Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Michał Probierz były trener Wisły Kraków - dyskusje na temat pracy trenera. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8618)

HEDu 04.03.2012 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1227040)
Pep Prompierz i pierwsze 3 punkty.

Styl - waleczny

po ch... szydzisz z trenera ukochanego klubu?

wolfy 04.03.2012 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 1227055)
Za Kirma na lewym skrzydle może grac Guła.

Nie, nie może. Garguła wywraca się przy pierwszym podmuchu, szansa że przejdzie "jeden na jeden" jest pomijalnie mała.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1227059)
po ch... szydzisz z trenera ukochanego klubu?

Meliskę sobie zaparz. Trener jak trener - dziś jest, jutro go nie będzie.
Zrób sobie przysługę i nie przywiązuj się do niego zbyt mocno. Na koniec i tak zostanie potraktowany jak szmata.

JOSE 841 04.03.2012 13:13

Ciekawe czy przez tydzień który został do meczu z Lechem Wronki będzie wiadomo co dalej z Małeckim.Teraz za Małeckim przemawia zmiana Moskala na Probierza i kontuzja Meliksona.Aczkolwiek Małecki byłby wielkim wzmocnieniem na Lecha Wronki zwłaszcza pod nieobecność Meliksona tylko ciekawe czy Probierz zdoła przekonać C w ciągu 7 dni na powrót ,,Wiślackiego Balotelliego" do pierwszego składu

tofik 04.03.2012 13:14

oj trenerzy, trenerzy. Dajcie łysemu prowadzić drużynę. A swojej wiedzy nie marnujcie na forum tylko trenować jak nie kluby ekstraklasy to mlodzież żeby nowe pokolenie pilkarzy było lepsze :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1227045)
Basałaj wysłał Małeckiego na urlop a teraz chyba już ma .... do gadania skoroi Probierz pytany o Małeckiego odpowiada że będzie o tym rozmawiał z właścicielem klubu.
Druga opcja Probierz ma jaja, i nie zamierza w klubie pełnić funkcji marionetki tym samym kopie w ....Bsałąja za co wielkie brawa.

Po co gadać z Basałajem czy inną marionetką jak oni i tak o zgodę proszą Bogusia.

PlacekTSW 04.03.2012 13:20

Fajnie że niektórzy jeszcze niedawno wychwalali Gułe, a teraz znowu po nim jadą...

Baala 04.03.2012 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlacekTSW (Post 1227067)
Fajnie że niektórzy jeszcze niedawno wychwalali Gułe, a teraz znowu po nim jadą...

Bo z Gargułą w składzie fajnie sobie pykamy, tylko że zagrożenie zero. Raz po rykoszecie strzelił farciarskiego gola z Twente jakiemuś małolatowi i to wszystko. Szkoda sobie nim miejsce w składzie zapychać i na siłę grać 4-5-1 by tylko Garguła znalazł się w składzie. To już lepiej tak jak Probierz zrobił wstawić 2 napastnikw, grać z kontry, wrzucić na walkę na Genkova i dopiero gdy uda mu się odegrać lub przyjąć zacząć rozgrywać, pod polem karnym.

TommyTSW 04.03.2012 13:55

No tak ale po coś ta hierarchia na stanowiskach jest, tak samo jak pracujesz gdzieś w firmie to idziesz gadać z prezesem a nie właścicielem który w klubie pojawi się kilka razy do roku jak dobrze pójdzie.No chyba że za zatrudnieniem Probierza stoi bezpośrednio sam Cupiał, bo wcześniej Basałąj olał rozmowy z probierzem pod ciężarem sms-a a teraz Probierz pluje mu w ryj, co tylko pokazuje jak chujowa na chwile obecną jest pozycja Basałaja.

AgresywnyChomik 04.03.2012 14:00

Dlaczego nie sprobowac i zamienic Nuneza z Kirmem pozycjami ??

szprotson 04.03.2012 14:02

Bo strata piłki na środku pola jest gorsza niż strata gdzieś tam atakując skrzydłem.

wolfy 04.03.2012 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1227079)
No tak ale po coś ta hierarchia na stanowiskach jest, tak samo jak pracujesz gdzieś w firmie to idziesz gadać z prezesem a nie właścicielem który w klubie pojawi się kilka razy do roku jak dobrze pójdzie.No chyba że za zatrudnieniem Probierza stoi bezpośrednio sam Cupiał, bo wcześniej Basałąj olał rozmowy z probierzem pod ciężarem sms-a a teraz Probierz pluje mu w ryj, co tylko pokazuje jak .... na chwile obecną jest pozycja Basałaja.

W normalnych przedsiębiorstwach tak. W Wiśle jednak wszyscy poza Cupiałem to figuranci, mogący co najwyżej po cichu kręcić sobie jakieś interesy na boku. Po kiego wała zwracać się do Basałaja i liczyć że nic nie przekręci, skoro można do rzeczywistego przełożonego, który jako jedyny może Cię zwolnić? Po to tylko, żeby zachować pozory, że Wisła jest normalny przedsiębiorstwem?

Probierz nie tyle pluje na Basałaja, co walczy o swoje. Nie zakładałbym tu jakiejś złej krwi, po prostu sytuacja w klubie jest jaka jest - z winy właściciela. Tak było zawsze - jak jakiś piłkarz o statusie gwiazdy chciał odejść, to olewał prezesa, trenera, ds-a i rozmawiał bezpośrednio z Cupiałem. Jak trener chciał kasę na transfery - rozmawiał z Cupiałem. Nie wiem dlaczego akurat teraz ludzie zaczęli się dziwić procederowi, który trwa od chwili wejścia Cupiała w Wisłę?

adam_09 04.03.2012 14:03

Tyś jest chyba niepoważny...

(do AgresywnyChomik)

AgresywnyChomik 04.03.2012 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1227085)
Tyś jest chyba niepoważny...

(do AgresywnyChomik)

Dlaczego przeciez oboje zgadzamy sie ze gorzej byc nie moze i ze Kirm nie jest zadnym skrzydlowym, ani miniecia, ani dosrodkowania, siwetny w destrukcji ;), pozatym jak do nas przychodzil mowilo sie ze w lidze Slowenskiej gral w srodku pola stad duza liczba asyst malo bramek. Jezeli chodzi o Nuneza to mam nieodparte wrazenie ze zawodnika z inklinacjami defensywnymi zrobiono z niego wlasnie w Wisle - na skrotach z jego kariery widac jak smigal po lewej stronie.

Cytat:

Bo strata piłki na środku pola jest gorsza niż strata gdzieś tam atakując skrzydłem.
Coz to jest argument. :/

LucjuszWielki 04.03.2012 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1227084)
Probierz nie tyle pluje na Basałaja, co walczy o swoje. Nie zakładałbym tu jakiejś złej krwi, po prostu sytuacja w klubie jest jaka jest - z winy właściciela. Tak było zawsze - jak jakiś piłkarz o statusie gwiazdy chciał odejść, to olewał prezesa, trenera, ds-a i rozmawiał bezpośrednio z Cupiałem. Jak trener chciał kasę na transfery - rozmawiał z Cupiałem. Nie wiem dlaczego akurat teraz ludzie zaczęli się dziwić procederowi, który trwa od chwili wejścia Cupiała w Wisłę?

Jak można się dziwić skoro jest tak samo jak było i tak samo będzie. Przecież to normalne. Kluczowe decyzje podejmuje Cupiał. Będzie chciał coś znowu dołożyć to sfinansuje jakiś transfer, nie będzie chciał to nie.

Wisła będzie dobrze grała i trener nie będzie pyskował to będzie na stołku. Będą słabe wyniki to nara, co w tym dziwnego? To Maaskant miał zostać i mieliśmy patrzeć dalej na zmasowaną defensywę przeciwko limanovi??

Jedynie styl rozstania z pracownikiem pozostawia wiele do życzenia ( zresztą nie ma się co dziwić bo Cupiał to burak), ale co byście chciali żeby Cupiał osobiście przychodził do X przepraszał i kajał się prosząc o wybaczenie bo chce kogoś wywalić za brak wyników?

Skład jest jaki jest, na nasza ligę wystarczający mimo Bunozy Kirma i kilku innych, czy taki zespół jak dostaje w pałe u siebie z podbeskidziem i innymi mocarzami jest ok?

Filipiak pompuje kasiore całkiem niemałą i co ma z tego, więc odp. się od Cupiała.

Probierzowi życzę żeby jak najdłużej pracował bo to oznacza dobre wyniki.

ichigo 04.03.2012 14:38

Wy tak poważnie z tym przywróceniem Małeckiego, i tym, że to będzie wzmocnienie zespołu? Już nawet pomijając jego wybryki (choć pominąć ich nie można) - kiedy ten człowiek zagrał ostatnio dobry mecz? Bo w tym sezonie nie przypominam sobie ani jednego, poziomem wcale nie odstaje od Kirma, myślę, że procent zmarnowanych akcji ma nawet większy od Słoweńca. Jedyna różnica jest taka, że raz na 5 czy 10 meczów wyjdzie mu jakiś strzał.

szprotson 04.03.2012 15:10

kwestia jest taka
Pytamy kiedy ostatnio Mały zagrał dobry mecz
a w opozycji jest pytanie
Kiedy ostatnio Andraż Kirm zaliczył udane zagranie

murray 04.03.2012 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1227104)

W reprezentacji w sumie.

foxtrot_green 04.03.2012 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1227077)
Bo z Gargułą w składzie fajnie sobie pykamy, tylko że zagrożenie zero. Raz po rykoszecie strzelił farciarskiego gola z Twente jakiemuś małolatowi i to wszystko. Szkoda sobie nim miejsce w składzie zapychać i na siłę grać 4-5-1 by tylko Garguła znalazł się w składzie. To już lepiej tak jak Probierz zrobił wstawić 2 napastnikw, grać z kontry, wrzucić na walkę na Genkova i dopiero gdy uda mu się odegrać lub przyjąć zacząć rozgrywać, pod polem karnym.

Nie zgadzam się z Twoją opinią o Gargule. W czasie nieobecności Meliksona dawał sobie radę a i później, za trenera Moskala, stworzyli ciekawą parę w środku pola. Jego największą wadą do tej pory był brak skuteczności, bo wiele razy uderzał z dystansu na bramkę przeciwnika, tylko niestety niecelnie. Za to ważne jest, że nie boi się tego robić i zaprocentowało to w meczu z Twente. Nas nie powinno to obchodzić jaki skład wystawiła holenderska drużyna, bo graliśmy o wyjście z grupy w LE, a nie sparing.
A z takich niemerytorycznych argumentów, to bardziej mi się chce dopingować Wisłę, jak po boisku biegają Garguła, Małecki, Wilk i Czekaj, a nie tylko sam Czarek. :tsw_wisla_flaga:

michu-k 04.03.2012 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez foxtrot_green (Post 1227120)
A z takich niemerytorycznych argumentów, to bardziej mi się chce dopingować Wisłę, jak po boisku biegają Garguła, Małecki, Wilk i Czekaj, a nie tylko sam Czarek. :tsw_wisla_flaga:

Błąd. Dopingować Wisłę powinieneś tak samo gdy w składzie gra 4 Polaków, oraz gdy nie gra żaden.

ichigo 04.03.2012 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1227104)
kwestia jest taka
Pytamy kiedy ostatnio Mały zagrał dobry mecz
a w opozycji jest pytanie

Chociażby klepka z Meliksonem przy drugim golu w meczu z Zagłębiem :P

Bóg Trybun (objawion) 04.03.2012 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1227124)
Błąd. Dopingować Wisłę powinieneś tak samo gdy w składzie gra 4 Polaków, oraz gdy nie gra żaden.

Wspierajmy Zakłady Pracy
aby liga rosła w siłę

szprotson 04.03.2012 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ichigo (Post 1227125)
Chociażby klepka z Meliksonem przy drugim golu w meczu z Zagłębiem :P

czyli na samą wiosne ma statystyki 1 udane vs. 30 zepsutych
słabo troche nie sądzisz

ichigo 04.03.2012 16:28

Może coś tam mu jeszcze wyszło, to jedno mi głównie utkwiło w pamięci :D Ale żeby nie było - ja Kirma nie bronię, w zupełności się zgadzam, że gra straszną padakę. Uważam tylko, że przywrócenie Małeckiego żadnym zbawieniem nie będzie, gdyż prezentuje się on tak samo beznadziejnie. A jak wygląda sprawa ze skrzydłowymi w ME, jest ktoś, kto prezentuje jakiś przyzwoity poziom? Wystawianie Meliksona na skrzydle to według mnie marnowanie jego potencjału, dużo lepiej radzi sobie w środku.

Ned 04.03.2012 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1227061)
Ciekawe czy przez tydzień który został do meczu z Lechem Wronki będzie wiadomo co dalej z Małeckim.Teraz za Małeckim przemawia zmiana Moskala na Probierza i kontuzja Meliksona.Aczkolwiek Małecki byłby wielkim wzmocnieniem na Lecha Wronki zwłaszcza pod nieobecność Meliksona tylko ciekawe czy Probierz zdoła przekonać C w ciągu 7 dni na powrót ,,Wiślackiego Balotelliego" do pierwszego składu

Mając w pamięci jego występ w meczu z Standardem obawiam się że byłby takim samym osłabieniem jak "futbolowy tuman" Kirm, który mam nadzieje usiądzie na ławie w trybie natychmiastowym...

morganfield 04.03.2012 19:08

Fajnie będzie jak wybiegnie w pierwszym składzie, zagra na lepszym poziomie i zdobędzie (oby) zwycięską bramkę, czego Andreażowi, sobie i kilku panom powyżej życzę, choć myślę, że byłoby to im specjalnie w niesmak.

Galonek 04.03.2012 20:54

Szału może z grą Garguły nie ma, ale wybrzydzacie w jego kontekście co najmniej, jakby na ławce siedział E. Hazard albo jeszcze lepiej, np. Zidane. Przypomnę, że alternatywą dla niego jest... no właśnie, kto?

tommiyacht 04.03.2012 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1227181)
Fajnie będzie jak wybiegnie w pierwszym składzie, zagra na lepszym poziomie i zdobędzie (oby) zwycięską bramkę, czego Andreażowi, sobie i kilku panom powyżej życzę, choć myślę, że byłoby to im specjalnie w niesmak.

daj Boże, może ktoś go wtedy kupi

calieri 04.03.2012 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1227124)

Po prostu niektórzy wolą kibicować piłkarzom, jak widać, a nie drużynie.

xanti1906 04.03.2012 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1227215)
Szału może z grą Garguły nie ma, ale wybrzydzacie w jego kontekście co najmniej, jakby na ławce siedział E. Hazard albo jeszcze lepiej, np. Zidane. Przypomnę, że alternatywą dla niego jest... no właśnie, kto?

Jak to kto, Daniel Brud.

kriswisla 04.03.2012 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1227220)
Jak to kto, Daniel Brud.

:haha::haha::haha:

Galonek 04.03.2012 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1227220)
Jak to kto, Daniel Brud.

Bardzo bym chciał, ale Brudowi brak zarówno umiejętności jak i doświadczenia. Nie tylko do gry w Wiśle, ale w ogóle do gry w Ekstraklasie. Powiedz mi proszę, na podstawie którego z 4 (słownie: czterech) meczów, z czego 1 (słownie: jeden) pełny w Ekstraklasie, wyciągnąłeś wniosek, że Daniel jest w stanie zastąpić Gargułę? Czy sam fakt bycia: wychowankiem, Polakiem, krakusem wystarczy, żeby grać w pierwszym składzie Białej Gwiazdy? Przy nim Krzyszof Mączyński był piłkarskim geniuszem.

P.S. o perspektywiczności nie piszę, bo D. Brud ma już prawie 23 lata!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl