![]() |
o ile sie nie myle to w takim wypatku dostawalibyśmy kase z kazdego jego transferu za wyszkolenie, kasa moze nie duża ale za to wiekasza pewnosc ze gostek sie rozwinie na naprawde fajnego zawodnika a po latach wróci do Wisły jako gwiazda.
|
Cytat:
Cytat:
Chłopka będąc zawodnikiem Wisły jest prawdopodobnie myślami w PSV, bo jak można nazwać to ze lansuje się zdjęciem profilowym na pewnym portalu w koszulce tego klubu. Rozumiem go w 100% bo jeśli rzeczywiste ma talent to tutaj może go tylko spartolić. |
Cytat:
Ogólnie to żal tracic takiego chłopaka,no ale w PSV będzie miał super baze do podnoszenia swoich umiejętności. Może dadzą nam za młodego Clebera kogoś z ławki PSV ? |
Cytat:
|
Cytat:
Uważaj bo uwierzę! Koleś pójdzie do PSV, dostanie szansę rozwoju piłkarskiego, będzie miał do dyspozycji takie zaplecze jakiego nigdy na oczy nie widział kariera stanie przed nim otworem. Wtedy zgłosi się po niego większy klub z Europy, ale nie on odejdzie z PSV i wróci do Wisły... |
Czy ktoś wogóle widział go jak gra, bo narazie słysze same pozytywne opinie o nim a gdy nie było newsa ze moze odejsc, ani razy nikt nie napisal ze mamy tak swietnego mlodego gracza.
|
Dać mu Polski paszport będziemy mieć kolejną Polską gwiazdę w Europie :D O ile się przebije :D
|
Cytat:
Jednak z tym składem jeśli uda się grajków dobrze przygotować fizycznie i będzie im się chciało to może wcisną się na pudło albo/i zdobędą PP. Moim zdaniem Kazek raczej dotrwa do końca. Bo nawet jakby szło źle (tfutfutfu) to kto zamiast?? Jeśli Cupiał jest zdecydowany na Smudę od lata to przecież nikt z jakimklowiek nazwiskiem nie przyjdzie na 5 czy 8 meczów. A jeśli klamka jeszcze nie zapadła to pewnie będą w stałym kontakcie z Probierzem... @fanfan Pomiędzy PSV a Wisłą są jeszcze średniaki w Holandii - choćby Feyenoord czy 6 innych i reszta zachodu, więc nawet jak nie trafi kiedyś do 1 PSV to zapewne będzie miał min. 10 lepszych opcji niż Wisła. Jeśli jest rzeczywiście dobry i zdrowie i psyche dopiszą to nie zobaczymy go nigdy już w Wiśle. Taki los biedaków... szkoda. Jeszcze bardziej szkoda, że nie wpadnie nam za niego choć parę miedziaków. |
Nie wiem czy Wisła może zablokować Lucasowi ten transfer ale gdyby mogła i to zrobiła to wg mnie byłoby to po prostu chamstwem wobec Clebera i jego syna! On grał w naszych drużynach tylko dlatego że jego ojciec został naszym piłkarzem , teraz ma życiową szansę żeby trafić do w pełni profesjonalnej szkółki piłkarskiej gdzie będzie miał wszystko co potrzeba młodemu utalentowanemu chłopakowi do rozwoju . Co my możemy mu zaoferować ? NIC ! Clebi z Lucasem podejmą decyzję odnośnie przyszłości i trzeba tą decyzję uszanować głównie ze względu na Clebera ( tak samo jak kiedyś Legia postąpiła ze Szczęsnym) zresztą wydaje mi się że klub i tak nie ma tutaj nic do powiedzenia . Jednak może to być korzystne rozwiązanie dla Wisły , oczywiście dostanie jakąś kasę za wyszkolenie ,itp. ale pomijając to w nie tak dalekiej przyszłości Wisła może dostać z powrotem już ukształtowanego dorosłego piłkarza i nie koniecznie emeryta . Chodzi mi o to ,że w takim klubie jak PSV talentów na miarę Lucasa jest mnóstwo z każdego rocznika i tylko nielicznie przebijają się do pierwszej drużyny! Ci którzy się nie przebijają szukają sobie innych klubów a skoro Lucas rzeczywiście jest przywiązany do Wisełki naturalnym wyborem piłkarza staje się właśnie nasz klub gdzie już jako ukształtowany , dobrze wyszkolony w szkółce PSV piłkarz mógłby się wypromować tak jak ,np. Marcelo i trafić ponownie do większego klubu . Takich przykładów jest więcej i pierwszy z brzegu to ,np. Brud który przecież przez jakiś czas trenował w Niemczech , czegoś tam się nauczył i później wrócił do swojego klubu . No chyba ,że Lucas jednak okaże się prawdziwą perełką , przebije się do pierwszej drużyny PSV i następnie zostanie mocnym punktem tej drużyny i tego ja mu życzę ...jednak o to będzie bardzo ciężko.
@arti - nie wiem czy średniaki w Holandii obecnie są atrakcyjniejszym miejscem dla piłkarza od Wisły zwłaszcza jeśli chodzi o piłkarza jakoś związanego z Wisłą. Zresztą teraz nie ma sensu dyskutować nad tym co będzie za parę lat . Pożyjemy , zobaczymy jak rozwinie się nasza Polska piłka , w jaki kierunku podąży Wisła , jak rozwinie się Lucas . Jedno jest pewne - nie można teraz niczego z góry zakładać! Ani tego, że Lucas nie wróci do Wisły ani tego, że wróci ponieważ tego nie wiemy a los czasami potrafi "spłatać figla" ... |
Cytat:
Więc juz alternatywa jest, nawet po kilku kolejkach jest jakaś opcja zmiany. Moskal sam kręci na siebie bata bo jest wielce prawdopodobne ze będzie gubił punkty. Skro sam twierdzi że jego druzyna nie potrzebuje wzmocnień to wina będzie po jego stronie. Ps: W końcu ma druzynę, jest jej pierwszym trenerem i nawet nie probuje napomknąć o wzmocnieniach. Jeśli na tym polega jego urok to popełniliśmy wielki błąd. Szybko z Guardioli stanie się J. Grębockim... |
Cytat:
|
Cytat:
Bo przecież właśnie np. Probierz nie przyjdzie na 5 czy 8 meczów. Chociaż... jak pójdzie odpowiedni przelew to może i tak. Tylko jak w takiej sytuacji przekonać grajków do zapierd... na maksa dla nowego, nieznanego trenera, o którym wiadomo, że będzie jedynie przez 1,5 m-ca? |
Nie ironizuje, poważnie mówię. Teraz też powiem poważanie, jak on będzie miała 32-33 lata, to przyjdzie do Wisły nie jako gwiazda, a jako człowiek który ''kiedyś tu zaczynał i stawiał pierwsze kroki i tu chce karierę zakończyć'' czyli mówić krótko aby dociułać kolejne ''ojro'' do emerytury.
|
Cytat:
Jak słusznie zauważył fanfan to mocno przedwczesne spekulacje. |
Cytat:
Po pierwsze nie wierzę że to PSV zabiega o dzieciaka a jedynie tatuś narobił szumu bo za wszelką cenę chce go tam umieścić. Chłopak ma 14 lat i szanse na zrobienie kriery takie, jakie mają setki Brazylijczyków czy Argentyńczyków w jego wieku. Gdyby miał 18 lat wtedy można było sie pokusić o wyciąganie jakichkolwiek wniosków co do jego kariery. Gdzie są teraz Korzym czy Freddy Adu? Zerknijcie sobie na składy zwycięzców ME czy MŚ U-17 i zobaczcie ze ze wszystkich gwiazd tych turniejów w ostatniej dekadzie może kilku zrobiło karierę... Jeszcze raz powtórzę: Chłopak ma 14 lat a niektórzy płaczą po Nim jak po Messim. Chce to niech idzie. U Nas i tak by sie zmarnował |
Nie mamy innych piłkarskich talentów w drużynach juniorskich, czy po prostu nie umiemy ich wykorzystać? Kilku juniorów swego czasu było na testach w większych klubach, a jakoś świata nie zwojowali. Szkoda jeżeli zdecyduje się odejść z Wisły, my nic nie możemy zrobić. Na przyszłość można jedno zmienić...
Jedyne co możemy zarzucić klubowi to to, że w przeszłości nie stawiał i nie stawia na graczy drużyn młodzieżowych i nie buduje bazy. Nie wiem, czy Chrapek, Nalepa, albo Uryga (który pojechał na zgrupowanie) czy inni zawodnicy, którzy obijają się o juniorskie kadry są wielkimi talentami, ale fakt faktem, że zanim dwaj pierwsi nie byli wypożyczeni to nie dostali szansy nawet jak były kontuzje, albo w meczach, w które byłyby do tego odpowiednie. Podobno w MESA się wyróżniali. Stąd moje pytanie: Co zawodnik z MESA, czy drużyny juniorskiej ma zrobić żeby go wypróbowano w pierwszym zespole? Czekaj też by pewnie nie dostał szansy, gdyby nie to, że nie mieliśmy już środkowych obrońców. Czy grał gorzej niż podstawowi zawodnicy? Bardziej chciano ściągnąć Świerczoka niż wypróbować zawodników, którzy są w zespołach młodzieżowych. Sądzę, że jest u nas jakiś polski piłkarz w wieku 16-21, który gdyby dostał tyle szansy na grę co kilku zawodników na odbudowanie formy to stałby się ważnym elementem naszej drużyny. Nie można wprowadzać piłkarza do pierwszej drużyny w wieku 21 lat. Odpowiednim wiekiem byłoby 17-18 lat. |
Cytat:
Po drugie - widziałeś go kiedykolwiek "w akcji"? |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
chłopak przeskakuje rówiesników o 2-3 lata . prosty dowód na to ze ma nieprzecietny talent poza tym najważniejsza cecha . ma poukładane w głowie mając ojca , maja takiego ojca . Największego profesjonalistę jaki grał w Wiśle w ostatnich latach . |
Cytat:
I jeśli już łapiesz mnie za słówka to sam bądź bardziej precyzyjny gdyż synowi Clebera do 16 lat troche jeszcze brakuje. Cytat:
|
Cytat:
tak brakuje mu do 16 lat jeszcze "trochę". Całe 4,5 miesiąca (ur.30 maja). Mam propozycję. Przestań zgadywać tylko idź go zobaczyć kilka razy na boisku i wtedy oceniaj jego umiejętności. Obserwuję Lucasa od 5 lat praktycznie ... i ma papiery na to, żeby zostać na prawdę dobrym piłkarzem. |
Cytat:
A z Twojej propozycji niestety nie skorzystam gdyż mieszkam na drugim końcu Polski. |
Cytat:
Nie napomknął o transferach....nawet nie próbował;)Po prostu straszne - Petrescu nie raz napomknął i dostał kozaków, Skorża płakał ze 2 lata o wysokim napastniku, dostał.....Beto Ile Ty masz lat?Żyłeś w jakiejś hibernacji?Odmrozili Cię na jesieni i nie wiesz na jakich zasadach działa nasz klub? Ja na Twoim miejscu już pisał bym petycje o zwolnienie Moskala - co za debil, mógł napomknąć i lawina transferów by ruszyła a on nic , jak nic działa na szkodę klubu!. Ale jest już opcja - przyjdzie Probierz , napomknie i będą upragnione wzmocnienia. |
Cytat:
No niestety ale masz rację , jestem naiwny. Podobnie jak naiwny był Petrescu i Skorża. Tak tak, to mój błąd że dałem się nabrać, naiwnie myślałem że zacznie być normalnie. Domyślam się ze wielu z nas wiele sobie obiecywało gdy za sterami zasiadł BB a osoba d.sportowego napawała optymizmem jednocześnie była wielką zagadka. Dzisiaj jesteśmy już u siebie... Za ponad miesiac wazny mecz LE, rywal wydaje się do pokonania ... Logika podpowiada żeby wzmocnić siłe zespołu ale okazuje się że zadne wzmocnienia nie są potrzebne. Moskal popiera tą smieszną tezę, trudno jednak domyśleć sie na czym opiera swoją decyzje. Jesli jesteś taki inteligentny to dostrzeżesz że tak naprawdę KAZka nikt w klubie nie traktuje poważnie, został bo w zasięgu ręki nie było nikogo innego. Wiec dlaczego oczekujesz ze ja będę go wielbił ? a niby za co? O jego odwołanie nie trzeba pisać petycji gdyż sam się zwolni swoimi wynikami, poczekajj do 5-ciu kolejek. |
Cytat:
Owszem, Lucas ma talent i do tego szczęście w postaci kumatego taty. Cleber dobrze wie jak wyglądają grupy młodzieżowe w Wiśle i "rozwój" naszych młodziaków. Z tego co mi wiadomo od dłuższego czasu planował synowi karierę za granicą i tak naprawdę ciężko mu się dziwić - póki podejście do szkolenia młodzieży w Wiśle nie ulegnie drastycznej zmianie to będziemy tracić co i rusz takich zdolnych chłopaków. Szkoda. |
Cytat:
Jeżeli tobie to nie wystarcza, to już twój problem. ps. Mam cie w liście ignorowanych od kilku miesięcy. Niestety na niewiele się to zdaje, bo produkujesz takie ilości postów, że co chwila ktoś cie cytuje. Moja rada na przyszłość, zamiast pisać 20 postów dziennie, ogranicz się do dwóch, trzech, ale z sensem. Wszystkim to wyjdzie na dobre. |
Zaglądam i jak zwykle nic tu nie ma poza kolejnymi, prymitywnymi, kłótniami Dariooka, trochę to jednak żałosne, ale nic widać taki urok tego wątku.
______ Faktem jest że pierwszy transfer w roku ubiegłym był, dokładnie 26 01.2011, ale teraz sezon zaczynamy nieco wcześniej i byłoby miło aby ten jeden czy dwa transfery, poniekąd zapowiadane, na zasadnie że ze dwa być mogą to jeśli mają być to jednak czas już nagli, no powiedzmy tydzień, za tydzień ...więc w spokoju poczekajmy kolejny tydzień, lub jednak wzorem roku ubiegłego jeszcze dwa ... |
Wisła niestety od bardzo dawna jest klubem, który regularnie musi powielać swoje własne duże błędy.
Dziś mamy powrót do czasów Nawalki i sezonu zakończonego 8 miejscem, kiedy również rzekomo zimą żadne transfery nie były potrzebne. Teraz też nie jest to prawdą, a w lidze mamy jeszcze trudniejszą sytuację niż wówczas. Boli też, że klub nie robi absolutnie nic, by wykorzystać pucharowego farta. W normalnym klubie okazja na 1/8 fazy pucharowej byłaby dopingiem do rozwoju i wzmacninia zespołu, u nas jest zaś zachętą do oszczędności i powierzania drużyny parze żółtodziobów bez jakichkolwiek sukcesów i dorobku. Tylko dlatego, że są tani i nie postawią żadnych wymagań. Paranoja. |
Ludzie dajcie spokój. Nie będzie transferów tej zimy. Najlepiej by było zamknąć ten temat na parę dni. Nic tylko kłótnie....:foch:
|
Obrona ma być wzmocniona! trzeba być idiotą żeby nie widzieć potrzeby wzmocnienia obrony,masa porażek była właśnie przez dramatyczną gre obrony.Lewy obrońca obowiązkowo + klasowy stoper ,w ofensywie nie jest zle.
Niech sobie w klubie przypomną tracone bramki z Odense u siebie i na wyjazdach z Fulham i Twente do tego kilka frajerskich bramek w ekstraklasie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl