Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

UcheJ 06.07.2015 07:24

Lolek informuje ze dwoch zawodnikow bedzie przechodzic testy medyczne. Lolek to pewne zrodlo wiec musimy tylko cierpliwie czekac :-)

63.5 Kg 06.07.2015 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UcheJ (Post 1406787)
Lolek informuje ze dwoch zawodnikow bedzie przechodzic testy medyczne. Lolek to pewne zrodlo wiec musimy tylko cierpliwie czekac :-)

Zdecydowanie info ma pewne.
Chyba dobrze rozpocznie się ten tydzień...

fran23 06.07.2015 08:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1406790)
Zdecydowanie info ma pewne.
Chyba dobrze rozpocznie się ten tydzień...

A Trochim czy inny Dziczek kiedy zostaną naszymi piłkarzami?

szprotson 06.07.2015 09:00

Trochim oby nigdy.
Z dziczków wystarczy Dziki Donald :)

As 06.07.2015 09:11

Smieszne to troche, ze ludzie wymagaja od kogos przyjezdnego poswiecenia dla Wisly, gry za darmo (tak wiem w koncu mu zaplaca) a sami mecze zamiast na stadionie ogladaja w telewizji. Nie jest to pojazd personalny. Stwierdzam jedynie fak, iz gdyby srednia frekwencja byla 20 000 to nie byloby zaleglosci wzgledem pilkarzy a my wlasnie debatowalibysmy w innym temacie jak pojechac na wyjazdowy mecz Wisly w kwalifikacjach LM.

63.5 Kg 06.07.2015 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fran23 (Post 1406791)
A Trochim czy inny Dziczek kiedy zostaną naszymi piłkarzami?

A może skumasz to ze to mogla być ironia...
Chyba dobrze wiesz ze ten gość najprawdopodobniej pracuje w szpitalu Jana Pawła i zawsze podaje jak sa badania...
On nie wiem kim się Wisła interesuje tylko wie ze będą jakies badania...

FraMat 06.07.2015 09:53

Pozostaje zadać sobie pytanie o to z czyjej winy w blisko 800 tysięcznym mieście, na mecz Wisły decyduje się przychodzić około 10 tysięcy kibiców a brak jest poprawiających frekwencje widzów.
Widzów nie kibiców!!!

I odpowiedź na to pytanie powinna znaleźć się w wątku "Jak poprawić frekwencję?"

szprotson 06.07.2015 10:04

Framat : tamten temat powienien nosić nazwę " Jak poprawić swoją frekwencje"

TommyTSW 06.07.2015 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1406762)
wszystkim, którzy czepiają się Sadloka za to, że złożył taki wniosek, proponuję udać się w swojej firmie do szefa/kierownika i powiedzieć - Szefie, kocham tą firmę, możecie mi nie płacić, to bez znaczenia. Kocham to co robię i dam z siebie 100%, nawet jeśli zapłacicie mi raz na pół roku

i jeszcze jedno, NIGDY nie dowiemy się jak zachowaliby się inni zawodnicy z tej wielkiej Wisły (sprzed 10 lat), gdyby nie płacono im na czas. Wymagamy tyle co kiedyś, a dajemy tyle co nigdy...

po co do szefa?od razu do sądu pracy żeby wiedzieli że z tobą się nie pogrywa, wcześniej nagłośnij gdzieś sprawę że firma niewypłacalna a jak już odzyskasz swoje dukaty wrócisz na stanowisko i każdy będzie udawał że nic się nie stało szefostwo będzie się kłaniać codziennie a współpracownicy będą mieli w tobie idola.
nie od dziś wiadomo że Wisła ma zaległości względem piłkarzy, i pewnie też się upominają ale nie tak.

fran23 06.07.2015 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1406798)
A może skumasz to ze to mogla być ironia...
Chyba dobrze wiesz ze ten gość najprawdopodobniej pracuje w szpitalu Jana Pawła i zawsze podaje jak sa badania...
On nie wiem kim się Wisła interesuje tylko wie ze będą jakies badania...

Dokładnie to parę tygodni temu napisałem a Ty łyknąłes wszystko jak pelikan.

gdsmk 06.07.2015 10:24

Nie rozumiem porównań tej sytuacji z Sadlokiem do "zwykłego" rynku pracy.

To jest sport, piłka nożna i panują trochę inne zasady.

Przede wszystkim Sadlok wie, że on to pieniądze dostać MUSI, bo takie są wymogi licencyjne.
Chodzi tylko o termin.

Ponadto dobrze wie, że Wisła ma problemy. Nie jest tak, że nie płaci, bo nie chce, tylko nie płaci, bo nie ma.

Owszem, zainwestowała w nowych grajków - ale jest to INWESTYCJA - po to, żeby Wisła dobrze grała, wygrywała i mogła takiemu Sadlokowi wreszcie zapłacić.
Jeśli jest choć trochę ogarnięty, to wie, że teraz klub spłaca stare długi, byłych piłkarzy, a później wreszcie odzyska swoje zaległości.

Ponadto nie rozumiem tego porównania, bo rynek pracy a rynek transferowy (tym bardziej, jesli jesteś Sadlokiem) to dwie odmienne sprawy.

Chodzi też o to, że to jest WISŁA KRAKÓW. Historia, tradycja, kibice. Tutaj dano mu szansę wrócić do dużego futbolu (walczyć o puchary europejskie), tutaj ma szansę się rozwijać, grać przed paronastoma tysiącami kibiców, wypromować się i odejść zagranicę.
Takim ruchem Maciek po prostu na to wszystko trochę leje. Ważniejsze jest dostac hajs tu i teraz.

Zaznaczam, że nie znam wszystkich szczegółów, może rozmawiał z Gaszyńskim dużo razy wczesniej i w końcu nie wytrzymał, może ma długi, kredyt, może żona zmusiła.

Ale jak dla mnie, z punktu widzenia kibica, który kocha przede wszystkim klub - pozostał wobec niego ogromny niesmak, a dla wielu jest spalony. I musiał sobie z tego zdawać sprawę.

Wg mnie jego motywacja jest prosta - wierzy, że bez kontraktu może odejść do "lepszego" klubu. Może Legii, może zagranicę, może Lechii. Albo chce wymusić na Wiśle transfer.

dziabong 06.07.2015 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1406802)
po co do szefa?od razu do sądu pracy żeby wiedzieli że z tobą się nie pogrywa, wcześniej nagłośnij gdzieś sprawę że firma niewypłacalna a jak już odzyskasz swoje dukaty wrócisz na stanowisko i każdy będzie udawał że nic się nie stało szefostwo będzie się kłaniać codziennie a współpracownicy będą mieli w tobie idola.
nie od dziś wiadomo że Wisła ma zaległości względem piłkarzy, i pewnie też się upominają ale nie tak.

Pewnie wiedział, ale kontrakt przedłużył. I może przy podpisywaniu kontraktu dostał zapewnienie o wypłacalności wynagrodzeń, albo wkurzył się na odrzucenie oferty z 7egii. Nie było nas przy tym. Gość dostał ofertę, klub ją odrzucił, więc doszedł do słusznego z racji ekonomii wniosku, że kasę mieć muszą i się o nią upomniał. A, że w sposób mało elegancki... a może poszedł wcześcniej i powiedził co o tym myślii...
Powtórzę: nie było nas przy tym.
Gdyby nie wydział swojej przyszłości w Wiśle to nie przedłużyłby umowy.

TommyTSW 06.07.2015 10:33

gość 3 miesiące temu przedłużył kontrakt po roku gry u nas do 2018 roku i fisiuje, przecież doskonale wie na czym stoi a niepełne wypłaty względem piłkarzy to temat który już był przewijany tylko nie robili z tego problemu.jak to jego personalne wycieczki względem odrzuconych transferów no to się zastanówmy czy ktoś taki powinien ubierać koszulkę Wisły.

serek.c2 06.07.2015 10:39

Kontrakt czasem nie został przedłużony jednostronnie?

Kobold 06.07.2015 10:41

Kontrakt został przedłużony jednostronnie przez Wisłe była o tym mowa wiele razy.

TSWthedues 06.07.2015 10:49

Kontrakt może i był przedłożony jednostronnie, ale przecież oboje: Sadlok i jego menadżer mogli jednostronnie przyznać w marcu, że nie interesuje ich świadczenie usług dla Wisła Kraków S.A. z powodu braku środków na koncie. Z niewolnika nie ma pracownika choćby był ulubieńcem jakieś części trybun - patrz sytuacja z Małeckim.

Najlepiej by było spłacić go i wysłać do klubów zagranicznych ofertę, która pozwalałby po sprzedaży zakontraktować jakieś porównywalnego do jego umiejętności stopera.

Dean 06.07.2015 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UcheJ (Post 1406787)

Daj linka gdzie informuje.

Dean 06.07.2015 12:08

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...le_Krakow.html

Griszka30KR 06.07.2015 12:08

Poszukaj sobie na Wisła portal

szprotson 06.07.2015 12:17

Jeśli bramkarz co pół roku zmienia klub to albo jest mega ambitny albo dopiero w trakcie treningów uwidacznia się jego feler.
Ale mysle ze bedzie lepiej niz z Buchalikiem

brylant17 06.07.2015 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1406839)

Już wolę Janukiewicza no, ale pewnie dużo chce

Festence 06.07.2015 12:20

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...255,1,727.html

Z jednej strony, szkoda, że nie dadzą szansy Zającowi, ale biorąc pod uwagę pierwsze kolejki, to trzeba ocenić to na plus, tym bardziej, że oznacza to, że nie będziemy musieli oglądać Buchalika :D

baldurking 06.07.2015 12:23

Miejmy tylko nadzieję, że nowy bramkarz nie jest na liście tych dwóch zapowiadanych przez lolka transferów. Czy też nie oznacza to, że np. będziemy musieli dłużej czekać na napastnika, który powinien być priorytetem. Choć trzeba przyznać, że solidny bramkarz też "baardzo" się przyda.

gdsmk 06.07.2015 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Festence (Post 1406843)
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...255,1,727.html

Z jednej strony, szkoda, że nie dadzą szansy Zającowi, ale biorąc pod uwagę pierwsze kolejki, to trzeba ocenić to na plus, tym bardziej, że oznacza to, że nie będziemy musieli oglądać Buchalika :D

Jak dla mnie zakontraktowanie trzeciego bramkarza w obecnych warunkach to powinien być sygnał, że pozbywamy się któregoś z dotychczasowych dwóch.

Staszak napisał, że następny przyjdzie pomocnik - nie napastnik

dynek.pl 06.07.2015 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1406841)
Jeśli bramkarz co pół roku zmienia klub to albo jest mega ambitny albo dopiero w trakcie treningów uwidacznia się jego feler.
Ale mysle ze bedzie lepiej niz z Buchalikiem

No ale on przez 3 sezony gral w jednym klubie i to calkiem sporo. W Szkocji raczej bramkarz musi wychodzic do dosrodkowan wiec w tym elemencie powinien miec przewage nad Buchalikiem aczkolwiek nie obiecuje sobie po
nim duzo.
Pamietam jak z DUndee przyszedl do Pogoni jakis reprezentant Slowacji (DUsan Pernis) i przegral rywalizacje z Janukiewiczem.

szprotson 06.07.2015 12:40

Nie no jasne, równie dobrze moze jest prze ambitny :)
Specjalnie obczaiłem jego filmiki na yt i to co mówisz, nie jest przywiązany do linii jak Nasi.
Nogami za granicą tez trzeba grac na pewneym poziomie.
Oby było dobrze.
A czemu nie napastnik? Druzynę buduję się od tyłu...

dziabong 06.07.2015 12:49

Dla mnie jest to niepojęte. W obecnej sytuacji klubu chcą zakontraktować 4 bramkarza! Naturalnym jest że każdy klub musi mieć tych 3 bramkarzy.
- Podstawowy,
- Drugi bramkarz, zmiennik podstawowego - w razie kartki, kontuzji gra i walczy o skład
- Trzeci bramkarz - młody, rokujący. W przypadku absencji dwóch pierwszych gra.
U nas występuje tak sytuacja, a klub myśli o zatrudnieniu 4 bramkarza. Nie dość, że u nas trudno określić który powinien być podstawowym, to teraz przy pełni zdrowiu całej czwórki, sytuacja będzie jeszcze bardziej kuriozalna.

Pierwsze kolejki sezonu i tak będą ciężkie. Będzie trudno o punkty. Nie sądzę, by w pełni zdrowy Buchalik i Miśkiewicz wybronili nam sami punkty. Więc dałbym pograć Zającowi. Nie sądzę, by był gorszy od Buchalika.

Te pieniądze naprawdę można by dołożyć na napastnika.

KOMINEK 06.07.2015 12:54

a jak zając złapie kontuzję to na bramkę wejdzie Głowacki Tak ?

TSWthedues 06.07.2015 12:54

Pamiętacie tego Cierzniaka z Ligi?, z pamięci to taki poziom wieszaka.

Natomiast tutaj kompilacja z jego występów w Dundee Utd.

https://www.youtube.com/watch?v=6_Ugk5LHYZM

aaa już wiem czemu nie kontynuuje kariery na wyspach:)

https://www.youtube.com/watch?v=8-4Cxn3TV8k

i babol w Cracovii

https://www.youtube.com/watch?v=IVOatFennX0

być może później zatęsknimy za Buchalikiem:D

serek.c2 06.07.2015 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dziabong (Post 1406848)
Nie sądzę, by był gorszy od Buchalika.

No widzisz, a Moskal widocznie tak sądzi.

MichaelMyers 06.07.2015 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dziabong (Post 1406848)
Dla mnie jest to niepojęte. W obecnej sytuacji klubu chcą zakontraktować 4 bramkarza! Naturalnym jest że każdy klub musi mieć tych 3 bramkarzy.
- Podstawowy,
- Drugi bramkarz, zmiennik podstawowego - w razie kartki, kontuzji gra i walczy o skład
- Trzeci bramkarz - młody, rokujący. W przypadku absencji dwóch pierwszych gra.
U nas występuje tak sytuacja, a klub myśli o zatrudnieniu 4 bramkarza. Nie dość, że u nas trudno określić który powinien być podstawowym, to teraz przy pełni zdrowiu całej czwórki, sytuacja będzie jeszcze bardziej kuriozalna.

Pierwsze kolejki sezonu i tak będą ciężkie. Będzie trudno o punkty. Nie sądzę, by w pełni zdrowy Buchalik i Miśkiewicz wybronili nam sami punkty. Więc dałbym pograć Zającowi. Nie sądzę, by był gorszy od Buchalika.

Te pieniądze naprawdę można by dołożyć na napastnika.

Jakich bramkarzy,Miskiewicz po jednym meczu juz ma powazna kontuzje.Buchalik nie umie lapac pilki przy dorodkowaniach,a w tej chwili my nie mamy bramkarza rezerwowego, Zajaca nie wstawi do bramki na derby, Legie czy Lecha, bo to by sie moglo skonczyc pogromami.Gdzie on tam bronil w lidze amatorow.Wstawil tak Zemlo to malo zawalu nie dostal w pierwszej polowie z Zabrzem.Jest okazja zatrudnic dowiadczonego bramkarza, to dlaczego nie skorzystac, nie sadze zeby duzo to Wisle kosztowalo jego pensja.

Dive Pirate 06.07.2015 12:59

Nie pamiętam jak prezentował się Cierzniak w ekstraklapie, wiem natomiast że tak słabego bramkarza jak Buchalik w bramce Wisły nie pamiętam. Bramkarza który dodatkowo ma zero charyzmy i w ogóle nie wygląda jak bramkarz tylko jak pipka. Bramkarz to powinien być kawał chłopa o groźnym wyglądzie a nie mały rumiany chłopiec.

MichaelMyers 06.07.2015 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hypocrite (Post 1406855)
Nie pamiętam jak prezentował się Cierzniak w ekstraklapie, wiem natomiast że tak słabego bramkarza jak Buchalik w bramce Wisły nie pamiętam. Bramkarza który dodatkowo ma zero charyzmy i w ogóle nie wygląda jak bramkarz tylko jak pipka. Bramkarz to powinien być kawał chłopa o groźnym wyglądzie a nie mały rumiany chłopiec.

Buchalik ma dobry refleks, ale jego gra na przedpolu to jest tragedia, on sie boi wogole wychodzic z bramki.

TSWthedues 06.07.2015 13:05

Czemu Moskal nie może zaryzykować jak Probierz w Jadze, Drągowski też popełnia błędy, ale za to ma tak efektowne parady, że bije się o niego pół europy.

Wypali to wypali nie to nie, nie sądzę, aby Cierzniak wybronił nam mecze z Legią, Cracovią Lechem.

Festence 06.07.2015 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1406857)
Buchalik ma dobry refleks, ale jego gra na przedpolu to jest tragedia, on sie boi wogole wychodzic z bramki.

Refleks? Jak on wpuszczał nawet piłki, które leciały mu nad głową.. Broni to, co leci w niego, resztę wpuszcza.

Jedyna jego zaleta to w miarę dobra gra nogami..

Dive Pirate 06.07.2015 13:06

On jest cały czas posrany ze strachu na tej bramce a ja jak go oglądam razem z nim, odkąd Buchalik stanął na bramce to każda piłka lecąca w jej światło przyprawia mnie o zawał, nigdy czegoś takiego nie miałem, Miśkiewicz wyglądał 100x pewniej, nawet Pawełek był lepszy.

dziabong 06.07.2015 13:08

Nie sądzę, żeby gość podpisał kontrakt na pół roku, bo później pozostali będą zdrowi. Za kilka tygodni będziemy mieli 4 bramkarzy podstawowego zespołu.
Przecież on ani młody, ani rokujący, ani magnes do piłki.
Skoro mamy okres przejściowy w w budowaniu drużyny, to dalej będę uważał by dać szansę młodym, skoro w innych klubach potrafią. Wypali albo nie, ale będziemy mieli realną ocenę możliwości zawodnika.

PiVoSH92 06.07.2015 13:09

Drągowski właśnie tym się wyróżnia, że popełnia najmniej błędów w E-Klapie (o ile dobrze pamiętam z TT przytoczony raport InStat) i ma najwięcej wyciągniętych trudnych piłek (j/w). Do tego ma lat 18 nie 21 jak Zając, który powinien wyróżniać się wśród bramkarzy w III lidze - tego nie ma, przynajmniej na razie.

TSWthedues 06.07.2015 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hypocrite (Post 1406861)
On jest cały czas posrany ze strachu na tej bramce a ja jak go oglądam razem z nim, odkąd Buchalik stanął na bramce to każda piłka lecąca w jej światło przyprawia mnie o zawał, nigdy czegoś takiego nie miałem, Miśkiewicz wyglądał 100x pewniej, nawet Pawełek był lepszy.

Z tym Pawełkiem to przesadziłeś, po nim to do dzisiaj mam palpitacje serca:D Ostatnio chyba w Krakowie niemal puścił babola - zresztą byłby kolejny do jego kolekcji.

Jestem za młodym Zającem, nawet jak zapłaci cenę kilku bramek to na pewno doświadczenie czegoś go nauczy. Przypomnę, że Misiek na starcie pościł chyba 5 bramek z Zagłębiem L.

Festence 06.07.2015 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1406863)
Drągowski (...) Do tego ma lat 18 nie 21 jak Zając(...)

M. Zając:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=24916

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl