Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Sopranos 07.04.2010 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 881864)
Ta informacja z onetu jest wyssana z palca, Pawełek ma kontrakt do końca roku.

Jest może jakies źródło mówiące dokładnie do kiedy Pawełek ma ważny kontrakt? Na transfermarkt ma do czerwca tego roku, ale to nie jest zbyt wiarygodne źródło.

fond 07.04.2010 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sopranos (Post 881913)
Jest może jakies źródło mówiące dokładnie do kiedy Pawełek ma ważny kontrakt? Na transfermarkt ma do czerwca tego roku, ale to nie jest zbyt wiarygodne źródło.

Tutaj jest do stycznia 2011:

http://www.wislaportal.pl/kadra_stat.php?id=38

maaarcin 07.04.2010 17:03

Pawełek 16 stycznia 2006 roku podpisał z Wisłą pięcioletni kontrakt, więc wychodzi na to, że będzie on obowiązywał do końca 2010 roku.

OPTIMUS_(konto_usunięte) 07.04.2010 22:53

No to znaczy że jeszcze trochę nerwów będzie nas kosztował ... Jestem ciekaw ilu gwiazdorom pokażemy wyjściowe drzwi po tym sezonie.

szczebrzeszcz 07.04.2010 22:57

a jacy przyjdą :p

PS. wysokokontraktowi to jeszcze nie w tym sezonie :P

willow 07.04.2010 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OPTIMUS (Post 882117)
No to znaczy że jeszcze trochę nerwów będzie nas kosztował ... Jestem ciekaw ilu gwiazdorom pokażemy wyjściowe drzwi po tym sezonie.

Niekoniecznie. W kontrakcie nie ma napisane, że ma być pierwszym bramkarzem. Jeśli znajdą kogoś dobrego (wiem, to brzmi jak sience fiction), będzie grzał ławę.

Czy ten Brazilejro, co go testowaliśmy, znalazł gdzieś zatrudnienie?

wroobel88 08.04.2010 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 882124)
Czy ten Brazilejro, co go testowaliśmy, znalazł gdzieś zatrudnienie?

Jeśli Ci chodzi o Moretto to on gdzieś w drugiej (?) lidze brazylijskiej gra jeśli się nie myle.

ardianek 08.04.2010 13:29

codziennie otwieram wszystkie mozliwe strony nt Wiselki, by w koncu gdzies przeczytac ze do treningow wrocili Cleber i Garguła. Nie dośc, że nadal nie wracaja (choc juz wg roznych doniesien dawno mieli to zrobic), to zaden portal nawet nie pomysli o tym, by napisac o ich stanie. To dla redaktorow takich serwisow jest 5 minut roboty, a mysle, ze 95% kibicow, ktorzy informacje o Wisle czerpia tylko ze stron jest to bardzo wazny temat... czy ktos z forum moze ma jakies sprawdzone wiadomosci nt wspomnianej dwojki?

Żmijka 08.04.2010 14:33

Cleber od poniedziałku ma zacząć treningi z Bahrem (piłkarskie). Bo obecnie biega, chodzi na siłke ect. Tyle, że mimo że z żebrami już ok praktycznie, to problem taki że boi się trochę kontaktu/starcia ect.

rafal777 08.04.2010 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ardianek (Post 882208)
codziennie otwieram wszystkie mozliwe strony nt Wiselki, by w koncu gdzies przeczytac ze do treningow wrocili Cleber i Garguła. Nie dośc, że nadal nie wracaja (choc juz wg roznych doniesien dawno mieli to zrobic), to zaden portal nawet nie pomysli o tym, by napisac o ich stanie. To dla redaktorow takich serwisow jest 5 minut roboty, a mysle, ze 95% kibicow, ktorzy informacje o Wisle czerpia tylko ze stron jest to bardzo wazny temat... czy ktos z forum moze ma jakies sprawdzone wiadomosci nt wspomnianej dwojki?

A co mają napisać? W Anglii skrecenie kostki leczy się 6dni, u nas katar miesiąc. Jeśli myślisz że w tym seozonie pooglądasz jeszcze Gargułę to zapomnij. Pomyśleć o nim trzeba w kontekście lata i europejskich pucharów, chociaz jak na moje oko on będzie gdzieś na wrzesień lub październik gotowy.

1q2 08.04.2010 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 882231)
chociaz jak na moje oko on będzie gdzieś na wrzesień lub październik gotowy.

Jeśli znów czegoś nie zjebali - Wielka szkoda tej pierwszej zmarnowanej szansy bo jak mogliśmy liczyć że Garguła w miarę szybko wróci do normalnej dyspozycji to teraz można mieć tylko nadzieje.Bardzo długa już przerwa + jak on psychicznie sobie da radę ze strachem itp.

leyzer87 08.04.2010 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 882222)
Cleber od poniedziałku ma zacząć treningi z Bahrem (piłkarskie). Bo obecnie biega, chodzi na siłke ect. Tyle, że mimo że z żebrami już ok praktycznie, to problem taki że boi się trochę kontaktu/starcia ect.

Nie wydaje mi się, Cleber to duży chłopiec. Takiego lęku to się spodziewać można, po pokrakach typu Łobo, a nie po gościu który tak profesjonalnie podchodzi do zawodu.

Proud 08.04.2010 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 882251)
Nie wydaje mi się, Cleber to duży chłopiec. Takiego lęku to się spodziewać można, po pokrakach typu Łobo, a nie po gościu który tak profesjonalnie podchodzi do zawodu.

No, ale wiesz...jakiś tam uraz psychiczny na pewno pozostaje. Jednak doznał niezbyt "przyjemnej" kontuzji.

felipe 08.04.2010 17:36

Zwłaszcza, że chłop ma oczy i widzi, że "wszystko ok" z ust wiślackich znachorów nie zawsze oznacza, że wszystko ok...

Żmijka 08.04.2010 17:36

Cytat:

Profesjonalizm nie ma tu nic do rzeczy :-/
A nie piszę tak ot sobie, z gwiazd - tylko po rozmowie z Cleberem.

Rob_Zombie 08.04.2010 18:03

Cytat:

Jeśli chodzi o świeżo przebyte kontuzje, to nawet najwięksi twardziele mogą mieć początkowo jakąś 'blokadę' psychiczną przed graniem na 100%. Tym bardziej że nie było to byle skręcenie kostki, tylko pęknięte żebro.

IncognitoTSW 08.04.2010 19:52

Cytat:

a igły się bał...

Dean 09.04.2010 08:48

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Wczorajsza inf. o Kirmie

Marszałek 09.04.2010 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 882437)

Jest pewny tego,że pojedzie. Przeciez jest głownym ogniwem reprezentacji,i dlatego nie przykłada się do gry,aby nie złapać kontuzji. Coś mi się wydaje,że Kirm robi wszytko aby kontuzji nie złapać. Wszyscy na tym tracą,ale chyba najmniej on,bo jest pewny,że pojedzie. A artykuł jest skandaliczny,zresztą nic nowego jeśli idzie o poziom sportu na portalach,w gazetach, TV,radiu.

tofik 09.04.2010 12:19

Wg mnie on jest skandalicznie słaby. Jeszcze mówi, że forma jest ok. No może i jest, ale grać nie potrafi.

A jeśli chodzi o Clebera. Co robi obrońca większą część meczu ? Przepycha się z napastnikami, którzy non stop robią łokciami i walą w żebra. Dlatego jak go boli przy skręcie to nie ma co myśleć o grze bo wymięknie po pierwszym "kuksańcu" od napastnika.

brylant17 09.04.2010 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 882475)
Wg mnie on jest skandalicznie słaby. Jeszcze mówi, że forma jest ok. No może i jest, ale grać nie potrafi.

A jeśli chodzi o Clebera. Co robi obrońca większą część meczu ? Przepycha się z napastnikami, którzy non stop robią łokciami i walą w żebra. Dlatego jak go boli przy skręcie to nie ma co myśleć o grze bo wymięknie po pierwszym "kuksańcu" od napastnika.

Zapomniałeś dodać że u nas nie potrafi grać bo w kadrze wymiata.Zastanawia mnie jedno jeżeli w kadrze gra b.dobrze to czemu nie potrafi grać tak w Wiśle?

kolarz90 09.04.2010 13:42

Albo nie potrafi bo w kadrze ma lepszych partnerów do gry niż w Wiśle albo po prostu mu się nie chce.
Przynajmniej do mistrzostw :)
Może jak zobaczył jak u nas wygląda leczenie kontuzji to stwierdził że jakaś drobna kontuzja która miałaby go wykluczyc na pare dni zamieni się w pół roku przerwy?

Griszka30KR 09.04.2010 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 882475)
.

A ja nie rozumię jednego.Czego Kirma nie ustawiają na lewej pomocy.Z tego co pamiętam ,mówił,ze własnie tam się najlepiej czuje.Dac wolne Diazowi i zagrac na lewej Brożek i Kirm w pomocy ,a na prawej Alawarez I Łobo .Dlaczego nikt nie chce chociaż spróbowac tak to zestawic...?Ma ktoś e-mail do Kaspeczka ?

dj_ibutti 09.04.2010 14:15

E-maila nie mam, ale wiem gdzie mieszka :rotfl:

Rob_Zombie 09.04.2010 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 882508)
A ja nie rozumię jednego.Czego Kirma nie ustawiają na lewej pomocy.Z tego co pamiętam ,mówił,ze własnie tam się najlepiej czuje.Dac wolne Diazowi i zagrac na lewej Brożek i Kirm w pomocy ,a na prawej Alawarez I Łobo .Dlaczego nikt nie chce chociaż spróbowac tak to zestawic...?Ma ktoś e-mail do Kaspeczka ?

A czy nie graliśmy tak czasem przez całą poprzednią rundę?

pan Dudi 09.04.2010 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 882524)

To jest jakiś argument?:lol:mnie też to zastanawia- chłop przyszedł jako następca Zienia, w poprzednim klubie i reprze grał na lewym skrzydle i nagle geniusz Skorża postanowił go przestawić na prawe, co teraz kontynuuje Kasper. Jak dla mnie lipa i marnowanie potencjału zawodnika, plus jeszcze bardziej utrudnianie mu wkomponowania się w zespół.

Griszka30KR 09.04.2010 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 882524)

Wydaje mi sie,ze nie,bo zaczęlismy tak w meczu z Levadią i tu Kirm dobrze wypadł(potem,moze jeszcze pare meczy),a później Skorża przestawił go na prawą pomoc i tak juz zostało,gasząc potencjał Kirma.

maaarcin 09.04.2010 15:03

Kirm dwanaście spotkań w lidze rozpoczynał w podstawowym składzie razem z Łobodzińskim, więc wówczas na pewno grał na lewym skrzydle. W pozostałych spotkaniach głównie wymieniał się pozycjami z Małeckim i Ćwielongiem, i w tych meczach też często grał na lewej stronie.

Griszka30KR 09.04.2010 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 882540)
Kirm dwanaście spotkań w lidze rozpoczynał w podstawowym składzie razem z Łobodzińskim, więc wówczas na pewno grał na lewym skrzydle. W pozostałych spotkaniach głównie wymieniał się pozycjami z Małeckim i Ćwielongiem, i w tych meczach też często grał na lewej stronie.

Może tak zaczynał ,do puty ,Skorża nie zdejmował Łobo i przestawiał Kirma na prawa strone.Wydaje mi się ,ze i wtrakcie meczu mieli się wymieniac jak czynił to niegdyś Zieńczuk z Kosą.Nie zmienia to faktu,ze występując na lewej stronie dużo lepiej się prezentował,niz grając na prawej.

Marcin_fan 09.04.2010 15:34

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...prawie_zdrowa/ sytuacja zdrowotna u Wiślaków robi sie coraz lepsza... nic tylko sie cieszyć :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl