![]() |
Dziecko drogie, skąd w tobie tyle nienawiści, no to już nie jest problem piłkarski, jak czytam to twoje plucie jadem , to sorry, ale sobie nie pogadamy.
______ W każdym klubie jest potrzebny dyr. sportowy, w każdym. Określenie Prezes, to określenie zwyczajowe, Panie Czepialski. Ta drużyna z Cypru to zdewastowała tez FC Porto, Wisła z nimi (tj. z Apoelem)przynajmniej raz wygrała. Cupiał to 8 tytułów MP, a Ja dobrze pamiętam jak Wisła grała w II lidze, jak sprzedawała mecze w I , generalnie o takich czasach jak teraz to Ja sobie mogłem tylko pomarzyć. A co do samej dekady Cupiała, to niewątpliwie złota era Wisły ale i czas nie wykorzystanych szans, ale pisanie o nich tylko w czarnych barwach, hmm to problem raczej dla psychologa, którym nie jestem więc tematu nie rozwinę. Mnie tam każde MP Wisły zawsze smakuje tak samo i to przy całym krytycyźmie wobec niewykorzystanych szans i zaniedbań epoki Pana BC w Wiśle Kraków. A tezy o głupocie, braku rozumu itd, no cóż jak ktoś nie ma argumentów to sięga po inwektywy, w sumie to mi cie trochę nawet żal, a ten zachwyt nad Wojciechowskim jest nawet zabawny, ciekawe też że tematem tego forum to jest , niech sprawdzę … Polityka transferowa Wisły . _______ Tak więc zostawiając na boku posty tzw."miłośników" Pana BC, warto wrócic do meritum, a to najlepiej, jak dla mnie ujete byłoby tak: Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Czy to wazne z kim Apoel wygrał? Dzisiaj są a jutro ich może nie być , wielka mi sensacja - pokroju Kopenhagi... Domyślam się ze jako oddany BC ciężko ci sie oswoić z myślą że od 2004 ( Valerenga, Tiblisi, Guimares,Levadia, Karabach ) r juz był tylko regres zakończony czystkami i zgliszczami kadrowymi w 2010r . Żeby mieć o czymś własne zdanie niestety ale musisz wyzbyć się stronniczości i chłodnym okiem to ocenić . Naprawdę nie można mieć ci za złe tego że zaślepiają cie medale MP bo w końcu tyle na nie czekałes...to zrozumiałe. Po Raz kolejny błednie odczytujesz i wyciągasz pasujące ci wnioski. Ja kolego sie nie zachwycam JW , ja poprostu oceniam go pozytywnie. W Polsce mało jest takich ludzi którzy za własne pieniądze chcą w to się bawić wiedząc ze nic z tego nie wyciągną. Tak na marginesie dodam ze za BC posadę trenera zmienialiśmy 23 razy wiec z tą swobodą dla sztabu treneskiego był bym bardzo ostrożny. JW i BC to taki sam typ, z tym że jeden to " cisza przed burza" a drugi " ratuj się kto może" Na tym zakończmy... narka. |
Nie chce byc zlym prorokiem, ale Marvin Bejarano ma na ostatnie nazwisko Jimenez.
Czy mi sie wydaje, czy w jakims artykule bylo tez napisane ze Wisla nie jest nim zainteresowana? |
CSKA Sofia defender Ivan Bandalovska is very close to the transfer Udinese, learn Meridian Match. We are two clubs in the final part of the negotiations. Italians are expected to pay € 400,000 for the Bulgarian international. As part of the deal, the band are also mentioned by Dimitar Penev Udinese four players who will come to rent the "army".
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2725405 i jeszcze: Among them is likely to have the right defender to replace Bandalovska. As is known, is to transfer national in Wisla (Krakow), but waiting for an offer from CSKA Western club. There is a variant of "Friuli" to go and Junior Moraesh already said it wants a meeting with the leadership of CSKA for their eventual transfer. BSport Niestety jeśli włosi go chcą to kolokwialnie mówiąc jest już "po ptakach". I fragment gdzie pojawia się nazwa Wisły jest dla mnie trochę nie zrozumiały. Wygląda też na to że Udinese nie za bardzo chce dużo płacić i proponuję CSKA jakiś ogórów. Dziwne jest to bo nie sądzę aby udało się wypożyczyć 4 graczy do jednego klubu..., nie każdemu pewnie będzie widziała się gra w Bułgarii. |
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
Skoro nasze możliwości oscylują w granicach 300-350k za sezon, to nic nam nie pozostaje tylko szukac 30- latkow lub w dolnych rejonach nilu lub amazonki. Jaka jest szansa że piłkarz wybierze nas? Żadna... Jakieś bzdety o królewskim mieście, pięknym stadionie i MOŻLIWOŚCI grania w pucharach przestają być ważne. Tak jak w życiu, jesli masz 2 oferty pracy z czego pierwsza jest z nowiutkiego i nowoczesnego hipermaketu za 600zl , natomiast druga z osiedlowego warzywniaka Za 1200 zł... Wybór oferty staje się zwykła formalnością. JrQ - tylko nie każdy tutaj to ogarnia, Bo ze jak? Ten burak i snob jest niby bogatszy od juliana BC? Ano nie jest, tylko jeden inwestuje a drugi patrzy i słucha Ipoda. Można się pukac w czoło gdy widzi się jak JW szasta kasa , bo i dla kogo to ? 3tys widza? Widocznie zarucha, zapije, kupi blondynie waciki a resztę wrzuca do studni bez dna. Ale u nas ? 30 tyś, tradycja, marka ... A nie ma 200 tyś? To jest jeszcze większy absurd! W Anglii taka to jest tygodniowka... |
|
Cytat:
|
Haha. Przecież ten artykuł o Sobolewskim, co też na łonecie się pojawił jest okrojonym przedrukiem tego co było już wiadomo od jakiegoś czasu, że pewnej grupie piłkarzy kończy się kontrakt. Skoro piśmiaki nie mają co pisać, to czy jak jutro wrzucą, "Napoleon może odejść z Wisły" i zdjęcie Jirsaka to też to tu wrzucicie? Przecież to nic nowego.
jakby ktoś Napoleona nie kojarzył to tu fota: http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/tapety/6.jpg :D |
Cytat:
|
Nie ma szans, obaj to w miare młodzi gracze i w poprzednich klubach byli czołowymi graczami. Najlepsze jest to że jak na ich możliwości Józek dużo kasy nie wydal. Gdyby przyszli do nas były by pieśni pochwalne na cześc Stana. A tak poszli do Polonii i każdy pisze że bedą slabi, nie sprawdzą sie i wogole nie ma czego zazdrościc a prawda jest taka że obaj by mieli u nas pierwszy plac.
|
Największym jednak absurdem jest to że kupując 3, 4 naprawdę dobrych grajkow diametralnie wzrasta siła zespołu. Co pozwala realnie myśleć o LM czy LE.
Oczywiście że trzeba wydać kilka milionów, jednak sam awans to 7m a co przy obecnej drodze jest na wyciągnięcie ręki. Nierozumiem jak ktoś tam tego nie ogarnia, bardziej liczy na zysk z kielbasek zamiast pomyśleć gdzie jest zrodelko z którego europejskie krezusy czerpią wodę Taki Bayern , Borussia, Arsenal, Psg czy Juve nie wzmacniają się po to by golic w lidze średniaków Tylko po to żeby powalczyć o kasę w LM. Im szybciej to zrozumiemy tym lepiej. Przestanmy latać z siatką po wysypiskach bo brylanty za 300tys zdażają się zadziej niż czterolistne koniczyny. W większości takie okazy są kotami w worku, a nam pozostaje wzruszyć Tylko ramionami i utrzymywać kopacza kilka lat. Gracze pokroju Paraiby są warte tyle ile ktoś chętnie zapłaci, 500? , 300? 150? Może i być 100k Jesli tyle dajesz. Jak takie coś ma podnieść poziom , ułatwić walkę w pucharach to albo Widzew bawi się w św Mikołaja albo cała siatka europejskich skautow nie zna się na robocie... Im wyżej tym więcej takich jak Iliev...jednak na walkę o pudło TME powinien być ok. CFA - Jaliens jest tylko jeden, jego się nie da skopiować. Ljuboja swoją postawą pokazuje że to z holendrem jest coś nie teges |
Cytat:
|
Cytat:
|
Moskal na konferencji prasowej:
„Uważam, że ten zespół ma potencjał. Wzmocnienia są mile widziane, ale jeśli wszyscy zawodnicy, których mam, będą zdrowi, to jesteśmy w stanie powalczyć w tej rundzie. Trzeba wziąć pod uwagę, że nie można co pół roku wymieniać zawodników. Ja będę zadowolony, jeśli wszyscy, których posiadam, będą zdrowi” No to chyba do dyskusji wrocimy w lecie... |
Cytat:
|
Oby powodem rezygnacji z Deleva był zamiar wykupienia Bitona,bo jeżeli nie mamy zamiaru wydawać miliona euro na dobrego zawodnika z perspektywami to trudno będzie iść do przodu .
|
Cytat:
|
Cytat:
facet w rok strzeli dla nas 20-30 bramek ( jak na razie 15 - półmetek ) :rotfl: jak chcesz faceta co strzela 40-50 bramek na sezon to włącz sobie MadrytTV i oglądaj Krystyne |
No to już wszystko wiadome. Transferów nie będzie. Zostało tylko czekać na SPP.
|
Kto Wam powiedzial ze chcielismy Dwaliszliwego kupic??
Dlaczego jak gosc ma 25 lat i jest taka gwiazda to nie zabiaja sie o niego klubu w Europie a on wybiera prowincje w Polonii?? Kto Wam powiedzial ze chcielismy Deleva?? Wiadoma jest sprawa ze beniaminek ligi tureckiej bija Nas na glowe w zarobkach i kwotach transferowych... Inna sprawa ze pewnie troche tam pogra i bedzie mial dosc.. I takich przypadkow mamy ze setke w kazdym okienku... |
Cytat:
________ Wiem że watek zaczyna być i słusznie w kwestii BC i JW wykasowywany, ale ta teza że aktualną Wisłę łączy "z tą Cupiałowska kilku piłkarzy" ...to prawdziwa perełka, więc może by ten post pozostawić, jako przykład netowego komizmu :-). |
Cytat:
no właśnie, Rudniew kosztował kilkaset tysięcy, chyba 600 tyś eur (dokładnie nie pamiętam), a nie 1,6 eur. Nie mówię, że to zły zawodnik - i dzięki nim tak naprawdę gramy jeszcze o coś w tym sezonie. Alle czy nam tyle bramek nastrzela (20-30) to się okaże wiosną i wtedy będziemy mieli dokładniejszy Jego obraz. Biton ma jedną wadę, nie pokazał do tej pory umiejętności do kombinacyjnej gry, a w Wiśle to bardzo ważne, bo gra w lidze atakiem pozycyjnym. Dlatego jestem daleki od wpisywania, musimy Go kupic, jest niezastąpiony. Owszem to dobry piłkarz, ale jak nie pokaże "czegoś więcej" to po prostu Wisły nie stać na wywalenie 1,6 mln euro. Bo kogoś podobnego Wisła znajdzie za mniejsze pieniądze. |
Cytat:
|
Cytat:
( Zdaniem Bułgarskich mediów pytaliśmy w lecie o cenę i teraz ponowiliśmy zainteresowanie) Jednak to też tylko moje przypuszczenia, które nie muszą mieć dużo wspólnego z prawdą. |
Raczej w tym okienku będzie 1 wzmocnienie, to i tak max. Nie sądze abyśmy wydali więcej poprostu za dużo piłkarzy, za dużo płacimy
|
Cytat:
Nie popadajw taki hurraoptymizm. Owszem ma duża skuteczność, ale w mojej ocenie zbyt mało daje drużynie, nie pamiętam żeby wypracował komuś sytuację strzelecką. Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Genkow na jego miejscu by nie zdobył połowy tych bramek. |
http://www.malopolskatv.pl/moskal-ni...a-zgrupowaniu/ - Moskal m.in. o tansferach
|
Ale on nie miał dlugiego kontraktu, chociaż zgadzam się że można złożyć drużynę nawet za 1 mln euro, ale trzeba być guru w scoutingu.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl