Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

Neon 06.09.2008 17:57

'PZPN - ODDAJCIE PIENIĄDZE' ?!? Ale przewidujący w tym Wrocławiu :D

gigant 06.09.2008 17:58

Szczęście w nieszczęściu, że Brożek nie brał udziału w tej kompromitacji, bo krwiopijcy dziennikarze znów by się pastwili i zrobiliby z niego kozła ofiarnego.

Zresztą i tak winna będzie Wisła, bo nie puściła Kokoszki do Włoch za darmo i ten ukochany syn trenera nie może grać.

O meczu szkoda pisać.

Żuczek 06.09.2008 17:59

Niechże wreszcie wywalą tego Beenhakkera, żeby przestał przynosić wstyd Polsce. Może chociaż z San Marino uda nam się wygrać.

jasnyGwint 06.09.2008 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 599335)
Kto mi powie jak mozna zremisowac/przegrac z ogorkami?

To proste. nie ma kto grać. Nie mamy ani jednego zawodnika, który grałby w silnym europejskim zespole. Co gorsza ci którzy są w tych średnich, siedzą zazwyczaj na ławce. Nasza liga to dno, a o sile naszych drużyn często stanowią obcokrajowcy. Dziś w reprezentacji gra Piszczek , Kowalski ... ja nawet nie wiem z jakich klubów oni są. I żeby nie było, nie twierdze że jakby zagral Brożek czy Głowacki to by było lepiej. Poprostu nie mamy piłkarzy i tyle.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żuczek (Post 599345)
Niechże wreszcie wywalą tego Beenhakkera, żeby przestał przynosić wstyd Polsce. Może chociaż z San Marino uda nam się wygrać.

no i co, przyjdzie ktoś inny i co zrobi? wyczaruje sobie zawodników ? Nie żebym był zwolennikiem LB, ale tutaj nawet Scolari czy inny Benitez by nic nie zrobił .

Pablo84 06.09.2008 18:04

Błaszczykowski był 2 klasy lepszy niż reszta.Poza tym sprawiał wrażenie, że tylko jemu się chciało biegac.Reszta człapała za piłka.

K_2 06.09.2008 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 599346)
To proste. nie ma kto grać. Nie mamy ani jednego zawodnika, który grałby w silnym europejskim zespole. Co gorsza ci którzy są w tych średnich, siedzą zazwyczaj na ławce. Nasza liga to dno, a o sile naszych drużyn często stanowią obcokrajowcy. Dziś w reprezentacji gra Piszczek , Kowalski ... ja nawet nie wiem z jakich klubów oni są. I żeby nie było, nie twierdze że jakby zagral Brożek czy Głowacki to by było lepiej. Poprostu nie mamy piłkarzy i tyle.

Masz zapewne duzo racji ,ale jak gramy u siebie ,przed wlasna publika to moze lepie jbyloby sie ganc po pilkarzy z polskiej ligi. Co ze Krzynowek gra na zachodzie raz na miesiac i pozniej start do pilki ma jak wóz z weglem,juz moze lepiej byloby na jego miesjce dac chocby Zienczuka (nie pisze o nim jako ze Wislak) .Piszczek ? Wolalbym Lewandowskiego z Lecha .Cala obrona dzis to byl dramat

kreseq 06.09.2008 18:05

Zgadzam sie. Kowalski to pomylka, Piszczek owszem ale nie jako nominalny napastnik. Roger moze i zagral piach ale wiemy co potrafi i jak zagral dzisiaj - nie odstawal od reszty - niestety. Brozek i Lewandowski na atak nastepnym razem.
Prosze bez tekstow " Dobrze ze Brozek nie gral " bo to objawa idiotyzmu. Brozek sie zatasuje by grac w reprze a kiedys z Wisly odejdzie, wtedy tak samo bedziecie szczekac?
REPREZENTACJA PONAD WSZYSTKO. Reprezentuje Nas, Polakow.

Jachting - Zmiennicy lepiej zagrali niz Roger? Czlowieku on nie jest w formie a i tak zjada ich na starcie. Przetrzyj oczka zatarte nienawiscia. Zal czytac takich ludzi. Ty bys chcial cala Wisle w reprze...ja znam ten bol :) Podaj mi godnego zmiennika dla Rogera :) Moze pogadamy o Murasiu ktory zagral takie dno ze az zeby bola, lub Jopa ktory nie wie jak sie nazywa? Troche obiektywizmu. Nie mamy na miejsce Rogera NIKOGO.

jachting 06.09.2008 18:07

Jak nic nie mówiłem o Benhakerze ,tak teraz mam ciśnienie .
Ten dziad się wypalił,niech spada na drzewo .
Ta porażka to w głownej mierze to jego wina,od ustawienia po zawodników.
Nie bede się rozpisywał bo każdy wie o co chodzi.
Wspomnę tylko o Rogerze ,szlak mnie trafia jak tego człowieka widze na boisku,odkąd gra w naszych barwach jeszcze meczu nie wygraliśmy .

K_2 06.09.2008 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 599349)
Zgadzam sie. Kowalski to pomylka, Piszczek owszem ale nie jako nominalny napastnik. Roger moze i zagral piach ale wiemy co potrafi i jak zagral dzisiaj - nie odstawal od reszty - niestety. Brozek i Lewandowski na atak nastepnym razem.
Prosze bez tekstow " Dobrze ze Brozek nie gral " bo to objawa idiotyzmu. Brozek sie zatasuje by grac w reprze a kiedys z Wisly odejdzie, wtedy tak samo bedziecie szczekac?
REPREZENTACJA PONAD WSZYSTKO. Reprezentuje Nas, Polakow.

Jakos Brozek nie placze ze nie go nie wzieli na mundial ,natosmiast Roger obywatelstwo zmeinil zeby zagrac :lol:

Żuczek 06.09.2008 18:10

Cytat:

no i co, przyjdzie ktoś inny i co zrobi? wyczaruje sobie zawodników ? Nie żebym był zwolennikiem LB, ale tutaj nawet Scolari czy inny Benitez by nic nie zrobił .

Jest wielu zawodników, którzy bardzo dobrze radzą sobie w swoich klubach (np. Wichniarek, Jeleń), a pan Beenhakker nie wiadomo dlaczego ich nie powołuje.

Rob_Zombie 06.09.2008 18:10

Fantastyczna gra, nie ma co. W końcu Słoweńcy to prawdziwa potęga, w ostatnich eliminacjach ME wygrali cały jeden mecz, i to z nie byle kim, bo z Luksemburgiem!
Ciekawe iloma obrońcami i defensywnymi pomocnikami zagramy z San Marino? I ciekawe czy kiedyś w końcu doczekamy się selekcjonera który będzie powoływał (i wystawiał) zawodników którzy aktualnie są w formie...?

K_2 06.09.2008 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żuczek (Post 599354)
Jest wielu zawodników, którzy bardzo dobrze radzą sobie w swoich klubach (np. Wichniarek, Jeleń), a pan Beenhakker nie wiadomo dlaczego ich nie powołuje.

Saganowski tez gwiazda ,Southampton 2 liga czyli poziom Rasiaka i teraz Aalborg :rotfl: Wichniarek napi*rdlala bramki w Niemcach ,to samo Jelen ,i wlasnie pod nich powinno ustawiac sie gre ,a nie pod Piszczka

kreseq 06.09.2008 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 599351)
Jakos Brozek nie placze ze nie go nie wzieli na mundial ,natosmiast Roger obywatelstwo zmeinil zeby zagrac :lol:

Tak, Brozio kocha Wisle ponad zycie :) Prosze Cie... Waszych wiernych zaciag skonczyl sie na Blaszczykowskim. Brozek chcial grac w reprze i zrobi wszystko by w niej grac. Pogra w Wisle, wypromuje sie moze i zniknie, pojawi sie moze w barwach bialo czerwonych. Pilkarz to wyrobnik i jak nie ma kasy odpowiedniej ( jak Blaszczykowski czy Fabianski ) to pierdzieli farmazony jak bardzo kocha klub. Pilkarz to zawod a nie milosc do klubu ( przynajmniej nie w Polsce gdzie zarobki sa zenujace ). Wiem cos o tym bo sam kopalem pilke zawodowo.

<Crasch> 06.09.2008 18:13

Cytat:

Jak to nie ma? a Wichniarek, Jeleń, Brożkowie?

oni nie grają w silnych klubach?
Ale Benhakker woli piszczka który nawet nie jest typowym napastnikiem, gdy wszedł Saganowskigra jakoś zaczęła wyglądac.
Niestety zawiodłem się na: Fabiańskim, Wasilewskim, Krzynówku,Murawskim,Piszczku, właściwie to całej obronie.

na + jedynie Błaszczykowski i Saganwski, widac bylło że tylko oni walczyli.

co do Krzynówka, już do K**** nędzy od 3 lat wykonuje rzuty wolne i rożne, przez te 3 lata tylko raz strzelił bramke Austryjakom. Ale żaden inny rzut wolny wykonywany przez niego nie przyniosł skutku. Gdy to robił szymkowiak, albo Żurawski było o wiele lepiej.
Już mnie to irytuje, przeciez to ewidentnie widac że Krzynówek tego robic niepotrafi, a na pewno są w kadrze którzy umią to robic lepiej chocby nasz Brazylisjki Polak, Roger.

Maciuś 06.09.2008 18:15

Blaszczu byl super, Roger i Krzynio a fe, srodek defensywy wolny i ospaly, Wasilewski bez komentarza, napastnikow zero, Leo odejdz.
Trzeba wydac milionik euro, zatrudnic jakiegos super specjaliste i powiedziec mu: "panie, olac MŚ 2010, masz pan zrobic tak zeby w 2012 roku Polska grala ladna i skuteczna pilke". Inaczej nie da rady :/

K_2 06.09.2008 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 599357)
Tak, Brozio kocha Wisle ponad zycie :) Prosze Cie... Waszych wiernych zaciag skonczyl sie na Blaszczykowskim. Brozek chcial grac w reprze i zrobi wszystko by w niej grac. Pogra w Wisle, wypromuje sie moze i zniknie, pojawi sie moze w barwach bialo czerwonych. Pilkarz to wyrobnik i jak nie ma kasy odpowiedniej ( jak Blaszczykowski czy Fabianski ) to pierdzieli farmazony jak bardzo kocha klub. Pilkarz to zawod a nie milosc do klubu ( przynajmniej nie w Polsce gdzie zarobki sa zenujace ). Wiem cos o tym bo sam kopalem pilke zawodowo.

O czym ty gadasz ? Brozek jak bedzie mial oferte korzystna dla siebie i dla klubu to mysle ze kazdy kibic to zrozumie ze odejdzie.Nie kazdy musi odchodzic w stylu Dolhy czy Kokoszki (przyklad chocby wlasnie z Blaszczykowskim czy Zurawskim) . Kazdy pilkarz by chcial grac w reprezentacji,Brozek ,pewnie tez ,ale wlasnie jego nie masz sie co czepiac , bo nie pojechal na ME i mial "centralnie to gdzies" ,a taki Roger spiewa dzis hymn Polski :lol:

Krissu 06.09.2008 18:18

Cytat:

Jachting - Zmiennicy lepiej zagrali niz Roger?

Nie.
Cytat:

Podaj mi godnego zmiennika dla Rogera :)

Boguski?

Rob_Zombie 06.09.2008 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 599359)
"panie, olac MŚ 2010, masz pan zrobic tak zeby w 2012 roku Polska grala ladna i skuteczna pilke". Inaczej nie da rady :/

co za idiotyzm... :rotfl:
Na euro 2012 będziemy mieli 2 lata do budowania zespołu, to jest znacznie więcej niż wystarczająco. Nie sądzisz chyba że trener będzie jasnowidzem i na 4 lata przed turniejem będzie powoływać tych którzy wtedy będą w formie...

westersyl 06.09.2008 18:20

Cytat:

Brakuje mi tutaj....Rybusa :D Powaznie mowie. Obok Blaszcza by mogli zamieszac.
Haha dobry żart.
Cytat:

Brozek chcial grac w reprze i zrobi wszystko by w niej grac.
O ile wcześniejszy cytat jest żartem to ten jest komedią.
Brożkowi ta repra nie jest do niczego potrzebna, nigdy nie płakał tak jak Wichniarek i nie kończył kariery jak Jeleń. Jak mu bardzo zależało widzieliśmy na meczu z USA.

Dla kariery Brożka będzie najlepiej jak będzie się trzymał zdala od Leo i jego chorej selekcji, pomysłów.

Raimond 06.09.2008 18:21

Przykro mi to mówić, ale Leo się skończył. Nie ma pomysłu na reprezentację. Widać to od meczu z USA...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 599369)
największy pozytyw meczu to nasze dwie flagi

dokładnie:) i jeszcze fajna oprawa na początku

pan_premier 06.09.2008 18:22

najwiêkszy pozytyw meczu to nasze dwie flagi , bo dzieki temu, jak juz szybko sprawdzi³em, na kibicach maja znowu rozkminkê i bedezie tam mozna jutro zajrzec dla poprawienia humoru

decyzji personalnych Leo nie komentuje bo 'jest blizej druzyny'
:lol:

dynek.pl 06.09.2008 18:24

Ten mecz potwierdzil stara prawde, ze nie potrafimy grac meczow towarzyskich. Przeciez to nie mogl byc eliminacyjny prawda ? Na takim stadionie nie rozgrywa sie meczy w 40 mln kraju bedacym czlonkiem UE, gdzie futbol jest sportem nr 1.
Druga sprawa to pora meczu - kto to wymyslil ? Moze znow angielska telewizja, a moze slowenska tv dala taka kase, ze nie wypadalo robic meczu o 20 ? Wtedy moze naszym grajkom starczyloby sil na wiecej niz 20 min co nie zmienia faktu, ze z takim przygotowaniem kondycyjnym to mozna grac z bankierami w lidze luksemburskiej, a nie na mundialu w RPA.
Obecnosc Jopa na boisku w kazdym meczu to sabotaz. Niewiem co miala wniesc zmiana Bandrowskiego na Murawskiego ?
Mielismy w tym meczu Fabianskiego z Blaszczykowskim i 9 spoconych koszulek. Zawiodlem sie na Kowalczyku - z kryciem na radar na obronce to on sie nie nadaje.

Clapham 06.09.2008 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 599358)

Niestety zawiodłem się na: Fabiańskim.

Ale czemu? Szczerze pytam, bo nie ogladalem pierwszej polowy. Widzialem skróty i przy bramce nie zawinil, a pare razy tak obronil, ze duze brawa. Zreszta w drugiej polowie tez.

dynek.pl 06.09.2008 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 599359)
Trzeba wydac milionik euro, zatrudnic jakiegos super specjaliste i powiedziec mu: "panie, olac MŚ 2010, masz pan zrobic tak zeby w 2012 roku Polska grala ladna i skuteczna pilke". Inaczej nie da rady :/

Z olaniem MS sie zgadzam - i tak nikt sie tam chyba nie wybiera. Natomiast co to pierwszej czesci to nie ma takiego treenra, ktory majac do dyspozycji 3 dni zrobi druzyne z zawodnikow, ktorzy po 30 min grania wygladaja jakby pracowali 8 godz. w kopalnii i tak tez sie poruszaja po boisku.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 599369)
najwiêkszy pozytyw meczu to nasze dwie flagi , bo dzieki temu, jak juz szybko sprawdzi³em, na kibicach maja znowu rozkminkê i bedezie tam mozna jutro zajrzec dla poprawienia humoru
:

A mi sie to nie podobalo. Taka napinka przed cala Polska - popatrzcie jestesmy koazcy bo gramy na stadionie naszej zgody to wywiesimy flage klubowa. Moglibysmy zrobic zrzute na jakas fajna flage w barwach narodowych.

Ciastek1 06.09.2008 18:29

Z zawodników których bezczelnie pomija siwy przy powołaniach można stworzyć reprezentację grającą o klasę lepiej niż ta którą widzieliśmy w dniu dzisiejszym , do szczęścia brakowało tylko Tomasza 'international level ' Zahorskiego .i niech nikt nie mówi ,że w Polsce nie ma lepszych zawodników , co to za trener gra jednym napastnikiem z drużyną którą wyprzedzamy w rankingu FIFA o 40 miejsc?? Jedynym atutem leo była motywacja bo jeszcze rok temu potrafili wierzyć w jego bajki nasi piłkarze, teraz gdy już nie udaje mu się ich motywować wychodzi na jaw , że on dobry był ale jako psycholog kadry nie trener. Kasperczak!!

jachting 06.09.2008 18:30

Cytat:

Jachting - Zmiennicy lepiej zagrali niz Roger? Czlowieku on nie jest w formie a i tak zjada ich na starcie. Przetrzyj oczka zatarte nienawiscia. Zal czytac takich ludzi. Ty bys chcial cala Wisle w reprze...ja znam ten bol :) Podaj mi godnego zmiennika dla Rogera :) Moze pogadamy o Murasiu ktory zagral takie dno ze az zeby bola, lub Jopa ktory nie wie jak sie nazywa? Troche obiektywizmu. Nie mamy na miejsce Rogera NIKOGO.
To prawda że bije w moich wypowiedziach brak sympatii do niego
Ale on jest bez formy i jak na razie więcej czarów w jego grze niż pożytku .
W ogóle mnie nie przekonuje,do tego przynosi pecha :D
Powinniśmy grać dwójką napastników na szpicy .

pchelas 06.09.2008 18:33

Leeoooo dał dupy z tym składem (tak jak i z powołaniami) i tyle. Czemu jeden napastnik? Czemu Piszczek? Czemu Bandrowski? Gdzie Wichniarek? Gdzie R. Lewandowski, który jest w formie?
Wstyd i hańba.

K_2 06.09.2008 18:33

Ja mysle ze jak dalej tak bedzie wygladac szkolenie mlodych i wogole sport w Polsce to na Euro 2012 mozemy byc pewni tylko dwoch rzeczy:
1.Listkiewicz bedzie prezesem PZPN
2.Jop bedzie podstawowym stoperem reprezentacji.

Mario Nh 06.09.2008 18:34

Co to za gra naszych ? Co to za trener ? Co to za kibice ?

Z A - klasy.

DevilMayCry 06.09.2008 18:36

jak ten guru od siedmiu boleści nie wystawi od 1-ych minut spotkania z San Marino Boguskiego i Lewandowskiego , to mnie potarga :/ Ten jego 1wszy skład gra taką padake jak nigdy dotąd.To jak Ci "boscy pilkarze" poruszali się dziś na boisku to wołało o poste do nieba.Do qzwy nędzy to jest reprezentacja!!! nosicie orzełka na piersi (a to do czegos zobowiązuje), jeżeli tego nie rozumiecie to w..........ać z niej.Boże ,ale ciśnienia dostałem :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl