Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Mario Nh 06.07.2015 17:11

Oby Cierzniak bronił pewniej od Buchalika i z marszu wygryzł go z pierwszego składu.
Można dostać przy nim zawału serca.
Póki co jednak, klątwa bramkarska trwa nieprzerwanie od kilkunastu lat (no może za wyjątkiem jednej rundy Pareiki).

jova 06.07.2015 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapcok7 (Post 1406921)
Sarki, Jović? Mówią Ci coś te nazwiska?

Tak. Drewno i obrońca.

Kapcok7 06.07.2015 17:22

Po odejściu Smudy Sarki z Legią zaprezentował się zaskakująco dobrze, a po za tym nie wiem czy wiesz ale Jović jest za równo pomocnikiem jak i obrońcą.

arti 06.07.2015 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapcok7 (Post 1406928)
Po odejściu Smudy Sarki z Legią zaprezentował się zaskakująco dobrze, a po za tym nie wiem czy wiesz ale Jović jest za równo pomocnikiem jak i obrońcą.

Tylko co z tego jak pewnie już nie zagra w tym roku, a gdyby nawet to ile będzie dochodził do siebie?
Wszystko fajnie, ale mam nadzieję, że będzie jeszcze napastnik, Sadlok nie odejdzie za darmo (a najlepiej w ogóle) no i nie będzie jakichś jaj we wrześniu bo nie spłacimy tego co mamy spłacić.

szprotson 06.07.2015 17:32

Jovic to taki sam pomocnik jak Burliga.
A co do napastnika to nawet weźmy trzech, ale....

U nas gra Brożek od 1 do 90 minuty. Kto będzie chciał przyjść do Wisły grzać ławkę to raz, a dwa dostawać grosze?
Dudek siedział w Realu na ławce tylko po to by brać hajs ,a u nas napadzior?
Ktos jest w stanie rozsądnie wytłumaczyć dlaczego ktoś ma do nas przyjść? Tak na logike...

a co do skrzydłowych (ja tam wole ich nazwać jednak bocznym pomocnikiem z racji ilości wrzutek badź podań wzdłuż bramki) : Jankowski, Sarki, Donald, Boguski, Crivalero, (kolega wymienia ze Jovic to pomocnik ,wiec i słowenieć i Burliga) Czyli na upartego 7 chłopa.
Po za tym nie wiecie w klubie jak jest. Co jeśli np. Brożek ma oferte i mówi do Moskala ze zostanie tylko i wyłacznie wtedy gdy będzie grał non stop. Co robi Moskal? Stawia na Pawła.
Przypomne wszystkim co sie działo jak Brożek szedł na zachód...Cieszylismy się, a mi osobiscie wystarczyło pare spotkań bym zatęsknił za Pawłem. Jest jaki jest, ale to Brożek.
licze ze wypozyczymy kogos kto będzie mobilizował Pawła do biegania ale za dużo to on nie pokopie

jova 06.07.2015 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapcok7 (Post 1406928)

"Zaskakująco dobrze" w tym wypadku oznacza "nie był tak beznadziejny jak zwykle". Mówimy o piłkarzu, który strzela dosłownie raz na rok i przez dwa i pół sezonu sumiennie zapracował na opinię, że jest jednym z najbardziej bezproduktywnych skrzydłowych ligi.
Jović grywał na boku pomocy, ale widać, że ani za bardzo nie umie wrzucić, ani strzelić. Do tego ani nie jest jakoś szczególnie szybki, ani techniczny. Już lepiej Burligę ustawiać wyżej, bo przynajmniej potrafi zdobyć gola.

Patryk_185 06.07.2015 18:17

Dla mnie w kadrze Wisły jest tylko dwóch typowych skrzydłowych. Donald i Sarki. Jeden nie wiadomo kiedy wroci a drugi wylecial do konca roku. Jovic z przodu w ogole nie przekonuje. Crivellaro sam mowi ze nie jest dynamicznym pilkarzem. Jankowski jak gral na skrzydle w tamtym sezonie kazdy widzial. Na poczatek sezonu zostaje Bogus i ewentualnie Cywka ktory tez jest niewiadoma na tej pozycji. A jakie mamy terminarz to chyba kazdy wie :)

pasjonat 06.07.2015 18:31

Sadlok spłacony:)

rafalek 06.07.2015 18:37

Skąd info?

PiVoSH92 06.07.2015 18:37

Telefoniczne :)

TSWthedues 06.07.2015 18:54

To teraz wystawić na listę transferową i rozglądać się za obrońcą na lata:)

63.5 Kg 06.07.2015 18:59

Cos za dużo kasy mamy :mysli:

Patryk_185 06.07.2015 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1406947)

A może w piątek nie tylko prezentacja samej koszulki ? 😀

TS FANATIC 06.07.2015 19:10

mamy takiego, Piotrek Żemło.
Już dawno piłkarze w kuluarach się wypowiadają, że powinien grać

Paweł 06.07.2015 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryk_185 (Post 1406948)
A może w piątek nie tylko prezentacja samej koszulki ? 😀

Akurat prezentacja zawodników w galerii handlowej to byłoby dość dziwne rozwiązanie.

fresh.cie 06.07.2015 19:28

Myślę, że kolega miał na myślo ewentualnego sponsora ;)

gdsmk 06.07.2015 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1406950)
Akurat prezentacja zawodników w galerii handlowej to byłoby dość dziwne rozwiązanie.

Z tego co zrozumiałem z opisu wydarzenia, to tak trochę właśnie będzie. Oczywiście półoficjalnie.
Prezentacja koszulki i drużyny.

Kadra wygląda naprawdę solidnie, pojawia się pytanie, czy pensje:
Stilić + Dudka + Garguła + Barrientos + Bieszczad + Ostoja + Stępiński + Zając + 4 juniorów =
Popović + Cywka + Mączyński + Crivellaro + Cierzniak ?

No i druga sprawa - nie można zapominać, że wciąż jednym z naszych najlepszych zawodników może być wg mnie Donald Guerrier. Szkoda, że nie ma paszportu UE, bo można byłoby spokojnie takiego wariata opylić za 1 mln € przy szeregu dobrych występów. A nawet jeśli, to parę meczów nam wygrał.

piotek 06.07.2015 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fresh.cie (Post 1406951)
Myślę, że kolega miał na myślo ewentualnego sponsora ;)

Gaszyński powiedział, że nie ma zaawansowanych rozmów w tej sprawie i rozpoczniemy z TF na koszulkach. Celem jest sponsor do końca roku kalendarzowego.

Fugiel 06.07.2015 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1406947)

Zapewne karnety się wyśmienicie sprzedaja :)

Mario Nh 06.07.2015 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1406934)
Jović grywał na boku pomocy, ale widać, że ani za bardzo nie umie wrzucić, ani strzelić.

A moim zdaniem Jovic tak jak Guzmic to solidny obrońca jak na nasze ekstraklasowe warunki.
Początki często bywają trudne, miał też sporego pecha w kilku meczach.

Potrafi się podłączyć pod akcję, rozegrać, dośrodkować - tak dośrodkować, przypomnij sobie choćby bramkę bodaj w Gdańsku, gdzie dośrodkował na Boguskiego. Dośrodkowuje mocną, ostrą piłkę, a nie typową świecę jak 80% bocznych obrońców w ekstraklasie.

jova 06.07.2015 20:37

No tak. Jak na bocznego obrońcę jest jak najbardziej ok, ale moim zdaniem Jović nie ma większych predyspozycji do gry w pomocy, a właśnie o tym była cytowana przez Ciebie rozmowa.
Jeśli idzie o dośrodkowania, to pojedyncze zagrania faktycznie wychodziły Bobanowi fajnie, ale ja nie widziałem w tym powtarzalności, którą miał np. Singlar.

Mario Nh 06.07.2015 20:41

Tutaj się zgadzam z Tobą, że nie ma klasycznego skrzydłowego na prawej flance.

Można ewentualnie ustawić Donalda na prawej stronie i liczyć na to, że będzie schodził do środka. Może uda mu się nawet oddać strzał życia z 30 metrów. :D

KOALIK 06.07.2015 22:03

http://afrykagola.pl/?p=5505

Cytat:

Robert to nieprzeciętny talent. Miał trafić do Wisły Kraków, ale akurat zwalniano wtedy Franciszka Smudę. Potem był temat z Piasta Gliwice, gdzie trenował mój kolega Angel Perez Garcia, ale też stracił pracę. Mamy nadzieję, że teraz Robert w końcu zagra w ekstraklasie – tłumaczy John Chibuzo.
Mowa o Robercie Tambe z Kamerunu, który w czwartoligowym LZS-ie Piotrówka zdobył osiemnaście bramek w trzynastu spotkaniach. Ma propozycję gry z Górnika Zabrze i Podbeskidzia.

Taka ciekawostka.

radekogi 07.07.2015 09:27

Pisanie "talent" o gościu strzelającym w 5 klasie rozgrywkowej to chyba jednak drobna przesada. 40-letni Maciek Żurawski strzelił właśnie 18 goli w 20 meczach w 3 lidze, gdzie poziom na pewno jest wyższy a "Magic" raczej w ekstraklasie już by nie zabłysnął.

wściekłe pięści węża 07.07.2015 09:45

Co do afrykańskiego agenta mówiącego o swoim afrykańskim podopiecznym per "wielki talent", to wydaje mi się, że nie można brać tego do końca na poważnie. :D

Cytat:

20-letni obrońca Szymon Witek i 19-letni pomocnik Kamil Kuczak przedłużyli swoje kontrakty z Wisłą Kraków - poinformował na Twitterze dziennikarz Adam Delimat.
Witek i Kuczak w minionym sezonie występowali w trzecioligowych rezerwach Wisły Kraków. Witek zagrał w 26 meczach III ligi, a Kuczak rozegrał 28 gier, w których strzelił osiem bramek.

Umowę z klubem z Krakowa przedłużył również Grzegorz Gulczyński, piłkarz rezerw, który obecnie trenuje z pierwszą drużyną.
http://www.90minut.pl/news/252/news2...y-z-Wisla.html

Pozitiwnie.

mistico 07.07.2015 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radekogi (Post 1406975)
Pisanie "talent" o gościu strzelającym w 5 klasie rozgrywkowej to chyba jednak drobna przesada. 40-letni Maciek Żurawski strzelił właśnie 18 goli w 20 meczach w 3 lidze, gdzie poziom na pewno jest wyższy a "Magic" raczej w ekstraklasie już by nie zabłysnął.

38-letni. I strzelił 14 w 20 meczach :)

Dean 07.07.2015 13:34

Wszystko się potwierdziło. Krzysztof Mączyński nowym piłkarzem Wisły Kraków! Popularny "Mąka" podpisał kontrakt z Wisłą na 3 lata.

gitara

wolfu 07.07.2015 13:43

http://iv.pl/images/93738049062520125704.png

Ogryzek 07.07.2015 13:46

Ale się cieszę że Krzysiek podpisał z nami kontrakt:-)

Takiego piłkarza który dobrze gra w defensywie i umie zagrać do przodu nam brakowało. Ponadto jest duży plus PR. Przy popularności naszej reprezentacji mamy swojego kadrowicza i dla kibiców "tylko" reprezentacji znowu Wisła zaistnieje.

Siemion 07.07.2015 13:52

Jest i Cierzniak! :)

maciekkk 07.07.2015 13:53

Cierzniak także w Wiśle.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lkarzem_wisly/

Gorszy od Buchalika nie powinien być. Ważne żeby żył na tej bramce i potrafił krzyknąć do obrońców :P

Quaresma 07.07.2015 14:02

Napadzior, przydałby się napadzior bo to nasza najsłabsza formacja i to nie od dziś.

PS: Z tego Tweeta Goncerza mam wrażenie, że on by chciał, ale Wisła coś się po niego nie kwapi.

tomasz_19 07.07.2015 14:03

Panie Prezesie jeszcze tylko napastnik, błagamy!!!

Lukasz 07.07.2015 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1407020)
Jest i Cierzniak! :)

Pozwolę sobie dorzucić znalezioną opinię:

Cytat:

To bardzo utalentowany bramkarz, był popularny wśród fanów. Miewał świetne momenty, ale też i chwile, gdy tracił koncentrację i popełniał głupie błędy. Przez większość czasu grał jednak na dobrym poziomie - mówi David Friel, dziennikarz "The Scottish Sun", i dodaje, że Cierzniak to poziom Łukasza Załuski z Celticu Glasgow.
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...na-dobrym.html

mitmichael 07.07.2015 14:09

Kto by sie spodziewał, ze bedziemy tak aktywni na rynku transferowym i ze tacy pilkarze jak Maczynski zdecyduja sie podpisac z Nami kontrakt. Chciało go pare innych polskich klubow gdzie na pewno wynagrodzenie miałby wieksze a tu prosze wybrał Wisłe. Witamy i powodzenia, teraz przygoda z Wisła powinna trwac dłuzej

Dean 07.07.2015 14:10

Napadzior / skrzydłowy, jak nie da rady niech Widzewiak wróci.

ciomborek8 07.07.2015 14:14

Widać że Cierzniak nigdy pejsów nie lubił :D https://youtu.be/bKZm88neAz8

As 07.07.2015 14:56

Goncerz napisal na twitterze, ze wychowal sie na sukcesach Wisly ale nie ma w tym momencie tematu przenosin do Krakowa.

Mixu 07.07.2015 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez "ciomborek8
Widać że Cierzniak nigdy pejsów nie lubił :D https://youtu.be/bKZm88neAz8

Wtedy już wiedział że będzie grać w Wiśle.

Tym okienkiem transferowym chyba każdy z nas jest pozytywnie zaskoczony. Może po tylu transferach na środek pola na zmiennika Brożka jest szykowany Jankowski. W końcu to napastnik jakby nie patrzeć. Jeśli by wrócił Stępiński to mielibyśmy trzech nominalnych napastników. A jak nie to i tak mamy dwóch.
Chociaż każdy z nas chciałby zostać zaskoczony raz jeszcze i przywitać w klubie klasowego napadziora ;)

piotek 07.07.2015 14:59

Najważniejsze moim zdaniem są długości kontraktów. To pokazuje, że robimy ekipę z ludzi, których jesteśmy pewni.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl