Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Krissu 11.04.2009 19:48

Giza, co nie potrafi przeciw innym drużynom z 2 metrów do pustej bramy władować piłki, dziś strzelił swoim pobratymcom spod znaku braku napletka... GŁOWĄ.

Dola garbata...
:D

wisl@k_TS 11.04.2009 19:51

Nawet eks-icek Piotruś Giza strzelił... nieprawdopodobne :D

A ja tam bym chciał Cracovię nadal w ekstraklasie, tak w okolicach miejsc spadkowych. Bo taka marność ich zabija, a jak po paru latach awansują to się zacznie znowu 'odrodzenie' i jeszcze chłopaki pomyślą że umieją grać a dziewczyny z Kałuży uwierzą że są fanatycznymi kibicami :)

Norek28 11.04.2009 19:54

Czytam sobie forum pasiaków, na prawde niezła lektura na kabaret :D Chłopaki się spocą jeszcze... Pejsy są na Legii w ogóle? CHodzi mi o kibiców

emj10 11.04.2009 19:54

Nie rozczulajcie się za bardzo nad zdeformowanymi nazwami Wisły i Legii? Mnie ogarnia wyłącznie śmiech jak widzę takie zabawne słówka :)

Czy to naprawdę jest takie ważne?

A co do naszej gry z żenująco słabą Craxą to jest nieźle.

mic 11.04.2009 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Norek28 (Post 707302)
Czytam sobie forum pasiaków, na prawde niezła lektura na kabaret :D Chłopaki się spocą jeszcze... Pejsy są na Legii w ogóle? CHodzi mi o kibiców

Znowu to nasza wina ? :D

Legia nie przyjmuje kibicow,

dobrze ze napisales ze chodzi Ci o kibicow ;)

Norek28 11.04.2009 20:00

Aktualnie zrzucają wine na Stefanka, zresztą, ich do końca się nie zrozumie, przykładowy post:

"Zamiast klepać starych pasiaków to trzeba sie grojkami zająć i to pilnie bo innego lekarstwa już chyba nie ma, niech wiedz aże gra w Cracovii to nie teatrzyk." - jak nie teatrzyk to co? :D

"
TO JEST QRWA SPISEK!! ONI CHCA SPECJALNIE NAS DO 1 LIGI SPUSCIC , NAWET JUZ NAM KOSZULKI ZMIENIAJA NA 1 LIGOWA FIRME JAKO!!! TO SA JAJA!!!"

Polecam :D

harthausen 11.04.2009 20:01

a swoją drogą to ciekawe zjawisko psychologiczne, że z nami bramkarze dzień konia mają, a gdy grają z naszymi najgroźniejszymi rywalami to im prezenty robią.
Aż tak bardzo nas nie lubią? Czemu, przecież nas trzeba kochać, choćby za całokształt.
Dziwni ci ludzie są :D

puszek06 11.04.2009 20:03

mnie zastanawia jedno. Nie lubie cisnąć nikomu na lewo i prawo i wynik Legii z pasami przyjmuje nieco obojętnie (chciałem remis - dla nas korzyść) ale gdzie sie podziała Cracovia z wypowiedzi trenerow zawodników i działaczy. Od zawsze jak koleżanka zza błoń przegra jest tłuczanie "sędzia" "byliśmy o wiele lepsi" "nie ma sprawiedliwości" itd - od 2004 roku czytając wypowiedzi trenerów mam wrażenie że oni zawsze są lepsi, mają cudowne akcje, Filipiak to geniusz a tak naprawde to cały swiat nie lubi Cracovii bo to jest niewygodny klub dla wszyskich... Jak przewalili 4-1 z nami pare tygodni temu to dowiedziałem się że - 20 min po meczu wypowiedzi - W 1 polowie mecz na remis... 2 godziny po meczu - w 1 połowie lepsza gra Cracovii... następny dzien - Wisła w 1 połowie nie istaniła... o coś takeigo mi chodzi, to jasne że każdy patrzy subiektynie na swój klub ale to co się dzieje u nich przekracza granice zdrowego rozsądku dlatego nie zdziwię sie komentarze we wtorek w gazetach "gdybyśmy...." lub "była szansa bo...."... dlatego jeżeli polecą do tej 1 ligi (lub do 2 - też jest to możliwe) to nie będzie mi wcale żal derbów (derby są i tak tylko u nas)... chyba po prostu nasz ulubiony klub nie dorósł do gry w 1 lidze.. kibicowsko i piłkarsko a przedewszystkim organizacyjnie...... co do tematu - mam nadzieje że murzyn więcj nie strzeli - Paweł musi byc królem w tym roku:)

bigi333 11.04.2009 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez puszek06 (Post 707315)
co do tematu - mam nadzieje że murzyn więcj nie strzeli - Paweł musi byc królem w tym roku:)

Jestem za tym żeby wprowadzić zasadę że bramki strzelone Pasom nie liczą sie do klasyfikacji strzelców :-D

gigant 11.04.2009 20:20

Mnie w meczu parchów każdy wynik zadowoli.

harthausen 11.04.2009 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez puszek06 (Post 707315)
mnie zastanawia jedno.................:)

to co kibice by chcieli, a co jest możliwe przy takim a nie innym budżecie to są dwie zupełnie różne sprawy. W tym budżecie jest Hund begraben.

A że ich kibice życzeniowo idealizują fakty to nic dziwnego. Na trochę innej półce my też to robimy, ukochany klub jest ponad skrzeczącą rzeczywistość.

Ale z jednym zgadzam się w 100% : no nie może ten cały Czinji czy jak mu tam królem strzelców zostać. Z najróżniejszych powodów to się nie godzi :D

mic 11.04.2009 20:27

Ewidentna czerwien dla Nowaka.Oni naprawde maja cos z glowami

Krissu 11.04.2009 20:28

Komentator mnie rozwalił:

"Cracovia naostrzyła kosy"

:lol:

Arked 11.04.2009 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madenn (Post 707216)
można się tylko załamać....
czy Lech straci kiedyś punkty??

Traci je często i gęsto. Niestety my robimy to jeszcze częściej.

AS82 11.04.2009 20:31

Cracovia woli spasc z ligi niz "pomoc Wisle" w meczu z Legia,bo przeciez oni sa zawsze uciemiezeni,nikt ich nie lubi ,stroje im zmieniaja na 1szo ligowe ,komuna ich bila itd :D Taka ich karma :D

Tylko_Wisła! 11.04.2009 20:40

A Amica oczywiście strzela w doliczonym czasie gry. Powoli sie przyzwyczajam , ale wkońcu musi im sie ten fart skończyć .

Gwiaździsty 11.04.2009 20:44

Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu Sląsk wbije m kolejnego gwoździa do trumny. Zabawne, że po kupieniu kilku kopaczy główki na kałuzy tak się zagotowały, że widzili się juz co najmniej w środku tabeli. Zbawca internacjonał Śusario tak się rozstrzelał, ze nastepną bramkę strzeli im w .....II lidze :)
Oni do dzisiaj nie wpadli na to, ze zamiast gry w piłkę nożną grają "piłkę nożną kobiet" :)

spartan 11.04.2009 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tylko_Wisła! (Post 707354)
A Amica oczywiście strzela w doliczonym czasie gry. Powoli sie przyzwyczajam , ale wkońcu musi im sie ten fart skończyć .

Pewnie się skończy w przyszłym sezonie :-/
Niestety ale takie bramki i wyciąganie wyników, w końcówkach meczów, straszliwie dodaje pewności i wpływa bardzo mobilizująco na drużynę. U nich zaczęło się to z Austriakami a na nasze nieszczęście trwa do dziś. Sytuacja jako żywo przypominająca Legię Wdowca tylko, że oni mieli jeszcze podpórkę u sędziów. Meczy coraz mniej a dystans spory. Trzeba wygrywać i wierzyć.

Tylko_Wisła! 11.04.2009 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 707365)
Pewnie się skończy w przyszłym sezonie :-/
Niestety ale takie bramki i wyciąganie wyników, w końcówkach meczów, straszliwie dodaje pewności i wpływa bardzo mobilizująco na drużynę. U nich zaczęło się to z Austriakami a na nasze nieszczęście trwa do dziś. Sytuacja jako żywo przypominająca Legię Wdowca tylko, że oni mieli jeszcze podpórkę u sędziów. Meczy coraz mniej a dystans spory. Trzeba wygrywać i wierzyć.

Obyś się mylił ...

1q2 11.04.2009 20:54

Cytat:

Przestańcie z tym fartem bo aż się odechciewa czytać takich wynurzeń - jak sama nazwa wskazuje - fart to coś co się zdarza nie często i jest wynikiem jedynie szczęścia.
Amica gra każdy mecz do samego końca,im bliżej ostatniego gwizdka, tym bardziej podkręca tempo.Oczywiście ma trochę szczęścia w tym że aż tyle goli im wpada w samej końcówce ale podstawa to zapierdalanie do ostatniego gwizdka.

Aro1234 11.04.2009 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 707324)
Mnie w meczu parchów każdy wynik zadowoli.

Właśnie też tak mi koleżanka mówiła przed meczem, że się obawia, że Legia wygra, a ja jej na to, iż i tak nie będzie tego złego, bo przynajmniej Pasy nadal zostaną na miejscu premiowanym awansem do 1.ligi... :lol:

Legia na tle Cracovii wyglądała olśniewająco. Szybkie trzy gole i po meczu. Cóż, cała czołówka zgodnie z przewidywaniami dopisała sobie po 3 pkt. Szkoda, no ale takie życie. :P Za tydzień kolejna kolejka, a Legia jedzie do Gliwic... :-)

AS82 11.04.2009 20:56

Tymbardziej ,ze nie uznali im gola Cueto ale z drugiej strony Piast tez mial setke przy stanie 1-1.Trudno. W nastepnej kolejce:
Piast - Legia x2
Lech - ŁKS 1
Polonia W. - Lechia 1
no i my z Arka ,moze byc roznie bo w Gdyni zawsze jest ciezko

Tylko_Wisła! 11.04.2009 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 707376)
Tymbardziej ,ze nie uznali im gola Cueto ale z drugiej strony Piast tez mial setke przy stanie 1-1.Trudno. W nastepnej kolejce:
Piast - Legia x2
Lech - ŁKS 1
Polonia W. - Lechia 1
no i my z Arka ,moze byc roznie bo w Gdyni zawsze jest ciezko

Co do meczu Lecha z Łks-em to nie był bym pewien zwycięstwa lecha. Łks gra w tej rundzie przyzwoicie i może uda mu sie coś ugrać...

Zieniu17 11.04.2009 21:01

Cytat:

To mi przypomina sezon 2005/06 kiedy Legia notorycznie strzelała bramki w samych końcówkach spotkań, które były na wage 3pkt, a potem wszyscy wiemy została Mistrzem...

Jestem jednak dobrej myśli i mam nadzieje, że walka będzie trwała do końca sezonu, a Wisła użyje KERS-u w postaci Pawła Brożka na ostatniej prostej i przechyli szale na swoją(naszą) korzyść

Eustachy 11.04.2009 21:02

4:0 dla Legii, a to i tak najmniejszy wymiar kary.
Za tydzien w roli faworyta, do pasow przyjezdza Slask z zamiarem zakonczenia ich ekstraklasowych meczarni i tym samym polepszenia kiepskiej sytuacji Lechii.

Aro1234 11.04.2009 21:03

A może mnie ktoś uświadomić dlaczego w naszych szykach obejrzeliśmy dzisiaj Juniora Diaza, skoro miał on czerwoną kartkę w poprzednim meczu? :P

Dzięki ! :piwko:

Tylko_Wisła! 11.04.2009 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 707386)
A może mnie ktoś uświadomić dlaczego w naszych szykach obejrzeliśmy dzisiaj Juniora Diaza, skoro miał on czerwoną kartkę w poprzednim meczu? :P

Bo dostał 2 żółte kartki. Czyli wylatuje tylko z tego meczu co dostał te kartki a w następnym może grać

iiYama 11.04.2009 21:05

Cytat:

Bo Diaz nie dostał czerwonej od razu, lecz po dwóch źółtych. W tym drugim przypadku nie ma ekstra kary, wyleciał z meczu i ma dwie żółte na koncie.

Gdyby czerwień zebrał za jednym zamachem wówczas by pauzował.

piter116 11.04.2009 21:12

Cytat:

Bo dostał 2 żółte, a nie bezpośrednio czerwo. Pomyśleć jakie wyniki miałby Lech na wiosnę, gdyby nie te 90 minuty.

GKS 1 pkt
Jaga 3 pkt.
Górnik 0 pkt.
Arka 1 pkt.
Wisła 1 pkt.
Piast 1 pkt.

A jeszcze jakby dodać ten wolny Stilicia z nami...
Lech musi stracić pkty w co najmniej 2 meczach, my musimy wygrać wszystko do końca. Nie mozna oczywiście zapomnieć o Legii i Polonii. Takie zwycięstwa cholernie podbudowują, oby teraz Lech się nie rozpędził bo będzie już za późno na gonienie. Jak grają bez Rengifo i Murawskiego to kiedy mają tracić punkty jak nie teraz? Szkoda,że dziś Piast nie urwał punktów bo byśmy mieli do Lecha stratę 1 remisu. Pewnie potraci jeszcze ta czołówka punkty, bylebyśmy my głupio nie remisowali na wyjazdach...

AS82 11.04.2009 21:18

Wszyscy Lech i Lech a patrzac na mecze to Legia moze wygrac lige :D. Lech ma wyjazdy 2 do Wawy i na Slask Wroclaw .Chociaz teraz co kolejke moze byc tak ze ktoras druzyna bedzie tracic i 1 punkt zdobyty bedzie cenny. Polonia W Bobo Kaczmarka tez nie sklada broni ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl