Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Titto 26.11.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1017876)
Zapewne Legia wcisnie.

Ups...

Jak mogłeś?
Debilne zagrania rozgrywających Polonii, brak umiejętności obrońcy, nie wykorzystany karny i Polonia przegrywa...

flamengista 26.11.2010 21:46

Swoją drogą - ile asyst w tym sezonie zalicza już Kiełbowicz? I która to bramka ze stałego fragmentu gry?

Zaciąg obcokrajowców za miliony euro, a siedzenie Skorży w tej rundzie ratuje 35-letni Polak, którego w klubie traktowano jako rezerwowego.

Marszałek 26.11.2010 21:50

Bramka dla Poloni wisi w powietrzu.Nie udało się.

Bytomianie w drugim meczu z rzędu grali dobrze i zero punktów z tego. Ładnie grają ale przegrywają.

Filippo 26.11.2010 21:51

Rzeźnik Komorowski dalej w swoim zywiole :D Kolejna proba złamania nogi rywala wslizgiem i ....znowu sie nie udało :D jeszcze 1 mecz bedzie, ma szanse na osiagniecie celu jeszcze w tej rundzie ;)

Robek 26.11.2010 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1017888)
Bramka dla Poloni wisi w powietrzu.

tobie sie nie udalo wykrakać

MatMario 26.11.2010 21:56

Cytat:

Nie było giganta i tak to się skończyło...

Co za lipny dzień w e-klasie...

wislacki 26.11.2010 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1017874)
Bramka dla Legii wisi w powietrzu.

Cytat:

No i ładna bramka dla Legii.

Cytat:

Myślisz, że jak to napiszesz to padnie bramka dla Polonii? :-)
Niestety to tak nie działa... :>

Cytat:

P.S Racjonalnie tego wytłumaczyć się nie da. Tak samo jak tego truchtania gości pilnujących Pawlusińskiego.

Owszem, można to wytłumaczyć racjonalnie: korupcja, korupcja, korupcja.
Kto myśli, że ta liga jest czysta jest naiwny jak małe dziecko

flamengista 26.11.2010 21:59

Cóż, wygrała drużyna która bardziej chciała wygrać. Legia nie zachwyca, ale przynajmniej postawiła na grę ofensywną. Poloniści zagrali zachowawczo, byli zadowoleni z remisu. Tymczasem powinni byli i mieli szanse powalczyć o pełną pulę.

Biorąc pod uwagę kolejną kolejkę i jej raczej przewidywalny przebieg w Krakowie, Legia na 99% skończy jesień bez żadnego remisu. Ciekawe.

masterlag 26.11.2010 22:01

Ta Polonia to jednak p**a wielka. Powinni byli ten mecz zremisować i nawet mając karnego nic nie zdziałali :/
A te kiwki ich kapitana (Barcika bodajże)- komu potrzebne? Pod koniec meczu szcz. się tak rozochocił, że tylko pikę tracił. Szkoda, bo była tutaj realna szansa na strate punktów przez Legie

A Cracovia dziś = SZOK! Czekam na te bramki. Krzywickiego szczególnie. :)

gigant 26.11.2010 22:01

Trójkątny łeb ma chyba słuchawkę w uchu i powtarza co mu Maciej każe.

Marszałek 26.11.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1017893)
Nie było giganta i tak to się skończyło...

Słusznie,w sumie to jego wina. Niech go sumienie gryzie:)

Z tą Cracovią to nie wiem co sądzić. Tak jak pisze Flamangista może to być wynikiem pierdołowatości kopaczy BOT-u,bo nie oszukujmy się, to jest mierna liga z słabymi zawodnikami. Natomiast co do tego,że korupcja w dalszym ciągu łechtan naszą ligę to nie ulega wątpliwości, tylko czy ten mecz akurat pod korupcję podciągnąć?Staram się o tym tak nie myśleć, chodź jak widziełem Cracovię w meczu z Jagiellonią, tragicznie ustawiona, beznadziejnie wyglądająca pod kazdym względem. A tu takie coś. Nie wiem co o tym sadzić.

Widziałem urywki. Poważnie to nie wygląda. Przy pierwszej bramce zachowanie zawodnika z numerem 27 GKS-u żenujące. Takie końcówki zdarzają się w meczach na styku,gdy jeden i drugi zespół coś gra. A tu mamy grający GKS i nie wiedzący co mają grać Parchate i nagle takie coś. Radość Szataowa też taka nie za bardzo. No ale z tego co wiemy to on tam jest pionem.

gigant 26.11.2010 22:14

Jestem w trakcie samobiczowania, nie przeszkadzać.

0 22 26.11.2010 22:20

Żeby walczyć o mistrzostwo Legia musiała wygrać na Widzewie, w Kielcach, z Jagiellonia, z Górnikiem, z Arką, w Bytomiu i z Cracovią. Tak mi się wydawało po fatalnym początku. Meczu Wisłą nie liczyłem, bo tam porażka niespecjalnie zmieniała nasza sytuacje, zresztą tam przegrać można (chociaż nieco przesadzili z rozmiarem).

No i został mecz z Cracovią. Jeśli się uda to po najgorszej rundzie od lat, najgorszej w tym wieku, najgorszej jaką pamiętam, Legia może być nawet liderem :) A jak pisałem od meczu z Arsenalem, dopiero wiosna będzie nasza z uwagi na terminarz.

Tyle, ze trzeba z Cracovia wygrać, a to łatwe nie będzie. Na moje to nawet prędzej Cracovia wygra niż Legia.

gizmowisla 26.11.2010 22:20

... zaznaczam ze nie jestem zwolennikiem teorii spiskowej i pisze to na zasadzie pierwszej mysli i pierwszego skojarzenia ale wlasnie ogladnalem dokladnie 2 i 3 bramke dla parchatych ... zauwazcie na zwolnieniu jak zachowuja sie obrncy Belchatowa .... osobiscie mi to smierdzi, bo to nawet nie byly bledy ... mam dziwne pierwsze wrazenie jakby to nie byly przypadkowe bledy ... nie chce siac herezji o korupcji - ale zachowanie tych obroncow od razu jakos mi zaczelo cuchnac ... sedziowali Dżapany ... ale kto powiedzial ze zawsze mecze kupuje sie u sęziego ???

0 22 26.11.2010 22:23

To jak wyjaśnić drugiego gola dla Bełchatowa, po faulu jeszcze bardziej z dupy niż karny dla nas z Arką?

Dajta spokój.

MatMario 26.11.2010 22:23

Tu są bramki http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/0,91668.html

Ten gol na 3:2
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...cki__3_2_.html

Ostatnia powtórka z lini bocznej z wysokości murawy, popatrzcie na obrońcę... Wcześniej jest wrzutka gdzie piłkarz idze na raz a później nawet nie chce mu się nogi wyciągnąć żeby zablokować wrzutkę, ale to co robi obrońca to mistrzostwo świata.

Dla mnie ten mecz był przekręcony, tyle.

sq 26.11.2010 22:38

trzecią obrońca puścił bo (do wyboru przeciwko teoriom spiskowym): 1.bał się że sam ją sobie wbije do bramki, 2. myślał że nie ma za nim nikogo i wyjdzie w aut, 3. myślał że bramkarz spokojnie chwyci w ręce.
Sapela nie drgnął nie wiedząc gdzie Krzywicki skieruje piłkę a Krzywicki wogóle tej piłki nie sięgnął

Robek 26.11.2010 22:38

Przy 3 bramce jak to juz ktos napisał obronca wyskoczył do główki ale sie rozmyślił
dlaczego?
moze sobie pomyślał że mu żel z włosów zdmuchnie :-)

MatMario 26.11.2010 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 1017919)
trzecią obrońca puścił bo (do wyboru przeciwko teoriom spiskowym): 1.bał się że sam ją sobie wbije do bramki, 2. myślał że nie ma za nim nikogo i wyjdzie w aut, 3. myślał że bramkarz spokojnie chwyci w ręce.
Sapela nie drgnął nie wiedząc gdzie Krzywicki skieruje piłkę a Krzywicki wogóle tej piłki nie sięgnął

No wy jesteście dobrzy w tłumaczeniu takich historii po tym jak Puchar Polski wam fryzjer załatwiał z Aluminium Konin.

pan_premier 26.11.2010 22:50

Patrzcie jakie to życie przewrotne:
Szatałow w....ił sie na Filipiaka, nie miał kim grać to zrobił sobie jaja i puścił Krzywickiego na atak, na zasadzie "Patrz Januszku co mi zrobiłeś"
No i Januszek patrzył:Krzywicki machnął sie po raz pierwszy 2-1, Krzywicki trafił w piłkę 2-2, Krzywicki machnął sie po raz drugi 3-2
:lol:

jest jedna osoba po niewłaściwej stronie miasta która jest dzis smutna- Jurij :lol:

PS i tak spadną

PoloniaDumaStolicy 26.11.2010 22:53

Jak Krzywicki zagra taki mecz też z Legią, to jeszcze Smuda powoła go do kadry ;)

sq 26.11.2010 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1017923)
No wy jesteście dobrzy w tłumaczeniu takich historii po tym jak Puchar Polski wam fryzjer załatwiał z Aluminium Konin.

ej... pinkbunny... no nieprzesadzaj.... to że ja tłumaczę historię na swój sposób a Ty na swój to nie znaczy że to ja jestem sfrustrowany tym wynikiem..

zapomniałem dopisać że przy 2giej i 3ciej bramce to ex-Lechita Zlatko zawalił bo "niedobiegł" i "niedoskoczył"

kreseq 26.11.2010 23:03

Tytul frajerstwa roku juz mamy :) Teraz tylko wybor frajera roku i babola roku ;) Chociaz...frajer roku to moze byc obronca GKS...ten od wyskoku w miejscu i strachu o wlasna glowe :D

Nie przesadzajmy. Zawodnik przy 3 bramce niby tam chcial cos zrobic ale wygladalo to jakby wyskoczyl w miejscu i zdziwil sie ze nie trafil w pilke ;) Osobnym kuriozum jest sam "strzal" takie cos widzi sie naprawde sporadycznie.

Co do Nas to meczylismy bule ale wygralismy i tylko to sie liczy.

7 kotów 26.11.2010 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 1017926)
Jak Krzywicki zagra taki mecz też z Legią, to jeszcze Smuda powoła go do kadry ;)

A chłopak oleksego Ci go kupi za milion do warszawskiej ferajny.

PoloniaDumaStolicy 26.11.2010 23:14

Ten "chłopak" chociaż ma za co kupić, nie to co dusigrosz z Myślenic.

nbp 26.11.2010 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 1017936)

i ch&* że sknera. Przynajmniej ' jakieś ' sukcesy mamy i stadion , a nie jakiś kurnik na który nawet Waltzowa nie chce dać hajsu

MatMario 26.11.2010 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nbp (Post 1017941)
i ch&* że sknera. Przynajmniej ' jakieś ' sukcesy mamy i stadion , a nie jakiś kurnik na który nawet Waltzowa nie chce dać hajsu

Kij ze stadionem, kij z sukcesami, kibiców mamy :)

0 22 26.11.2010 23:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 1017936)

Padłem. Jeszcze się pochwal, że Ci ekstraklasę kupił.

P.S. Nie masz zadnego wpływu na to czy Wojciechowski kupi kogos czy nie. Wiekszy wpływ ma na to jego kobieta. Jak mu zrobi dobrze to moze bedizecie mieli puchary. To samo z kasa od Waltera (sądząc po wieku, jemu sie juz pewnie nie da to i pucharów nie mamy) czy od Cupiała. Jeszcze tego brakuje, zeby sobie udowadniac ktory jest lepszy. Jaka jest Twoja zasluga w tym, ze kupil Smolarka, a jaka jego wina, ze Cupial nie kupil Smolarka?

Jedyne co mozemy robic to napędzać frekwencje.

Marszałek 26.11.2010 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1017948)

Mocne:)i najlepsze jest to,że prawdziwe:)

PoloniaDumaStolicy 27.11.2010 00:03

Cytat:

P.S. Nie masz zadnego wpływu na to czy Wojciechowski kupi kogos czy nie. Wiekszy wpływ ma na to jego kobieta. Jak mu zrobi dobrze to moze bedizecie mieli puchary. To samo z kasa od Waltera (sądząc po wieku, jemu sie juz pewnie nie da to i pucharów nie mamy) czy od Cupiała. Jeszcze tego brakuje, zeby sobie udowadniac ktory jest lepszy. Jaka jest Twoja zasluga w tym, ze kupil Smolarka, a jaka jego wina, ze Cupial nie kupil Smolarka?

Ale opraw nie sponsoruje, na pięknym, nowym stadionie.

PS: Nie mam wpływu na to kogo kupi. Ale prędzej on kogoś kupi niż Walter czy Cupiał. Czytaj: prędzej czy później zdobędziemy mistrza.

emj10 27.11.2010 00:03

Cytat:

I nakręcać sprzedaż Coli bez zakrętki i frytek w gastronomii na Ł3 :D

Przyznam, że całkiem niezłej i już zostawiłem tam prawie drugie tyle co wydałem na karnet.

Donki 27.11.2010 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 1017952)

PS: Nie mam wpływu na to kogo kupi. Ale prędzej on kogoś kupi niż Walter czy Cupiał. Czytaj: prędzej czy później zdobędziemy mistrza.

Ale najpredzej to sie wkur** i was sprzeda :D

0 22 27.11.2010 00:22

Cytat:

Ale opraw nie sponsoruje, na pięknym, nowym stadionie..

Takie numery tylko w Skrzydlatych Świniach. Chociaż nie, w KSP sponsorują autokary :)

P.S. Nie brnij w to gówno dalej, bo i Warszawę tu ośmieszasz, nie tylko Polonię.

Blondas 27.11.2010 00:24

Cytat:

Człowieku jestes bezczelny....

Ribas 27.11.2010 00:29

Cytat:

Z dużym naciskiem na później

dj_ibutti 27.11.2010 00:48

Może i zdobędą mistrza, pytanie tylko w czym.... hmm..... Curling?

1q2 27.11.2010 01:00

Cytat:

Staram się być obiektywny i jedynie to nie zniósł bym tu 'ziomów' z kałuży tyle że minimalnego obiektywizmu wymagam od 'obcych'.Wujek Cupiał jest jaki jest ale na dziś to od lat dobry poziom(ligowy) trzyma.Wujek Wojciechowski gdy dacie dupy w tym sezonie, najpewniej rozgoni towarzystwo i tak jak zwykłym wałem dostaliście możliwość grania o najwyższe cele(bo przecież nie wywalczyliście sobie tego na boisku), tak po pierwszym niepowodzeniu, musicie się liczyć z tym że powrócicie do punktu wyjścia.

Była by w tym jakaś sprawiedliwość tak jak i spadek Waszych ziomków z kałuży bo już przecież raz spadli a i awans kupili

Tak na marginesie przykry był ten mecz.'Śledziłem' go tylko na liveskorze, polazłem w 80 minucie przy 0-2...wracam a tu 3-2.Szok ale mimo iż jedyne co życzę im to kataklizm, to nie wydaje mi się to być przekrętem.Tak tego się nie robi;)

kreseq 27.11.2010 01:02

Coz, musze sie z PDS zgodzic. Kiedys zdobeda mistrza, jesli klubu nie zniszcza i ludzie nie znudza sie pilka nozna, ewentualnie jesli koniec swiata nie nastapi przed 3983 rokiem to maja szanse na jeden tytul.
Niech oni sie nie martwia o MP tylko o frekwencje. Takie duze miasto, podobno PRAWDZIWI kibicuja Polonii a na stadionie przeswity jak miedzy udami kurtyzany. Tam jakas zyla wodna plynie pod stadionem?
Nie smiac sie z Polonii... Tzn mozna sie smiac im w twarz ale nie mam dobrej latarki i klaustrofobie dostalem w gratisie wiec boje sie chodzic po kanalach.

PS: Cracovia sie odbila od dna i teraz na fali bedzie. Ta fala tak duza ze za tydzien dadza rade - takie glosy juz od kibicow Cracovii mozna uslyszec/przeczytac :D No prosze, optymizm ( to co ze przesadny ) panuje wsrod pasiastych :D

Acapelo 27.11.2010 01:40

Odnośnie meczu sąsiadki. Fryzjer dalej działa, bo jak nazwać ostatnią bramkę. Jest to po prostu skandal.
Klub który tak śmierdzi nie powinien grać w 1 lidze.

MatMario 27.11.2010 01:48

Cytat:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Weszlo.com
Zajęcia w Klubie Kokosa - bieganie po schodach

Popytaliśmy tu i tam o słynny Klub Kokosa. I co nam się udało ustalić - Daniel Kokosiński zarabia 15 tysięcy złotych miesięcznie, ale ma kontrakt rosnący i w kolejnym roku na jego konto będzie wpływać jeszcze więcej. Zajęcia w Klubie Kokosa mają polegać na tym, by Kokosa trzymać z dala od boiska, więc głównie biega po schodach, po trybunie "kamiennej". Trzy razy dziennie.

- Za piętnastaka miesięcznie, to mogę biegać i siedem razy dziennie - miał powiedzieć Kokos. No i biega. Nie udaje, że go coś boli, nie mówi, że ma grypę, nie miga się w żaden inny sposób, nie przysyła żadnych zwolnień. Biega po schodach. Najgłupszy zawód świata.

- Czym się zajmujesz na co dzień?
- Biegam?
- Ale gdzie?
- Po schodach.
- Zawodowo?
- Tak.

Kokos biega po schodach. Na razie za 15 tysięcy miesięcznie, ale wkrótce będzie więcej. Najwyraźniej ma zamiar wybiegać cały kontrakt.

Jak nie w piłkę to np mistrza we wbieganiu na a Empire State Building, no chyba że będą mistrzostwa np Burj Dubai.

Albo wbieganie na najwyższy budynek wybudowany przez JW :D

Ważne że idziecie w profesjonalizm, bo kontrakt jak na tak niszową dyscyplinę zacny :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl