![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Olało? Przecież na Łazienkowską nie przyjechało Molde, a jacyś przebierańcy, albo najpewniej juniorzy, którzy i tak przecież zdominowali Legię :D
|
Śmierdzi kompleksami. Boli, że z własnej strony Błoń. Realnie patrząc, to z taką grą jaką Legia zaprezentowała przeciwko Molde nie ma szans. Jeżeli zaś przypomni sobie grę z fazy grupowej LE, może powalczyć.
|
Zgoda z tym ostatnim. Z taką grą jaką zaprezentowaliśmy w pierwszych dwóch fazach el. LM nie mamy czego szukać. Szczęśliwy bramkowy remis, albo przegrana typu 2-1 w Rumunii daje nam całkiem spore szanse przed rewanżem. Liczę, że jednak powalczymy o pełną pulę.
|
a ja uważam, że kurs na Steaue 1,75 to jakaś niebywała promocja. Trzeba łapać póki nie zleci, bo zapewne w dniu meczu zakręci się w okolicach 1,40.
Co do samego meczu, bez historii gładkie 2-3 do jajka :-) |
Cytat:
Tracicie atut Żylety. Jedyny pewny, i trzeba przyznać całkiem spory. ZWŁASZCZA, że pierwszy mecz gracie NA WYJEŹDZIE. Śmiem twierdzić, że 2 razy, gdy Wisła miała jakiekolwiek szanse na awans do fazy grupowej grała 1 mecz u siebie (PAO i Apoel). W decydującym meczu sporo na tym tracisz. Szczególnie, gdy masz pecha i trafiasz na południowców, którzy wiedzą co to fanatyzm. |
Nicola Rizzoli będzie arbitrem meczu pomiędzy Steauą Bukareszt a Legią Warszawa - poinformowała oficjalna strona internetowa mistrzów Polskiicola Rizzoli będzie arbitrem meczu pomiędzy Steauą Bukareszt a Legią Warszawa - poinformowała oficjalna strona internetowa mistrzów Polski. Arbiter sedziował Finał LM Bayern - BVB.
|
Nikt się w tej lidze nie uczy na błędach poprzedników.
|
Cytat:
Z drugiej strony, APOEL z 2011 to byla jeszcze bardziej scementowana i lepsza ekipa niz Steaua, a mimo to Wisle zabraklo slawetnych kilku minut do awansu. Wisle, ktora nieoczekiwanie mistrza zdobyla wychodzac z totalnego marazmu i po totalnej zawierusze transferowej opartej glownie na stranieri. Moze gdyby w rewanzu zamiast Pastora zagral Glowacki, to udaloby sie dowiezc 2:1 do konca i to by dopiero byly jaja. |
Tak co prawda trochę nie w temacie, ale oglądając dziś mecz Szachtiora Karaganda z Celtikiem Glasgow stwierdzam, że jesteśmy trochę daleko za... Kazachami.
ps. A patrząc na koszulki Celtiku http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...-IaH6Ugx_7nK30 kojarzy się ta piosenka: It's a long way to Tipperary zwłaszcza w wykonaniu chóru armii rosyjskiej |
Cytat:
Po pierwszych 15 minutach i niewykorzystanych sytuacjach Celticu pomyślałem, że "śmierdzi" mi tu Wisłą i jej wyprawami na egzotyczne kierunki. Niewykorzystane sytuacje i brak zaangażowania na 100% dają dziś taki wynik. |
Zobaczymy co dziś pokaże Nowa Legia, myślę że 2 bramki w plecy to nie będzie zły wynik.
|
Dokładnie dzisiaj mija 17 lat jak Widzew Łódź wyeliminował Broendby Kopenhaga i jako ostatni Polski zespól zagrał w fazie grupowe Ligi Mistrzów.
Jeżeli Legia strzeli dzisiaj choć jedną bramkę to nie da sobie wydrzeć awansu w Warszawie. Gol strzelony w Bukareszcie rozstrzygnie według mnie sprawę awansu. |
Cytat:
|
Może to być bramka na 1:1, 2:1 czy 3:1 jak piszesz, ale jednak 3 bramek to Legia dzisiaj raczej nie straci. Tak jak pisałem, jeżeli będzie bramka dzisiaj w Bukareszcie to będzie i awans, jeżeli nie to pozostaje faza grupowa Ligi Europejskiej.
|
Jakieś podstawy ku temu ? Chyba inna Legię oglądałem ostatnimi czasy. Na mnie nie zrobili wrażenia drużyny solidnej.
Praktycznie brak umiejętności utrzymania się przy piłce pod pressingiem, błędy w obronie, przestraszeni na wyjazdach.... spokojnie mogą stracić 3 bramki. |
Cytat:
|
Nie pamiętam, kiedy polska drużyna ostatnio wykorzystała jakąś wielką szansę. Próby awansu do grupy LM czy wyjścia reprezentacji z grupy na dużej imprezie zawsze kończą się klęską
|
Jesli zagraja tak jak z TNS czy Molde to 3 moga dostac w pierwszej polowie.
Ale chlopcy z Warszawy mowia ze to presja i miano faworyta platalo im nogi z Walijczykami i Norwegami. Teraz zagraja na luzie i dopiero pokaza na co ich stac... |
Cytat:
Może dziś zagrają najlepszy mecz od początku sezonu (czego im nie życzę), ale to co piszesz ma się nijak do rzeczywistości. Jak na razie w pucharach ich forma wahała się między słabą a kompromitującą. Niech dostaną czwórkę do jaja i będę zadowolony. |
Mam jakieś głupie przeczucie, że Legia wywiezie korzystny wynik z Bukaresztu...
|
Cytat:
|
Cytat:
Steaua będzie grała podobno przy 50 tys kibiców więc mam nadzieję że rusza z ostrej ....y od początku na Legie, i wsadzą im ze 2 czy 3 brameczki. |
dzisiaj wszyscy jesteśmy Rumunami :)
|
Wiem, że to forum chyba największego rywala Legii, ale myślę, że awans tego zespołu przyniesie tylko pożytek polskiej piłce. Na następne kluby nie będzie takiej spinki, że nie awansowaliśmy od 18 lat.
Według mnie, trzeba zapomnieć przez chwilę o ligowym rywalu i kibicować chociaż w minimalnym stopniu legionistom. Nam nie udało się tyle razy, więc niech ktoś inny spróbuje... |
Legia wygląda na lekko stłamszoną :D
|
Cytat:
Wkurza mnie ten Kuciak:-/ Już mogło być 1:0. EDIT: Żółta dla Rzeźniczaka. Ja bym dał czerwoną :D I karnego :lol: |
Cytat:
Szukajmy ,,pożytków'' w innym miejscu... |
Ile jeszcze mogą jechać na farcie, grają katastrofalnie, jak zwykle w eLM zresztą, a przegrywają tylko 0-1
Gdybyśmy my mieli z APOELEM takiego bramkarza jak Kuciak ... |
odkąd zdobyli mistrza jestem pewien, że wejdą do LM. Już 1:1.
Szlag mnie trafi. |
Ja tak samo, pewien byłem, że: 1. będą mieć farta przy losowaniu (najsbasi rywale z możliwych czyli steaua, rewanż u siebie) 2. wiedziałem, że wywiozą dobry rezultat z Rumunii.....
i niestety Legia jest zespołem lepszym pod każdym względem, jest 68 minuta Rumunii siedli fizycznie... Dominacja legii w 2 połowie przez 20 minut masakryczna... Nawet jeśli będzie 3:1 to i tak w krawaciarzowie dopną swego. Co to oznacza? Prawdopodobnie bram MP dla nas przez min. 20 lat nawet jak Cupiał odkręci kuras na całego. Steaua jak widać to poziom Molde i Apoelu, uj mnie szczela że to krawaciarstwo ma zasze szczęście. Przecież APOEL zjadłby obie drużyny po 5:0, widać co prezentują Rumuni.. to taka polska amica. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale Ci Rumuni słabi... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Brawo Legia, wykorzystali szanse.
Wejdźcie na wyżyny swoich możliwości i im pogratulujcie, Gdyby gdyby Wisła miała inną jedynastkę to wygralibyśmy LM. Pieprzenie total bez sensu. Dobrze zagrali zwłaszcza w drugiej połowie. A Steaua to nie pachołki, o ich zawodników dopytują dużo poważniejsze marki a transfery z klubu liczone w mln euro. To efekt dobrego zarządzania, porządnej szkółki piłkarskiej, dobrej atmosfery, przemyślanych i konkretnych transferów, nie rozprzedawania drużyny w przerwie letniej. Wisła NIGDY nie była tak kompleksowo przygotowana choć piłkarsko na pewno przewyższała obecną kadrę drużyny Legii. Gratulację i powodzenia w rewanżu |
Jestem rozczarowany postawą rumunów.. miałem nadzieje że to poważniejsza drużyna. No nic mam nadzieję że w rewanżu uda im się jakoś strzelić bramkę na początku meczu.
ps: i jeszcze do tego cholera mnie bierze jak pomyślę że wtopiłem kasę przez jakiegoś różowego pedałka :evil: |
Na co było stać Rumunów widać było w pierwszych 30 minutach. Potem było już dużo gorzej z kondycja.
Legia przygotowana pod względem fizycznym. Wykonali gigantyczna pracę. Jeśli awansują do Ligi Mistrzów, czego ja im osobiście życzę, to trzeba będzie im pogratulować a nie opowiadać brednie jacy to Rumuni słabi. A że mają szczęście? My nie mieliśmy, tak jak bramkarza. Ale jest jeszcze rewanż, a coś mi się wydaje że Rumuni coś strzela. Będzie ciekawie. Super się to oglądało w C+. Oczywiście rozumiem wasze podejście, uszanujcie zdanie tych którzy podchodzą do awansu Legii inaczej, może to kwestia wieku. Nie piszcie że słaba Legia czy Steua bo widać że was zżera zazdrość od środka. Bądźmy obiektywni. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl