![]() |
Cytat:
|
|
moze w tym poscie powinnienem sie pytac ale widzialem na http://www.polskapilka.net/aktualnos...a-superpuchar/ informacje ze wszystkie bilety na superpuchar sa wyprzedane to prawda bo chcialem wlasnie wybrac sie na ten mecz
|
Cytat:
Edit: Niepokoi mnie brak jakichkolwiek spekulacji transferowych, nasz zespół ewidentnie trzeba wzmocnić... |
Jeżeli przed meczem ze Standardem nie pozyskamy solidnego lewego obrońcy to o awansie do kolejnej rundy możemy pomarzyć! Geoffrey Mujangi Bia jest jedną z gwiazd i gra właśnie na prawym skrzydle. Oglądałem ostatni mecz Standardu z Beerschotem, a Bia był kluczowym zawodnikiem bo strzelił gola i zaliczył dwie asysty. Strach pomyśleć gdy na LO zobaczymy Diaza, czy tym bardziej Paljicia... :-/
|
Nie będzie transferów moim zdaniem tej zimy, a szkoda
|
Cytat:
PS. Nie bierz tego do siebie , ale myślisz zbyt pesymistycznie... :p |
Cytat:
|
Po .... nam wzmocnienia mamy dobry skład i dobrych obrońców, jest zajebiście :D
A tak na poważnie to nie powiem,ze mamy czas, transfery na góra 3 pozycje MUSZĄ być. |
Brak wzmocnień przed meczami ze Standardem będzie oznaczać brak woli walki Wisły o jeszcze lepszy wynik w pucharach i jak pokazała jesień, ogromne problemy później w lidze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Teqcontroller
Standard to druzyna duzo wyzej notowana, gra w silniejszej lidze, do tego wyszla z grupy LE bez problemu (przed niemieckim Hanoverem). Natomiast w lidze mamy 10 pkt straty do lidera na 13 kolejek przed koncem. Wiec sie przyzwyczajaj powoli do tego strachu:p Bo zdobycie przez nas MP i przejscie Standartu uznalbym za spora niespodzianke. Niespodzianke w stylu Fulham-Odense 2-2. Inna sprawa ze wzmocnienia by sie przydaly bo... niewiadomo czy ta kadra jest wogole w stanie awansowac do pucharow (a to juz bylaby katastrofa). Slask jest slabszy (przynajmniej pierwsza "11") ale nie na tyle by stracic 10 pkt. przewagi. Legia kadrowo jest silniejsza i dotego ma 6 pkt przewagi... Polonia ma 4 pkt przewagi, konkretnie sie wzmacnia, Juzek wytrzymal i zostawil trenera, a... do tego gramy rewanz u nich. Logika mowi ze o puchary nam przyjdzie walczyc z Lechem (4 miejsce w lidze, albo PP). I to bedzie walka o noze, bo Lech mimo calego piachu jaki gral, pokazal ze ma dosc spory potencjal (vide mecz z Legia gdzie ja gniotl, i rozgrywal pilke, o dziwo, na jej polowie). To jak kto przepracuje okres przygotowawczy bedzie kluczowe. |
Cytat:
|
Ty faktycznie, przeciesz my z nimi dwa razy grali. Moja pomylka. Co i tak niezmienia moich... obaw odnosnie ligi.
|
Bobek90 - Ja w tym strachu żyje od paru lat, na razie sie nam jakoś upiekło (MP awans do LE) ale nadchodzą czasy kiedy trzeba zaryzykować, a kiedy jest szansa zaistnieć w Europie w Wiśle kładą na to chuja, wkurza mnie to zbędne .......enie,że mamy dobrą kadrę na obronienie tytułu i walkę w LE, a ja się pytam gdzie ? i z kim ? czy dalej w tym klubie nic nikt nie widzi że jak jest sznasa to trzeba coś zrobić żeby była większa ?. Od dawna nie mieliśmy tak udanego sezonu, trzeba kuć żelazo póki ciepłe. Nie chce siać histerii czy coś takiego, po prostu jest szansa przejść SL..pożyjemy zobaczymy, na razie to wygląda nie ciekawie.
|
Cytat:
No tyle panowie czemu od razu mówicie o ryzykowaniu? Czym ryzykujemy? Zaszliśmy naprawdę daleko co jest nie wątpliwie cudem , bo każdy skazywał Wisłę na max.3 miejsce w grupie i powiedzmy sobie szczerze mieliśmy trudniejszą grupę aniżeli Lech. Co do transferów. Nie spieszmy się , niech panowie u góry przemyślą sprawy. Chyba że chcecie znów szybki transfer pana Jaliensa?:lol: Poczekajmy jest to dopiero pierwszy obóz. I nie wyskakujcie z tekstem "będą nie zgrani". Nasza obrona zgrywa się od roku nie widzę efektów. A jakoś Czekaj nie grając w niej w ogóle , przebijał Jaliensa "zgranego" o głowę |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No bez jaj. W tym momencie musze bronic tego Lecha. Manchester City to 4 zespol Premiership (sezon w ktorym gral z Lechem), Juventus to gorna czesc tabeli ligi Wloskiej, a Salzburg... to zespol ktory w ostatnich 3 latach dwa razy wyszedl z grupy LE (i 3 razy byl w tej grupie). Porownujac; Salzburg miazdzy Odense, Fulham i Juventus to podobny poziom, Manchester wygrywa z Twente. Nie ma nawet porownania. Salzburg z Lechem gral w pelnym skladzie. Manchester nie, ale... badzmy powazni, pol rezerwowy sklad Manchesteru City jest lepszy niz pierwszy Fulham. Juventus tez chyba nie pelny sklad (i motywacja), ale... Fulham w Krakowie niby gral pelnym skladem i z pelnym zaangazowaniem? A Twente w Krakowie? Bycie kibicem nie zwalnia z obiektywnosci. Naprawde. Nie ma nawet porownania, Lech mial duzo mocniejsza grupe. Grajki spiely poslady, dopisalo szczescie to i cud sie zdarzyl. Bo to... tylko futbol :-) I dobrze sie stalo. Zawsze cos tam punkta wpadlo do rankingu. Teraz, dzieki Lechowi (dwa razy), Wisle i Legii, zespol ktory zajmie 3 miejsce w lidze bedzie zaczynal gre nie od 1 a od 2 rundy el. LE. Zawsze to cos. (to znaczy nie teraz tylko od sezonu... 2013/2014... chyba) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Valckx nie obiecywał zimą żadnych transferów, ani nie zapewniał, że będzie choć jedno wzmocnienie. Co niestety najsilniej świadczy o intencjach klubu i Cupiała, wraz z kuriozalnym zatrudnieniem wcześniej Moskala, który na wzmocnienia nie czeka.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Edit: Informacja wyciekła podczas konferencji prasowej Basałaja i Stana po zwolnieniu RM, info z listopada 2011. Edit2 @ Dariook - zmienić 'na minus' pewnie niewiele. |
To w świetle tych faktów pozostaje się tylko zastanowić co mogło się zmienić od tamtych wypowiedzi.
Moskala bełkot chyba można pominąć... |
Czekam na transfery nawet te max 2 z czystej ciekawości ale zastanawiam się również czemu klub dalej nie próbuje (bo chyba takie można wyciągnąć wnioski) pozyskać nowego sponsora który wydaje mi się że powinien się znaleźć ze względu na awans w LE bądź co bądź MP no i gra na nowym stadionie. Na pewno wpłynęło by wtedy trochę dodatkowej kasy którą można by przeznaczyć np na jakiś ciekawy transfer.
Może będzie trzeba wystosować jakiś list otwarty (może przez SKWK) "w trosce o dobro klubu" z zapytaniem o kierunki marketingowe klubu i ewentualne plany? |
Wywiad Valcksa w Wyborczej jest tylko faktem prasowym, w dodatku niekoniecznie prawdziwym. To nie żadna obietnica, ani zobowiązanie do przeprowadzenia jakichkolwiek transferów.
Zatrudnienie Moskala pokazało, iż Cupiał nie ma obecne zamiaru inwestować w drużynę i klub. To był prawdopodobnie wyrok nie tylko na transfery, ale i na plany dotyczące rozwoju bazy, a może i na samego Valcksa, który nie prowadząc polityki kadrowej staje się w kontekście powyższego coraz bardziej zbędny. Zdzisiu Kapka dawno nie wracał na eksponowane stanowisko - być może pracuje teraz nad skokiem na jego posadę. Ale to akurat jest tylko spekulacją. |
Poza tym nie wiem czemu wiekszisc odebrala to, ze bedzie jeden, dwa transfery, ja z dalszego kontekstu wnioskowalem, ze ich raczej nie bedzie bo mamy mocny sklad.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl