![]() |
Cytat:
|
Właśnie zabrałam się za pisanie prezentacji z polskiego.... Jest jakieś minimum czasowe dla takiej prezentacji? Np. powyżej iluś tam minut? :P
|
Musisz mówić od 7 do 15 minut. Jak będziesz mówić mniej to możesz mieć problem :) A jak się w 15 nie zmieścisz to przerywa Ci komisja. No i wiadomo, że na korzyść to raczej nie działa, choć nic wielkiego się nie stanie.
|
No ta górna granica to raczej mi nie grozi :P Ok, to musze jeszcze pomyśleć i cos dopisać, żeby tak do 12 min dobić :D
|
Ech chciałbym się pouczyć z angielskiego ale nie wiem nawet z czego. Macie jakieś strony albo rady?:)
|
tam jest napisane(w tej rozpisce z lekturami ) "wybór wierszy" to skąd mam wiedzieć jakie ?
|
wszędzie są inne. genralnie to ważne żeby wiedzieć o czym koleś pisał w swoich wierszach, np. że Wacek Potocki napiedalał na naród i społeczeństwo :D
|
Cytat:
|
mam pytanie dotyczące Ludzi Bezdomnych.
Proszę wytłumaczcie mi o co chodzi z; Bezdomność Moralna: Tomasz Judym odrzuca możliwość założenia rodziny, obawiając się, że zakiełkuje w nim nasienie dorobkiewicza. z góry dziękuje |
eee....no więc taak. Ogólnie rzecz biorąc to ten Tomasz był mocno zajawiony na prace dla ludzi. ale to zapewne wiesz. no i odrzucil ostatecznie tą Joasie(?) chyba tak miała na imie. Nigdy nie myslalem ze ją odrzucił z w/w powodów ale jesli tka no to łatwo rozkminic ze bał sie ze stała praca i kobita w domu sprawią, że porzuci gdzieś swoje ideały które w rutynie dnia codziennie łatwo ulegaja deprecjacji. no przynajmniej ja bym tak napisał.
ale za wzór to mnie nie bierz proszę ;) |
Cytat:
Też mam temat, o którym można gadać i gadać,więc to 15 min mi jakoś nie na rękę :/ |
Cytat:
|
Nam nauczyciele mówili, że dają Ci do zrozumienia często przez "chrząknięcie" czy jakieś inne środki perswazji, żebyś się już zbliżał do końca, ewentualnie powiedzą, abyś przedstawił wnioski.
|
Czy wybiera się ktoś na studia na UP? Bardzo jest ta uczelnia oblegana, czy raczej łatwo się tam dostać?
|
Cytat:
|
I jest stres, zaczyna się u mnie ujawniać :-)
|
Cytat:
|
A kto z maturzystów był wczoraj na meczu? Ja byłem :P
|
Obowiązuje nas znajomość nowel Konopnickiej i Orzeszkowej.
Ale których nowel? |
Jeśli posiada ktoś podręcznik " z pegazem " do 1 klasy liceum proszę o szybki kontakt na priv !
|
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast przede mną jeszcze Ferdydurke, mam nadzieję że mi nie zryje psychiki. I tak się powinniśmy cieszyć ze nie obowiązuje nas Quo Vadis :-) |
Quo Vadis to przecież jedna z najprostszych lektur w liceum...
|
Cytat:
A czy przypadkiem nie obowiązują nas encykliki JP II? |
Cytat:
|
Cytat:
Ten jest aktualny. Ja sobie muszę zrobić przerwę bo zaraz zajdę. Przez 3 lata się nie nauczyłem tyle ile przez ostatni tydzień, a przecież jeszcze jutro, i poniedziałek, i wtorek :lol: |
Cytat:
ile jest punktów za kompozycję ? Właśnie się zorientowałem że mam inną kolejność w planie ramowym wypowiedzi który oddałem a inną w prezentacji. W planie czwarta lektura powinna iść na pozycję drugą, a druga za czwartą tym samym. Zero za kompozycję ? |
a przypadkiem plan ramowej wypowiedzi nie jest tylko i wylacznie dla ciebie i nie jest oceniany? takze wydaje mi sie ze mozesz w jakiej chcesz kolejnosci opowiadac
|
omg ludzie jaki stres, ja zadnej lektury jeszcze nie umiem :D mam nadzieje ze chociaz 40% wejdzie :D tak to jest jak sie non stop ze szkoly spier****lo, w szczegolnosci z polskiego na ktorym albo spalem albo mnie nie bylo :D
|
ja dzisiaj od rana zły jak nigdy. Nikt się ze mną nie może dogadać. Chyba sobie uświadomiłem, że w poniedziałek matura...;>
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl