Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Ogryzek 14.03.2010 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 869325)
Geniuszowi Maciusiowi znowu się udało i powodem wylotu nie będzie strata lidera. Mimo to patrząc na mecz Bełchatowa i Amicy można było nabawić się kompleksów. Jak widać w naszej lidze da sie grać z jakąś koncepcją, można wymienić na szybkości kilka podań, można stworzyć kilka okazji pod bramką przeciwnika. A my chyba gramy w tej samej lidze i nawet (jeszcze) jesteśmy wyżej w tabeli niż drużyny grające od nas obecnie klasę lepiej. Jeżeli Cupiał siedzi jeszcze za granicą może rozwiąże sprawę telefonicznie tak jak to w Legii zrobiono?

Oglądałeś mecz, tak. Słyszałeś w komentarzach że chcieli zwolnić Ulatowskiego na początku sezonu kiedy po 4 meczach miał 2 punkty? Nie trafił wtedy z przygotowaniem Bełchatów a potem było dobrze m.in wygrali 6 meczy pod rząd. Teraz trafili, my dla odmiany totalne dno. Myślę że nie za tydzień ale za 2 tygodnie będziemy śmigać jak Bełchatów albo Lech. problem jest dotrwać do tego czasu i nie przegrać wszystkiego co można przegrać tj MP i PP

Nie chodzi tu o obronę Skorży ale nawet jak przyjdzie nowy trener będzie musiał poczekać aż naszym kopaczom siły wrócą. Niestety bez szybkości i startu do piłki gra się stojanowa...

prober 14.03.2010 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 869319)
Jak nie wygramy z Lechią to Skorże raczej zwolnią ,pozniej mamy wyjazd z Polonia Bytom gdzie latwo tez nie bedzie

"Raczej" to Skorża był zwalniany po stracie punktów w Bełchatowie, w Krakowie z Arką i w Białymstoku.

brylant17 14.03.2010 19:17

Nasi piłkarze powinni ruszyć swoje dupy i iść podziękować piłkarzom Bełchatowa,Poloni Bytom oraz Odrze bo już dawno powinno być po liderze.A do tego jakby doszły zwycięstwa Wisełki to już dawno byśmy im odjechali no ale jak się nie chce grać gwiazdeczkom to co poradzić.

tommiyacht 14.03.2010 19:28

widac nie tylko my chcemy zeby liga była ciekawsza

Marszałek 14.03.2010 19:31

Zal,żal,że nie uciekliśmy na te naście punktów. Bidne te Amiki i Legie,a my teraz do tej nędzy równamy.

Tak jak mówi Szymkowiak w lidze+,że "prędzej czy później Wisła zaskoczy". W końcu mamy najlepszych kopaczy w tej lidze. Tylko żebyśmy zaskoczyli w samą porę,bo te panny co nas gonią w swej fajtłopowatości,siłą rzeczy coś tam zdobędą i nas przegonią.

tommiyacht 14.03.2010 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 869354)
Zal,żal,że nie uciekliśmy na te naście punktów. Bidne te Amiki i Legie,a my teraz do tej nędzy równamy.

Legia jeszcze sie kwalifikuje to twojego kryterium, choc i tak uciułali 2pkt wiecej od nas. Natomiast dorobkiem punktowym Lecha (7pkt) nie pogardzilbym i brałbym go w ciemno przed rundą.

Toldo 14.03.2010 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 869334)
"Raczej" to Skorża był zwalniany po stracie punktów w Bełchatowie, w Krakowie z Arką i w Białymstoku.

Nie wspominając już o Levadii. Nie wydaje mi się, żeby Skorża został zwolniony, bo nie ma pieniędzy na innego trenera. Każdy potencjalny kandydat na trenera w Polsce zażąda nie mniej niż pan Maciej, a zagraniczny kilka razy więcej.No chyba, że chcemy takich fachowców jak np. Bakero.

Ogryzek 14.03.2010 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Toldo (Post 869362)
Nie wspominając już o Levadii. Nie wydaje mi się, żeby Skorża został zwolniony, bo nie ma pieniędzy na innego trenera. Każdy potencjalny kandydat na trenera w Polsce zażąda nie mniej niż pan Maciej, a zagraniczny kilka razy więcej.No chyba, że chcemy takich fachowców jak np. Bakero.

Ten akurat zarabia sporo więcej niż Skorża i jest w pakiecie z bratem (asystent) :D

Marszałek 14.03.2010 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 869360)
Legia jeszcze sie kwalifikuje to twojego kryterium, choc i tak uciułali 2pkt wiecej od nas. Natomiast dorobkiem punktowym Lecha (7pkt) nie pogardzilbym i brałbym go w ciemno przed rundą.

Ale cóż to za kopacze grają w tej Amice?Zaczynamy równać do tej mizerii. A to,że zdobyli teraz ileś tam punktów?Już zaczynają tracić.
ć?

A tak a propos,przyjęte jest,że 10 mistrzostw to jedna gwiazdka nad herbem. A Amica za co sobie to coś przypina? Wiem,że zrobili bo inni tak mają,oni lubią naśladować innych,ale tak naprawdę to za to sobie przypisują.

Pawel.Busko 14.03.2010 19:49

W Polsce z tymi gwiazdkami jest inaczej, jakies kolory wprowadzono.

szprotson 14.03.2010 19:51

jest gwiazdka za 1,za 8 i za 10
3 kolory sa
platynowa, złota i cos jeszczqe chyba

bieniuTS 14.03.2010 20:03

Marszałek, ależ ty się czepiasz tych Poznaniaków, wyluzowałbyś trochę...

Robson_ABG 14.03.2010 20:06

Marszałek co daje ci ta spina ? nie możesz przeboleć, że obecnie jesteśmy w głębokiej dupie a Lech wygrywa i trzeba z bólem przyznać, że grają najefektowniej.

Marszałek 14.03.2010 20:14

To już nic napisać nie można o tym zespole,bo zaraz,że spina?Co z Wami?Ciekawią mnie te ich gwiazdki i tyle. I co mnie to interesują,że grają najefektowniej?Rzecz gustu. Niech zdobędą te 10 MP to wtedy będę brał ich na serio. Póki co to twór medialny. To mniej więcej tak jakbym się spinał na Bełchatów.

Jaroo1 14.03.2010 20:15

dokladnie nie ma co na lecha nagadywac bo jako jedyny zespol z czolowki potrafia grac ladnie dla oka, a to raczej powod do niepokoju kibicow Wisły a nie nasmiewania sie. Dzis grali wieksza czesc meczu w oslabieniu a i tak zdolali pewien czas prowadzic, nawet kilka razy postrzaszyli bramkarza GKSu.

Z całym szacunkiem ale nie mow ze kwestia gustu jest to ze ktos twierdzi ze lech gra efektownie. Zachowujac obiektywizm to w obecnej formie na mecze Wisły nie da sie patrzec bo sa tak slabe (to samo legii) a na lecha sie da

Marszałek 14.03.2010 20:27

A czy ja gdzieś napisałem,że gramy efektownie?To samo Legiunia?
Nie imputujcie mi niczego,bo to nieładnie. Po drugie efektownie to gra Barcelona. No, chodź nasza liga już tak bidna,że wymiana dwóch podań z rzędu nazywana jest efektowną grą. Wow

element 14.03.2010 20:35

Dlatego życzę sobie żeby po dramatycznie słabej grze piłkarzy Wisły, wręcz żenującej zdobyli mistrzostwo Polski, odbierając je zajebistym piłkarzom z Wronek - którzy są zajebiści we wszystkim co robią.
Zaczęło się od gola Murawskiego w 3876476 minucie z Austrią. I z tego powodu poprzednie MP zajebiście mi smakowało. Wszak kto by pomyślał że ekipa z Wronek, która ma wszystko najlepsze - począwszy od opróżnionych kubłów na śmieci nieopodal stadionu skończywszy na równo przystrzyżonej murawie może nie zdobyć upragnionego majstra?
Oby i tym razem się udało. Będzie smakować dużo lepiej niż poprzednie, a rywalom śnić się będą mecze Wisły z Arką, Bełchatowem. I nie tylko

szczepanwislak 14.03.2010 20:47

Racja element. Należą się niepodziękowania dla GKS-u. Tak liczyłem , że są w stanie urwać im punkty i dalej będziemy mieli szanse na wyjście z tego dołka będąc liderem. Rywale w tej kolejce grali dla nas. I już w następnej trzeba to wykorzystać !!

Maćko 14.03.2010 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 869416)
Dlatego życzę sobie żeby po dramatycznie słabej grze piłkarzy Wisły, wręcz żenującej zdobyli mistrzostwo Polski, odbierając je zajebistym piłkarzom z Wronek - którzy są zajebiści we wszystkim co robią.
Zaczęło się od gola Murawskiego w 3876476 minucie z Austrią. I z tego powodu poprzednie MP zajebiście mi smakowało. Wszak kto by pomyślał że ekipa z Wronek, która ma wszystko najlepsze - począwszy od opróżnionych kubłów na śmieci nieopodal stadionu skończywszy na równo przystrzyżonej murawie może nie zdobyć upragnionego majstra?
Oby i tym razem się udało. Będzie smakować dużo lepiej niż poprzednie, a rywalom śnić się będą mecze Wisły z Arką, Bełchatowem. I nie tylko

Lepiej bym tego nie ujął.

KOMINEK 14.03.2010 20:57

Ciekawe jak Białas poradzi sobie w Legii w Cracovii cudów nie pokazał.

Jaroo1 14.03.2010 21:06

Racja nie ma to jak ten huk peknietego balonika w Poznaniu, a ja mam do Poznania jeszcze blizej niz Wy to jeszcze bardziej slysze jak balon peka :d Oby i w tym sezonie tak sie stalo.

zim zum 14.03.2010 21:08

Mnie na przykład dziwi dlaczego nie mająca pieniędzy w ogóle nie interesuje się zawodnikami z polskiej ligi, którym kończą się kontrakty a mogliby spokojnie nas wzmocnić. Ja wiem, iż wg naszych mędrców w Polsce nie ma piłkarzy klasy europejskiej. Z tym, że w Wiśle ciągle myślą o piłkarzach klasy europejskiej, a tu na dzień dzisiejszy okazuje się, że nie ma nawet piłkarzy wybitnych na skalę polską. Kilka przykładów: swego czasu Peszko, Gancarczyk czy chociażby Wróbel to byli goście, których Wisła mogłaby mieć praktycznie za darmo. Odpowiedzmy sobie szczerze czy Ci goście dzisiaj nie byliby wzmocnieniem. Niestety u nas to przegapiono. Z tego co widać, to jeżeli w Lechu nie poprzewraca się gościom w głowach i jeszcze się wzmocnią w lecie dodatkowo to niestety nie ma na nich mocnych od nowego sezonu.

Ile kosztował taki Krivets, a ile Jirsak. Teraz sobie porównajcie. Dobrze gol przypadek, ale chciałbym widzieć Łobodzińskiego, Jirsaka czy kogokolwiek w takim wariackim rajdzie. Niestety u nas takich ludzi brak.

Zastanawia mnie poza tym, w jakim celu Skorża ściągnął Bułgara, skoro na boisku przez 90 człapie arcybeznadziejny Brożek, a gość siedzi na ławce. Wyjaśni ktoś ?

wonski_eNHa 14.03.2010 21:09

Różnica między Wisłą, a Lechem jest taka, że MY walczymy/zdobywamy mistrzostwo a oni idą na majstra (cokolwiek to znaczy). :]

Jeśli zostanie Skorża na stanowisku do następnego meczu to dam sobie ręce obciąć, że od tego meczu zaczniemy grać swoje, cokolwiek to znaczy i zdobywać komplety punktów. A nie będziemy dalej liczyć na innych.
Ale czy poprowadzi Skorża Wisłę w następnym meczu? Odpowiedź zna tylko nasz boss. Ja na jego miejscu wybudziłbym Wisłę ze śpiączki i zacząłbym budować struktury klubu, żeby w lidze mistrzów w przyszłym sezonie się więcej nie kompromitować.

emj10 14.03.2010 21:16

Przynajmniej Jasiu się pożegnał z klasą, co z nie zmienia faktu, że leciał sobie ostanio w głupa do tego stopnia, że o przegraną z Odrą obarczył kibiców.

Jestem ciekawy jak rozwinie się sprawa Skorży, bo środowa porażka w Gdańsku może oznaczać jego dymisję.

Kamson 14.03.2010 21:18

Skoro już cała liga traci pod nas punkty, to pora najwyższa żebyśmy my zaczeli je zdobywać i uciekać od warszawiaków i niedoszłych mistrzów z wielkopolski...

Troche szkoda odejścia Jasia z Legii, ale może Białas godnie go zastąpi.

Wsciekly Pies 14.03.2010 21:24

Mnie to się osobiście marzy żeby wywalili Pawełka,Brożków, Jirsaka Sobolewskiego, Diaza i chyba tyle, a zamiast tych grajków postawili na młodzież z polski (wiek 16-21 lat) i zaczęli budować coś konkretnego a nie trupa przy życiu podtrzymywali. Cóż pieprzy* mistrzostwa polski jak styl jest taki nędzny że nawet nie chce mi się o tym pisać.

saklak1906 14.03.2010 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wsciekly Pies (Post 869451)
Mnie to się osobiście marzy żeby wywalili Pawełka,Brożków, Jirsaka Sobolewskiego, Diaza i chyba tyle, a zamiast tych grajków postawili na młodzież z polski (wiek 16-21 lat) i zaczęli budować coś konkretnego a nie trupa przy życiu podtrzymywali. Cóż pieprzy* mistrzostwa polski jak styl jest taki nędzny że nawet nie chce mi się o tym pisać.

No to daj kase i bedziesz szczesliwy, jak Brozek chcial odchodzic to pwenie spiewales na rynku podczas fety (Broziu jeszcze pol roku) a teraz chcesz Go na zbity pysk z klubu wyzucic.

Grisza1 14.03.2010 22:13

A ja sie zastanawiam skad to sie bierze, ze jak nasi grajkowie strzela pierwsi gola, to potrafia odjechac kazdemu rywalowi, potrafia pokonac Barcelone, rozbic Beitar, wygrac z Legia.... a jak nie wladują tej pilki jako pierwsi do siatki to graja jakby mieli gacie pelne wiadomo czego....Tego nie potrafie zrozumiec. Bo umiejetnosci im nie brakuje. Sobol, Brozki, Diaz, Jirsak, Christow, Glowa, Marcelo - to nie sa ciency pilkarze. Wiec dlaczego, dlaczego, dlaczego?:>

szprotson 14.03.2010 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 869443)
Przynajmniej Jasiu się pożegnał z klasą, co z nie zmienia faktu, że leciał sobie ostanio w głupa do tego stopnia, że o przegraną z Odrą obarczył kibiców.

Jestem ciekawy jak rozwinie się sprawa Skorży, bo środowa porażka w Gdańsku może oznaczać jego dymisję.

3 lata w ch**a leciał z Legią. Szkoda ze odszedł.

ToTylkoJa 14.03.2010 22:19

Niektórzy na siłę próbują zaklinać rzeczywistość. W tej chwili prawda jest taka, że Lech jest murowanym faworytem do zdobycia mistrzostwa Polski. Na drugim miejscu stawiałbym Bełchatów. Legia i Wisła grają jedno wielkie gówno, tego się po prostu oglądać nie da. Kolejorz strzelił więcej goli w rundzie wiosennej, niż Legia razem z Wisłą w sumie miały stuprocentowych sytuacji.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl