Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Blaszczu16 30.03.2012 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jcts (Post 1235217)
Jak sprowadzać obcokrajowców to takich jak Marcelo czy Cleber!
Miło by było pokazać jakieś wsparcie dla Marcelo, pokazać tym obecnym najemnikom że nawet obcokrajowiec, który przyjechał się wybić do Polski może się starać się, gryźć trawę i mieć Wisłę w sercu.
Marcelo - 1906% szacunku

A z innej beczki, oglądałem przed chwilą konferencje Skorży przed meczem i widać że chłop ma wielki sentyment do Wisły, sam jego sposób wypowiedzi o Wiśle i o wspomnieniach pokazuje że tęskni. W którymś z wywiadów nawet wspomniał że różnicą między Wisłą a Legią jest taka że Wisła to jak rodzina i jest bardziej nastawiona na wynik sportowy a Legia to wielki biznes i marketing
.

Nie ma co się dziwić. W Wiśle święcił największe sukcesy - 2 mistrzostwa Polski.

Dariook 30.03.2012 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1235427)
Nie ma co się dziwić. W Wiśle święcił największe sukcesy - 2 mistrzostwa Polski.

Ale to właśnie o Legii zawsze marzył. Sen o Warszawie stał sie faktem.

Taxu 30.03.2012 12:01

Do Wisły trafił z chorzowskiego Ruchu, koszulkę z Białą Gwiazdą przywdziewał przez półtora sezonu, naznaczając ten fakt dwoma tytułami Mistrza Polski. Prócz tego grał w reprezentacji Polski, a także lidze rosyjskiej. O futbolowej karierze, życiowych wzlotach i upadkach, odnajdywaniu sensu w egzystencji i byciu kreowanym na celebrytę, serwis WislaLive.pl porozmawiał z DAMIANEM GORAWSKIM

Cytat:

W 2003 roku trafiłeś do Wisły Kraków. Mówi się, że transfer ten odbył się w ramach uregulowania zadłużenia chorzowian wobec klubu z Reymonta. Czy to prawda?

- To prawda, było kilku zawodników, których Ruch pozyskał z Wisły, m.in. Sławomir Paluch, Łukasz Surma i w ramach uregulowania niespłaconych długów po transferach tych piłkarzy zdecydowano o tym, że będę reprezentował Wisłę Kraków. Zdzisław Kapka i Bogdan Basałaj rozmawiali ze mną pół roku wcześniej, by przygotować mnie na przyjazd tutaj. Było to dla mnie spełnienie marzeń, ale czułem też strach. W Ruchu miałem wywalczone miejsce, a tu przychodziłem do drużyny w której grali najlepsi zawodnicy w Polsce.

Jak się odnalazłeś w tym dream-teamie?

- Wchodząc do szatni miałem respekt przed zawodnikami takimi jak chociażby: Żuraw, Szymek, Kuźba, Franek. Miałem obawy tego typu, czy moje umiejętności wystarczą na tyle, bym wywalczył miejsce w składzie. Muszę się też przyznać, że przez pierwsze pół roku codziennie po treningach wracałem na Śląsk. Nie chciałem mieszkać w Krakowie, ale po pewnym czasie udało mi się zaaklimatyzować i zakochałem się w tym mieście, w kibicach.

http://wislalive.pl/co_slychac_u/dam...pelnionym-533/

mitmichael 30.03.2012 16:49

Marcelo rozchwytywany przez kluby z Bundesligi. Powalcza o Niego Hamburger SV i Werder Brema oraz (podobno) Hannover 96. W bieżącym sezonie Marcelo jest podstawowym obrońcą PSV. W Lidze Europy zagrał w 12 meczach, a w Eredivisie w 25 i zdobył dwie bramki.

Blaszczu16 30.03.2012 18:47

Lubiłem "Gore" jako piłkarza i lubię jako człowieka. W porządku gość. Fajne miał dryblingi na skrzydle. Pamiętam, jak Janas z Duńczykami wystawił jakieś Dudki, Rasiaków i Niedzielanów, a ja nie mogłem uwierzyć, że Żuraw z Gorą grzeją ławę. Dopiero po wejściu obaj ożywili grę. Był pierwszym rezerwowym w dream teamie w rundzie jesiennej 2004. To była paka. Uche, Gorawski, Szymkowiak, Cantoro, Zieńczuk.

yoda79 30.03.2012 19:10

A mnie jakoś nie zachwycał, czasami cos tam zagrał (z Lechem 3:1 jesli się nie myle, tam zamieszał) i poszedl za świetna jak na niego kasę.

picasso 30.03.2012 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 1235606)
A mnie jakoś nie zachwycał, czasami cos tam zagrał (z Lechem 3:1 jesli się nie myle, tam zamieszał) i poszedl za świetna jak na niego kasę.

a mecz w Madrycie?jedyny z naszych co nie mial nóg z waty

mistico 31.03.2012 00:03

był Marcelo na meczu ?

R33 31.03.2012 10:54

Ma ktoś może skan/PDF dzisiejszego wydania Przeglądu Sportowego co jest wywiad z Voigtem?

KOALIK 31.03.2012 11:06

http://wisla-krakow.przegladsportowy...822,1,727.html

Tu masz wywiad. Z drugiej strony, ten wywiad to dla mnie zwykły skandal. Voigtowi po latach zebrało się na wspominki, bo wie, że wszyscy mogą go pocałować i nic mu nie zrobią (wielka szkoda...). O haniebnych rzeczach opowiada jak o czymś normalnym i jeszcze się kreuje na ofiarę systemu.

mitmichael 31.03.2012 12:26

Franek kontuzjowany i prawdopodobnie nie wystapi z Nami w nastepnej ligowej kolejce

_ukoL 31.03.2012 13:18

Taki 'dream team', że przegrali z Dinamo Tbilisi.

Blaszczu16 31.03.2012 13:37

Podziękuj Baszczyńskiemu, który pomylił dyscypliny.

wolfy 31.03.2012 15:38

ŁKS prowadzi do przerwy z Podbeskidziem, gol Łobodzińskiego. Ładny, ale z uwagi na warunki trudno powiedzieć, czy mierzony :>
W meczu po stronie Podbeskidzia gra jeszcze Łatka.

arrosmay 31.03.2012 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1236060)
ŁKS prowadzi do przerwy z Podbeskidziem, gol Łobodzińskiego. Ładny, ale z uwagi na warunki trudno powiedzieć, czy mierzony :>
W meczu po stronie Podbeskidzia gra jeszcze Łatka.

Akurat słowo mecz nie pasuje za bardzo do tego spotkania, ot gra, w której wygra drużyna, która pogoda będzie mniej przeszkadzać, tudzież piłka mniej razy stanie w kałuży. Ostatnio dzięki takim warunkom TSP zdobyło punkt z Jagą, dziś przegrali z ŁKS, wszystko wyszło na 0 xD

KoPer 01.04.2012 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1235786)
był Marcelo na meczu ?

nie było. spóźnił się na samolot w Eindhoven

arti 02.04.2012 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1235904)
http://wisla-krakow.przegladsportowy...822,1,727.html

Tu masz wywiad. Z drugiej strony, ten wywiad to dla mnie zwykły skandal. Voigtowi po latach zebrało się na wspominki, bo wie, że wszyscy mogą go pocałować i nic mu nie zrobią (wielka szkoda...). O haniebnych rzeczach opowiada jak o czymś normalnym i jeszcze się kreuje na ofiarę systemu.

Jeśli ktoś chciałby z tym zrobić porządek od a do z to trzeba byłoby spalić, a potem zamknąć to całe kur.stwo na 50 lat. A potem od zera z mocną kontrolą i surowym karaniem za każdy przekręt.
Oj bardzo to było bardzo przykre i przygnębiające przeżycie jak siedziałem wtedy w niedzielne popołudnie i patrzyłem na ten "mecz" i co nasi robili.
A dziś jest inaczej? To samo tylko dużo mniej spektakularnie.

AYALA 02.04.2012 19:29

Voigta nie szanuje za to że pozbył sie z drużyny Zenka Małka,jednego z najbardziej charakternych zawodników tamtej Wisły

mitmichael 07.04.2012 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1238353)
W wywiadzie z Cleberem czytałem jakiś czas temu, że nic nie jest pewnego ponieważ jego syn koniecznie chce strzelać gole w Wiśle Kraków. Wszystko wyjaśni się latem.

EDIT:
Za weszlo.com

No to jeszcze cos o Cleberze co weszlo z Nim rozmawialo

Dlaczego odszedłeś z Wisły?
Wydarzyło się kilka spraw, o których nie chcę publicznie mówić. I nie mogę. To zostanie między mną a Basałajem.

Basałaja juz nie ma wiec moze by tak Cleber wrocił do Wisły? Ciekawe czy Bednarz o tym pomyslał bo:

A nie obawiasz się, że zamknąłeś sobie drzwi na Reymonta?
Nie, teraz pracuję dla wszystkich. Dla Wisły, Cracovii, Zagłębia, Sandecji... Dla każdego, kto postawi na moich zawodników. Chcę ściągać dobrych, tanich piłkarzy, którzy mają poukładane w głowie, żeby wszyscy na tym skorzystali. Szczególnie w przyszłości, kiedy będzie można ich sprzedać za większą kwotę plus procent od następnego transferu.

Akurat teraz beda szukani tani pilkarze, ktorzy dadza jakis poziom a nie beda wiele zarabiac. Ciekawe czy by sie na to zgodził - wrociłby do Wisły i wtedy predzej młody Cleber mogłby dostac szanse w druzynie - jezeli zainteresowany jest Nim PSV to chyba cos jednak w sobie ma.

Dariook 11.04.2012 04:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1238389)
No to jeszcze cos o Cleberze co weszlo z Nim rozmawialo

Dlaczego odszedłeś z Wisły?
Wydarzyło się kilka spraw, o których nie chcę publicznie mówić. I nie mogę. To zostanie między mną a Basałajem.

Basałaja juz nie ma wiec moze by tak Cleber wrocił do Wisły? Ciekawe czy Bednarz o tym pomyslał bo:

A nie obawiasz się, że zamknąłeś sobie drzwi na Reymonta?
Nie, teraz pracuję dla wszystkich. Dla Wisły, Cracovii, Zagłębia, Sandecji... Dla każdego, kto postawi na moich zawodników. Chcę ściągać dobrych, tanich piłkarzy, którzy mają poukładane w głowie, żeby wszyscy na tym skorzystali. Szczególnie w przyszłości, kiedy będzie można ich sprzedać za większą kwotę plus procent od następnego transferu.

Akurat teraz beda szukani tani pilkarze, ktorzy dadza jakis poziom a nie beda wiele zarabiac. Ciekawe czy by sie na to zgodził - wrociłby do Wisły i wtedy predzej młody Cleber mogłby dostac szanse w druzynie - jezeli zainteresowany jest Nim PSV to chyba cos jednak w sobie ma.

Jak tak dalej pojdzie to niedługo będziemy mieli więcej skautów niz samych piłkarzy. Żeby choć jeden znalazł jednego młokosa na sezon, to bym zrozumiał sens całej tej zabawy.

ooona 11.04.2012 10:51

Cleber skaut - po co nam proponowanie młodych Brazylijczyków dostępnych na kilogramy? Już coś takiego nam chciał kiedyś upchnąć. Dajcie spokój.

grzesiek632 11.04.2012 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1239682)
Cleber skaut - po co nam proponowanie młodych Brazylijczyków dostępnych na kilogramy? Już coś takiego nam chciał kiedyś upchnąć. Dajcie spokój.

Z tego co kiedyś czytałem to Cleber zajmuję się szukaniem młodych piłkarzy głównie w Polsce w niższych ligach. Mieszka przecież ciągle w Polsce.

TymonPRO 15.04.2012 12:59

Kalu Uche zdobył dziś bramkę w meczu Espanyolu Barcelona z Valencią 4-0

PS: Paweł Brożek nie jest nawet na ławce rezerwowych w meczu z Hearts mimo że jego Celtic ma już pewny tytuł mistrzowski

archi33 15.04.2012 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1240904)
Kalu Uche zdobył dziś bramkę w meczu Espanyolu Barcelona z Valencią 4-0

PS: Paweł Brożek nie jest nawet na ławce rezerwowych w meczu z Hearts mimo że jego Celtic ma już pewny tytuł mistrzowski

Celtic gra dzis puchar,nie lige.

Nordin Boukhari zdobyl wczoraj bramke dla swojego klubu.

qbbba 16.04.2012 13:36

Janusz Basałaj: Czytałem niedawno wywiad z panem Czerwińskim i dziwi mnie tylko jedna rzecz - mianowicie: jak to możliwe, że kibice, którzy mienią się patriotami walczącymi z komuną – nie wiedzą, co w latach osiemdziesiątych robił ich kochany prezes Czerwiński. Wie pan co robił? Był PRL-owskim dyplomatą w Moskwie i Chicago. Musiał być zasłużonym towarzyszem, by pracować na takich placówkach. Tyle w tej kwestii.

Więcej tutaj http://wislalive.pl/polecamy/j__basa...zyszem___-599/

Blaszczu16 16.04.2012 15:13

Ale ten Basałaj jest zawistny i pamiętliwy. Jak nie lubił Maaskanta to mógł mu to w oczy powiedzieć, a nie dupe mu lizał przy każdym wywiadzie.

Jezu tylko nie Smuda. Co za pajac z niego. Mówi, że za pół ceny zrobi (domyślam się że chodzi o wyniki). Już to widzę jak go Małecki będzie szanował i słuchał.

Wydaje się, że tylko cud może nas uratować od Dyzmy - 4. miejsce w lidze.

borys 16.04.2012 15:17

Mylisz Basalajow:)

Blaszczu16 16.04.2012 15:23

Nie mylę...

rafalek 16.04.2012 15:24

Dlaczego myli? Przecież Janusz w każdym wywiadzie był dla niego taki grzeczniutki, ugładzony, a teraz mowi, ze mu nigdy nie pasowal.

borys 16.04.2012 15:34

Nie czytalem innych. Ciezko mi wogole przypomniec poprzedni wywiad z J. Basalajem o Wisle za kadencji jego brata. B. Basalaj popieral Maskaanta stad moj wniosek. Jak widac bledny.

JrQ- 16.04.2012 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1241210)

Jezu tylko nie Smuda. Co za pajac z niego. Mówi, że za pół ceny zrobi (domyślam się że chodzi o wyniki). Już to widzę jak go Małecki będzie szanował i słuchał.

Ciekawe, czy będzie zarabiał też połowę... :neutral:

nh79 17.04.2012 12:06

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html

Dariook 17.04.2012 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1241210)
Ale ten Basałaj jest zawistny i pamiętliwy. Jak nie lubił Maaskanta to mógł mu to w oczy powiedzieć, a nie dupe mu lizał przy każdym wywiadzie.

Wydaje się, że tylko cud może nas uratować od Dyzmy - 4. miejsce w lidze.

Sam Smudy nie szanujesz a wymagasz tego o Małego? Dobrze rozumiem?

Niech kazdy sam decyduje kogo ma lub nie ma szanowac. To prywatna sprawa kazdego z nas.
Z tego co mi wiadomo Mały i Smuda wzajemnie sie toleruja i daleko by mowić o braku szacunku miedzy nimi. A zona Smudy wrecz uwielbia Małeckiego, taki przyszywany wnuczuś :)

Blaszczu16 17.04.2012 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1241454)
Sam Smudy nie szanujesz a wymagasz tego o Małego? Dobrze rozumiem?

Niech kazdy sam decyduje kogo ma lub nie ma szanowac. To prywatna sprawa kazdego z nas.
Z tego co mi wiadomo Mały i Smuda wzajemnie sie toleruja i daleko by mowić o braku szacunku miedzy nimi. A zona Smudy wrecz uwielbia Małeckiego, taki przyszywany wnuczuś :)

Znaczy się, czy nie szanuję Smudy? Tu nie chodzi o szacunek, bardziej o lubienie i nie lubienie z mojej strony. Smudy nie lubię bo to kłamca, hipokryta, działający impulsywnie, kiepsko myślący, tchórz i coś by się jeszcze znalazło, że nie wspomnę o prezentowaniu się w telewizji.

Od Małeckiego wymagam szacunku do trenera Wisły - niezależnie kto to będzie. Jeśli nie będzie respektu do trenera to będzie ze szkodą dla tego klubu.

Nie wiem czy Mały i Smuda się wzajemnie tolerują. Może oficjalnie w mediach się tolerują - choć i tu Smuda wygaduje brednie na temat Małego - a w życiu prywatnym? Jak Dyzma wierzy ludziom z krakowskich kawiarenek co wygadują brednie o tym, że Mały się źle prowadzi, a nie zapyta o to samego zainteresowanego to w takiej sytuacji na miejscu Patryka nie pałałby sympatią do takiego gościa.

Dariook 17.04.2012 15:06

A ja ci powiem że trener który nie budzi respektu u piłkarzy jest jeszcze większym baranem niż piłkarze którzy z urzędu powinni go okazać.

Jeśli ty wiesz że Franciszek plecie co mu ślina na jezyk przyniesie to tym bardziej wie to sam MAłecki.
Podobno poza kamerą Smudy się nie da nie lubieć a do tego bardzo smaczne obiadki przyrządza jego małżonka . Mały czasami też musi zjeść jak człowiek...

Blaszczu16 17.04.2012 15:13

Coś Ty się tak jego małżonki uczepił? Według Ciebie Smudę piłkarze szanują jako trenera? Boruc pokazał jak go szanują.

qbbba 17.04.2012 15:43

Andrzej Iwan: "Alkoholikiem jest się do końca życia..."

Więcej tutaj http://wislalive.pl/news/andrzej_iwa...amym_soba-602/

Dariook 17.04.2012 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1241500)
Coś Ty się tak jego małżonki uczepił? Według Ciebie Smudę piłkarze szanują jako trenera? Boruc pokazał jak go szanują.

No i dlatego Boruc oglądnie sobie Euro w telewizji zamiast być numerem 1 . Kto jest górą?

Ja się nie czepiam małżonki, chcę tylko byś zrozumiał coś między wierszami.

vaazon 17.04.2012 17:43

Dan Petrescu został nominowany do jedenastki dwudziestolecia Premier League.

http://www.premierleague.com/en-gb/20-seasons.html

Można głosować :)

Nehiar 24.04.2012 17:06

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html
Robert "Chce przejąć topowy klub" Maskaant wreszcie do takowego trafił :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl