Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

piotek 07.07.2015 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1407032)
Wtedy już wiedział że będzie grać w Wiśle.

Tym okienkiem transferowym chyba każdy z nas jest pozytywnie zaskoczony. Może po tylu transferach na środek pola na zmiennika Brożka jest szykowany Jankowski. W końcu to napastnik jakby nie patrzeć. Jeśli by wrócił Stępiński to mielibyśmy trzech nominalnych napastników. A jak nie to i tak mamy dwóch.
Chociaż każdy z nas chciałby zostać zaskoczony raz jeszcze i przywitać w klubie klasowego napadziora ;)

Janek to moim zdaniem tylko i wyłącznie CN. Na szpicy wg mnie nie wypali.

Siemion 07.07.2015 15:03

Stępiński niech lepiej nie wraca i zostanie w Niemczech. Przez te pół roku w Krakowie nic nie wniósł do gry zespołu. Rozpisywać się nie muszę, chyba każdy to widział.

Herbi1303 07.07.2015 15:18

Ale Mario grywał po max 20 min i jeszcze na skrzydle gdzie jego miejsce jest z przodu. Dostał szansę w meczu z Jagą od początku zamiast Brożka i wg mnie wypadł całkiem nieźle (nawet strzelił bramkę ale ze spalonego). Nie ma co narzekać jesteśmy najaktywniejszym klubem w tym okienku i widać że nie są to goście z łapanki tylko przemyślana strategia.

piotrband 07.07.2015 15:23

dokładnie Stępiński po prostu na Wisłe jest za słaby kolejna sprawa że w obecnej kadrze mamy tylko 2 obcokrajowców z poza unii europejskiej więc napastnika możemy szukać wszędzie i myślę że jednak w tym oknie transferowym zaskoczymy się jeszcze bardzo miło

Babba 07.07.2015 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1407036)
Stępiński niech lepiej nie wraca i zostanie w Niemczech. Przez te pół roku w Krakowie nic nie wniósł do gry zespołu. Rozpisywać się nie muszę, chyba każdy to widział.

4 asysty,2 bramki grając niewiele i nie na swojej pozycji przez większość meczów.

gery 07.07.2015 15:55

Grał niewiele bo widocznie był za słaby na treningach by grać więcej. Proste.

wściekłe pięści węża 07.07.2015 16:06

Trener Moskal mówi, że chciałby go mieć w składzie, więc jak dla mnie dobrze by było, żeby wrócił i mógł się pokazać na swojej nominalnej pozycji.

Patryko 07.07.2015 16:36

Mączyński jak na nasze warunki super transfer :o Alan trafi tam, gdzie jest jego miejsce. Może da mu to do myślenia i zachęci do cięższych treningów :P

szprotson 07.07.2015 17:37

http://www.2x45.info/aktualnosci/359...carz-i-mikita/ Brać tego Michałka całego!

Owszem jesli chodzi o papier to mega transfer dla Wisły. jesli chodzi natomiast o umiejetnosci to nigdy mnie nie przekonywał, a w kadrze Nawałka pchał go na siłe. Potrafi podejśc po piłke i ją podać. Tyle czy aż tyle? Moze w Chinach nauczyli go jakichś super prostopadłych piłek czy cos, bo ogólnie to taki Łukasz Surma z niego.Oby był ojcem sukcesów Wisły, ale tak samo jak uważałem Miskiewicza za słabego gk od momentu przyjscia do WIsly tak uwazam ze Maczyński to nie jest motor napędowy zespołu. Spraw Boże bym sie mylił!

Dzimi 07.07.2015 17:53

Trzeba jeszcze jednego ofensywnego killera na pozycję napastnika lub skrzydłowego, takiego który wygryzie szybko Brożka lub Donalda, i będzie udane okienko transferowe.

MichaelMyers 07.07.2015 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1407051)
http://www.2x45.info/aktualnosci/359...carz-i-mikita/ Brać tego Michałka całego!

Owszem jesli chodzi o papier to mega transfer dla Wisły. jesli chodzi natomiast o umiejetnosci to nigdy mnie nie przekonywał, a w kadrze Nawałka pchał go na siłe. Potrafi podejśc po piłke i ją podać. Tyle czy aż tyle? Moze w Chinach nauczyli go jakichś super prostopadłych piłek czy cos, bo ogólnie to taki Łukasz Surma z niego.Oby był ojcem sukcesów Wisły, ale tak samo jak uważałem Miskiewicza za słabego gk od momentu przyjscia do WIsly tak uwazam ze Maczyński to nie jest motor napędowy zespołu. Spraw Boże bym sie mylił!

Maczynski nie gra na 10 tylko 8 lub 6, jest klase lepszy od Jankowskiego czy Urygi w pomocy, to inteligentny zawodndik,ktory nie traci pilek w srodku, przy tym budzecie i skladzie jaki mamy to jest hit transferowy.Na wyrost to masz Boguskiego, ktorego wogole nie powinno byc w lidze.

Karherop 07.07.2015 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1407054)
Trzeba jeszcze jednego ofensywnego killera na pozycję napastnika lub skrzydłowego, takiego który wygryzie szybko Brożka lub Donalda, i będzie udane okienko transferowe.

jutro zapewne padnie pytanie na konferencji czy to koniec transferów
obym się mylił, ale wróżę że to koniec transferów a to Jankowski będzie alternatywą dla Brożka

Powiem jednak szczerze, że nie sądziłem, że to okienko będzie dla nas aż takie emocjonując. Szacunek dla Gaszyńskiego. Przywrócił wiarę w sercach kibiców i powinno odbić się to pozytywnie na frekwencji.

AntyMod 07.07.2015 19:38

napastnik jest konieczny ale w przypadku ze Moskal sie zdecyduje grac 2 napastnikami , jesli wciaz pozostaniemy przy jednym niezatapialnym Brozku to kazdy nowy nabytek po paru miesiacach spedzonych na lawie bedzie kombinowal jak spie...lic stad jak najdalej i szukac wymowki w pismakach ze po jakiejs niezaplaconej wyplacie bedzie chcial rozwiazywac problem , obawiam sie ze Kazek wciaz bedzie gral tylko i wylacznie Brozkiem - a najwyzej beda gpo czasem zmieniali Jankowski z Boguskim , tylko co za rok ? dla mnie te n rok Pawla byl koszmarny - niby obronil sie 15 bramkami grajac bez zadnej konkurencji - ale przynajmniej polowa z tych bramek to byly dolozenia nogi do pustaka, karne itp ....wiem ze bramka to bramka ale obawiam sie ze to koniec Brozka jesli chodzi o duza pilke extraklasowa

St Yabol 07.07.2015 20:28

^^@

Karnych to on miał 2, maksymalnie 3

serek.c2 07.07.2015 20:40

I do tego 5 asyst - co to za zawodnik, dajcie spokój...

PiVoSH92 07.07.2015 20:43

On przy tak słabej SKUTECZNOŚCI i tak jest lepszy od reszty napadziorów w tej lidze (po tym jak Sa i Wilczek wyjechali), gdyby ten aspekt nie był tak słaby to nie grałby w Wiśle tylko na zachodzie.

wściekłe pięści węża 07.07.2015 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1407068)
I do tego 5 asyst - co to za zawodnik, dajcie spokój...

Najgorszemu wrogowi bym takiego napastnika nie życzył...

A tak na poważnie, to najeżdżanie na Brożka, biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności, jest po prostu poniżej krytyki. "Żenujący", to najłagodniejsze słowo, które przychodzi mi na myśl w kontekście krytykantów Pawła.

KotWButach 07.07.2015 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1407070)
Najgorszemu wrogowi bym takiego napastnika nie życzył...

A tak na poważnie, to najeżdżanie na Brożka, biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności, jest po prostu poniżej krytyki. "Żenujący", to najłagodniejsze słowo, które przychodzi mi na myśl w kontekście krytykantów Pawła.

Jeszcze przyjdzie czas, że wszyscy krzykacze zapłaczą za Pawłem...
Daj Boże, żebyśmy długo nie czekali na drugiego przynajmniej porównywalnej klasy napastnika. Paweł świętą krową nie jest, ale doprawdy to czasem staję się żenujące, Paweł już teraz jest trzecim w historii strzelcem bramek dla Wisły w lidze, a pewnie niedługo będzie drugi więc jakiś szacunek się należy...

Karherop 07.07.2015 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KotWButach (Post 1407073)
Jeszcze przyjdzie czas, że wszyscy krzykacze zapłaczą za Pawłem...
Daj Boże, żebyśmy długo nie czekali na drugiego przynajmniej porównywalnej klasy napastnika. Paweł świętą krową nie jest, ale doprawdy to czasem staję się żenujące, Paweł już teraz jest trzecim w historii strzelcem bramek dla Wisły w lidze, a pewnie niedługo będzie drugi więc jakiś szacunek się należy...

zdecydowanie należy się szacunek, tym bardziej, że w ostatnich 15 latach mieliśmy może z... 5 napastników których można było nazwać rasowymi snajperami, Żuraw, Franek, Brożek, Kużba i od biedy dorzuciłbym Bitona, który miał magiczną rundę. Reszta to byli albo co najwyżej średni rzemieślnicy (Genkov), zawodnicy u schyłku kariery (Kryszałowicz, Niedzielan) i całe stado nieporozumień.

Jak komuś się wydaje, że przyjdzie pierwszy lepszy napastnik i wygryzie Pawła ze składu to jest śmieszny. Boli jedynie, że nie widać wśród naszych wychowanków nikogo kto by mógł chociaż w ataku wchodzić na 10-15 min... to mnie nawet boli bardziej, niż brak transferu napastnika.

piotek 08.07.2015 01:26

Ponoć nie planujemy już kolejnych transferów. Ciekawe, czy awaryjne przyjście Cierzniaka wyczerpało budżet na wynagrodzenia dla napstnika (przecież miał dojść jeszcze jeden ofensywny, a to chyba nie Krzysiek?), czy to sprawy zupełnie niepowiązane?

Spróbowałbym DG77 jako schodzącego ze skrzydła napastnika i Jankesa jako fałszywą "9". Maciek mógłby wyciągać obrońców, robiąc miejsce Haitańczykowi. Poza DG nie widzę u nas nikogo, kto mógłby zastąpić Brożka w charakterze killera.

wiesniak842 08.07.2015 03:06

Aha Buchalik - grający piłką bramkarz
Guzmics - tradycyjny obrońca, zabezpieczający
Głowacki - stoper, obrona
Cywka - cofnięty rozgrywający, wsparcie
Uryga - rygiel defensywy
Mączyński - pomocnik długodystansowiec
Boguski - enganche :D

63.5 Kg 08.07.2015 08:51

I to jest ....a piłkarz a nie placzus:

Cytat:

Jeżeli miałbym się kierować względem finansowym, na pewno wylądowałbym gdzieś indziej. Swoje już zarobiłem

marcin19876 08.07.2015 09:24

No to o napastniku możemy w tym oknie już zapomnieć, oby tylko udało się ściągnąć tego skrzydłowego.

szprotson 08.07.2015 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1407088)
I to jest ....a piłkarz a nie placzus:

to Maczynski tak powiedział ? jesli tak to szacun.

Cytat:

Tu, na tej sali, usłyszałem informację, że Krzysztof Mączyński planuje powrót do Polski i po konsultacji ze sztabem szkoleniowym zaprosiliśmy go do rozmów, widząc jego wartość dodaną
Po co Nam scouci????

piotrus1985 08.07.2015 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1407093)
Po co Nam scouci????

naprawde uwazasz ze dzial scoutingowy jest od wyszukiwania takich pilkarzy jak Maczynski? :>
bo nie za bardzo raczej... byla okazja, prezes szybko zareagowal, skonsultowal z Moskalem i mamy zawodnika...

63.5 Kg 08.07.2015 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1407093)
to Maczynski tak powiedział ? jesli tak to szacun.

Tak stwierdził ze Kraków to jego dom i ze w Krakowie dla niego jest tylko jeden zespol :)
Co do kasy to tez jego słowa...

szprotson 08.07.2015 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrus1985 (Post 1407096)
naprawde uwazasz ze dzial scoutingowy jest od wyszukiwania takich pilkarzy jak Maczynski? :>
bo nie za bardzo raczej... byla okazja, prezes szybko zareagowal, skonsultowal z Moskalem i mamy zawodnika...

nie no jasne.
Ale jakby na SALI ktoś tematu nie rzucił to by chłopa w klubie ne było. Dlatego pytam dlaczgeo jeden ze scoutów nie napisał smsa do trenera/prezesa czy kogos tego typu tylko pomoc musiała wyjsc od kibica/dziennikarza?

dynek.pl 08.07.2015 10:23

Cytat:

Wciąż otwarta jest kwestia transferu Mariusza Stępińskiego. - Norymberga nam nie odpowiedziała, sprawa leży cały czas w Niemczech. Jeśli dla Mariusza korzystne byłoby jeszcze raz wypożyczenie do Wisły, tobyśmy go widzieli - mówi prezes.
Czyli jedyna nadzieja na napastnika w Stepinskim.

Kurz 08.07.2015 10:53

Czyli nadal chcemy pozyskać skrzydłowego?

fresh.cie 08.07.2015 10:58

Ja zrozumiałem z tego, że to koniec transferów w tym okienku.

Kurz 08.07.2015 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fresh.cie (Post 1407102)
Ja zrozumiałem z tego, że to koniec transferów w tym okienku.

No właśnie nie do końca wiadomo, bo w czasie konferencji bardzo szybko o skrzydłowym zapomniano i zajęto się napastnikiem. Nikt do tego już nie wrócił.

Dive Pirate 08.07.2015 11:25

Jeśli to koniec transferów to chyba nikt się nie spodziewał takiego okienka, duży plus dla prezesa że był w stanie tyle wykrzesać.

bódyń 08.07.2015 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1407091)
No to o napastniku możemy w tym oknie już zapomnieć, oby tylko udało się ściągnąć tego skrzydłowego.

Nie takiego nie powiedziano. Powiedzal prezes "że przed rozpoczęciem rozgrywek nie będziemy kontynuować poszukiwań". A te zaczynaja się za tydzien. Wiec skad wniosek, ze w tym okienku nie przyjdzie? Nie mówię , że przyjdzie ale nei mozna tego przekreślać z tej wypowiedzi

As 08.07.2015 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrus1985 (Post 1407096)

Gdzies przeczytalem, ze scouting nie jest o wyszukiwania zawodnikow ktorych nalezy kupic tylko ktorych nie kupic :)

wściekłe pięści węża 08.07.2015 13:28

Jak piszą w innym temacie, Legia rzekomo daje 500 000 € za Sadloka. :lol:

Jak za Masłowskiego zapłacili ok 1 mln €, to za Sadloka należy im krzyknąć co najmniej 1,5 mln €.

TommyTSW 08.07.2015 13:37

na jednym z portali piszą że 300k, a zaległości podobno otrzymał

Mysciak 08.07.2015 13:37

Ludzie wy już chyba rozum straciliście. Pazdan ( reprezentant Polski przypominam) kosztuje 800k, a wy za Sadloka chcecie 1,5 ...
500k to już całkiem dobra cena, kasa w budżecie się przyda. Może do 700k uda się wydoić jak dobrze pójdzie ale to max

@up 300k to dawali w 1 ofercie, teraz podobno 500k

szprotson 08.07.2015 13:47

podobno ?
jak daja 500.000 euro to ja nie wiem nad czym sie zastanawiamy.
Chyba ze prezes o tym nie wie i dowie sie od jakiegos typa na konfie :)

wściekłe pięści węża 08.07.2015 13:48

Sadlok też jest reprezentantem Polski. I jedynym lewym obrońcą w składzie Wisły, dodatkowo podpisał nowy kontrakt parę miesięcy temu.

Ewentualna sprzedaż go za takie psie pieniądze byłaby ogromnym błędem.

syryls 08.07.2015 13:49

Cena naprawdę dobra zważywszy na to że zatrudniliśmy go za darmo, myślę że jeśli Gaszyński ma gotowe raporty transferowe lewego obrońcy to sprzedać bo taka okazja może się już nie zdarzyć.

Swoją drogą trzeba być frajerem żeby za takiego gościa dawać pół miliona, ale to nie nasza kasa. Przypomnę że niektórzy nie chcieli go nawet za friko

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl