Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

MCX 27.02.2011 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1057217)
5 meczów z rzędu bez straty bramki. Faktycznie problemy, że hoho.

Dokładnie, może niektórzy przeoczyli ten fakt ale paradoksalnie po odejściu Marcelo i Głowackiego mamy trzecią co do najmniejszej ilości straconych bramek defensywę w lidze - 15.

Korzystniej prezentuje się tylko Lech (14) i Jaga (13) ale ekipa Probierza ma do rozegrania zaległy mecz ze Śląskiem.

Wiadomo, defensywa szczelna, bo napastnicy w lidze w większości kiepscy, ale przynajmniej na chwilę obecną nie mamy powodów do niepokoju.

Jaliens, Chavez i Bunoza na środku wystarczą nam w tym sezonie zarówno na PP jak i Ekstraklasę.

JacobCFC 27.02.2011 22:03

Paweł dziś na boisku jakieś 20 minut, miałdobry początek kariery w Turcji, asysta w pucharze, ale teraz nie widoczny, a wiadomo jak żywiołowo reagują kibice w Turcji.

IncognitoTSW 28.02.2011 16:43

A Piotrek zagrał już w Trabzonie czy jeszcze nie? W oficjalnym meczu? Jeśli tak to ile meczów?

mr_kwolf 28.02.2011 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1057534)
A Piotrek zagrał już w Trabzonie czy jeszcze nie? W oficjalnym meczu? Jeśli tak to ile meczów?

Raz grał w ligowym w pierwszych składzie (bodajże dwa tygodnie temu). To na pewno, i chyba w pucharowym też grał, ale tego nie jestem pewien.

skeba 28.02.2011 18:46

Brożki pojechały zrobić karierą, ale ich powrót do Wisełki chyba powoli staje się faktem. Już trenują sporo z drużyną i trener nie widzi ich w składzie, chyba ze satysfakcjonuje ich ławka rezerwowych...

tofik 28.02.2011 18:52

Od razu wracać...a kto im tyle w Polsce zaoferuje ? :)
Tam jest konkurencja do miejsca w składzie. "Ziazia", Yilmaz i Bulut zdobywają bramki jak nie jeden to drugi. Są dłużej w drużynie więc normalne, że cieszą się większym zaufaniem trenera. Brożki może się przebiją jak ktoś z drużyny odejdzie po sezonie. Zresztą kontrakt mają nie na pół roku, tylko na pare lat. Kiedyś pograją :)

IncognitoTSW 28.02.2011 23:08

http://www.90minut.pl/news/148/news1...arem-Perm.html
Wygląda na to, że Nikola nie będzie już grał w naszej lidze w tej rundzie.

Wojtas 01.03.2011 00:46

Sytuacja Brozkow byla dla mnie od poczatku "trudna" jesli chodzi o ich gre w pierwszym skladzie.

Wiadomo ze pieniadze i te sprawy ale oni obydwaj w formie sie raczej spadającej ,i chyba szybciej wroca do Polski niz nam sie wydaje...tylko czy do Wisly...

eryk_cartman 02.03.2011 08:16

Nikola Mijajlovic znowu daje o sobie znać :)

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Blaszczu16 02.03.2011 21:08

Adaś gola strzelił... Kokoszka

WislaFan123 02.03.2011 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domofon (Post 1057172)
Brawo Glowa !

"... ile Cie trzeba cenic ten tylko sie dowie, kto Cie stracil"

Widzac jakie obecnie mamy problemy z obrona, nasz byly kapitan to prawdziwy skarb. Wart kazde pieniadze.

Zawalil bramke na 2:3 - nie wyszedl z cala obrona, jakby byl z nimi w lini to by gosc ktory asystowal byl na spalonym. Wiec Glowka odkupil swoja wine.

PS. Nie umniejszam ze byl swietnym stoperem, ale nie gloryfikowalbym tylko dlatego ze bramke strzelil

ja_ka_ 03.03.2011 19:40

Marcin Baszczyński kontuzjowany : http://www.90minut.pl/news/149/news1...zynskiego.html

tomasz_19 03.03.2011 19:45

szkoda Baszcza... szkoda, że go już nie ma z nami... jestem pewien, że mimo 30 paru lat na karku grałby z większym zaangażowaniem i ambicją niż taki za przeproszeniem Garguła czy Łobodziński...

jaszczur90 03.03.2011 20:26

Mały felietonik Andrzeja Iwana na temat Strąka:

http://www.weszlo.com/news/6423

christof20 04.03.2011 12:06

Nikola znowu szokuje:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Blaszczu16 04.03.2011 14:05

Jak to mawia Greg House: Ludzie się nie zmieniają...

Vuko 05.03.2011 20:58

Ktoś ostatnio tęsknił za Pawełkiem, no to sobie może obejrzeć "pawełka".

http://www.youtube.com/watch?v=JbAPTR6Eiwc

mulda 06.03.2011 01:04

http://www.90minut.pl/news/149/news1...akowiance.html

fanfan 06.03.2011 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 1060538)
Ktoś ostatnio tęsknił za Pawełkiem, no to sobie może obejrzeć "pawełka".

http://www.youtube.com/watch?v=JbAPTR6Eiwc

Mariusz wraca do dawnej formy , wyraźnie lepsza dyspozycja była tylko chwilowa i możemy się cieszyć ,że nie zdecydował się przedłużyć z nami kontraktu dzięki czemu mogliśmy pozyskać bardzo pewnego Pareiko .

Jagul 06.03.2011 11:46

Teraz od razu na usta rzuca się to pytanie: Gdzie jesteście wielcy zwolennicy przedłużenia kontraktu z Pawełkiem po 3,5 rocznym kalectwie w bramce i jednej średniej rundzie??? Chwała, że w tym klubie ktoś myśli i nie zgodzili się na jego finansowe zachcianki, bo mielibyśmy kolejnego słabego grajka, który tylko kasę ciągnie.

Mario Nh 06.03.2011 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1060721)
Mariusz wraca do dawnej formy , wyraźnie lepsza dyspozycja była tylko chwilowa i możemy się cieszyć ,że nie zdecydował się przedłużyć z nami kontraktu dzięki czemu mogliśmy pozyskać bardzo pewnego Pareiko .

Szkoda, ze nie zapisałem postów użytkowników zarejestrowanych jeszcze przed 2005 rokiem.
Takich interwencji jak Pawełka w ostatniej rundzie mieliśmy już więcej nie oglądać.
Tak, zwolennikom Mariuszka musi być teraz nieźle łyso.

dj_ibutti 06.03.2011 12:44

A mi nie jest łyso. Uważam, że błąd popełnił tylko przy dośrodkowaniu, które wypluł. Błędy zdarzają się każdemu. Na pozycji bramkarza je najbardziej widać. Pereiko też popełni jakiś głupi błąd, gwarantuje Wam.

Blaszczu16 06.03.2011 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1060745)
Teraz od razu na usta rzuca się to pytanie: Gdzie jesteście wielcy zwolennicy przedłużenia kontraktu z Pawełkiem po 3,5 rocznym kalectwie w bramce i jednej średniej rundzie??? Chwała, że w tym klubie ktoś myśli i nie zgodzili się na jego finansowe zachcianki, bo mielibyśmy kolejnego słabego grajka, który tylko kasę ciągnie.

Ja byłem wielkim orędownikiem przedłużenia kontraktu z Mariuszem. W tym spotkaniu cała Konya zagrała bardzo słabo, zresztą w 24 spotkaniach zgromadzili tylko 16 punktów i są przedostatnim zespołem w Super Lig. Oczywiście, że duży błąd Pawełka przy bramce na 0-2, ale bliźniaczo podobną akcją niedawno "popisał" się najlepszy nasz zawodnik na Mistrzostwach Świata w Niemczech i na EURO 2008, więc z tym gnojeniem Pawełka bym nie przesadzał. W jednej akcji na tym skrócie świetnie interweniował, więc to nie jest tak, że Mariusz jest zupełną łamagą.

Jednej średniej rundzie? Ty oglądałeś jakikolwiek mecz w rundzie jesiennej Wisły w lidze? Tylko z Ruchem zawinił, w pozostałych spotkaniach był jednym z najlepszych zawodników na boisku. Powiem więcej, to był najlepszy bramkarz jesienią w Ekstraklasie, tylko że większość dzieliła jego dokonania przez 2, mając w pamięci błędy z przeszłości.

Nie mniej jednak na chwilę obecną jestem w pełni zadowolony z Sergieja Pareiki. Świetny bramkarz, dla mnie jak dotychczas najlepszy zimowy zakup w Wiśle.

Mario Nh 06.03.2011 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1060789)
A mi nie jest łyso. Uważam, że błąd popełnił tylko przy dośrodkowaniu, które wypluł. Błędy zdarzają się każdemu. Na pozycji bramkarza je najbardziej widać. Pereiko też popełni jakiś głupi błąd, gwarantuje Wam.

Na pewno, ale przynajmniej w 99 innych sytuacjach zachowa się jak należy, nie jak Mariuszek przy bramce m.in. w Poznaniu.

Jagul 06.03.2011 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1060791)
Jednej średniej rundzie? Ty oglądałeś jakikolwiek mecz w rundzie jesiennej Wisły w lidze? Tylko z Ruchem zawinił, w pozostałych spotkaniach był jednym z najlepszych zawodników na boisku. Powiem więcej, to był najlepszy bramkarz jesienią w Ekstraklasie, tylko że większość dzieliła jego dokonania przez 2, mając w pamięci błędy z przeszłości.

A co on niby takiego zrobił?? Obronił parę strzałów kiedy piłka w niego leciała?? Chyba od tego jest bramkarz. Dla mnie zawalił bramkę z Bełchatowem, Górnikiem, Ruchem oraz Lechią (ta Dawidowskiego). Oprócz tego w jego interwencjach było więcej farta niż umiejętności. Miał rundę konia bardzo fajnie ale to nigdy nie był bramkarz na Wisłę.

Piotrek87 06.03.2011 13:01

dokładnie. Ja nie rozumiem skąd taki "fenomen" Pawełka. Gość był 5 lat w Wiśle i powiedzmy sobie szczerze, że 4,5 roku zawodził. Ilość puszczonych przez niego z jego winy bramek była ogromna. Masę kuriozalnych błędów popełniał. Ostatnia runda w miarę mu wyszła ale co z tego? To tak jak Dawidowski u nas 5 lat nic nie grał a jedna runda w Lechii mu wyszła i co to zmienia? Tym tokiem rozumowania to i Dawid wielki piłkarz i mogliśmy z nim przedłużyć kontakt.

Titto 06.03.2011 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mulda (Post 1060659)

Niesamowite jak bardzo można się stoczyć...
Nie uważam, żeby Kmiecik był jakimś dobrym zawodnikiem nawet jak na Polskie warunki, ale moim zdaniem nie jest, aż tak słaby, żeby grać w 4 lidze...
Wydaje mi się, że gość ma potencjał na grę w 1,2 lidze.

Blaszczu16 06.03.2011 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotrek87 (Post 1060806)
dokładnie. Ja nie rozumiem skąd taki "fenomen" Pawełka. Gość był 5 lat w Wiśle i powiedzmy sobie szczerze, że 4,5 roku zawodził. Ilość puszczonych przez niego z jego winy bramek była ogromna. Masę kuriozalnych błędów popełniał. Ostatnia runda w miarę mu wyszła ale co z tego? To tak jak Dawidowski u nas 5 lat nic nie grał a jedna runda w Lechii mu wyszła i co to zmienia? Tym tokiem rozumowania to i Dawid wielki piłkarz i mogliśmy z nim przedłużyć kontakt.

Nie, oczywiście nic to Wiśle nie dało, że był pewnym punktem drużyny jesienią, nic a nic:rotfl:. A teraz na poważnie, między innymi gdyby nie on to nie mielibyśmy 3 pkt. straty do Jagi tylko dużo więcej po rundzie jesiennej, ale możemy tak długo dyskutować, a nikt nie przekona do swoich racji drugą osobę.

Piotrek87 06.03.2011 13:17

ta o te, że zawalił bramki z Bełchatowem, Górnikiem, Ruchem oraz Lechią to już nie pamiętasz w tej niby udanej rundzie?Ale racja jak na Pawełka to sukces, że tylko w 4 meczach coś zawalił a i fucka też nie pokazał do kibiców. Racja w takim razie zgodzę się, że to była bardzo udana runda dla niego bez spektakularnych wpadek xd. Dla mnie przy przedłużaniu kontraktu liczy się całokształt i nie wierzyłem w to, że Pawełek utrzyma wysoką formę dłużej. Wychodzi jednak na rację tych co nie są za Pawełkiem popatrz na jego interwencje w Turcji. Słuchaj policz ile punktów przez niego straciliśmy i ile było kompropitujących interwencji przez 5 lat jego pobytu w Wiśle a ile meczy wybronił. Ja jeszcze zauważyłem jedna sprawa. Jak bronił Pawełek to obrońcy rzadko podawali do bramkarza widać to było i wielu komentatorów to podkreślało. Teraz jak jest Pareiko to obrońcy spokojnie podają do bramkarza tak jak wszędzie to się robi.

JrQ- 06.03.2011 13:19

nie przesadzajcie z tym Pawełkiem, to dobry bramkarz, tylko, że raz na 5 meczy wpuści babola
tak było zawsze, nawet w ostatniej rundzie, gdzie wg Was bronił "fantastycznie"

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl