Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

BiałaGwiazda 09.11.2011 01:17

wypowiedź Błaszczykowskiego:
Cytat:

Koszulka jest przede wszystkim węższa. Jeśli chodzi o brak orzełka, to zawsze znajdą się zwolennicy i przeciwnicy tego pomysłu. To rozwiązanie przypadło mi do gustu, orzełka co prawda nie ma, ale to logo w pewien sposób do niego nawiązuje

Nowa koszulka symbolizuje naszą flagę i dumę z tego, że gramy dla Biało-Czerwonych. Nadchodzący rok będzie najważniejszym w historii polskiego futbolu, więc te właśnie stroje zostaną zapamiętane na lata.

<Crasch> 09.11.2011 01:50

Z tym logiem to chyba ich pojebało, co mnie obchodzi Francja, u nas zawsze i wszędzie byl orzełek, który wygląda zajebiście.

Sartre 09.11.2011 05:29

Cytat:

Z tym logiem to chyba ich pojebało, co mnie obchodzi Francja, u nas zawsze i wszędzie byl orzełek, który wygląda zajebiście.
No nie tylko Francja, tak jak przeglądałem sobie koszulki innych krajów, to bezpośrednio do godła nawiązuje tylko Anglia. Reszta herbów na koszulkach nie ma, a przynajmniej ja nie znalazłem żadnej drużyny, która by miała. Też mi się to nie podoba, ale chyba nie ma co kruszyć o to kopii.

Inna sprawa, że skoro PZPN-owi zależało na zastrzeżeniu znaku na koszulkach, to raczej wskazane było zastąpić go znakiem nawiązującym do herbu Polski, a nie do logo PZPN. Skandal byłby mniejszy trochę ;)

dostuffca 09.11.2011 07:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1189541)
nie przesadzacie?
mam tę koszulkę... jest całkiem fajna, to logo z przodu (nie to na zdjeciu Perquisa) to bardzo wyraźny orzeł w koronie. Barwy sa ewidentnie bialo-czerwone a nie żadne obsydianowe.
Polakom, jak zwykle, nic się nie podoba

Ja bym dał gwiazdki UE. W końcu wyszlibyśmy przed szereg w kierunku, którego się od nas oczekuje. Orzełek? Przeca jest taki fajny, kolorowy i modernistyczny.

Kaan 09.11.2011 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1189562)
No nie tylko Francja, tak jak przeglądałem sobie koszulki innych krajów, to bezpośrednio do godła nawiązuje tylko Anglia. Reszta herbów na koszulkach nie ma, a przynajmniej ja nie znalazłem żadnej drużyny, która by miała. Też mi się to nie podoba, ale chyba nie ma co kruszyć o to kopii.

To wiadomo było od zawsze, tylko zwróc uwagę, że to jest tradycja a nie wymóg UEFY. To tak jakby z koguta Francuców ichniejsza federacja zrobiła strusia (bardziej pasuje do ich reprezentacji;) ), zrobiłby się skandal.
Tak samo jest z orzełkiem. Siatkarze graja z flagą i ok, natomiast orzełek na koszulce reprezentacji to świętość.

Śmieszy mnie tłumaczenie PZPNu, ze wstawiło to dziwadło ponieważ wiekszość ludzi (m.in. kibice) poparło nowe logo tylko ankieta nie brzmiała "Czy jest Pan/Pani za zastąpieniem godła narodowego na koszulce przez logo?" tylko "Czy podoba się Panu/Pani nowe logo PZPNu?".

Jest to skandal.

killzone 09.11.2011 09:16

Jeszcze paru obcokrajowców w tej kadrze, i bedziemy mogli grac pod herbem/logiem ONZ.

SGT. No i co z tego, ze wszyscy graja pod logiem federacji, oprócz paru innych krajów. Sory, ale 90lat mielismy tego orła i teraz na najwazniejszej imprezie w hitorii naszej kopanej wyskakują z takim gównem. Jeszcze tekst tej rzecznik, ze nie mogli zastrzec tego herby, to walneli kupe na koszuline. Bez kitu, jakos dziwnie jestem przekonany, ze gdyby byl ten orzeł to o wiele wiecej tych kosuzlek by im zeszło, a teraz? Na rekawku zdjecie laty a na spadenkach kreciny. To już byłoby zwienczenie tej "reprezentacji".

dynek.pl 09.11.2011 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1189541)
nie przesadzacie?
mam tę koszulkę... jest całkiem fajna, to logo z przodu (nie to na zdjeciu Perquisa) to bardzo wyraźny orzeł w koronie. Barwy sa ewidentnie bialo-czerwone a nie żadne obsydianowe.
Polakom, jak zwykle, nic się nie podoba

Tobie za to podoba sie wszystko co jest skopiowane z zachodu.

Sartre 09.11.2011 10:17

Ale ja nie mówię, że mi się to podoba. Ja sam chcę orzełka z powrotem! Nie zgadzam się po prostu z twierdzeniami, że teraz to jest "reprezentacja PZPN" albo, że to jest jakaś zdrada stanu. To jest dla mnie głupie zerwanie z fajną tradycją - ale nic więcej. Weszło zareagowało na te koszulki, jakby reprezentację polski przeniesiono do Bułgarii, a zaraz potem posypały się komentarze internautów - moim zdaniem przeważnie przesadzone.

studio 09.11.2011 10:32

Jacy pilkarze takie koszulki, to nie jest moja reprezentacja, na pewno nie mojego kraju czyli Polski, wiec dobrze ze orzelka nie ma, niech biegaja nawet z cyckami Olejkowskiej albo z dupa Laty, mam nadzieje ze zbiora porzadny wpierd**l na mistrzostwach, dla mnie oni nie sa godni szacunku.

Sartre 09.11.2011 11:01

Cytat:

Jacy pilkarze takie koszulki, to nie jest moja reprezentacja, na pewno nie mojego kraju czyli Polski, wiec dobrze ze orzelka nie ma, niech biegaja nawet z cyckami Olejkowskiej albo z dupa Laty, mam nadzieje ze zbiora porzadny wpierd**l na mistrzostwach, dla mnie oni nie sa godni szacunku.
Lewandowski, Wojtkowiak, Wołąkiewicz i Peszko to też dla Ciebie są niegodne szacunku szmaty, drogi lechito?

Kocur 09.11.2011 11:02

Popieprzyło ich doszczętnie. Wołami mnie nie zaciągną przed TV żeby oglądać tę szopkę za rok.

Jak im się nie podoba Orzeł to niech się po dupach całują po strzelonym golu - będzie od razu w zgodzie z naszą myślą polityczną.

Wstyd i hańba. Amen

dudzik87 09.11.2011 11:12

A ja mam pytanie do kolegów z Wrocławia
bo wybieram sie teraz na Polska-Włochy w piatek i chciałem zapytac jak wygląda sprawa ze zjazdem z autostrady na stadion i parkingiem wokół stadionu??

Sartre 09.11.2011 11:14

Cytat:

Jak im się nie podoba Orzeł to niech się po dupach całują po strzelonym golu - będzie od razu w zgodzie z naszą myślą polityczną.
Piłkarze zmienili herb na logo PZPN?

hunter 09.11.2011 11:16

Nie zdążyłem przejrzeć jeszcze całego tematu, ale czy szanowny "kolega" AS82 wyraził już swoją opinię o nowych koszulkach? Pewnie w siódmym niebie, bo przecież symbol narodowy z którym utożsamiają się miliony jest ukrytym motywem nacjonalizmu i faszyzmu. Logo PZPN jest zaś neutralne światopoglądowo i politycznie :lol:

Co do meritum. Bardzo mnie rozbawiła w tej dramatycznej sytuacji argumentacja pani rzecznik, która stwierdziła że wedle badań przeprowadzonych przez PZPN logo związku na koszulkach jest lepiej odbierane niż polskie godło. Może wypowiedzieli się wielcy polscy fanatycy zrzeszeni w klubie kibica reprezentacji? A może działacze głosowali na karteczkach?

Czy zamiast Mazurka Dąbrowskiego planowane jest przez działaczy odśpiewanie innego utworu niż hymn?

staszek001 09.11.2011 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1189631)

Przeczytaj sobie wypowiedź Błaszczykowskiego. Mógł protestować, a pochwalił. Straciłem do niego szacunek.

killzone 09.11.2011 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1189631)

http://bi.gazeta.pl/im/5/10611/z10611725X.jpg

http://najlepszy-magister.pl/wp-cont...-logo-PZPN.jpg

Znajdz róznice.

(tylko nie mow, ze tam na koszulkach pisz POLSKA, a niżej PZPN)

studio 09.11.2011 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1189626)
Lewandowski, Wojtkowiak, Wołąkiewicz i Peszko to też dla Ciebie są niegodne szacunku , drogi lechito?

Zakladajac takie koszulki w takiej reprezentacji? Jak najbardziej. Szmat szukaj na swoim podworku

ps o Murawskim zapomniales.

Kaan 09.11.2011 11:39

Po raz pierwszy w życiu zgadzam sie w całej rozciągłości z weszło, a szczególnie z tym zdaniem:

"Polscy piłkarze zawsze grali z orzełkiem na piersi i ten orzełek zawsze był marzeniem wszystkich młodych chłopaków chcących zostać piłkarzami"

Cały komantarz do opini, ze inne reprezentacje to maja loga i grają.

Kaan 09.11.2011 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1189637)

Hmm... jakby przekrecić to logo lekko w prawo to wychodzi kot, z koroną na oczach.

Ajax 09.11.2011 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1189641)
Po raz pierwszy w życiu zgadzam sie w całej rozciągłości z weszło, a szczególnie z tym zdaniem:

"Polscy piłkarze zawsze grali z orzełkiem na piersi i ten orzełek zawsze był marzeniem wszystkich młodych chłopaków chcących zostać piłkarzami"

Cały komantarz do opini, ze inne reprezentacje to maja loga i grają.

Ojtam ojtam Grzesiu po pijaku zgadał się z Zdzichem że zrobią badania małketingowe a szwagier Zdzicha zrobi to dobrze bo kiedyś kupował piwo obok Uniwersytetu Ekonomicznego i raz był na imprezie w akademcu. Wszystko odbyło się na profesjonalnej dobranej reprezentatywnej grupie badawczej (koledzy Zdzicha na popijawie + rzut monetą).

Grzesiu dał jeszcze premie za pro badanie (100KPLN) a Wy narzekacie że jakiegoś tam Orła nie ma.
Przeca logo Grzesia jest lepsze.

FraMat 09.11.2011 12:09

Grześ Lato znalazł dla pokemonów temat zastępczy: nowe koszulki.
I nie zawiódł się: wszystkie pokemony z Weszlo na czele teraz tylko o koszulkach i o koszulkac, orzełku, godle, koszulkach.
Nie ma ważniejszych spraw.

Ajax 09.11.2011 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1189655)
I nie zawiódł się: wszystkie pokemony z Weszlo na czele teraz tylko o koszulkach i o koszulkac, orzełku, godle, koszulkach.

PIS ma Smoleńsk
Palikot aborcję
PO ma PIS

a

Grzesiu ma Orła

Wszyscy mają temat zastępczy w razie zagrożenia merytoryczną dyskusją na temat realnych problemów:)

studio 09.11.2011 12:31

Po prostu Lato nigdy orlem nie byl w szkole wiec taki uraz ma do niego ;)

Kociewiak 09.11.2011 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1189661)
Po prostu Lato nigdy orlem nie byl w szkole wiec taki uraz ma do niego ;)

Dobre :)

Cholera za takie coś to tych pajaców z pzpr powninni za jaja powiesic, pomijając już, jak ta kadra personalnie wygląda. Ale oczywiście w naszym kraju znajdzie sie jedna góra dwie osoby (Boniek, Tomaszewski) które będa stanowczo przeciw a reszta pogada, pogada, a i tak to wkońcu oleją. Ciekaw jestem co panowie w CF w niedziele na ten temat powiedzą i kogo zaprosza bo oni tak bardzo o reprezentacji lubią dyskutować nawet w magazaynach typowo ligowych.

JEDREK76 09.11.2011 13:01

Ja bym się tam tak nie burzył o to, przynajmniej teraz już nawet dla największego debila jasnym będzie, że to nie jest Reprezentacja Polski tylko reprezentacja "leśnych ludków" z pzpr-u. To coś już od dawna nie było czymkolwiek z czym osobiście bym się utożsamiał dlatego może w tej chwili mi to tak "zwisa":>.
W jakiś sposób może jedynie podejście Błaszcza (jeżeli rzeczywiście w ten sposób się wypowiedział) mnie z deczka zdegustowało. Mógł po prostu nie zabierać głosu w tej kwestii.

Worcester 09.11.2011 13:13

Błaszczykowski...brawo! Sraciłem do niego szacunek.

1q2 09.11.2011 14:11

http://www.weszlo.com/news/8445-Kosz...rwsze_projekty

Niektórzy to mają inwencje :lol:

A koszulki , te prawdziwe - jak dla mnie idealne.Jaka reprezentacja, takie koszulki
Ja im kibicować nie będę ale żal mi niektórych naszych reprezentantów że w takim cyrku muszą uczestniczyć.Na pewno plus dla części z nich którzy publicznie wypowiedzieli się co myślą o cudzoziemcach w kadrze.

Squirtle88 09.11.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dudzik87 (Post 1189630)
A ja mam pytanie do kolegów z Wrocławia
bo wybieram sie teraz na Polska-Włochy w piatek i chciałem zapytac jak wygląda sprawa ze zjazdem z autostrady na stadion i parkingiem wokół stadionu??

Współczuję ci że wydajesz pieniądze i tracisz czas na oglądanie szopki .

Voin 09.11.2011 17:55

http://www.facebook.com/pages/Chcemy...99409540077611

Najbardziej śmieszą mnie tłumaczenia tych pzpnowskich ludzi, że godła nie da się zastrzec, więc jest logo. No k***a jakoś wcześniej nie robiło im to problemu...

LuKaS TSW 09.11.2011 18:02

"Brak godła na koszulkach reprezentacji to kolejny przykład rozmiękczania naszej tożsamości narodowej ! To przygrywka do tego żeby wkrótce znalazła się tam np. flaga Unii Europejskiej. Niedługo nie będzie można przyjść na stadion z biało-czerwoną flagą ani krzyczeć szowinistycznie, zaściankowo i nacjonalistycznie „Polska gola”, bo może to obrazić kibica „obywatela RP nienarodowości polskiej”. Skandal i tyle, do tego przed meczem w Święto Niepodległości." dobry komentarz,ale i tak zaraz ktoś powie że to doszukiwanie się dziury w całym.

alkoholik 09.11.2011 18:13

Teraz to jest "Reprezentacja PZPN" a nie Polski

cfa 09.11.2011 18:13

Trzeba zgłosić nową reprezentację naszego kraju. A ta niech sobie zostanie reprezentacja PZPNu. Mam nawet propozycje na nowy hymn dla "nowej" repezentacji PZPNu FNS - Lato.

Glazik 09.11.2011 18:17

Gorzej jak logo PzpN zostanie zawieszone w sejmie za mownica...
http://narodowcy.net/pzpn-rezygnuje-...la/2011/11/08/
" przyszłoroczne Euro będzie pierwszą wielką imprezą, na której piłkarze wystąpią bez godła naszego kraju. Komentarz jest chyba zbędny…"

pawlos33 09.11.2011 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1189552)

Klub Kibica rzadzi i dzieli! :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

soku 09.11.2011 21:48

Z tego co widziałem w TV tylko Murawski wyraził niezadowolenie z powodu braku orzełka.

heoij 09.11.2011 22:37

Wybierający się na mecz z Włochami powinni "przywitać" pozdrowieniem PZPN i zapytać gdzie jest godło ? Albo na dwie strony: Kto Ty jesteś ? Polak mały. Jaki znak twój ? Orzeł biały.

Choć teraz według PZPNu powinno brzmieć to tak:

Kto ty jesteś ?
- Bo ja wiem.

Jaki znak twój ?
- Logo PZPN.

AntyDrozd 09.11.2011 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1189655)

Framat sam jesteś pokemonem widze ,że czerwony orzeł Ci do gustu przypadł a może Ty komuchem jesteś

misiek088 10.11.2011 01:25

Mam nadzieje że bracia z Wrocławia wymyślą coś dobrego doping 2 stronyjw i będą jechac na pzpn i ich pieprzone koszulki. moze jakies transparenty - trzeba działać - samym klnięciem nic nie wskuramy

Damian1241 10.11.2011 01:28

akurat polowa składu to nie Polacy t
o zdecydowali zeby zabrac godlo

rasel1906 10.11.2011 03:51

a ponoć Polacy nie gęsi... ja to uważam ze najlepiej byłoby wsadzić całe to czerwone s....ysyństwo z pzpn razem ze slavko i slavkiem i tymi nowymi koszulkami do jakiejś kapsuły i wystrzelić na marsa tyle mam mądrego do powiedzenie i przepraszam ale moja irytacja ta 'reprezentacją' już sięgneła zenitu

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl