Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

thechris 06.11.2011 20:34

Zapomnijcie o Fornaliku. To naprawdę zbyt mądry facet aby się dał wpuścić w takie bagno z takim szrotem jak Wisła. Poza tym on jest trenerem w lepszym klubie więc po co miałby się cofać?

czesiu 06.11.2011 20:37

Nasz książe w tarapatach. Oczywiście zawsze można go zwolnić, tylko co to da? Mnie akurat jego robota w Wiśle się podoba. Kiedyś do ManCity przyszedł Mancini. Dostał furmanke petrodolarów, ale i tak potrzebował kilku lat żeby zrobić machine do wygrywania. Więc proponuję troche wyluzować...

Wesoły Roger 06.11.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1187413)
niestety u nas bedzie jak zwykle - wywala Maskanta, zatrudnia kogos tam, ten ktos zdobedzie mistrza w tym sezonie albo za rok. potem wpierdul w pucharach, nedza w lidze i wypad.
wszystko przez to, ze jak zwykle zmienimy tylko trenera. Cupial nie pogoni tych nieudacznikow z RN, nie zainwestuje w baze treningowa czy szkolke pilkarska. bedzie tak samo jak do tej pory i sama zmiana trenera niewiele na dluzsza mete da.

I to jest podstawa. Wisła potrzebuje kompleksowych zmian, a nie tylko trenera. Dlaczego nie sprowadza się młodych graczy z niższych lig?? Choćby tak na aferę... a nuż z choćby jednego byłby potem pożytek. No i baza, żeby gracze mieli gdzie rozwijać swoje umiejętności.

Druga rzecz to sprawdzanie nabytków poprzez jakieś testy wydolnościowe czy motoryczne, żeby nie było tak, że dostajemy gracza przeraźliwie wolnego, jak Lamey, albo zapasionego jak Bukhari. Takie coś to uchodzi w klubie amatorskim, a nie profesjonalnym.

Smyrgu 06.11.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1187425)
Nie mój cyrk, nie moje małpy - ale mimo wszystko się wtrącę. Jesteście w dokładnie tym samym momencie, co my w zeszłym roku ze Skorżą - wtedy przed finałem pucharu, kiedy już nie działało nic. Skorża został, dostał 3 solidne transfery "na uspokojenie", wykorzystał okres przygotowawczy oraz narzędzia którymi dysponował, a także atut, którego żaden nowy trener nie będzie miał - znał swoich piłkarzy, wiedział co z nimi może osiągnąć, w jaki sposób nimi grać, co przejdzie a co nie. Wyciągnął wnioski i Legia właśnie przeżywa fajny okres. Wtedy my też wszyscy jak jeden mąż żądaliśmy wypadu Skorży i tylko przez przypadek oraz skąpstwo zarządu KP do tego nie doszło - i dzięki Bogu.

Nie zapominajcie też tego, co powtarzaliście do tej pory jak mantrę - nie macie swoich podstawowych zawodników. To się wcale nie dezaktualizuje.

A jeżeli już koniecznie wywalać Maaskanta, to raczej nie teraz, a na początku przerwy zimowej.

jest jedna dla mnie zasadnicza roznica... Skorza ma przewage nad Maaskantem w prowadzeniu 1 topowego zespołu wiecej czyli jelsi dobrze kojarze jakies 2 lata przewagi w stresie, presji i meczach generalnie Maciek ma juz lepsze CV od Holendra, ktory dopiero jest w tym miejscu w ktorym Skorza byl prowadzac Wisle...wiec nie ma i byc nie moze oczywiscie gwarancji ze RM w Wisle da rade temu wszystkiemu moze w kolejnym klubie...

wiśnia 06.11.2011 20:40

Lepiej zainwestować w nowych dobrych zawodników, czy już nawet wybudowac jakies boisko treningowe niż płacić odprawe Maaskantowi.

tomek100 06.11.2011 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1187431)
Zapomnijcie o Fornaliku. To naprawdę zbyt mądry facet aby się dał wpuścić w takie bagno z takim szrotem jak Wisła. Poza tym on jest trenerem w lepszym klubie więc po co miałby się cofać?

Masz na myśli lepszy klub niż Wisła, czyli będący ustawicznie bez kasy Ruch Chorzów? :lol::lol::lol:

westersyl 06.11.2011 20:44

Trzeba wytrzymać, nie ma innej opcji. Zmiana trenera nie zmienni tej drużny tylko na dłuższą metę może pogorszyć sytuacje. Żaden trener z polski nie wchodzi w grę bo nie ogarnie obcokrajowców. Trener zagranicy ? Zanim rozezna się w sytuacji kim dysponuję bo na pewno będzie chciał to sprawdzić to minie trochę czasu...
Najlepszą opcją jest pozostwienie Roberta Maaskanta na stanowisku trenera Wisły.

Baala 06.11.2011 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1187407)
EDIT: Tak, jaasne. Dostał zajebistych obrońców, mamy szeroką ławkę którą - z powodu kontuzji - teraz gramy. Nie wstyd Ci pisać takie pierdoły? Tak na serio - oglądałeś te kaleki nie raz i piszesz coś w tym stylu? No to wybacz, ale koronnym argumentem przeciw Petrescu było to, że ściągnęli mu Vargę i jakichś Australijczyków. IDENTYCZNE ARGUMENTY.
ADHD.

A kto sprowadzał Jaliensa, wielokrotnie mówiąc że to będzie/jest najlepszy obrońca w Wiśle i że od niego ustala skład?
Kto sprowadzał Lameya, twierdząc że ten jest lepszy w każdym elemencie gry od Cikosa?
Kto kupował Chaveza walcząc o niego chyba z miesiąc?
Kto sprowadzał Diaza jako lewego obrońce mimo że on nawet w Wiśle na lewej to za często nie grał za Skorży, mając w kadrze zaledwie lewonożnego pomocnika który grał w obronie. Można choćby Dudu ściągnąć który miał najwięcej asyst w tamtym sezonie z całej ligi.
No chyba że Stan robił to wszystko za plecami Roberta...

Merkury 06.11.2011 20:51

Jak można mówić o zatrudnieniu zagranicznego fachowca jeśli w sztabie trenreskim są takie gwiazdy - niezatapialne jak Bahr. Żaden trener klasowy bez swoich ludzi do nas nie przyjdzie chyba, że Polak. Wreszcie może niektórzy przejrzeli na oczy wychwalając trio Basałaj-Stan-Maaskant. W trójkę stworzyli jedną z najgorszych ekip jaką kiedykolwiek widziano przy Reymonta a już za kadencji Cupiała zajmuje ten zespół zaszczytne pierwsze miejsce.
Kolejna sprawa jeżeli prawdą jest, że zwolniliśmy Maaskanta i teraz szukamy trenera to profesjonalizm po Cupiałowemu powinien raz na zawsze odejść bo z tej mąki chleba nie będzie a za sposób zarządzania i otaczania się "przyjaciółmi" Wisły właściciel z Myślenic w każdym cywilizowanym kraju zostałby wywieziony na taczkach. Zrozumcie jak gość ma zrobić porządek z RN jeśli tam siedzą przecież jego poplecznicy z TF.

thechris 06.11.2011 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1187447)
Masz na myśli lepszy klub niż Wisła, czyli będący ustawicznie bez kasy Ruch Chorzów? :lol::lol::lol:

Ruch lepszy bo ma lepszych piłkarzy. Jeśli masz wątpliwości - spójrz na tabelę.

whistar 06.11.2011 20:55

- Jak widzę moją przyszłość w Krakowie? Fantastycznie! Nie dramatyzujmy, przegraliśmy tylko jedno spotkanie - powiedział trener Wisły.

Nosz ....a mnie się wszystkie wnętrzności przewracają a on .......i takie głupoty

flamengista 06.11.2011 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1187430)
(...)
Ja propozycji nie mam. Jeżeli będziemy wymieniać trenera co rok, to dobrze nigdy nie będzie. A będziemy, bo żaden nie wygra wszystkiego. Nie przy naszym budżecie, nie przy takim zarządzaniu klubem.

Opcja "Teraz Polska"? Bawcie się w takie spekulacje sami. Tego samego Fornalika będziesz chciał wy.......ić po trzech przegranych meczach. Tak to jest jak się myśli trzy mecze naprzód, a pamięta sześć wstecz.

Ja rozumiem, że naśladowanie księdza Bonieckiego jest teraz modne, ale taką odpowiedzią się nie wywiniesz:-D

"nie mam propozycji"="jestem za tym, żeby Maaskant pozostał" Tak to właśnie wygląda. Nie ma opcji "nie mam zdania".

Ok, w takim razie napisz dlaczego Maaskant ma pozostać na stanowisku? Na jakich warunkach?

BTW: moją wypowiedź spłyciłeś na maxa. Fornalik jest opcją B, rodzajem strażaka który ma ratować sezon. Jeśli klub (Stan?) mają lepszego kandydata - świetnie. Ale trzeba niestety założyć, że ten sezon idzie na straty. Zanim nowy trener zagraniczny nauczy się naszej ligi, będzie pozamiatane.

Romuald 06.11.2011 20:58

Wywalić Maaskanta i jutro z Urbanem podpisać do końca rundy kontrakt!!

Lepszu Urban który daje nadzieje niz maaskant który stacza Wisłe i bredzi na konferencjach.

Martinus 06.11.2011 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1187456)
A kto sprowadzał Jaliensa, wielokrotnie mówiąc że to będzie/jest najlepszy obrońca w Wiśle i że od niego ustala skład?
Kto sprowadzał Lameya, twierdząc że ten jest lepszy w każdym elemencie gry od Cikosa?
Kto kupował Chaveza walcząc o niego chyba z miesiąc?
Kto sprowadzał Diaza jako lewego obrońce mimo że on nawet w Wiśle na lewej to za często nie grał za Skorży, mając w kadrze zaledwie lewonożnego pomocnika który grał w obronie. Można choćby Dudu ściągnąć który miał najwięcej asyst w tamtym sezonie z całej ligi.
No chyba że Stan robił to wszystko za plecami Roberta...

Kompromitujesz się kolejnymi żenującymi wypowiedziami sięgającymi granic absurdu.Powtarzanie po raz kolejny tych samych bzdur jest na prawdę niepokojącym sygnałem - radziłbym go nie bagatelizowac...

!!IRIVER!! 06.11.2011 20:58

Zobaczycie, że Maaskant zostanie. Przynajmniej do końca rundy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1187471)

Lepszu Urban który daje nadzieje niz maaskant który stacza Wisłe i bredzi na konferencjach.

Jaką, ....a nadzieję? Na co? Że spadniemy do poziomu Zagłębia? :foch:

Merkury 06.11.2011 20:59

Stan co najwyżej może znaleźć kolejnego Holendra. Wszyscy w zimie powinni odejść z tej ekipy, która swoim nazwiskiem firmuje to dziadostwo a jeśli Cupiał nie ma zamiaru inwestować w ten klub a jak widać nie ma vide baza treningowa to niech zwija interes bo będzie jeszcze gorzej.

thechris 06.11.2011 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1187468)
Ale trzeba niestety założyć, że ten sezon idzie na straty.

Jest jeszcze Puchar Polski. To może być jedyna szansa na załapanie się do LE za rok. Pytanie czy z Tulipanem jesteśmy wygrać... cokolwiek? W lidze cóż, trzeba trzymać kciuki za Śląsk. Również 25.11.2011.

Wojtas 06.11.2011 20:59

Tez mysle jak flamengista i westersyl.

Z Polski nie ma nikogo ,jesli trener z zagranicy to zanim pozna ten zespol z rodzaju wiezy babel to Legia mistrza zdobedzie.Wyjscie jest jedno czy ktos tego chce czy nie ,ale dla dobra klubu Maaskant na razie musi byc trenerem Wisly.

emjot 06.11.2011 20:59

Cytat:

:lol: sezonu
Urban wtopi dwa mecze i zremisuje jeden i będziesz chciał go wymienić na kogokolwiek

Martinus 06.11.2011 20:59

Edit - Baala radzę działac szybko.Następne stadium wygląda tak:
Cytat:

QBAS 06.11.2011 21:02

Najłatwiej byłoby teraz wywalić Maaskanta. Tylko dlaczego mamy iść mu na rękę i płacić pewnie jeszcze odprawę dużą. Spieprzył zespół? Tak. To niech teraz sam go naprawi. A jest co naprawiać... Zresztą kogo możemy ściągnąć ewidentnie LEPSZEGO? Chyba nikt nie liczy na jakieś znane nazwisko, prawda?

Ostra rozmowa z Robertem i niech zasuwa i spija piwo, które naważył. Tylko błagam Basałaj, zacznij robić coś ze szkoleniem młodzieży (boiska, program, trenerzy, plany treningowe) bo Legia i Amica już wyprzedzają nas o lata świetlne i jeśli dłużej będziemy stać w miejscu to nigdy nie nadrobimy tej straty.

Amen

Mario Nh 06.11.2011 21:03

Co ten Maaskant pieprzy za przeproszeniem?
On by chciał byśmy z okazji derbów farbowali wode w fontannach na mieście, tak wiem.

7 kotów 06.11.2011 21:03

Fornalik to dobry trener do Ruchu Chorzow.
My potrzebujemy goscia ktory przychodzi, na dzien dobry notuje serie masakr ligowych, wygrywa lige i rozwala puchary. A nie goscia ktory buduje sobie z kleckow lego swoj domek, a jak mu brakuje klockow to dorabia je sobie z chleba albo struga z drewna.
Taki byl Smuda za pierwszym razem, taki byl Kasperczak za pierwszym razem. Skorza byl jedna wielka niewiadoma.
Potrzebujemy goscia z nazwiskiem, gwaranta doswiadczenia i wynikow.

Chyba Urban by mi odpowiadal jako trener. Z Polakow!

Kamyck1906 06.11.2011 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1187425)
Nie mój cyrk, nie moje małpy - ale mimo wszystko się wtrącę. Jesteście w dokładnie tym samym momencie, co my w zeszłym roku ze Skorżą - wtedy przed finałem pucharu, kiedy już nie działało nic. Skorża został, dostał 3 solidne transfery "na uspokojenie", wykorzystał okres przygotowawczy oraz narzędzia którymi dysponował, a także atut, którego żaden nowy trener nie będzie miał - znał swoich piłkarzy, wiedział co z nimi może osiągnąć, w jaki sposób nimi grać, co przejdzie a co nie. Wyciągnął wnioski i Legia właśnie przeżywa fajny okres. Wtedy my też wszyscy jak jeden mąż żądaliśmy wypadu Skorży i tylko przez przypadek oraz skąpstwo zarządu KP do tego nie doszło - i dzięki Bogu.

Nie zapominajcie też tego, co powtarzaliście do tej pory jak mantrę - nie macie swoich podstawowych zawodników. To się wcale nie dezaktualizuje.

A jeżeli już koniecznie wywalać Maaskanta, to raczej nie teraz, a na początku przerwy zimowej.

Już miałem pisać, że nie chce Maaskanta w Wiśle, ale zauważyłem post kolegi (?) warszawiaka. I musze się z tym jednak zgodzić. Może jednak lepiej będą grać, jak wrócą wszyscy i może ta przerwa na repre coś pomoże.

I może Maaskant obrał psychiczną taktyke Mourinho? Z siebie robi pajaca na konferencjach, żeby wszyscy z drużyny zeszli?

Ja osobiście mam nadzieję, ze po przerwie zobacze inną Wisłę, lepszą i wygrywającą! I jestem PRZECIW zwolnieniu Maaskanta.

libero 06.11.2011 21:07

W Kambodży właśnie wyrzucili trenera z wicemistrza tamtejsze ligi. Weźmy jego. Ja dam stówkę na jego zatrudnienie i co miesiąc dychę na pensję, (Wy się też dorzucicie mam nadzieję). Jakby mu po miesiącu pracy nie szło i Wisła nadal grała słabo, albo nie daj Boże słabiej, to go wylejemy na zbity pysk i poszukamy kogoś w Wietnamie, .....albo Ugandzie.

szczebrzeszcz 06.11.2011 21:08

Cytat:

Co Pan myśli o swojej przyszłości w Wiśle po tym przegranym meczu derbowym?
- Myślę, że będzie fantastyczna. Ma trwać jeszcze trzy lata.
i bardzo dobrze odpowiedział! :-D

ale niektórzy woleliby smętne "decyzja należy do właściciela/RN", "jesteśmy w trudnej sytuacji", "nie potrafię"

to jest TRENER, a nie płaczek!

Krav 06.11.2011 21:08

Ja powtórze - większej pyty od tej z żydami to się zagrać po prostu nie da. Niemożliwe to jest. Ale Urbana nie zniose...to co zrobił z Lubinem to jest przecież kpina. Z Polaków wolałbym Tarasiewicza. Ale tylko do końca rundy. A później ?
Kolega wcześniej pisał o Razvanie Lucescu - jak jest do wyciągnięcia to na teraz mój faworyt.

cebulka997 06.11.2011 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1187486)
Fornalik to dobry trener do Ruchu Chorzow.
My potrzebujemy goscia ktory przychodzi, na dzien dobry notuje serie masakr ligowych, wygrywa lige i rozwala puchary. A nie goscia ktory buduje sobie z kleckow lego swoj domek, a jak mu brakuje klockow to dorabia je sobie z chleba albo struga z drewna.
Taki byl Smuda za pierwszym razem, taki byl Kasperczak za pierwszym razem. Skorza byl jedna wielka niewiadoma.
Potrzebujemy goscia z nazwiskiem, gwaranta doswiadczenia i wynikow.

Chyba Urban by mi odpowiadal jako trener. Z Polakow!

Nie Urban nie, Probierz jest zaj***** trenerem, gdzie nie byl tam druzyna odnotywala bardzo dobre wyniki.

Galonek 06.11.2011 21:09

Trzeba Maaskantowi przyznać jedno - jest mistrzem PR-u. Wprost niewyobrażalnie pomieszał części z Was w głowach.

marek2a 06.11.2011 21:09

Mamy dwie opcje
1.podziękować Maaskantowi i rozpocząć karuzelę
2.Przetrwać kryzys
Moim zdaniem druga opcja jest zdecydowanie korzystniejsza.Przypominam Petrescu i jego pochopne zwolnienie w kryzysie, a potem jego LM z klubikiem z rumuńskiej wsi. Skorża w L tez juz miał spakowane walizki i co jest 1/16 LE.
Napic sie teraz -mniej boli,czasem się przegrywa ten najważniejszy mecz,taka jest piłka.Jutro spokojnie zabierzmy sie do analizy meczu.Sytuacji mieliśmy dużo walka była do końca.Brakło Małego i Sobola,o Melixonie nie wspomnę.W okienku pewnie dojdzie 2-3 następnych dobrych grajków.Strata jest już duża ,ale jesienią rok temu tez była .

Mateusz91 06.11.2011 21:10

....a co ma zrobić jeszcze ten mitoman holenderski, żeby niektórzy przejrzeli na oczy?

A jak ma szrot a nie piłkarzy, to pytanie ...

Kto ich na Reymonta zwerbował?

Za porażkę z parchami każdy wynocha.

JŻS !!!!!!!!

Romuald 06.11.2011 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1187482)
Najłatwiej byłoby teraz wywalić Maaskanta. Tylko dlaczego mamy iść mu na rękę i płacić pewnie jeszcze odprawę dużą. Spieprzył zespół? Tak. To niech teraz sam go naprawi. A jest co naprawiać... Zresztą kogo możemy ściągnąć ewidentnie LEPSZEGO? Chyba nikt nie liczy na jakieś znane nazwisko, prawda?

Ostra rozmowa z Robertem i niech zasuwa i spija piwo, które naważył. Tylko błagam Basałaj, zacznij robić coś ze szkoleniem młodzieży (boiska, program, trenerzy, plany treningowe) bo Legia i Amica już wyprzedzają nas o lata świetlne i jeśli dłużej będziemy stać w miejscu to nigdy nie nadrobimy tej straty.

Amen

Dlaczego nie liczyć na głośne nazwisko? skoro Petrescu do nas przyszedł gdy nie było stadionu i gdy placiliśmy mniej to teraz mamy możliwość na podobnej klasy trenera.Sam jestem za tym by przyszedł znany byly piłkarz który ma jakieś przetarcie w trenerce i będzie autorytetem dla drużyny.Trzeba na spokojnie poszukać nie brać pierwszego lepszego z nazwiskiem.

Baala 06.11.2011 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1187479)
Edit - Baala radzę działac szybko.Następne stadium wygląda tak:

Gościu może odpowiedziałbyś merytorycznie z czym sie nie zgadzasz? Robert kompletował tą obronę? Kompletował. Jak można się z tym nie zgadzać. Dodatkowo to jeśli zsumuje się pensje tych wszystkich obrońców których sprowadził Stan z Robertem to wyjdzie że to najdroższa obrona w Wiśle w Erze Cupiała...

I nie wyskakuj mi tu z jakimś postem z Urbanem, bo jeszcze nawet nie napisałem czy chce zmiany trenera czy nie. Bo jestem zwolennikiem by to robić wraz z końcem rundy, niech prowadzi tą drużyne do końca roku i zbiera owoce tego co sam zbudował.

Gervas 06.11.2011 21:12

@flamengista
a dlaczego nie jest możliwe granie swojej piłki, tak żeby liga musiała nas gonić? Powtarzanie zdania 'Zanim nowy trener zagraniczny nauczy się naszej ligi' sprawia że stoimy w miejscu, tak jak liga włoska z catenaccio (zachowując wszelkie proporcje)
@topic
ktoś wspomniał, że byłby w stanie co weekend sortować śmieci, żeby zarobić na kontrakt Magath'a, mógłbym tak samo pod warunkiem, że po 8 godzinach pracy mógłbym iść na trening pierwszego zespołu i widzieć pot, łzy i krew. Wiedzieć, że zawodnicy zapierdal** tak samo jak ja, a nie śmigają po galeriach ps. Są jeszcze 2 treningi dziennie? Czy skończyły szybciej niż zaczeły?

Elefant 06.11.2011 21:15

Panowie, rzućcie jakąś optymistyczną analizę typu wdrażamy schematy płynnego przechodzenia miedzy formacjami, albo z gry obronnej do ataku. Albo coś o tej kulturze gry. Naprawdę jest dobry moment, aby sobie poprawić humor.

Będę zdziwiony jak Maaskanta wyrzucą (a sam nie odejdzie co już powiedział). Rozwiązanie jego kontraktu jest pewnie zbyt kosztowne. Zatem będziemy się z tą grą męczyć do wiosny. Tylko zgodnie z jego słowami nie wiadomo której.

Mamy w większości średniosłabych zawodników średniosłabego trenera i kompletnie nieprofesjonalny klub.
Jak mamy słabych zawodników to trzeba ten fakt zauważyć. I uczyć ich tego co nie umieją. I nie ważne czy maja osiemnaście czy dwadzieścia osiem lat. Od tego jest trener, żeby takie rzeczy zauważyć.

Nie uczy się rozwiązywania równań różniczkowych kiedy nie umie się tabliczki mnożenia.

Kapitan zespołu, który nieatakowany nie trafia bodaj sześć razy w światło bramki z trzydziestu metrów.
Taki zawodnik zostaje godzinę po każdym treningu i ćwiczy strzały. I nieważne, że ma trzydziestkę na karku.

Obrona, która od roku nie potrafi poradzić z dośrodkowaniem ze stałego fragmentu gry. Co oni robią od roku na treningach ?

Spośród czterech obrońców tylko jeden umie skoczyć wyżej niż wysokość korków.

Rzuty rożne itd.

To jest abecadło, którego jako drużyna nie umiemy.

I nad tym rzemiosłem trzeba pracować, ćwiczeniem stałych fragmentów gry, zagrań trójkowych itd. A jak już to opanujemy to możemy śnić o potędze. Możemy ćwiczyć te schematy taktyczne. Dowoli. Tylko czy nasz trener potrafi takie przyziemne rzeczy robić ?

Czy zwolnienie Maaskanta coś da ? Niewiele. Źródło choroby jest gdzie indziej. To brak bazy, brak szkolenia młodzieży i ogólny brak jakiegokolwiek profesjonalizmu w klubie. To wreszcie chora polityka transferowa.

tomek100 06.11.2011 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1187465)
Ruch lepszy bo ma lepszych piłkarzy. Jeśli masz wątpliwości - spójrz na tabelę.

Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Mamy ZNACZNIE lepszych kopaczy niż Ruch, ale nie mamy zespołu i trenera. Każdy z naszych "piłkarzy" grał już DUŻO, DUŻO lepiej niż obecnie (w naszym klubie czy też gdzie indziej). Kadra jest nieprzygotowana do sezonu motorycznie, taktycznie (brak wypracowanych schematów, itd.) a także motywacyjnie. Niestety Robert jest słabym trenerem co udowadnia w każdym kolejnym meczu - tak słabo i chaotycznie grającego zespołu to dawno nie widziałem (może dlatego, że nie ogładam innych niż Wisły meczów naszej "Ekstaklasy").

andrzej_p 06.11.2011 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1187495)
Ja powtórze - większej pyty od tej z żydami to się zagrać po prostu nie da. Niemożliwe to jest. Ale Urbana nie zniose...to co zrobił z Lubinem to jest przecież kpina. Z Polaków wolałbym Tarasiewicza. Ale tylko do końca rundy. A później ?
Kolega wcześniej pisał o Razvanie Lucescu - jak jest do wyciągnięcia to na teraz mój faworyt.

Nie obrażaj Żydów - i pisz to słowo z dużej litery - bo jak odejdzie Melikson z Bitonem, to będziesz oglądał mecze Wisły drugiej ligi. Czy zrozumiałeś??????????

sandomingo 06.11.2011 21:19

W tym roku liga kończy się wcześniej niż zwykle, przerwa jest dłuższa. O ile normalnie zmiana trenera po sezonie jest trudna, bo ma bardzo mało czasu na ogarnięcie zastanego burdelu to akurat w 2012 jest nieco więcej czasu.
Więc nic lepszego się chyba nie wymyśli jak tylko zostawić Maaskanta do końca kontraktu a od zimy szukać kogoś nowego.
Poza tym taka opcja pokazuje również, że jesteśmy jakimś tam cywilizowanym klubem, który respektuje umowy itd. Dla sensownego trenera z zachodu to może mieć znaczenie.
W tej chwili z pieniędzmi jakimi dysponuje klub to nikt lepszy tutaj nie przyjdzie.
Obawiam się tylko żeby tym nowym nie był Franiu "Maturzysta" Smuda, pogoniony z reprezentacji po Euro...
Z nim to Cupiał może się dogadać już wcześniej. Tyle że byłoby to chyba jednoznaczne z decyzją o nieprzedłużaniu kontraktu ze Stanem.
Nic, pożyjemy, zobaczymy.

blanco 06.11.2011 21:21

Ja mimo wszystko dałbym szansę Robertowi Maaskantowi.
Po pierwsze nie możemy działać pod wpływem emocji , w dodatku skrajnych. To nie jego wina,że Wisła marnowała dziś setki,bo marnowała i to bardzo :( Musi przede wszystkim poprawić stałe fragmenty i to zrobi, bo to nie może dłużej trwać.
Niedługo do składu wrócą najlepsi : Melikson , Sobol , Mały . Będzie tylko lepiej ! Zespół,który ograł Litex 3 sierpnia nie mógł tak po prostu zapomnieć jak się gra ! W takiej dyspozycji jak wtedy jesteśmy w stanie pojechać każdego w tej lidze kilkoma bramkami i spokojnie moglibyśmy bić się o wyjście z grupy LE. Głowy do góry , po burzy słońce wychodzi zza chmur !
Więcej optymizmu kur.wa , bo my - Wisła Kraków na sukces jesteśmy tak czy siak skazani .

ooona 06.11.2011 21:23

Robercie, kończ Waść wstydu sobie i nam oszczędź.
Mam nadzieję, że jutro przeczytam news oznajmiający zwolnienie RM. Są dwa tygodnie przerwy w sam raz na zmianę trenera, jeśli nie chcemy w grudniu tracić do leadera min. 12 punktów. dalsza jego praca u nas skutkować może na wiosnę miejscem w tabeli w okolicach 10 pozycji. Naprawdę wystarczy, jego praca nie wiem czy nie jest gorsza od sławnej polskiej myśli szkoleniowej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl