Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Kristoferson 30.06.2015 11:57

Na prawdę chciałbym by Biliński był w Wiśle, ale żeby tylko nie było tak jak ze Starzyńskim, o którym gazety już pisały a on spierniczył do Belgii...

emjot 30.06.2015 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1406337)
Co nie do konca? Przeciez nawet strona z 90minut pktora przywolales otwierdza, ze gros wydatkow na szkolenie tego chlopaka wyiela na siebie Garbarnia. W mniejszym stopniu Wisla i Hutnik dlatego nie nadaje sie do tezy kolegi WhiteDoctor

ano to że nie wiadomo ile on u nas był jako trampkarz czy junior młodszy
to nie do końca

Matejas_ 30.06.2015 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1406333)
Jak nie widziałeś to się nie wypowiadaj. bo kompromitujesz się na całego
Bo Zając był rok temu najlepszy na boisku.
ROK temu żeby było jasne.

Faktem jest, że w meczu rewanżowym objechał obrońców i strzelił bramkę podcinką, ale tyle sytuacji co spartolił w pierwszym meczu wołała o pomstę do nieba. Ale skoro na punkcie Zająca niektórzy mają pytostój... na to nic nie poradzę. Przy takiej obronie nawet Agnieszka Szott-Hejmej by coś strzeliła.

ABGwislakABG 30.06.2015 12:09

A: Aaa, to taka zamiana! Biliński za Zająca! No popatrz miłościwie panujący. Ja w życiu żem nie myślał, że tak korzystnie uda mi się wymienić moje stare!

B: Widzisz Kazek, dziwny jest ten świat. Trzeba kogoś naprawdę szybkiego w dupę kopnąć, by los się do Ciebie uśmiechnął.

A: To kogo mam jeszcze kopnąć by Buchalika wymienić...

https://youtu.be/z9EfEp-vB_g?t=10m22s

emjot 30.06.2015 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1406343)
Faktem jest, że w meczu rewanżowym objechał obrońców i strzelił bramkę podcinką, ale tyle sytuacji co spartolił w pierwszym meczu wołała o pomstę do nieba. Ale skoro na punkcie Zająca niektórzy mają pytostój... na to nic nie poradzę. Przy takiej obronie nawet Agnieszka Szott-Hejmej by coś strzeliła.

taaaaaaa
pozwolę sobie nie skomentować jakże merytorycznej uwagi kolegi

zim zum 30.06.2015 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1406343)

Idź się przewietrzyć człowieku.

nairda116 30.06.2015 13:29

http://www.90minut.pl/news/252/news2...gotowania.html

Kolejny odchodzi...

ABGwislakABG 30.06.2015 13:32

....a mać, najlepszy junior...

Patryk_185 30.06.2015 14:28

O Przemku Lechu że idzie do Płocka to już dawno wiadomo. U nas w środku ciężko miałby się przebić. Może tam mu się uda zaistnieć.

63.5 Kg 30.06.2015 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryk_185 (Post 1406351)
O Przemku Lechu że idzie do Płocka to już dawno wiadomo. U nas w środku ciężko miałby się przebić. Może tam mu się uda zaistnieć.

Dokladnie to już było klepnięte ze 2 tygodnie temu...

zim zum 30.06.2015 14:33

Nie ponosi ich z tym puszczaniem młodych ? Za chwilę braknie ludzi dosłownie na sztukę.

zim zum 30.06.2015 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryk_185 (Post 1406351)

A jakie to wielkie tuzy sa u nas teraz w środku ? Niewiadoma Popović. Niewiadoma Crivelaro oraz przeciętny Uryga i ewentualnie wariant-nieporozumienie z Boguskim albo Jankowskim. Ot cały środek Wisły.

gdsmk 30.06.2015 15:15

Największą wykładnią straty, jaką poniosła Wisła, będą występy i ewentualna przyszłość naszych wychowanków w klubach, do których odeszli.

Jak na razie nie widzę takiego nazwiska w lidze, którego możemy żałować, że odpuściliśmy, gdy był u nas.

Najbardziej Mączyński, ale to tyle. Bo co, Magiera? Szewczyk? Kto jeszcze? Większość z nich pokończyła w Garbarni.

Pamiętam wypowiedź koordynatora Akademii, że większość Mistrzów CLJ należy spisać na straty.
Poszperam, może odnajdę.

Należy mieć nadzieję, że następne pokolenia nie zostaną zmarnowane (Kuczak, Handzlik).

Dziwi natomiast, że ciągną Czekaja, o którym ten sam człowiek powiedział, że wieloletnie zaniedbania szkoleniowe uniemożliwią mu skutecznie grę na wysokim poziomie ligowym.

EDIT: szukam, ale nie mogę znaleźć tego artykułu, a mógłbym przysiąc, że powiedział to Gryźlak albo Marzec.
EDIT2. http://akademiawisly.pl/4279a/, ale to nie do końca to

wolfy 30.06.2015 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1406355)
A jakie to wielkie tuzy sa u nas teraz w środku ? Niewiadoma Popović. Niewiadoma Crivelaro oraz przeciętny Uryga i ewentualnie wariant-nieporozumienie z Boguskim albo Jankowskim. Ot cały środek Wisły.

Nie ma co przeginać w drugą stronę. Popović był gwiazdą pierwszej ligi, a przeciętny Uryga to jednak przeciętniak na poziomie ekstraklasy.

To podobnie jak z Zającem - "przeciętny" Boguski wciąga go jak na razie nosem. Wracając do niego - widać, że nie chodziło o pieniądze, tylko o strach przed konkurencją, ew. uroiło mu się, że w rok podbije ekstraklasę a potem już Juventus albo Chelsea. W obu przypadkach - dobrze się stało. Nie potrzeba nam kolesi słabych psychicznie albo takich, którym się gotuje pod kopułą. Taki Kuczak zrobił dobre wrażenie w sparingu głównie dlatego, bo się nie spalił i spokojnie trzymał poziom.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1406356)
Dziwi natomiast, że ciągną Czekaja, o którym ten sam człowiek powiedział, że wieloletnie zaniedbania szkoleniowe uniemożliwią mu skutecznie grę na wysokim poziomie ligowym.

Michał to był podobno wielki talent, grał dużo w młodzieżówkach. W sumie - nie skreślałbym go jeszcze, wszyscy trenerzy Wisły (od Kulawika, przez Smudę po Moskala) coś w nim jednak widzą. Cudów się nie spodziewam, ale może coś jeszcze z niego będzie?

Największym wygranym transferu Zająca wydaje się Kuczak, chociaż nie jest powiedziane, że i tak nie wygryzłby go ze składu. Trzeba trzymać za chłopaka kciuki.

As 30.06.2015 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1406357)
Nie ma co przeginać w drugą stronę. Popović był gwiazdą pierwszej ligi, a przeciętny Uryga to jednak przeciętniak na poziomie ekstraklasy.

To podobnie jak z Zającem - "przeciętny" Boguski wciąga go jak na razie nosem. Wracając do niego - widać, że nie chodziło o pieniądze, tylko o strach przed konkurencją, ew. uroiło mu się, że w rok podbije ekstraklasę a potem już Juventus albo Chelsea. W obu przypadkach - dobrze się stało. Nie potrzeba nam kolesi słabych psychicznie albo takich, którym się gotuje pod kopułą. Taki Kuczak zrobił dobre wrażenie w sparingu głównie dlatego, bo się nie spalił i spokojnie trzymał poziom.

Michał to był podobno wielki talent, grał dużo w młodzieżówkach. W sumie - nie skreślałbym go jeszcze, wszyscy trenerzy Wisły (od Kulawika, przez Smudę po Moskala) coś w nim jednak widzą. Cudów się nie spodziewam, ale może coś jeszcze z niego będzie?

Największym wygranym transferu Zająca wydaje się Kuczak, chociaż nie jest powiedziane, że i tak nie wygryzłby go ze składu. Trzeba trzymać za chłopaka kciuki.

Z Czekaja zapewne bylby juz w tym momencie conajmniej solidny obronca gdyby nie kontuzje. kiedy byl zdrowy to gral niezle jak na swoje niewielkie doswiadczenie. niestety ludzie pamietaja go z tych wystepow kiedy awaryjnie gral z urazem albo gdy byl swiezo po kontuzji.

63.5 Kg 30.06.2015 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1406355)

A to jak tak piszemy to jak wielka tuza w takim razie jest Przemek Lech??
W ilu meczach go widziales,ile meczow z jego udzialem ogladales i czy jesteś w stanie go racjonalnie ocenic??
Gaszynski na konferencji z Popovicem powiedział ze sztab szkoleniowy nie tylko pierwszego zespołu ale caly sztab juniorski ocenil poszczególnych piłkarzy i odstrzelich tych którzy wg. nich nie przekroczą pewnego poziomu...
Widocznie Lech znalazł się wśród nich.
Przypominam ze z 1 zespolem trenują Mordec oraz Gulczynski którzy tez graja w srodku pola i to na nich chyba sztab posawil.

butazango 30.06.2015 16:12

Z korony juz tylko krok do romy;)

wolfy 30.06.2015 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1406359)
Z Czekaja zapewne bylby juz w tym momencie conajmniej solidny obronca gdyby nie kontuzje. kiedy byl zdrowy to gral niezle jak na swoje niewielkie doswiadczenie. niestety ludzie pamietaja go z tych wystepow kiedy awaryjnie gral z urazem albo gdy byl swiezo po kontuzji.

Sam się denerwowałem na jego występy, ale skoro go trzymają i na niego stawiają, to musi być coś na rzeczy. Życzę Michałowi jak najlepiej, byle omijały go kontuzje.

Grisza1 30.06.2015 16:41

Zdanie Cupiała na ten temat (akademii i inwestowania w młodzież) jest jasne i klarowne. - Wyszkolenie młodego zawodnika kosztuje. A ostatecznie i tak pojawi się agent, który zamąci w głowach temu chłopcu, jego rodzicom, trenerowi i prezesowi. To ja wolę postawić na zawodnika z zagranicy, który bywa tańszy i mniej z nim kłopotu - mówi.

W świetle wydarzeń z Zającem nic dodać, nic ująć. Słowa Cupiała z 2013 roku - http://www.orange.pl/kid,4000003306,...e,article.html

wolfy 30.06.2015 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1406363)
W świetle wydarzeń z Zającem nic dodać, nic ująć. Słowa Cupiała z 2013 roku.

Z Zającem, Stolarskim, Leszczakiem.
Nawet z Urygą, Czekajem i Chrapkiem były jaja, bo nagle spod ziemi wyrósł agent i zażądał prowizji za nowy kontrakt z wychowankami...

Ogryzek 30.06.2015 18:59

Cytat:

Zdanie Cupiała na ten temat (akademii i inwestowania w młodzież) jest jasne i klarowne. - Wyszkolenie młodego zawodnika kosztuje. A ostatecznie i tak pojawi się agent, który zamąci w głowach temu chłopcu, jego rodzicom, trenerowi i prezesowi. To ja wolę postawić na zawodnika z zagranicy, który bywa tańszy i mniej z nim kłopotu - mówi.

W świetle wydarzeń z Zającem nic dodać, nic ująć. Słowa Cupiała z 2013 roku - http://www.orange.pl/kid,4000003306,...e,article.html

Za to Legia i Lech - czyli 2 najlepsze kluby pod względem organizacyjno-finansowym robią sobie na złość i stawiają od lat na szkolenie młodzieży. Tam widać tych "mądrości" Cupiała nie znają i inwestują w młodych polskich piłkarzy. I to z powodzeniem.

Dla mnie takie mądrości Cupiała są gówno warte. Ktoś kto dzięki własnie takim "mądrościom" i zarządzaniu nie doprowadził omal Wisły na skraj bankructwa sam się ośmiesza. Ktoś kto nie jest w stanie od lat stworzyć profesjonalnie funkcjonującego klubu i z miana hegemona przeistoczył Wisłę w niemal bankruta lepiej żeby nie wypowiadał się na temat tego co się opłaca w klubie. W Wiśle przez lata udało się tylko prze.......ić grubą kasę nie zostawiając NIC poza kupą długów.

Ja rozumiem że my jako kibice Wisły mamy pewien dyskomfort z powodu jakiegoś głupiego młodziana który olał naszą Wisłę i poszedł do Kielc. Ale nie ośmieszajmy się takimi "mądrościami" Cupiała. Bo bądźmy szczerzy - kto nam bronił już 1 rok wcześniej podpisać z nim dłuższy kontrakt za nim Zając poszedł na wypożyczenie? Sami sobie robimy kolo pióra a potem wszyscy źli, menadżerowie itd tylko nie Wisła.

emjot 30.06.2015 19:05

Cytat:

Buksa
poszedł do Włoch a potem do Lechii bo pies z kulawą nogą nie zaproponował mu przedłużenia umowy z Wisłą
pewnie ze względu na "mądrości" Cupiała

gdsmk 30.06.2015 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1406367)
Buksa
poszedł do Włoch a potem do Lechii bo pies z kulawą nogą nie zaproponował mu przedłużenia umowy z Wisłą
pewnie ze względu na "mądrości" Cupiała

A przypadkiem nie było tak, że on i tak by tu nie został?
http://www.forum wisla.pl/news/adam-buksa-wisla-wiedziala-o-planowym-przeze-mnie-wyjezdzie-za-granice

Wojtas 30.06.2015 21:32

Cupial ze swoim mysleniem ,lepiej niech wróci do sklepiku z farbami w Myslenicach

niedobrze sie robi od jego złotych mysli, skoro nie ma co inwestować w młodziez tylko kupowac kolejnego Barrientosa ...dalszych pytań brak.

Wesoły Romek 30.06.2015 21:42

Wojtas, dla Ciebie to jest Pan Cupiał. Reszty bzdur komentować nie warto.

Styropian 30.06.2015 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1406366)
Bo bądźmy szczerzy - kto nam bronił już 1 rok wcześniej podpisać z nim dłuższy kontrakt za nim Zając poszedł na wypożyczenie? Sami sobie robimy kolo pióra a potem wszyscy źli, menadżerowie itd tylko nie Wisła.

Aż się zalogowałem, bo w końcu muszę coś powiedzieć. Powiedz mi jakie były przesłanki do podpisania zacnego kontraktu temu "wybitnemu" grajkowi? Sam na żywo widziałem tego chłopaka jak całkiem nieźle sobie "poczynał" z innymi chłopakami. Widziałem także co prezentował w walce z mężczyznami. Na kontrakt seniorów w żaden sposób nie zasługuje. Dziękuje.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Romek (Post 1406380)

Buahahahaha. Mówisz o tym "Panu" co znudził się swoimi nowymi grabkami i rzucił je w ....u w piaskownicy dla kogoś żeby teraz je posprzątał, bo swoją polityką zrobił taki burdel, że cały piasek (vel kasa) wysypał za piaskownice? Daj spokój...

Czy tutaj na tym forum to są sami kibice ery Cupiała czy jak? Eh.... szkoda słów.

Ogryzek 30.06.2015 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styropian (Post 1406381)
Aż się zalogowałem, bo w końcu muszę coś powiedzieć. Powiedz mi jakie były przesłanki do podpisania zacnego kontraktu temu "wybitnemu" grajkowi? Sam na żywo widziałem tego chłopaka jak całkiem nieźle sobie "poczynał" z innymi chłopakami. Widziałem także co prezentował w walce z mężczyznami. Na kontrakt seniorów w żaden sposób nie zasługuje. Dziękuje.

Żadne - i jakbyś czytał moje wcześniejsze posty to byś nie musiał się logować. Też od debiutu T.Zająca miałem wątpliwości czy sobie poradzi. Natomiast mój post był przeciw "głupiemu" cytowaniu wymówki Cupiała dlaczego nie chce szkolić młodych piłkarzy a nie konkretnie dotyczył Zająca.

Inne wiodące kluby pomimo "złych managerów" i innych przeciwności losu postawiły na szkolenie i zbierają tego owoce. My nie mamy jasnej polityki co do szkolenia. Choćby taka sytuacja - kto i jak ocenia przydatność młodych piłkarzy? Jeśli Zając wg nich rokował na przyszłość to czemu nie podpisano z nim wcześniej kontraktu? Jeśli nie, to po co zabawa z jakimś kontraktem po czasie? Jeśli stawiamy na Kuczaka to co z jego kontraktem? Też mamy się zdziwić?

Jeśli mamy grupę młodych z których ktoś rzetelnie wybrał kilku na których potencjalnie warto stawiać to chyba powinniśmy pomyśleć o kontraktach dla nich wcześniej? A nie jak w przypadku Zająca - wypożyczać go kiedy mu się kończy kontrakt. Jeśli uważamy że nie rokuje - to po co cała ta akcja z podpisywaniem nowego kontraktu?

Gdzie tu profesjonalizm Wisły. O tym był mój post.

Możesz się już wylogować.

Styropian 30.06.2015 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1406383)

Gdzie tu profesjonalizm Wisły. O tym był mój post.

Możesz się już wylogować.

Ale kiedy był profesjonalizm Wisły? Cupiał ze swoją forsą mógł ten klub wyciągnąć z marazmu i zrobić coś wielkiego. Już wtedy było wiadomo, że klub "kuleje" ze szkoleniem młodzieży. Transfery się udały (Baszczyński, Głowa, Moskal (swój ale po wycieczkach), Kulawik (był, ale też nie ze szkółki), Żurawski, Franek, Szymek. Nie chce mi się wypisywać poprzednich lat, ale i tak na samym początku było wiadome, że trzon zespołu to nie juniorzy TSW...

Pozostaje tylko rozczarowanie, bo zamiast nowych "wynalazków" powinni inwestować w rozwój juniorów. No ale mleko się rozlało a rozlicza się za to jak facet kończy a nie zaczyna. Cupiał zostawił BAGNO. Dziękuje.

EDIT: Mam dość tego grubasa. Klub wyciągnął = fakt, hegemonia w Polsce była = fakt, natomiast wszystko było robione za pożyczoną forsę, a pożyczoną forsę trzeba oddać = fakt. Boli natomiast inny fakt, że tą pożyczoną forsą obracał ten sam grubas inwestując absurdalnie we wszystko tylko nie w to co powinien. Dlatego to jest główny winowajca obecnej sytuacji a nie jakaś Tele-Fonika....

Czyli w skórcie bawię się w swojej piaskownicy bez konsekwencji, bo przecież po mojej zabawie klub ma mi oddać kasę i to posprzątać....

A niektórzy tutaj wielbią go jak bóstwo...

Karherop 30.06.2015 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1406364)
Z Zającem, Stolarskim, Leszczakiem.
Nawet z Urygą, Czekajem i Chrapkiem były jaja, bo nagle spod ziemi wyrósł agent i zażądał prowizji za nowy kontrakt z wychowankami...

Akurat na agencje BMG Bartłomieja Bolka nie ma co już pluć, bo ma/miał pod swoimi skrzydłami kilkunastu Wiślaków i nigdy nie zachowywał się jak inni menagerowie niezwiązani z Wisłą. Gdyby to jego agencja miała pod swoimi skrzydłami Zająca to sądzę, że już choćby Konrad Gołoś by go przekonał jakie wartości w życiu się liczą najbardziej. Mamy zresztą przykład Arka Głowackiego, którego nie naciskał na transfer do Lechii (a zapewne by na nim zarobił na koniec jego kariery)

Warto też wspomnieć, że prowadzi interesy Kamila Kuczaka i widać, że chłopakowi nie mąci w głowie

Wojtas 01.07.2015 01:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Romek (Post 1406380)

Ok Pan Cupial.I co z tego?

podtrzymuje kazde slowo ktore wyzej napisalem.

....Jakby Wisla byla normalnie zarządzana od XYZ lat ,to dzis bylibysmy w zupelnie inym miejscu,nie ogladl plecow Legii czy AMiki a zaraz Jagielloni czy Lechii.

wolfy 01.07.2015 03:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1406390)
....Jakby Wisla byla normalnie zarządzana od XYZ lat ,to dzis bylibysmy w zupelnie inym miejscu,nie ogladl plecow Legii czy AMiki a zaraz Jagielloni czy Lechii.

OK, ale bądźmy odrobinę uczciwsi... KTO wówczas był zarządzany profesjonalnie? Amica kupująca mecze? Lech sprzedający? Legia bankrutująca za Daewoo czy skonfliktowana z kibicami i windująca dług wewnętrzny do o wiele większego poziomu niż nasz za czasów ITI? O bankructwie Lechii, Pogoni, Polonii, Widzewa czy GKS-u Katowice nie wspomnę.

Nawet obecny Amikolech dopiero wychodzi na prostą po tym jak przeinwestowali (mówi o tym Rutkowski otwarcie w wywiadzie).

Wisłą, jako jedyny z tych klubów natrzaskała tytułów. Teraz wychodzimy (miejmy nadzieję) na prostą, na normalniejszych zasadach. Nie podoba się Barrientos? Przed Cupiałem nawet byśmy szans nie mieli na takiego cienkiego piłkarzyka.

Niektórzy tutaj mają krótką pamięć i ewidentnie przewrócone w dupie.

Krytykować można - jasne, sam to często robię, ale zachowując pewne proporcje. Wydaje się, że Cupiał wyciągnął wnioski. Świadczy o tym zatrudnienie Gaszyńskiego, całkiem sprawny skauting (KIEDY ostatnio mieliśmy tak wcześnie przeprowadzone wszystkie transfery), nawet ta selekcja młodych według perspektyw na przyszłość?

Ogryzek - klub przedłużył z tymi, których uznał za najbardziej perspektywicznych.Taka polityka trwa odkąd zaczęły się porządki w klubie. Tak gdzieś od czasu przyjścia Smudy - Uryga, Czekaj i Chrapek to był pierwszy rzut.
Żemło ma już kontrakt od dawna. Podobnie Kuczak (1+3). Zając też by miał, ale - po prostu - nie zasłużył. Ja to widzę tak - chciano dać mu szansę. Moskal widzi w nim potencjał.

Wybrał inaczej - podejrzewam, że słusznie. Skoro nie czuł się na siłach żeby konkurować z resztą piłkarzy, to praktycznie pewny plac w Koronie był dobrą decyzją. Tyle, że jeżeli tam mu nie wyjdzie (a partnerów będzie miał raczej takich sobie), to później raczej już tylko pierwsza liga.

bódyń 01.07.2015 05:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styropian (Post 1406381)

Czy tutaj na tym forum to są sami kibice ery Cupiała czy jak? Eh.... szkoda słów.

Ja jestem sprzed tej ery. A Ty chyba nie. Skoro armagedon nastapil po zajeciu 6 miejsca. Przeciez wczesnien(przed Cupialem) bylo duzo lepiej. Mistrzostwa chodzily tylko trojkami.
Sam sobie przeczysz chlopie. I faktycznie Wisla byla tak zle zarzadzana, ze 50% MP zdobyla w ciagu 13% istnienia. Faktycznie zle

serek_dj 01.07.2015 06:27

Teraz wielkie jechanie po Cupiale... a jeg opolityka wobec klubu się mało co zmieniła na przestrzeni lat ale teraz się nie podoba bo co? Bo nie ma mistrzostw i pucharów?

Chłopie przerzuć się na Legie albo Amicę jak tylko o sukcesy Ci chodzi.

Kto przeczytał książkę Mateusza Miga o Wiśle ten trochę inaczej może na to spojrzeć.
Wojtas załóżmy, masz ''trochę kasy'' znasz się na produkcji farbek akwarelowych ale postanawiasz iść w obróbkę metalu - nie masz pojęcia ale lepszy biznes i może się uda... i ładujesz w to kasę i jakoś się kręci i firma zatrudnia i coś tam działa raz przetargi wygrywa a raz nie... a jak nie wygra trzech pod rząd to grozi jej bankructwo. Czego zabrakło? Dobrych doradców.
Niestety wewnętrzne wojenki trochę Wisłę hamowały ale bez Cupiała to nie wiadomo co by w ogóle było... może byś na Craxe chodził...

Szkoda zmarnowanego potencjału - to prawda. Ale Gaszynski fajnie działa i może za dwa lata (choć pewnie wcześniej ktoś pod nim podopie dołki) uda się wyjść na prostą. Nasza liga się stacza więc o mistrzostwo będzie łatwiej.

AYALA 01.07.2015 07:44

Oby nie podzielić losu Widzewa, który nie ma pieniędzy nawet na gre w 2 lidze i przestaje istnieć .http://www.przegladsportowy.pl/pilka...665,1,726.html

emjot 01.07.2015 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1406375)
A przypadkiem nie było tak, że on i tak by tu nie został?
http://www.forum wisla.pl/news/adam-buksa-wisla-wiedziala-o-planowym-przeze-mnie-wyjezdzie-za-granice

nie wiem
czytałem wywiad ze stycznia 2014, w którym przedstawił taką wersję.
Może coś upiększył może nie.

emjot 01.07.2015 08:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styropian (Post 1406385)
Ale kiedy był profesjonalizm Wisły? Cupiał ze swoją forsą mógł ten klub wyciągnąć z marazmu i zrobić coś wielkiego. Już wtedy było wiadomo, że klub "kuleje" ze szkoleniem młodzieży. Transfery się udały (Baszczyński, Głowa, Moskal (swój ale po wycieczkach), Kulawik (był, ale też nie ze szkółki), Żurawski, Franek, Szymek. Nie chce mi się wypisywać poprzednich lat, ale i tak na samym początku było wiadome, że trzon zespołu to nie juniorzy TSW...

Pozostaje tylko rozczarowanie, bo zamiast nowych "wynalazków" powinni inwestować w rozwój juniorów. No ale mleko się rozlało a rozlicza się za to jak facet kończy a nie zaczyna. Cupiał zostawił BAGNO. Dziękuje.

EDIT: Mam dość tego grubasa. Klub wyciągnął = fakt, hegemonia w Polsce była = fakt, natomiast wszystko było robione za pożyczoną forsę, a pożyczoną forsę trzeba oddać = fakt. Boli natomiast inny fakt, że tą pożyczoną forsą obracał ten sam grubas inwestując absurdalnie we wszystko tylko nie w to co powinien. Dlatego to jest główny winowajca obecnej sytuacji a nie jakaś Tele-Fonika....

Czyli w skórcie bawię się w swojej piaskownicy bez konsekwencji, bo przecież po mojej zabawie klub ma mi oddać kasę i to posprzątać....

od momentu wejścia Cupiała szkolenie w Wiśle przestało istnieć
zresztą Brożki, Kuzera, Strąk, Nawotczyński i inni to nie byli nasi wychowankowie
tylko podkupione z całej Polski gwiazdy juniorskie
z których tylko Brożków udało się sprzedać za dobrą/niezłą kasę
ale kariery to oni i tak nie zrobili

siemstein 01.07.2015 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styropian (Post 1406385)

Aha, teraz Cupiał to grubas. Czy to samo pisałeś przez całe 18 lat urzędowania Cupiała? Przez te wszystkie lata pisałeś jak ten "grubas" s.......ił Wisłę? Jak zdobywaliśmy mistrzostwo w '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11 to samo pisales? Bagno to masz gościu w głowie. Bagno było jak gdy graliśmy w 2 lidze, bagno było gdy ledwo mieliśmy pieniędzy na wodę dla piłkarzy.

Wiadomo, mogłoby to być trochę inaczej zarządzane, ale jest jak jest. Przeżyliśmy piękną historię, teraz trzeba pisać nową. Ale .......enie, że "grubas" zjebał Wisłę, to jest dopiero absurd. Ale skoro tak ujmujemy rzeczywistość, to w równym stopniu, "grubas" jest winny obecnej sytuacji, jak i tym wszystkim mistrzostwom, które wypisałem. Ochłoń trochę i nie obrażaj ludzi, bez których, sądząc po twoim lamencie jak to w Wiśle jest źle, pewnie kibicowałbyś sąsiadce.

marcin19876 01.07.2015 11:39

Jeśli dobrze pamiętam to Pan Prezes mówił że mamy mieć 19 profesjonalnych piłkarzy i do tego młodzież. W tym momencie mamy 15 profesjonalnych i 3 młodych, wiec teoretycznie powinniśmy mieć jeszcze 4 nowych zawodników a nie tylko napastnika i skrzydłowego.

tommiyacht 01.07.2015 11:48

Spoko, jeszcze jest 2 m-ce

Ketjow123 01.07.2015 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1406405)
Jeśli dobrze pamiętam to Pan Prezes mówił że mamy mieć 19 profesjonalnych piłkarzy i do tego młodzież. W tym momencie mamy 15 profesjonalnych i 3 młodych, wiec teoretycznie powinniśmy mieć jeszcze 4 nowych zawodników a nie tylko napastnika i skrzydłowego.

Jak ty naliczyłeś tylko 15 ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl