![]() |
Kto na ten moment ma słabszą kadrę od Wisły?
|
Cytat:
|
Cytat:
Co chcesz zyskać takim postem? Nie odwalaj roboty za Jawora. Sytuacja w klubie jest ciężka i naprawdę nie są potrzebni kolejni myśliciele, którzy zechcą błysnąć i o niej przypomnieć. Jak na razie i tak zapowiedzi i faktyczne transfery jakie przeprowadzamy wyglądają dobrze - T. Cywka i D. Popović to goście, których obecność pozwoli opanować trochę sytuację w środku pola. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, być dobrej myśli, docenić co jest i... czekać na więcej a nie co 10 minut pisać smuty. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A biadoić nie ma nad czym, cieszmy sie ze mamy klub ..... E: skoro sie udzialaleś mogłeś coś napisać od siebie ... Czemu nie chcemy Majewskiego? Rozarian SI : Mayeuskiego! |
Cytat:
Koniec OT :) |
Przecież już dwie osoby ci odpisały - czego jeszcze chcesz? Chesz poznać koniecznie moją opinię? :D
Otóż ja gdybać i oceniać "siły" drużyn na 6 dni przed startem okienka transferowego nie zamierzam. |
Ja chciałbym trochę uspokoić nastroje walki o utrzymanie. Patrze sobie tak z boku na tą sytuacje i jak co roku jest płacz, dramat, grobowy nastrój. No cóż kolorowo nie jest, ukryć się nie da, że o mistrzostwo nie powalczymy. Ale:
Odeszli od nas: Bieszczad, Dudka, Stjepanović, Garguła, Stępiński i Stilić wykreślamy Bieszczada i Stjepe bo i tak nie grali, więc dało się przetrwać bez nich. Zostaje Dudka, od którego gry oczy bolą, Garguła i Stępiński grający lipe no i Stilić. Brak tego ostatniego zaboli nas najbardziej, nie ukrywam. To najlepszy pomocnik ligi. Ale czy warty aż tyle, że żeby z walki o puchary(i gdyby nie durnowate straty punków w końcówkach to puchary by były, a może nawet coś więcej kto wie...) bić się o utrzymanie? Przyjdzie do nas Cywka. Według trenera zagra jako defensywny pomocnik, zastąpi więc Dudke. No gorzej chyba nie zagra? Osobiście wiąże z nim nadzieje. Oprócz Cywki testy podobno przeszedł Popović. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z tego grajka. Normalna sprawa, że koleś za dobry na pierwszą ligę przechodzi wyżej. Taki jest odwieczny stan rzeczy, że ktoś dobry awansuje. Nie rozumiem więc głosów "że z pierwszej ligi to walczymy o utrzymanie". Oczywiście zaznaczam, że nie ma pewności iż wypali (przykład Zjawińskiego), po prostu są na to spore szanse bo gość ma potencjał. Sepińskiego i tak marnego, z przebłyskami zastąpi Zając. Trudno cokolwiek o nim powiedzieć, zobaczymy czy i jak będzie grał. Ma przyjść podobno jeszcze jeden zawodnik (Civellaro?). No cóż przyda się. Uznajmy że w zastępstwie za Gargułe. Mam nadzieję, że nie odejdzie Barrientos. Jeżeli tak się stanie, to przyszłość wcale nie musi rysować się w takich czarnych kolorach. Trzeba zrobić wszystko aby przyciągnąć jak najwięcej ludzi na stadion. Rekapitulując, myślę, że przy dawce szczęścia której nam w tym sezonie zdecydowanie zabrakło możemy powalczyć o lokatę zbliżoną do 5 miejsca. Myślę, że powinniśmy osiągnąć grupę mistrzowską. Jeżeli nie, to śmiem przewidywać, że zajmiemy czołowe miejsca w grupie spadkowej ale jako, że jestem urodzonym optymistą bliżej mi do tego pierwszego scenariusza. |
Linia obrony jest solidna. Pomoc po przyjściu Popovicia nie wygląda najgorzej. Niestety w ataku jest tragedia. I wlasnie tam potrzbujemy wzmocnienia. I nie chodzi mi o wypożyczenie Stepinskiego tylko o WZMOCNIENIE na miare ekstraklasy, a nie zaplecza ekstraklasy.
A co do przemyslen kto ma gorsza kadre na ten moment. Widze analgie do zeszłego sezonu. Czyli przed sezonem placz i lamenty o utrzymaniu. Pozniej(być może) euforia po kilku dobrych meczach. A następnie zdziwienie ze nie ma pucharow, a nawet mistrza. Zeszly sezon tak wygladal w oczach wielu i kolejny pewnie znow tak będzie wygladal. Ogarnijcie się. Jak możne oceniac skład po nazwiskach i suchych statystykach? Skad wiecie, że nagle Boguski(sam w to nie wierze ;P ale podaje przykład) nie wypali z forma? Skad pewność, że asy amiki albo ległej nadal będą w gazie? Nowy sezon, nowa forma. Słabsza lub lepsz. Nigdy taka sama. Wiec ocenianie składow można zacząć po 2-3 kolejkach, a nie wtedy gdy składy nawet nie są pozamykane. |
Cytat:
|
Jest oficjalne dementi klubu w sprawie Mraza. Tylko dlaczego tak późno, kiedy już wszystkie delikatnie rzecz ujmując nieprzychylne nam media rozgłosiły światu jakoby przebił nas Piast ? Marketingowo sporo tracimy jeśli takie ploty są dawane prawie w każdej gazecie/dodatku sportowym czy w dziale wiadomości sportowych w necie.
Co do Majewskiego to rozmowy prowadzi Żelem z Osuchem. Na razie się nie dogadali ale jak stwierdził Osuch rozbieżności nie są tak duże żeby nie móc się dogadać... a po tym jak zapowiedział znaczne obcięcie budżetu Zawiszy myślę, że jest w stanie na spore ustępstwa się zgodzić. I tak pod koniec okna zapełni ew. luki ciekawymi piłkarzami bo scouting bądź co bądź ma dobry. I tu pojawia się dla nas kwestia szans na Wójcickiego, Majewskiego ? zapytać można zawsze. Ciekawe czy u 'góry' Jest w ogóle taka myśl. Bo z zapowiedzi wynika, że my zawodników defensywnych w ogóle nie poszukujemy, a z drugiej strony Moskal próbował z Kokoszką... |
A co z Kościelniakiem, Kamińskim, Burasem?
|
Cytat:
|
A propos info z oficjalnej w sprawie Mraza.
Mamy się cieszyć,że klub nie jest jednak tak biedny,że Piast przebija naszą ofertę jak to podawali w mediach, czy może ubolewać,że nadal nie nabyliśmy obrońcy,a klub nie złożył Mrazowi nawet oferty...? Kokoszka od 2 miesięcy był bez pracy i nasi zadzwonili dopiero jak był w gabinecie prezia Śląska. WTF? |
Popović oficjalnie potwierdzony!!! Crivellaro przyleciał do Krakowa!!! Nareszcie coś się dzieje
|
Cytat:
To nie jest żaden priorytet. A co Adasia to ochlon...tego idioty w Krakowie jeszcze potrzeba... |
Cytat:
|
Teraz pytanie, czy Gaszyński dzwonił do Mączyńskiego... gdyby takie 4 transfery zrobić czyli Cywka Popović Mączyński, zakłądając, że ten Clivellaro jest dobry jak na tych filmikach to śmiem twierdzić, że po odejściu kilku piłkarzy a w tym Garguły, Stjepanovica będziemy mocniejsi.
|
Lewy obronca by się przydal
|
Witek może grać na lewej obronie!!! Napastnika jakiegoś jeszcze potrzeba!
|
Cytat:
W ataku Brożek, Jankowski, Zając i może Stępiński. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Gdyby udało się sprowadzić Mączyńskiego byłoby super.Ciekawe jak wygląda sytuacja z Vukcevićiem
|
A ja uważam , że nie ma co narzekać. Robimy transfery na miarę dzisiejszych możliwości finansowych. Warto zauważyć , że to nie są piłkarze z jakieś łapanki , testowani tylko już piłkarze, którzy byli obserwowani i przyjezdzają tylko na badania i podpisanie kontraktu. Przypomnijcie sobie jak wyglądała sytuacja za Bednarza. Owszem są tą piłkarze wystarczający na ligę , ale tacy nam są w tej chwili potrzebni. Osobiście jeśli bym tylko narzekał to brakuje mi napastnika , choć mam nadzieję ,że ten czwarty transfer to będzie ten ów napastnik
|
Cytat:
Mamy dobrego Sadloka i trzech opcjonalnych, którzy mogą go zastąpić. Jeśli już wydawać kasę, to na piłkarza typu Sobola lub napastnika, o ile Stępiński nie przyjdzie. bo do ofensywy mamy Guerriera, Cywkę, Popovicia, Crivellaro, Sarkiego, Zająca, Jankowskiego, Boguskiego. (Barrientos - 5% szans). jak wszyscy będą zdrowi, zacznie się robić ciasno. Jakkolwiek to w naszej rzeczywistości brzmi. Zainteresowałbym się też głębią ławki na stoperze. Żemło i Czekaj... no nie wiem. Najgorzej wygląda defensywna pomoc (Uryga, Boguski). Taki Jovanović z Korony to byłaby gratka, ale tutaj bym się mocno zastanowił. |
Wy juz nie przesadzajcie z Tym Mączyńskim czy Vukceviciem. Cieszmy się z tego co mamy. Owszem w napadzie mamy Brożka, Boguskiego, Jankowskiego i Zająca, ale potrzeba nam 2 takiego napastnika co najmniej jak Brożek, który gwarantuje te 10 bramek w sezonie. Boguś, Jankes gwarantują to??? No chyba znacie odpowiedz. Z Zajaczkiem niewiadomo jak będzie, więc się nie wypowiadam. Lewy obrońca też by się przydał, ale kto?? Jakieś propozycje, ale realne...
|
Myślę, że transfer Brazylijczyka kończy u nas kompletowanie kadry w drugiej linii. Teraz wszystkie wysiłki powinny zostać skierowane na to aby zatrudnić jakiegoś napastnika i będzie dobrze. naprawdę wygląda to całkiem okazale. Pamiętajcie, że okienko trwa długo i Ci co zostaną z kartą na ręku będą pod koniec okienka bardziej 'skłonni' do negocjacji.
Szkoda, że polscy napastnicy mają taką wybujałą fantazję co do zarobków. |
A defensywny pomocnik ? Czy zostajemy tylko z Urygą i legendarnym RB9 ? No chyba, że coś przeoczyłem w tej karuzeli to sorry :)
Edit Dzięki wielkie Quaresma za info ! |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 1959 |
W zasadzie poza koloryzowaniem z Urygą jako świetnie zapowiadającym się zawodnikiem, to na razie Gaszyński wydaje się podejmować rozsądne ruchy w tym okienku. Popovicia podobno wykupiono za... 5 tyś euro. Na papierze, jeśli znajdziemy dobrego napastnika (na razie owianego tajemnicą, ale to dobrze!) to Wisła na jesień 2015, wcale nie musi być słabsza, niż ta wiosną 2015. A przypomnę, że z całkiem niezłą kadrą zanotowaliśmy fatalne wyniki. 14 miejsce (!) rozpatrując tylko 2015 rok. Do jesieni 2014 podchodziliśmy w podobnej sytuacji jak teraz i... wyniki były o niebo lepsze.
Nie ma co, powiało optymizmem z Reymonta :) |
Co do stopera - mamy 3 solidnych (Głowa, Gumiś, Sadlok) jednego rokującego (Zemło) i jednego parodystę (Czekaj). Nie chcę liczyć, ale podobnie sprawa wyglądała w tym sezonie w większości klubów Eks - góra 3 minimum przeciętnych stoperów a dalej bywało słabo...
|
transfer Rafael Crivellaro jest ewidentnym znakiem ze Barientos zostaje, który miałm problemy z aklimatyzacja
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Barrientos to podobno do soboty miał się określić, a ślad po nim zaginął. Czyli gościa raczej już nie zobaczymy...
|
Moze jeszcze sie odezwie, ogolnie to wcale nie musi byc zle z Nami z tymi transferami w przyszłym sezonie. Przydałby sie jeszcze jakis napastnik bo nie widze na dłuzsza mete Zajaca rywalizujacego z Brozkiem chociaz bardzo bym tego chciał. Nie ma do tego Stepinskiego chociaz moze jeszcze sie dogadaja z Norymbergą. Moze sie uda jeszcze tego 4 zawodnika sciagnac o ktorym cos wspominał Gaszynski. Ja tam jestem dobrej mysli
|
Mają tego samego menedżera: Barrientos, Crivellaro (oprócz tego Quintana i Astiz).
Więc jeśli coś o Barrientosie, to powinno się wyjaśnić przy okazji Rafaela, skoro ten gość jest w PL. https://instagram.com/hugocajuda/ |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl