Paulista, Brasilia, Jop, Łobodziński, Strąk, Jirsak czy Dawidowski (:lol:) a wątpliwe aby któryś z nich wystąpił w tym meczu.

Tak, ale w porównaniu do tych co wymieniłeś tutaj to on dość długo był zawodnikiem podstawowego składu oraz reprezentantem za czasów gry w Wiśle. Łobodziński też grał w podstawowym ale okoliczności jego rozstania raczej wykluczają występ w takim meczu, Jop w sumie też ostatni sezon to lekka rysa na jego karierze w Wiśle, co do reszty wymienionych w cytowanym fragmencie to różnicę między nimi, a Gorawskim napisałem wyżej.

Też liczę, że to jeszcze nie koniec nazwisk.

Ogólnie co do tego kto w takim meczu powinien wystąpić należy się zastanowić jak w ogóle definiujemy piłkarza jako legendę?
Kogoś kto w Wiśle grał dobrze?
Kogoś z kim Wisła osiągnęła sukcesy?
Kogoś kto zostawiał serce na boisku?
Kogoś kto z Wisłą się identyfikował?
Kogoś kto tutaj grał długo? (w tym wypadku np. trzeba uwzględnić realia, dawniej piłkarze nie mogli wyjeżdżać za granicę tak łatwo)
Kogoś kto nigdy nie odstawił jakiejś krzywej akcji bądź skandalu? (i czy tylko chodzi o okres gry w Wiśle czy wcześniejszy/późniejszy też)

element 30.09.2015 23:24

@49 rozegrał łącznie.

90% nazwisk, które zagrają to nie są legendy więc nie szukajmy dziury w całym. Wiadomo, że na jedno miejsce bylo kilkunastu innych ale nie kazdy moze akurat tego dnia byc wolny. Nie da sie tez 200 innych zaprosic do druzyny. Mysle, ze sporo starych wislackich wyjadaczy bedzie na tym meczu, nie na boisku, a na trybunach.

Pamiętajmy, ze oni nie dostaną za to zadnych pieniedzy, znajdują czas i przyjezdzają dla Wisły. I podziekowania rowniez dla Gorawskiego, mimo tylu lat, ktore minely nie zapomnial, a po odebraniu telefonu od Wisly z zapytaniem "pomozesz?", odpowiedzial "nie ma problemu".

danpe_ 01.10.2015 06:28

We łbie się niektórym po...robiło. Chcecie Cantoro to wyślijcie po niego samolot do Argentyny, czy gdzie on tam teraz mieszka.
Tylko za swoje pieniądze.
Są piłkarze, którzy grali w Wiśle, którzy za darmo chcą temu klubowi pomóc a wy narzekacie ten be, tamtego nie ma... k..a co za podupcone pokolenie.

pzkwr 01.10.2015 06:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Babba (Post 1415792)
Przypomnij o co chodziło?

Fiesta na trybunach. Czasami C (abo inny sektor) skandowało ten tekst, Radek machał i wszyscy byli uchachami.

Gwiaździsty 01.10.2015 07:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez danpe_ (Post 1415805)
We łbie się niektórym po...robiło. Chcecie Cantoro to wyślijcie po niego samolot do Argentyny, czy gdzie on tam teraz mieszka.
Tylko za swoje pieniądze.
Są piłkarze, którzy grali w Wiśle, którzy za darmo chcą temu klubowi pomóc a wy narzekacie ten be, tamtego nie ma... k..a co za podupcone pokolenie.

No ale chyba przyznasz, że niby drużyna gwiazd a nie ma w niej ....Reymana :)

gigant 01.10.2015 07:20

Powinien zostać zaproszony Noel Sikhosana.Legendą żadną nie był, ale zapisał się trwałe w historii Wisły jako pierwszy dziki.

Eternit 01.10.2015 07:21

Jakby za każdy post z narzekaniem na naszym forum szła złotówka na akcję, to już bylibyśmy blisko osiągnięcia 3 celu. Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisał kolega Danpe_. Miło, że będą też Marcyś, Nikola i Zieniu. W przyszłą środę jeszcze podadzą jakieś nazwiska czy to już koniec?

staszek2309 01.10.2015 07:23

Co do nazwisk..
Do meczu została jeszcze jedna środa, więc kto wie co się wydarzy :)

Eternit 01.10.2015 07:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez staszek2309 (Post 1415811)
Co do nazwisk..
Do meczu została jeszcze jedna środa, więc kto wie co się wydarzy :)

Moja prywatna lista marzeń: A. Szymanowski, A. Iwan, M. Cantoro. Szkoda, że ze względu na kadrę nie mogą poprosić Nawałki i Zająca ;)

danpe_ 01.10.2015 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1415807)
No ale chyba przyznasz, że niby drużyna gwiazd a nie ma w niej ....Reymana :)

Nie będzie Reymana?!
To pierniczę, nie idę.
Gdzie moożna oddać bilet? :lol:

Franeklowcabramek 01.10.2015 09:00

Zaproponowałbym na obronę Mariusza Jopa jeszcze. Wiem, wiem. Przegrał Wiśle majstra w meczu z Cracovią, sam nie lubiłem jak się pojawiał na boisku w meczu Wisły ale ze względu na jego problemy zdrowotne w przeszłości fajnie byłoby okazać mu takie wsparcie ze strony klubu z którym występował przecież w europejskim pucharze.

Kocur 01.10.2015 09:09

Wisła nigdy nie grała o "majstra" ... :czytaj:

Eternit 01.10.2015 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1415818)
Zaproponowałbym na obronę Mariusza Jopa jeszcze. Wiem, wiem. Przegrał Wiśle majstra w meczu z Cracovią, sam nie lubiłem jak się pojawiał na boisku w meczu Wisły ale ze względu na jego problemy zdrowotne w przeszłości fajnie byłoby okazać mu takie wsparcie ze strony klubu z którym występował przecież w europejskim pucharze.

Wtedy jako nagrodę można by zaproponować odlew jego czoła ;)

jonaf 01.10.2015 10:51

zanim przyjdziecie do kasy-zróbcie listę osób z Imienia,nazwiska i PESEL na kartce-wymiana voucherow będzie krótsza!

Panie nie muszą wtedy pytać po 2-3 razy jak sie dane nazwisko psize, czy Sławomira to Pan Sławomir czy takie dziwne imię kobiece czy inne kwiatki o jakich słyszałem. Kartka , na której jest lista usprawni zakup oraz pozbawi nas długiego czekania ;)

St Yabol 01.10.2015 13:21

Dobrze widzę, że do kupienia znowu jest udział w meczu?

Griszka30KR 01.10.2015 13:52

Tak ,wydaje mi sie,ze wczesniej była to opcja tylko dla jednej osoby,teraz jest dla dwóch.

Pero 01.10.2015 15:04

Cytat:

Śmiem twierdzić, że piłkarzy bardziej utytułowanych którzy bardziej zasługują od Gorawskiego na mecz gwiazd Wisły jest ponad 20-30. A sam udział w zdobyciu co najmniej 2 MP mieli tacy piłkarze jak Paulista, Brasilia, Jop, Łobodziński, Strąk, Jirsak czy Dawidowski (:lol:) a wątpliwe aby któryś z nich wystąpił w tym meczu. Innych piłkarzy nie wymieniam, bo liczę, że poza obecnymi 21 nazwiskami będzie co najmniej 6 (czyt. Cantoro, Piotr Brożek, Cleber, Kuźba, Dubicki oraz Czerwiec (mimo wszystko)). A skoro jest Motyka, to czemu nie Iwan? Nawałka, Błaszczykowski, Bogdan Zając czy Kulawik już wiemy, że nie mają szans się pojawić.

Nie wiem czy się Gorawski identyfikuje czy nie ale jest prawie na każdym meczu przy Reymonta.

63.5 Kg 01.10.2015 16:49

Na pewno brakuje jeszcze kilku piłkarzy którzy wg. musza być tj.
Kaluzny,Czerwiec,Kulawik,Marek i Bogdan Zajac,Piotrek Brozek....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl