![]() |
Na tą chwilę jest 17 plus M.Zając, Żemło, Witek i Kuczak. Liczysz jak potrafisz.
|
Cytat:
|
Miskiewicz,Buchalik,Jovic,Burliga,Czekaj,Guzmics,G lowacki,Sadlok,Uryga,Jankowski,Donald,Sarki,Bogusk i,Brozek,Cywka,Popovic,Crivellaro 17pilkarzy i niby maja dojsc skrzydlowy i napastnik wiec bedzie tych 19:)
|
Cytat:
|
Krystian Gruszczyśnki na tt pisze iż prowadzimy negocjacje z Kamilem Biliśnkim od poniedziałku i sprawa ma się wyjaśnić do końca tygodnia (Wisła chce jak najszybciej pozyskać nowych graczy)-moje pytanie brzmi znacie tego chłopaka i możecie potwierdzić jego wiarygodność.
|
Po czym wnioskujecie ze dojdzie napadzior i skrzydłowy ? Prezes mowił o 4 wzmocnieniach a mamy juz 3, to jak dojdzie jeden stricte ofensywny o ktorym prezes mowil to koniec . No chyba ze ktos sypnal groszem albo kasa z pana piłkarza Zająca pojdzie na 5 transfer.
|
no za kasę z pana Zająca to myślę że z dwa transfery będą
|
Cytat:
A odnośnie Bilińskiego-byłby wzmocnieniem na pewno większym niż Stępiński. Tak uważam |
Biliński parę tych bramek w ostatnich miesiącach nastrzelał, to przynajmniej wiadomo że umie to robić. Napewno byłby lepszy niż Stępiński.
|
CZyli temat Jeana jest zamknięty na 100 % ? jak by było tak jak mowisz krzaq12 to było by pięknie ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Tutaj podsyłam wywaid z Kuźbą gdyby ktoś jeszcze nie czytał http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ka,nId,1843779 |
tym Bilinskim interesuje sie podobno Slask ...wiec jesli chodzi o kontrakt to na dzien dzisiejszy szans zadnych nie mamy , i nie dlatego ze Slask ma jaka wielka kase tylko My jej po prostu nie mamy wogole ....poza tym Slask zagra 1 albo nawet 2 rundy w eliminacjach wiec dodatkowy plusik dla Nich
|
Krystian Gruszczynski na TT to tak wiarygodne źródło informacji, że ja jebie. Zarówno Blinski jak i Mączyński są słabi i mam szczera nadzieje, ze ten drogi polski szrot ominie nasz klub szerokim łukiem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
nie , finansowo oferujemy kontrakty na poziomie 1 i 2 ligi |
Cytat:
|
Cytat:
http://pics.tinypic.pl/i/00680/ot4kccrqwjeo.jpg |
A co z Piątkowskim w sumie?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a My mamy Brozka - ktory z miesiaca na miesiac jest coraz slabszy i wykorzystuje jedna na 15 sytuacji - poza tym chcemy napadziora za pare zlotych - a niestety jktos kto umie strzelac bramki wie ile ma zarabiac - - tylko jakims mega fuksem zdobedziemy skutecznego napastnika za bardzo mala pensyjke ....osobiscie w Pawla juz nie wierze , to ze strzelil 15 bramek bedac caly sezon jedynym napastnikiem troche zamydla oczy - bo gdyby wykorzystal choc 1/3 klarownych sytuacji to mialby tych bramek 25 , moze jedynym wyjsciem z sytuacji byloby (wkoncu) ryzyko zagrania tak jak nie gra nikt w lidze- czyli klasycznym 4-4-2 ...ale przy tym musi byc naprawde dobry drf pom , tak mi sie jakos od razu o Radku pomyslalo
|
E tam jedną z piętnastu sytuacji - jedną z pięćdziesięciu!
|
Cytat:
Te statystyki w ogóle nie oddają tego co było na boisku. To juz nie ten start do piłki,drybling,strzał,znalezienie się w sytuacji. Stilic miał tez w tym spory udział,co by było,gdyby Go nie było? Przy tym co miał w naszej marnej Ekstraklasie powinien miec z 10 goli więcej |
Jakby miał to by nie grał w naszej marnej Ekstraklasie.
|
Brozio to 32 letnie już gość, który powoli też u schyłku kariery jest. Nie wymagacie od niego cudów. 15 goli cały czas wali.
W swoich najlepszych czasach by najebal pewnie z 20-25 ale mlodszy juz nie bedzie. |
Cytat:
|
czy ja gdzies jade po Brozku ? wrecz odwrotnie- bardzo go lubie i szanuje , ale to nie zmienia faktu ze pomimo wielkiej sympati do Niego uwazam ze jest barzo nieskutecznym i chimerycznym napastnikiem - a tabelka 15 goli na caly sezon , grajac bez zadnych obaw ze go ktos wygryzie to po prostu za malo , wg mnie nie bedzie juz lepszy i granie NIM na szpicy jako wysunietego i jedynego napastnika nie ma sensu , mysle ze mozna byloby zastosowac 4-4-2 - wlasnie po to by obroncy przeciwnikow nie skupiali sie tylko na coraz starszym i slabszym Pawle , - na nasza marna lige wlasnie ten system by pasowal - bo grajac jednym napadziorem- obroncy przeciwnika maja ulatwione zadanie we 2 usiasc na Nim co daje lepsze pole manewru calej lini obronnej - przy 2 napastnikach juz obrona bardziej skupialaby sie na defensywie co z kolei uslabia gre w ataku - zwykly normalny kanon grania w pilke- ale ze najlepsze kluby swiata graja wlasnie tak to u nas na polskim wy....owku musimy tak samo - a wychodzi to marnie , a wracajac do Pawla to jesli chodzi o male sci-fi to sprobowalbym go nawet jako cofnietego napastnika- oczywiscie pod warunkiem ze mielibysmy drugiego ( nie o charakterystyce wiecznego talentu Stepinskiego)
|
Cytat:
Nagle Brozek slaby bo strzela 15 bramek.Od jakiej wartosci bedzie dobry? |
Cytat:
A tak serio niech przyjdzie lepszy i też walnie 15 bramek w sezon to Broziu dołoży swoje i wszyscy się od niego od... .dolą. |
Mam nadzieję, iż zauważyliście, że mój wpis był "nieco" ironiczny...
|
Temat Maka u Nas uważam za zamknięty . W Lechii na 4 lata.
|
Cytat:
Hmm, a ktoś go w ogóle otwierał? (nie liczę psychozy na tym forum ''Mak do Wisły'' :) |
Ja tam się nie czepiam Brożka za słabą skuteczność. Jego skuteczność nie jest zła (miewał pod tym względem dużo gorsze sezony), nie jest też super (pod tym względem też bywało dużo lepiej), jest na solidnym ligowym poziomie.
Mnie martwi to jaki miał problem z dochodzeniem do dogodnych sytuacji strzeleckich, szczególnie w drugiej połowie roku. Tyle piłek stykowych co on przegrał, to masakra jakaś! - szczególnie zważywszy, że on kiedyś na tym bazował, że wyprzedził stopera. Teraz jak widzę Pawła ściagającego się z obrońcą raczej nie liczę na zbyt wiele, kiedyś odruchowo wstawałem z siedzenia. Technicznie jest on nadal niezły, ale chyba musi coś zmienić w swojej grze, poprawić się kondycyjnie skoro traci na szybkości i być więcej pod grą a mniej liczyć na sprinty. Te go zawodzą, a przez większość meczy chłopa nie ma na boisku niestety. Chyba, że jest w stanie się spiąć jeszcze na sezon z ostrą dietą i nieodpuszczaniem treningów. Generalnie ciężko będzie. Za dużo bazuje na dynamice, szybkości, przyśpieszeniu, żeby oszukać swój wiek. Dlatego musimy koniecznie szukać kogoś kto mógłby go zastąpić, jeśli nie od ręki w 1 składzie, to jako jokera, który mógłby wejść do pierwszej jedenastki w kolejnym sezonie albo, gdy Paweł już nie będzie dawał rady. |
Cytat:
Jak będzie Wisła w obecnym sezonie miała silną drugą linię to i możemy być spokojni o kilkanaście bramek ze strony P. Brożka. Alternatywa jednak by się przydała. |
ze względu na ryzyko kontuzji musimy mieć drugiego napastnika. Nie wspominając o konkurencji dla Brożka, zmienniku, itp
|
Cytat:
Pozwoliłem sobie zrobić zestawienie ilości czasu w zeszłym sezonie do ilości bramek strzelonych 10 najlepszych napastników w Ekstraklasie. ( ilosc minut, bramki, sredni czas na bramke ) GKS Piech 1339 11 121.7273 Legia Orlando Sa 1598 13 122.9231 Pogoń Robak 1356 11 123.2727 Jagielonia Piątkowski 1832 14 130.8571 Ruch Kuświk 2633 15 175.5333 Sląsk Flavio 3228 18 179.3333 Pogoń Zwolniński 2321 12 193.4167 Wisła Brożek 2931 15 195.4 Jagielonia Tuszynski 2933 15 195.5333 Lech Hamalajnen 2874 13 221.0769 Wg statystyk mamy 8 strzelca ekstraklasy ( tylko z napastników, nie licząc pomocników ) , biorąc pod uwagę zawodników grających regularnie. Wyprzedził on nieznacznie dwóch zawodników Nieznacznie Tuszyńskiego i Hamalajnena z tym, że oni w tym sezonie zaliczyli o wiele więcej asyst od Pawła. Dodatkowo Paweł Brożek grał jako jedyny napastnik, a za plecami miał najlepiej asystującego piłkarza ekstraklasy Stilicia, dodatkowo piłkarzy takich jak Dudka, Garguła czy Boguski którzy stanowili bezsprzecznie jedną z najlepszych pomocy w ekstrkasie. |
Pawel to napastnik chimeryczny , o bardzo slabej skutecznosci , niestety potrafi w jednym meczu walnac hat-tricka a kolejne 3 mecze przejsc obok meczu i byc kompletnie niewidoczny - wiec statystyki beda dobre - ale tu jest problem ze Pawel z taka forma, wiekiem, itp nie moze byc jednym-jedynym snajperem w zespole - bo tak grac sie po prostu nie da , a w razie kontuzji ?? znowu parodysta Bogus ?? szczerze to mialem nadzieje ze mlody Zajac zagra z Pawlem na 2 napastnikow- tacy dwaj mali, szybcy i sprytni - do tego doswiadczenie Pawla i pozytywna nonszalancja i fantazja Zajaca - jak to sie skonczylo wszyscy wiemy wiec pomysl upadl , nie umniejszam chwaly i szacunku do Pawla ale po prostu czas na zmiany , a ze szkoda takiego zqwodnika na Jokera albo lawke , wiec twierdze ze uklad 4-4-2 - ze SKUTECZNYM napastnikiem moze moglby wypalic, oczywiscie zachowujac pewne proporcje i nie myslac ze w tym roku Wisla gra o MP albo jakies puchary ....zawsze twierdze ze przy takim ustawieniu i gra na dwoch napastnikow , automatycznie "blokuje" zapedy ofensywne przeciwnikow ( tzn ich obrony) - 1 napastniiem to moga grac najlepsze kluby swiata bo u nich bez wzgledu czy to drf pom, skrzydlowy czy of pom - to mega zagrozenie dla przeciwnikow i sa to zawodnicy kompletni ....w naszym polskim grajdolku to nie wychodzi, co pokazuje ze od kiedy mamy "mode" swiatowa na gre jednym napastnikiem to w naszej lidze coraz mniej "tzw snajperow" .....
|
Wg pismaka piłki nożnej, niejakiego Garbacika Bilinski nie ma oferty z Wisły.
Tylko z lechii i śląska |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl