Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

wiertar 14.02.2018 21:44

Żurawskiemu to raczej nie było na rękę żeby się chwalić że żona mu się z golodupca puściła...

TIR_DO_SŁUBIC 14.02.2018 21:47

Tak musiało być bo w gazecie tak napisali...

Elendil 14.02.2018 22:44

wiertar, Meresiński co najwyżej wyruchał ją na hajs, nie dosłownie ;) Za co zresztą został skazany i ciężko mi uwierzć, że nikt tego przed sprzedażą mu klubu nie sprawdził. Ech, co za szczęście, że całe to gówno już za nami, i że wciąż gramy w ekstraklasie, a nie po jakiś polach.

nesta 15.02.2018 10:31

Cytat:

To kiedy to nastąpi? Kiedy pojawi się w klubie inwestor?

Miesiąc, dwa.

Rozumiem, że to jest ten wspominany w krakowskich mediach Paul Bragiel.

Nie mogę o tym mówić. Ale powiem tyle, że jeśli współpraca nam się ułoży tak, jak to sobie planujemy, to może być zupełnie inna Wisła.

Czego się spodziewacie?

Nie ma tu żadnego "spodziewania". Ustaliliśmy sobie pewną ścieżkę postępowania. Rozmowy trwają. Proszę pamiętać, że nie chodziło o to, żeby się dogadać "za ile on kupi akcje", bo pieniądze ze sprzedaży akcji nie idą do klubu, w sensie Wisły Kraków SA, tylko do właściciela, czyli TS Wisła. Ważne jest to, co za tym pójdzie, czyli w jaki sposób Wisła Kraków SA będzie się rozwijała dzięki osobie nowego inwestora. To jest dla nas najważniejszy punkt rozmów z każdym potencjalnym inwestorem.

I pani jest spokojna.

Będę jak już wszystko będzie podpisane i zaczniemy działać. Mogę natomiast powiedzieć, że ten człowiek jest tak niesamowicie…

Wysportowany?

Na pewno ma mnóstwo pozytywnej energii i olbrzymie możliwości.

Większe niż Bogusław Cupiał?

Nie chodzi tu tylko o pieniądze, ale o projekt, który roboczo nazwaliśmy sobie "Wisła Kraków - więcej niż futbol". W skrócie "Wielka Wisła".

Kto kogo szukał?

Ciekawa historia, bo tak naprawdę to on znalazł nas. Jeden z kibiców, zajmujących się dużym biznesem, zaraził go tematem, przekazywał mu systematycznie dane.

Czyli dziś dobrze, że nie sprzedała pani klubu biznesmenowi z Niemiec?

Nigdy nie było żadnego biznesmena z Niemiec. Nigdy nie było nawet blisko sprzedaży klubu. To sprawa, która rozegrała się w mediach, tylko i wyłącznie. Dostaliśmy śmieszny dokument, odłożyliśmy do szuflady. A trzy miesiące później firma zbankrutowała. Oczywiście dzwoniliśmy i próbowaliśmy się czegoś dowiedzieć, ale nie było żadnej odpowiedzi, więc to niepoważne.

Teraz, mając wiedzę, że jesteście blisko podpisania poważnej umowy, możemy się spodziewać latem jakichś spektakularnych transferów?

Chyba za wcześnie na takie plany. Błędem jest myślenie o tym, że wejście nowego inwestora, to wrzucenie wielkiej ilości pieniędzy i robienie Ligi Mistrzów.

Już taka próba była.

Nie tylko w Krakowie. To musi być fajny zintegrowany projekt. Jak pan długo siedzi w piłce, to pewnie pan wie, że każde pieniądze można przejeść, niekoniecznie w sposób właściwy.

https://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-...mocy-z-wisla/2

jonaf 15.02.2018 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1493290)
jonaf, na finansach to ty się jednak nie znasz. Nie są sprzedawane marchewki, tylko udziały w dość mocno zadłużonej firmie. Więc umowa może być również, że za ileś tam procent udziałów gość zainwestuje konkretne pieniądze w klub.
Daje to pewność inwestorowi, że ma wpływ na operacje klubu jako jego (mniejszościowy) akcjonariusz.

A teraz Panie kolego, co to mi wypomina, że się nie znam na finansach przytaczam słowa Pani Prezes:

"Proszę pamiętać, że nie chodziło o to, żeby się dogadać "za ile on kupi akcje", bo pieniądze ze sprzedaży akcji nie idą do klubu, w sensie Wisły Kraków SA, tylko do właściciela, czyli TS Wisła. "

krzaq12 15.02.2018 10:54

Wywiad ponoc robiony ładnych parę dni temu, długo czekał na autoryzację dziennikarz.

Brzmi jednak optymistycznie.

donecki 15.02.2018 11:12

Dobra.Tylko powiedzcie mi kto jest właścicielem TS Wisła?

cash_X 15.02.2018 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1494054)
Dobra.Tylko powiedzcie mi kto jest właścicielem TS Wisła?

Nikt. TS Wisła to stowarzyszenie.

kristos 15.02.2018 11:31

Jak to kto ?
Stowarzyszenie w osobach prezesa i całego zarządu.

Vinci 15.02.2018 11:36

I właśnie taka obecność w mediach ma sens. Oby więcej takich wypowiedzi, a przede wszystkim konkretnych faktów, na podstawie których można takie wizerunkowe cegiełki układać.

wiertar 15.02.2018 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1494047)
wiertar, Meresiński co najwyżej wyruchał ją na hajs, nie dosłownie ;) Za co zresztą został skazany i ciężko mi uwierzć, że nikt tego przed sprzedażą mu klubu nie sprawdził. Ech, co za szczęście, że całe to gówno już za nami, i że wciąż gramy w ekstraklasie, a nie po jakiś polach.

Możliwe... Ale znając rozmach Kubusia to zdziwiłby się jak by odpuścił taka okazję;)

Skazany? Poważnie? Nic nie słyszałem żeby został skazany.

jonaf 15.02.2018 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1494061)
Możliwe... Ale znając rozmach Kubusia to zdziwiłby się jak by odpuścił taka okazję;)

Skazany? Poważnie? Nic nie słyszałem żeby został skazany.

"Za co sąd po raz kolejny skazał Meresińskiego? Jak informuje "Super Express", przed dwoma laty właściciel Wisły chciał robić interesy z Pauliną Żurawską. Pomysłem na zarobienie pieniędzy była sprzedaż reklam na elektronicznych telebimach w Warszawie. Gotówka potrzebna była już na starcie, dlatego Meresiński zaproponował żonie byłego napastnika Wisły sprzedaż jej mieszkania lub zaciągnięcie kredytu."

;)

TIR_DO_SŁUBIC 15.02.2018 14:40

A na co go skazał? Bo pierwsze zdanie chwytliwe a konkretów zero.

wiertar 15.02.2018 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1494063)
A na co go skazał? Bo pierwsze zdanie chwytliwe a konkretów zero.

O to właśnie mi chodzi... Bo obserwuje go na Instagramie i jakoś nie widać żeby oglądał świat zza krat...

funkykoval 15.02.2018 16:03

Bo dostał grzywnę i zawiasy za sprawę z Żurawską

Natomiast jak zostanie skazany za podrobienie dokumentów w sprawie przejęcia Wisły Kraków (słynne gwarancje bankowe, które demonstrował na forum kolega Silver03 w formie żartu) to dostanie już bez zawiasów i tyle...

PhantomRanger 15.02.2018 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1494051)

Ciekawy artykuł i wlewa w serca optymizm. Nie będzie prób zdobycia LM za wszelką cenę, tylko krok po kroku. Coś czego za TF nie było.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jonaf (Post 1494052)
A teraz Panie kolego, co to mi wypomina, że się nie znam na finansach przytaczam słowa Pani Prezes:

"Proszę pamiętać, że nie chodziło o to, żeby się dogadać "za ile on kupi akcje", bo pieniądze ze sprzedaży akcji nie idą do klubu, w sensie Wisły Kraków SA, tylko do właściciela, czyli TS Wisła. "

Co nie znaczy, że jako mniejszościowy akcjonariusz nie może dokapitalizować spółki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1494064)
O to właśnie mi chodzi... Bo obserwuje go na Instagramie i jakoś nie widać żeby oglądał świat zza krat...

Cytat:

Jakub Meresiński, nowy właściciel Wisły Kraków był już raz skazany prawomocnym wyrokiem sądu. Chociaż zabrzmi to nieprawdopodobnie, wyrok sądu w Częstochowie dotyczy posługiwania się sfałszowanymi świadectwami dojrzałości i ukończenia liceum
http://telewizjarepublika.pl/wlascic...ctw,36530.html

Dariook 15.02.2018 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1494065)
Bo dostał grzywnę i zawiasy za sprawę z Żurawską

Natomiast jak zostanie skazany za podrobienie dokumentów w sprawie przejęcia Wisły Kraków (słynne gwarancje bankowe, które demonstrował na forum kolega Silver03 w formie żartu) to dostanie już bez zawiasów i tyle...

Nie do konca. Jesli popelnil przestepstwo podczas okresu proby to tak, odwiesza mu pierwszy i dorzuca drugi wyrok. Ale jesli podczas popelnienia przestepstwa, pierwszy wyrok byl nieprawomocny lub toczylo sie dopiero postepowanie to wylapie ponownie zawiasy

Nie kręcisz, nie jedziesz:D

wiertar 15.02.2018 16:27

Up

Czyli gnojowi znów się uda? No chyba że coś innego jeszcze wyskoczy....

Cytat:

Sąd Rejonowy w Częstochowie wydał wyrok, w którym uznał Jakuba Meresińskiego winnego zarzucanego mu czynu i wymierzył mu karę 100 stawek dziennych grzywny, czyli tysiąca złotych
O kierwa... To mu dojebali

Dariook 15.02.2018 16:34

Wszystko sie rozbija o czas. Kiedy to popelnial i kiedy zapadly prawomocne wyroki. Moze miec nawet i 6 wyrokow w zawieszeniu jesli przestepstwa postepowaly przed uprawomocnieniem sie pierwszego wyroku.

pepe72 16.02.2018 00:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1494066)
Ciekawy artykuł i wlewa w serca optymizm. Nie będzie prób zdobycia LM za wszelką cenę, tylko krok po kroku. Coś czego za TF nie było.
(...)

Co by oznaczało, że szklanki teo leją więcej wody i lodu ;)
Co w aktualnej sytuacji Wisły jest bardzo polecane.

funkykoval 16.02.2018 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1494067)
Nie do konca. Jesli popelnil przestepstwo podczas okresu proby to tak, odwiesza mu pierwszy i dorzuca drugi wyrok. Ale jesli podczas popelnienia przestepstwa, pierwszy wyrok byl nieprawomocny lub toczylo sie dopiero postepowanie to wylapie ponownie zawiasy

Nie kręcisz, nie jedziesz:D

Dario toż mereś to dobry jest do napinania się w necie, ale biorąc pod uwagę, że za fałszowanie dokumentów został raz prawomocnie skazany, drugi raz nieprawomocnie, to kolejne skazanie nie musi odwieszać mu kary - po prostu sąd powinien stwierdzić, że koleś nie zasługuje na kolejną "próbę" i po prostu za 3 raz dostanie na sztywno, a biorąc pod uwagę wartość ewentualnego zaboru mienia (akcje o wartości nominalnej 60 parę baniek złociszów) to raczej rozmiar będzie większy niż mniejszy. Chyba że jakiś kibic starozakonnych będzie go sądził, ale to mało prawdopodobne....

wiertar 16.02.2018 12:29

Do tej pory się ślizgał więc .... wie czy nie "ślizganie się dalej". Oby nie

LucjuszWielki 16.02.2018 22:05

Nie wiem czy było, ALE

AXPO ma niby być kolejnym z sponsorów - będą w ramach sponsoringu pozyskiwać klientów w Krakowie i kilka złotych z każdej megawatogodziny płacić Wiśle na szkolenie młodych.

Ktoś coś słyszał??

krzaq12 16.02.2018 22:54

Sponsor czy partner? Wisły Kraków SA czy AP Wisły Kraków?

Szwajcarska firma, mająca polski oddział, hmm dość duże przedsiębiorstwo...

LucjuszWielki 17.02.2018 00:01

Chyba jakiś mniejszy partner, sam korzystam z ich sprzedaży od 2015 roku. Sprzedaż energii i tyle, tak mówią w gabinetach dyrektorskich, szczegółów nie znam,

siara 22.02.2018 08:42

https://twitter.com/knuram/status/966412822975401984 a tu cisza ;)

Numark 22.02.2018 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1494525)

Seekrakow? discovercracow? pewnie jedno z tych 2:) Przy czym raczej to drugie, ponoc mocno ida w te strone.

Arkadiusz.Czerepach 22.02.2018 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michał Knura (Post 1494526)
Napiszę pewnie rano do 10-11, bo potem jadę w teren

16 minut po zapowiedzianym czasie ale i tak słowniejszy Knura niż regan :)
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...vip_24341.html

Pero 22.02.2018 11:55

Nie wiem czy po prostu nie trzeba jakoś się wypozycjonować na tripadvisor. Nie znam się na tym. Ale dobrze kojarzę knajpę która jest w miejscu trudnym do znalezienia a codziennie od rana do nocy jest tam mnóstwo turystych bo własnie tam ma świetne recenzje

nesta 24.02.2018 15:32

Ktoś z forumowiczów był może wczoraj na tweetup?
Padło coś ciekawego odnośnie inwestora/transferów z ust zarządu?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl