![]() |
To na DP Cywke ustawić i grac tzw. Diamentem. Nawet bym nie szuka skrzydłowego, tylko napastnika.
Edit- czy taka mała? Popović, Cywka, Raffaello? Uryga mógłby w końcu wrócić na swoje miejsce. |
Tak się zastanawiam, czy wobec małej liczby piłkarzy na środek pola, nie warto byłoby pomyśleć o Kamilu Drygasie z Zawiszy. Tylko teraz już chyba po ptakach, bo ma iść do Pogoni...
|
Cytat:
|
O zapotrzebowaniu na napastnika powiedziano już chyba wszystko, natomiast podniesiona kwestia skrzydłowego nasuwa pytanie: prawo-, czy lewonożny ? jak dla mnie, to DG na lewej stronie sobie poradzi, a przydałby się na prawe skrzydło ktoś, kto tym skrzydłem solidnie pociągnie ( bo nie wiadomo kiedy i czy wogóle Sarki wróci )...
|
myślę że jeśli chcielibyśmy sprowadzać skrzydłowego, to tylko na prawą strone. na lewej zagrać może Guerrier, Cywka i Crivellaro, a nawet Jankowski, na prawej tylko w sumie Sarki czy Boguski. jeśli się nie uda - tragedii bym nie robił i dał szansę Kuczakowi, bo to jego strona, niech Zając widzi co traci :)
a te 3 tysiące zaoszczędzone na Zajączku dołóżmy do pensji napastnikowi i może akurat uda się wyciągnąć kogoś lepszego. |
Cytat:
Zając już odchodzi na 99%, swoja drogą to było lekko mówiąc nieporozumienie, że wypożyczają zawodnika któremu się kończy kontrakt. To było idiotyczne zachowanie zarządu. |
To nie było wypożyczenie tylko pogonienie. Jakby chcieli go wypożyczyć licząc na to że się rozwinie w innym klubie na wypożyczeniu, to rok temu by przedłużyli z nim kontrakt. Teraz byłaby opcja - zostaje, albo dalej na wypożyczenie bo zrobił za male postępy. Faktycznie, ciekawe co z Kuczakiem?
|
Bez względu na to czy Zającowi odwaliła sodówka czy nie,Wisła ma od dłuższego czasu problem z młodymi zawodnikami, którzy w juniorach coś pokazują a następnie giną w piłce seniorskiej. Tak na prawdę to poza Urygą aktualnie, nie ma w kadrze nikogo w podobnym wieku pukającego do pierwszej jedenastki.
|
Bo młodzi są zazwyczaj wpychani na siłę do składu, tak zrobiono z Chrapkiem i się powiodło z Urygą niekoniecznie ale trzeba szukać w ten sposób dalej
|
Naprawde jestem pod wrazeniem tego jak dziala obecny zarzad. Znajdujemy sie w sytuacji w jakiej sie znajdujemy (skraj przepasci itp) a tu prosze kadra prawie gotowa przed 1wszym Lipca, zadnych Galamazow, Gimenezow czy innych Grigoriow.
Wiedzac o tym ze obecny sezon ma byc "przejsciowy" (ba niech nawet nastepny bedzie poswiecony na uregulowanie wszystkich zaleglosci) to widzac metodyczne dzialanie mozna tylko siedziec i trzymac za Gaszynskiego kciuki. Wydaje sie ze dawno (nigdy) Wisla nie miala osoby rownie kompetentnej na tym stanowsiku. Kolejne podjazdy pod Gaszynskiego pojawia sie w mediach wczesniej czy pozniej (oczywiscie caly "hejt" bedzie bazowac na kanwie tego czy zawodnicy zakontrktowani przed sezonem wypala czy nie) i tutaj naszym zadaniem bedzie wyrazic dla niego wsparcie gdyz naprawde ten gosc robi cos z niczego, i ewidentnie chce dla Wisly dobrze. |
Jak wygląda sprawa kontraktu Kuczaka?
|
W sprawie kontraktu Kuczaka: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...a-krakow/xryvc
Czyli wychodzi na to, że niebawem będą przedłużać albo i nie... |
Grzechem byłoby nie przedłużyć. Ew. już to zrobili tylko bez zbędnego rozgłosu jak w sprawie Tomusia Zajączka...
|
Co do tych transferów to i tak schodzą bardzo mocno z płac. Przecież taki Stilic to zarabiał tyle co 3 pensje nowych graczy, więc fajnie byłoby jeszcze zatrudnić kogoś
|
Dalej niektorzy nie pojmuja po co schidzimy z plac... dlatego jest Popovic a nie Stilic zeby 2/3 pensji roznycy miec na splate poprzednich zobowiazan... wiec jaki sens nie dania Stiliciowi i zakontraktowania trzech innych "bo zostalo". Ma byc tania kadra zeby mozna bylo placic stare i nowe zobowiazania. Spalaca trupy z szafy z ostatnich lat, wyjda na czysto to beda sobie podpisywac kontrakty za pelna pule na pensje tylko zawodnikow na "teraz"... ciekawe ile tam jeszcze musza tym poprzednim zawodnikom zaplacic.
Tak swoja droga, jakby zrobili na stronie taki licznik "Do konca dlugu pozostalo ..." to kibic znal by sytuacje i jaby ta kwota byla znana to i nawet darowizny wieksze bu na konto mogly isc :p A takto nikt nic nie wie i kazdy czeka z akcjami na ratowanie sytuacji ;p |
T. Zając sprzedał się do scyzorów. Przez kolejne 2 lata będzie zawodnikiem Korony. O ile w tym roku Ekstraklasa, o tyle za rok I liga. Koleś wykazał się mniejszym rozumem niż Stolarski. Jak to mawiał Peja: "tak kończą frajerzy".
|
Leszczak, Buksa, Stolarski, Zając i z perspektywy czasu to Buguś i jego teza o młodych są na wygranej pozycji..
|
Stolarskiego bym nie porównywał z Zającem. Pójście do Korony to krzyżyk na drogę. Chłopak miał taką szansę na grę w klubie którym się wychował a spierdziela do wroga.
Ponoć zaważyło długość kontraktu. Wychodzi że chłopak nie wierzył chyba że coś przez rok pokaże w Wiśle skoro wybrał 2 lata w Koronie niż 1+3 u nas. |
Cytat:
Spojrz na tych gosci co wymieniles i zobacz co osiagneli. Leszczak? - Idiota, kopie sie po czole w Gerbarni Buksa - nawet nie wiem kto to jest Stolarski - nie przebil sie w slabszej od Wisly Lechii Zajac - kot w worku, w juniorach byl niezly ale nikt nie wie co pokaze w seniorach. Natomiast na kilku chlopakach zarobilismy dobre pieniadze Byla dobra kasa za Maleckiego, Chrapka. Burliga, Uryga sa w pierwszej druzynie i graja wiec jakby nie patrzec jest to korzysc dla klubu bo inaczej trzeba zaplacic. Jest jeszcze Czekaj, ktorego moze wreszcie posklejaja porzadnie. Wedlug mnie jesli raz na 3 lata do pierwszego skladu wejdzie dwoch konkretnych juniorow na pierwsza 11 i ze dwoch na rotacje to sie taki biznes w 100% oplaca. |
Cytat:
|
Dla mnie z wszystkich wymienionych zawodników to Buksa ma największe szansę żeby coś osiągnąć. W Gdańsku ponoć wiążą z nim duże nadzieje. Z Leszczakiem to się zgadzam w 100%.
|
Cytat:
|
Cytat:
Leszczak - Poronin Buksa - nie nasz wychowanek, w wiekszosci siedzial w Garbarni Stolarski - tu akurat bylem na biezaco Zajac - tu rowniez |
Cytat:
Chłopak podpisuje umowę z Legią, która kończy mu się za rok, by Legia mogła na nim zarobić... |
Cytat:
|
On nie miał problemów z za długim tylko za krótkim. Wisła chciała 1+3, potem 1+2 a on chciał MAX 1+1, .... wie dlaczego. Moim zdaniem menager odjebał mu we łbie i szukał wszędzie tylko prowizji dla siebie, której ja wiadomo u nas dostałby niewiele (o ile cokolwiek).
|
http://www.90minut.pl/news/252/news2...em-Korony.html
poszedł do Kielc, taki z niego wiślak hehe zamiast spiąć dupę zacząć grać jak Moskal chciał na niego stawiać to ten wygórowania finansowe sobie ustala, a w obecnej Koronie szczerze wątpię że dostał więcej niż dawała mu Wisła. To raczej chwytanie się brzytwy, bo umówmy się raczej nikt ekstraklasowy nie wyrażał nim zainteresowania |
Cytat:
A Zajac vs zagraniczny to tez akurat nie do konca sie zgadza poniewaz masz kogos kto jeszcze nic nie pokazal vs kogos ktos na poziomie seniorskim juz gra jakis czas. |
Buksa zaczynał w Wiśle.
|
Jeśli faktycznie Zając zdupił do Korony, to tylko dlatego, ze bał się konkurencji u nas. Chce grać, zobaczył jacy piłkarze przyszli i obiektywnie stwierdził, że jest za słaby na 1 plac. Poszedł tam gdzie ma szanse grać. Nie nasza wina, że gość albo jest za słaby w rzeczywistości, albo boi się rywalizacji (słaby w głowie). A takich słabych psychicznie gości to my mamy aż za dużo, więc goodluck and goodbye :D
|
Cytat:
|
Szkoda że Zając do garbatych nie poszedł bo może tam by miał większe szanse na grę ...
Jakoś kończąc staż nikt nie prosi w firmach o 15 tys miesięcznie, trzeba pokazać na co nas stać - gość widać pokazał wybitnie. |
Zając już oficjalnie w Kielcach i ch... mu w krzyż! Ostatnim sparingiem pokazał, że jest totalnym dnem! Nawet oglądając finałowy dwumecz w ubiegłym roku niczym się nie wykazał. Mam nadzieję, że Kuczaka podpiszą bo piłkarsko jest dwie klasy lepszy od "nowego Frankowskiego". Życzę mu piłkarskiej kariery na miarę Marcina Szałęgi!
|
Cytat:
10 znaków |
Cytat:
Bo Zając był rok temu najlepszy na boisku. ROK temu żeby było jasne. |
Cytat:
chyba jednak nie do końca |
Może i nie nadawał się jeszcze do pierwszej drużyny, ale juniorów przerastał kilkukrotnie. Straciliśmy najzdolniejszego juniora. W rezerwach robotę robił również Przemek Lech, a dla niego również zabrakło kontraktu. Brawo zarząd
|
Myślałem, że żartujecie z tą Koroną i Tomkiem Zającem... przynajmniej będzie znał uczucie spadku z Ekstraklasy
|
Cytat:
|
Piszą że pojawia się temat z Bilińskim. Co mi przychodzi tu do głowy - kolejny Polak. Dawno tego nie było, ale w obecnej polityce klubu coraz chętniej spoglądają na rodaków. Zmniejszamy problem aklimatyzacji w polskich realiach. Co istotne Popowic Polakiem nie jest, ale zna nasz klimat - mam na myśli ten piłkarski i ten geograficzny. Zatem widać pewien kierunek w polityce, a zawsze jakieś rodzynki zagraniczne znaleźć się muszą.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl