Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WISŁAZWE 28.08.2015 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1412642)
Czy ktos cos słyszał,ze nasz obecny zawodnik może byc wypożyczony?
Piszę tak ogólnikowo,bo nie wiem czy to nie jakaś wypucha.

Tak, Buchalik do Legii.

Griszka30KR 28.08.2015 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1412643)
Tak, Buchalik do Legii.

Dzięki za potwierdzenie.

Davss875 28.08.2015 14:20

Buchalik to lepiej niech rozwiaze kontrakt za porozumieniem stron. Nie wien czy ktos w ekstraklasie skusi sie na tak slabego bramkarza.

siedzenaganku2 28.08.2015 16:06

to by nie bylo glupie wypozyczyc buchalika do jakiejs slabszej druzyny ligowej, zeby mial duzo sytuacji do bronienia, niekoniecznie polska liga

_ukoL 28.08.2015 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1412525)
Pracujący. Nie porównujmy zwykłej pracy do grania w piłke, bo to nie ma sensu. Ja mógłbym grać w Wiśle za 2000 zl jesli by mnie chcieli. W każdym meczu gryzłbym trawe i nie byłbym gorszy od Boguskiego, Urygi czy innych piłkarsko podobnych! Napewno nie poszedłbym do Apoelu Nikozja, ponieważ przez ten klub upadliśmy tak nisko!!! Za żadne pieniądze bym tam nie przeszedł, ale życie jest sprawiedliwe. Niech teraz oni odczują to finansowo i kibicowsko. Nienawidze Apoelu, Panatinaikosu i innych klubików z którymi odpadliśmy!!!

A czemu nie porównywać zawodowego uprawiania piłki nożnej do innej pracy? Taki sam zawód jak każdy inny.

P.S. Dawno nie czytałem takich farmazonów.

szprotson 28.08.2015 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1412525)
Pracujący. Nie porównujmy zwykłej pracy do grania w piłke, bo to nie ma sensu. Ja mógłbym grać w Wiśle za 2000 zl jesli by mnie chcieli. W każdym meczu gryzłbym trawe i nie byłbym gorszy od Boguskiego, Urygi czy innych piłkarsko podobnych! Napewno nie poszedłbym do Apoelu Nikozja, ponieważ przez ten klub upadliśmy tak nisko!!! Za żadne pieniądze bym tam nie przeszedł, ale życie jest sprawiedliwe. Niech teraz oni odczują to finansowo i kibicowsko. Nienawidze Apoelu, Panatinaikosu i innych klubików z którymi odpadliśmy!!!

Jeśli zorganizuje się testy czy jesteś w stanie na nie przyjechać? Ja jestem za Toba, chciałbym mieć takich grajkow jak Ty w Naszym klubie, wiec masz moje pełne poparcie. Tylko czy znajdziesz czas by przyjechać do Myślenic i pokazać się trenerowi na trenigu?

A co do zarobków to jestem za tym byś zarabiał więcej jeśli będziesz prezentował pewien poziom. 5 kołą będzie w porządku ?

Dzimi 28.08.2015 17:38

Dajcie chłopakowi spokój.

Wiadomo na tle piłkarzy wyglądałby jak ten rumuński amator, który był 2 lata temu na testach: https://www.youtube.com/watch?v=kAg1S_prjpo

Czyli znacznie odstawałby motorycznie, biegowo, siłowo i kondycyjnie, oraz nie potrafiłby operować piłką tak mocno i szybko jak trzeba. Tak jakby grajka z A czy B-klasy po roku przerwy w graniu przenieść nagle do Wisły.

Stelio 29.08.2015 16:22

Paradoksalnie odblokowanie Pawła przyszło w najmniej odpowiednim momencie. Pewnie zarząd stwierdzi ze jest cacy i nie potrzeba nam napastnika... A do końca okna jeszcze tylko 2 dni.

Griszka30KR 29.08.2015 16:51

Myślę,że nie tyle Jego przełamanie (umówmy się druga bramka fartowna) co styl gry zespołu i wysoka wygrana może zmienić kierunki myślenia.
Jakby Paweł nawet nie strzelił,to taki wynik pokazuje RN,że w Wiśle ma kto strzelać.

piotek 29.08.2015 17:03

Wole poczekać na napastnika pół roku, byle był to przemyślany transfer, a nie łapanka z przymusu.

piotrek06 29.08.2015 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1412646)
Buchalik to lepiej niech rozwiaze kontrakt za porozumieniem stron. Nie wien czy ktos w ekstraklasie skusi sie na tak slabego bramkarza.

Ja zawsze będę powtarzał, że Buchalik to bardzo dobry zawodnik na ławkę( pod warunkiem adekwatnych do tej "pozycji" zarobków) nie wnosi do zespołu jakiejś większej wartości, broni tylko to co musi, ale mimo wszystko nie puszcza spektakularnych szmat, nieźle gra nogami i ma już jakieś doświadczenie w ekstraklasie. Więc jeśli nie daj Boże pierwszy bramkarz wysypie sie przed jakimś ważnym meczem, to lepiej mieć na rezerwie takiego Buchalika niż jakiegoś młokosa( tacy powinni się ogrywać na wypożyczeniu) bo po Buchaliku wiesz czego się spodziewać wiesz, że stoper może mu zagrać do tyłu bez równoczesnego odmawiania zdrowasiek w intencji jego przyjęcia piłki i wiesz, że jak strzał leci w środek bramki to go nie puści jak Cabaj czy inny Przyrowski. Oczywiście meczu też nie wybroni a spektakularne interwencje notuje rzadziej niż 95-cio latek dostaje wzwodu, ale jako rezerwowy moim zdaniem jest dobrą opcją, bo niema się co śnić o dwóch bardzo dobrych bramkarzach w Wiśle raz, że nas na to nie stać a dwa, że świetny bramkarz nie pogodzi się z rolą zmiennika. Jak na ten momęt to mamy co najmniej dobrego pierwszego bramkarza( jak na razie Cieżniak spisuje się świetnie) i zwykłego rzemieślnika na rezerwie co jak na nasze warunki wygląda bardzo dobrze.

Porter 29.08.2015 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1412787)
Wole poczekać na napastnika pół roku, byle był to przemyślany transfer, a nie łapanka z przymusu.

A czy przypadkiem nie mamy 20% transferu Błaszczykowskiego, a to może być mawet 2 mln Euro. Spłacamy długi zewnętrzne i możemy zatrudnić kogoś lepszego niż Etończyk.

jova 29.08.2015 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Porter (Post 1412793)
A czy przypadkiem nie mamy 20% transferu Błaszczykowskiego, a to może być mawet 2 mln Euro. Spłacamy długi zewnętrzne i możemy zatrudnić kogoś lepszego niż Etończyk.

A to nie jest tak, że takie paragrafy przestają obowiązywać, gdy zawodnik przedłuża umowę? Kuba przedłużył z 2 lata temu...

serek.c2 29.08.2015 21:46

Wszystko zależy od zapisów umowy - znając speców w naszym klubie z tamtego okresu to pewnie jeszcze my zapłacimy BVB za ewentualny transfer Jakuba do innego klubu ;)

syryls 29.08.2015 21:47

Kluby na różne sposoby się ugadują ze sobą, ale raczej nie komplikują tego aż tak

s1mone 29.08.2015 22:08

Cytat:

A czy przypadkiem nie mamy 20% transferu Błaszczykowskiego

Kluczowe słowo, które pominąłeś - 20% zysku, a nie kwoty.

Druga sprawa, że raczej po przedłużeniu kontraktu przez Kubę nasza umowa dalej obowiązuje, to jest umowa pomiędzy klubami i to w jaki sposób się w międzyczasie Kuba dogadał z BVB nas nie interesuje.

Jakby było inaczej, każdy od razu po transferze by podpisywał drugi kontrakt, żeby wyeliminować klauzulę % zysku od sprzedaży. To tak nie działa.

filemon 29.08.2015 23:06

Skąd macie w ogóle pewność informacji o 20%? Pytam, bo osobiście widziałem tylko pogłoski.

Jeśli był taki zapis w umowie Wisła-BVB, to umowy BVB-Kuba nie mają przecież znaczenia.

Nawiasem, w Super Ekspresie to nawet o 50% ktoś słyszał w 2008 :-) http://sport.se.pl/pilka-nozna/polac...ube_68071.html

jova 30.08.2015 02:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1412804)
Druga sprawa, że raczej po przedłużeniu kontraktu przez Kubę nasza umowa dalej obowiązuje, to jest umowa pomiędzy klubami i to w jaki sposób się w międzyczasie Kuba dogadał z BVB nas nie interesuje.

Jakby było inaczej, każdy od razu po transferze by podpisywał drugi kontrakt, żeby wyeliminować klauzulę % zysku od sprzedaży. To tak nie działa.

Cały czas coś mi się kojarzy, że przy jakimś transferze, niekoniecznie naszym, już było zamieszanie z tymi procentami od kolejnej sprzedaży i faktem, że z jakiegoś tam powodu ten paragraf przestał obowiązywać.
Czy czasem nie było takiej sytuacji, gdy Uche odchodził z Almerii?

Mysciak 30.08.2015 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1412792)
Ja zawsze będę powtarzał, że Buchalik to bardzo dobry zawodnik na ławkę( pod warunkiem adekwatnych do tej "pozycji" zarobków) nie wnosi do zespołu jakiejś większej wartości, broni tylko to co musi, ale mimo wszystko nie puszcza spektakularnych szmat, nieźle gra nogami i ma już jakieś doświadczenie w ekstraklasie. Więc jeśli nie daj Boże pierwszy bramkarz wysypie sie przed jakimś ważnym meczem, to lepiej mieć na rezerwie takiego Buchalika niż jakiegoś młokosa( tacy powinni się ogrywać na wypożyczeniu) bo po Buchaliku wiesz czego się spodziewać wiesz, że stoper może mu zagrać do tyłu bez równoczesnego odmawiania zdrowasiek w intencji jego przyjęcia piłki i wiesz, że jak strzał leci w środek bramki to go nie puści jak Cabaj czy inny Przyrowski. Oczywiście meczu też nie wybroni a spektakularne interwencje notuje rzadziej niż 95-cio latek dostaje wzwodu, ale jako rezerwowy moim zdaniem jest dobrą opcją, bo niema się co śnić o dwóch bardzo dobrych bramkarzach w Wiśle raz, że nas na to nie stać a dwa, że świetny bramkarz nie pogodzi się z rolą zmiennika. Jak na ten momęt to mamy co najmniej dobrego pierwszego bramkarza( jak na razie Cieżniak spisuje się świetnie) i zwykłego rzemieślnika na rezerwie co jak na nasze warunki wygląda bardzo dobrze.

Od zawsze w prawie wszystkich klubach było tak, że jest bramkarz nr. 1 + na ławce albo młokos, który się uczy, albo stary dziad, który liczy dni do emerytury. Obecnie przez te wszystkie topowe kluby, które chcą mieć dwóch bramkarzy zaczyna mnie taka gadka wkurzać, bo bramkarz jest mniej kontuzjogenny niż reszta piłkarzy, bo nie musi walczyć twardo o piłkę w środku pola. Po drugie Wisła opłaca teraz 3 bramkarzy, nie lepiej byłoby mieć 1 dobrego bramkarza ( np. Cierzniak), a za pensję dwóch innych mieć zawodnika albo dwóch, który mógłby pograć gdzieś w polu, gdzie jest o wiele większe ryzyko kartek lub kontuzji ? Moim zdaniem lepiej.

serek.c2 30.08.2015 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1412812)
Cały czas coś mi się kojarzy, że przy jakimś transferze, niekoniecznie naszym, już było zamieszanie z tymi procentami od kolejnej sprzedaży i faktem, że z jakiegoś tam powodu ten paragraf przestał obowiązywać.

Przecież nie ma "szablonu" takich umów... Punkt o procencie z kolejnego transferu może np. obowiązywać przez jasno określony w dokumencie czas.

siemstein 30.08.2015 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1412804)
Kluczowe słowo, które pominąłeś - 20% zysku, a nie kwoty.

Co to za bzdura? Jakiego zysku? Jest wynegocjowana kwota transferowa i od tej kwoty ileś tam procent Wisła dostanie. Zysku....

mitmichael 30.08.2015 11:02

Wczoraj ktos pisał, ze Lechia interesuje sie Chrapkiem a teraz czytam, ze My podobno tez. Informacja z portalu Tuttocalciocatania.com wiec chyba moze byc cos na rzeczy bo to zrodło zwiazane z tym klubem własnie.

arti 30.08.2015 11:03

Cytat:

Czemu nie 20mln?
Dajcie na luz jakby wpadly 2 mln zł to byłoby fantastycznie.ale jak Kuba ma wysoki kontrakt,a chca go jacys niebogaci to nigdzie ni odejdzie,a jesli nawet to na wypozyczenie.

Karherop 30.08.2015 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1412832)
Wczoraj ktos pisał, ze Lechia interesuje sie Chrapkiem a teraz czytam, ze My podobno tez. Informacja z portalu Tuttocalciocatania.com wiec chyba moze byc cos na rzeczy bo to zrodło zwiazane z tym klubem własnie.

Chrapek jest już zaklepany dla Lechii w 99%. Wisła jest tu wymieniona życzeniowo i raczej nawet nie podjęła z nim negocjacji.

Brożek się chwilowo "obudził", więc z napastnika w tym okienku już nici. Szkoda, bo przydałby się chociażby jakiś młodzian potrafiący walczyć na szpicy. Nawet jeśli miała być to bardziej inwestycja, niż realne wzmocnienie na dzisiaj.

Griszka30KR 30.08.2015 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1412839)
Chrapek jest już zaklepany dla Lechii w 99%. Wisła jest tu wymieniona życzeniowo i raczej nawet nie podjęła z nim negocjacji.

Brożek się chwilowo "obudził", więc z napastnika w tym okienku już nici. Szkoda, bo przydałby się chociażby jakiś młodzian potrafiący walczyć na szpicy. Nawet jeśli miała być to bardziej inwestycja, niż realne wzmocnienie na dzisiaj.

Ponoć do Lechii idzie Milos Krasic,więc z tym Chrapkiem różnie może być.

Karherop 30.08.2015 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1412855)
Ponoć do Lechii idzie Milos Krasic,więc z tym Chrapkiem różnie może być.

Krasic to napastnik, więc co ma jedno do drugiego?

Chrapek podobno już szuka mieszkania w Gdańsku.

filemon 30.08.2015 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1412858)

Chrapek podobno już szuka mieszkania w Gdańsku.

Gwoli ścisłości Krasić to skrzydłowy.

Griszka30KR 30.08.2015 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1412858)

.

Pieniąde na dwa kontrakty?

Karherop 30.08.2015 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1412864)
Pieniąde na dwa kontrakty?

Problem z pieniędzmi w Lechii? No nie rozśmieszaj mnie.

Można im zarzucić, że nierozsądnie nimi gospodarują, ale na pewno nie to, że ich nie mają.

Griszka30KR 30.08.2015 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1412865)
Problem z pieniędzmi w Lechii? .

No zobaczymy,jak napisałem,róznie to może być,myślę,że w tych przypadkach to nie bedą dwa nieznczące kontrakty, nawet dla Lechii.

Jeszcze Peszko ponoć tam dołącza.

Karherop 30.08.2015 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1412867)

Miałem właśnie to dopisać. Karuzela na kółkach. Natomiast Chrapek tym bardziej tam trafi, że wypożyczają Łukasika do Portugalii.

jendrus 30.08.2015 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1412812)

Uche przedłużył kontrakt z Almeria i nasze zapisy przestały obowiązywać. Tak samo będzie z Błaszczykowiskim jak przedłuży umowę z Borussią.

Griszka30KR 30.08.2015 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1412880)
Tak samo będzie z Błaszczykowiskim jak przedłuży umowę z Borussią.

Wiążą Go też z Liverpoolem...

filemon 30.08.2015 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1412880)
Uche przedłużył kontrakt z Almeria i nasze zapisy przestały obowiązywać. Tak samo będzie z Błaszczykowiskim jak przedłuży umowę z Borussią.

Zastanawiam się czy to Ci się układa jakkolwiek w logiczną całość, bo napisałeś wyjątkową bzdurę :-)

KrzychooR 30.08.2015 19:22

Przecież nie dalej jak rok temu albo dwa dali mu przecież ponad 4 banki rocznie za nowy kontrakt...

PiVoSH92 30.08.2015 19:30

Wydaje mi się, że musieliby najpierw pozbyć się Błaszcza (musiałby przejść na wolny transfer) i potem podpisać go ponownie, żeby nasze % przepadły...

filemon 30.08.2015 19:37

No oczywiście, że tak. A i tak można byłoby takie coś skarżyć z szansą wygrania, jeśli byłoby w tym widoczne obejście naszego zapisu (jeśli istnieje).

Dean 31.08.2015 02:05

Coś czuję, że Chrapek jednak dzisiaj do nas... ;)

Matejas_ 31.08.2015 06:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1412928)
Coś czuję, że Chrapek jednak dzisiaj do nas... ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1412867)

Chyba jednak nie... choć kto wie czym PAP się sugeruje? Może bardziej wpisami na forach internetowych?

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...ansfery/nz0ywf

BlurgH 31.08.2015 09:40

Chrapek z Mąką na środku ? W końcu by nie było problemu w tej strefie boiska z rozprowadzeniem piłki...
Ale obawiam się, że to marzenia ściętej głowy...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl